|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
no to takie małe dzieciątko.
![]() Cytat:
masz zadzwonic do gin!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
grauluję
|
|||||
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Bartessa więc żeby szybko poszło !Zaneta możesz zmienić mi wiek na pierwszej stronie, dzisiaj mi stuknęło 21 ![]() Za dzisiejsze wizyty zaciskam ![]() iustyna super, że ciąża donoszona A co się dzieje z blondynkąpoznań ? Dawno się nie odzywała... Aaaa Dziubek gotowa? Dzisiaj rodzisz
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-22 o 09:30 |
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego Natka |
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik nikt się nie zadeklarował
Ostatnio wysyłałam portfel i za taka mała kopertę bąbelkową + wypisałam takie małe potwierdzenie że paczkę wysłałam i znaczek to wzięła mi 5,40. Do tego kocyka na pewno będzie trzeba większą kopertę, bo do tej małej na pewno się nie zmieści ![]() no i waga. Youyou Agni dziękuje bardzo ![]() Śniadanko zjadłam do tego pysznego arbuza ![]() i teraz sobie jem pestki dyni ![]() Zmalowana, Zanka, Dziubek jak samopoczucie? Skurcze są? NATKA Sto Lat, sto lat ! bezbolesnego rozwiązania, wsparcia u męża, uśmiechu na twarzy i to co Ci się skrycie marzy !! Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-06-22 o 09:39 |
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
ALe się czuję, wstałam o 7 zrobiłam dwa kółka po domu i z powrotwm poszłam spać, a teraz żałuję że się położyłam, ledwo siedzę. No nic, może zaraz się obudzę. ![]() Iustyna rzeczywiście, gust odmienny, i harry i piłkarz podobni do siebie. ![]() Bartessa ja cię rozumiem, i Twoje obawy. No ale nic nie zrobisz. Musisz stawic czoła temu co nastąpi. Natka sto lat sto lat Słoneczko kciuki za wizytę. Zaglądaj do nas częściej. jaciee może to tylko takie przepowiadaczki. |
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Natka najlepszego!
ale się dziś wyspałam byłam siku tylko 5 razy, a potem zasypiałam jak małe dziecko prawie nic nie bolało ![]() super nocka
|
#1538 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym biegunki nie mam, a liczę, że to będzie pierwszy sygnał
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana dużo szczęścia, miłości, spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu i wszystkiego NAJ NAJ a ja gotowa ale mój syn niestety Cytat:
za wszystkie wizyty za kolejne tygodniea ja dziś mam taką deprechę że szok, normalnie ryczę od rana... albo hormony albo to że po wczorajszych bólach dzisiaj cisza... no nic nie smęcę |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
Natka sto lat!!!!
|
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak pewnie było, bo dziś cisza póki co
Zazdroszczę. Ja dziś miałam najgorszą noc przez całą ciążę Najpierw co chwilę się budziłam, a potem całkiem zrezygnowałam ze spania, więc teraz chodzę jak zombie. No i zgaga męczy dalej i klatka też boli, tylko trochę mniej jak w nocy. Cudnie jest ![]() Natka Sto Lat!
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-06-22 o 09:50 |
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
Widać że ciałko szycbko sie regeneruje,dziekuje ze wstawiłasś to zdjęcie, bo wiara w powrót to starej figury powoli umierała a co do opisu porodu to naprawde gratuluje i kłonie sie niziutko mega odwaga
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Bartessa- teraz rozumiem Twoje obawy,ale faktycznie nie martw się na zapas,najważniejsze dzieciątko ,a CC tez nie straszne,bez męczarni,45minut i po wszystkim
![]() NATKO - 100LAT ,100LAT SPEŁNIENIA MARZEŃ I DUŻO DUŻO DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I TYCH KTÓRYCH KOCHASZ!!!!przesyłamy z corcia 1000![]() życzę miłego dnia,u mnie w końcu wróciło słońce |
|
|
|
#1546 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() roznie to bywa ... zaparzylam sobie swieze liscie malin, no i one mnie za bardzo nie ruszaja... dzisiaj zrobilam sobie mocny napar...
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-22 o 09:57 |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie boli tam na dole,
tak dziwnie. Jakby ktoś igły mi wbijał ? Co to może być? |
|
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się znad klawiatury niemalże nie przytomna, bo to moja 4 z rzędu bezsenna noc... I to nie bezsenna w sensie, że któtko czy kiepsko spałam, tylko w sensie że nie spałam WCALE. I wiecie co? Czuję się ok, choć trochę ja na haju
![]() Cytat:
WIdzieć że dziecko już całkiem bezpiecznie może przyjść na świat! Cytat:
![]() Ja tyle samo I też nic nie bolała(jak zwykle zresztą ). Tylko że nie zasypiałam, a dalej leżałam i leżałam i leżałam i czekałam rana... Nateczko - sto lat, sto lat. Dla Ciebie i Dominika. Żebyście byli razem w trójkę najszczęśliwszą rodziną na świecie ZANETA - DZWPŃ DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
czesc wszystkim.
NATKA STO LAT SPELNIENIA MARZEN! Ja sie boje boli mnie brzuch na okres boje sie ze zaczne rodzic...moze to przez te maliny? bo zjadlam duuuzo wczoraj. Powiedzcie czy to normalne? Musze wytrzymac 3 dni ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny spokojnie
ja młodego urodziłam o wiele za wcześnie, ale ani przez chwilę nie czułam, że urodzę wcześniej
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Natka Sto Lat! Sto Lat
młodziutka mamusia będziesz![]() Cytat:
To która dziś rodzi? ![]()
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() spojrzalam na pierwsza strone i widze dwie rozpakowane mamusie Lilkaa82 i CarmelaSoprano - wielkie gratulacje wiem od zanety ze jest opis porodu Mariny - ze niesamowity.. wszystko to nadrobie jak tylko bede miec w koncu chwile by na dluzej zasiasc przed komputerem w ogole to przepraszam za milczenie, cieplo na sercu sie zrobilo ze pomyslalyscie o mnie od piatku nie mialam czasu na internet, pracowite dni mialam (w poniedzialek pochowalam moja ukochana kotke jednak nie udalo sie jej pomoc po ponad miesiecznej walce i konsultacjach w kilku miejscach - chorowala na przewlekla niewydolnosc nerek )krociutko napisze, ze wizyta i usg w porzadku, lekarz nie widzi nieprawidlowosci, o ilosci wod sie nie wypowiedzial ale w tym kierunku mam miec usg 2lipcamaluszek rosnie, w sobote mial 2109g (32tc) mam zdjecie z usg, wkleje jak tylko bede miec wiecej czasu a teraz lece na poczte po kocyki od Natki _ wiec jak widac ja ciagle w biegu - a brzuszek rosnie i coraz bardziej daje o sobie znac... bede pozniej, caluski
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Natka wszystkiego najlepszego ![]() Dziubek widzę, że balansujemy podobnie jeśli chodzi o nastrój. Dzisiaj mam KTG i już wiem, że nawet jednego skurczu nie załapię :/
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
a na tej stronie rzucilo m sie w oczy :
- urodziny Natki_ Wszystkiego naj, naj, najlepszego kochana, juz wkrotce lekkiego porodu i samych radosci z maluszka! Duzo zdrowia dla Was! - ze zanetaa88 czuje igly w dole brzucha - zadzwon do lekarza, upewnisz sie czy to ok (dziekuje ze kontakt wczoraj - ze Brumek nie spi juz 4dni dlaczego?(pewnie pisalas wczesniej....) - nowy awatar dzubek79 super reszte pozniej nadrobie.. lece bo mi czasu brakunie..
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
ja to widzę tak:
przychodzi Zmalowana na KTG, zdołowana i zmarnowana, pewna, że nic tam ciekawego się nie dowie kładzie się, podpinają ją i leży sobie nic się nie dzieje, mały czasem się rozciągnie, cisza na morzu przychodzi położna/lekarka, patrzy na wykres i pyta: Jak się Pani czuje? Boli mocno? Zmalowana: dobrze, nic nie boli, a co? No bo Pani tu ma skurcze porodowe szybko lekarz bada rozwarcie a tu już 7 cm, kierunek porodówka! RODZIMY!!!
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka aż się uśmiechnęłam
Jak wygrana w totka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

grauluję

!
Ostatnio wysyłałam portfel i za taka mała kopertę bąbelkową + wypisałam takie małe potwierdzenie że paczkę wysłałam i znaczek to wzięła mi 5,40. Do tego kocyka na pewno będzie trzeba większą kopertę, bo do tej małej na pewno się nie zmieści 

)
dlaczego?