Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 12:13   #631
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Patik Ja widziałam gdzieś taką buteleczkę do podawania lekarstw o zobacz tutaj Ja się zastanawiałam nad nią i nie wiem co zrobić

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:15   #632
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no ja się obawiam w tej sytuacji dwóch rzeczy, że potem małe nie będzie chciało spać samo w łóżeczku jak się przyzwyczai
Myślisz ze taka mała niunia po 2 tygodniach tak przywyknie do nocki w dużym łóżku? W dzień mam w planach kłaść do łóżeczka.

Na moje oko plan dobry, a wyjdzie jak zawsze...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:19   #633
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Myślisz ze taka mała niunia po 2 tygodniach tak przywyknie do nocki w dużym łóżku? W dzień mam w planach kłaść do łóżeczka.

ja nie mam doświadczenia w tej kwestii ale jestem na bieżąco na odchowalni i powiem Ci że jestem w szoku że jednak maluchy decydują o wszystkim ale z drugiej strony każde dziecko jest inne i nie ma co się nastawiać , trzeba spróbować
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:37   #634
sygine
Zadomowienie

No to posprzątałam i przedstawiam wam kącik naszego Malucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0458.jpg (37,7 KB, 72 załadowań)
Stary 2011-06-18, 12:37   #635
iustyna1
Wtajemniczenie

A ją się nie usztywniam ze spaniem małej. Na razie łóżeczko małej będzie u nas w sypialni a jej pokój będzie pusty. Jak nie będe miała siły to będzie z nami spała. Kuba też spał z nami i potem go oduczyliśmy. Wieczór płaczu, 2 marudzenia i sam śpi u siebie w pokoju od kiedy skończył 1,5 roku.

Wszystkie damy radę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:40   #636
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
śliczny i mam taki sam pokrowiec na materacyk
Stary 2011-06-18, 12:54   #637
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Witam sobotnio! Ja z dobrymi nowinami. Po weekendzie na 99% wyjdziemy,mam nadzieję że przed Bożym Ciałem będziemy. Dziewczyny jedzą ładnie aczkolwiek swoim tempem,ale nic na siłe.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
Maluszek ma lekka zółtaczke(ale to norma-to moja opinia) i niestety jakąś alergie skórną bo ma czerwone plamy z ropniakami
Marinka nie ma pokarmu i płacze z bezsilności
Niunek nie umie ssać i są na MM.
Wieczorem Marinka wejdzie na wizaż
Czekamy
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A u mnie od 3 dni sąsiedzi robią gruby remont. Od 8.00 rano do wieczora udarówka chodzi...

Kochana nie wiem czy to, to ale widzę, że akcja wyganiania bardzo podziałała. Wzięłam wczoraj z Ciebie przykład i napadłam o 2.00 w nocy na śpiocha . Nawet się nie bronił . Ale u mnie czop nadal na miejscu .
Sąsiadów bym .

Wiesz, ze to się nazywa "gwałt małżeński''.
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
dzisiaj ja musze pomarudzic. Od 2 dni naparza mnie glowa, nawet po nocy nie przestaje. Do tego w nocy obudzilam sie z dreszczami, musialam ubrac cieplejsza pizame (a przeciez cieplo bylo), goraczka 38,1. Do tego teraz mam chyba miesniobole, wyrzywam sie na dzieciach, mam ochote walnac sobie w glowe. Do tego strach o malucha w brzuchu od zeszlego tygodnia, bo nic nie jest jak przedtem. Robie obiad i tez sie klade spac, poki dziewczyny spia. Czy to cisnienie jest zle? Nie mam w domu sprzetu, zeby sobie zmierzyc, ale pije kawe, moze cos pomoze. Potrzebuje pomocy, a ja na zlosc Tz caly weekend w pracy do 22.
Ojej, weź może coś przeciwbólowego, ile się można męczyć.
Cytat:
Ślicznie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:56   #638
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

To zależy wszystko chyba od dziecka.
Ja mam plan właśnie nie kłaść dziecka między Nami,
bo jak się przyzwyczai to ani Ja ani mój D nie będziemy wyspani,
bo to spanie potem się nazywa czuwaniem, czy nie przygnieciesz dzieciątka, czy ma kołderkę itd podchodzę do tego w ten sposób, że ma swoje łóżeczko to będzie spało w swoim...to są moje plany, ale czy mi uda się je zrealizować- mam nadzieję

