|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
hello zakrecone
wlosy ida w gore do zwiazania![]() Cytat:
|
|
|
#36902 |
|
Raczkowanie
|
seduction szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, czy Cherub może mieć iii
Ja jestem Cherubem i chyba mam i.Życzę powodzenia i wytrwałości w pielęgnacji włosków
|
#36903 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A tutaj pojawia się słowo "duńska". Tak czy inaczej, ja nazywam to cornrowsy i uwielbiam je robić Załączę jedno zdjęcie, opiekowałam się tą 20 miesięczną dziewczynką i z nudów czesałam ![]() Cytat:
![]() W ogóle, strasznie mało tutaj zaglądam, mam obronę już jutro, więc jedyne co robię, to w większości siedzę i się uczę. Trzymajcie kciuki ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|||
|
|
|
#36904 |
|
Zakorzenienie
|
o rany to co ma ta dziewczynka mala na glowie to istna masakra dla wlosow
w zyciu bym sobie tego nie zrobila a co mowa dziecku
|
|
#36905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe ale palemka Super takie równiutkieCytat:
![]() A ja jadę zaraz dziekanat oblegać, może nawet termin dostanę?
|
|||
|
|
|
#36906 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję i lecę do nauki
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#36907 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
O bogini lokowa! Nie sądziłam, że poranki na wsi mogą być tak urocze! Święt Curla wie, co robi, zsyłając rano rosę. Nie było sensu nic reanimować. Może to skutek użycie odzywki z silikonem i olejem brokułowym oraz KCKT i KCCC, a może wilgotność zrobiła swoje
Grunt, że włosy były zachwycone. O sobie nie wspomnę Cytat:
Cytat:
Poza tym często nam się wydaje, ze głowy mamy wielkie, bo kręcone potęgują wrażenie wielkości. Tymczasem głowy mamy zupełnie normalne, tylko loki robią swoje. Cytat:
Cytat:
- zrobić test na rysunku (na podstawie ok. 10 pytań dobierane są kolory, ale bardziej opisowo niż konkretnie), - wybrać kolor włosów modelki (jak dla mnie, to wszystkie były wyblakłe) i zobaczyć, co zaleca producent, - wysłać swoje zdjęcie (ja tak zrobiłam) i przesyłają propozycję w ciągu jakiś 24 godzin. Dostałam propozycję zrobienia sobie zimnych i ciemnych barw - od czarnego czarnego, przez granatową czerń, po mroźny kasztan i czerwoną czerń Cytat:
Będziemy ratować Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, by nie krzywdzić innych tym, co się robi. By rano móc spojrzeć sobie w lustrze w oczy i nadal mieć do siebie szacunek.
|
|
#36908 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie muzulmanki chodza w chustach jednak twarze musza miec odkryte bo tutaj weszlo takie prawo
ogolnie co to by bylo gdyby kazdy tak demonstrowal swoja religie
|
|
#36909 |
|
Raczkowanie
|
Yh, melduję się z powrotem na forum i zaczynam nadrabianie, bo jak mnie nie było, "natłukłyście" ze 20 stron, jak nie więcej
![]() Generalnie wakacje to dobry czas dla moich włosów, bo mam duuuużo czasu na różniste maseczki, odżywki i inne bajery. Właśnie siedzę z kokosem na kudłach (miałam na całą noc), zaraz lecę zmyć i jak wyschną zrobię zdjęcia i wrzucę. Eloe byłam u tego fryzjera, i w sumie chyba pierwszy raz jestem zadowolona. Posłuchała mnie i zrobiła dokładnie to, co chciałam. Ścięła końcówki, a nie 10 cm z długości. I była szczera, powiedziała, że woli się nie brać za cieniowanie, bo nie chce mi zniszczyć włosów, a kręcone to ona potrafi podciąć, ale cieniować już nie. Cóż, przynajmniej szczera była^^ a mi w sumie brak dużego cieniowania nie przeszkadza, bo czasem lubię związać włosy ;p no i sama, dobrowolnie nie wzięła nożyczek do degażowania
Edytowane przez czikibam Czas edycji: 2011-06-27 o 12:05 |
|
|
|
#36910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36911 |
|
Strażnik Wizażu
|
Witam się z Wami po kilku dniach nieobecności
idę nadrabiać...Wczoraj miałam mały kryzys, chciałam podciąć włosy tzn cieniowanie mnie jakby denerwuje, ta najdłuższa warstwa... już sama nie wiem co by najlepiej wyglądało na tej mojej łepetynie wieczorem nałożyłam mieszankę: żółtko+miód+cytryna+oliwa z oliwek+olej rycynowy, niecała godzina pod czepkiem, mycie BD i na chwilę Alterra. Włosy mnie wkurzyły, bo się jeszcze bardziej skręciły chyba wyczuły, że chciałam je skrzywdzić i pokazały na co je stać dziś już nie są tak fajne, ale wybaczam dobra, idę czytać i (mam nadzieję) oglądać też |
|
|
|
#36912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36913 | |||
|
|
Piękny
Dzięki Cytat:
i czekam na zdjęcieCytat:
![]() Cytat:
albo nie służy Ci jedwab jako proteina, albo włosy domagają się więcej emolientów po proteinach. Proponowałabym zrobić kurację proteinową: myjesz włosy szamponem, nakładasz odżywkę proteinową i pozwalasz jej wyschnąć. Płuczesz włosy i nakładasz odżywkę emolientową (Garnier z awokado algo Aletrra morelowa) na co najmniej 30 minut. Płuczesz, stylizujesz jak zwykle. Daj znać, jak włosy zachowają się po tej kuracji.
|
|
#36914 |
|
Zakorzenienie
|
Łoooo, dawno się tak nie czesałam i szczerze mówiąc to była zawsze fryzura awaryjna w podróży na przykład... Hm...pomyślę, kiedy by tu coś takiego wyczarować. Ale ja mam za krótkie włosy jeszcze. Tzn. warkocz zaplotę, ale nic to w porównaniu z włosami do talii
|
#36915 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam włosy jak wyjdź stąd i nie wracaj
po dobrym początku teraz takie nie wiadomo co ![]() Wczoraj myłam: -na noc pod czepek isana z babassu i łyżeczka rycyny na mokre włosy -mycie Hippem -Alterra morelowa d/s -Joanna len/rumianek b/s -Nivea flexible curls balsam-trochę na wilgotne odciśnięte koszulką -potem trochę na suche włosy prawie całkiem rozkręcone, związałam, dzisiaj spięłam spinką ![]() coś mi nie służy? do tego farba spłukuje się w tempie ekspresowym niedawno byłam brunetką
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-27 o 12:13 |
|
|
|
#36916 | |||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli się boisz spłukać i zostawić, to najwygodniej będzie wypłukać włosy ziółkami przed nałożeniem odżywki d/s. Ale wówczas odżywkę zostaw przynajmniej na 30 minut. Cytat:
Cytat:
Sama jeśli nakładam oleje, to tylko do kilku godzin w ciągu dnia. Na dłużej nie mogę - włosy wyglądają okropnie. Cytat:
Joaśki zwykle w takich miejscach koczują. bardzo fajnie to wyszło Cytat:
coraz fajniej Ależ one wyglądają na delikatniusie!Cytat:
Jak dla mnie betaina kok. w zupełności wystarcza do podrażnienia.
|
|
#36917 |
|
BAN stały
|
CZY KTOŚ SIĘ Z TYM ZABIEGIEM SPOTKAŁ I CHCIAŁBY SIĘ PODZIELIĆ WRAŻENIAMI albo wykonuje go na terenach Trójmiasta
? -> Naturkeratin: zabieg keratynowej regeneracji - uwydatnij i utrzymaj loki http://www.naturakeratin.pl/node/82 |
|
|
|
#36918 |
|
Raczkowanie
|
Ehhhh.
Moje włosy wyglądają jak pół tyłka zza krzaka -.- Na końcach owszem, są pokręcone, ale od głowy proste, później fale i mniej więcej od połowy długości mają swój normalny skręt. Dolna warstwa prawie całkiem rozprostowana, przy uchu mam dwa najprawdziwsze loki, reszta żyje swoim życiem. Może trochę za bardzo je obciążyłam, ale w sumie na moich włosach się to raczej nie zdarza, bo one lubią obciążenie, lepiej na nie reagują. A zrobiłam tak: na noc kokos na całość, mycie 2x szampon johnsons baby ułatwiający rozczesywanie odżywka d/s isana babassu ostatnie płukanie z głową w dół, później cały czas łeb w dół i rozczesanie grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami odciskanie w koszulkę rozczesanie jeszcze raz bo się poplątały wgniecenie mieszanki pantene b/s, żelu z lidla i kropelki balsamu wygładzającego (chyba z avonu był, etykietka została zdarta przez mojego kochanego brata, więc dokładnie nie pamiętam, ale moje włosy go lubią) odciśnięcie w koszulkę no i po tym wszystkim zawinęłam w koszulkę, jak zawsze to robię. efekt taki jak opisałam ;/ Jak któraś z Was byłaby tak miła i wytknęła mi błędy lub poradziła coś, żeby skręt był od głowy a nie w połowie i żeby były bardziej ogarnięte to będę wdzięczna... Może to być reakcja na wzmożoną pielęgnację po krótkim okresie minimum? no i jeszcze jedno pytanie: jaką polecacie odżywkę d/s? Miałam już garniera awokado, artiste różową, teraz skońzcyła mi się isana babassu. help me, help me, help me... |
|
|
|
#36919 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w dziekanacie, jutro najpewniej drukuję i składam pracę. Termin obrony dopiero ustalą ale będzie po 10.07 :/ Wyłysieję do tej pory
Mam "na wsi" Schleckera Mają tam coś dobrego?Włosy grzeczne, nie ma pucha. Była maska Hegron z miodem i popłuczki kokosa, mycie żelem dowcipnym Facelle sensitive, bez d/s bo z żelem pierwszy raz. I b/s Gliss kur oil nutri.. Eloe - też bym się sprawdziła na Betainę chociaż chyba mi nie szkodzi jakoś bardzo (o SLS też tak myślałam dopóki mi mycie Hegronem nie podeszło). Nie mogę znaleźć żadnego szampona, Betaina jest wszędzie! Czym Ty myjesz? |
|
|
|
#36920 | |||
|
Zadomowienie
|
Mój płacze nawet bardzo odkąd dostałam włosomanii
Co spadnie mi jakaś kasa, to za chwilę jej nie mam, bo a to nowa odżywka, a to jakiś olej, a to znowu co innego... Same niezbędne rzeczy przecież ![]() Zaczynam byc zazdrosna o postępy. Też mam niby fale i co? Mi się wcale nie kręcą dużo bardziej przy CG niż wcześniej... Dalej robią za nieokreślone wyginające się na wszystkie strony coś jak ich nie potraktuję suszarką z dyfuzorem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Według mnie cała ta akcja świadczy o tym, że może samo miasto piękne, ale dzięki ludziom Lublinowi do tytułu stolicy kultury naprawdę daleko. bernadka20, ja chcę żeby moje włosy jak podrosną wyglądały jak twoje!! Pierwsze słyszę, ja spotykam się raczej z opiniami typu "ładniej ci było jak pokręciłaś", "czemu nie zrobisz sobie takich loczków na stałe" itp. Jak pokręcę słyszę też często, że wyglądam uroczo. (Ba! Nawet facet, z którym z zasady się bardzo nie lubimy powiedział mi jak ostatnio zakręciłam, że mam urocze loczki! ) Wydaje mi się więc, że nie ma co uogólniac, co facet to inne upodobania Ojp, powodzenia na obronie ![]() Resztę zaległości nadrobię wieczorem, bo teraz muszę się wziąc za jakiś obiad, poza tym dopiero wróciłam i padam. A moje włosiska zostały właśnie skazane na hennowanie, bo w pewnych okolicznościach mocno przypadkowych wpadła mi w ręce henna i indygo i teraz jak już mam to w łapach to się na pewno nie powstrzymam także życzcie mi powodzenia
|
|
#36921 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Jaka ja BE jestem
ale kolor świetny i najważniejsze, że się dobrze w nim czujesz.Teraz u mnie rodzi się chęć jakiejś zmiany...bo ja strasznie blada, zielonooka i 'ciemnobrązowowłosa' tak bardzo chciałam na głowie chłodny brąz a teraz mam wątpliwości ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() A octu u mnie nie czuć w ogóle ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
za prostowanie lokasy wracajcie, jakie piękne były... ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
tzn jak masz na przykład uciapane czoło to bierzesz na paluchy trochę farby z włosów i pocierasz plamę. Schodzi ślicznie, pięknie, bez problemu, przynajmniej u mnie działało jak jeszcze chemicznymi paćkałam włoski |
|||
|
|
|
#36922 |
|
Zakorzenienie
|
eee, mam jeszce pytanko
![]() zaczęłam się kwasić (wiem, że w lato to nie halo, ale data ważności się zbliża i chciałabym trochę poużywać) stosuję na noc i czasem na dzień jak siedzę w domu Cicaplast LRP: Skład: Aqua, Glycerincyclopentasiloxan e, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol Behenate, Sodium Citrate, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone, Panthenol, Zinc Gluconate, Madecassoside, Dimethiconol, Manganese Gluconate, Sodium, Hyaluronate, Disodium Edta, Copper Gluconate, Citric Acid, Polysorbate 20, Capryl Glycol / Caprylyl Glycol, Methylparaben jak widać silikon na silikonie czy to może osiadać mi na włosach jak śpię, zwłaszcza te kosmyki przy twarzy? czy jak dotknę twarzy dłonią, a potem przejadę po włosach? myć potem sls? czy to przesada? ![]() Miss Ti jak mogłaś nie zrobić zdjęcia! a bu!!! ;( po wczorajszym chyba postęp się wstrzymał ![]() u mnie wszystko w tempie przyspieszonym,. postępy szybko to i kryzys szybko wyglądam źle Demka o nie wiedziałam, że farbą się można z farby domyć (sprawdza się alkoholowa zasada "lecz się tym czym się strułeś")
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-27 o 13:57 |
|
|
|
#36923 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
) ![]() Dbaj o włosy kręcone, bo mogą być piękne jak widać na zdjęciach ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-27 o 14:12 |
|||
|
|
|
#36924 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wściekła
Byłam w Rossmanie i Naturze i nic nie kupiłam Nie wiem, czy ja ślepa byłam, czy nic nie było. Chciałam kupić odżywkę do włosów i coś do stylizacji - czyli podstawy, spisałam kilka rzeczy i nic nie widziałam Czy mógłby mi ktoś napisać coś o wcierkach? Z czego robicie i jak stosujecie?
|
#36925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że znajdę go w drogerii lub aptece
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-27 o 14:35 |
|
|
|
|
#36927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolorek spoko, co spojrze w lustro to mam taki szczezozeb (i juz mnie mnie denerwuje ze sa krotkie, niestety meza nadal i jak cos marudze zeby mi powiedzial cos milego o moich wloskach to pyta 'kiedy beda dluzsze o 25 cm?'Cytat:
) i najlepiej sie czuje w czerwonym
|
|
#36928 | ||
|
|
Cytat:
Ja mam suszarkę z dyfuzorem Babyliss. Kupiłam w zestawie. Więcej informacji znajdziesz w wątku o dyfuzorach. Cytat:
Mnie średnio pasował ze względu na wodę z Rabki (tak podejrzewam). Ale świetnie, ze Twoim włosom się podoba Seduction, efekty na pewno będą
|
|
#36929 |
|
Zakorzenienie
|
seduction
w rossie na pewno powinno być szampon babydream, szampon hipp (to na sekscji dziecięcej) i odżywki Isana połysk jedwabiu (to jest z proteinami pszenicy) w różowym opakowaniu oraz wygładzająca (to jest z babassu) w białym z różową zakrętką isanki musiałam poczytać z tyłu, bo z przodu to wszystko po niemiecku
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-27 o 14:57 |
|
|
|
#36930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() Może znajdzie się jakiś Cherubek, który poradzi i zdradzi swoje sztuczki? ![]() edit: czy istnieje olej, którego będzie potrafiła zmyć jakakolwiek odżywka? Bo szukam, szukam i chyba czegoś takiego nie ma
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-27 o 15:26 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

wlosy ida w gore do zwiazania

???
Ja jestem Cherubem i chyba mam i.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Grunt, że włosy były zachwycone. O sobie nie wspomnę
Nie wiem, ogólnie najlepiej się czuję, jak mogę zasłonić twarz włosami
Będziemy ratować 

i czekam na zdjęcie
bardzo fajnie to wyszło
jak jakieś cukierki pudrowe takie bardzo słodkie mi się kojarzą 
Władze Lublina odcięły się od całej tej akcji. 

za prostowanie
(i juz mnie mnie denerwuje ze sa krotkie, niestety meza nadal i jak cos marudze zeby mi powiedzial cos milego o moich wloskach to pyta 'kiedy beda dluzsze o 25 cm?'