Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 10:44   #4591
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Marinko! Synuś śliczny

kalinkap13 brawo za wizytę, fajnie, że mały chociaż troszkę buziaka pokazał

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mojego męża nie ma dopiero 2 dzień,
a czuję się jak jakaś osierocona.
Do tego włączą się nadopiekuńcza teściowa [...]
Może kobieta chce Ci męża zastąpić w czasie kiedy go nie ma. Pewnie źle nie chce, ale doskonale Cię rozumiem - sama sobie dobrze radzisz, jesteś tego nauczona, a ona pewnie mysli, że jeśli będziesz jej pomocy potrzebowała, to o nią nie poprosisz. Może bardziej dosadnie, ale kulturalnie daj do zrozumienia, że dajesz radę a jak czegoś będziesz potrzebowała, to poprosisz.

DaKaro, gratuluję dziewczynki!!!! Wreszcie wiecie!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja też często myślę o tym jak to będzie, czy dam radę, a ostatnio nie jestem optymistycznie nastawiona do wielu rzeczy, ludzie mnie irytują, stałam sie bardzo rozważna, oszczędna, często odmawiam różnych rzeczy-np. teraz brat mi pisze, żebym mu wzięła telewizję n i co miesiąc opłacała rachunki-a wiem, że on jest taki szałaput, że bym się musiala dopominac o kasę, z reszta opłacałam już tak telewizje rodzicom i ich koledze i ciągle były jakieś problemy....-oni wszyscy są za granicą i dlatego chcą żebym ja to wszystko brała na siebie. Wogóle, to zawsze wszystkim usługiwałam, kupowałam, załatwiałam mnóstwo spraw, o nic nigdy się nie prosiłam a i tak wiem, że wyjdę na najgorszą......oj ciezko mi, dobrze, że mój mąż mnie rozumie i sam też to wszystko widzi jak ja. Ja wszystko bardzo przeżywam, nie chcę, żeby ktoś sie obraził i wogóle, ale chyba dojrzałam i wchodzę w etap egoisty, bo mimo tego, że ja wszystkim pomogę, to mi nikt, a jak raz nie pomogę, to już mnie skreślą... Oj przepraszam za rozpisanie i żale, ale czasem trzeba
Ja mam podobny charakter, wypracowany przez rodziców - poświęć się dla innych, Ty możesz. Pamietam, że nawet dla jakichś upartych bahorów znajomych musiałam oddawać swoje zabawki jeśli chciały... I płaczu nie było, choć żal i pamięć jak widać zostawały. Teraz też wszyscy są przyzwyczajeni do mojego usługiwania, że można mnei o wszystko poprosić i załatwię to swoim kosztem, kosztem swojego czasu, sił itp. Mój mąż mnie od tego oducza i nie powiem, jest coraz lepiej, chciaż zdziwienie było, żale itp. W pracy też zawsze byłam gotowa do poświęceń, ale kiedy zobaczyłam, że tylko ja się zajeżdżam, a śmietankę spijają leniuchy-znajomi kierownicy, to tez zlałam sprawę i trzymam się swoich obowiązków, czasem się nie wyrobię, nie wyrywam się z pomocą...
Wydaje mi się, że zdrowy egoizm to bardzo ważna sprawa, szczególnie teraz, kiedy bedziemy mamami, pojawią się dzieciaczki i będą uzależnione od nas na 100 % i w takiej sytuacji nie wyobrażam sobie ich kosztem pomagać innym, bo maluchowi już nikt nie pomoże.
Daj sobie na luz z tą telewizją dla brata, wystarczająco dużo będziesz miała na głowie, zeby jeszcze o tym pamiętać. Ja muszę dla rodziców założyć konto w mbanku, żeby sami płacili sobie rachunki, bo dotychczas pąłciłam im ze swojego, ale teraz to już inne sprawy będę miała na głowie
Teraz ja się rozpisałam, ale chciałam tylko dać Ci do zrozumienia, że w pewnym momencie musisz się odciąć, a inni muszą dać sobie radę bez Ciebie.

Witajcie!
Nadrabiam od wczoraj z wielką ciekawością, co komu wypadło i co kogo boli
U mnie spokojnie, mamy jeszcze czas
Ostatnio usłyszałam że mam brzuszek kształtny na chłopca i przyznam szczerze, że czuję że zdziwię się po cesarce

Dobra, lecę dalej nadrabiać
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:45   #4592
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
pewnie zapytaj sie, bo moze gin pobiera, a ty sama zawozisz do lab. tylko musisz sprawdzic gdzie masz to labolatorium i do ktorej przyjmuja materiał.
Ja wczoraj byłam w praywatnej klinice na USG i tam chcialam zrobic wymaz na paciorkowca, ale wymaz tam pobiera laborantka w zabiegowym nie chce tak.
najlepiej pobrac wymaz u gina, w lab trochę chyba tak niefajnie na tej leżance

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Za wizyte, paciorkowcem sie nie martw, wezmiesz antybiotyk, w razie czego przy porodzie tez dostaniesz i bedzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
żeby paciorkowiec poszedł w cholerę jak najszybciej i gratki za zakończony i nowy tydzień

dziękuję

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja nie znam nikogo kto urodzil dziecko 3kg w terminie.To bardzo malutkie.
a Aga napisała wyżej, że jej Zuzia w 40t2d miala 2760 g
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:45   #4593
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam powiedzieć!!!

Chodzę wczoraj po sklepach z butami, i lecą wiadomości w radiu :

"Złapano szajkę polsko-słowacką przemycającą leki z Czech..."

Zgadnijcie o kim pomyslałam
hahaha

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Wklejam fotki mieszkanka Mai - z dnia na dzień co raz większego dziś dokładnie 33t2d ciąży
Jaki śliczny i zero rozstepow nie to co u mnie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:46   #4594
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

Przepraszam nie moglam sie powstrzymać
O Ty! Z pejczem na ciezarna
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:47   #4595
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A co robi? Wrzucisz fotkę?
Pokoik pomalowaliśmy już wcześniej - na zielono - pokazywałam fotkę
A wczoraj mężuś mył okno, prał, prasował i wieszał firanki, malował grzejnik i futrynę na biało i zaczęliśmy ubierać łóżeczko.
Dzisiaj w planach jest powiesić lampkę na ścianę - taki księżyc z Ikei i dokończyć ubieranie łóżeczka. Obiecuję, że jak wszystko będzie skończone to wrzucę fotki

A tak w ogóle dzień dobry

Wczoraj pokazałam dla męża zdjęcie Igorka Mariny - był zachwycony, nie mógł się napatrzeć
DaKaro - gratuluję córeczki

A ja byłam na wizycie u gina i niestety zaczęła mi się już skracać szyjka, jest rozpulchniona i niżej jest dno macicy. Mam więcej odpoczywać i unikać pozycji spionizowanej. Oby jeszcze chociaż mały posiedział 3 tygodnie.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:49   #4596
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
shirka dałaś się złapać

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:50   #4597
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze wczorajsze zakupy
1.zakupy Oliviera
nie wiem czemu pozostałe zdj nie chcę się dodać spróbuje później na 2 kompie
może tamte mają za duży rozmiar ,a zakup super

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

wpadam spojrzec czy Aania jest juz mamą,czy Dziubek coś wywołał a tu cisza
nic nie wywołałam

Cytat:
Ja nigdy tętna nie miałam mierzonego Ja kiedyś się zastanawiałam nad bankami krwi pępowinowej, ale za drogo... i to dopiero zaczyna się rozwijać, więc odpuściłam.
co do tej krwi pępowinowej to tak nie do końca się to zaczyna rozwijać bo koleżanka która rodziła córę 7 lat temu już z tego skorzystała tylko że wtedy mimo faktycznie początków było to trochę tańsze pewnie dla zachęty

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a mnie dzis chyba popier.dzielił0! pełnia albo hormony - cos jest na rzeczy. prawie sie poryczalam bo jechala karetka na sygnale a przed chwila to prwie sie histerycznie zanosilam bo babka na infolinii powiedziala mi ze oplombowanie licznika energetcznego moze tylko zamowic osoba ktora widnieje na fakturze - no nie brzmialam jak moj teśc... odwala mi normalnie!
trzymaj się kochana , to musi minąć !!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić że dziś zaczynamy 36tc

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Dziś kończę 36 tc
Mam nadzieję, że jeszcze tydzień-dwa i będzie finał, a co tam, nie będę czekać do kolejnej pełni

Wczoraj byłam na wizycie- młody w 2,5 tygodnia przybrał 600gr! A ja jem prawie tylko truskawki i czereśnie- jak on to zrobił??
No i waży już 2700 gr, a limit dałam mu do 3,5 kg Główkę ma bardzo nisko i uciska na szyjkę, która się przy okazji skróciła. Zwarta nadal ale już krótsza.

A najgorsza wiadomość, że mam tego cholernego paciorkowca Zaraziłam się nie wiem gdzie, nie wiem jak, ostatni wymaz miałam w kwietniu i było ok a teraz nagle paciorkowiec, przybłęda cholerna
I muszę brać antybiotyki, co dla mnie- antylekomana i przeciwnika antybiotyków jest straszne, ale to dla pożytku młodego, jak to lekarz wyjaśnił- dla dziecka gorsze jest zarażenie się tym paciorkowcem niż antybiotyki. I jakieś globulki dowcipne tez muszę aplikować (nie cierrrrpię wszelkich dowcipnych globulek ) Mam 10 dni stosowac kurację i potem ponownie na wymaz się zgłosić, mam nadzieję, że zwalczę to gówno. Chociaż poród prawdopodobnie będzie pod kroplówką z antybiotykiem, ech..
za skończony tydzień i za wizytę
a co do paciorkowca to jest w organizmie z nie wyleczonych stanów zapalnych górnych dróg oddechowych ,ja też miałam antybiotyk ale z tego co słyszłam to nie robi się kolejnego wymazu bo on nie ma sensu i tak i tak dostaniesz antybiotyk podczas porodu (jak coś to się upomnij) bo on może zniknąć z szyjki gdzie się lubi kolonizować w trakcie ciąży ale w organizmie może być dalej.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A i pewnie nie wyjdę w piątek Bo przyszedł dzisiaj inny lekarz i powiedział, że wyniki moczu powtórzymy dopiero w piątek Wyniki zazwyczaj są po 13 A obchód o 9 więc dupa

A i dostałam jeszcze smsa od Scio, że idzie jutro na oct i że się boi, ale ja nie mam pojęcia co to jest
kurcze to co ci lekarze wymyślają
a co do Scio to pewnie będą wywoływać ocytocyną, czyli będzie kolejna dzidzia

Cytat:
Tak się zastanawiam, jeżeli mi gin nie pobierze wymazu ( chodzę prywatnie) to mam się upomnieć ? bo jakoś sobie nie wyobrażam że miałam bym iść do laboratorium i żeby mi jakaś baba wymaz pobierała
to badanie obowiązkowe w tej chwili, nawet refundowane przez NFZ ale jeśli chodzisz prywatnie to pewnie zapłacisz , ja bym się upomniała gdyby lekarz sam nie zrobił a w zwykłym laboratorium Ci wymazu nie zrobią !!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wiecie co..stresuje się dzisiejszą wizytą. Chciałabym usłyszeć, że się szyjka chociaż skraca. A jak nic się nie dzieje to trochę dół :/
miałam to samo no i niestety dla mnie padło na scenariusz że nie za dużo się dzieje

no to się witam, byłam rano w sklepie po stanik do karmienia ale nie było wyboru i musze znowu juto jechac

a u mnie teraz cisza ... nad ranem był jeden konkretny ból ale potrwał kilkadziesiąt sekund i przeszedł , potem brzuch okresowo bolał (nie spałam od 4 do 6 bo mały szalał) ale wstałam i znowu NIC!!!!
no i te codzienne telefony ja wiem że się ludzie (czytaj mama i teściowa) interesują i martwią ale mnie to wnerwia
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:51   #4598
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:54   #4599
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Pokoik pomalowaliśmy już wcześniej - na zielono - pokazywałam fotkę
A wczoraj mężuś mył okno, prał, prasował i wieszał firanki, malował grzejnik i futrynę na biało i zaczęliśmy ubierać łóżeczko.
Dzisiaj w planach jest powiesić lampkę na ścianę - taki księżyc z Ikei i dokończyć ubieranie łóżeczka. Obiecuję, że jak wszystko będzie skończone to wrzucę fotki

A tak w ogóle dzień dobry

Wczoraj pokazałam dla męża zdjęcie Igorka Mariny - był zachwycony, nie mógł się napatrzeć

A ja byłam na wizycie u gina i niestety zaczęła mi się już skracać szyjka, jest rozpulchniona i niżej jest dno macicy. Mam więcej odpoczywać i unikać pozycji spionizowanej. Oby jeszcze chociaż mały posiedział 3 tygodnie.

Kochana zaciskaj nogi jak to maz moj mowi jeszcze tylko dwa tygodnie chociaz

Stary 2011-06-15, 10:54   #4600
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliwieczka słuchaj wodauqa bo prawdę piszę, zdrowy egoizm nigdy nie jest zły!

Wodauqa z tym kontem to racja, jak był mój maż w PL to zajmował się rachunkami razem z teściem, mąż robił przelewy a teściu dawał pieniądze w gotówce, żeby nie musiał latać z banku do banku, ale to też się zmieni bo mamy plany wyjechać. Mówię teściowi że kupimy mu laptopa i będzie miał swojego e-maila, dostęp do konta itd to się przeraża, teściowa ma kartkę ale ani razu kartu nie płaciła boi się, ona tak naprawdę chyba nie umie wybrać pieniędzy z konta bo boi się, że za dużo wyciągnie i zawsze robiłam to Ja albo mój D, ale to też musi się zmienić...

Miałam ogarnąć salon i sypialnie.
to Tu mąż dzwoni żeby mu zarejestrować nr komórkowy niemiecki przez internet,
ale wiecznie mi wyskakuje że nr nieprawidłowy

Agulaabar Ja się jeszcze załapałam na proszek do koloru - stwierdziłam że jeden będzie zdecydowanie za mało zostały u mnie same do białego !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:55   #4601
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

ja wiem ja wiem o kim

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
shirka dałaś się złapać

no a taka sprytna się wydawała kobietka nasza
Stary 2011-06-15, 10:56   #4602
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek to gdzie pobierają taki wymaz? jak nie w laboratorium? I ile za taki wymaz się płaci u prywatnego gina mniej więcej wie któraś?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:56   #4603
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

a Aga napisała wyżej, że jej Zuzia w 40t2d miala 2760 g
moja sasiadka w 38tc 4800gr
a według usg maly mial miec ponad 5 kg.I to nie wplyw wit bo jej babcia nawet swoje dzieci takiej wielkosci rodzila a nie sadze aby 60 lat temu wit byly

dziubek fajnie ze zakupy ci sie podobaja
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:57   #4604
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
hahaha

Jaki śliczny i zero rozstepow nie to co u mnie
Dziękuję no jeszcze nie wylazły, ale na razie się nie cieszę skoro po porodzie mogą wyjść

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-06-15, 10:58   #4605
agni82
Zadomowienie

Cytat:

A Shiry jakoś nie widac, więc kto wie. ale ona z mężem działała, to żeby ich od razu szajką nazywac?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:59   #4606
dziubek79
Zakorzenienie

aaa zapomniałam napisać że dziś doszła mi maść na brodawki i dresik od Marzenki dziekuję jest śliczny

Kmat co do wózka to nie miałam okazji oglądać ale na zdjęciach wizualnie wydaje się ok
Stary 2011-06-15, 10:59   #4607
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
dla Ciebie pewnie dziecko 4700 to już by mutant był
heheh, no niekoniecznie, po prostu duuuże dziecko chyba na 90centylu..
ale mam koleżankę która urodziła SN synka 5,2kg!!

W ogóle mama mi mówi że generalnie chłopcy rodzą się więksi niż dziewczynki, ciekawe czy u nas się sprawdzi?

Cytat:
dzięki kochana za słowa otuchy
wkurzam się tylko tymi antybiotykami no i generalnie cały czas się zastanawiam skąd mi się to przyplątało
to podobno bakteria naturalnie bytująca w jelitach u dorosłych ludzi i jest ponoć dość powszechna. Dla człowieka niegroźna i bezobjawowa..

Cytat:

Shira!! hallo jesteś?? melduj się
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:00   #4608
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek to gdzie pobierają taki wymaz? jak nie w laboratorium? I ile za taki wymaz się płaci u prywatnego gina mniej więcej wie któraś?!
mnie pobrała moja gin i potem albo wersja że sam lekarz oddaje do labka (tak było u mnie) albo daje Tobie i zawozisz sama , a płaciłam za ten wymaz mojej gin 30 zł
Stary 2011-06-15, 11:03   #4609
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Agulaabar Ja się jeszcze załapałam na proszek do koloru - stwierdziłam że jeden będzie zdecydowanie za mało zostały u mnie same do białego !
U mnie już śladu po nich nie było, tylko właśnie te płyny do prania.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja wiem ja wiem o kim

no a taka sprytna się wydawała kobietka nasza

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A Shiry jakoś nie widac, więc kto wie. ale ona z mężem działała, to żeby ich od razu szajką nazywac?
Może z kimś wspólpracowali jeszcze!! niby nic ciężarnej przemytniczce nie wspominali....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:03   #4610
agni82
Zadomowienie

pytanie: czy wam się tęz coś powiększa (w sensie pochwa).. taka jakby lekko obrzmiała, ale bez żadnego bólu?
Stary 2011-06-15, 11:05   #4611
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana zaciskaj nogi jak to maz moj mowi jeszcze tylko dwa tygodnie chociaz
Zaciskam, zaciskam. Ale na wszelką ewentualność zaczęliśmy ubierać łóżeczko no i chyba muszę pomyśleć o spakowaniu torby do szpitala
Mąż wczoraj przytargał mi z piwnicy dużą walizkę na kółkach ha ha

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:06   #4612
Zmalowana
Zakorzenienie

agni ja mam czasami wrażenie jakby była taka ee bardziej otwarta ? Nie wiem jak to opisać.

Objawy przedoprodowe (" W oczekiwaniu na dziecko") może którejś się przyda :
Obniżenie się macicy i płodu- 2-4 tygodnie przed porodem.

Uczucie narastającego ucisku na miednicę i odbytnicę- Skurcze (przypominające te co towarzyszą miesiączce) i ból w okolicy pachwin.

Zmniejszenie lub brak przyrostu masy ciałą.

Zmiany nastroju i zachowania- u części stałe zmęczenie, u innych nagły przypływ energii

Zmiany wydzielin pochwowej- gęstsza i obfitsza

Różowe i czerwone znaczenie- śluz zabarwiony na różowo lub z czerwonymi pasemkami. Zwykle 24 h przed porodem

Wydalenie czopa śluzowego.

Nasilenie się skurczów przepowiadających- częstsze i silniejsza, a nawet bolesne

Biegunka.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-15 o 11:11
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:07   #4613
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

Posikalam sie

Stary 2011-06-15, 11:09   #4614
agni82
Zadomowienie

no tyle nas wisi na dole, że w 15 minut powinnyśmy skończyc ten wątek. Akcje się rozkręcają to i emocje większe.

Aania, trzymaj się i melduj co jakiś czas

Dakaro , za poznanie płci (w końcu)

kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i brawa za rozpoczęte tygodnie.

ostatnie zajęcie ze szkoły rodzenia dzisiaj. I dobrze, bo klimatyzację włączają dopiero po upomnieniu się, a dzisiaj o porodzie, to pewnie będę w toalecie
Stary 2011-06-15, 11:11   #4615
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
pytanie: czy wam się tęz coś powiększa (w sensie pochwa).. taka jakby lekko obrzmiała, ale bez żadnego bólu?
Mma takie uczucie jakby byla wieksza
Cytat:
Zaciskam, zaciskam. Ale na wszelką ewentualność zaczęliśmy ubierać łóżeczko no i chyba muszę pomyśleć o spakowaniu torby do szpitala
Mąż wczoraj przytargał mi z piwnicy dużą walizkę na kółkach ha ha
Moj mezulek zabral wszystkie 3 torby ze soba musze czekac
Cala wyprawka tu u rodzicow lezy lozeczko nie zlozone nic nie poprane ...
Madziulka nie rodzimy ani ty ani ja grzecznie czekamy na terminy NIE RODZIMY

Stary 2011-06-15, 11:11   #4616
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
agni ja mam czasami wrażenie jakby była taka ee bardziej otwarta ? Nie wiem jak to opisać.
czy otwarta u mnie to nie wiem bo nie widzę, ale z wymacania wnioskuję, że jest trochę większa.
Stary 2011-06-15, 11:14   #4617
moniczka2123
Zadomowienie

Oliweczka1985 dzis ma szkole rodzenia heh znow sie czegos dowiemy

A ja mam pytanie znaczy doradzcie cobyscie na moim miejscu zrobily??
Ten popindoleniec jak wiecie wyszedl na dwa tygodnie i nie wiem czy jechac do domu czy moze nie ?? mezulek mowi zeby zostac tu gdzie jestem bo bedzie bezpieczniej i sie o mnie martwil nie bedzie a z drugiej strony teskni mi sie za domkiem

Stary 2011-06-15, 11:14   #4618
DaKaro
Zadomowienie

youyou Ladyin Black za nowy tydzień

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
DaKaro gratuluje poznania płci!I super, że wizyta udana!

Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie- młody w 2,5 tygodnia przybrał 600gr! A ja jem prawie tylko truskawki i czereśnie- jak on to zrobił??
No i waży już 2700 gr, a limit dałam mu do 3,5 kg Główkę ma bardzo nisko i uciska na szyjkę, która się przy okazji skróciła. Zwarta nadal ale już krótsza.

A najgorsza wiadomość, że mam tego cholernego paciorkowca Zaraziłam się nie wiem gdzie, nie wiem jak, ostatni wymaz miałam w kwietniu i było ok a teraz nagle paciorkowiec, przybłęda cholerna
I muszę brać antybiotyki, co dla mnie- antylekomana i przeciwnika antybiotyków jest straszne, ale to dla pożytku młodego, jak to lekarz wyjaśnił- dla dziecka gorsze jest zarażenie się tym paciorkowcem niż antybiotyki. I jakieś globulki dowcipne tez muszę aplikować (nie cierrrrpię wszelkich dowcipnych globulek ) Mam 10 dni stosowac kurację i potem ponownie na wymaz się zgłosić, mam nadzieję, że zwalczę to gówno. Chociaż poród prawdopodobnie będzie pod kroplówką z antybiotykiem, ech..
DaKaro- za wieści o dziewczynce
Dziękuję. A paciorkowcem się nie martw. Tak jak dziewczyny pisały, dostaniesz antybiotyk i będzie ok.
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
DaKaro witaj w gronie mam czekających na swoje córeczki

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
DaKaro sliczne imie wybraliscie dla coreczki!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
DaKaro dziewczynka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Super, że jesteś zadowolona z wizyty najważniejsze, że wsio z córą w porządku. A imię b. ładne
Dziękuję. Za wizytę
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
DaKaro, gratuluję dziewczynki!!!! Wreszcie wiecie!

Cytat:

A Twoja malutka jeszcze posiedzi. Ja też mam delikatnie rozpulchnioną szyjkę, choć gin mówił, że ładnie trzyma.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:18   #4619
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam wrażenie, że moje wargi są jakby bardziej napuchnięte:con fused:

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-06-15, 11:20   #4620
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
I ile za taki wymaz się płaci u prywatnego gina mniej więcej wie któraś?!
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mnie pobrała moja gin i potem albo wersja że sam lekarz oddaje do labka (tak było u mnie) albo daje Tobie i zawozisz sama , a płaciłam za ten wymaz mojej gin 30 zł
u mnie podobnie, ale kosztuje 50zl i jak bedzie pozytywny to robia antybiogram

Cytat:
tak, jakis czas temu tak napuchła

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości