|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36691 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Dzień dobry w ten piękny poranek
![]() Cytat:
Z tego co masz sugerowałabym na zmianę Isanę+Isanę jedwab i Isanę babassu+Garniera Karite. Nie dawaj facetowi wody brzozowej, nie na suchą skórę. Możesz mu upichcić łagodną wcierkę, np żel lniany ![]() Rudax - witaj w gronie kręcono-falowanych ![]() Też proszę o zdjęcia \Puszak ogólnie jest powszechnym problemem ;] Pokonanie go to niestety ciągła walka ;] Ale jaka przyjemna ![]() Cytat:
Kolejna kombinatorka ;PNie widzę w niej nic szkodliwego, ten polietylen wydaje mi się może chcieć się zachowywać jak silikon. Uważaj na ilość, obserwuj włoski i sru ![]() Cytat:
Hm Też się nie zgodzę albo świetnie trafiłam ;DMojego już X poznałam jak miałam świeżutką trwałą - baranka jak się patrzy Długo mi wypominał, że poleciał na blond-loczki a to oszustwo było ![]() Poza tym faceci są tacy, że może genialne 3b zauważą, ale fal to już nie łaska ;P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jestem kociarą, powiem że z kotami się nie lubimy. Właściwie to koty mnie nie lubią Czują konkurencję, bo sama mam dość kocią naturę ;PNisia - jaki masz ten puch? Szorstki czy gumowy? |
|||||||
|
|
|
#36692 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po raz kolejny mój sceptycyzm w stosunkuu do dziennikarzy został pogładzony po grzywce. Człowiek nie wie, w co wierzyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
O proszę! ![]() Cytat:
![]() I jest maluch w drodze kuświatłu Cudny
|
|
#36693 |
|
Zakorzenienie
|
hej zakrecone
przez ostatni tydzien mialam klopoty z siecia i nadal je mam i nikt nie wie i nie umie mi tego naprawic dlatego zdecydowalam sie zejsc na droge przestepcza i kradne sobie neta od kogos bo ile mozna czekac ![]() tylko musze jeszcze podczytac co u waszych lokow slychac
|
|
#36694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze wspolczuje ![]() Cytat:
na codzien![]() Cytat:
|
|
#36695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna opcja, postaram się klikać codziennie
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#36696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że nieświadomie pakowałam sobie na włosy mnóstwo protein Muszę się jeszcze dużo bardziej dokształcić
|
|
|
#36698 | ||||||||||||||||||
|
|
Cytat:
![]() To tylko kwestia organizacji, planu i wszystko staje sie prostsze Cytat:
tak trzymaj! Mamy wystarczająco dużo mądrego do powiedzenia i zrobienia, że nie potrzebujemy męskiego drogowskazu.Cytat:
Cytat:
Poza tym fajnie by było je ocenić zgodnie z Lorraine, ale to juz musisz sama dopowiedzieć, bo sporo zgodnie z tą kwalifikacją opisów, których ze zdjęć się nie wyłapie. Sama dostrzegam u ciebie wsztstkie 3 cechy: pierwszą, druga i trzecią. Cytat:
Proteiny tylko w 2o, więc nie będzie za wiele, zreszta włosy szybko pokażą, że coś jest nie tak. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, by nakładać tę sama odżywkę jako 1 i 2 o. To Twoje włosy i Twoje kombinacje. Próbuj, przestawiaj, testuj, obserwuj. Naprawdę warto Cytat:
Cytat:
W wodzie nie ma nic, co wymagałoby mycia szamponem z sls. Pamiętaj tylko, że to specyfik na alkoholu i jeśli skóra głowy będzie piekła czy swędziała, nalezy produkt odstawić. Może prowadzić do podraznień lub wysuszenia. Sama nie mogę uzywac takich produktów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
), ale to nie oznaca, że złe. Składnik, co do którego mam wątpliwości, podkreśliłam (może potrzebować zmycia szamponem z sls, ale jeśli jesteś cg, to zmyjesz dopiero po zużyciu całej pomadki). Niewielkie ilości mogą przynieśc fajne efekty. Próbuj i opisuj Podobnie jak Seduction znam niejednego, który ma świra na punkcie kręconych włosów. Zresztą naprawdę wierzysz, że zainteresowanie faceta zależy od kręconych/prostych włosów? Każdy z nich zwraca uwagę na coś zupełnie innego w Tobie, więc po prostu badź sobą, szanuj siebie jako człowieka i dbaj o to, co masz. To najcenniejsze, Twoje i nie do odebrania (w przeciwieństwie do nie- i ruchomości). Cytat:
![]() Cytat:
Co masz na myśli?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Czekaj, znajdę sobie Twoje zdjęcia, to powzdycham Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co się dzieje z Twoimi włosami? Obserwujesz obciążenie, puch? Cytat:
Oczywiście mojej mamie wciąż cos przeszkadza, ale od kiedy uporałam się sama ze sobą, puszczam mimo uszu jej komentarze. Bo i tak liczy się bardziej to, co robi, a nie to, co mówi. A pielęgnuje swoje włosy jak kręcone, kosmetykami, które jej podrzucam. Ścinam jej włosy jak kręcone. To nie wiem, jak mogłabym sądzić, że moje kręcone włosy jej się nie podobaja To jest proste - pokochaj swoje włosy i bądź pewna ich piękna i indywidualności. One potwierdzają Twoją osobowość, Ty potwierdzasz ich odmienność. A jeśli ktoś ma z tym problem, to jego sprawa. Musi sobie jakoś z tym poradzić.
|
|
#36699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak! tak! tak! Kto sie nie zgadza do odstrzalu
|
|
#36700 |
|
Raczkowanie
|
Hej kreciołki,
nie odzywałam się kilka dni, dopadł mnie leń i nic specjalnego nie robiłam z lokami. Wczoraj kupiłam odżywkę naturalną bez silikonów. Zobaczymy jak działa Gratuluję (i cicho zazdroszczę) pięknych kotów ![]() Ja mam tylko żółwia
|
#36701 | |||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie martw się - dobrze się układają, znak, że jest ok.Cytat:
Cytat:
Nie miałby wyjścia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrz, ide umyc włosy, bo nie zdąże na proszony obiad... ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Bryzejdo sympatyczny żółw. A daje się tulić? Dobra, idę, bo naprawdę nie zdążę z niczym...
|
|
#36702 | |||
|
Zakorzenienie
|
moze byc poprostu zwierzakow
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#36703 |
|
Raczkowanie
|
Cóż taki żółw porusza się raczej w żółwim tempie, więc nie ma szans gdy go biorę na ręce
Jedynie chowa się w skorupce, ale za chwilę wychodzi i wspina się na moje piersi
|
#36704 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak Eloe napisała. Tu chodzi o wysoką temperaturę a jak bez zabezpieczenia i prostowałaś tak o to sama wiesz. Kręcioły zadowolone nie będą :P Cytat:
a więc to ściema, że nie smakuje ![]() No to dobrze, że nie musiałaś się tak "siłować" z myciem włosów. U mnie jak nakładałam rycynowy było znacznie gorzej 3 mycia :PCytat:
![]() Nie ma za co służymy pomocą chętnie Musisz odstawić albo korzystać z niej raz w tygodniu. Pokaż zdjęcia z dziś jak będziesz mieć taką możliwość ![]() Bardzo ładnie Loki !!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() No coś Ty. Taki szampon na moim wrażliwym skalpie ? Hehe Zakochałam się w Alterce ! Do śmierci i niech spróbują mi wycofać to sobie ja z nimi pogadam :PCo do moich włosów. Powiem Ci, że robią się spiralki w niektórych miejscach. Nie wiem czy na zdjęciu są widoczne, dlatego wolałam to dopisać. Z opisu Lorraine wynika, że są to fale, gdyż od dziecka miałam prościuteńkie włosy dopiero później tak końcem klasy podstawowej a przełomie gimnazjum zaczęły się lekko podwijać. Ale sama widzisz opis nie jest tak do końca adekwatny co do moich włosów. Skoro robią się w niektórych miejscach u mnie spiralki a falami bym już tak ich nie nazwała.
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-23 o 13:36 |
|||||
|
|
|
#36705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt mnie nie kocha ![]() dobrze jest na chwilkę zostawić tę odżywkę, żeby włoski zmiękły a jakie paszki gładziutkie ![]() umyłam omo i szamponem z sls, spłukałam wodą z octem jabłkowym, teraz schną sobie ale jakiś przyklep mam na razie ![]() już w porządku, prawie podeschły ![]() koniecznie muszę poczytać wątek o suszarkach z dyfuzorem
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-23 o 15:46 |
|
|
|
|
#36706 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny skorupiak
Miałam takiego Co to było za urocze stworzenie ![]() Biegał sobie luzem po pokoju, spał pod kaloryferem, a czasem znienacka podgryzał stopę Zdecydowanie bardziej towarzyski niż rybki - one nigdy nie chciały nikogo podgryzać ![]() Siedzę i się zabieram za mycie włosów, może jaką maseczkę... I tak siedzę bo się nie mogę zdecydować czym myć Nadmiar kosmetyków przy niedowładzie decyzyjnym jest straszny
|
|
|
|
#36707 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może właśnie o to chodzi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale w sumie dziś już się tak nie napuszyły nie wiem czego to zasługa, ale wiem na pewno, że nie żałowałam żelu lnianego i są sztywne ![]() Cytat:
Wybacz To następnym razem potrzymam chwilę Ale nie no, aż mi brak słów co do golenia odżywką, genialnie się sprawdza na pewno jej nie odstawię
|
|
|
#36708 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Mądrze napisałaś. Mam na myśli o wizerunku i kręconych włosach. Wcześniej nie czułam się tak odważniejsza. Prawda też jest taka, że zanim zaczęłam dbać o swoje włosy jako kręcone to byłam też pewna siebie przez swojego TŻ, ale czegoś mi brakowalo. I brakowało mi mojego prawdziwego ja (w wyglądzie). Kręcone włosy...Pewniejsza siebie, odważniejsza i w d*** "za przeproszeniem" mam zdanie innych jaka jestem. Jestem taka jaką mnie stworzyła matka natura. Najważniejsze jest to, by nie stracić w dzisiejszych czasach swoich wartości i tego jak siebie same spostrzegamy. nusia W porządku ![]() Ja sobie tez dziś głowę umyłam. Szampon Alterra morela i pszenica. Odżywka również z tej serii i sobie potrzymam długo, bo ją lubię mieć długo na głowie (czepek Kaczka - dostałam od mojej mamusi i ręcznik)Bryzejda Skorupiaka też miałam. Lubiłam się do niego tulić. Czekał zawsze jak do niego podchodziłam na sałatkę. Pięknego dnia został na podwórzu i tata zapomniał, że jest Tuptuś (tak się wabił) i wypuścił psa. No niestety zadrapał mu mój pies skorupe i przeżył tylko miesiąc od tego wypadku... Żółwie są bardzo fajne
|
|
|
|
#36709 |
|
Zadomowienie
|
bernadka ten szampon jest bez sls, tak? Bo może też bym sobie kupiła
Czepek kaczka? Kurcze, jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić o.O
|
|
#36710 |
|
Wtajemniczenie
|
nusia
Tak bez SLS https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2008 Posiadam też migdał i jojoba: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1925 i ten https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1890 ![]() A zdjęcie Czepka zrobię jutro Muszę dodać, że odżywka Alterra Morela i pszenica się skończyła !
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-23 o 19:28 |
|
|
|
#36711 |
|
Zakorzenienie
|
Na 3cim miejscu w skł jest Sodium Coco Sulfate. Składnik podobny do SLS chociaż delikatniejszy. Poza tym delikatne detergenty i kompocik
![]() Dobry ale z głową |
|
|
|
#36712 |
|
Zadomowienie
|
bernadka zrobiłam kilka zdjęć, specjalnie dla Ciebie
![]() Włosy w sumie dziś nie są tak napuszone, ale tak popatrzyłam na zdjęcia to zauważyłam, że przy nakładaniu żelu zbyt dużo uwagi przykuwam do włosów z przodu, a te z tyłu zaniedbuję, są w gorszym stanie
|
|
#36713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#36714 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia ja tam nie widzę żadnego napuszenia
![]() są piękne, gęste i błyszczące
|
|
#36715 |
|
Wtajemniczenie
|
nusia
Twój ubiór jest usprawiedliwiony a tak na poważnie nie masz się czym przejmować. Ja również noszę luźne t-shirty i stare legginsy jak jestem w domu. Dzisiaj na obiad miałam gości konkretnie mój brat z żoną (Boże Ciało) i bratanicą (uczę ją jak ma dbać o włosy). A Twoje włosy Bardzo mi miło, że specjalnie dla mnie wstawiłaś. |
|
|
|
#36716 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziękuję dziewczyny
Nie no, dziś już się tak nie napuszyły, ale cały poprzedni tydzień się z nimi męczyłam Może to zasługa alterry na całą noc? Albo tego, że u mnie w domu jest stosunkowo zimno i włosy dłużej schną?Poza tym, lampa błyskowa bez której niestety o tej porze się nie obyło robi trochę fałszywe zdjęcia więc generalnie w rzeczywistości wygląda to trochę inaczej
|
|
#36717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz troszkę puchu owszem, zwłaszcza na zdjęciu łazienkowym widać, ale i tak pięknie. Trzymam kciuki za poprawę, przyznam że dla mnie zagadka co się u Ciebie dzieje
|
|
|
|
|
#36718 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno jest mądry
Mój mąż ma uczulenie. Ten w avku to kot mojej siostry.Cytat:
|
|
#36719 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!Pisze bo juz jestem maksymalnie sfrustrowana i juz nie wiem co mam robic z moimi wlosami. Mam nadzieje,ze cos doradzicie. Otoz moja przygoda z wizazem zaczela sie rok temu prawie, wtedy postanowilam zmienic system pielegnacyjny.Dzieki Waszym radom udalo mi sie zredukowac ekstreamalne puszenie, ktore skutecznie odbieralo mi komfort zycia, ale chcialabym miec po prostu ladne wlosy. Na poczatku jak przeszlam wszelkie mozliwe kryzysy pielegnacyjne wlosy prezentowaly sie bardzo korzystnie, ale od momentu przesilenia wiosennego czyli gdzies od konca marca do dnia dzisiejszego nie moge sobie z nimi poradzic. I nawet wygladaja coraz gorzej. I nie wiem juz co robic.Bo jednak rok czasu na pielegnacje to wystarczajacy okres by dostrzec zmiany na lepsze. By poznac swoje wlosy co lubia a czego nie. Tak wiec nie uzywam prostownicy, ani silnych deteregentow, klade odzywki ostatnio ze zmywalnymi silikonami, z dobrymi skladami. A i tak moje wlosy wciaz sie niszcza, wciaz sa suche, nie definiuja sie, krusza sie,ze znowu czesc mam krotsza a te pod spodem dluzsze, a dazylam do tego by je zrownac. Podcinam koncowki. I juz naprawde nie mam pojecia o co chodzi. Przeszlam wiele testow, raz bylo gorzej raz lepiej. NA poczatku zmiany byla poprawa pozniej wlos jakby sie przyzwyczajal i wracal do swojej niezbyt fajnej "swietnosci". MAcie moze jakies rady na te przypadlosc?
Czy to tylko moje wlosy sa tak beznadziejne;d
|
#36720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i zdarzaja mi sie ekstremalne eksperymenty wlosowe, na wlasne zyczenie zniszczylam sobie rok temu wlosy, czemu? ano nie tym ze robilam dekoloryzacje, to moje zdrowe wlosy przeszly swietnie, potem co miesiac eksperymentowalam z blondem i ciagle go rozjasniala i przyciemnialam, w efekcie zaczely mi sie kruszyc wlosy, gdybym robila tylko odrost mialabym piekne blond loki do pasa (ale w sumie dobrze, blond to nie ja)nie twierdze ze farbujesz, rozjasniasz, jednak cos w pielegnacji jest nie tak skoro dla wlosow cokolwiek robisz jest nie wystarczajace kruszenie moze byc wynikiem nadmiernego farbowania (choc mysle ze nie bo ja przez 7 lat farbowalam co miesiac cale wlosy i nie kruszyly sie, byly tylko wysuszone), rozjasniania, prostownicy, suszarki na ustawionej na maksa, zlej diety, fatalnej wody w rejonie w ktorym mieszkasz (rozne metale osadzajace sie na wlosach), zlego (nieumiejetnego) mycia i dobierania skladnikow..... napisz dokladnie co robisz, ile razy tygodniowo myjesz, jak, czym, daj zdjecie, tak na sucho nic nikt nie doradzi kruszenie oznacza ze wlos nie jest elastyczny, brak budulca, odchudzasz sie? jestes osoba ktora utrzymuje minimalna wage? naprawde tak wiele jest do omowienia....
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

\
Czują konkurencję, bo sama mam dość kocią naturę ;P
dziękuję jednak, że nie wyśmiałyście

na codzien
Muszę się jeszcze dużo bardziej dokształcić

Co masz na myśli?
tak! tak! tak! Kto sie nie zgadza do odstrzalu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)