Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 11:10   #1171
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
myślę ciągle o prezencie na podziękowanie dla rodziców... i dalej waham się między fotoksiążką a ramką cyfrową....
[/COLOR][/LEFT]
[/CENTER]
My mamy już fotoksiążki
Jescze chcemy kupic dla rodziców G wino, dla moich jakiś inny alkohol bo nie piją wina, po dobrej kawie, herbacie i mini zestaw dżemików (wszystko będziemy kupować u G - pracuje w hurtowni włoskiej żywności). Tylko muszę znaleźć kosz wiklinowy.
I musimy tez zamówić jeden bukiet dla cioci, bo póki co wszystko za nas załatwia w Kościele. I 3ma rekę na pulsie jesli chodzi o księdza i terminy i umawia nas i w ogóle jest kochana, więc należy się jej bukiet. Myślę, że zrobimy podziękowania dla rodziców i po "100lat" i piosence dla rodziców powiemy ze chcielismy tez podziękowac cioci za pomoc itp. Co o tym myslicie?

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Wczoraj szperałam sobie trochę w internecie i znalazłam taki bukiecik jak poniżej- żółto-kremowy z kryształkami. Chciałam mieć jak najskromniejszy i prosty bukiet- myślicie, że spełnia te wymagania ?? Wzięłabym tylko troszkę ciemniejsze żółte róże (bardziej zbliżone do złotego). Zastanawiam się, czy nie za mało w nim zielonego.
[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/LEFT]
[/CENTER]
hmmm jakoś mi się nie widzi, czegoś mi brakuje Może faktycznie czegoś zielonego

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:37   #1172
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To będą same linie melodyczne?
Nie nasza Pani organista ładnie spiewa więc nie ma problemu.

Cytat:
myślę ciągle o prezencie na podziękowanie dla rodziców... i dalej waham się między fotoksiążką a ramką cyfrową....
My kupujemy drzewka genealogiczne na zdjęcia i dotego winko.

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:50   #1173
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
My mamy już fotoksiążki
a zamawialiście fotoksiążkę gdzieś na necie czy w jakimś punkcie fotograficznym?

a co do podziękowań dla cioci, to możecie to zrobić albo po podziękowaniu dla rodziców, albo może w domu po błogosławieństwie? w zależności czy wiecie jak ciocia by wolała
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:03   #1174
fitalasa
Raczkowanie

Gratuluję wszystkim wszystkich załatwionych spraw

Dzisiaj w końcu byliśmy u księdza spisywać protokół ale proboszcz nie miał czasu więc załatwiał nas młody ksiądz i strasznie wolno mu to szło ale w końcu poszło zapowiedzi mają być przez następne 2 niedziele... ciekawe jaką zrobię minę jak usłyszę jak spadamy z ambony

Co to pończoch to zakupiłam 2 pary białych samonośnych mam nadzieję, że będą ok

Dzięki za zaproszenie do klubu

Edytowane przez fitalasa
Czas edycji: 2011-06-27 o 12:50
fitalasa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:08   #1175
sanderek5
Raczkowanie

A ja znalazłam na all włoskie pończochy (14cm koronka) cieliste z białymi elementami na koronce wszędzie szukałam cielistych z białą koronką, ale nie mogłam znaleźć, a te całkiem przyzwoicie wyglądają i okazało się, że to sklep z mojego miasta jakieś 8 km ode mnie pewnie tam zajadę zobaczyć, jak wykonanie
thea - zgadzam się z przedmówczyniami - dodać trochę zieleni i będzie "cud, miód, malina"
Stary 2011-06-27, 14:19   #1176
Kaja83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
A ja znalazłam na all włoskie pończochy (14cm koronka) cieliste z białymi elementami na koronce wszędzie szukałam cielistych z białą koronką, ale nie mogłam znaleźć, a te całkiem przyzwoicie wyglądają i okazało się, że to sklep z mojego miasta jakieś 8 km ode mnie pewnie tam zajadę zobaczyć, jak wykonanie
thea - zgadzam się z przedmówczyniami - dodać trochę zieleni i będzie "cud, miód, malina"
Fajnie że możesz podjechać, najlepiej zobaczyć na żywo co i jak. bo na all to różne rzeczy mogą sprzedać. Ja mam tylko jedną parę pończoch i miałam dokupić drugą ale stwierdziłam że nawet jak się potargają to nie będę miała czasu ich przebrać, więc chyba nie kupuję następnej. Poza tym chciałam się pochwalić że w weekend rozdaliśmy ostatnie zaproszenia ustaliliśmy menu i zamówiliśmy ciasta plus tort. Byłam też na fryzurze próbnej ale podoba mi się tak sobie i chyba wprowadzę do niej modyfikacje.
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:22   #1177
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaja83 Pokaż wiadomość
Fajnie że możesz podjechać, najlepiej zobaczyć na żywo co i jak. bo na all to różne rzeczy mogą sprzedać. Ja mam tylko jedną parę pończoch i miałam dokupić drugą ale stwierdziłam że nawet jak się potargają to nie będę miała czasu ich przebrać, więc chyba nie kupuję następnej. Poza tym chciałam się pochwalić że w weekend rozdaliśmy ostatnie zaproszenia ustaliliśmy menu i zamówiliśmy ciasta plus tort. Byłam też na fryzurze próbnej ale podoba mi się tak sobie i chyba wprowadzę do niej modyfikacje.
A jakie ciasta?

Wszyskie napiszcie, jakie rodzaje ciast będziecie mieć, bo mi to ostatnio spędza sen z powiek :P
Stary 2011-06-27, 14:27   #1178
Kaja83
Raczkowanie

Cytat:
A jakie ciasta?

Wszyskie napiszcie, jakie rodzaje ciast będziecie mieć, bo mi to ostatnio spędza sen z powiek :P
U mnie będzie tort orzechowy. A z ciast to: sernik, capuccino, makowiec z jabłkiem, taki z masami coś jak czeski i ciasteczka:kokosanki, ptysie, z karmelem i jeszcze kilka innych rodzai
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:29   #1179
fitalasa
Raczkowanie

Cytat:
Ja już tak dawno zamawiałam ciasto, że już nie pamiętam jakie muszę znaleźć tą listę.
Stary 2011-06-27, 14:32   #1180
jusztyska
Zadomowienie

Ja ciast jeszcze nie wybierałam, będę dopiero w sierpniu całym menu się zajmowała wiem tylko, że chciałabym tort czekoladowo-wiśniowy
Stary 2011-06-27, 14:41   #1181
thea2
Zadomowienie

Dziękuję bardzo za opinie dotyczące bukiety
ma.ko, i jak, fajne wyszły fotoksiążki ?

Dziewczynki, ja mam pytanie natury technicznej W jaki sposób można wkleić zdjęcia do swojego wątku w klubie?? Próbowałam powklejać zdjęcia z komputera, ale nie umiem Udało mi się tylko wkleić te bezpośrednio z internetu... A z komputera też się da, bo Kinga wklejała Kinga, pomożesz ?

Kinga, dziękuję za pomoc

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-06-27 o 15:07
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:12   #1182
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
I tak myślimy z mamą, czy nie zaprosic go na obiad po ślubie. CO myslicie? Mówił, ze o 14 ma coś tam w Brzegu i później przyjezie na 16 na slub. Moze by wypadało?
My naszego księdza zapraszamy na wesele. Pewnie tylko na obiad przyjedzie, ale i tak wypada. Tzn. zaprosimy, jak się dowiemy, kto nam będzie mszę prowadził :P bo jak na razie nie wiadomo. W waszym przypadku, to myślę, że tym bardziej wypada, bo skoro ksiądz jedzie specjalnie dla was, to chociaż obiadek żeby zjadł przed powrotem

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
Czytalam ostatnio na jakims innym watku co sie przydarzylo pewnej PM. Jak wchodzila do kosciola to ptaszek jej pobrudzil suknie i to tak na fioletowo. Musiala jechac do domu zeby to jakos usunac i caly slub sie przesunal. I tak mysle caly czas co na taki wypadek zabrac ze soba? Myslalam o korektorze zeby w razie czego zamalowac a pozniej wykruszyc? TZ mi zaproponowal 'Sawo' takie na grzyba, pryskasz i wszystko robi sie biale, tylko chlorem smierdzi Macie jakies takie dziwne rzeczy ktore bierzecie 'na wypadek' czegos?
Ja planuję saszetkę Vanisha (odplamiacza, nie wybielacza) i suszarkę do włosów. Czasem przydaje się też woda utleniona, jak krew z nosa poleci, albo jak, tak jak mój Łoś na ostatnim weselu, ktoś sobie rozwali palca na kapslu od Tymbarka i później nieświadomie chlapie krwią po koszuli...

Cytat:
tam ta dam, tam ta dam
dziś równe 2 miesiące do ślubu

: jupi:
jeszcze tylko 2 miesiące do ślubu
My będziemy mieć albumy dla rodziców od foto, więc chyba taką ramkę im kupimy. Jeszcze myślałam tatusiom ewentualnie jakiś dobry alkohol, a mamusiom jakiś kupon typu grupon do spa czy coś takiego. Tyle, że w naszym mieście nic nie ma i musiałyby jechać jakieś 60 km do najbliższego...,

Cytat:
Wczoraj szperałam sobie trochę w internecie i znalazłam taki bukiecik jak poniżej- żółto-kremowy z kryształkami. Chciałam mieć jak najskromniejszy i prosty bukiet- myślicie, że spełnia te wymagania ?? Wzięłabym tylko troszkę ciemniejsze żółte róże (bardziej zbliżone do złotego). Zastanawiam się, czy nie za mało w nim zielonego.

Bardzo ładny, ale ja bym dodała do niego taką jakby obwódkę zieloną delikatną. Albo z takich liści szablopodobnych, albo z asparagusa (czy jak się nazywa to takie delikatne zieloniutkie coś), tyle że to się może łatwo osypać.

Cytat:
ja też się denerwowałam a na ślubie to jeszcze fajnie byłoby się uśmiechać, to w nerwach będę musiała jeszcze pamiętać o uśmiechaniu się niby to powinno być naturalne, bo cieszę się niesamowicie, ale jak mnie nerwy zeżrą, to boję się, że minę będę miała nieciekawą
nawet mój TŻ (który nie ma w zwyczaju się jakoś bardzo denerwować) wczoraj powiedział mi, że chyba będzie się w dniu ślubu denerwował
Byliśmy w tamtym roku na weselu kumpla Łosia. I jak szedł do ołtarza, to miał na twarzy taki nerwowy uśmiech, że wyglądał, jakby dostał paraliżu części twarzy. Z jednej strony na poważnie, a druga połówka uśmiechnięta aż po samo ucho a do tego z wrażenia mu czerwone plamy na twarzy wyszły. Ale jak tylko skończył przysięgę mówić, to się uspokoił. Też się boję takiego efektu...
I jeszcze jedno mnie przeraża. Że przez cały ślub będę podświadomie szukać wzrokiem kamerzysty i przez to będę się cały czas w kamerę patrzyć. Nie potrafię się przed tym czasem powstrzymać...

Cytat:
Sprawdź, jak jakość i podrzuć linka. To może też sobie kupię...

Cytat:
U nas planujemy tort z masą truskawkowo - borówkową, ptasim mleczkiem brzoskwiniowym i na jasnym spodzie (wielowieloowocowy, jak to nazwała pani szefowa kucharka). Miał być inny, ale skoro mają owocowe w ofercie to czemu nie!
A reszta ciast taki mix - jakieś serniki, jakieś owocowe z galaretką, czekoladowe, chałwowe, kawowe, kokosowe itp itd... Generalnie dużo dość tego. Wiem, że wszystkie są smaczne, więc nie interesuje się jak się nazywają

Cytat:
Dziewczynki, ja mam pytanie natury technicznej W jaki sposób można wkleić zdjęcia do swojego wątku w klubie??
Też się podpinam pod to pytanie. Bo nie wiem. Muszę na jakiegoś fotosika czy coś w ten deseń wrzucić?
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:25   #1183
thea2
Zadomowienie

paula, Kinga mi poradziła, aby umieścić zdjęcia na poczcie (my mamy na interii, nie wiem, czy na innych pocztach jest tak samo, ale podejrzewam, że tak), ja wysłałam je sobie po prostu na maila Kiedy już masz to zdjęcie w załącznikach otwórz je do pełnego rozmiaru i kliknij prawym klawiszem na "kopiuj adres obrazka". I potem, już w klubie, wklejasz adres w okienku, które się pojawia

Edit: ale chyba jednak nie widać tych zdjęć wrzucanych z poczty (ja widzę, ale Wy chyba nie) Więc jednak mi się nie udało Może Kinga przekaże szczegółowe instrukcje

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-06-27 o 15:29
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:28   #1184
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
My kupujemy drzewka genealogiczne na zdjęcia i dotego winko.
jak wyglądają te drzewka, podzielisz się namiarem

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Jak mnie denerwuja ci z doye.art - cały czas tak naprawdę zbywają człowieka... Także zamówiłam właśnie figurki z ko-dag. Ileż to zmarnowałam czasu na kontaktowanie się z doye i czekanie na nich
podzielisz się namiarem

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
2 miesiące do ślubu

Cytat:
śliczny

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Ufff zaraz Was nadrabiam wróciłam po intensywnie ślubnym weekendzie

w piątek byliśmy spisać protokół i dać na zapowiedzi spędziliśmy u proboszcza 1,5 godziny ale ogólnie wszystko poszło fajnie, ale proboszcz gaduła:P i w miedzy czasie przyszła dziewczyna, która chciała "tylko dać na zapowiedzi" okazało się, że ma niespisany protokół, że wogole nie wie, że takie rzeczy trzeba załatwić, przyszła sama bez narzeczonego, bo myślała, że tak wystarczy :P proboszcz pouczał ją, a potem nas pochwalił, że tak się dobrze przygotowaliśmy ze wszystkimi dokumentami
a zapowiedzi zawisną w lipcu

w sobotę zanieśliśmy prośbę o wygłoszenie zapowiedzi do parafii TŻ i już dziś spadliśmy z ambony oczywiście mój proboszcz tak nabazgrał prośbę, że u TŻ proboszcz nie mógł mojego nazwiska rozczytać:P i ostatecznie przeczytał tylko imiona:P a wczoraj jak dawaliśmy mu kartkę nic nie mówił, że rozczytać nie może

wczoraj i dziś rozdaliśmy w sumie 20 zaproszeń, TŻ mówi, że jutro to nie tknie ani kawy ani herbaty:P
za wszystkie załatwione sprawy

Cytat:
tam ta dam, tam ta dam

nasi rodzice po ślubie dostaną fotoksiążki

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2011-06-27 o 16:29
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:30   #1185
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
a zamawialiście fotoksiążkę gdzieś na necie czy w jakimś punkcie fotograficznym?

a co do podziękowań dla cioci, to możecie to zrobić albo po podziękowaniu dla rodziców, albo może w domu po błogosławieństwie? w zależności czy wiecie jak ciocia by wolała
Sama robiłam fotoksiązki. Tzn ze strony fotojokera ściągnęłam program i później to już sie bawiłam w układanie i rozmieszczanie zdjęć. Trochę mi zajęło, zanim doszłam o co w tym chodzi, ale wyszło w miarę ok. TYlko na dwóch zdjęciach widać odciski palców, ale dlatego ze zdjęcia sa wysłuzone i nie dało sie ich "zmazać" przed skanowaniem. Ale to nic.
Nie wiem jak to będzie w domu. Ale chyba jednak wolałabym to zrobić na sali. myślę, że tak właśnie zrobimy. Najpierw dla rodziców, a później dla cioci. Tylko jeszcze muszę o tym Tż powiedzieć hehe

Cytat:
możesz pokazać?

Cytat:
za załatwione sprawy

Cytat:
Ja ciast jeszcze nie wybierałam, będę dopiero w sierpniu całym menu się zajmowała wiem tylko, że chciałabym tort czekoladowo-wiśniowy
to tak jak my. Mamy przyjść z rodzicami miesiąc przed i wtedy ustalimy wszystko. I menu i ciasta i tort.

Cytat:
ma.ko, i jak, fajne wyszły fotoksiążki ?
Mi i Tż się podobają Jak na pierwszy raz wyszły całkiem fajnie. I mysle, że rodzice będa zadowoleni.
Na okładkę dałam zdjęcie moje i Tz ze studniówki (robione przez fotografa), pierwsza strona to tekst podziękowania dla rodziców. Nastepne dwa zdjęcia to zdj ślubne rodziców, z nazwiskami i datami slubu. A później na lewej stronie zdj Tz z dzieciństwa a na prawej moje i gdzie niegdzie krótkie opisy. A później nasze wspólne zdjęcia. Między innymi z zaręczyn i tam tekst:
"„Na wspólną radość,
na chleb powszedni,
na poranne otarcie oczu
w blasku słonecznym,
na nieustające sobą zdziwienie,
na gniew, krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.”
K. I. Gałczyński"
i jescze kilka zdjęć i na koniec nasza karykatura i tekst:
""Dotąd dwoje
choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno
choć nadal dwoje."
Karol Wojtyła"

Cytat:
My naszego księdza zapraszamy na wesele. Pewnie tylko na obiad przyjedzie, ale i tak wypada. Tzn. zaprosimy, jak się dowiemy, kto nam będzie mszę prowadził :P bo jak na razie nie wiadomo. W waszym przypadku, to myślę, że tym bardziej wypada, bo skoro ksiądz jedzie specjalnie dla was, to chociaż obiadek żeby zjadł przed powrotem

My będziemy mieć albumy dla rodziców od foto, więc chyba taką ramkę im kupimy. Jeszcze myślałam tatusiom ewentualnie jakiś dobry alkohol, a mamusiom jakiś kupon typu grupon do spa czy coś takiego. Tyle, że w naszym mieście nic nie ma i musiałyby jechać jakieś 60 km do najbliższego...,
Chyba masz rację. Na 14 ma być w brzegu, później na 16 slub to chłopina głodny będzie. I w sumie od wczoraj juz nie jest u Nas tylko we Wrocławiu. Więc wypada. Muszę tylko jeszcze z T z porozmawiać o tym i z ciocią
My tez dostaniemy od foto albumy slubne dla rodziców, ale te fotoksiążki to takie od dzieciństwa aż po wspólne zycie

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2011-06-27, 16:35   #1186
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
A my wczoraj zamówiliśmy zawieszki na alkohol, bo te naklejki które mieliśmy naklejać, nie wyglądałyby tak jak to sobie wyobrażaliśmy, więc musieliśmy jeszcze raz zamawiać
fajne zawieszki

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Czy wy planujecie na ślub jakieś okrycie na ramiona? patrząc na tą pogodę aż się boje co będzie w sierpniu. A nie chce żadnego bolerka itp. specjalnie wybraliśmy na ślub sierpień żeby było ciepło. ehhh

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam w końcu stanik!!! Szukanie zajęło mi 3 miesiące,ale w końcu się udało. Niestety trochę ksoztował,więc mam nadzieję,że będzie odpiwedni do wycięcia w dekolcie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-27, 17:13   #1187
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
A jakie ciasta?

My bedziemy miec chyba tylko 3 rodzaje ciast, bo nie mozna zamowic pol blachy takiej a pol innej. Jedna blacha jest na 40 sob.
Wiec bedziemy mieli sernik, jablecznik lesny i kostke halwowa (pyszna). A tort bedzie dwu smakowy - na dole truflowy a dwie gorne warstwy - cookies. Oba smaki przepyszne juz sie nie moge doczekac wesela ze wzgledu na ciasta Teraz mam zakaz jedzenia slodyczy.

Paula dzieki za rady!
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 17:47   #1188
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Sama robiłam fotoksiązki. Tzn ze strony fotojokera ściągnęłam program i później to już sie bawiłam w układanie i rozmieszczanie zdjęć. Trochę mi zajęło, zanim doszłam o co w tym chodzi, ale wyszło w miarę ok. TYlko na dwóch zdjęciach widać odciski palców, ale dlatego ze zdjęcia sa wysłuzone i nie dało sie ich "zmazać" przed skanowaniem. Ale to nic.
Nie wiem jak to będzie w domu. Ale chyba jednak wolałabym to zrobić na sali. myślę, że tak właśnie zrobimy. Najpierw dla rodziców, a później dla cioci. Tylko jeszcze muszę o tym Tż powiedzieć hehe

Mi i Tż się podobają Jak na pierwszy raz wyszły całkiem fajnie. I mysle, że rodzice będa zadowoleni.
Na okładkę dałam zdjęcie moje i Tz ze studniówki (robione przez fotografa), pierwsza strona to tekst podziękowania dla rodziców. Nastepne dwa zdjęcia to zdj ślubne rodziców, z nazwiskami i datami slubu. A później na lewej stronie zdj Tz z dzieciństwa a na prawej moje i gdzie niegdzie krótkie opisy. A później nasze wspólne zdjęcia. Między innymi z zaręczyn i tam tekst:
"„Na wspólną radość,
na chleb powszedni,
na poranne otarcie oczu
w blasku słonecznym,
na nieustające sobą zdziwienie,
na gniew, krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.”
K. I. Gałczyński"
i jescze kilka zdjęć i na koniec nasza karykatura i tekst:
""Dotąd dwoje
choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno
choć nadal dwoje."
Karol Wojtyła"
o, to ściągne jeszcze z fotojokera, może będzie fajniejsze w obsłudze niż z tej strony co ściągałam
i przypomniałaś mi, że mamy karykaturę namalowaną wspolną to też ją tam umieścimy
właśnie wybrałam kilka fotek z dzieciństwa i nasze wspólne już, zastanawiałam się nad fotkami ze ślubu rodziców, ale o tym pogadam jeszcze z TŻem
Stary 2011-06-27, 17:59   #1189
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nas tez moj ex poznal i dzieki mu za to!
To tak jak nas

Cytat:
Ładny, ale przydałoby się coś zielonego

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
fajne zawieszki
dziękuję

Czy ja mogę też prosić o przyjęcie do klubu?
Stary 2011-06-27, 18:05   #1190
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Wróciłam właśnie z kwiaciarni. Zapisałam nas
Za całość maxymalnie wyjdzie 910zł czyli 300 zł taniej niz zaoferowała mi moja znajoma
A wszystko ma wyglądać tak:
bukiet+butonierka 150/180zł,
kosze dla rodziców 2X100zł,
bukiet dla cioci ok 50zł,
auto 100zł,
bukiety na stołach na sali ok 6szt x 50zł,
i przy PM wieksza kompozycja ok 80zł.
Wszystko to ceny maxymalne. I zalezy od tego jakie chcemy kompozycje na sali. Bo jesli to o czym ona mi mówiła (jakby w "kielichach" niewysokich takie kule kwiatowe to ok 50zł, a jesli w tych wazonach długich co sa na sali to może nawet ok 35 za szt). Wszystko się wyjaśni jak zobaczę jak wyglądają te wazony na sali. Ale jestem zadowolona
A na auto zaproponowała mi tiul na masce (taki w "V") i w środku płaska kompozycja kwiatowa bo ja nie lubie wysokich, tiulowe kokardki z kwiatuszkiem na klamkach i jeśli będziemy chcieli to ponoć ładnie wyglądaj tiulowa kokarda z tyłu)

Leoś 29.12.2014 
Stary 2011-06-27, 18:19   #1191
paula54
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba masz rację. Na 14 ma być w brzegu, później na 16 slub to chłopina głodny będzie. I w sumie od wczoraj juz nie jest u Nas tylko we Wrocławiu. Więc wypada. Muszę tylko jeszcze z T z porozmawiać o tym i z ciocią
My tez dostaniemy od foto albumy slubne dla rodziców, ale te fotoksiążki to takie od dzieciństwa aż po wspólne zycie
Fotoksiążka z twojego opisu wydaje się być całkiem fajna. Dużo taka przyjemność kosztuje?
Z tym księdzem - skoro w ogóle nie mieszka tam gdzie ślub, to myślę, że tym bardziej wypada. Nawiasem mówiąc jak macie zamiar go zaprosić? Bo się zastanawiam. Czy dawać zaproszenie, czy co...

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
To tak jak nas
Więcej nas takich
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:23   #1192
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam pas ale teraz zaczelam sie zastanawiac czy go zakladac???

Czytalam ostatnio na jakims innym watku co sie przydarzylo pewnej PM. Jak wchodzila do kosciola to ptaszek jej pobrudzil suknie i to tak na fioletowo. Musiala jechac do domu zeby to jakos usunac i caly slub sie przesunal. I tak mysle caly czas co na taki wypadek zabrac ze soba? Myslalam o korektorze zeby w razie czego zamalowac a pozniej wykruszyc? TZ mi zaproponowal 'Sawo' takie na grzyba, pryskasz i wszystko robi sie biale, tylko chlorem smierdzi Macie jakies takie dziwne rzeczy ktore bierzecie 'na wypadek' czegos?

Ja tez poprosze o zaproszenie do Klubu
Planuje vanish Mi z pasem zawsze jest wygodnie, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Cytat:
tam ta dam, tam ta dam

Cytat:
Cześć dziewczynki Dziś wielki dzień, bo tak jak mówi jusztyska

2 miesiące do ślubu

ładniutki bukiecik

Cytat:
Podziel się linkiem do aukcji

Cytat:
Sporo do przodu

Cytat:

U nas planujemy tort z masą truskawkowo - borówkową, ptasim mleczkiem brzoskwiniowym i na jasnym spodzie (wielowieloowocowy, jak to nazwała pani szefowa kucharka). Miał być inny, ale skoro mają owocowe w ofercie to czemu nie!
A reszta ciast taki mix - jakieś serniki, jakieś owocowe z galaretką, czekoladowe, chałwowe, kawowe, kokosowe itp itd... Generalnie dużo dość tego. Wiem, że wszystkie są smaczne, więc nie interesuje się jak się nazywają

i mniam...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

podzielisz się namiarem
Babka super, odpisałam mi w Boże Ciało i w niedzielę nawet...
Link: http://www.ko-dag.com/
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:51   #1193
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Martitaw wczoraj Ci wysłałam i mam Cię w oczekujących
pier**doła jestem i nie zauważyłam Już się wciągnęłam do Klubu a teraz muszę TYKO się w nim połapać

Cytat:
Ja bym dała na klamki delikatne kokardki tiulowe z materiału, z którego będzie zrobiony welon na masce Na tył samochodu pewno coś podobnego- albo większa kokarda albo jakieś upięcie tiulowe
POPIERAM tę wizję

Cytat:
My mamy już fotoksiążki
I musimy tez zamówić jeden bukiet dla cioci, bo póki co wszystko za nas załatwia w Kościele. I 3ma rekę na pulsie jesli chodzi o księdza i terminy i umawia nas i w ogóle jest kochana, więc należy się jej bukiet. Myślę, że zrobimy podziękowania dla rodziców i po "100lat" i piosence dla rodziców powiemy ze chcielismy tez podziękowac cioci za pomoc itp. Co o tym myslicie?

hmmm jakoś mi się nie widzi, czegoś mi brakuje Może faktycznie czegoś zielonego
podziękowania na sali nie są wcale zarezerwowane tylko dla rodziców, można podziękować dziadkom, chrzestnym czy innym osobom, którym coś zawdzięczamy Myślę, że to dobry pomysł a ciocia poczuje się na pewno wyjątkowo
Stary 2011-06-27, 19:51   #1194
fitalasa
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie, chodzi mi o zaproszenia, bo mieszkam z rodzicami i oni płacą za wesele z mojej strony i nie wiem czy w takim wypadku powinnam dać im zaproszenie czy nie dawać, bo to jest oczywiste, że są zaproszeni i mogą się poczuć dziwnie skoro robią wesele a ja im daję zaproszenie. Trochę pomieszałam ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi
Stary 2011-06-27, 19:52   #1195
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
fajnie, ze u niektórych z was czyta się zapowiedzi.. u nas tylko wisza w gablocie.
U nas tak samo.

Cytat:
tam ta dam, tam ta dam

widzę, że temat pończoch się przewijał ja będę mieć samonośne, cieliste

Suuper, to już tak niedługo !
Ja też będę miała samonośne pończochy.

Cytat:

Śliczny bukiecik Bardzo mi się podoba
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:03   #1196
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, chodzi mi o zaproszenia, bo mieszkam z rodzicami i oni płacą za wesele z mojej strony i nie wiem czy w takim wypadku powinnam dać im zaproszenie czy nie dawać, bo to jest oczywiste, że są zaproszeni i mogą się poczuć dziwnie skoro robią wesele a ja im daję zaproszenie. Trochę pomieszałam ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi
mam to samo i też nie wiem.. Mój Luby twierdzi, że to głupota..
Stary 2011-06-27, 20:21   #1197
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Absolutnie nie powinnaś

Ma.ko- podziwiam Cię za tę fotoksiążkę.I powiem Ci,że niewiele dajesz za kwiatki-ciesz się dziewczyno.
Chociaż i tak ja miałam taką sytuację,że najpierw podpisałam umowę z jednymi dekoratorami,ale potem jak właścicielka sali poleciła nam inną dekroatorkę i okazało się,że u niej za to samo zapłacimy około 1000 zł mniej to szybciutko zmienialiśmy (pomimo,że przepadła nam zaliczka za tamtych).

Chciałam się pochwalić,że znajoma Teściowej przywiozła nam migdały do podziękowań dla gości z Włoch
I dzisiaj odebrałam od dentysty mój zestaw do wybielania zębów
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:29   #1198
martitaw
Raczkowanie

miałam wrzucić zdjęcie zaproszeń i gapa - wyleciało mi z głowy
już się poprawiam - póki są zdjęcie z netu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (16,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-06-27, 20:40   #1199
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
miałam wrzucić zdjęcie zaproszeń i gapa - wyleciało mi z głowy
już się poprawiam - póki są zdjęcie z netu
Śliczne
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:17   #1200
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
nam jedni i drudzy rodzice pomagają przy weselu (głównie finansowo) ale mimo wszystko zdecydowaliśmy się im dać zaproszenie, nie takie typowe jak dla reszty gości ale jest w nim specjalny tekst i prośba o błogosławieństwo - chciałam też, aby rodzice mieli zaproszenie na pamiątkę ... jak mi się uda to mogę zrobić Wam jutro foto

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Babka super, odpisałam mi w Boże Ciało i w niedzielę nawet...
Link: http://www.ko-dag.com/
dzięki za namiar

a jak długo będziesz czekać i jaki jest koszt figurki ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości