|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
ten posiew powinien być darmowy
![]() ja poprzednio miałam robiony w szpitalu darmowo.A tak znowu ktos sobie zarobi. dzisiaj zaczynam prac ciuszki małego
|
|
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
eeee nie urodziłam jeszcze i chyba tylko ja się przeterminuję nic mi się nie dzieję będę takim watkowym śmierdzącym jajem
![]() ![]() Lady za wizytę a paciorkowca się wykończy i git!!
|
#4653 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to sie nazywa precyzja
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4655 | |||||
|
Rozeznanie
|
kolejne rzeczy z dzisiejszej listy "to do" odhaczone, teraz idę myć podłogi, taki bajerancki mop by się przydał, jak ma nerolka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mówicie, że skończony 36 tc to już donoszona ciąża? Mój gin twierdzi, że dopiero skończony 38 tc ale on mnie coraz bardziej wnerwia im bliżej finału Wczoraj mi coś próbował namieszać w którym ja właściwie jestem tygodniu, najpierw coś gadał że we wczesniejszym, potem, że niby 2 dni później niż ja sądzę. Ja już przestałam się spierać, na szczęście umiem liczyć do 40 Cytat:
![]() Codziennie po pracy. Dlatego mam nadzieję, że na porodówkę pojadę w nocy ![]() Taaa, wiem, że mój gin jest dziwny, coraz częściej to dostrzegam. Wczoraj powiedziałam mężowi, że jeśli się zdecydujemy na kolejne dziecko, to już u niego nie poprowadzę ciąży No najbardziej wkurzam się, że tyle pieniędzy na to idzie Cytat:
oby to był tylko fałszywy alarm
|
|
#4656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki darmowy dolny botoks ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wodaqua ale koleżanka miała CC, a paciorkowiec jest groźny tylko przy SN kiedy dziecko przechodzi przez drogi rodne kobiety i może się wtedy zarazić. Cytat:
|
|
#4657 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc brzuchatki
![]() Ale tu sie dzieje od wczoraj. Ponad 400 postów było. Tyle jeszcze nie widziałam. Ja siedzę w pracy. Nuda jak nie wiem co. Nadrobilam Was od wczoraj i nie wiem co teraz bede robic. Najchętniej to bym poszła spać. Marina gratuluje synka. Zazdroszczę szybkiego porodu i tego ze juz jesteś po. Ja juz bym chciała mieć corcie przy sobie. A tu jeszcze 2 miesiące. Aniaa20 trzymam kciuki żeby wszystko, szybko sie udało. Zanka fajnie ze jesteś spowrotem. DaKaro gratuluje Gabrysi. To juz chyba wszystkie wiemy (z tych ktore oczywiscie chciały wiedziec) co nosimy w naszych brzuszkach. |
|
|
|
#4658 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Ty się nam nie przeterminuj tylko herbatka z liści malin, wiesiołek, TŻ pod kołdrę i startuj ![]() Cytat:
|
|
#4659 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak trzeba mi zrobić sałatkę jakąś wiosenną plus kalafior opiekany
|
|
#4660 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Rany, ale dziś dużo piszecie!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Ale na szczęście każdy może mieć swoje zdanie ![]() Cytat:
Ale antybiotyki są 100% skuteczne i o dziecko na pewno nie trzeba się martwić ![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą lekki też nie jest ![]() Wiedziałam, że cię lubię ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Niestety moi rodzice tez tak postępowali - dziel się, oddawaj swoje rzeczy, jeśli inne dzieci chcę, bo najgorsze dla dziewczynki to bycie egoistką. I wyrosłam na kogoś, kto nic nie potrafi dla siebie zrobić, wywalczyć, tylko poświęcenie i martyrologia. Od paru lat nad tym mocno pracuję, ale niełatwo zmienić ukształtowaną już osobowość.Ja otwarcie mówię (za co znajomi i przede wszystkim moja mama patrzą na mnie jak na chorą wariatkę), że chcę żeby Tymek był egoistą ![]() Bazbol duży, ale reszta ciała szczuplutka że hej ![]() Dziewczyny, gdzie jest Natka?!?!?
|
|
#4661 |
|
Rozeznanie
|
Witam brzuchatki. Och dzialo sie od wczoraj .czytam I czytam I zdaje mi sie ze juz kazdej cos dolega, to juz chyba taki czas ze , boli , ciagnie , kuje itp.
No to ja Wam napisze moja wpadke. WcZoraj byla u mnie ciocia I przyniosla far be zebym jej pomalowala wlosy. Podcielam troche I wymieszalam far be w pojemniczku, dalam jej zeby mieszala a ja jeszcze tyl wyrownywalam ,ona mowi; pierwszy razz mam taka biala maz nakladana , jakas inna ta farba" no ale ja jej wytlumaczylam ze zawsze mil a machon , a teraz zloty blad I to inna firmaLoreal.nalozylam jej na glowe 25 min czekalysmy ,ciocia podeszla do lustra I mowi,, zobacz dalej jest biala ta farba , ale widac ze dobrze pokrywa" nalozylam jeszcze na konce I 5 min czekalysmy , no I wzielam do reki odzywke co zawsze jest w komplecie I sie przerazilam , Bo to nie byla odzywaka tylko woda utleniona .a moral taki ze wymieszalam far be z odzywka ... Skleroza normalnie pad lam ze smiechu,na dodatek ciocia sobie wmawiala ze lapie . Totalna klapa , dzis kupilam druga za dwie godz ciocia bedzie ale napewno bedzie mnie pilnowala. Mam nadzieje ze choc troche zrozumialyscie |
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś któraś pytała się o kołyski. Wtedy nie mogłam znaleźć nigdzie w internecie żadnej podobnej do tej, która my dostaliśmy. A dzisiaj właśnie znalazłam: http://tablica.pl/oferta/kolyska-ID8jCL.html
Coś w tym stylu. Na razie leży złożona w piwnicy ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie chcę żeby moje dzieci były egoistami. Ale nie chcę też, żeby były ofiarami losu albo życiowymi naiwniakami. We wszystkim powinna być zachowana równowaga. Powinny wiedzieć komu i kiedy można, albo i trzeba pomóc a kiedy powiedzieć dość. Ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie umieram z nudów w tym szpitalu
Jutro po wizycie chyba sie ubiorę i pójdę połazić po mieście bo normalnie nie wytrzymuje już tutaj Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie mi o co chodziło Scio. Zaraz do niej smsa wyśle, żeby się nie stresowała. No nie mówcie, że teraz Natka zaginęła !!! Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-15 o 13:48 |
|
|
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoją droga wyrozumiała masz ciocie
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że tylko tak to się skończyło, a nie jak u Ani z Zielonego Wzgórza ![]() Ja nie chcę oczywiście totalnego egoisty, sobka itd. Ale zdrowego egoistę, który kocha siebie i o siebie dba. A oprócz tego o innych. Psycholodzy chyba słusznie mówią, że na tylko ten potrafi kochać innych, kto najbardziej kocha siebie.
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek27 tak ciocia jest wyrozumiala , tylko ze mnie farba kosztowala6£ , no a przeciez to moj blad I nie bede ja obarczala.
Pisalas ostatnio o poscieli, ja jeszcze nie zamowilam , Bo czekam tz zamowi lozeczko, cos mu sie nie spieszy , chyba musze go troche postraszyc , ze mam przeczucie ze szybciej sie rozpakuje
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) Spokojnie, do 6 tabletek dziennie. Cytat:
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Natka się odnalazła
Nie urodziła i wszystko z nią ok
|
#4671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem egoistia , nie az taka strasznie , ale na pierwszym miejscu jest to co moje , czyli moja rodzina,ale moj Tz jest calkiem inn , lubi pomagac innym,poswieca swoj wolny czas,pieniadze,zloty chlopak mi sie trafil
nawet wczoraj jego pracownik powiedzial ze pierwszy raz ma stycznosc z tak dobrym czlowiekiem, ( tz za niego wszytko zalatwia , pomaga mu w sprawach urzedowych).
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie... gdzie jest Natka??
![]() edit: już doczytałam że się odnalazła ![]() i czekam z niecierpliwością na wieści od Lilki, bo z tego co pamietam to mieli miej już odstawić leki i albo urodzi albo wyjdzie do domu... Lilka daj znać co u Ciebie?? ![]() kurcze wciągnęłam się i oglądam ten dokument "Cud Narodzin" na vod.onet
|
#4674 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj znowu ![]() Cytat:
Nadrobilam was ledwo ledwo. Gonicie rowno. My jestesmy juz po KTG. Wszystko ok ale mam dosc mocne skurcze, bo nawet dochodzily do 50%. Mlody sie rusza, zobaczymy co dalej. W szpitalu w ktorym robilam KTG tlok. Nie ma miejsca na porodowkach, wiec z ta pelnia chyba prawda
|
|
|
#4675 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje slicznie za pochwaly! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra poprasowane, a teraz sie zwijam do przedszkola na zakonczenie roku... |
||||
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek27 a na kiedy masz termin? Ja mam na 3 sierpnia, jeszcze wszytkiego nie mamy, my mielismy sie wyprowadzic przed narodzinami dziecka , ale nie wypalilo, szukamy czegos z ogrodkiem I garazem , no I w cenie przystepnej.mamy sypialnie I dzienny ,no I taras calkiem spory.miescimy sie , troche zrobimy przemeblowanie I bedzie ok.
|
|
|
|
#4677 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane Brzuszki
Na wstepnie z całego serducha: Marinka gratuluje dużego i zdrowego "maluszka" życze szybkiego powrotu do zdrowia zanka dobrze że Cie odzyskałyśmy Cytat:
Ładny zgrabny brzuszek ![]() i wcale nie uważam ze 100 cm to dużo za 2 dni skoncze 30 tc i i tez mam 98cm ![]() Cytat:
żeby to nie było nic grożnego Cytat:
![]() mysle ze warto a telik dzis ma wolne , wygonili mnie z pracywiec kupiłam duzo sweizych owocó i warzywek i na 16 zmykam do okulisty mam nadzieje że nie będe miała przeciwskazań do natiralnego porodu wiec prosze o kciukasy
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-06-15 o 14:37 |
|||
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
telik -
![]() Okulistą się nie przejmuj - ta wada siatkówki, która jest wskazaniem do CC, jest niezwykle rzadka.
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
|
#4680 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W domku posprzatane tak w miarę, lecę z praniem, a potem obiadek - coś może z resztek wykombinuję Lubię takie porządki w lodówce
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

a paciorkowca się wykończy i git!!

No najbardziej wkurzam się, że tyle pieniędzy na to idzie
oby to był tylko fałszywy alarm

Ale antybiotyki są 100% skuteczne i o dziecko na pewno nie trzeba się martwić 

zębole

klask i:
, wygonili mnie z pracy