|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Marina, muszę przyznać, że dramatyczny jest opis tego Twojego porodu. Ja jednak jestem dziś tak napięta, że mam wrażenie że zaraz eksploduje mi brzuch, nie mogę znaleźć sobie żadnej wygodnej pozycji, jestem zdecydowana rodzić choćby teraz, nie ważne jak to ma wyglądać. A i dziwnie to zabrzmi, ale w pewnym sensie pocieszyłaś mnie tymi swoimi wymiotami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Jejku Dziewczyny, Seba jest cudny, taaaki męski, co do niego nie mam matczynych uczuć jak do Czesława, ale takie bardzo kobiece
![]() ![]() Spadam lulu. Spokojniej nocy życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to on może i nago, nie tylko boso
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja tak trochę z innej beczki i na rozluźnienie atmosfery
![]() ![]() I w ogóle to ja jakaś inna chyba jestem jak tak czytam wasze zachwyty nad Czesiem czy Karpielem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-21 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Crazy mi mówili, zebym rzygała i się nie przejmowała, bo to jest normalne i jak się mocno szyjka skraca już do wyparcia to często pojawia się ten objaw. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Wkońcu nadrobiłam
![]() Brunetka ![]() Nerolka ![]() ![]() Zmalowana, Patik ![]() Marinko kurczę to miałaś dzisiaj nieprzyjemną przygodę ![]() ![]() ![]() A opis porodu super! Dziękujemy bardzo. Jesteś dzielna dziewczyna, aż sie popłakałam na końcu ![]() Aniu Adaś jest napewno zdrowy, ale jak się martwisz to skontaktuj się z jakimś pediatrą ![]() Ale ćwiartka ![]() Zanka może mąż ma zły dzień, kłótnią nic nie wskuracie, najlepsza szczera rozmowa ![]() Cytat:
![]() Monia może to już Shira Super, że paciorkowca nie ma ![]() ![]() Ciśnienia pilnuj! ![]() Idę z mężem robić przemeblowanie w sypialni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Kochana, pamiętaj MUSI BYĆ DOBRZE!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- Jacek Krzynówek (dla niego oglądałam mecze polskiej reprezentacji i bundesligę, jak grał), - książę Harry. I naprawdę piszę serio chociaż wszyscy twierdzą, że to brzydale.
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą.
No i pan doktor nie wyrwał mojemu mężowi zęba bo....nie dał rady ![]() ![]() Marino jesteś dzielna, a Twój opis porodu jest wzruszający ![]() Monia ja od wczoraj mam takie chwile grozy, ale nie chciałam siać paniki na forum. Wczoraj parę skurczy pod rząd i biegunka. Dziś popołudniu to samo, tylko więcej i mocniej. Ale na razie przeszło, więc myślę że to właśnie przepowiadacze. Mnie się tam z porodem w ogóle nie spieszy i Dominik ma siedzieć w brzuchu jeszcze co najmniej 3 tygodnie ![]()
#1510 |
Zakorzenienie
|
aha... to tak sie teraz TO
![]() ![]() jacieee - no mnie tez od wczoraj jakos czesciej goni do wc... wprawdzie nei biegunka (za duzo czekolady w diecie ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-21 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z resztą jestem zdania, że lepiej nastawić się coś gorszego i później mile się rozczarować niż odwrotnie. A i jestem już mega pocieszona tym zezwoleniem na rzyganie ![]() Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-06-21 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | ||||||
Rozeznanie
|
siedzi mi cos na żołądku cały dzień
jak nie zgaga to inna dolegliwość, ech.. ja tylko marzę, żeby się dziś wyspać i wstać bez obolałych ud młodemu chyba nóżki cierpną bo cały dzień smyra mnie kolanami Cytat:
![]() no ja nie zamierzam karmić nawet przy mamie, jedyna osoba, która będzie mogła patrzeć to mąż- moje piersi należą do niego tak samo jak przez okres karmienia będą należały do naszego syna ![]() a wszyscy pozostali nie będą uprzywilejowani- to nie kino Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy i Igorek jeszcze złapie pierś, nie poddawaj się ![]() pomyśl sobie, że Twój brzunio z "nadzieniem" waży tyle samo ![]() Cytat:
a mąż może rzeczywiście ma kryzys, tak jak pisała Nerolka będzie dobrze, już niedługo.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() To był jeden z moich typów dla młodego ale mąż nie chciał a ja koralowy i cielisty ![]() Cytat:
![]() wzruszające to jest i ja wcale się nie wystraszyłam zdaję sobie sprawę jaki ból mnie czeka a mimo to to jest takie wydarzenie, że nie mogę się doczekać trochę to masochistyczne podejście pewnie ![]() ale i tak wszystkie mamuśki twierdzą, że o bólu się zapomina a pamięta się ten moment jak maleństwo jest już z nami idę spać jutro ktg, ciekawe jak wyjdzie, ostatnio codziennie mam jakiś kilkusekudowy skurcz, dzisiejszy nawet był dość mocny..
![]() |
#1513 |
Zadomowienie
|
Idę spać
![]() Dobranoc mamusie ![]()
#1514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz też mnie pobolewa. Mnie przy okresie zawsze bolały...nogi, a dokładniej uda. Skurcze macicy, zawsze szły w parze ze skurczami mięśni ud. I teraz też mnie właśnie uda bolą. Dziwne to czy nie??? ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-06-21 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
Nerolko Dziękuje bardzo za zaproszonko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Carmela gratulacje !!!!
dziewczyny powiem szczerze że czytam Was ale jakoś nie mam weny na pisanie ![]() ja mam jutro wizytę u gina .... bardzo się stresuję aż mdłości mi powróciły .... proszę o kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Raczkowanie
|
Dobranoc mamusie ja znikam spać, skurcze się znowu odzywają a wtedy nie mam ochoty już na nic...
Doczytam sobie jutro, tylko nie naprodukujcie tego za dużo ![]() Ech, a jutro wyniki badań, oby nie było tym razem bakterii... |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Przypomnijcie mi jutro że mam do mojej gin zadzwonic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | ||
Zakorzenienie
|
Hehe, niestety już nie pamiętamy co TO jest
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() żeby nie było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie opisałaś swój poród ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana Marinko, dzielnie się spisałaś!!! Faktycznie łza się kręcie, jak się czyta Twój opis ![]() ![]() Natomiast przeraziła mnie ilość szwów którą Ci założyli i długość szycia ![]() Cytat:
![]() A my na SR zamiast ćwiczeń na piłce mieliśmy dziś kąpiel dziecka. Bo pani od ćwiczeń coś wypadło... I w sumie było to najmniej ciekawe zajęcia z dotychczasowych. Mimo że zapowiadało się fajnie. Nic sie nowego nie dowiedziałam. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- My tez mamy rewolucję w sypialni i tez w sensie dosłownym niestety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale chociaż konsekwentna, bo oni obaj podobni do siebie ![]()
![]() |
#1522 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Rozeznanie
|
Nerolka- dzieki za odpowiedz, zastanawialam sie czy bede musia zrezygnowac z jazdy na dluzszy czas,a przeciez z dzieckiem czasami trzeba cos zalatwic, wiec trudno by bylo , Bo nie mam osoby z ktora bym zostawila moje malenstwo.
Ja juz w lozku , tz sie prysznicuje,idziemy spac. Zycze kolorowych snow |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Carmela-kiedy wychodzi do domu?? w domu wszystko się unormuje, pokarmu nie ma bo poród wcześnie,Sara wyskoczyła jak Filip z konopii ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() idę czytac dalej ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- a Kolina dobrze,że u niej wszystkodobrze ![]() Marinka,Aania,Scio,Carmel a,Lilka ,Nerola i reszta już mam i jeszcze ciężarówek podzielcie się opsiami swoich porodów na wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 Monia-trzymaj nogi zwarte-jeszcze nie czas. ![]() ![]() Zaneta- czy kocyk już ktoś zamówił?? jeśli nie to ja chętnie zapłącę za kocyk i przesyłkę jeśli zechcesz się podzielic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Marinka-ale miałaś jazdę... szok....wczoraj z tym bólem ![]() ![]() i poród ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Słoneczko ![]() ![]() Dzień dobry. Już prawie 8.00 rano a tu taaaka cisza. Ogłaszam oficjalnie, że wg mojego doktora od dzisiaj mam donoszone dziecko i mogę spokojnie rodzić! ![]() Wczoraj wieczorem trafiło się kilka skurczy ale przedporodowe to one na pewno nie były ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |||
BAN stały
|
![]() No wiec tak: zaczynamy 38tc ![]() ![]() Wczotaj o 16 braklo u nas prądu i nie bylo do 24 ![]() tż liczyl ze w marcu bedzie duzo nowych dzieci na ulicy ![]() Cytat:
Cytat:
Boję się cięcia. Chcę go uniknąc. Moje dziecko jest duze, im prędzej je urodzę to lepiej i dla mnie i dla niego. Ciąza jest donoszona. I gin powiedzial ze mogę urodzic w kazdej chwili, ale jezeli do 1 lipca nie urodze to ide na ciecie, poniewaz pozniej nie ma co ryzykowac ze zbyt duzym dzieckiem. Jego waga wg piatkowego usg to 3,8 kg, a dziecko caly czas rosnie i to szybko. Nie ma mowy o pomylce, dziecko od poczatku bylo spro wieksze jak na dany okes ciązy. w 33 tc wazylo 2,700. Wiem co to znaczy rodzic duze dziecko, nie moc go urodzic i byc przy partych pocietym i cierpiec przez następny miesiąc. Nie chce by powtorzyla sie historia poprzedniego porodu. Rozumiecie mnie?? pozatym mam tak duzy brzuch ze wszystko mnie juz boli. Cytat:
Marinka, trzymam kciuki za zdrówko ![]() i muszę powiedziec ze pierwszy raz tak się wzruszylam czytajac opis porodu, wycierpialas sie bidulko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Wtajemniczenie
|
Ja się nie dziwię Bartessie. Mnie też lekarz przeraził jak w 36t2d na usg wyszło, że córka ma 3336g. Nawet jeżeli pomylił się o 300 g to i tak duża waga jest. Ja mam 164 cm i normalnie 52-55kg. Jakbym miała 180cm i 70 kg, to bym się tak nie stresowała.
Jeżeli mała na początku 37 tygodniu była taka duża, to jaka będzie, jak ją przenoszę? Ja chciałabym urodzić z tydzień przed terminem i też wolałabym nie mieć cc ( chociaż mój lekarz nic o cc nie wspominał). Ale prawda jest taka, że możemy stanąć na głowie a dziecko wyjdzie jak będzie chciało (albo jak lekarze pomogą ![]() Ja wiem, że można urodzić sn duże dziecko, tylko czasami jakim kosztem?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-22 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() Cytat:
![]() i brawa za donoszoną ciążę ![]() Słoneczko trzymam kciuki za wizytę ![]() Ktoś jeszcze dziś ma?? zaneta przypominam że miałaś do gin zadzwonić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.