Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-12, 22:45   #4021
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
moje dzisiejsze R z prosba o ocenke bo ostatnie przeszlo echem :P

Sniadanie:
owsianka(duzo),cale opakowanie wiesniaka lekkiego,rodzynki,slonecz nik,migdaly,daktyle suszone

II sniadanie:
wstalam pozno,wiec nie bylo nic konkretnego: 2 duze galki lodow owocowych

Obiad:
makaron pelnoziarnisty z duzo iloscia szpinaku,pomidorki z puszki,groszek,szparagi,k ukurydza

Podwieczorek:
duza micha owocow:morele,kiwi,jablko ,winogrono,polane jogurtem

Kolacja:
jajko na twardo,pol opakowania tunczyka w sosie wlasnym,2 marchewki,2 chrupkie pieczywa z szynka drobiowa

i jak?
podbijam
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:51   #4022
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
podbijam

chyba bez echa?

ja tak krótko.
w stosunku do s³abego jad³a w ci±gu dnia du¿a kolacja
za du¿o owoców w 2 po³owie dnia, ilo¶ciowo s³abo- ma³o i bez warto¶ci...

lody zamiast 2 ¶niadania na R to ¶miech na sali..
obiad jaki¶ taki dziwny,nie wiem...mam wra¿enie niedosytu..brak miêsa...brak czego¶ KONKRETNEGO....
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:04   #4023
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
chyba bez echa? no tak maly blad

ja tak krótko.
w stosunku do s³abego jad³a w ci±gu dnia du¿a kolacja
za du¿o owoców w 2 po³owie dnia, ilo¶ciowo s³abo- ma³o i bez warto¶ci...

lody zamiast 2 ¶niadania na R to ¶miech na sali..
obiad jaki¶ taki dziwny,nie wiem...mam wra¿enie niedosytu..brak miêsa...brak czego¶ KONKRETNEGO....
z ta kolacja to mnie zaskoczylas,bo jak np. jadlam na kolacje jedno jajko albo sam serek homo to dziewczyny mowily,ze za malo
brak miesa,bo jestem semiwegetarianka- jem tylko drob i ryby i to tez rzadko a ostatnio przejadlam sie kurczakiem
brak czegos konkretnego- ale czego? a lody na R,wiesz,ja jestem na lekkim R,juz duzo za mna na diecie a slodyczy i tak w ogole nie jadam,wiec sobie dzisiaj pozwolilama na obiadek sie naprawde najadlam tylko pokieruj mnie co tu jest nie tak w tym jadlospisie?
Stary 2011-06-13, 01:08   #4024
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 574

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Dawno nie wstawia³am.
Dzisiejsze U:
1. 6 pancakes pe³noziarnistych z rabarbarem obficie polanych miodem (przepis na blogu).
w miêdzyczasie wpad³a miseczka gulaszu z miêsem z udka kurczaka.
2. du¿y kotlet z piersi kurczaka panierowany (bu³ka tarta & otrêby) i sma¿ony, 2 ziemniaki z koperkiem, miska sa³aty ze ¶mietan± i cukrem.
3. puchar ró¿nych owoców (winogrona, mandarynki, kiwi, banan, jagody) z bit± ¶mietan± i posypk±.
w miêdzyczasie wpad³o trochê farszu szpinakowo-twarogowo-serowego do pierogów i jeden pieróg na próbê .
4. 2 ciê¿kie kromki chleba ¿ytniego z guacamole.
2 marchewki, herbata owocowa.

wypad³o II ¶niadanie, bo niedziela.

nienawidzê sa³aty na slodko oprócz tego super ekstra
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 06:53   #4025
RastaGirl89
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 999

Cytat:
Napisane przez RastaGirl89 Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo proszê o ocenê mojego U. Jeszcze niedawno by³am na r i teraz nie jestem pewna czy odpowiednio siê od¿ywiam ...
Aha, zazwyczaj mam 2 ¶niadania, ale dzisiaj tak jako¶ wysz³o, ¿e nie by³am g³odna po tej owsiance i zjad³am po jakich¶ 4,5 h obiad.

¶niadanie - owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 otrêbów ¿ytnich) na szklance mleka 1,5 % z ³y¿k± mas³a orzechowego Felix (tego o obni¿onej zaw. t³uszczu ), gar¶ci± ¶liwek wêgierek, 2 daktylami i kilkoma nerkowcami

*45 minutowy jogging + 18 minut marszu

obiad - jajko sadzone + ziemniaczki m³ode z koperkiem polane oliw±, na której sma¿y³am jajko (ok. ³y¿ka) + szklanka ma¶lanki + surówka (duuu¿y, g³êboki talerz) z kapusty pekiñskiej, papryki czerwonej, ogórka, groszku konserwowego z dressingiem z jogurtu naturalnego z czosnkiem i chilli

podwieczorek - talerz owoców po³owê z niego (ma³y, obiadowy) stanowi³ arbuz, do tego pó³ banana i du¿a gar¶æ czere¶ni
3 daktyle + gar¶æ nerkowców (z 30 sztuk na oko ) + zbo¿ówka Anatol z odrobin± mleka

kolacja - 1,5 kromki razowca z siemieniem lnianym (to jest ten chleb marki Mastermacher, gdzie kromka jest wielko¶ci dwóch zwyczajnych, na pewno wiecie o który chodzi ) podzielone na 3 standardowej wielko¶ci kromki - 2 x z twarogiem pó³t³ustym, bananem (po³ówka) i truskawkami , 1 x z serem ¿ó³tym, ogórkiem ¶wie¿ym i ketchupem
spora miseczka truskawek

Co s±dzicie?
podbijam, bo przesz³o bez echa
RastaGirl89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 07:26   #4026
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Poka¿ wiadomo¶æ
nienawidzê sa³aty na slodko oprócz tego super ekstra
a ja kocham i mog³abym je¶æ tonami ale o gustach siê nie dyskutuje ;-)
dziêki za ocenê

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:12   #4027
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
z ta kolacja to mnie zaskoczylas,bo jak np. jadlam na kolacje jedno jajko albo sam serek homo to dziewczyny mowily,ze za malo
brak miesa,bo jestem semiwegetarianka- jem tylko drob i ryby i to tez rzadko a ostatnio przejadlam sie kurczakiem
brak czegos konkretnego- ale czego? a lody na R,wiesz,ja jestem na lekkim R,juz duzo za mna na diecie a slodyczy i tak w ogole nie jadam,wiec sobie dzisiaj pozwolilama na obiadek sie naprawde najadlam tylko pokieruj mnie co tu jest nie tak w tym jadlospisie?

Ty nie zjad³a¶ DU¯EJ kolacji, mówiê tylko,¿e proporcjonalnie spora w stosunku do innych posi³ków...

ja najwiêksze jem ¶niadanie, potem staram siê zmniejszaæ (co mi nie wychodzi...)
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:47   #4028
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
Ty nie zjad³a¶ DU¯EJ kolacji, mówiê tylko,¿e proporcjonalnie spora w stosunku do innych posi³ków...

ja najwiêksze jem ¶niadanie, potem staram siê zmniejszaæ (co mi nie wychodzi...)
ok to zle zrozumialam cholera,wydawalo mi sie,ze jadam duze sniadanie,przynajmniej objetosciowo tak wychodzi i sie najadam:/

Dzisiejsze R:
3 kromki chrupkiego pieczywa,jedna z dzemem,dwie z szynka drobiowa,szuszone sliwki

Basen 45 minut

Sniadanie:
omlet z 3 jaj,mozarella light,szpinakiem,jablklo

abs na brzuch,cwiczenia na ramiona z ciezarkami

II sniadanie:
wiesniak z chrupkami/platkami "zdrowy blonnik",owoc

Obiad:
wedzony dorsz,gotowane warzywa

Podwieczorek:
tunczyk wsw,warzywo

bieganie ok 45 minut

Kolacja:

bedzie pewnie salatka warzywna z cieciorki,kukurydzt,grosz ku z serkiem homo
Stary 2011-06-13, 08:58   #4029
hauuu
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 683

Cytat:
ok to zle zrozumialam cholera,wydawalo mi sie,ze jadam duze sniadanie,przynajmniej objetosciowo tak wychodzi i sie najadam:/

Dzisiejsze R:
3 kromki chrupkiego pieczywa,jedna z dzemem,dwie z szynka drobiowa,szuszone sliwki

Basen 45 minut

Sniadanie:
omlet z 3 jaj,mozarella light,szpinakiem,jablklo

abs na brzuch,cwiczenia na ramiona z ciezarkami

II sniadanie:
wiesniak z chrupkami/platkami "zdrowy blonnik",owoc

Obiad:
wedzony dorsz,gotowane warzywa

Podwieczorek:
tunczyk wsw,warzywo

bieganie ok 45 minut

Kolacja:

bedzie pewnie salatka warzywna z cieciorki,kukurydzt,grosz ku z serkiem homo
Mo¿e zast±p te wynalazki prawdziwym b³onnikiem? Zamiast paskudnego chleba chrupkiego (dziwie siê, ¿e siê tym najadasz) wybierz tradycyjny pe³noziarnisty. Zamiast chrupek b³onnikowych mo¿e p³atki owsiane? Otrêby?
hauuu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:09   #4030
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e zast±p te wynalazki prawdziwym b³onnikiem? Zamiast paskudnego chleba chrupkiego (dziwie siê, ¿e siê tym najadasz) wybierz tradycyjny pe³noziarnisty. Zamiast chrupek b³onnikowych mo¿e p³atki owsiane? Otrêby?
ten chlebek chrupki to tak tylko po to,zeby nie isc na czczo na basen a "zdrowy blonnik",to takie moje male odkrycie,jest sycacy i ma wartosciowy sklad,tutaj podaje do niego linka:
http://granex.pl/module-Produkty-ID-...5-lang-pl.html
a owsianke wcinak niemalze codziennie na sniadanie nie mniej dzisiaj mialam ochote na odmiane i stad np. omlet
Stary 2011-06-13, 13:48   #4031
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

W kierunku lu¼nego U ( wstawiam zarys, pewnie co¶ siê tam jak zwykle zmieni):

kawa z mlekiem 3,2%

omlet z 2 jaj, 4 ³ych m±ki pp z wie¶niakiem, truskawkami i cukrem trzcinowym

kanapka z³o¿ona z 2 krom ¿ytniego ze s³onecznikiem z du¿± ilo¶ci± mas³a, sa³aty, pomidora i ogóka ma³osolnego

spora micha czere¶ni

planuje: filet z ryby/indyka ze szpinakiem i fet± na ma¶le i czosnku

orzechy, serek wiejski

i pod naukê parê kostek gorzkiej czekolady

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 13:58   #4032
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
W kierunku lu¼nego U ( wstawiam zarys, pewnie co¶ siê tam jak zwykle zmieni):

kawa z mlekiem 3,2%

omlet z 2 jaj, 4 ³ych m±ki pp z wie¶niakiem, truskawkami i cukrem trzcinowym

kanapka z³o¿ona z 2 krom ¿ytniego ze s³onecznikiem z du¿± ilo¶ci± mas³a, sa³aty, pomidora i ogóka ma³osolnego

spora micha czere¶ni

planuje: filet z ryby/indyka ze szpinakiem i fet± na ma¶le i czosnku

orzechy, serek wiejski

i pod naukê parê kostek gorzkiej czekolady
dlaczego planujesz na U?

Steven Tyler
Stary 2011-06-13, 14:00   #4033
lils_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

czy mogê was prosiæ o ocenê mojego jad³ospisu? Wychodzê z zaburzeñ, chcê mieæ pewno¶æ, ¿e robiê to w³a¶ciwie, ¿eby sobie jeszcze bardziej nie zaszkodziæ

1. owsianka (2 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka kaszy manny, 2 ³y¿ki otrêbów owsianych, 1 ³y¿ka otrêbów pszennych, pó³ szklanki mleka 2%, czubata ³y¿ka pra¿onego s³onecznika)
2. serek wiejski ze szczypiorkiem, mandarynka
3. dorsz z warzywami podsma¿anymi na cebulce i pe³noziarnistym makaronem z sosem ze ¶mietany 12% z zio³ami i przyprawami
4. kawa³ek macy z czerwon± past± curry
5. omlet z dwóch jajek

mo¿e byæ...?
lils_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 14:05   #4034
polny mak
Rozeznanie

Morphine raz, bo wychodze z R i chcê siê upweniæ czy ok, a dwa napisa³am przecie¿, ¿e to zarys i ¿e siê zmieni pewnie- chodzi mi o ogóln± opiniê czy jest to dobry kierunek

btw Morphine do Twoich ciasteczek nadaj± siê wszelkie rodzaje bakalii czy s± lepiej u¿yæ tych, które widniej± w przepisie ?

mam zamair dodaæ porz±dn± ³ychê mas³a orzechowego, co o tym my¶lisz?

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
Stary 2011-06-13, 14:14   #4035
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Morphine raz, bo wychodze z R i chcê siê upweniæ czy ok, a dwa napisa³am przecie¿, ¿e to zarys i ¿e siê zmieni pewnie- chodzi mi o ogóln± opiniê czy jest to dobry kierunek

btw Morphine do Twoich ciasteczek nadaj± siê wszelkie rodzaje bakalii czy s± lepiej u¿yæ tych, które widniej± w przepisie ?

mam zamair dodaæ porz±dn± ³ychê mas³a orzechowego, co o tym my¶lisz?
ok, rozumiem zapyta³am z ciekawo¶ci, dobrze, ¿e ¶ci¶le nie trzymasz siê planu.
Co do ciastek: mo¿na daæ wszystkie bakalie, jakie tylko chcesz. Ja ostatnio zrobi³±m ponownie z tych samych sk³adników, tylko doda³am dodatkowo siemiê lniane i mak - ciastka minimalnie zmieni³y smak, ale by³y tak samo rewelacyjne talerz ciastek znik³ w 2 godziny (a by³ to ju¿ pó¼ny wieczór ).
Hm, nie wiem jak by³oby z mas³em orzechowym, nie próbowa³am tak, ale my¶lê, ¿e mo¿esz spróbowaæ . Smaku im to nie zmieni (w koñcu to zmielone orzechy arachidowe, które równie dobrze mo¿na dodaæ w postaci sta³ej), a konsystencja jest mniej wa¿na, bo i tak znikn±, zanim zd±¿ysz mrugn±æ okiem.

Steven Tyler
Stary 2011-06-13, 14:28   #4036
polny mak
Rozeznanie

dziêkujê ¶licznie, dzi¶ piekê wiêc na pewno siê pochwalê jak mi wysz³o

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
Stary 2011-06-13, 15:21   #4037
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ...

¦.3 kromki chleba s³onecznikowego:
wszystkie z mas³em, sa³at±, pomidorem i rzodkiewk±. Dwie z serem ¿ó³tym. Jedna z camenbertem. + herbata z opuncj±

II¦. a) kaszka manna waniliowa z 200g wkrojonych truskawek i garstka platkow kukurydzianych + sok multiwitamina (330ml z biedronki)
b) serek homogenizowany danio waniliowy z ³y¿k± slonecznika i ³y¿ka amarantusa

O. miska zupy warzywnej (z fasoli, kalarepy, ziemniakow itd oraz z miesem z piersi kurczaka) + duze jablko

P. (na miescie) sa³atka z tunczyka (pomidor, kukurydza, cebula, salata lodowa, tunczyk, sos jogurtowy i nie pamietam ) -> taki du¿y talerz

Przed. ³y¿ka s³onecznika
K. 4 kromki slonecznikowego:
Zrobione z nich 2 podwojne tosty z camenbertem. Do tego sporo pomidora i rzodkiewka. I wyjadlam kilka warzyw z zupy + herbata zielona z opuncja

i jak ?
???
Stary 2011-06-13, 17:09   #4038
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Moje U, lekkie R w sumie, ogólnie lu¼ne jedzenie, ale bez zbytniego ob¿erania sie :

1. Jajecznica z dwóch jajek na kawa³ku bekonu, parówka( wiem, ¿e syf ale wieki nie jad³am), du¿o pomidorów z cebulk± i cykorii, ³y¿eczka majonezu
2. gar¶æ czere¶ni
3. pier¶ z kurczaka z cukini±, papryk± i przecierem pomidorowy, na to dwa plastry mozzarelli, pó³ awokado, troche kalarepki
4. miska truskawek
5. bêdzie albo makrela z warzywami, albo wiejski ze s³onecznikiem i warzywami, jeszcze siê zobaczy

Acha, odrazu mówiê, ¿e nie jem nic z ziaren, bo ¼le wp³ywa to na mój uk³ad pokarmowy, wiec wegle tylko z owoców i warzyw u mnie.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 17:10   #4039
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.

1¶n
- ma³a owsianka - pó³ szklanki mleka, 4 ³y¿ki owsianych. dwa ma³e pszenne nale¶niki z nutell± i mas³em orzechowym.
2¶n - wie¶niak 150g.
2 h na rolkach
obiad - dwa kawa³ki domowej pe³noziarnistej pizzy z kurczakiem, pomidorami, kukurydz±, oliwkami i mozzarell±.
podwieczorek - dwie du¿e gar¶ci solonych orzeszków ziemnych + 2 ³y¿eczki domowego mas³a orzechowego ze s³oika.
kolacja - twaróg zmiksowany z jogurtem naturalnym.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-06-13 o 17:12
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:54   #4040
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

Cytat:
Napisane przez lils_ Poka¿ wiadomo¶æ
czy mogê was prosiæ o ocenê mojego jad³ospisu? Wychodzê z zaburzeñ, chcê mieæ pewno¶æ, ¿e robiê to w³a¶ciwie, ¿eby sobie jeszcze bardziej nie zaszkodziæ

1. owsianka (2 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka kaszy manny, 2 ³y¿ki otrêbów owsianych, 1 ³y¿ka otrêbów pszennych, pó³ szklanki mleka 2%, czubata ³y¿ka pra¿onego s³onecznika) przyda³by siê tu jaki¶ ¶wie¿y owoc lub gar¶æ suszonych, bo trochê "nudna" ta owsianka.
2. serek wiejski ze szczypiorkiem, mandarynka ogólnie dziwne po³±czenie. i troszkê ma³o. mo¿e jaki¶ banan?
3. dorsz z warzywami podsma¿anymi na cebulce i pe³noziarnistym makaronem z sosem ze ¶mietany 12% z zio³ami i przyprawami ok, je¶li porcja syc±ca. jakich¶ t³uszczy do sma¿enia u¿ywasz?
4. kawa³ek macy z czerwon± past± curry zdecydowanie za ma³o. zjad³abym tu jeszcze jogurt naturalny z jakimi¶ dodatkami.
5. omlet z dwóch jajek + kromka chleba z mas³em, wêdlin± i warzywami

mo¿e byæ...?
za skromnie, nadal redukcyjnie... nie chudniesz na tym? tylko do obiadu i ¶niadania mo¿na nie mieæ wiêkszych zastrze¿eñ. reszta to w zasadzie przek±ski, a nie posi³ki.

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U.

1¶n
- ma³a owsianka - pó³ szklanki mleka, 4 ³y¿ki owsianych. dwa ma³e pszenne nale¶niki z nutell± i mas³em orzechowym. ok, je¶li to wszystko ma³e, a nie malusieñkie. do owsianki do³o¿y³abym nawet niewielk± porcjê owoców - np. pó³ banana, kilka truskawek, skrojone jab³uszko.
2¶n - wie¶niak 150g. ma³o. zw³aszcza przed wysi³kiem. przyda³yby siê jakie¶ wêgle - kromka razowca z warzywami, owoc...
2 h na rolkach bêdê musia³a odkurzyæ wkrótce moje rolki. ^^
obiad - dwa kawa³ki domowej pe³noziarnistej pizzy z kurczakiem, pomidorami, kukurydz±, oliwkami i mozzarell±. dwa spore kawa³ki?
podwieczorek - dwie du¿e gar¶ci solonych orzeszków ziemnych + 2 ³y¿eczki domowego mas³a orzechowego ze s³oika. skromnie co¶. ale ja te¿ w upa³y popo³udniami nie mam apetytu. mo¿e jaki¶ soczek?
kolacja - twaróg zmiksowany z jogurtem naturalnym. ma³o. kanapki? ryba? kakao?
nie masz apetytu czy celowo tak ograniczasz jedzenie?

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

Edytowane przez zglowawchmurach
Czas edycji: 2011-06-13 o 19:04
zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:56   #4041
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

UUUUU

¶: kromka chleba z mas³em i jajecznic± z bekonem, pomidor
2¶: jogurt z jab³kiem i cynamonem,
o: makaron kokardki z sosem pomidorowym i piersi± kuraka, mizeria na jogurcie
k: 2 kromki: 1 z pasztetem, pomidorem i sosem czosnkowym, 2 z mas³em, polêdwic± i pomidorem, reszta mizerii

co¶ mi ¿o³±dek ostatnio nawala
Stary 2011-06-13, 20:11   #4042
lils_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

zglowawchumarch - faktycznie trochê nudna ta owsianka, dla mnie ju¿ ten s³onecznik jest urozmaiceniem, ale przecie¿ chcê teraz powoli zacz±æ je¶æ normalnie - no to do jutrzejszej dorzucê trochê suszonych ¶liwek i moreli, i mo¿e wkrojê trochê truskawek
szczerze to nie wiem, jakie t³uszcze s± dobre do sma¿enia, tzn. wiem, ¿e klarowane mas³o, ale jest drogie, a mi siê nie chce samej klarowaæ... oliwa z oliwek pewnie odpada?
dziêkujê bardzo za ocenê!
lils_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:17   #4043
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ
za skromnie, nadal redukcyjnie... nie chudniesz na tym? tylko do obiadu i ¶niadania mo¿na nie mieæ wiêkszych zastrze¿eñ. reszta to w zasadzie przek±ski, a nie posi³ki.

nie masz apetytu czy celowo tak ograniczasz jedzenie?

Owsiankê tak± jadam, bo nie lubiê za bardzo z owocami - jak ju¿, to je dajê to jogurtu czy serka. Ma³e, nie malusieñkie, wielko¶ci talerza ¶niadaniowego nie obiadowego, je¶li wiesz co mam na my¶li. Kawa³ki by³y duuu¿e, i nie ograniczam - jak mam ochotê na du¿e ¶niadanie czy obiad to jem, dzi¶ nie mia³am apetytu i ogólnie ¶rednio siê czu³am ( wczoraj chyba przegiê³am, bo od 8-23 po za domem, w tym 5 h dobrego wysi³ku + spacer wieczorem a rano wsta³am dzi¶ wcze¶nie i chyba dlatego - ledwo ¿y³am. )
aaa! i dziêki za spojrzenie!
Stary 2011-06-13, 20:17   #4044
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ...

¦. 2 porzadne garsci musli ( nestle z granala i orzechami ) z wkrojonym bananem i calym jogurtem naturalna rozkosz + herbata z opuncj±

II¦. a) bulka grachamka (90g) z maslem, serkiem w plasterkach topionym hochland, ogorkiem i rzodkiewka + sok a'la kubus z biedronki (330ml)
b) kinder mleczna czekolada + jablko

O. go³±bek + 3 du¿e ziemniaki + kalafior + duzo sosu pomidorowego

2 ³yzki slonecznika

P. serek wiejski (200g) z duza szklanka platków cheriosow z cimi nimi

K. bu³a grahamka (90g):
na pó³, obie z mas³em, sa³at± i pomidorem. Jedna z serkiem topionym hochland w plasterkach. Druga z szynka drobiowa i serkiem camenbert. + herbata zielona z opuncja

rzuci ktos okiem ?
Stary 2011-06-13, 20:23   #4045
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
U

¦niadanie: owsianka - 5 ³y¿ek p³atków górskich, szklanka mleka 2%, pó³ banana, gar¶æ truskawek i ³y¿eczka miodu; kawa zbo¿owa z mlekiem i syropem klonowym

II ¶niadanie: talerzyk sa³atki z warzyw, wêdzonego ³ososia, jajka i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; kromka ¿ytniego z mas³em

Obiad: makaron pe³noziarnisty spaghetti z krewetkami i warzywami na ostro

Podwieczorek: serek wiejski (150 g) z pra¿onym s³onecznikiem i wkrojonymi czere¶niami

Kolacja: bruschetta (1/4 bagietki razowej natarta czosnkiem i oliw± z oliwek, zapieczona, ob³o¿ona farszem z ogórka, pomidora, startego parmezanu, oregano i bazylii); skrzypopokrzywa

+ 2l wody z lodem, miêt± i sokiem z cytryny
Podbijam

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ...

¦. 2 porzadne garsci musli ( nestle z granala i orzechami ) z wkrojonym bananem i calym jogurtem naturalna rozkosz + herbata z opuncj± + orzechy/pestki

II¦. a) bulka grachamka (90g) z maslem, serkiem w plasterkach topionym hochland, ogorkiem i rzodkiewka + sok a'la kubus z biedronki (330ml)
b) kinder mleczna czekolada + jablko prawie codziennie to samo II ¶niadanie... nie nudzi Ciê? ale ilo¶ciowo i jako¶ciowo okej

O. go³±bek + 3 du¿e ziemniaki + kalafior + duzo sosu pomidorowego ok, je¿eli porcja spora, ale przyda³by siê deser albo zupa

2 ³yzki slonecznika powinna byæ solidna gar¶æ

P. serek wiejski (200g) z duza szklanka platków cheriosow z cimi nimi wkroi³abym owoc i doda³a bakalie

K. bu³a grahamka (90g):
na pó³, obie z mas³em, sa³at± i pomidorem. Jedna z serkiem topionym hochland w plasterkach. Druga z szynka drobiowa i serkiem camenbert. + herbata zielona z opuncja + jajko np.? trochê ma³o

rzuci ktos okiem ?
jw.
doda³abym wiêcej NNKT
i posi³ki s± trochê ma³e...
a do tego jesz bardzo monotonnie
P to najlepszy czas na eksperymentowanie w kuchni...
tyjesz na tym?
ile jeszcze powinna¶ przybraæ na wadze?
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:41   #4046
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
U

¦niadanie: owsianka - 5 ³y¿ek p³atków górskich, szklanka mleka 2%, pó³ banana, gar¶æ truskawek i ³y¿eczka miodu; kawa zbo¿owa z mlekiem i syropem klonowym no fajnie, jakby nie by³o banana. muszê kupiæ tê zbo¿ówkê w koñcu, ju¿ siê zbieram sto lat.

II ¶niadanie: talerzyk sa³atki z warzyw, wêdzonego ³ososia, jajka i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; kromka ¿ytniego z mas³em brzmi fajnie.

Obiad: makaron pe³noziarnisty spaghetti z krewetkami i warzywami na ostro na to bym chcia³a przepis, bo kiedy¶ gdzie¶ jad³am podobny i chcia³abym zrobiæ.

Podwieczorek: serek wiejski (150 g) z pra¿onym s³onecznikiem i wkrojonymi czere¶niami wie¶niak na s³odko... uee.

Kolacja: bruschetta (1/4 bagietki razowej natarta czosnkiem i oliw± z oliwek, zapieczona, ob³o¿ona farszem z ogórka, pomidora, startego parmezanu, oregano i bazylii); skrzypopokrzywa pysznie.

+ 2l wody z lodem, miêt± i sokiem z cytryny
No przecie¿ wiadomo, ¿e pysznie.
Stary 2011-06-13, 20:49   #4047
Falsify
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 92

Rrrrr

¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek na mleku, z po³ow± serka wiejskiego light, jab³kiem i cynamonem;
II ¶niadanie: jajko na twardo, dwie kromki chleba ze ¶liwk±, pomidor, szczypiorek;
Obiad: pieczona æwiartka z kurczaka, pó³ woreczka kaszy gryczanej, po³owa opakowania warzyw na patelniê
Podwieczorek: mango (niestety ca³e, bo tak uwielbiam, ¿e nie znam umiaru)
Kolacja: pó³ wêdzonej makreli.

W zesz³ym roku by³am tutaj do¶æ sta³ym bywalcem i muszê chyba do tego wróciæ, bo uda³o mi siê odzyskaæ te 5 kg, które straci³am. W przysz³ym roku ¶lub, wiêc muszê na siebie uwa¿aæ
Proszê o ocenê

25.08.2012 - jeszcze bardziej szczê¶liwa ¿ona
Falsify jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:50   #4048
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
No przecie¿ wiadomo, ¿e pysznie.
Nie marud¼ Wie¶niaki na s³odko i banany s± pycha...
A zbo¿ówkê polecam
Przepis: http://www.sfd.pl/Krewetki_z_warzywa...o-t451981.html (da³am normalnej wielko¶ci krewetki, nie koktajlowe, ¶wie¿e warzywa, a nie mro¿one, ostr± mielon± paprykê i makaron zamieni³am na pe³noziarniste spaghetti )
Dziêki za ocenkê
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:54   #4049
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, parówka na zimno, kromka orkisza z twaro¿kiem, szynka,pomidorem
  2. jogurt naturalny 150g, placek ziemniaczany do¶æ ma³y
  3. jasna bu³ka z pasztetem i pomidorem, capuccino
  4. 3 kawa³ki pizzy serowej (jedzone od 17- 21)....+ 1/4 kalafiora

i jak i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:12   #4050
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

Raczej U.

- bezcukrowe musli orkiszowe z mlekiem, wkrojonym bananem, miodem i otrêbami;

kawa z mlekiem;

- du¿a pier¶ z kurczaka na parze, po³owa opakowania warzyw na patelniê (ziemniaki, cukinia, fasolka szparagowa, cebulka, papryka, kukurydza);

- miseczka poziomek, spora porcja lodów bakaliowych & pomarañczowych;

- kilka chrupkich ¿ytnich chlebków, ca³y twaro¿ek wiejski z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami zielonymi & czarnymi.

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.