Wg książki JEZYK dziecko ma się nauczyć kiedy jest dzień a kiedy noc,
i najlepiej wykonywać te same czynności np przed spaniem w nocy a inne czynności przed spaniem w dzień, żeby dziecko wiedziało co i jak..
i wg mnie jeżeli będzie spało z Wami w nocy to potem będzie trudno go tego oduczyć, jeżeli WY sobie zdacie sprawę, że jednak jesteście wiecznie nie wyspani i dzieciątko dacie do łóżeczka - nie będzie czuło Waszej bliskości, zapachu itd i będzie się denerwowało - to moja opinia

Cytat:
No w końcuuuu
śliczności

A mi coś Tv nawala
jakieś kolorowe kreski mi się pokazują
musi teść mi to sprawdzić, czy to TV czy dekoder

Stary 2011-06-18, 13:05   #639
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Witam sobotnio! Ja z dobrymi nowinami. Po weekendzie na 99% wyjdziemy,mam nadzieję że przed Bożym Ciałem będziemy. Dziewczyny jedzą ładnie aczkolwiek swoim tempem,ale nic na siłe.
Suuuper To teraz już tylko z górki będzie

Cytat:
Shirko [COLOR=DarkGreen]Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
Maluszek ma lekka zółtaczke(ale to norma-to moja opinia) i niestety jakąś alergie skórną bo ma czerwone plamy z ropniakami
Następne super wieści nam Nerolka niesiesz A co do pokarmu, to może rzeczywiście jak wrócą do domu to się wszystko ładnie ustabilizuje i problem zniknie

Cytat:
My dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

My 33 i 55 dni do porodu

Cytat:
śliczny i mam taki sam pokrowiec na materacyk
Dziękuję, ale to nie pokrowiec na materacyk tylko sam materacyk

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ślicznie.
Dziękuję

Cytat:
To zależy wszystko chyba od dziecka.
Ja mam plan właśnie nie kłaść dziecka między Nami,
bo jak się przyzwyczai to ani Ja ani mój D nie będziemy wyspani,
bo to spanie potem się nazywa czuwaniem, czy nie przygnieciesz dzieciątka, czy ma kołderkę itd podchodzę do tego w ten sposób, że ma swoje łóżeczko to będzie spało w swoim...to są moje plany, ale czy mi uda się je zrealizować- mam nadzieję

No w końcuuuu
śliczności
Dzięki A co do dziecka w łóżku to też się zgadzam - po to ma łóżeczko żeby w nim spać Co innego jeśli macie osobny pokój dla maluszka i brak miejsca w sypialni na łóżeczko, to też jakoś na początku miałabym obawy i wolałabym mieć maleństwo przy sobie.

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-06-18 o 13:06
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:11   #640
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

A ten gaviscon pomaga? Mozna go w ciazy? Ja mam rennie ale to tylko na chwile działa.

Sptkanie z moja midwife mam 13 lipca. Na ostatnim spotkaniu tez badała mi brzuch rękoma, Zmierzyla długość macicy i serduszka posluchalismy. Dodatkowo była z nią praktykantka, która po badaniu mnie stwierdziła ze nie wie gdzie jest dziecko he he. Pozniej tamta wkroczyła do akcji. Do polskiego lekarza nie chodzę. Na poczatku ciazy powiedziałam sobie ze gdy zajdzie potrzeba to pójdę. Ale ciaza rozwijała sie prawidłowo, nie miałam zagrożenia, wiec nie poszłam. U nas wizyta z USG 100 Ł kosztuje.
mnie pomaga. bo ani woda, ani mleko ani nic innego nie działa. a gaviscon można. to przecież nie jest szkodliwe. ja biorę jedną tabletkę i przechodzi momentalnie. Polecam.

ja teraz położną widzę 4 lipca, 14 lipca mam spotkanie z gp. i mam świetną lekarkę gp (starej daty lekarka, kobieta, która ręcznie jest w stanie wymacac wszystko. to kobieta która uczyła się bez sprzętów. więc polegająca na swojej intuicji i zdolnościach manualnych). Położną mam też świetną -widac że wie co robi. ostatnio też miałam studentkę i muszę przyznac że była świetna. od razu wybadała gdzie dziecko ma serduszko, więc raczej nie ma pomyłki. poza tym byłam u polskiej ginekolog na usg. zamierzam jeszce pójśc za 2 tygodnie na ostatni przegląd.

Cytat:
Witam dziewczynki,

dzisiaj ja musze pomarudzic. Od 2 dni naparza mnie glowa, nawet po nocy nie przestaje. Do tego w nocy obudzilam sie z dreszczami, musialam ubrac cieplejsza pizame (a przeciez cieplo bylo), goraczka 38,1. Do tego teraz mam chyba miesniobole, wyrzywam sie na dzieciach, mam ochote walnac sobie w glowe. Do tego strach o malucha w brzuchu od zeszlego tygodnia, bo nic nie jest jak przedtem. Robie obiad i tez sie klade spac, poki dziewczyny spia. Czy to cisnienie jest zle? Nie mam w domu sprzetu, zeby sobie zmierzyc, ale pije kawe, moze cos pomoze. Potrzebuje pomocy, a ja na zlosc Tz caly weekend w pracy do 22.

Ide, nie smece juz.
oj kochana postaraj się odpocząc i zrelaksowac troszkę
Cytat:
świetna wiadomośc. !!!tak się cieszę.;-)
Cytat:

Miałam to samo pisać
Mi napisała jeszcze że możliwe że nie ma pokarmu, bo była straszna presja na cyca, nie chcieli dawać do karmiać i się stresowała że mały może być głodny Igorka ma kapać jeszcze w olanium i trzeć jakiś specjlanym specyfikiem. W poniedziałek ma wizytę u lekarza odnośnie tych plamek, bo nitk nic nie wie
a nam mówili, że pokarm jest zawsze tylko ta siara na początku nie wyglada jak mleko. sama nie wiem co sądzic na ten temat.

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2011-06-18 o 13:14
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:11   #641
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:15   #642
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny zrobiłam listę " aptecznych rzeczy dla maluszka " i złożyłam zamówienie w dozie.

Wkleję Wam. Może którejś się przyda.

- ALANTAN PLUS ( ZIELONY ) – zapobiega odparzeniom ( do pupy po każdej zmianie pieluszki ), leczenie: różnego rodzaju ran, oparzeń słonecznych, pielęgnacja skóry podrażnionej i wysuszonej, rogowacenie skóry dłoni i stóp.
- SUDOCREM – zapobiega odparzeniom ( do pupy ).
- TORMENTIOL – można stosować do pupy w stanach zapalnych skóry / gdy pojawia się odparzenie.
- BEPANTHEN – na brodawki.
- OCTENISEPT – możemy stosować do pępuszka oraz po CC. Ma działanie dezynfekujące.
- TANTUM ROSA – do podmywania po porodzie.
- FRIDA – aspirator do noska.
- CZOPKI GLICEROLOWE
- NUROFEN ZAWIESINA – obniża gorączkę, przeciwbólowy.
- STERIMAR – woda morska do noska.

I mam pytanie. Kupujecie już teraz herbatkę z kopru włoskiego i herbatkę na laktację - taką dla kobiet karmiących?

Aaa i dostałam od mamy termometr Moja mama pracuje w szpitalu i dostała od położnej z noworodków Tylko muszę poczytać o nim opinie.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:27   #643
zanetaa88
Zakorzenienie

Agni nie wiem czy to prawda że mleko jest zawsze ale wiem, że na to czy mleko jest w Nas czy nie, ma wpływ nawet Nasze samopoczucie, bo jeżeli sie stresujemy robią się jakies blokady i nici z mleka.Potem anwet w poźniejszych terminach karmienia kiedy będziemy się stresować dzieciątko będzie miało problemy z ssaniem bo wyczuje, że jest coś nie tak.

Sygnie Ja się nigdy nie zastanawiałam nad tym co bym zrobiła gdybym nie miała miejsca w sypialni, ale jakoś kurczę nie biorę pod uwagi abyśmy nawet spali z moim D osobno, że Ja z dzieckiem a on sam - nie wyobrażam sobie tego, mam wrażenie że w ten sposób pokazuję że JA jestem nie zastąpiona i on z czasem będzie czuł że nie ma obowiązku wobec dzieciątka...a chciałabym tego uniknąć.
Chyba jakbym nie miała miejsca w sypialni, to przebolałabym wstawanie w nocy do łóżeczka w osobnym pokoju - tylko że to się łatwo piszę, w praktyce wychodzi pewnie inaczej...ale gdzieś tam mam swoje priorytety, że nie chciałabym aby mój D w pewnym momencie poczuł, że on się do niczego nie nadaje, że więcej Ja robię przy dziecku niż on, a wiem że jest tego samego zdania i zazwyczaj jak coś robimy to robimy to wspólnie, ewentualnie kompromis.

Madziulka
Ja kupiłam tą herbatkę HIPP koperkową na coś tam.. a dla siebie na laktacje nie jeszcze, nawet nie wiem jaka to jest zapisałam sobie krem na brodawki

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-06-18 o 13:30
Stary 2011-06-18, 13:27   #644
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
W czwartek dorwało mnie jakieś zatrucie, albo wirus raczej, bo oprócz miałam gorączkę, a w pt mega osłabienie i totalną senność. Wprawdzie dotarłam do lekarza, ale on powiedział, że ciężarne to takie kłopoliwe pacjentki i smectę mi polecił (ale nic mnie nie goniło z tamtej strony). Generalnie strasznie się wymęczyłam i jeszcze dziś jaest mi dziwnie, chociaż zaczęłam już jeść.
Doczytałam tylko że Scio urodziłaklask i:kla ski:
Cieszę się
Bye!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:32   #645
brumek
Zakorzenienie

Czeeeeść
My dziś zaczynam 32 tydzień czyli wreszcie 8 miesiąc : jupi:
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
obliczylam sobie ze skoro przez 4 tygodnie maly urusl 1,2 kg to tygodniowo rosnie jakies 300 gram, czyli do nastepnej wizyty moze osiągnąc od wczorajszej 3800 okolo 4,400...
to ja juz chyba wolę te cesarke ...
Ale przecież dzieci nie rosną aż tak równomiernie. W te ostatnie tygodnie i dni mogą przybierać wolniej. Nie mówiąc o tym, że błędy w USG mogą być DUŻE!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że podczas mojego pobytu w szpitalu przyjechał tapczan do pokoju małej. Pokój już w całości gotowy czeka na przybycie mojej kruszynki
Ładny pokoik
I jaki wiiiieeeeelki Kubuś

Cytat:
pokoik a przy okazji tak się zastanawiam, dziewczyny (te które urządzają osobno pokoik dziecku) będziecie kursować do malucha z sypialni od samego początku??? będzie spało samo w pokoju?? bo ja jakoś założyłam że wygodniej będzie mieć małego obok siebie więc łóżeczko do sypialni wstawiłam a pokoik czeka do "za pare miesięcy "
Ja chcę żeby Tumek spał od początku w swoim pokoju, w swoim łóżeczku. Ze wszystkich stron słyszę za to słowa potępienia, ale uważam że tak będzie lepiej. Może dla mnie mniej wygodnie, ale szybko się przyzwyczaję. Oczywiście życie może skorygować moje zamierzenia, niestety Ale na razie tak zakładam. A na 100% nie będzie z nami spał w łóżku ani z jednym z nas.
IMHO, łóżko należy do rodziców TYLKO do rodziców

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a tak z nowości to ja już też chyba jestem odkorkowanadziś rano idę do wc patrzę na papier a tam taki spory "glutek" coś ale to zdjęcie na tle orzeszka co Carmelka podesłała ale taki przezroczysto biały nie z krwią więc to może tylko część hmmm wybaczcie za opis szczegółowy ale co myślicie że to TO???
O, kurczę! To teraz kolej na naszą przemytniczkę

Cytat:
Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
Oj, przykre to, że marinka tak się stresuje A jest tam u niej poradnia laktacyjna? Taka pani z poradni, jak jest "fajna" i dobra w tym co robi, to potrafi laktację naprawić w 2-3 dni! Mam dwie koleżanki, które tego doświadczyły i teraz szczęśliwie karmią tylko piersią

Się chwalę: drzwi pomalowane Pięć sztuk, czyli wszystkie w domku... Trochę się zmęczyłam i okropnie śmierdzi, bo to farba olejna, ale jak ładnie i jaśniutko się zrobiło

I jak tam nasze studentki? Jak Wam poszły egzaminy?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
W czwartek dorwało mnie jakieś zatrucie, albo wirus raczej, bo oprócz miałam gorączkę, a w pt mega osłabienie i totalną senność. Wprawdzie dotarłam do lekarza, ale on powiedział, że ciężarne to takie kłopoliwe pacjentki i smectę mi polecił (ale nic mnie nie goniło z tamtej strony). Generalnie strasznie się wymęczyłam i jeszcze dziś jaest mi dziwnie, chociaż zaczęłam już jeść.
Niemiło
Wymęczyłaś się, biedactwo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 13:39   #646
brunetka2000
Zakorzenienie

Wiem, że zawsze mogę na was liczyć Więc proszę o pomoc Jaki kolor dywanu będzie pasować do pokoiku małej ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:39   #647
zanetaa88
Zakorzenienie

Wodauqa a przeszła u Ciebie jakaś nawałnica?
wczoraj czytałam że w Twoich rejonach coś się działo ?

Ja idę się szykować,
zabieramy tatę z siostrami do kina na KAC VEGAS W BANKOGU
to taki prezent na dzień ojca potem nie będzie kiedy bo wesele kuzyna , rodzinka się zjeżdża i za dużo zamieszania.

Stary 2011-06-18, 13:46   #648
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Patik Ja widziałam gdzieś taką buteleczkę do podawania lekarstw o zobacz tutaj Ja się zastanawiałam nad nią i nie wiem co zrobić
dobry wynalazek wczoraj zmalowana pokazała mi nożyczki do tabletek, dzisiaj Ty takie cudo

Cytat:
ładniutki.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Doczytałam tylko że Scio urodziłaklask i:kla ski:
Cieszę się
Bye!
olalaa ja jak miałam takie dolegliwości i biegunkę to pomógł nifuroksazyd. Przejdzie szybko po nim, może spróbuj. No i smecta, lacidofil- wszystko bez recepty.

Wyprasowałam narazie TYLKO body. 40 sztuk Spociłam się jak wiewióra. Nie wiem czy dzisiaj wszystko dam radę.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Wiem, że zawsze mogę na was liczyć Więc proszę o pomoc Jaki kolor dywanu będzie pasować do pokoiku małej ???

chyba każdy, najbardziej zielony. Ja już upatrzyłam dywan, ale tz ma jakieś obiekcje, bo przecież stary jest dobry
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:51   #649
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi by pasował szary na przykład Ale myślę, że spokojnie możesz dać w takim kolorze, jaki najbardziej lubisz, bo masz tam kilka różnych charakterystycznych kolorów i do różnych rzeczy można go dopasowywać

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wyprasowałam narazie TYLKO body. 40 sztuk Spociłam się jak wiewióra. Nie wiem czy dzisiaj wszystko dam radę.
ŻE CO? Masz 40 sztuk body? Ja mam w sumie 12: 5 z krótkim i 7 z długim.
Czy Ty masz dużo za dużo, czy ja mam dużo za mało?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 13:54   #650
patik87
Zakorzenienie

Brumku to ze mną chyba coś jest nie tak. Aaa doliczyłam się jeszcze 2. czyli razem 42, większość w rozmiarze 56-62-68, i ze 3 sztuki takie większe. Ale przegięcie.Sama nie wiedziałam ze tyle tego mam!

Gratki za 8 miesiąc. Wstaw brzucha
Stary 2011-06-18, 14:24   #651
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mnie pomaga. bo ani woda, ani mleko ani nic innego nie działa. a gaviscon można. to przecież nie jest szkodliwe. ja biorę jedną tabletkę i przechodzi momentalnie. Polecam.

ja teraz położną widzę 4 lipca, 14 lipca mam spotkanie z gp. i mam świetną lekarkę gp (starej daty lekarka, kobieta, która ręcznie jest w stanie wymacac wszystko. to kobieta która uczyła się bez sprzętów. więc polegająca na swojej intuicji i zdolnościach manualnych). Położną mam też świetną -widac że wie co robi. ostatnio też miałam studentkę i muszę przyznac że była świetna. od razu wybadała gdzie dziecko ma serduszko, więc raczej nie ma pomyłki. poza tym byłam u polskiej ginekolog na usg. zamierzam jeszce pójśc za 2 tygodnie na ostatni przegląd..
Dzieki za Odp. A powiedz mi po co jest to spotkanie z gp? Ja myślałam ze z Polozna tylko, a ona na ostatnim spotkaniu kazała mi sie umowic z gp na koniec czerwca a na 13 lipca mam wizyte u niej. Nie wiem czego sie spoczywać po tej wizycie u gp ? Zapomnialam durna jej zapytać

DaKaro USG w 29-30 tc nie miałam. Moja Polozna nie ma sprzętu u siebie. Trzeba specjalnie na wizyte w szpitalu umawiac.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:30   #652
youyou
Zakorzenienie

Patik 40szt body??? ja to chyba wszystkich ubranek tyle nie mam

Cytat:
A ją się nie usztywniam ze spaniem małej. Na razie łóżeczko małej będzie u nas w sypialni a jej pokój będzie pusty. Jak nie będe miała siły to będzie z nami spała. Kuba też spał z nami i potem go oduczyliśmy. Wieczór płaczu, 2 marudzenia i sam śpi u siebie w pokoju od kiedy skończył 1,5 roku.

Wszystkie damy radę .
Ja też (jak wiele pierworódek teraz ) planowałam że Filip będzie spał w swoim łózeczku, nie z nami. Ale jak go karmiłam piersią w nocy to w końcu wygodniej mi było wziąć go jednak do nas, szczególnie jak wróciłam do pracy i trzeba było rano jakoś wyglądać więc w miarę się wysypiałam bo tylko wyciągałam cycka i dalej kimałam
Jak skończyłam karmienie nocne to bez problemów przeniósł się na stałe do swojego łóżeczka..
Moim zdaniem nie ma się co zapierać że zrobi się tak i tak bo życie wielee weryfikuje

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
wysłałam tżta do apteki i kupił mi ten gaviscon. Mogę to sobie bez problemu zjeść?????

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Czeeeeść
Bardzo się cieszę
gratuluję

youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:40   #653
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Znowu 38,1
nie mam sily dac dziewczynom obiad. Sen w ogole nie pomogl
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 15:04   #654
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, ale to nie pokrowiec na materacyk tylko sam materacyk

oooo widzisz a ja mam w takim kolorze i wzorze taki cieniutki pokrowiec na zamek, ściągany

Cytat:
Czeeeeść
Bardzo się cieszę
Się chwalę: drzwi pomalowane Pięć sztuk, czyli wszystkie w domku... Trochę się zmęczyłam i okropnie śmierdzi, bo to farba olejna, ale jak ładnie i jaśniutko się zrobiło
za kolejny tydzień no i za malowanie ale mam nadzieję że się nie nawdychałaś za dużo tego smrodku???!!!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
[
Ja też (jak wiele pierworódek teraz ) planowałam że Filip będzie spał w swoim łózeczku, nie z nami. Ale jak go karmiłam piersią w nocy to w końcu wygodniej mi było wziąć go jednak do nas, szczególnie jak wróciłam do pracy i trzeba było rano jakoś wyglądać więc w miarę się wysypiałam bo tylko wyciągałam cycka i dalej kimałam
Jak skończyłam karmienie nocne to bez problemów przeniósł się na stałe do swojego łóżeczka..
Moim zdaniem nie ma się co zapierać że zrobi się tak i tak bo życie wielee weryfikuje
no właśnie dużo osób w ten sposób jednak działa bo zmęczenie i wygoda wygrywa, myślę że sporo z nas szybko zmieni zdanie

Cytat:
Znowu 38,1
nie mam sily dac dziewczynom obiad. Sen w ogole nie pomogl
no to kuruj się , apap przeciwgorączkowo , herbatka z malinami i do wyrka bo nie ma żartów
Stary 2011-06-18, 15:07   #655
Bartessa
BAN stały

Ale mnie kręci

mam skurcze, ale nieregularne, a najdzwniejsze jest to - ze jak chodzę to momentami mi się nogi blokują... tzn czuje opor w pachwinach i bol i po chwili jest ok, taki rodzaj skorczy mnie lapie, to tak sie da??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:11   #656
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie kręci

mam skurcze, ale nieregularne, a najdzwniejsze jest to - ze jak chodzę to momentami mi się nogi blokują... tzn czuje opor w pachwinach i bol i po chwili jest ok, taki rodzaj skorczy mnie lapie, to tak sie da??
Bartessa może i tak być..taki bonus specjalnie dla Ciebie, troszkę inny rodzaj skurczy.
Czyli co, może na dniach już się zacznie..

AgaG współczuje Ci, jakbys sama była domu to do wyra i w doopie, a z 2 małych dzieci nie możesz sobie bardzo na to pozwolić. Może idź so lekarza, po co się męczyć.
Stary 2011-06-18, 15:27   #657
iustyna1
Wtajemniczenie

Oliweczka za 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Sąsiadów bym .

Wiesz, ze to się nazywa "gwałt małżeński''.
Eeee w nosie z sąsiadami, jeszcze trochę i mnie tu nie będzie . Ale ta udarówka to taka tortura psychiczna.

Co do gwałtu to myślisz, że może mi coś za to grozić? Jak tak to ja chcę siedzieć w celi z "naszą przemytniczką" .

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
- ALANTAN PLUS ( ZIELONY ) – zapobiega odparzeniom ( do pupy po każdej zmianie pieluszki ), leczenie: różnego rodzaju ran, oparzeń słonecznych, pielęgnacja skóry podrażnionej i wysuszonej, rogowacenie skóry dłoni i stóp.
- SUDOCREM – zapobiega odparzeniom ( do pupy ).
- TORMENTIOL – można stosować do pupy w stanach zapalnych skóry / gdy pojawia się odparzenie.
- BEPANTHEN – na brodawki.
- OCTENISEPT – możemy stosować do pępuszka oraz po CC. Ma działanie dezynfekujące.
- TANTUM ROSA – do podmywania po porodzie.
- FRIDA – aspirator do noska.
- CZOPKI GLICEROLOWE
- NUROFEN ZAWIESINA – obniża gorączkę, przeciwbólowy.
- STERIMAR – woda morska do noska.
Tormentiolu nie powinno stosować się u dzieci do 3 roku życia ze względu na skład (kwas borowy czy borny).
http:// zdrowybobas.pl/questions/pierwsza-pomoc_gb/odparzenia_hc/tormentiol_adeig.html
http:// mamdziecko.interia.pl/news/tylko-nie-tormentiol,1486856

Cytat:
Czeeeeść
Bardzo się cieszę

Ale przecież dzieci nie rosną aż tak równomiernie. W te ostatnie tygodnie i dni mogą przybierać wolniej. Nie mówiąc o tym, że błędy w USG mogą być DUŻE!
za 8 miesiąc Dawaj brzuszek jak co piątek
A maluchy podobno najwięcej w ostatnim miesiącu przybierają ...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
plany i założenia można mieć, maluszek i zmęczenie je zweryfikuje

Dziewczyny jaki mam bajzel w domu. Worki, kartony i ogólny syf. Ustaliliśmy, że tydzień będziemy pomieszkiwać na dwa domy bo tam wanny nie ma. Ale zamawiamy w przyszłym tygodniu . I jutro wywozimy kanapę na której mąż śpi.
Będzie musiał w łaskę do mnie przyjść
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-06-18 o 15:39

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 15:38   #658
Bartessa
BAN stały

Cytat:

Tormentiolu nie powinno stosować się u dzieci do 3 roku życia ze względu na skład (kwas borowy czy borny).
http:// zdrowybobas.pl/questions/pierwsza-pomoc_gb/odparzenia_hc/tormentiol_adeig.html
o kurcze :ekk:
a ja malemu stosowalam, dobrze ze tylko raz mial odparzoną pupcie jak bym malutki... takze stosowalam moze przez 3 dni.

Ale dobrze wiedziec bo planowalam kupic termentiol oprocz sudocremu, teraz na pewno nie kupię
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:41   #659
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurcze :ekk:
a ja malemu stosowalam, dobrze ze tylko raz mial odparzoną pupcie jak bym malutki... takze stosowalam moze przez 3 dni.

Ale dobrze wiedziec bo planowalam kupic termentiol oprocz sudocremu, teraz na pewno nie kupię
No właśnie jest polecany, nawet przez lekarzy. Mnie ktoś kiedyś przestrzegł i jak się poczyta na necie, to faktycznie nie powinno się stosować. Jest tyle innych maści i kremów, że można kupić coś innego.

Patik i Brunetka pokoje dla maluszków są przepiękne !

Brunetko antresole zawsze strasznie mi się podobały. Nadają taki fajny klimat. I te drewniane belki - rewelacja. Tylko te drabino-schody i mój lęk wysokości.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-06-18 o 15:43
Stary 2011-06-18, 15:52   #660
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i tak i nie - ja w sumie nie wiem po co ma mi mąż podawać dziecko do karmienia (wole karmic na siedzaco)
podawac to nieee, po co? ale przewijac juz tak! mysmy sie dzielili - ja karmilam - przez 3 tyg na lezaco po CC, a maz przewijal i bylo suuper, mielismy dodatkowy czas w nocy na pogadanie (cichutkie)
jade na nowe mieszkanie juz z posciela, zaraz zobacze moja nowa kuchnie, yupiiii!!!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości