|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
|
|
#1563 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Po pierwsze: Zanetko dzwoń do gina!!!!!!!!! Po drugie: Natko spełnienia wszystkicjh marzeń,wszystkiego naj,naj,naj....lepszego!! !!!!!!!!!!!!!! Po trzecie: Dziubku zakop doła i nie płacz ![]() Po czwarte: Zanko Twój humor i wczoraj i dziś jest cudownie przyjemny!!!!!!!!!!!! Po piąte: Trzymam kciuki za wizyty,wyniki i za co tylko chcecie ![]() Idę dziś na bioderka i do stomatologa(ze sobą)
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o której masz to ktg??? Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-06-22 o 10:52 |
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę się nie zgodzić
![]()
|
#1566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bartesso, Brunetko, Patik, Zanko, Zanetko, Dziubku, Agni, Jacieeeee, Baboniku z córeczką,Youyou, Brumku, Moniczko, Zmalowana, Kolinko, Nerolko
Dziękuję Wam bardzo za życzenia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam wczoraj taką jedna noc i chodziłam jak zoombie ![]() Cytat:
Kolina dobrze, że sie odezwałaś ![]() Strasznie mi przykro z powodu kotki ![]() Zmalowana to trzymamy kciuki, żeby wyszły skurcze ![]() ![]() Patik ja ze swoją spotykam się dopiero w poniedziałek, ale napiszę Ci co chciałabym z nią ustalić: -ochrona krocza- jeżeli nie ma konieczności nacięcia to proszę nie nacinać "na wszelki wypadek" -chciałabym mieć dziecko zaraz po porodzie na trochę dłużej niż tylko 5 min -jak najszybsze przystawienie dziecka do piersi -pomoc przy pierwszym karmieniu-bez stersu, bez krzyku -ustalić najlepsze dla mnie pozycje podczas porodu hmm i chyba tyle
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-22 o 10:54 |
|||
|
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za Twoje wizyty nerolka również kciuki
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc oby się sprawdzilo naszej Zmalowanej ![]() Właśnie dostalam sms-a od koleżanki, że zaczyna rodzić Zamówiłam wczoraj u mnie w aptece herbatkę z liści malin, dzisiaj odbieram i zaczynam pić. Zamowiłam w aptece dbam o zdrowie, więc jak któraś ma problem ze znalezieniem to może zapytajcie w tej aptece czy mogą dla Was zamówić z hurtowni ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
Natka Kochana sto lat spełnienia marzeń bezbolesnego szybkiego porodu i spokojnego dzieciaczka Marina wzruszyłam sie czytając opis Twojego porodu a big milki mnie powaliły ciekawe co ja zrobie ze stresu przykro mi z powodu Twoich dolegliwości ![]() Iustyna Krzynówek i książe Harry Agni nam lekarz na sr powidział że kobieta zazwyczaj pęka w najsłabszym miejscu i dlatego lepiej naciąć ale to wszystko wychodzi podczas porodu ![]() Bartessa zgadzam sie z Tobą jesli dziecko jest bardzo duze to lepiej cc Dziubek ![]() Za wszystkie wizyty i wyniki badań ![]() Ja też poprosze o kciuki bo mam usg i dowiem sie ile waży Krystianek bo brzucholec ogromny
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
nie chce jeszcze rodzić !NIEEEEE ! Ja się zaczynam bać ![]() Cytat:
pewnie Ci smutno było jak musiałaś uspac kotkę ![]() My chyba za nie długo będziemy musieli uspać pieska, bo wychodzi mu coś z pupy i wiecznie to liże ![]() No ja ![]() Zadzwonię do niej dzisiaj na pewno, tylko że jest dostępna dopiero o 16stej Ja sobie tłumaczę to tak, że macica się przygotowuję do porodu...Byłam na poczcie ![]() zjadłam całą czekoladę ponownie ![]() Zmartwiłam się trochę ![]() szyjka może się skracać, ale nic po za tym
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1572 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z aktorów to może być the Rock i Kavin Bacon[QUOTE=Natka_;27667573] Shira Super, że paciorkowca nie ma A Krzyś jest donoszony i gotowy także bez stresuCiśnienia pilnuj! ![]() sto lat sto lat ![]() :cmo k:spełnienia marzeń!!Cytat:
GIN WIZYTA! Cytat:
[QUOTE=Zmalowana;27672895]O 16 trzymam za skurczybyki jak ta lala rano mierzyłam ciśnienie 140/100
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova, Shirko dziękuję za życzenia
Cytat:
, może niebawem będziesz tuliła KrzysiaBez stresu, napewno się wszystko ułoży
|
|
|
|
|
#1574 |
|
BAN stały
|
Chacialam znalezc jakas fotkę brzucha, ale nie mam nic ciekawego
![]() Ale. Wstawiam wam fotkę mojego synka, zrobioną kilka dni temu... taka zwykla, ale bardzo mi się podoba ![]() Bartek to maly babiarz, a ten kwiatek to dla Was ![]()
|
|
|
|
#1575 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
za wszystkie wizyty i sprawy do załatwienia trzymam mocno kciuki![]() Cytat:
![]() Cytat:
może mała gdzieś naciska, skoro tak nisko siedzi....![]() Moniczka, proponuję zaczekać trochę dłużej niż 3 dni na nas jeszcze za wcześnie! (wiem, bo mamy termin porodu ten sam )Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-06-22 o 11:14 |
|||
|
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta mnie też tak kłuje
![]() Nerolka za biodeka i stomatologaKolina za wizyte . Bardzo mi szkoda Twojej kotki myślałam że uda sie ją wyleczyć jak moja kotka odeszła to nie chciałam mieć nowego kota wytrzymałam 2lata niestety po kolejnych dwóch kotek mi sie zgubił
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by było piękne, zmalowana i możliwe też jest, może się mile zaskoczysz. ![]() Jak macie skurcze to cały brzuch czy gdzies w dole? bo mi dzisiaj tak 3 razy tam mocno na samym dole jak chodziłam coś ścisnęło, można to porównać do igieł, jak u zanety... Zanka fajnie ze wyspana i humor wrócił Brumek jak Ty funkcjonujesz kobieto? cierpisz na bezsenność? Kolina przykra sytuacja z kotką ( o ile można to porównać do siebie..)Nie mam sił nic zrobić. Kompletnie, jakby mnie ktoś pobił. A plan dnia jest taki: -wynieść psowi jeść ( nie chce mi się doopy ruszyć) -umyć głowę -zrobić obiad -wstawić pranie -uprasować ostatnią turę dzieciowych rzeczy -dopakować torbę -spotkanie z położna-wyjazd do lbn ( coraz gorzej znoszę jazdę autem, i sama za kierownicą) Myślicie ze do wykonania? chyba wątpię. |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Czy WY też macie taki problem, jak JA? Że na wątek jak chce wejść to FORUM -> MAMA Z KLASĄ -> POCZEKALNIA i szukanie naszego wątku ? Drażni mnie to cholernie, bo wcześniej dałam na FORUM u góry i pisało mi substr (coś tam) wątki i raz dwa wchodziłam... a teraz
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Karolineee raz w pipce raz na dole brzucha,
to tak kuje jakbym za kilka dni miała dostać miesiączkę... a wczoraj i przed wczoraj mnie goniło do wc. Myślę, że to macica coś tam buszuje, i szyjka się skraca.. Bartuś słodziakkk ! |
|
|
|
#1583 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na samej górze masz ustawienia konta jak wejdziesz tylo na stronę główną. Klikasz i otwierają się zasubskrybowane wątki. ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to plan na dzisiaj masz zbyt ambitny. jedz do lublina i nakarm psa. resztę dasz radę ominąc. - nie myj głowy - załóż kapelusz -nie rób obiadu -kto pierwszy zgłodnieje ten ugotuje - nie rób prania -wywróc na lewą stronę i jeszcze polataj -nie prasuj -bo dziec i tak nie powie dziękuję przez pierwsze 6 lat (conajmniej) - nie pakuj torby, zwal to na męża - ty dzwigasz brzuch. niech i on coś zrobi Cytat:
|
||
|
|
|
#1586 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mocna zaciśnięte! za dobre wyniki!!!!Przypominamy o telefonie do gin!!! Cytat:
I gratulacje za donoszoną ciążę Cytat:
Jednak myślę że lekarze pozwolą mi rodzić naturalnie, bo wizja CC męczy mnie strasznie i tak się jej boję, że trudno to opisać Cytat:
:par ty:Cytat:
, a z ostatnich rozmów to rozumiem że dzisiaj wieczorem rozpoczyna się akcja i Lenka w dniu jutrzejszym (po północy) weźmie pierwszy wdech Cytat:
![]() Cytat:
Ale USG dobre, więc masz powody żeby się cieszyć ![]() Witam mamusie! A ja pospałam znowu z przerwą dwugodzinną do 10 i całkiem dobrze się czuję. Młody wygina się niesamowicie i co chwilę w innym miejscu wywala nóżkę lub rączkę Nerolka kciuki za bioderka
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-22 o 11:25 |
|||||||
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Barusia też przerobiłam
![]() Fajny kawaler ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Patik oo już mam
![]() Ja to wcześniej miałam gdzie indziej |
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
patik87 ja mam skurcze z krzyża wiec nie pomogę
sygine wolałabym rodzić z mężem, więc kiedy by się nie zaczęło, czy dziś czy za 20 dni to przed 23.00 lub po 9.00 hehe mąż na noc pracuje
|
#1590 | |||
|
Zadomowienie
|
Gin wywa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mnie tez tylko myslalam ze wina kompa :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

Jak wygrana w totka 

boli mnie brzuch na okres

nie chce jeszcze rodzić !
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
może mała gdzieś naciska, skoro tak nisko siedzi....
:par ty: