|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Witam i czesc ![]() Nadrobilam conieco, przyznaje troszku po lebkach ale sie dzieje oj ![]() ![]() Marinko gratuluje narodzin Igorka ![]() Asiago Tobie rowniez gratki blizniaków ![]() Brunetka, Ela i Scio dzielnie trzymajcie sie w szpitalu: za szybkie wyjscie Brunetki za udana probe OCT Scio i za szczesliwe doczekanie do porodu Eli ![]() Ania_20 za szybki i jak najmniej bolesny porod trzymam !!!Bella Twoje pannice sa cudne Carmela czop? oby to tylko nie przyspieszylo akcji porodowej bo troszke wczesnie trzymam ![]() Chelsea za Ciebie rowniez bo za wczesnie zeby dzidzia wychodzila !!Jesli kogos pominelam to przepraszam wczoraj napisalam dlugiego posta i mi zezarl wizaz i pisze dzis po raz drugi..Za wszytsksie nowe tyg i m-ce za wizyty ![]() Dziekuje za pamiec tym ktore o mnie pamietaly, jestescie kochane Ja nadal w szpitalu ale juz coraz blizej, dzis 36tydz 5dzien ![]() Od piatku mam obnizone lozko do normalnego poziomu Skurczybykow i twardnien przybylo ale niebolesne są - ok 30-40 na dzien.. W poniedzialek bylam badana na fotelu i tak: macica o podwyzszonym napieciu, szyjka zgladzona (a miesiac temu miala 3,5cm), glowka Karolinki znacznie obnizona i w kanale rodnym, natomiast rozwarcie nadal na opuszek. Cos galaretowatego mi raz wypadlo ale nie za wiele wiec chyba kawalek czopa Po dzisiejszej wizycie juz moge chodzic ale jeszcze nie biegac po schodach W piatek odstawiaja mi Fenoterol, Isoptin i Magnez i zobaczymy co sie bedzie dzialo.. Zlapalam dzis moja ginke na korytarzu i wypytalam jak to bedzie wygladac dalej i tak: odstawia leki w piatek, zostawia mnie na weekend na obserwacji. Albo urodze albo jak nic sie nie bedzie dzialo pojde do domu. Zapytalam jak ona mysli jaki scenariusz jest bardziej prawdopodobny i tak: powiedziala ze mysli ze beda skurcze po odstawieniu ale jeszcze nie porodowe, ze w pon wyjde ale wroce do nich za 2-3 dni bo "wytrzepie panią w aucie, pochodzi pani troche wiecej i pewnie porod sie zacznie" Pytalam tez o ta szyjke to powiedziala ze to bardzo dobrze do porodu ze zgladzona natomist ze rozwarcie małe (opuszek) to podobno mam sie nie martwic bo mysli ze wystraczy 2-3 silniejsze skurcze i rozewrze sie na 2-3 cm buuu juz sie boje normalnie jak to bedzie ![]() ![]() ![]() Bylam dzis w Klubie i zostawilam tam swoj nr kom a zapisalam mamusiek dyzurujacych jakby co hehe Buziaki dla Was Kochane !!!
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-06-15 o 17:04 |
|
|
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
Aania!! trzymam mocno za Was kciuki!!
byłam dziś w labie na badaniu na paciorkowca, ani straszne ani bolesne. Ot badanie jak każde inne zapłaciłam 30 plnzmalowana - kciuki za wizytę! super Lilka, że już masz taką swobodę - lada dzień i będziesz następna w kolejce
Edytowane przez Stapelka Czas edycji: 2011-06-15 o 17:08 |
|
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natka_, dziekujemy za kocyki ja dzisiaj wstapilam do 5-10-15 ale nie bylo tych o ktore zamawialysmy, jedyny kocyk jaki mieli w przecenie to taki ecru z misiem, wykonczony satyna, za 29,90 ![]() bylam tez w smyku w poszukiwaniu jakiejs zabawki dla mojej chrzesnicy i na rozeznaniu czy jakas przecena juz rusza, no cos tam jest ale jeszcze malutko a w liroy kupilam lampke w autka to tak na poprawe kiepskiego nastroju, a teraz najadlam sie fasolki po bretonsku i czuje sie juz znacznie lepiej
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj kochana Ty to jakaś wróżka chyba |
|
|
|
|
#4715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam teściowej farbować włosy, lepiej niech sama sobie pomiesza bo jeszcze zrobię tak jak Ty ![]() Cytat:
Cytat:
O kurdę ![]() A Ja musiałam iść zrobić kabel do laptopa, bo pociągnęłam i poszedł ![]() Teściowa kupiła Nam stojak na pranie, uparła się że musi być nowy dla małej ![]() Dzisiaj wyprałam kocyki, jutro body a po jutrze wszystko to co białe. |
|||
|
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z moją unikam rozmów na temat "ich" Dzidziolka, bo nie chcę się stresować, ale ostatnio coś słyszałam na temat nowych klamerek do bielizny
|
|
|
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie nie mogę nadal uwierzyć, że na na nasz watek przyszła już kolej ![]() Cytat:
Trzymaj się kochana |
||
|
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dobrze, że jeszcze czekasz ![]() A z kocykami nie musisz się śpieszyć. Jeśli o mnie chodzi to w ogóle, bo mam czas do II połowy sierpnia, zanim się przyda
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka to same dobre wieści
Ciąża juz donoszona i może poród będzie szybki? ![]() Dzielnie się spisałaś
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilka myślę, że może urodzisz Wiecie co? Ja głupieje, piszecie o skurczach bólach a Ja się zastanawiam jak to jest nie mam totalnie zielonego pojęcia, boję się że nawet nie będę wiedziała że rodzę a przez Was zaglądam za każdym razem kiedy jest w WC czy mi jakiś czop wypadł
|
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie sposób tego przeoczyć.A czopa tez chyba nie ma co za bardzo wypatrywać. Czasem on nie wypada w jednym kawałku, tylko powoli jako pasemka śluzu na bieliźnie
|
|
#4724 |
|
BAN stały
|
Aaniu kciuki za lekki poród
![]() Zmalowana kciuki za wizytę. Pieleszko czekamy na wieści. Gratuluję udanych wizyt ![]() Lady i Crazy ja mam paciorkowaca. W szpitalu miałam posiew i wyszedł pozytywny. Dostałam antybiotyk dożylnie 7 dni i Iza zdrowa. Ja jestem tylko nosicielem a nie chora i Wy też. Iza ma dziś dzień "bliskości z mamusia".No trafi mnie zaraz. Jak mnie nie czuje to stęka,a że nigdy jeszcze nie płakała(nie no raz jak ją urodziłam),nie dopuszczam do płaczu. lILIKA BARDZO ŁADNIE DOTRWAŁAŚ ![]() AJ ten caps ![]() T. wszedł na strych a tam: 7 gniazd szerszeni(znów) i stopiona puszka z kablami. Rozłacza nam co chwilę prąD. ZADZWONIŁ DO ELEKTROWNI,PRZYJECHAŁ PAN,KAZAŁ KUPIĆ JAKIEŚ COŚ TAM I SOBIE ZROBIĆ. T.poszedł robić ale jak włożył śrubokręt to go popieściło i powiedział,ze sami niech sobie robia. U nas jutro we wsi prądu nie będzie to od razu nas naprawią. Strazacy przyjadą do szerszeni. I mam wszystkiego znów dość. |
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Witaj! Dzielna jesteś i zbliżasz się już do bezpiecznego okresu, więc dasz radę
![]() Cytat:
Szkoda, że moja teściowa przesądna i przed porodem nic pewnie nie kupi ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Nerola, u Was to chyba już norma, że spokoju nie ma. A że Izunia jeszcze Ci nie płakała, to naprawdę jakiś ewenement - dziś może ma gorszy dzień i potzrebuje mamusi. |
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek ale wiesz o co chodzi, że naczytałam się że co trzeciej czop wypada to mój wzrok sam już idzie w dół, czy mi też przypadkiem nie wypada, albo czy się ukazuje jako gęsty śluz... za dużo się naczytałam
|
|
|
|
#4727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, ja nie cham, gdziez bym smiala sie wpychac przed ciezarna??
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola strażaki przyjadą wytępią szerszenie,
elektryki przyjdą zrobią to co nie działa ![]() wszystko idzie ku lepszemu. Izunia chce sobie pomarudzić - jak każda kobieta
|
|
|
|
#4730 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiesz jak to jest?Kasa na koncie,to będzie sie walic by nie daj Boze poszła na coś pozytecznego. Cytat:
musialam jechać do Gorzowa kupić Raida,pianjkę i wóóóorr ogromny na gniazda-inaczej strażacy nie przyjada. I kupić coś tam i coś tam do prądu. W nagrodę jutro od rana do wieczora nie ma prądu i będę sobie patrzeć w sufit. Dobrze,ze mop nie działa na prąd Iza w końcu śpi.I nie szuka mnie.Cwaniara mała. Chłopaki rozwalili makaron i kredki po kuchni. |
||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TO brzmi tak jakby się paliło, dzwonisz do strażaków a oni mówią ma Pani wodę to przyjedziemy ![]() W Tv i tak nic nie ma, same badziwie. Niech chłopaki to posprzątają
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie jutro w poludnie jade do domu
Ale tam neta brak Bede przez kom was czytac Jej jak sie ciesze Nareszcie u siebie bede ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Marysia z pierwszej milosci rodzi
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka to gdzie Ty teraz jesteś?
Może ktoś Cie dogoni w pisaniu postów |
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Lilko więc trzymamy dalej kciuki za Was
Dziubek i na Was przyjdzie czas, spokojnie czekaj, ani się sie obejrzysz a Szymuś "zapuka" ![]() Cytat:
Nerola Tobie to się nie nudzi, non stop się coś dzieje... Już chyba nie masz sił się nawet denerwować bidulko
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisac z kom bede ![]() spoko luzik nikt mnie nie dogoni
|
|
#4737 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pojawiły Ci się?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo mąż ma nockę w pracy, za tydzień, też nie pojedziemy, bo ma dniówkę , ale później już będziemy jeździc![]() To teraz jesteś u swoich rodziców? A jedziesz do tesciów? Cytat:
ciekaweCytat:
Cytat:
nie wiedziałam, a ja z okulistyką jestem scisle związana, bo mam bardzo dużą wade wzroku i nikt mi o takich rzeczach nie mówił.Cytat:
Cytat:
Tak wogóle, to witam się po południowo ![]() Dzisiaj byłam na rynku po marchew i cebulę, a potem pojechałam do pracy zawieśc zwolnienie lekarskie i podbic legitymację-jak nie było nikogo za mnie, tak nie ma ![]() Potem pojechałam do Takko, bo miałam karte rabatową 30% i kupiłam sobie spodnie i spódnicę . Odwiedziłam jeszcze babcię i zawitałam w koncu w domu-zrobiłam obiad wyszykowałam męża na nockę i tak siedzę i Was nadrabiam , no i czekam na smsa od Aani, ale nic nie pisze---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- A ja się tak zaczytałam na watku, ze nawet TV nie właczyłam. |
||||||||
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Szyjka się cały czas trzyma. Główka nisko stąd te bóle. Za tydzień KTG, za dwa USG. A nie mówiłam ?
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż....trzeba czekac.
|
|
|
|
#4740 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dostaniesz leki i będzie okCytat:
![]() Cytat:
Tyle już przeszłaś, że teraz już może być tylko lepiej A my już po usg... Maja jest nadal Mają i to się już na pewno nie zmieni bo mamy zdjęcie pipki w 4d - z jajkami pomylić jej nie można . Waga - 2400g, wszystkie parametry w normie, nie była wstydliwa - pokazała buźkę z nogą na twarzy, wystawiła jęzor, no i pyzata jest jak cholera oraz ma murzyńskie wargi![]() są ogromne!!!! A jutro wizyt c.d. bo z wynikami do swojego gina gnam - tyle u nas
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

za udana probe OCT Scio
wczoraj napisalam dlugiego posta i mi zezarl wizaz i pisze dzis po raz drugi..

!!!

nie mam totalnie zielonego pojęcia, boję się że nawet nie będę wiedziała że rodzę 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nad ranem był jeden konkretny ból ale potrwał kilkadziesiąt sekund i przeszedł , potem brzuch okresowo bolał (nie spałam od 4 do 6 bo mały szalał) ale wstałam i znowu NIC!!!!
ja wiem że się ludzie (czytaj mama i teściowa) interesują i martwią ale mnie to wnerwia
nie wiedziałam, a ja z okulistyką jestem scisle związana, bo mam bardzo dużą wade wzroku i nikt mi o takich rzeczach nie mówił.