Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1231 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 08:54   #36901
caskada
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

hello zakrecone ale u mnie upal 32 wlosy ida w gore do zwiazania

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Jeżeli padł Ci ulubiony to może właśnie taki znów sobie kup, jaki problem???

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Caskada ty używasz takiej cienkiej tetrowej czy takiej grubszej nie prześwitującej? ja w koszulkę baw.ale te pieluszki to fajny pomysł bo akurat mam, ale tylko te cienkie.
tak mam cienkie i jedna mam taka grubsza z cienkich robie plunking a grubsza odciskam wode z wlosow
Stary 2011-06-27, 09:00   #36902
marika161
Raczkowanie

seduction szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, czy Cherub może mieć iii Ja jestem Cherubem i chyba mam i.
Życzę powodzenia i wytrwałości w pielęgnacji włosków
Stary 2011-06-27, 09:01   #36903
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Hmm, no nie wiem, jakoś mi te warkocze średnio przypadają do gustu tak szczerze...
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
widziałam na filmiku i różnica między francuzem a duńczykiem polega tylko na tym że zbiera się na wierzch albo pod spód
O, a ja słyszałam, że przy robieniu warkoczy są dwie metody: francuska i holenderska A tutaj pojawia się słowo "duńska". Tak czy inaczej, ja nazywam to cornrowsy i uwielbiam je robić Załączę jedno zdjęcie, opiekowałam się tą 20 miesięczną dziewczynką i z nudów czesałam

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Ajrisz
Zgadza się. Widziałam zdjęcia duńskiego i rzadko jest używany. Mniej mi się podoba duński a ładniejszy jest francuz, kłos, warkocze Takie moje zdanie
Mi się strasznie podobają wszelkie odmiany warkocza

W ogóle, strasznie mało tutaj zaglądam, mam obronę już jutro, więc jedyne co robię, to w większości siedzę i się uczę. Trzymajcie kciuki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Majaaa.jpg (266,6 KB, 82 załadowań)

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 09:05   #36904
caskada
Zakorzenienie

o rany to co ma ta dziewczynka mala na glowie to istna masakra dla wlosow
w zyciu bym sobie tego nie zrobila a co mowa dziecku
Stary 2011-06-27, 09:10   #36905
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
O, a ja słyszałam, że przy robieniu warkoczy są dwie metody: francuska i holenderska A tutaj pojawia się słowo "duńska". Tak czy inaczej, ja nazywam to cornrowsy i uwielbiam je robić
Czy nie jeden pies jak się nazywa? :P
Cytat:
Załączę jedno zdjęcie, opiekowałam się tą 20 miesięczną dziewczynką i z nudów czesałam
Śliczna mała hehe ale palemka Super takie równiutkie
Cytat:
W ogóle, strasznie mało tutaj zaglądam, mam obronę już jutro, więc jedyne co robię, to w większości siedzę i się uczę. Trzymajcie kciuki
Siedź i ucz się, a pułk zakręconych trzyma tu za Ciebie kciuki
A ja jadę zaraz dziekanat oblegać, może nawet termin dostanę?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 09:27   #36906
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
o rany to co ma ta dziewczynka mala na glowie to istna masakra dla wlosow
w zyciu bym sobie tego nie zrobila a co mowa dziecku
Jako, że jest to małe dziecko, to nie miała w ogóle mocno ściągnięte, bo na logikę, które dziecko dałoby sobie takie coś zrobić, gdybym je ciągnęła i szarpała ? Wygląda to dość solidnie, bo mam wprawę w robieniu, co nie oznacza, że ma to mocno ściągnięte, bo wówczas wiadomo, osłabiłoby to cebulki włosów. Ściąganie i zakładanie gumek (nie ma frotek, chociaż miała kilka razy i po prostu spadały - a przy założeniu, że fryzura ma się utrzymać z 3 dni, używałam mini recepturek) - o to dba jej mama. Wiążąc włosy w kucyk tak samo można je zniszczyć. Włosy ludzi białych i czarnych różnią się od siebie, to oczywiste, będą w Anglii widziałam już nawet roczne czarne dzieci z przeróżnymi fryzurami od cornrowsów, poprzez warkoczyki, aż do twistów.

Cytat:
Czy nie jeden pies jak się nazywa? :P

Śliczna mała hehe ale palemka Super takie równiutkie

Siedź i ucz się, a pułk zakręconych trzyma tu za Ciebie kciuki
A ja jadę zaraz dziekanat oblegać, może nawet termin dostanę?
Nie jeden Dziękuję i lecę do nauki

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 10:08   #36907
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

O bogini lokowa! Nie sądziłam, że poranki na wsi mogą być tak urocze! Święt Curla wie, co robi, zsyłając rano rosę. Nie było sensu nic reanimować. Może to skutek użycie odzywki z silikonem i olejem brokułowym oraz KCKT i KCCC, a może wilgotność zrobiła swoje Grunt, że włosy były zachwycone. O sobie nie wspomnę

Cytat:
Jak będę miała pieniądze to przyjdę po poradę do Mistrza i doradzi mi co jeszcze mogę sobie wziąć coby lokom dobrze zrobić
do usług
Cytat:
Ogólnie mam taki problem... Mam dużą głowę i dużo włosów, i luźny warkocz na mojej wielkiej głowie chyba nigdy dobrze nie wygladał Nie wiem, ogólnie najlepiej się czuję, jak mogę zasłonić twarz włosami
Ładnej buzi nie ma co chować!
Poza tym często nam się wydaje, ze głowy mamy wielkie, bo kręcone potęgują wrażenie wielkości. Tymczasem głowy mamy zupełnie normalne, tylko loki robią swoje.
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
W "moich" Rossmanch też bys nie trafiła Serio, ten kolor widzę tam baaardzo rzadko. Za to w Drogerii Natura jak najbardziej-zawsze są
O proszę! Sprawdziłam w kolejnym Rossmanie i coś z rudości wreszcie było. Ale nie ten kolor
Cytat:
P.S A jaką propozycję dał Ci Garnier? Mają taką obcję dobierania koloru na swojej stronie?
Można na 3 spospoby:
- zrobić test na rysunku (na podstawie ok. 10 pytań dobierane są kolory, ale bardziej opisowo niż konkretnie),
- wybrać kolor włosów modelki (jak dla mnie, to wszystkie były wyblakłe) i zobaczyć, co zaleca producent,
- wysłać swoje zdjęcie (ja tak zrobiłam) i przesyłają propozycję w ciągu jakiś 24 godzin. Dostałam propozycję zrobienia sobie zimnych i ciemnych barw - od czarnego czarnego, przez granatową czerń, po mroźny kasztan i czerwoną czerń Mnie się wcale a wcale taka propozycja nie podoba Nie zamierzam z niej skorzystać.
Cytat:
Napisane przez kama1615 Pokaż wiadomość
Załączam także zdjęcia moich loczków:
1- sprzed prostowania
2- tydzień po odstawieniu prostownicy
Jak można było takie cudo prostować Będziemy ratować
Cytat:
Eloe
Jak sama napisałaś. Poza tym w Turcji jak wspomniałaś chodzą kobiety w chustach i bez. Zły przykład . Jednak kobiety, które są w wierze muzułmańskiej wychowywane są tak samo jak inni muzułmanie
A właśnie. Dlatego nie ma co porównywać ich z nami. Zresztą z tego, co ostatnio podczytuję i rozważam, wynika, że i my, Polki, jesteśmy odmienne od reszty Europejek. Historia naszego kraju sprawiła, że musimy być silne i samodzielne. Wystarczy przeczytać biografię Marii Skłodowskiej-Curie, by się zorientować, jak bardzo odstawałyśmy już na początku XX wieku (komentarz Magdaleny Środy w "Gazecie Wyborczej" po wydaniu "Spacerownika śladami MS-C" bezcenny). Polecam.
Cytat:
Jednak zdenerwował mnie fakt, że niektórzy (bo przecież rodziny były podzielone na te co są katolikami i na prawosławnych) nie uszanowali kultu prawosławnego i z odkrytymi ramionami weszli do cerkwi. Para młoda wyraźnie prosiła o zasłonięcie.
Nieładnie Wychodzę z założenia, że wzajemne okazywanie szacunku to podstawa w dialogu kultur (a przy globalizacji nie da się inaczej). We Włoszech przy drzwiach do kościoła sprawdza się ubiór turysty i nie są wpuszczani ci, co za bardzo się odsłaniają. W meczecie tureckim można wypożyczyć chusty, którymi okrywa się nogi, ręce i głowy. W Błękitnym Meczecie bardzo się tego pilnuje. Podobnie jest w cerkwiach na Ukrainie, gdzie w Ławrach wypożyczysz nie tylko chusty, ale też spódnice. We Wrocławiu w cerkwi przy ul. Nankiera również można wypożyczyć chustę. Można. Wystarczy chcieć.
Cytat:
Co o tym myślisz ?
Takie podejście do stroju wynika z tradycji - na co dzień chodziło się w tym samym, ale na niedzielę miało się specjalny strój w skrzyni (jeszcze w "Chłopach" Reymonta jest o tym mowa, a jeszcze dodam "Trza być w butach na weselu" z "Wesela" Wyspiańskiego, co wskazuje wyraźnie na to, że okazje uświetniało się ubiorem, który swoje kosztował). Każdy się stroił. Założę się, ze babcie na Boże Ciało też się wystroiły, w końcu to nie lada okazja, by wyjąć z szafy ładną sukienkę czy garsonkę. A plotkowanie było, jest i będzie. Niech sobie gadają. Kiedyś to o nich gadali.
Najważniejsze, by nie krzywdzić innych tym, co się robi. By rano móc spojrzeć sobie w lustrze w oczy i nadal mieć do siebie szacunek.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 10:23   #36908
caskada
Zakorzenienie

u mnie muzulmanki chodza w chustach jednak twarze musza miec odkryte bo tutaj weszlo takie prawo ogolnie co to by bylo gdyby kazdy tak demonstrowal swoja religie
Stary 2011-06-27, 11:04   #36909
czikibam
Raczkowanie

GG do czikibam Send a message via Skype™ to czikibam

Yh, melduję się z powrotem na forum i zaczynam nadrabianie, bo jak mnie nie było, "natłukłyście" ze 20 stron, jak nie więcej

Generalnie wakacje to dobry czas dla moich włosów, bo mam duuuużo czasu na różniste maseczki, odżywki i inne bajery. Właśnie siedzę z kokosem na kudłach (miałam na całą noc), zaraz lecę zmyć i jak wyschną zrobię zdjęcia i wrzucę.

Eloe byłam u tego fryzjera, i w sumie chyba pierwszy raz jestem zadowolona. Posłuchała mnie i zrobiła dokładnie to, co chciałam. Ścięła końcówki, a nie 10 cm z długości. I była szczera, powiedziała, że woli się nie brać za cieniowanie, bo nie chce mi zniszczyć włosów, a kręcone to ona potrafi podciąć, ale cieniować już nie. Cóż, przynajmniej szczera była^^ a mi w sumie brak dużego cieniowania nie przeszkadza, bo czasem lubię związać włosy ;p no i sama, dobrowolnie nie wzięła nożyczek do degażowania

Edytowane przez czikibam
Czas edycji: 2011-06-27 o 12:05
czikibam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:12   #36910
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Można na 3 spospoby:
- zrobić test na rysunku (na podstawie ok. 10 pytań dobierane są kolory, ale bardziej opisowo niż konkretnie),
- wybrać kolor włosów modelki (jak dla mnie, to wszystkie były wyblakłe) i zobaczyć, co zaleca producent,
- wysłać swoje zdjęcie (ja tak zrobiłam) i przesyłają propozycję w ciągu jakiś 24 godzin. Dostałam propozycję zrobienia sobie zimnych i ciemnych barw - od czarnego czarnego, przez granatową czerń, po mroźny kasztan i czerwoną czerń Mnie się wcale a wcale taka propozycja nie podoba Nie zamierzam z niej skorzystać.
.
No pewnie, to była tylko propozycja, którą i tak pewnie jakiś program Ci wysłał... Nie musisz korzystać. Dzięki za odpowiedź.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:22   #36911
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Witam się z Wami po kilku dniach nieobecności idę nadrabiać...
Wczoraj miałam mały kryzys, chciałam podciąć włosy tzn cieniowanie mnie jakby denerwuje, ta najdłuższa warstwa... już sama nie wiem co by najlepiej wyglądało na tej mojej łepetynie wieczorem nałożyłam mieszankę: żółtko+miód+cytryna+oliwa z oliwek+olej rycynowy, niecała godzina pod czepkiem, mycie BD i na chwilę Alterra. Włosy mnie wkurzyły, bo się jeszcze bardziej skręciły chyba wyczuły, że chciałam je skrzywdzić i pokazały na co je stać dziś już nie są tak fajne, ale wybaczam dobra, idę czytać i (mam nadzieję) oglądać też

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:23   #36912
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
seduction szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, czy Cherub może mieć iii Ja jestem Cherubem i chyba mam i.
Życzę powodzenia i wytrwałości w pielęgnacji włosków
Właśnie też mnie to zdziwiło, bo Cherub ma delikatne, a jak mierzyłam włosy tą metodą (dwa razy dla pewności) wyszło mi iii

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:24   #36913
Eloe77

Cytat:
Jak obiecałam wstawiam zdjęcie
Piękny
Dzięki za linki do rozróżnienia. Nie robiłam nigdy kłosa, wydaje się być bardzo trudny. Sama zrobię sobie dobierany i zwykły (ale ten nie wyjdzie mi na obecnej długości. Ta fryzurka mnie zachwyciła.

Cytat:
ja wlasnie jestem na etapie uczenia sie takiego warkocza i powiem wam ze nie za weseolo mi idzie
i czekam na zdjęcie

Cytat:
A co do nieładu to na długich wygląda bosssko (ale to takie moje skromne zdanie )
Warkocz, w nieładzie i rudy Poproszę, Benku

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Testowałam Isana Liquid Silk haarkur, na razie 2 razy. Raz bd + Silk, drugi raz OMO (Isana z babassu, BD i Silk). Włosy są straszne po tym albo muszę się jeszcze przyzwyczaić do tego produktu. Trzymałam jakieś 7 minut. Włosy szorstkie jak igiełki, suche, praktycznie się nie kręcą (lekko falują), a pasma włosów nie zbijały się w loki (końcówki kosmyka takie rozczapierzone na wszystkie strony). Dziwne, bo nie mam protein w żadnym innym kosmetyku.
Widzę 2 możliwości:
albo nie służy Ci jedwab jako proteina,
albo włosy domagają się więcej emolientów po proteinach.
Proponowałabym zrobić kurację proteinową: myjesz włosy szamponem, nakładasz odżywkę proteinową i pozwalasz jej wyschnąć. Płuczesz włosy i nakładasz odżywkę emolientową (Garnier z awokado algo Aletrra morelowa) na co najmniej 30 minut. Płuczesz, stylizujesz jak zwykle. Daj znać, jak włosy zachowają się po tej kuracji.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-27, 12:02   #36914
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Warkocz, w nieładzie i rudy Poproszę, Benku
Łoooo, dawno się tak nie czesałam i szczerze mówiąc to była zawsze fryzura awaryjna w podróży na przykład... Hm...pomyślę, kiedy by tu coś takiego wyczarować. Ale ja mam za krótkie włosy jeszcze. Tzn. warkocz zaplotę, ale nic to w porównaniu z włosami do talii

Stary 2011-06-27, 12:10   #36915
Maliniarka
Zakorzenienie

a ja mam włosy jak wyjdź stąd i nie wracaj po dobrym początku teraz takie nie wiadomo co
Wczoraj myłam:

-na noc pod czepek isana z babassu i łyżeczka rycyny na mokre włosy
-mycie Hippem
-Alterra morelowa d/s
-Joanna len/rumianek b/s
-Nivea flexible curls balsam-trochę na wilgotne odciśnięte koszulką
-potem trochę na suche

włosy prawie całkiem rozkręcone, związałam, dzisiaj spięłam spinką

coś mi nie służy? do tego farba spłukuje się w tempie ekspresowym niedawno byłam brunetką
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-06-27 o 12:13
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:39   #36916
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
A co do pogody, to idę poczytać. To dopiero chłop się będzie dziwnie patrzeć, że zwalam brzydką fryzurę na pogodę
Przyzwyczai się Mój nawet nie pyta, w jakim celu sprawdzam pogodę w necie.
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
W jakim momencie mycia włosów robi się płukankę z pokrzywy i skrzypu?
Kiedy chcesz, ale ważne, by choć trochę (co najmniej 15 minut) posiedziała na włosach.
Jeśli się boisz spłukać i zostawić, to najwygodniej będzie wypłukać włosy ziółkami przed nałożeniem odżywki d/s. Ale wówczas odżywkę zostaw przynajmniej na 30 minut.
Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Czytałam, że tej płukanki nie powinno się już spłukiwać. Jednak dla mnie jest to bardzo nie komfortowe i czuje się jakbym miała brudne włosy. Dlatego robię bardziej stężoną (4-5 torebek na pół litra wody) zostawiam na niepełną godzinę na włosach i spłukuję chłodną wodą. Specjalistką nie jestem więc jak coś to mnie dziewczyny poprawią
Bardzo dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Są jakieś oleje/masła, których nie powinno się trzymać całą noc na włosach?
Raczej nie, poza olejami mineralnymi (parafina) i naftą. Te do 30 minut. Podrażnienia, o których pisała Ajrisz, to tez niezwykle istotna sprawa. Do tego dochodzą indywidualne preferencje włosowe. Może się okazać, że Twoim włosom nie pasuje tak długie olejowanie wcale lub też którymś z olejów.
Sama jeśli nakładam oleje, to tylko do kilku godzin w ciągu dnia. Na dłużej nie mogę - włosy wyglądają okropnie.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Eloe taka taniutka joasia w sklepiku bez nazwy była jeszcze pokrzywa i zielona herbata...może wezmę
Bierz Joaśki zwykle w takich miejscach koczują.
Cytat:
wstawiam zdjęcia cobyście się mogły w niedzielę z rana pośmiać
bardzo fajnie to wyszło
Cytat:
moje lokaski z dzisiaj ujarzmione olejkiem babydreamjak wiecie nie uzywam stylizatorow zadnych
coraz fajniej Ależ one wyglądają na delikatniusie!
Cytat:
Hm dalej mnie zastanawia fenomen BD - czym to draństwo tak uczula??
Nie mam pojęcia Jak dla mnie betaina kok. w zupełności wystarcza do podrażnienia.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-27, 13:08   #36917
little J
BAN stały

CZY KTOŚ SIĘ Z TYM ZABIEGIEM SPOTKAŁ I CHCIAŁBY SIĘ PODZIELIĆ WRAŻENIAMI albo wykonuje go na terenach Trójmiasta ?

-> Naturkeratin: zabieg keratynowej regeneracji - uwydatnij i utrzymaj loki

http://www.naturakeratin.pl/node/82
little J jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:21   #36918
czikibam
Raczkowanie

GG do czikibam Send a message via Skype™ to czikibam

Ehhhh.
Moje włosy wyglądają jak pół tyłka zza krzaka -.-

Na końcach owszem, są pokręcone, ale od głowy proste, później fale i mniej więcej od połowy długości mają swój normalny skręt. Dolna warstwa prawie całkiem rozprostowana, przy uchu mam dwa najprawdziwsze loki, reszta żyje swoim życiem. Może trochę za bardzo je obciążyłam, ale w sumie na moich włosach się to raczej nie zdarza, bo one lubią obciążenie, lepiej na nie reagują.
A zrobiłam tak:
na noc kokos na całość,
mycie 2x szampon johnsons baby ułatwiający rozczesywanie
odżywka d/s isana babassu
ostatnie płukanie z głową w dół, później cały czas łeb w dół i
rozczesanie grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami
odciskanie w koszulkę
rozczesanie jeszcze raz bo się poplątały
wgniecenie mieszanki pantene b/s, żelu z lidla i kropelki balsamu wygładzającego (chyba z avonu był, etykietka została zdarta przez mojego kochanego brata, więc dokładnie nie pamiętam, ale moje włosy go lubią)
odciśnięcie w koszulkę
no i po tym wszystkim zawinęłam w koszulkę, jak zawsze to robię.

efekt taki jak opisałam ;/

Jak któraś z Was byłaby tak miła i wytknęła mi błędy lub poradziła coś, żeby skręt był od głowy a nie w połowie i żeby były bardziej ogarnięte to będę wdzięczna...
Może to być reakcja na wzmożoną pielęgnację po krótkim okresie minimum?

no i jeszcze jedno pytanie:
jaką polecacie odżywkę d/s? Miałam już garniera awokado, artiste różową, teraz skońzcyła mi się isana babassu.
help me, help me, help me...
czikibam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:31   #36919
AjriszMarta
Zakorzenienie

Byłam w dziekanacie, jutro najpewniej drukuję i składam pracę. Termin obrony dopiero ustalą ale będzie po 10.07 :/ Wyłysieję do tej pory

Mam "na wsi" Schleckera Mają tam coś dobrego?

Włosy grzeczne, nie ma pucha. Była maska Hegron z miodem i popłuczki kokosa, mycie żelem dowcipnym Facelle sensitive, bez d/s bo z żelem pierwszy raz. I b/s Gliss kur oil nutri..

Eloe - też bym się sprawdziła na Betainę chociaż chyba mi nie szkodzi jakoś bardzo (o SLS też tak myślałam dopóki mi mycie Hegronem nie podeszło). Nie mogę znaleźć żadnego szampona, Betaina jest wszędzie! Czym Ty myjesz?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:33   #36920
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
hehe widzę, że mie tylko mój portfel płacze
Mój płacze nawet bardzo odkąd dostałam włosomanii Co spadnie mi jakaś kasa, to za chwilę jej nie mam, bo a to nowa odżywka, a to jakiś olej, a to znowu co innego... Same niezbędne rzeczy przecież

Zaczynam byc zazdrosna o postępy. Też mam niby fale i co? Mi się wcale nie kręcą dużo bardziej przy CG niż wcześniej... Dalej robią za nieokreślone wyginające się na wszystkie strony coś jak ich nie potraktuję suszarką z dyfuzorem...
Cytat:
morela dziwnie pachnie jak jakieś cukierki pudrowe takie bardzo słodkie mi się kojarzą
Jak dla mnie zapach morelki jest absolutnie cudowny, mogłabym wąchac i wąchac... A działanie też sobie chwalę
Cytat:
:jakie zachciewajki ma nono
fajnie, zrób zdjęcie jak pospinasz
zwierzaczki
Niestety, bardzo mi się śpieszyło i nie zdążyłam pstryknąc spiętych... Zwierzaczki dziękują
Cytat:
KOTY!!!!! czuję się rozpieszczona! Są przepiękne te Wasze pieszczochy Ja też będę mieć... drewnianego

Prawda? Najważniejsze, byśmy byli razem
Ciekawam tylko, kto puścił wodze fantazji przedwczoraj Władze Lublina odcięły się od całej tej akcji.
Współczuję bardzo jako kociara od zawsze, ja nie wyobrażam sobie domu bez kota, także

Według mnie cała ta akcja świadczy o tym, że może samo miasto piękne, ale dzięki ludziom Lublinowi do tytułu stolicy kultury naprawdę daleko.

bernadka20, ja chcę żeby moje włosy jak podrosną wyglądały jak twoje!!
Cytat:
A co do facetów, to oni ogólnie średnio lubią kręconowłose
Pierwsze słyszę, ja spotykam się raczej z opiniami typu "ładniej ci było jak pokręciłaś", "czemu nie zrobisz sobie takich loczków na stałe" itp. Jak pokręcę słyszę też często, że wyglądam uroczo. (Ba! Nawet facet, z którym z zasady się bardzo nie lubimy powiedział mi jak ostatnio zakręciłam, że mam urocze loczki! ) Wydaje mi się więc, że nie ma co uogólniac, co facet to inne upodobania

Ojp, powodzenia na obronie

Resztę zaległości nadrobię wieczorem, bo teraz muszę się wziąc za jakiś obiad, poza tym dopiero wróciłam i padam.

A moje włosiska zostały właśnie skazane na hennowanie, bo w pewnych okolicznościach mocno przypadkowych wpadła mi w ręce henna i indygo i teraz jak już mam to w łapach to się na pewno nie powstrzymam także życzcie mi powodzenia

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:46   #36921
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
to wlasnie miala na mysli DMkAnia piszac ze mam pokazac wloski
Jaka ja BE jestem ale kolor świetny i najważniejsze, że się dobrze w nim czujesz.
Teraz u mnie rodzi się chęć jakiejś zmiany...bo ja strasznie blada, zielonooka i 'ciemnobrązowowłosa' tak bardzo chciałam na głowie chłodny brąz a teraz mam wątpliwości

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Wczoraj mój chłopiec też powiedział, że ładnie wyglądam w nich...
i po co było tyle walki z każdym wywijaskiem? no po co ja się pytam!!!? , głupia byłam

Wczoraj umyłam z SLS, OMO, spłukałam wodą z octem jabłkowym i jakiś susz miałam po wyschnięciu, trochę puchu, a dzisiaj jak trochę wyszłam na wilgoć to zaczęłam śmierdzieć tym octem chyba sobie daruję jednak takie płukanki
Ty wiesz
A octu u mnie nie czuć w ogóle

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kama1615 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie zakręcone wizażanki
Załączam także zdjęcia moich loczków:
1- sprzed prostowania
2- tydzień po odstawieniu prostownicy
Czeeeeeść za prostowanie
lokasy wracajcie, jakie piękne były...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Na całą noc nawet olej nałożyłam z odżywką żeby trochę tą skórę nasączyć, zaraz zmywam.
Jak się nie zmyje to na ulicę nie wylazę
ps. nie pomazałam się kremem żadnym przed bo głupia myślałam że się zmyje bo to nie farba.
Następnym razem pamiętaj, że farba farbę zmywa tzn jak masz na przykład uciapane czoło to bierzesz na paluchy trochę farby z włosów i pocierasz plamę. Schodzi ślicznie, pięknie, bez problemu, przynajmniej u mnie działało jak jeszcze chemicznymi paćkałam włoski

Stary 2011-06-27, 13:53   #36922
Maliniarka
Zakorzenienie

eee, mam jeszce pytanko

zaczęłam się kwasić (wiem, że w lato to nie halo, ale data ważności się zbliża i chciałabym trochę poużywać)

stosuję na noc i czasem na dzień jak siedzę w domu

Cicaplast LRP:
Skład: Aqua, Glycerincyclopentasiloxan e, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol Behenate, Sodium Citrate, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone, Panthenol, Zinc Gluconate, Madecassoside, Dimethiconol, Manganese Gluconate, Sodium, Hyaluronate, Disodium Edta, Copper Gluconate, Citric Acid, Polysorbate 20, Capryl Glycol / Caprylyl Glycol, Methylparaben
jak widać silikon na silikonie

czy to może osiadać mi na włosach jak śpię, zwłaszcza te kosmyki przy twarzy? czy jak dotknę twarzy dłonią, a potem przejadę po włosach? myć potem sls? czy to przesada?

Miss Ti jak mogłaś nie zrobić zdjęcia! a bu!!! ;(
po wczorajszym chyba postęp się wstrzymał
u mnie wszystko w tempie przyspieszonym,. postępy szybko to i kryzys szybko wyglądam źle

Demka o nie wiedziałam, że farbą się można z farby domyć (sprawdza się alkoholowa zasada "lecz się tym czym się strułeś")
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-06-27 o 13:57
Stary 2011-06-27, 14:09   #36923
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez basienkaslov24 Pokaż wiadomość
Witam, dziewczynki, co poradzicie na moje włosy??juz jakis czas temu stosowałam CG ale po 2 tygodniach zrezygnowałam bo nie miłm czasu ale teraz juz mam wiec chciałam znowu spróbować, dodaje zdjęcia doradzcie co bu sie im przydało
Dobrze pamiętam, że jakoś bardzo niedawno robiłaś keratynowe prostowanie Encanto? (czy z kimś pomyliłam? )
Dbaj o włosy kręcone, bo mogą być piękne jak widać na zdjęciach

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
A moje włosiska zostały właśnie skazane na hennowanie, bo w pewnych okolicznościach mocno przypadkowych wpadła mi w ręce henna i indygo i teraz jak już mam to w łapach to się na pewno nie powstrzymam także życzcie mi powodzenia
Pokaż się potem i na hennowym

Cytat:
Demka o nie wiedziałam, że farbą się można z farby domyć (sprawdza się alkoholowa zasada "lecz się tym czym się strułeś")
Można, można, ale wiadomo, że jakoś w miarę szybko po nałożeniu farby

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-06-27 o 14:12
Stary 2011-06-27, 14:20   #36924
seduction
Zakorzenienie

Jestem wściekła Byłam w Rossmanie i Naturze i nic nie kupiłam Nie wiem, czy ja ślepa byłam, czy nic nie było. Chciałam kupić odżywkę do włosów i coś do stylizacji - czyli podstawy, spisałam kilka rzeczy i nic nie widziałam Muszę iść jeszcze raz pod wieczór i chciałabym kupić jakiś olej do włosów.

Czy mógłby mi ktoś napisać coś o wcierkach? Z czego robicie i jak stosujecie?

Stary 2011-06-27, 14:32   #36925
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Jestem wściekła Byłam w Rossmanie i Naturze i nic nie kupiłam Nie wiem, czy ja ślepa byłam, czy nic nie było. Chciałam kupić odżywkę do włosów i coś do stylizacji - czyli podstawy, spisałam kilka rzeczy i nic nie widziałam Muszę iść jeszcze raz pod wieczór i chciałabym kupić jakiś olej do włosów.

Czy mógłby mi ktoś napisać coś o wcierkach? Z czego robicie i jak stosujecie?
Ja wcieram tonik Garnier Neril - włosy szybko rosną i wyrasta dużo nowych. Jak stosuję? Robię przedziałki, z butelki leję odrobinkę na skalp i potem wcieram 3-4 minuty. A w zasadzie wmasowuję

Stary 2011-06-27, 14:33   #36926
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wcieram tonik Garnier Neril - włosy szybko rosną i wyrasta dużo nowych. Jak stosuję? Robię przedziałki, z butelki leję odrobinkę na skalp i potem wcieram 3-4 minuty. A w zasadzie wmasowuję
Dziękuję Mam nadzieję, że znajdę go w drogerii lub aptece

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-06-27 o 14:35
Stary 2011-06-27, 14:44   #36927
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jaka ja BE jestem ale kolor świetny i najważniejsze, że się dobrze w nim czujesz.
czemu BE?

kolorek spoko, co spojrze w lustro to mam taki szczezozeb (i juz mnie mnie denerwuje ze sa krotkie, niestety meza nadal i jak cos marudze zeby mi powiedzial cos milego o moich wloskach to pyta 'kiedy beda dluzsze o 25 cm?'

Cytat:
Teraz u mnie rodzi się chęć jakiejś zmiany...bo ja strasznie blada, zielonooka i 'ciemnobrązowowłosa' tak bardzo chciałam na głowie chłodny brąz a teraz mam wątpliwości
jam strasznie blada, oficjalnie szarooka (pani w urzedzie miejskim daaaawno temu tak mi wpisala do tymczasowego dowodu i tak zostalo), w rzeczywistosci oczy cos pomiedzy niebieskim a zielonym (odszczepieniec jakis jestem, cala rodzina niebieskooka, ale to napewno moja rodzina bo wszyscy mamy najrzadsza grupe krwi, takie to niespotykane ze az nam badania robili ) i najlepiej sie czuje w czerwonym
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:53   #36928
Eloe77

Cytat:
Napisane przez diana_an Pokaż wiadomość
DZiewczyny mam do Was ogromna prośbę.Padł mój ulubiony dyfuzor.Nie moge dobrac następnego.Chciałąbym by nie rozwiewał wlosów i kręcił ładne loki.Prosze napiszcie jakich używacie i Wam służą.Bardzo prosze
Dyfuzor nie kręci loków. Może od tego by trzeba zacząć. Jego zadaniem jest nadanie fryzurze objętości bez rozwiewania jej. Czyli jeśli włosy są skręcone, to powinien je wysuszyć w taki sposób, by nie zrobiło się siano.
Ja mam suszarkę z dyfuzorem Babyliss. Kupiłam w zestawie. Więcej informacji znajdziesz w wątku o dyfuzorach.

Cytat:
Dziewczyny, od kilku dni testuję Rabka spa minerale żel Gorvity (z apteki). Jest cudny! Nie usztywnia włosów, a jednak utrwala i wzmacnia skręt. Polecam Jest na pewno godny wypróbowania.
Hmm... Ciekawostka Mnie średnio pasował ze względu na wodę z Rabki (tak podejrzewam). Ale świetnie, ze Twoim włosom się podoba

Seduction, efekty na pewno będą Potrzeba tylko konsekwencji w działaniu za co

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-27, 14:55   #36929
Maliniarka
Zakorzenienie

seduction
w rossie na pewno powinno być szampon babydream, szampon hipp (to na sekscji dziecięcej)
i odżywki Isana połysk jedwabiu (to jest z proteinami pszenicy) w różowym opakowaniu oraz wygładzająca (to jest z babassu) w białym z różową zakrętką

isanki musiałam poczytać z tyłu, bo z przodu to wszystko po niemiecku
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-06-27 o 14:57
Stary 2011-06-27, 15:10   #36930
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
seduction
w rossie na pewno powinno być szampon babydream, szampon hipp (to na sekscji dziecięcej)
i odżywki Isana połysk jedwabiu (to jest z proteinami pszenicy) w różowym opakowaniu oraz wygładzająca (to jest z babassu) w białym z różową zakrętką

isanki musiałam poczytać z tyłu, bo z przodu to wszystko po niemiecku
Na isanki patrzyłam, ale nie uwierzycie... zero naklejek z tyłu po polsku, bo sprawdzałam, a z niemieckiego jestem noga. Te isanki, które wymieniłaś będą nadawać się do mycia? Bo chcę spróbować myć odżywką samą, a nie OMO.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Seduction, efekty na pewno będą Potrzeba tylko konsekwencji w działaniu za co
Idę poczytać o olejach, bo chciałabym jakiś, którego zmyje odżywka. Dziękuję za wiarę

Może znajdzie się jakiś Cherubek, który poradzi i zdradzi swoje sztuczki?

edit: czy istnieje olej, którego będzie potrafiła zmyć jakakolwiek odżywka? Bo szukam, szukam i chyba czegoś takiego nie ma

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-06-27 o 15:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości