|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Ale zadowolona jestem z nich bardzo. Dziś dzidziol tak mnie delikatnie kopie, szczególnie jak coś zjem słodkiego ![]() A my dziś śmigamy na imieninowego grilla do cioci i wujka
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poproszę emaila na PW bo inaczej nie dam rady wysłać
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Wysłany dziękuję
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
Pieczenie i ból ... jak przy jakiejś grzybicy + wcześniejsze rwanie ... takie kłucie od wewnątrze + osłabienie organizmu jak przy przeziębieniu. Po tym rwaniu wychodzą pęcherzyki i pękają
Te pęknięte tak bolą, że nawet bielizny się ubrać nie da. Zawsze atakowała mi wargi sromowe, no wiadomo wirus jest wszędzie, ale aktywną formę miałam na wargach. Teraz jest od środka ... i powoli wychodzi na wierzch ... masakra, już ledwo siedzę. Ale mam nadzieję, że dzięki największej dawce zahamujemy wirusa i pęcherzyki nie pękną. Najgorsze, że tak od "środka" to nawet za bardzo nie ma jak tegos tanu wysuszyć. Lekarz mnie uspokaja, że skoro dzidziuś sobie już 3 razy wirusem poradził, to da radę i teraz, tym bardziej, że to już 20 tydzień. Mam nadzieję, że ma rację Super, że sobie gdzieś dziewczyny wyjeżdżacie My zaraz zabieramy się za drugą turę przesadzania. I jeszcze muszę moje pelargonie przesadzić, przez te wichury wczoraj doniczki mi pospadały z okien i trzeba teraz przesadzać kwiaty. Mam nadzieję, że choć połowę uratuję
|
#2075 |
|
Rozeznanie
|
kkkasikk, no ja rozwazam Brochow albo Kaminskiego, dyrekcyjna to juz teraz borowska i podobno duzy tlok aktualnie, no bo szpital nowy, ale sa tylko 2 sale do porodu rodzinnego i 1 3osobowa.
czytalam troche na innym forum o tym, tam jest ok 100 stron o wroclawskich porodowkach i wniosek byl taki ze wszedzie moze byc dobrze i wszedzie moze byc traumatycznie. wspolczuje bardzo z ta opryszczka, najwazniejsze, ze jestes pod stała kontrola lekarza. |
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje kkkasikkk opryszczki
.Pierwszy raz na tym forum dowidzialam,ze cos takiego istnieje.Znalam tylko ta z ust :/.A chomiczka prawdopodobnie dostala zapalenia pluc .Klatka stala w duzym pokoju,bo w nocy nie moglam spac przez kolowrotek i gryzienie szczebelkow,a zostawialismy ostatnio okno otwarte i prawdopodobnie ja "zawialo" :smarkam:.Przedwczoraj zaczela kichac,wczoraj juz nie wyszla z domku.Otworzylam daszek,a ona cala powyginana byla,ledwo sie ruszala,mokre oczki.Chcialam dac jej wit.C,ale nie chciala za chiny nic sie napic,ani zjesc,a TZ za bardzo nie pozwolil mi jej dotykac ze wzgledu na ciaze.Bal sie,ze sie czyms zaraze...Kupilismy ja w lutym zeszlego roku,wiec pewnie i tak dlugo jej nie zostalo...
|
|
|
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
To ja i mój 20-tygodniowy brzulek (trochę niewyraźne):
http://www.image-share.com/ijpg-737-80.html |
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Elf słodziutki brzuś, ja mój mam dosyć wysoko, a też jestem w 20tc
![]() Kasik współczuję tej opryszczki, musi być koszmarna a jeszcze martwisz się jak dzidziuś to zniesie, ale będzie dobrze bo dzidziuś już duży i silny Kasik Ty to też chyba kwiaciara, skoro piszesz o kwiatkach, ja mam mnóstwo kwiatów wszędzie, w domu, na zewnątrz, na paprapetach i gdzie się tylko da Myszka odpoczywaj dużo, będzie ok Ja miałam gościa, właśnie pojechał, ksiądz z poprzedniej parafii, przyjaźni się z nami, byłam długi czas organistką właśnie w tamtej parafii skąd pochodzę i odwiedza nas czasem jak ma po drodze. Zjadłam rosół, uwielbiam w ciąży rosół, kapuśniak i pieczarkową, mniam Dgotka mam nadzieję że dzień spędzasz miło i złe humory sobie poszły Ggora mam nadzieję że u Ciebie też energia powróciła i masz chęć na wypad Ja wreszcie wezmę się za szycie, nie spodziewam się już żadnych gości ![]() Buźki
|
|
|
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie jakoś nisko jest, ale lekarz nic nie mówił tylko, że macica duża
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Cytat:
tez mam czasem stracha o moje zebra![]() Cytat:
![]() kkkasikk wspolczuje tej paskudy, mam nadzieje, ze niedlugo minie
|
||
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka i elfik macica sięga teraz nam dokładnie do pępka więc normalne ż brzuś raczej u dołu się rozlokował, ja mam taki zaczynający się prawie pod piersiami i do dołu, tylko to u góry to może sadełko
![]() Ggora ta Twoja panienka mocno wojownicza z tego co piszesz, a co będzie dalej ![]() Mój Mateusz mocno mi dawał w kość pod koniec ciąży, wbił dupkę pod żebra i ani rusz, rękami próbowałam go obniżyć do dołu, ale się nie dało. Chodziłam do lekarza na nfz i nie mogłam usiedzieć w kolejce u lekarza, a dziewczyny współczekające twierdziły że te dolegliwości to nic, po porodzie to się zacznie odjazd. No i się zaczęło Potem to tęskniłam za tymi ukłuciami pod żebrami, ale za niedługo znów je poczuję.Słyszałyście taki przesąd że każde kolejne dziecko jest większe od poprzedniego??? Czytałam na wielu forach o tym i w większości niby tak było, moja mama miała 4 dzieci i tak jej się sprawdziło . To ja się już boję bo Mateusz miał 4315g . Ale z nim to słodyczy dużo jadłam a teraz prawie wcaleNo i z Matikiem całą ciążę byłam na lekach, to może i dodało swoje, no okaże się
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie juz mlody kopie nad pepkiem, nie wiem dokad siegam, w srode mam nadzieje sie dowiedziec, ale moj synio lubi nisko lezec, wiec pewnie tez dlatego tak jest.
A to wyzej, to pewnie juz troche wnetrznosci wypchnelo ja sie tak pocieszam![]() U mojej babci tez tak bylo, pierwsze 3800, nastepne ponad cztery, prawie do pieciu mam nadzieje, ze na mnie to nie trafi
|
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka masz rację, to pewnie wnętrzności
![]() ![]() I tego się obawiam, tej dużej wagi, bo naprawdę ciężko się rodzi takiego ponad czterokilogramowego klocka. Wiadomo że potem to i łatwiej na ręce wziąć bo jest za co złapać i wogle to już od razu taki spory bobas, ale mim o wszystko boję się dużego dzidziola ![]() I mam nadzieję tak jak Ty, że na mnie nie popadnie ![]() Ale co będzie to będzie Idę wreszcie szyć bo chyba tylko ja buszuję po forum, też zajrzałam do wrześniówek i październikówek i strasznie mało mają dziewczynek, mam nadzieję że dla mnie też starczy
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie po dłuższej drzemce popijam herbatę. Już nie dawałam rady. Zuzia buszowała i nie chciała usnąć a ja wtedy przysypiałam sobie.
Kupiliśmy jej nakładkę na sedes i od począktu jej się spodobała. Jak ja leżałam to ona przepadła w łazience i za jakiś czas pokazuje że zrobiła kupkę na sedes. Jestem ciekawa jak długo będzie chciała z tego korzystać ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Nie straszcie tym dużym dzieckiem bo ja nie chcę mieć takiego. Moje pierwsze to 3,5kg i drugie też chcę takie ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- gdzieś słyszałam że po preparatach witaminowych rosną i rodzą się duże dzieci. Staram się dobrze odżywiać i tego nie biorę Tylko magnez
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
elu wczoraj siostra mum skladala mi zyczenia i na koniec mowi: no i ladnego, cztero i polkilowego bobaska
dziekuje bardzo...
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Oj Muffinko, to nieźle Ci pożyczyła
, ale myślę że miała na myśli zdrowego i donoszonego bobaska, niekoniecznie musi być taki dorodny wagowoJa się poważnie obawiam tej wagi, ale teraz to raz na tydzień łyknę witaminkę a w pierwszej ciąży to się faszerowałam tym non stop, wg zaleceń lekarza ![]() Kami no to gratuluję samodzielności córy, może jej to wejdzie w nawyk ![]() Lecę pod prysznic, mam ciepłą wodę
|
|
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wczoraj byliśmy z tż na połówkowym USG i lekarz powiedział że jego zdaniem będzie dziewczynka
Na szczęście wszystkie pomiary są dobre więc jestem spokojna i szczęśliwa
|
#2088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się podoba 187, ale Tż powiedział, że wózek ma być widoczny i jemu się podoba 189. W sumie 189 też ładny Tylko ja bym z fioletem ciała... ![]() A my już zapisani jesteśmy do szkoły rodzenia, zajęcia będą od 11 sierpnia do połowy września ![]() Położną też chcę "wykupić". Ona akurat pracuje w tej szkole rodzenia Moja psiapsiolka ją miala i znajomy dla zony przy 2 porodach i bardzo wszyscy zadowoleni
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-25 o 21:10 |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam na 2 zajeciach na szkole rodzenia i wiecej tam moja noga nie stanie u nas jest taka lipna baba jakas taka dziwna ze szok, wole siedziec w domu a przy porodzie do niczego by mi sie to nie przydalo tak czy inaczej:P
jakos nie myslalam o tym jak to ona tam mowila hehe tylko darlam jape:P
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdzila, ze jak ona dala rade z 4050 klockiem, to co to dla mnie 4500 co bedzie to bedzie, i tak nie mamy juz wyjscia, prawda? W sumie to mamy, ale tylko jednoCytat:
|
||
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Ja też po usg, dzidzia w położeniu podłużnym miednicowym- podobno najgorsze z możliwych - oby się przekreciła...
|
|
|
|
#2093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jasne ze tak, ja napisalam ze moja sr jest strasznie lipna tak smao jak baba ja prowadzaca wiec nie widzialam sensu chodzic i sie meczyc, u nas jest jedna sr tylko i za free wiec pewnie to dlatego hehe---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- kurde wiecie co? tak straszzzznie podobaja mi sie te x landery! ale kurcze wagowo to tez niezle miski sa, jakbyscie sie natknely na w miare lekki wozek dajcie znac prosze prosze prosze!
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
elf przeciez maluszek sie jeszcze z 10 razy przekreci, poki ma miejsce, glowa do gory
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
a co myslicie o tym?
mnie sie spodobal i 10 kg na wielofunkcyjny to nie duzohttp://allegro.pl/wozek-tutek-grander-alu-lekki-wielofunkcyjny-i1671212760.html ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- http://allegro.pl/wozek-tutek-grande...671212760.html
|
|
#2096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( nieczeste te chwile, oj nieczeste) Filip mi kiedys tak wsadzil noge w zebro, ze sparazlizowalam sie na pare godzin z bolu...masakraZ tym przesadem to mi kilka osob ostatnio mowilo i naprawde cos w tym jest... Cytat:
Teraz jest u tesciow na noc, bo pojechalismy na grila- planowalismy posiedziec max 2 godz i wracac,ale tesciowa sama zaproponowala, ze wezmie malego na noc, wiec zostalismy na grilu do 23-eciej. Bylo bardzo milo, choc zmarzlam przeokropnie. Moja znajoma pila witaminy jakies i odzywki dla ciezarnych i jej synek urodzil sie o wadze 4800 i dlugosci 62 cm!!! Teraz siedzielismy z Tżtem przy kompach i czytalismy artykuly prawnicze i bankowe, bo czeka nas batalia z naszym bankiem- znow pojawil sie problem z podwojnym naliczaniem spreadu przy ubezpieczeniu kredytu- se zazyczyli, ze mamy zaplacic 2300 we wrzesniu na poczet ubezpieczenia...A suma jaka powinni nam wyliczyc to 1300 zl, wiec jak nie urok- to sraczka grrrrrrr..... Ide spac, bo zimnooooo, kolorowych
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie dziewczyny
Jem śniadanko i zerkam na forum .Ggora to gratuluję samodzielności u synka, będzie coraz lepiej Marejta gratuluję córeczki ![]() My dziś ma dwunastą do kościoła, potem gdzieś nad wodę, jak zwykle relaks. Pogoda średnia, nie jest za gorąco ale to dobrze, mi to pasuje. Zmykam do kuchni zajrzeć co dziś na obiad szykować |
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
hej
elu3010 wczoraj był bardzo miły dzień ![]() po grillu oczywiście zastnawiam się czy wszystko było dopieczone a krem z metrowca mi nie zaszkodzi co do witamin to ja biorę tylko kwas foliowy jakby któras chciała się skusić na zakupy bez vat-tym razem w saturnie to polecam sprawdzić najpierw w necie-bo niby tam bez vat a i tak jakieś 50zł drożej niż w sklepie kupionym przez neta i odebranym osobiście... poprosze o kliki-na szczęście dziś ostatni dzień konkursu
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym witam w niedziele gratuluje marejcie córeczki, fajnie ze z dzidzią wszystko ok..... imie juz wybrane ??? ja na noc bylam u taty... powiem Wam ze dawno tak sie nie wyspałam zasnełam normalnie po 21 jak muszka a na deser pogadanka z tż ... zobaczymy co z tego wyjdzie ... trzymajcie kciuki i do wieczora
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Wiatm
![]() a ja wczoraj nie mogłam zasnąć ale wyspałam się więc nie czaje ![]() Jak sobie leżałam na łóżku czułam ruchy dzidziusia i to jestem pewna, że to było to wcześniej sie tylko domyslałam heheDzwoniła moja mama chce żebym przyjechała na kilka dni do nich bo sami zostali w domu a Tż sie krzywi na to i już niewiem mam ocgote odpocząć od tej porąbanej rodzinki tylko żeby on ze mną jechał a on ma prace Co do dzidzi to moja pewnie będzie malutka...żadnych witamin sztucznych nie mogę zażywać bo zaraz wymiotuje także sama naturka zostaje no i moja dzidzia jest z bliźniaków to pewnie też ma swoje znaczenie.....no ale na połówkowym zobaczymy jaki byczek sie tam chowa hhehehe jeszcze tydzień poczekać musimy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Te pęknięte tak bolą, że nawet bielizny się ubrać nie da. Zawsze atakowała mi wargi sromowe, no wiadomo wirus jest wszędzie, ale aktywną formę miałam na wargach. Teraz jest od środka ... i powoli wychodzi na wierzch ... masakra, już ledwo siedzę. Ale mam nadzieję, że dzięki największej dawce zahamujemy wirusa i pęcherzyki nie pękną. Najgorsze, że tak od "środka" to nawet za bardzo nie ma jak tegos tanu wysuszyć. Lekarz mnie uspokaja, że skoro dzidziuś sobie już 3 razy wirusem poradził, to da radę i teraz, tym bardziej, że to już 20 tydzień. Mam nadzieję, że ma rację