|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() my jeszcze mamy upatrzona taką maskotke zyrafke, jest sliczna i ostatnio ze sklepu nie chciałam bez niej wyjścv ale maż powiedział ze kupi jak sie mały urodzi ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- posciele z zyrafka: pościel 1 POSCIEL 2 POSCIEL 3 DLA MIŁOSNICZEK ZYRAFKI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zadomowienie
|
Witam Was =) Ja tylko na sekundę, jakoś udało Mi się zabrać laptopa narzeczonemu =))) he he. Czytam o badaniach glukozy i każda chyba miała z Was po dwóch godzinach i 75, a Ja mam po godzinie 50
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez anetika Czas edycji: 2011-06-26 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i kto wie jak juz bedziemy robic koncik czy nam sie nei odmieni bo my tak z meżem mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Proszę o zdjęcie przykładowego spiworka..... ![]() Cytat:
![]() Tak Lulla mówimy o tym samym łóżeczku ![]() 35 tydzien..... Masz przeczucie mówisz ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Rozeznanie
|
Witam was mamuśki
![]() Nie było mnie dwa dni a tu aż tyle stron ![]() Byłam wczoraj na ślubie mojego teścia, było bardzo ładnie, a potem kameralne przyjęcie weselne, a w domciu byliśmy po 24 ![]() ![]() ![]()
#849 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Mamy
![]() ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasiuleczko, mi też jakoś te 10 dni szybko minęło, pamiętam jak dopiero co jechałaś po męża. Trzymaj się dzielnie, do następnego Waszego zobaczenia niecałe 2 miesiące ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sprawy urzędowe męża, które opisałaś to rzeczywiście jakaś masakra. Dobrze, że się Wam przypomniało i oby udało się załatwić coś wcześniej ![]() Cytat:
No ja się właśnie nad tymi pościelami zastanawiam, czy to już będzie potrzebne? Też mam zamiar pakować dziecko do śpiworka + kocyk (mam nadzieję, że mu się spodoba ![]() ![]()
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam drogie Mamuśki
![]() Mam pytanie i bardzo zależy mi na opiniach. Jak ruszają się Wasze maluszki? Mój synuś do tej pory był bardzo aktywny (28 tc), ale od piątkowego popołudnia nie chce się praktycznie ruszać. Jestem przerażona! Chodzę i ryczę, a mój lekarz będzie dopiero jutro (idę do niego z samego rana). Nie wiem co się dzieje. Proszę, poradźcie cokolwiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślę nad zakupem, ale dopiero jak się maluszek urodzi, no chyba że wcześniej upatrzę sobie jakieś cudeńko to wtedy będzie szybciej ![]() jako takiej pościeli też nie kupuję, myślałam nad tym, ale jednak nie. na początek będę wykorzystywać kocyki <mam kilka (4) począwszy od cieniutkiego, po taki grubszy> poduszeczka jest niewskazana na początek więc póki co też odpada. co do ochraniaczy. kiedyś wyczytałam, że one są bardziej dla wyglądu, dopiero później jak dziecko jest starsze się przydają, jak maluszek jest mały to nawet rączkami nie sięgnie szczebelków... ale jak zaczyna sam się poruszać <raczkować kręcić w łóżeczku itp> to jak najbardziej są pomocne ![]() no i przede wszystkim nie powinno się trzymać zbędnych gadżetów w łóżeczku typu pluszaki, ozdobne podusie itp Cytat:
różnie to bywa z dzieciaszkami, czasami mają gorszy dzień i wtedy leniuszkują sobie w brzuchu. jeśli naprawdę się niepokoisz to tak jak jak napisała aa2 jedź na izbę, nic Ci nie zrobią jak pojedziesz a Ty będziesz spokojniejsza ![]()
![]() |
#853 | ||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() właśnie wróciliśmy z wycieczki do Szczawnicy, super było ![]() ![]() ![]() ogólnie dzień można zaliczyć do udanych, tylko trochę mnie boli w krzyżu od siedzenia w aucie chyba ja miałam 162 po 2h chyba, po 1h nie pamiętam (z 75g) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#854 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później wynikają dziwne rzeczy jak jedna osoba mówi jedno a druga drugie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jak ginkę pytałam o te słabsze ruchy to powiedziała, że do czasu aż ciąża nie jest zagrożona to nie ma sensu liczyć ruchów i się nakręcać. Jeżeli czujesz kopnięcia- rzadsze, ale jednak,jakieś szturchania to podobno nie można też przesadzać i dopiero panikować jeżeli te ruchy nie są w ogóle wyczuwalne. Jeżeli jednak widzisz znaczącą różnicę i to trwa dłużej niż 2-3 dni to ja bym szła na IP,albo faktycznie zadzwoniła do ginki czy się z nią umówiła. Zawsze spokój ducha. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() Ja dzisiaj już byłam u rodziny tż. Objadłam się ciastami, sałatkami, przywieźliśmy jajka wiejskie, sałatę z działki mamy tż, kiszone, czereśnie, no raj ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi jeszcze tkwi w głowie jedno - przeczytałam gdzieś na mamie z klasą, że kogoś dziecko płakało i nie wiedzieli czemu, a się okazało, że małemu przeszkadza, że nie widzi rodziców, bo ma cały widok zasłonięty ochraniaczami. Zresztą mi też jakoś łatwiej będzie, jak będę widzieć dziecko bez wstawania z łóżka ![]() Cytat:
![]() Natko, napisałaś że niepraktyczne, bo jak zajrzeć dziecku na szybko w pieluchę. No a ja myślałam zawsze, że dziecko samo "daje znać", że coś tam w pieluszce nie tak ![]() Indygo, zdjęcie świetne ![]() Acha, Cotka, mi się właśnie przypomniało ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-26 o 18:31 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
mam ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...549#/20150550/
a jeszcze chcę kupić taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10162817 bo wydaje mi się być cieńszy albo jakiś polarowy |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
mi mimo ze sie podobaja to w pierwszych tyg ni ebede zakładac bo ja strasznie sie bede bac o dziecko i wole je miec na oku, myslałam nawet nad monitorem oddechu -na razie maż mówi ze damy rade bez ale ja sie boje wiec pewnei bede patrzec czy malenstwo oddycha
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle to dzień dobry a w zasadzie dobry wieczór ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Mój synek mówi dziś do mnie MAMUŚKU co mu się w tej główce zakodowało? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aż sama się zaczynam przez was zastanawiać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
księżniczka ![]() ja dziś jakoś kiepawo się mam, ciężko mi i od czasu do czasu coś zakuje tam nisko. chciałam sobie podrzemać na kanapie ale dziecko sąsiadów miało harmonijkę i z godzinę na balkonie na niej "grało", az moja psina się ewakuowała w najdalszy kąt mieszkania. dziewczyny pracujecie jeszcze? ja ostatnie 3 dni idę i wrócę dopiero po macierzyńskim. generalnie jestem uznawana w pracy za dziwaka, że tyle tam siedzę i już dawno nie poszłam na l4. kolezanki się śmiały, że chyba chce dziecku etat zapewnić w budżetówce. ![]() teraz jak będę miała więcej czasu to za wyprawkę się wezmę ![]() mam pytanie,która z was pisała, że używa wózka espiro gtx? po prostu nie pamiętam, a chciałabym o opinie jeszcze podpytać ![]()
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NOm, drogie, drogie ![]()
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cotka, tam wyżej Ci o wodach napisałam ![]()
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio? To mnie pocieszyłaś. Ja oczywiście pierwsze co popędziłam na necie poczytać a tam same strachy, leżenie w szpitalu, zagrożenie dla dziecka itp. I mimo, że nie mówiła nic o tym, że to może jakoś zagrozić to ja oczywiście już wariuję, tym bardziej że staram się pić więcej a w efekcie jestem 10x częściej w wc i mam nadzieję że to i tak nic nie daje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
Ja tak przelotem z prośbą o kciuki dla mnie i męża na jutrzejszą obronę - zaczynamy od 9:30
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.