Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 15:33   #2731
Bartessa
BAN stały

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
barumek, a moje bylo urodzone wg tych wytycznych jako wczesniak a na wypisie jak byk "ciaza donoszona" wiec to moze bardziej od kondycji dziecka a nie tc zalezy... maja oni (neonatolodzy) jakies wytyczne jak duze dziecko sie rodzi czy cos? chodzi o to ze jak na wczesniaka to 3600 g to duzawo bylo, wiec chyba moj jakis gigant był wczesniak

cytuje z jednego z twoich artykułow: Chociaż ciążę uważa się za w pełni donoszoną po 38. tygodniu, poród bez powikłań może nastąpić nawet dwa tygodnie wcześniej. ---> wiec po 36 tc tak?

Incepcja - potwierdzam, super film, w domu tez!
polecam jeszcze Siostry magdalenki (na faktach)

tak dokladnie, ja wole wierzyc w to co lekarz mówi, a nie w to co napisano w jakims artykule niewiadomego pochodzenia
donoszona ciaza jest wiadmoma jak dziecko sie urodzi i nie ma oznak wczesniactwa, u niektorych 35 tc.

Ale chyba nie ma co sie nad tym ropisywac, kazda z nas ma swoje zdanie, i jezeli zdania sa rozne to nic sie na to nie poradzi.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-06-25 o 15:35
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:34   #2732
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Ale się najadłam.... znowu mnie boli dół brzucha i promieniuje aż do pleców

robię chlebek wg Waszego przepisu zobaczymy co mi z tego wyjdzie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:38   #2733
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mi od czwartku szop wychodzi. Tylko że mi nie śpieszno do porodu.

przepraszam iustynka ,ale nie mogę SZOP WYCHODZI

w każdym bądź razie trzymam za Was

Zanka- no zostałam zaskoczona,że jesteś w szpitalu...nie wiem co Ci życzyc? szybkiego powrotu do domu??szybkiego porodu?? no życzę co sobie życzysz

Nerola- "kolejka do kibla przez pół holu" dajesz popalic

a my z moim blond diabłem byłyśmy dziś u Aani i ślicznego Adasia mówię Wam jaka to piękna kruszynka jest wspaniały...mama tylko biedna,nie wyspana, oczka podkrążone Aania do spania wiem wiem żabko,znów masz dzis gości....ZObaczę czy mam jakieś ładne zdjęcie Adasia i potem wrzucę.
Aaniu czy te pieluchy kosztowały 40zł??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:39   #2734
wodaqua
Zadomowienie

Madziulka, narobiłaś mi ochoty na zupę koperkową, tym bardziej, że mam sporo koru i nie wiem co z nim zrobić Jutro będzie wyżerka

Ania, ten Twój Adaśko jest cudowny. Sama nie mogę się już swojej dzidzi doczekać, kiedy na niego patrzę

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sms od Zanki:
"3x dziennie pomiar ciśnienia, 2x ktg. Jutro mocz i morfologia. Nie wiem jak długo zostanę. Mała zdrowa, wody w normie. Wg. usg ma 2900 g. Dzięki za wsparcie."

Sms od Carmeli:
"Zostajemy na razie w szpitalu,, bo Sarunia ma podejrzenie refluksu układu moczowego, więc ją dalej badają. Ja już na luzie śmigam ruch w szpitalu, same chłopaki się rodzą Buziaki"
Zanko, trzymaj się!
Carmela, co to takiego się przyplątało malutkiej Saruni?

Cytat:
sms od Zanki:
Aha znowu mam grzybka haha chyba nigdy go nie wytępię. Rozwarcie na palec czyli 2 cm. Tydzień temu nie miałam. Nie wiem co było na ktg bo mi nie mówili"
Co z tymi grzybami, ja w życiu nie miałam, a w ciąży się przyplątał

Agadus, ja Ci nie pomogę, nie mam doświadczenia w odpadających szopach

Moniczka, nawet nie wiesz jak się cieszę. Ja jutro chyba cały wieczór przed domem będę siedziała czekając na swojego męża I nie sądziłam, że się odezwiesz

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ostatnio oglądałam Czarnego Łabędzia - polecam
To może ja dzisiaj obejrzę, mam chipsy....

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Tylko mamy jeden problem bo małż stwierdził że się mu chyba jednak imię Emilka nie podoba
To piękne imię, w każda stronę się odmienia - Emilia, Emilka, Emila, Mila, Milka - myślę, że może sobie z tego wybierze dowolna opcję, która najbardziej polubi/ł.

Kolina, w takim razie oszczedzaj się jak lekarz przykazał.
Cenne informacje o kotach dla Zanki dałaś

Teraz na TVP 1 leci program o kotach

Ja byłam na mieście w Rossmanie po te małe kosmetyki żeby do szpitala wziąć. Wstąpiłam też na fryty i na kawe do kuzynki Pyszna była
Teraz trza się zabrac za porządek w chacie, bo normalnie od kilku dni nic nie robiąłm - jestem sama i nie mam motywacji, a jutro przeciez nie będę sprzątać. Leniuszek ze mnie
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:46   #2735
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Kolina leż kochana odpoczywaj a maluszek napewno nie będzie glowką tak nisko u mnie też tak było i wystarczyło pare dni polezeć i było ok widze że jesteś prawdziwa kocia specjalistka
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mój gin też twierdzi że donoszona to skończony 37tc..

Co do Incepcji to ja nie byłam na tym w kinie, ale 2 razy podchodziliśmy żeby obejrzeć w domu i za każdym razem po jakimś czasie zasypialiśmy
nie jest mi chyba dane zeby go obejrzeć

Kolina to jeszcze troszkę się pooszczędzaj
ok, poslucham was ide sie polozyc, po jedzeniu jakos tak mnie scielo

a zwierzeta(szczegolnie koty) to moja pasja - pomagam im od lat, lata praktyki po prostu
(jako dziecko chcialam byc weterynarzem, ale mi to z glowy wybili, bo jak to baba weterynarz? jak bede krowom porody odbierac? - mieszkalismy na wsi...
moj tata wiele lat pozniej widzac jaki rachunek place u weta, powiedzial, ze moglam jednak zostac weterynarzem, bo to swietny interes, ale nie zostalam, wiec realizuje sie inaczej )
Stary 2011-06-25, 15:58   #2736
sygine
Zadomowienie

No i wykrakałam - od rana pisałam, że u mnie żadnych bóli, czopów itd. to teraz zaczęło mnie ćmić jak na okres echhh Ale ja do środy nie mam zamiaru się rozpakowywać! Mam nadzieję, że to takie chwilowe i przejdzie Bo mocno nie boli tylko tak właśnie ćmi

A co do kotów, to ja kocham prawie wszystkie futrzaki, chociaż raczej jestem psiara. Ptaków się panicznie boję i nic na to nie poradzę Ale z tymi kotami to jest różnie - generalnie prawie wszystkie są fajne poza dwoma z którymi na nieszczęście muszę mieszkać. Są to koty szwagierki i są pierdalnięte i to ostro Matka i córka - jedna gorsza od drugiej! Matki nie można pogłaskać, bo się od razu rzuca z kłami i pazurami i gotowa cię zagryźć. Chyba że chce jeść to sama przyjdzie się otrzeć o nogi, ale broń boże wziąć ją na ręce A córka, to jeszcze jej nie dotkniesz żeby pogłaskać, a już się drze jakby ją co najmniej ze skóry odzierali Więc jestem dość skutecznie zniechęcona do kotów i nie jestem pewna czy jak już będziemy na swoim to będę chciała - jedyny jaki mi się podoba to taki: http://www.cats.alpha.pl/egzotyczne.htm
Stary 2011-06-25, 16:03   #2737
agadus
Wtajemniczenie

przepraszam dziewczyny nie wiem co Wy macie między nogami jak Wam te "szopy" wychodzą

wiem wiem że to przejęzyczenie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 16:06   #2738
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
przepraszam dziewczyny nie wiem co Wy macie między nogami jak Wam te "szopy" wychodzą

wiem wiem że to przejęzyczenie
Jak to co? NORY Na dodatek w większości przypadków mało używane, więc skoro nic nie wchodzi to zaczyna wychodzić

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-06-25 o 16:07
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:08   #2739
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jak to co? NORY Na dodatek w większości przypadków mało używane, więc skoro nic nie wchodzi to zaczyna wychodzić

: hahaha::h ahaha:

Stary 2011-06-25, 16:10   #2740
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Dusia za wizyte i teraz nad innym imieniem bedziesz myślała czy przekonasz męża do Emilki
Marina mi podobała sie Tożsamość, Kod nieśmiertelności , Incepcja , zejście , i komedia nie pamietam tytułu o dziewczynie która udawala ciąże żeby nie stracić pracy grała tam Lindsey Lohan
prawo ciążenia- oto tytuł tego filmu.

Cytat:
wow ale gadżet http://jejQgadzetyQ.pl/video/miska-n...awet-na-dzieci SKASUJ Q

wlasnie sie dowiedzialam ze Dzidzius i Bialy Jelen robi jedna firma! http://www.sklep.pollena.com.pl/inde...dc28343803f582
dobre dobre, tylko na płynne jedzenie już chyba nie pomoże

Kolina kociaro Ty Nie wiedziałam ze jak kota jest 3kolorowy to kocica. W szoku jestem Oszczędzaj się troszkę teraz

Sygine ja znam takiego kota identyczne zachowanie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:15   #2741
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Dusia za wizyte i teraz nad innym imieniem bedziesz myślała czy przekonasz męża do Emilki
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
To piękne imię, w każda stronę się odmienia - Emilia, Emilka, Emila, Mila, Milka - myślę, że może sobie z tego wybierze dowolna opcję, która najbardziej polubi/ł.
Jeszcze nie wiem, muszę się z tym przespać , przyzwyczaiłam się i już mówię do brzuszka Emilka

Cytat:
wow ale gadżet http://jejqgadzetyq.pl/video/miska-n...awet-na-dzieci SKASUJ Q

wlasnie sie dowiedzialam ze Dzidzius i Bialy Jelen robi jedna firma! http://www.sklep.pollena.com.pl/inde...dc28343803f582

Monia - genialne, muszę to kupić chrześnicy - wypróbuje na niej
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja będę myć główkę tym samym co całe ciałko.

Musi być, bo taki mówią standardy medyczne
http://isr.atspace.com/r1/p1/p12.html
http://www.maluchy.pl/ciaza/?nr_tyg=38
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...dem_36767.html
http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/article/post/106/
Wszystkie te artykuły i cała masa innych w necie mówią, że donoszona zaczyna się PO 37 tyg, wraz z początkiem 38.

Potwierdza, genialne!
Incepcja tez była niezła, ale nie wiem czy w domu będzie robiła takie wrażenia jak w kinie. Jednak efekty specjalne na TV, a nie ekranie kinowym, to zupełnie nie to samo...
Brumek ja kupiłam jelenia dla siebie i to tylko na pobyt w szpitalu a dla dziecka mam oilatum i tym też mam zamiar myć na początku główkę (tak nam mówili na SR by nie przesadzać z kosmetykami)

Lekarz mi dziś powiedział że mogę za miesiąc rodzić to będzie początek 38 tygodnia więc coś w tym jest że po 37 tygodniu jednak.
Choć pewnie od wagi też to zależy...

A incepcja zgadzam się była fajna w kinie, ale na dużym telewizorze też jest niezły efekt

Kolina oszczędzaj się jak lekarz kazał

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

A nasza kruszynka trzymała się za uda obiema rączkami... ale był fajny widok i lekarz powiedział że ma już papelki

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 16:15   #2742
SweetAngel1984
Zadomowienie

aania - cudna fotka maly jest sliczny

Cytat:
Sweetangel następny gril to już może byc z Krystiankiem jestem ciekawa ile bedziecie płacić za położną . My też rozmawialiśmy z nasza z sr ale wszystko zależy od jej dyżuru
tez jestem ciekawa jak sie dowiem to ci powiem

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
I jeszcze o tym płynie do higieny. Mnie tak strasznie irytowały te reklamy Lactacytu, szczególnie z tą Żanetą Kalytą, że za nic w świecie bym tego nie kupiła. Nie i już! Zawsze zmieniam stację w radiu jak słyszę te reklamy.
matko ja tez nie nawidzilam tych reklam odrazu przelaczalam i tez sobie obiecalam zenigdy nie kupie tego czegos....ale maz chcial byc tak dobry i na czasie ze mi zprezentowal ktoregos dnia... noi mnie zalatwil leczeniem polrocznym bo uczulenia dostlaam na to cos :/

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

Mezus wrocil calusi i zdrowy i troszke grubszejszy

JESTEM PRZESZCZESLIWA
Juz zdazylismy zrobic to i owo pogadac i teraz mezus poszedl do tesciow sie przywitac
i stwierdzil ze musi cos zrobic bo mu sie przez ta jazde kosci zastaly i poszedl kosic trawnik dla rozrywki moj pracus kochany

wiecie co mi powiedzial??

ze nie sadzil ze kobieta moze tak slicznie w ciazy wygladac to byly jego pierwsze slowa KOCHAM GO!!!!!!!!!!!!!!!!!

I powiedzial ze jak tesciowa bedzie sie w ten sposob odzywac do mnie to sie z tad wyprowadzimy

I dostałam 4 paczki pistacji uwielbiam

ŻYCIE JEST PIĘKNE !!

nooo wreszcie sie doczekalas
i meza i tego drugiego.......
ale mi sie taaaak chce
a moj maz nie chce bo sie boi ze mi zaszkodzi albo dziecku

ja juz po podwieczorku kilka czeresni i jagodki prosto z lasu ze smietanka mniam

pogoda nadal markotna wiec z moich spacerowych planow chyab nici ......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:16   #2743
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Męża sprawdziłam grzecznie gipsuje, jeszcze nie maluje
A tymczasem ja uciekam robić mufinki

Stary 2011-06-25, 16:18   #2744
SweetAngel1984
Zadomowienie

a co do SZOPOW to moj siedzi jeszcze gleboko w norze i nawet nosa wyscibic nie ma zamiaru ale to dobrze bo jeszcze nie czas na niego tak za miesiac moze mu pozwole i rozluznie nogi bo narazie zaciskam i nawet nie mysle zeby wychodzil
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:27   #2745
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry
Aania, Vaniliova dziękuję za opinię w sprawie laktatorów Też go zamawiam.

DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI, EGZAMIN ZALICZONY!! jeszcze tylko jeden za tydzień i koniec sesji.

Zmalowana za Twój egzamin

Zanka dobrze, że Cię zatrzymali, zawsze to lepsza opieka, trzymajcie się z Malutką

Aaniu Śliczny jest ten Tw ój mały chłopczyk Tak strasznie Wam zazdrosczę, że macie już szkraby przy sobie

Cytat:
Sms od Carmeli:
"Zostajemy na razie w szpitalu,, bo Sarunia ma podejrzenie refluksu układu moczowego, więc ją dalej badają. Ja już na luzie śmigam ruch w szpitalu, same chłopaki się rodzą Buziaki"
Carmelko żeby było wszystko wporządku i żebyście szybciutko wyszły

Cytat:
Z dzidzią wszystko dobrze ma już 2000 gram i w zasadzie powiedział że mam już być w lipcu spakowana (mój lekarz słynie z tego że umawia się z pacjentką konkretnie na poród - by trafiła na jego dyżur w szpitalu) więc pewnie urodzę wcześniej...
Na bakterie mam tabletki żurawina z koperkiem ponoć babcine sposoby najlepsze
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wrocilam od lekarza
dzieciak nisko i napiera na szyjke, lekarz mowi by sie oszczedzac i starac sie wiecej lezec z lekko uniesionymi biodrami, ze jeszcze nie czas na porod
jakby sie cos dzialo gnac do szpitala (Karowa, Kasprzaka lub Madalinskiego, bo tam maja OIOM dla maluszkow )
za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy bedzie szukal paciorka i powtorzymy hbs
Najwazniejsze, że z dzidzią wszystko wporządku. A jak lekarz nakazał się oszczędzać to proszę się oszczędzać

Dziubku a u Ciebie jak samopoczucie?

Gratuluję zaczętych tygodni Brumek i jeszcze któraś-zapomniałam, bo mi się nie zacytowało

Ciąża na logikę donoszona po skończonym 37 (3 tyg przed porodem)

Ja kończę jutro 37 i w poniedziałek zaczynamy 38, więc będzie donoszona, tylko co mi z tego jak mój mały tutaj decyduje o wyjściu
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:32   #2746
agadus
Wtajemniczenie

http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/gadzety-dla-pan

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

cos linka nie mogę dodać

Stary 2011-06-25, 16:37   #2747
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kolina kociaro Ty Nie wiedziałam ze jak kota jest 3kolorowy to kocica. W szoku jestem Oszczędzaj się troszkę teraz

Sygine ja znam takiego kota identyczne zachowanie.
ponoc czarny i rudy to geny X, zlozenie dwoch to zawsze dziewczynka

Cytat:
Kolina oszczędzaj się jak lekarz kazał

nooooo, staram sie oszczedzac

sygine, zwierzeta jak ludzie, sa rozne charaktery
takie o ktorych piszesz to wyjatki psy tez zdarzaja sie odjechane przeciez i nie zalezy to wcale od rasy ale od wychowania, ciekawe jak te kotki byly prowadzone od kociecia, moze musialy wyrobic w sobie odruch obronny jak je np dzieci maltretowaly? temat woda, nadaja sie do kociego bechawiorysty jednym slowem

nie ma zasady, wszystkie dobre lub wszystkie zle
jak pisalam mialam kaukza, wielu ostrzega przed ta rasa, a byl to najukochanszy, najmadrzejszy pies jakiego spotkalam owszem miewal zle dni, ale dalo sie go ujarzmic

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Aania, Vaniliova dziękuję za opinię w sprawie laktatorów Też go zamawiam.

DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI, EGZAMIN ZALICZONY!! jeszcze tylko jeden za tydzień i koniec sesji.

....

Najwazniejsze, że z dzidzią wszystko wporządku. A jak lekarz nakazał się oszczędzać to proszę się oszczędzać

...

Ja kończę jutro 37 i w poniedziałek zaczynamy 38, więc będzie donoszona, tylko co mi z tego jak mój mały tutaj decyduje o wyjściu
super
gratuluje!!
nastepny tez pojdzie dobrze

dziekuje

i za kolejny tydzien teraz juz na prawde z gorki
Stary 2011-06-25, 16:40   #2748
agadus
Wtajemniczenie

http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/smieszna-posciel?galeria=1

Stary 2011-06-25, 16:40   #2749
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Co do opuchlizny warg sromowych-tez to miałąm.
Były grube,niemal fioletowe.
A w srodku tak byłam spuchnieta,ze z T. sie zastanawialismy jak ja urodzę dziecko jak ledwie wkładałam palca z Luteiną do środka.
Teraz już jest ładnie i zmalałam

No to i dla Zmalowanej kciuki!!!

Kochane,chcę kota w domu.
Lepiej dziewczynke czy chłopca?
Nie chcę by sie szwędał po wsi,obsikiwał zaznaczając teren.
Jaka płec?

I chciałam sie pochwalić,ze mój Krystuś porzucił nocnik na rzecz kibelka
Fajnie,tylko teraz kolejka do kibla ciągnie się na pół holu
Nerolka i mi spuchły, a najgorsze że mam problemy z włożeniem globulek, już się zastanawiałam nawet czy coś się tam pozmieniało

Co do kotów, polecam kotki. Koty niestety znaczą teren i ich mocz bardziej śmierdzi. Minusem kotki jest to, że jak nie chcesz aby się marcowała to koniecznie sterylizacja- czyli koło 100zł wydatku. Ale to do przeżycia. Miałam jednego kocura i powiem, że to była masakra, kot tak wredny, że potrafił się zsikać na łóżko jak chciał zrobić na złość (wyrko wywalone, bo tego smrodu nie da się wytępić)

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
laski jak chyba jadę za chwile na IP
od dwóch wieczorów mam podwyższone ciśnienie
dziś rana zaraz po wstaniu mąż mi zmierzył i znowu wyższe
boję się
moja mama przez zatrucie straciła mojego brata, mam tylko czarne myśli w głowie
te skoki ciśnienia mogą być na tle nerwowym ale wolę to sprawdzić
Zanka trzymam kciuki, żeby Lenka szybko wyszła z brzuszka bo wiem, że już byś chciała Czytałam, że już leżysz w szpitalu więc tam już się Tobą zajmą jak trzeba.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja mam niestety uczulenie na Laktacyd...... pol roku sie leczylam zanim doszli do teg oze to od Laktacydu ale po tym jak cierpialam wiecej tego nie uzyje i musze pozostac przy Ziaji i ziolach z apteki
Ja do szpitala zabieram Tantum Rose, i płynu używam lactacydu dla mnie najlepszy, bo od intimy i ziajki dostałam w ciąży swędzenia pochwowego

Natka
gratuluję zdanego egzaminu

Ja sesję mogę uznać oficjalnie za ZAKOŃCZONĄ Zdałam ostatni egzamin na 4 Bardzo dziękuje wszystkim za kciuki Niestety nie spowodowało to ani skurczy, ani szopów uciekających z nory, ani nawet żadnych pobolewań. Zostały jedynie zakwasy po wczorajszym pastowaniu podłogi.

Dziubek trzymasz się kochana ?

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-25 o 16:45
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:41   #2750
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

cos linka nie mogę dodać
wystarczy zrobic np jakas litere albo spacej pomiedzy wyrazami zeby nie wycinalo
http://jejQgadzetyQ.pl/gadzety-dla-pan i wycinamy Q

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:41   #2751
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
nie ma zasady, wszystkie dobre lub wszystkie zle
jak pisalam mialam kaukza, wielu ostrzega przed ta rasa, a byl to najukochanszy, najmadrzejszy pies jakiego spotkalam owszem miewal zle dni, ale dalo sie go ujarzmic
Też miałam kaukaza. Wspaniałe psy.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:42   #2752
agadus
Wtajemniczenie

http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/smieszna-posciel?galeria=1

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2011-06-25 o 16:44
Stary 2011-06-25, 16:43   #2753
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:

za egzamin

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 16:45   #2754
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzisiaj na uczelni mój brzuch został zmolestowany Nawet ksiądz który z nami studiuje (taki totalny laps) też dotknął, ale mu się łapa trzęsła i mówił że to "takie, takie dziwne". Ale jak powiedziałam, że mam termin na 4go to już nikt nie chciał głaskać I tylko patrzyli i mówili, że się boją, że zaraz urodzę. Naiwni

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:47   #2755
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Ja sesję mogę uznać oficjalnie za ZAKOŃCZONĄ Zdałam ostatni egzamin na 4 Niestety nie spowodowało to ani skurczy, ani szopów uciekających z nory, ani nawet żadnych pobolewań. Zostały jedynie zakwasy po wczorajszym pastowaniu podłogi.
Zmalowana za egzamin teraz możesz już spokojnie rodzić i myślę ze Filip o tym wie

Stary 2011-06-25, 16:51   #2756
agadus
Wtajemniczenie

oooojjjj cos z tej stronki nie moge linka dodać

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

dziewczyny wejdzcie sobie na ta stronke

www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂

Stary 2011-06-25, 16:52   #2757
83monia
Zakorzenienie

tak jak juz pisalam - dodaj w srodku adresu jakas litere, kropke i powiedz co mamy usunac a da sie. napisalam ci wyzej przyklad w poscie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:52   #2758
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku a u Ciebie jak samopoczucie?
gratulacje za egzamin
i dziękuję za zainteresowanie kochana samopoczucie jako tako ale dziś już się okazało że na spacerek ciężko wyjść , dostałam jakiś duszności, mam nadzieję że to przez tą niezdecydowaną pogodę

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziubek trzymasz się kochana ?
no trzymam się trzymam, pewnie tak jak Ty ...
no i gratuluję sesji !!!!!!!!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:55   #2759
Kolina
Zadomowienie

Zmalowana gratuluje
i pakuj sie teraz Filip bedzie sie zbieral do wyjsca
Stary 2011-06-25, 16:56   #2760
agadus
Wtajemniczenie

stronka zablokowana czy co??

✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

www.jejgadzetyqq.pl

wykasujcie qq

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

http://jejgadzetyqq.pl/smieszna-posciel?galeria=1

wytnijcie qq

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

http://jejgadzetyqq.pl/dozownik-na-mydlo

wytnijcie qq

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

http://jejgadzetyqq.pl/?page=1

wykasujcie qq

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości