|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Patik Ja widziałam gdzieś taką buteleczkę do podawania lekarstw o zobacz tutaj Ja się zastanawiałam nad nią i nie wiem co zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Na moje oko plan dobry, a wyjdzie jak zawsze... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zadomowienie
|
No to posprzątałam i przedstawiam wam kącik naszego Malucha
![]()
#635 |
Wtajemniczenie
|
A ją się nie usztywniam ze spaniem małej. Na razie łóżeczko małej będzie u nas w sypialni a jej pokój będzie pusty. Jak nie będe miała siły to będzie z nami spała. Kuba też spał z nami i potem go oduczyliśmy. Wieczór płaczu, 2 marudzenia i sam śpi u siebie w pokoju od kiedy skończył 1,5 roku.
Wszystkie damy radę ![]()
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz, ze to się nazywa "gwałt małżeński'' ![]() Cytat:
Ślicznie ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam plan właśnie nie kłaść dziecka między Nami, bo jak się przyzwyczai to ani Ja ani mój D nie będziemy wyspani, bo to spanie potem się nazywa czuwaniem, czy nie przygnieciesz dzieciątka, czy ma kołderkę itd podchodzę do tego w ten sposób, że ma swoje łóżeczko to będzie spało w swoim...to są moje plany, ale czy mi uda się je zrealizować- mam nadzieję ![]() Wg książki JEZYK dziecko ma się nauczyć kiedy jest dzień a kiedy noc, i najlepiej wykonywać te same czynności np przed spaniem w nocy a inne czynności przed spaniem w dzień, żeby dziecko wiedziało co i jak.. i wg mnie jeżeli będzie spało z Wami w nocy to potem będzie trudno go tego oduczyć, jeżeli WY sobie zdacie sprawę, że jednak jesteście wiecznie nie wyspani i dzieciątko dacie do łóżeczka - nie będzie czuło Waszej bliskości, zapachu itd i będzie się denerwowało - to moja opinia ![]() No w końcuuuu ![]() śliczności ![]() A mi coś Tv nawala ![]() jakieś kolorowe kreski mi się pokazują ![]() musi teść mi to sprawdzić, czy to TV czy dekoder ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję, ale to nie pokrowiec na materacyk tylko sam materacyk ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-18 o 13:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#640 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja teraz położną widzę 4 lipca, 14 lipca mam spotkanie z gp. i mam świetną lekarkę gp (starej daty lekarka, kobieta, która ręcznie jest w stanie wymacac wszystko ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-06-18 o 13:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zrobiłam listę " aptecznych rzeczy dla maluszka " i złożyłam zamówienie w dozie.
Wkleję Wam. Może którejś się przyda. - ALANTAN PLUS ( ZIELONY ) – zapobiega odparzeniom ( do pupy po każdej zmianie pieluszki ), leczenie: różnego rodzaju ran, oparzeń słonecznych, pielęgnacja skóry podrażnionej i wysuszonej, rogowacenie skóry dłoni i stóp. - SUDOCREM – zapobiega odparzeniom ( do pupy ). - TORMENTIOL – można stosować do pupy w stanach zapalnych skóry / gdy pojawia się odparzenie. - BEPANTHEN – na brodawki. - OCTENISEPT – możemy stosować do pępuszka oraz po CC. Ma działanie dezynfekujące. - TANTUM ROSA – do podmywania po porodzie. - FRIDA – aspirator do noska. - CZOPKI GLICEROLOWE - NUROFEN ZAWIESINA – obniża gorączkę, przeciwbólowy. - STERIMAR – woda morska do noska. I mam pytanie. Kupujecie już teraz herbatkę z kopru włoskiego i herbatkę na laktację - taką dla kobiet karmiących? Aaa i dostałam od mamy termometr ![]() ![]()
#643 |
Zakorzenienie
|
Agni nie wiem czy to prawda że mleko jest zawsze
![]() Sygnie Ja się nigdy nie zastanawiałam nad tym co bym zrobiła gdybym nie miała miejsca w sypialni, ale jakoś kurczę nie biorę pod uwagi abyśmy nawet spali z moim D osobno, że Ja z dzieckiem a on sam - nie wyobrażam sobie tego, mam wrażenie że w ten sposób pokazuję że JA jestem nie zastąpiona i on z czasem będzie czuł że nie ma obowiązku wobec dzieciątka...a chciałabym tego uniknąć. Chyba jakbym nie miała miejsca w sypialni, to przebolałabym wstawanie w nocy do łóżeczka w osobnym pokoju - tylko że to się łatwo piszę, w praktyce wychodzi pewnie inaczej...ale gdzieś tam mam swoje priorytety, że nie chciałabym aby mój D w pewnym momencie poczuł, że on się do niczego nie nadaje, że więcej Ja robię przy dziecku niż on, a wiem że jest tego samego zdania i zazwyczaj jak coś robimy to robimy to wspólnie, ewentualnie kompromis. Madziulka Ja kupiłam tą herbatkę HIPP koperkową na coś tam.. a dla siebie na laktacje nie jeszcze, nawet nie wiem jaka to jest ![]() ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-06-18 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
W czwartek dorwało mnie jakieś zatrucie, albo wirus raczej, bo oprócz ![]() ![]() ![]() Doczytałam tylko że Scio urodziła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się ![]() Bye! |
![]() ![]() |
![]() |
#645 | ||||||
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
![]() My dziś zaczynam 32 tydzień czyli wreszcie 8 miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo się cieszę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I jaki wiiiieeeeelki Kubuś ![]() Cytat:
![]() IMHO, łóżko należy do rodziców ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Się chwalę: drzwi pomalowane ![]() ![]() I jak tam nasze studentki? Jak Wam poszły egzaminy? ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() Wymęczyłaś się, biedactwo ![]()
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że zawsze mogę na was liczyć
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Wodauqa a przeszła u Ciebie jakaś nawałnica?
wczoraj czytałam że w Twoich rejonach coś się działo ? ![]() Ja idę się szykować, zabieramy tatę z siostrami do kina na KAC VEGAS W BANKOGU ![]() to taki prezent na dzień ojca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładniutki. ![]() Cytat:
Wyprasowałam narazie TYLKO body. 40 sztuk ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
chyba każdy, najbardziej zielony. Ja już upatrzyłam dywan, ale tz ma jakieś obiekcje, bo przecież stary jest dobry ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() Czy Ty masz dużo za dużo, czy ja mam dużo za mało? ![]()
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Brumku to ze mną chyba coś jest nie tak. Aaa doliczyłam się jeszcze 2. czyli razem 42, większość w rozmiarze 56-62-68, i ze 3 sztuki takie większe. Ale przegięcie.Sama nie wiedziałam ze tyle tego mam!
Gratki za 8 miesiąc. Wstaw brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DaKaro USG w 29-30 tc nie miałam. Moja Polozna nie ma sprzętu u siebie. Trzeba specjalnie na wizyte w szpitalu umawiac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |||
Zakorzenienie
|
Patik 40szt body???
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak skończyłam karmienie nocne to bez problemów przeniósł się na stałe do swojego łóżeczka.. Moim zdaniem nie ma się co zapierać że zrobi się tak i tak bo życie wielee weryfikuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#653 |
Wtajemniczenie
|
Znowu 38,1
nie mam sily dac dziewczynom obiad. Sen w ogole nie pomogl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |||
Zakorzenienie
|
oooo widzisz a ja mam w takim kolorze i wzorze taki cieniutki pokrowiec na zamek, ściągany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
BAN stały
|
Ale mnie kręci
![]() mam skurcze, ale nieregularne, a najdzwniejsze jest to - ze jak chodzę to momentami mi się nogi blokują... tzn czuje opor w pachwinach i bol i po chwili jest ok, taki rodzaj skorczy mnie lapie, to tak sie da?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli co, może na dniach już się zacznie.. AgaG współczuje Ci, jakbys sama była domu to do wyra i w doopie, a z 2 małych dzieci nie możesz sobie bardzo na to pozwolić. Może idź so lekarza, po co się męczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |||
Wtajemniczenie
|
Oliweczka
![]() Eeee w nosie z sąsiadami, jeszcze trochę i mnie tu nie będzie ![]() Co do gwałtu to myślisz, że może mi coś za to grozić? Jak tak to ja chcę siedzieć w celi z "naszą przemytniczką" ![]() Cytat:
http:// zdrowybobas.pl/questions/pierwsza-pomoc_gb/odparzenia_hc/tormentiol_adeig.html http:// mamdziecko.interia.pl/news/tylko-nie-tormentiol,1486856 Cytat:
![]() ![]() ![]() A maluchy podobno najwięcej w ostatnim miesiącu przybierają ... Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jaki mam bajzel w domu. Worki, kartony i ogólny syf. Ustaliliśmy, że tydzień będziemy pomieszkiwać na dwa domy bo tam wanny nie ma. Ale zamawiamy w przyszłym tygodniu ![]() Będzie musiał w łaskę do mnie przyjść ![]() ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-18 o 15:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
BAN stały
|
Cytat:
a ja malemu stosowalam, dobrze ze tylko raz mial odparzoną pupcie jak bym malutki... takze stosowalam moze przez 3 dni. Ale dobrze wiedziec bo planowalam kupic termentiol oprocz sudocremu, teraz na pewno nie kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patik i Brunetka pokoje dla maluszków są przepiękne ! Brunetko antresole zawsze strasznie mi się podobały. Nadają taki fajny klimat. I te drewniane belki - rewelacja. Tylko te drabino-schody ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-18 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jade na nowe mieszkanie juz z posciela, zaraz zobacze moja nowa kuchnie, yupiiii!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.