|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
chyba bez echa? ![]() ![]() ja tak krótko. w stosunku do s³abego jad³a w ci±gu dnia du¿a kolacja ![]() za du¿o owoców w 2 po³owie dnia, ilo¶ciowo s³abo- ma³o i bez warto¶ci... lody zamiast 2 ¶niadania na R to ¶miech na sali.. obiad jaki¶ taki dziwny,nie wiem...mam wra¿enie niedosytu ..brak miêsa...brak czego¶ KONKRETNEGO....
|
|
|
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brak miesa,bo jestem semiwegetarianka- jem tylko drob i ryby i to tez rzadko a ostatnio przejadlam sie kurczakiem ![]() brak czegos konkretnego- ale czego? a lody na R,wiesz,ja jestem na lekkim R,juz duzo za mna na diecie a slodyczy i tak w ogole nie jadam,wiec sobie dzisiaj pozwolilam a na obiadek sie naprawde najadlam tylko pokieruj mnie co tu jest nie tak w tym jadlospisie?
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 574
|
Cytat:
oprócz tego super ekstra
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 999
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
a ja kocham i mog³abym je¶æ tonami
ale o gustach siê nie dyskutuje ;-)dziêki za ocenê
|
#4027 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
Ty nie zjad³a¶ DU¯EJ kolacji, mówiê tylko,¿e proporcjonalnie spora w stosunku do innych posi³ków... ja najwiêksze jem ¶niadanie, potem staram siê zmniejszaæ (co mi nie wychodzi...)
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cholera,wydawalo mi sie,ze jadam duze sniadanie,przynajmniej objetosciowo tak wychodzi i sie najadam:/Dzisiejsze R: 3 kromki chrupkiego pieczywa,jedna z dzemem,dwie z szynka drobiowa,szuszone sliwki Basen 45 minut Sniadanie: omlet z 3 jaj,mozarella light,szpinakiem,jablklo abs na brzuch,cwiczenia na ramiona z ciezarkami II sniadanie: wiesniak z chrupkami/platkami "zdrowy blonnik",owoc Obiad: wedzony dorsz,gotowane warzywa Podwieczorek: tunczyk wsw,warzywo bieganie ok 45 minut Kolacja: bedzie pewnie salatka warzywna z cieciorki,kukurydzt,grosz ku z serkiem homo |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 683
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a "zdrowy blonnik",to takie moje male odkrycie,jest sycacy i ma wartosciowy sklad,tutaj podaje do niego linka:http://granex.pl/module-Produkty-ID-...5-lang-pl.html a owsianke wcinak niemalze codziennie na sniadanie nie mniej dzisiaj mialam ochote na odmiane i stad np. omlet
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
W kierunku lu¼nego U ( wstawiam zarys, pewnie co¶ siê tam jak zwykle zmieni):
kawa z mlekiem 3,2% omlet z 2 jaj, 4 ³ych m±ki pp z wie¶niakiem, truskawkami i cukrem trzcinowym kanapka z³o¿ona z 2 krom ¿ytniego ze s³onecznikiem z du¿± ilo¶ci± mas³a, sa³aty, pomidora i ogóka ma³osolnego spora micha czere¶ni planuje: filet z ryby/indyka ze szpinakiem i fet± na ma¶le i czosnku orzechy, serek wiejski i pod naukê parê kostek gorzkiej czekolady
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
czy mogê was prosiæ o ocenê mojego jad³ospisu? Wychodzê z zaburzeñ, chcê mieæ pewno¶æ, ¿e robiê to w³a¶ciwie, ¿eby sobie jeszcze bardziej nie zaszkodziæ
![]() 1. owsianka (2 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka kaszy manny, 2 ³y¿ki otrêbów owsianych, 1 ³y¿ka otrêbów pszennych, pó³ szklanki mleka 2%, czubata ³y¿ka pra¿onego s³onecznika) 2. serek wiejski ze szczypiorkiem, mandarynka 3. dorsz z warzywami podsma¿anymi na cebulce i pe³noziarnistym makaronem z sosem ze ¶mietany 12% z zio³ami i przyprawami 4. kawa³ek macy z czerwon± past± curry 5. omlet z dwóch jajek mo¿e byæ...? |
|
|
|
#4034 |
|
Rozeznanie
|
Morphine raz, bo wychodze z R i chcê siê upweniæ czy ok, a dwa napisa³am przecie¿, ¿e to zarys i ¿e siê zmieni pewnie- chodzi mi o ogóln± opiniê czy jest to dobry kierunek
![]() btw Morphine do Twoich ciasteczek nadaj± siê wszelkie rodzaje bakalii czy s± lepiej u¿yæ tych, które widniej± w przepisie ? ![]() mam zamair dodaæ porz±dn± ³ychê mas³a orzechowego, co o tym my¶lisz?
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapyta³am z ciekawo¶ci, dobrze, ¿e ¶ci¶le nie trzymasz siê planu. Co do ciastek: mo¿na daæ wszystkie bakalie, jakie tylko chcesz. Ja ostatnio zrobi³±m ponownie z tych samych sk³adników, tylko doda³am dodatkowo siemiê lniane i mak - ciastka minimalnie zmieni³y smak, ale by³y tak samo rewelacyjne ). Hm, nie wiem jak by³oby z mas³em orzechowym, nie próbowa³am tak, ale my¶lê, ¿e mo¿esz spróbowaæ . Smaku im to nie zmieni (w koñcu to zmielone orzechy arachidowe, które równie dobrze mo¿na dodaæ w postaci sta³ej), a konsystencja jest mniej wa¿na, bo i tak znikn±, zanim zd±¿ysz mrugn±æ okiem.
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
dziêkujê ¶licznie, dzi¶ piekê wiêc na pewno siê pochwalê jak mi wysz³o
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
|
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 721
|
Moje U, lekkie R w sumie, ogólnie lu¼ne jedzenie, ale bez zbytniego ob¿erania sie
:1. Jajecznica z dwóch jajek na kawa³ku bekonu, parówka( wiem, ¿e syf ale wieki nie jad³am ), du¿o pomidorów z cebulk± i cykorii, ³y¿eczka majonezu2. gar¶æ czere¶ni 3. pier¶ z kurczaka z cukini±, papryk± i przecierem pomidorowy, na to dwa plastry mozzarelli, pó³ awokado, troche kalarepki 4. miska truskawek 5. bêdzie albo makrela z warzywami, albo wiejski ze s³onecznikiem i warzywami, jeszcze siê zobaczy Acha, odrazu mówiê, ¿e nie jem nic z ziaren, bo ¼le wp³ywa to na mój uk³ad pokarmowy, wiec wegle tylko z owoców i warzyw u mnie.
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U.
1¶n - ma³a owsianka - pó³ szklanki mleka, 4 ³y¿ki owsianych. dwa ma³e pszenne nale¶niki z nutell± i mas³em orzechowym. 2¶n - wie¶niak 150g. 2 h na rolkach obiad - dwa kawa³ki domowej pe³noziarnistej pizzy z kurczakiem, pomidorami, kukurydz±, oliwkami i mozzarell±. podwieczorek - dwie du¿e gar¶ci solonych orzeszków ziemnych + 2 ³y¿eczki domowego mas³a orzechowego ze s³oika. kolacja - twaróg zmiksowany z jogurtem naturalnym.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-06-13 o 17:12 |
|
|
|
#4040 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dop³ynê³am do siebie samej. ♥♥♥ Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit! Edytowane przez zglowawchmurach Czas edycji: 2011-06-13 o 19:04 |
||
|
|
|
#4041 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
UUUUU
¶: kromka chleba z mas³em i jajecznic± z bekonem, pomidor 2¶: jogurt z jab³kiem i cynamonem, o: makaron kokardki z sosem pomidorowym i piersi± kuraka, mizeria na jogurcie k: 2 kromki: 1 z pasztetem, pomidorem i sosem czosnkowym, 2 z mas³em, polêdwic± i pomidorem, reszta mizerii co¶ mi ¿o³±dek ostatnio nawala
|
|
#4042 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
zglowawchumarch - faktycznie trochê nudna ta owsianka, dla mnie ju¿ ten s³onecznik jest urozmaiceniem, ale przecie¿ chcê teraz powoli zacz±æ je¶æ normalnie - no to do jutrzejszej dorzucê trochê suszonych ¶liwek i moreli, i mo¿e wkrojê trochê truskawek
![]() szczerze to nie wiem, jakie t³uszcze s± dobre do sma¿enia, tzn. wiem, ¿e klarowane mas³o, ale jest drogie, a mi siê nie chce samej klarowaæ... oliwa z oliwek pewnie odpada? dziêkujê bardzo za ocenê! |
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owsiankê tak± jadam, bo nie lubiê za bardzo z owocami - jak ju¿, to je dajê to jogurtu czy serka. Ma³e, nie malusieñkie, wielko¶ci talerza ¶niadaniowego nie obiadowego, je¶li wiesz co mam na my¶li. Kawa³ki by³y duuu¿e, i nie ograniczam - jak mam ochotê na du¿e ¶niadanie czy obiad to jem, dzi¶ nie mia³am apetytu i ogólnie ¶rednio siê czu³am ( wczoraj chyba przegiê³am, bo od 8-23 po za domem, w tym 5 h dobrego wysi³ku + spacer wieczorem a rano wsta³am dzi¶ wcze¶nie i chyba dlatego - ledwo ¿y³am. )aaa! i dziêki za spojrzenie!
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
¦. 2 porzadne garsci musli ( nestle z granala i orzechami ) z wkrojonym bananem i calym jogurtem naturalna rozkosz + herbata z opuncj± II¦. a) bulka grachamka (90g) z maslem, serkiem w plasterkach topionym hochland, ogorkiem i rzodkiewka + sok a'la kubus z biedronki (330ml) b) kinder mleczna czekolada + jablko O. go³±bek + 3 du¿e ziemniaki + kalafior + duzo sosu pomidorowego 2 ³yzki slonecznika P. serek wiejski (200g) z duza szklanka platków cheriosow z cimi nimi K. bu³a grahamka (90g): na pó³, obie z mas³em, sa³at± i pomidorem. Jedna z serkiem topionym hochland w plasterkach. Druga z szynka drobiowa i serkiem camenbert. + herbata zielona z opuncja rzuci ktos okiem ?
|
#4045 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Cytat:
doda³abym wiêcej NNKT i posi³ki s± trochê ma³e... a do tego jesz bardzo monotonnie P to najlepszy czas na eksperymentowanie w kuchni... tyjesz na tym? ile jeszcze powinna¶ przybraæ na wadze? |
||
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 92
|
Rrrrr
¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek na mleku, z po³ow± serka wiejskiego light, jab³kiem i cynamonem; II ¶niadanie: jajko na twardo, dwie kromki chleba ze ¶liwk±, pomidor, szczypiorek; Obiad: pieczona æwiartka z kurczaka, pó³ woreczka kaszy gryczanej, po³owa opakowania warzyw na patelniê Podwieczorek: mango (niestety ca³e, bo tak uwielbiam, ¿e nie znam umiaru) Kolacja: pó³ wêdzonej makreli. W zesz³ym roku by³am tutaj do¶æ sta³ym bywalcem i muszê chyba do tego wróciæ, bo uda³o mi siê odzyskaæ te 5 kg, które straci³am. W przysz³ym roku ¶lub, wiêc muszê na siebie uwa¿aæ ![]() Proszê o ocenê
|
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Nie marud¼
Wie¶niaki na s³odko i banany s± pycha... A zbo¿ówkê polecam Przepis: http://www.sfd.pl/Krewetki_z_warzywa...o-t451981.html (da³am normalnej wielko¶ci krewetki, nie koktajlowe, ¶wie¿e warzywa, a nie mro¿one, ostr± mielon± paprykê i makaron zamieni³am na pe³noziarniste spaghetti )Dziêki za ocenkê |
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
i jak i jak?
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
Raczej U.
- bezcukrowe musli orkiszowe z mlekiem, wkrojonym bananem, miodem i otrêbami; kawa z mlekiem; - du¿a pier¶ z kurczaka na parze, po³owa opakowania warzyw na patelniê (ziemniaki, cukinia, fasolka szparagowa, cebulka, papryka, kukurydza); - miseczka poziomek, spora porcja lodów bakaliowych & pomarañczowych; - kilka chrupkich ¿ytnich chlebków, ca³y twaro¿ek wiejski z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami zielonymi & czarnymi.
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

).

muszê kupiæ tê zbo¿ówkê w koñcu, ju¿ siê zbieram sto lat.