Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 08:12   #1531
agni82
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj ćwiartkę arbuza..waży 3,5kg
no to takie małe dzieciątko.

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Dziwie się bo nam wczoraj na SR mówili że krocza jeśli nie trzeba to nie nacinają, ale lepiej jak zrobią kontrolowane cięcie niz gdyby miało popękać bile gdzie.
Położna powiedziała że: "wszystko jest miękkie jak mokra lignina i jak popęka to na strzępy i w zasadzie człowiek tylko na plastykę się nadaje...i że z reguły pęka w dół... "
I teraz nie wiem czy się bronić przed tym nacięciem czy nie
no widzisz, a u nas z kolei mówią, że lepiej żeby naturalnie popękało i że ponoc ładnie się goi potem.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Przypomnijcie mi jutro że mam do mojej gin zadzwonic
masz zadzwonic do gin!!!!!

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Dobranoc mamusie ja znikam spać, skurcze się znowu odzywają a wtedy nie mam ochoty już na nic...
Doczytam sobie jutro, tylko nie naprodukujcie tego za dużo

Ech, a jutro wyniki badań, oby nie było tym razem bakterii...
kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Carmela gratulacje !!!!

dziewczyny powiem szczerze że czytam Was ale jakoś nie mam weny na pisanie ..... po prostu przy takiej produkcji postów ciężko wbić się w rozmowę

ja mam jutro wizytę u gina .... bardzo się stresuję aż mdłości mi powróciły .... proszę o kciuki
kciuki za dzisiejszą wizytę.
Cytat:
Tak jak u mnie z Czesiem Kumpela mi wanienkę przywiozła, leżaczek i masę innych pierdół dla Małego )) Obcy ludzie pomagają bardziej niż rodzina.
A na jutro załatwiła mi transport na KTG bo przecież jestem w zaawansowanej ciąży I tak wrócę na piechotę w końcu muszę dużo chodzić bo nigdy nie urodzę
dokładnie, wczoraj koleżanka przysłała mi te kropelki z Niemiec.pomimo, że zaoferowałam jej zapłatę za to, to nie chciała.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A teraz obiecany opis porodu. Chaotyczny bardzo...

W przed dzień czułam się super, nawet nic mnie nie bolało bardzo,i byłam wieczorem nad stawem z bratem połapać ryby jak nigdy
Około 12 w nocy obudził mnie ból brzucha- identyczny jak ten okresowy, dość ostry, ale kruciótki - ok 5 sekundowy. Zasnęłam. Za jakąś godzinę znów to samo. Moja próba zasnięcia kończyła się fiaskiem, bo ból pojawiał się co 10 minut. Myślałam, że to napewno nie to, bo mam jeszcze przecież czas
Zasisnęłam zęby, skuliłam się i zasnęłam. Długo nie pospałam. Za chwilę skurcze co 7,6 minut, idealnie równo, tż liczył z zegarkiem.
Zawołalam mamę, bo nie wiedziałam co robić. Chyba nie mogła uwierzyć, ze to już i powiedziała, bym sie spróbowała przespac.
I jakos tak dotrwałam do 7 rano. Skurcze co 7 minut, 5 sekundowe.
No a że nic nie przestawało, zadzwoniliśmy do gina i kazał jechać.
A ja ze stresu przez drogę zjadłam dwa Big Milki Straciatella.
Na miejscu zrobili mi ktg od razu i wyobrażcie sobie, że skurcze ustały...czułam się jak debil.
Położna kazała mi pospacerowac po korytarzu, masować suty. No i robiłam tak z 3 godziny. Skurcze znów sie pojawiły. Częstsze i bolesniejsze. I wtedy zrobili mi usg i okazało się, ze na tamtym aparacie waga Igora wyszła 3600 ( a miał 4300) więc, że bez problemu urodzę naturalnie, wybdali mnie tym cyrklem i sio na sale porodowa.
A tam akcja zaczęła się rozkręcać...Skurcze coraz częstsze, boleśniejsze. Miałam fajne położne ( fakt jednej mąż dał 200 zł) i ona pomagała najbardziej, co chwilę mnie ,,tam" badała, sprawdzała rozwarcie. Zrobiła ten masaz szyjki macicy - boli za✂✂✂iście. Kurde dziewczynki ból był na maxa, skurcze naprawdę bolą. Skakałam na piłce też, to już pod koniec. Bóle były coraz intensywniejsze, odpływałam dosłownie podczas nich, taki tępy ból. I krzyczałam okropnie, mąż za drzwiami jeżdził winda w górę i w dół, bo nie mógł znieśc mojego krzyku.
Mówił, że wyszedł przed szpital a i tam słychać było...
Myślałam, że mnie rozsadzi. Co chwilę robili mi ktg, ale ciężko było bo się zwijałam z bólu. Totalnie nie pamiętam co się darłam, ale przeklinałam strasznie...
Ogólnie cały czas kazali mi być w ruchu, położyłam się już na partych, bo tak to się nie dało uleżeć z bólu. Przed tym poszły mi wody. Takie ciepły po nogach polecialo, nie dało się panować nad tym.Nagle własnie kazali mi wejść na lóżko i przeć...Kurde, nie czułam w ogóle potrzeby parcia, jakby nie komenda położnej to bym nie parła, czułam tylko ból. I główka dzidzi nie mogła ,,zejść" jak oni to określali i kazali mi przeć na kolanach. Tak więc robiłam. Nagle w sali zaczął się tłok,przyszło więcej osób, coś zaczęli rozkładać, zamieszanie, ja już byłam nieprzytomna praktycznie, cucili mnie. Jeszcze zaczęłam wymiotować więc tym bardziej nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Naprawdę nie mogłam wyprzeć główki...Położna kazała mi wsiąść się w garść, mówiła, że teraz tylko ode mnie zależy co dalej się wydarzy. Ze maleństwo już prawie jest na świecie, ze muszę mu pomóc...I nabrałam powera. Zacisnęłam mocno zęby i tak z całej całej całej siły go wypchnęłam ( po ok 15 próbach wypchania na partych) i z nacięciem, które czułam i bolało, ale nie myslałam o tym.
I nagle taki plusk...Takie wypełznięcie dosłowne. To już nie bolało, tylko piekło.I BYŁ. Dostałam go na brzuch na chwileczkę. Cudowny. Moj calutki najdroższy na świecie skarbek. Zaczęłam płakać. Nie mogłam w to uwierzyć, że jednak tam był. Żywa istotka. Taki cud...Pocałowałam go, nie płakał, zaczęłam martwić się, co jest, ale pani od noworodków ( skąd się tam wzieła, nawet nie wiem) moment go pobudziła do płaczu. Boże jaka ja byłam z siebie dumna...I wtedy zajęta małym, poczułam jeden skurcz. Dość mocny. Urodziłam łożysko. Brzydko wygląda to łożysko na żywo. Fuuj.
I wtedy przestało wszystko boleć. Moment. Chwila. Koniec bólu, skurczów. Niewyobrażalna radość i duma.
Potem przyszedł ordynator i mnie zszywał. Trwało to ok 1,5 godziny . Mam ponad 20 szwów. Ale zszywanie nie bolało bardzo, nie myślałam o tym...
Poród trwał 13 godzin i 45 minut ostatnia faza ( tak pisze w karcie wypisu)...
grauluję
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:27   #1532
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Dzień dobry Dziewczynki

Bartessa więc żeby szybko poszło !

Zaneta możesz zmienić mi wiek na pierwszej stronie, dzisiaj mi stuknęło 21

Za dzisiejsze wizyty zaciskam

iustyna super, że ciąża donoszona

A co się dzieje z blondynkąpoznań ? Dawno się nie odzywała...

Aaaa Dziubek gotowa? Dzisiaj rodzisz

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-06-22 o 08:30
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:32   #1533
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki

Bartessa więc żeby szybko poszło !

Zaneta możesz zmienić mi wiek na pierwszej stronie, dzisiaj mi stuknęło 21

Za dzisiejsze wizyty zaciskam

iustyna super, że ciąża donoszona

A co się dzieje z blondynkąpoznań ? Dawno się nie odzywała...

Impreza
Wszystkiego najlepszego Natka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:34   #1534
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dusiu, bo generalnie na całym świecie się od tego odchodzi i teraz się uważa, że to wcale nie jest konieczne. Ale u nas panie położne niektóre są po prostu niereformowalne i zamiast się zastanawiać czy warto ochronić krocze, bo w porodzie to nie pomoże, a przecież jest okaleczeniem kobiety, wolą ciąć jak popadnie, bo tak im łatwiej...
Cieszę się, że ktoś ma poglądy takie jak ja. Pamiętam jaka wyszłam wściekła z SR kiedy to MŁODY doktorek na zajęciach mówił, że u nich nacinają większość pierwiastek bo inaczej się nie da! Żeby to jeszcze powiedziała starsza położna z wieloletnim stażem to jeszcze bym machnęła ręka...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:34   #1535
zanetaa88
Zakorzenienie

Babonik nikt się nie zadeklarował napisz mi na PW adres. Tylko Ja nie wiem ile wyjdzie koszt przesyłki i jaki Cię interesuje ? Ostatnio wysyłałam portfel i za taka mała kopertę bąbelkową + wypisałam takie małe potwierdzenie że paczkę wysłałam i znaczek to wzięła mi 5,40. Do tego kocyka na pewno będzie trzeba większą kopertę, bo do tej małej na pewno się nie zmieści
no i waga.

Youyou Agni dziękuje bardzo

Śniadanko zjadłam
do tego pysznego arbuza
i teraz sobie jem pestki dyni

Zmalowana, Zanka, Dziubek
jak samopoczucie? Skurcze są?

NATKA
Sto Lat, sto lat ! bezbolesnego rozwiązania, wsparcia u męża, uśmiechu na twarzy i to co Ci się skrycie marzy !!

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-06-22 o 08:39
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:35   #1536
patik87
Zakorzenienie

Hej.

ALe się czuję, wstałam o 7 zrobiłam dwa kółka po domu i z powrotwm poszłam spać, a teraz żałuję że się położyłam, ledwo siedzę. No nic, może zaraz się obudzę.

Iustyna rzeczywiście, gust odmienny, i harry i piłkarz podobni do siebie.

Bartessa ja cię rozumiem, i Twoje obawy. No ale nic nie zrobisz. Musisz stawic czoła temu co nastąpi.

Natka sto lat sto lat Pytanko do Ciebie: Ty masz wynajmowaną położną, dzisiaj idę na spotkanie pierwsze ze swoją, może mi podpowiesz co warto z nią ustalić i o co wypytać?

Słoneczko kciuki za wizytę. Zaglądaj do nas częściej.

jaciee może to tylko takie przepowiadaczki.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:38   #1537
zanka205
Zakorzenienie

Natka najlepszego!

ale się dziś wyspałam
byłam siku tylko 5 razy, a potem zasypiałam jak małe dziecko
prawie nic nie bolało
super nocka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 08:40   #1538
Bartessa
BAN stały

Natka, równierz dołączam się do zyczen
Najlepszego

Dziekuje za zrozumienie i kciuki

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Natka najlepszego!

ale się dziś wyspałam
prawie nic nie bolało
super nocka
moze masz tak jak Marina, spokój przed burzą
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:44   #1539
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Natka, równierz dołączam się do zyczen
Najlepszego

Dziekuje za zrozumienie i kciuki

moze masz tak jak Marina, spokój przed burzą
Kochana jakbym każdy "lepszy" dzień tak traktowała to bym co chwilę się załamywała, że jednak to nie to hehe
poza tym biegunki nie mam, a liczę, że to będzie pierwszy sygnał jak z Filipem

Stary 2011-06-22, 08:46   #1540
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
ale się dziś wyspałam j
prawie nic nie bolało
super nocka
O matko, aż 5 razy? To mnie wkurza, że ostatnio muszę wstawać aż 2 razy, bo do tej pory wystarczał raz....
Cieszę się, że jesteś w dobrym humorze
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:47   #1541
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki

kochana dużo szczęścia, miłości, spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu i wszystkiego NAJ NAJ

a ja gotowa ale mój syn niestety

Cytat:
Natka najlepszego!

ale się dziś wyspałam
prawie nic nie bolało
super nocka
no chyba trochę lepszy humorek niż wczoraj oby tak zostało !!!
za wszystkie wizyty
za kolejne tygodnie

a ja dziś mam taką deprechę że szok, normalnie ryczę od rana... albo hormony albo to że po wczorajszych bólach dzisiaj cisza...
no nic nie smęcę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 08:48   #1542
agni82
Zadomowienie

Natka sto lat!!!!
Stary 2011-06-22, 08:49   #1543
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
jaciee może to tylko takie przepowiadaczki.
Tak pewnie było, bo dziś cisza póki co I niech tak zostanie, bo ja się nie szykuję jeszcze do rozpakowywania.

Cytat:
ale się dziś wyspałam
Zazdroszczę. Ja dziś miałam najgorszą noc przez całą ciążę Miałam mega zgagę, która podczas obracania się z boku na bok przyprawiała mnie o odruch wymiotny. Poza tym Mały ułożył się tak, że uciskał mi na klatkę piersiową i nie mogłam oddychać, żebra mnie bolały.
Najpierw co chwilę się budziłam, a potem całkiem zrezygnowałam ze spania, więc teraz chodzę jak zombie.

No i zgaga męczy dalej i klatka też boli, tylko trochę mniej jak w nocy. Cudnie jest

Natka Sto Lat!

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-06-22 o 08:50
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:51   #1544
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Aaa i właśnie zrobiłam dla Was zdjęcie brzucha.
Widać że ciałko szycbko sie regeneruje,
dziekuje ze wstawiłasś to zdjęcie,
bo wiara w powrót to starej figury powoli umierała
a co do opisu porodu to naprawde gratuluje i kłonie sie niziutko
mega odwaga

Cytat:
Carmela urodziła!!!
Sarunia 2760 g 49 cm 10 ptk.
Gratulacja dla was obu
Stary 2011-06-22, 08:53   #1545
BABONIK
Zadomowienie

Bartessa- teraz rozumiem Twoje obawy,ale faktycznie nie martw się na zapas,najważniejsze dzieciątko ,a CC tez nie straszne,bez męczarni,45minut i po wszystkim

NATKO - 100LAT ,100LAT SPEŁNIENIA MARZEŃ I DUŻO DUŻO DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I TYCH KTÓRYCH KOCHASZ!!!!przesyłamy z corcia 1000

życzę miłego dnia,u mnie w końcu wróciło słońce

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 08:56   #1546
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Bartessa- teraz rozumiem Twoje obawy,ale faktycznie nie martw się na zapas,najważniejsze dzieciątko ,a CC tez nie straszne,bez męczarni,45minut i po wszystkim

NATKO - 100LAT ,100LAT SPEŁNIENIA MARZEŃ I DUŻO DUŻO DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I TYCH KTÓRYCH KOCHASZ!!!!przesyłamy z corcia 1000

życzę miłego dnia,u mnie w końcu wróciło słońce
no niby nie takie straszne cc, ale sie boje
roznie to bywa ...

zaparzylam sobie swieze liscie malin, no i one mnie za bardzo nie ruszaja... dzisiaj zrobilam sobie mocny napar...

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-06-22 o 08:57
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:02   #1547
zanetaa88
Zakorzenienie

A mnie boli tam na dole,
tak dziwnie.
Jakby ktoś igły mi wbijał ?

Co to może być?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:08   #1548
brumek
Zakorzenienie

Witam się znad klawiatury niemalże nie przytomna, bo to moja 4 z rzędu bezsenna noc... I to nie bezsenna w sensie, że któtko czy kiepsko spałam, tylko w sensie że nie spałam WCALE. I wiecie co? Czuję się ok, choć trochę ja na haju

Cytat:
Przypomnijcie mi jutro że mam do mojej gin zadzwonic
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Już prawie 8.00 rano a tu taaaka cisza. Ogłaszam oficjalnie, że wg mojego doktora od dzisiaj mam donoszone dziecko i mogę spokojnie rodzić!
To chyba miły moment, co? WIdzieć że dziecko już całkiem bezpiecznie może przyjść na świat!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Cieszę się, że ktoś ma poglądy takie jak ja. Pamiętam jaka wyszłam wściekła z SR kiedy to MŁODY doktorek na zajęciach mówił, że u nich nacinają większość pierwiastek bo inaczej się nie da! Żeby to jeszcze powiedziała starsza położna z wieloletnim stażem to jeszcze bym machnęła ręka...
Tylko co z tego, że to nasze poglądy, ajk dużo podstarzałych pań położnych stosuje metody sprzed pół wieku. A na sali to one rządzą

Cytat:
Ja tyle samo I też nic nie bolała(jak zwykle zresztą). Tylko że nie zasypiałam, a dalej leżałam i leżałam i leżałam i czekałam rana...

Nateczko - sto lat, sto lat. Dla Ciebie i Dominika. Żebyście byli razem w trójkę najszczęśliwszą rodziną na świecie A Ty żebyś zawsze była taka miła, spokojna, zrównoważona i kochana

ZANETA - DZWPŃ DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-06-22, 09:12   #1549
moniczka2123
Zadomowienie

czesc wszystkim.

NATKA STO LAT SPELNIENIA MARZEN!

Ja sie boje boli mnie brzuch na okres boje sie ze zaczne rodzic...moze to przez te maliny? bo zjadlam duuuzo wczoraj.
Powiedzcie czy to normalne?

Musze wytrzymac 3 dni

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
A mnie boli tam na dole,
tak dziwnie.

Co to może być?
ja nie wiem .... ale czuje ze obie niedlugo urodzimy

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:13   #1550
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
czesc wszystkim.

Ja sie boje boli mnie brzuch na okres boje sie ze zaczne rodzic...moze to przez te maliny? bo zjadlam duuuzo wczoraj.

Musze wytrzymac 3 dni
Spokojnie. Pewnie macica ćwiczy, a bóle są przepowiadające. Połóż się, wycisz, będzie ok. Większość tych naszych bóli teraz to ćwiczenia, ale trzeba się w siebie wsłuchiwać, żeby nie przegapić tych właściwych. Podejrzewam, że damy radę odróżnić. Będzie ok

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:13   #1551
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny spokojnie
ja młodego urodziłam o wiele za wcześnie, ale ani przez chwilę nie czułam, że urodzę wcześniej

Stary 2011-06-22, 09:23   #1552
youyou
Zakorzenienie

Natka Sto Lat! Sto Lat szczęśliwego rozwiązania i dużo radości w macierzyństwie młodziutka mamusia będziesz

Cytat:
A mnie boli tam na dole,
tak dziwnie.

Co to może być?
mnie tak bolało jak mi się szyjka skracała...

To która dziś rodzi?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:24   #1553
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

To która dziś rodzi?
ja jutro

a tak serio, gdyby to od nas zależało

Stary 2011-06-22, 09:26   #1554
Kolina
Zadomowienie

witam

spojrzalam na pierwsza strone i widze dwie rozpakowane mamusie

Lilkaa82 i CarmelaSoprano - wielkie gratulacje

wiem od zanety ze jest opis porodu Mariny - ze niesamowity..
wszystko to nadrobie jak tylko bede miec w koncu chwile by na dluzej zasiasc przed komputerem

w ogole to przepraszam za milczenie, cieplo na sercu sie zrobilo ze pomyslalyscie o mnie
od piatku nie mialam czasu na internet, pracowite dni mialam
(w poniedzialek pochowalam moja ukochana kotke jednak nie udalo sie jej pomoc po ponad miesiecznej walce i konsultacjach w kilku miejscach - chorowala na przewlekla niewydolnosc nerek )

krociutko napisze, ze wizyta i usg w porzadku, lekarz nie widzi nieprawidlowosci, o ilosci wod sie nie wypowiedzial ale w tym kierunku mam miec usg 2lipca
maluszek rosnie, w sobote mial 2109g (32tc)
mam zdjecie z usg, wkleje jak tylko bede miec wiecej czasu

a teraz lece na poczte po kocyki od Natki _ wczoraj odkrylam awizo w skrzynce, a pozniej sprzatanie bo tesciowie przyjezdzaja wieczorem - jutro leca na wypoczynek do Barcelony, a moj tz razem z nimi na szczescie on tylko na 5dni... zostaje sama do poniedzialku
wiec jak widac ja ciagle w biegu - a brzuszek rosnie i coraz bardziej daje o sobie znac...

bede pozniej, caluski
Stary 2011-06-22, 09:30   #1555
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Natka
wszystkiego najlepszego

Dziubek
widzę, że balansujemy podobnie jeśli chodzi o nastrój. Dzisiaj mam KTG i już wiem, że nawet jednego skurczu nie załapię :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:31   #1556
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
czesc wszystkim.

Musze wytrzymac 3 dni

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

ja nie wiem .... ale czuje ze obie niedlugo urodzimy
mnie też wczoraj taki ból wybudził ze snu. jak ścisnęło to myślałam że zwymiotuje. wysłalam T. po nospe poleżałam 10 min i przeszło. chyba to te skurcze się zaczynają. kurdę na porodówce to ja chyba nie wyrobię
Stary 2011-06-22, 09:34   #1557
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry

Natka
wszystkiego najlepszego

Dziubek
widzę, że balansujemy podobnie jeśli chodzi o nastrój. Dzisiaj mam KTG i już wiem, że nawet jednego skurczu nie załapię :/
no sama wiesz jak ciężko z tym funkcjonować ale Ty się nie poddawaj!!!! może jednak ktg i Filip Cię zaskoczy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:36   #1558
Kolina
Zadomowienie

a na tej stronie rzucilo m sie w oczy :

- urodziny Natki_
Wszystkiego naj, naj, najlepszego kochana, juz wkrotce lekkiego porodu i samych radosci z maluszka! Duzo zdrowia dla Was!

- ze zanetaa88 czuje igly w dole brzucha - zadzwon do lekarza, upewnisz sie czy to ok
(dziekuje ze kontakt wczoraj )

- ze Brumek nie spi juz 4dni dlaczego?
(pewnie pisalas wczesniej....)

- nowy awatar dzubek79 super mialas sesje?

reszte pozniej nadrobie..

lece bo mi czasu brakunie..
Stary 2011-06-22, 09:39   #1559
zanka205
Zakorzenienie

ja to widzę tak:
przychodzi Zmalowana na KTG, zdołowana i zmarnowana, pewna, że nic tam ciekawego się nie dowie
kładzie się, podpinają ją i leży sobie
nic się nie dzieje, mały czasem się rozciągnie, cisza na morzu
przychodzi położna/lekarka, patrzy na wykres i pyta:
Jak się Pani czuje? Boli mocno?
Zmalowana: dobrze, nic nie boli, a co?
No bo Pani tu ma skurcze porodowe
szybko lekarz bada rozwarcie a tu już 7 cm, kierunek porodówka!
RODZIMY!!!

Stary 2011-06-22, 09:43   #1560
Zmalowana
Zakorzenienie

Zanka aż się uśmiechnęłam To by był normalnie CUD Jak wygrana w totka

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości