|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
Ja chciałam iść na staż ale PUP nie ma pieniędzy ,i pieniążki będą dopiero w maju przyszłego roku(może ). Szukałam pracy,ale bez doświadczenia to nikt nie chce ze mną nawet rozmawiać. Złożyłam CV do Biedronki bo tam ostatnio dużo osób odchodzi,przychodzą jakieś nowe dziewczyny to może i mnie wezmą . Mój mąż jest mundurowym,ma 28 lat.
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
no to ładnie
![]() pozazdrościć
|
|
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Oo Patisia sie wybiera sie na wakacje
Ja zapraszam do samego Kędzierzyna , po co tam od razu Kołobrzeg :P:PWitam asiu
|
|
|
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
No to macie fajną sytuację, mieszkanko w trakcie przygotowań
A Twój mąż to mundurowy w znaczeniu policjant czy wojskowy?
|
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
No i tak jak pisałam wcześniej nie wiem co z tym moim cyklem,jak go liczyć. Przyznam szczerze,że ja nigdy wcześniej się takim obliczaniem dni płodnych itd. nie interesowałam,a teraz? Odwiedzam różne strony z kalkulatorami ,kalendarzami i obliczam dni płodne.
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
za mundurem panny sznurem hihihih
|
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mieszkanie kupiliśmy od dewelopera,gołe ściany,podłogi. Były w nim tylko okna,grzejniki,kontakty i wyjścia na wode. Teraz jest lepiej W tym miesiącu mamy w planie położenie płytek ściennych w kuchni,i jak to zrobimy to będziemy mogli już położyć panele w pozostałych pmieszczeniach i zrobić malowanie. I wówczas zostanie nam meblowanie Karla - hehe trafne okreslenie
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2011-07-01 o 13:01 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powoli , powoli i się wprowadzicie na swoje,a praca na pewno się jakaś znajdzie, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
jeju zazdroszcze!!!
Moja mama najlepsza - powiedziala, zebym pogonila TZ i ze dam sobie rade :P i najwyzej wynajmie mi mieszkanie ale w gratisie dostane mlodszego brata hehehe ( 12 lat :P ) |
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
martita, wiesz co uświadomiłam sobie to wczoraj, że chyba właśnie na siłe chciałam żeby ktoś był. :x ale już zmieniłam zdanie zachowanie itp. zaczęło mnie to przerażać.
Karla, ta mógł jeszcze poczekać.. z życzeniami. Och a na teściową uważaj one swoich synów lubią nastawiać przeciwko. A teściowa jest taka że będzie chciała zobaczyć wnuczkę czy ma totalnie gdzieś? Patiisia, dużo za te pociągi o.O ale trzymam kciuki ![]() asia665, witaj i oby twoje marzenie się spełniło jak najszybciej. Myślę że powinnaś iść do gin i on Ci powie co i jak bo samemu można dostać bzika, przynajmniej mi się tak wydaje. eh, idę na miasto.
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Karla- pewnie Twój młodszy brat byłby z tej sytuacji baardzo zadowolony
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Teściowa na pewno bedzie chciala zobaczyc wnuczke ale jej honor i duma nie pozwola jej np. przyjechac tam gdie bede mieszkac wiec zaczniemy narodziny Amelii od awantur kiedy mala ma jezdzic do nich itp itd :/ ale ja mam wyj....e tak szczerze i nie bede ciagac dziecka od malenkosci po domach. Tak sobie wybrali wiec niech sie tego trzymaja
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
asia teraz liczenie za bardzo nie ma sensu bo cykl dochodzi do siebie. Teraz warto się przytulać bo jest duże prawdopodobieństwo owulacji z odbicia więc nie znasz dnia ani godziny kiedy możesz zafasolkować
![]() Masz duuużo starszego męża, fajnie, że się dogadujecie pomimo tego ![]() Karla podziwiam za determinację i tak trzymaj Amelka jest najważniejsza
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-07-01 o 13:13 |
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on juz powiedzial, ze i tak po narodzinach swojej siostrzenicy bedzie ze mna mieszkal i bedzie mi pomagal moj kochany mam z nim taka mocna wiez przez rozwod rodzicow... bylam dla niego jak mama, tata i wszyscy pozostali w jednym wkurza mnie jak to mlodszy brat ale bez niego to ja nie wiem hehjej coz za nastroj wprowadzilam :P |
|
|
|
|
#1335 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Panicznie boję się ginekologa kiedy pierwszy raz poszłam ,wystraszona bo to pierwsza wizyta,zestresowana to pani ginekolog nie potraktowała mnie miło . W dodatku badanie bolało ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1336 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O ile mnie pamięć nie myli (a to niestety bardzo możliwe w moim przypadku ) jedna z Nas, a mianowicie agnesuk zaszła w ciążę niedługi czas po odłożeniu anty, tak więc Tobie też się powinno udać. Zawsze najlepiej porozmawiać z lekarzem, on myślę że doradzi i pomoże w zachodzeniu w ciążę. Swoją drogą, macie super sytuację, gratuluję ![]() Cytat:
Ale znalazłam wcześniejszy pociąg do Kędzierzyna K. wyjazd stamtąd jest o 20:50 i jedzie bezpośrednio do Kołobrzegu Na dodatek wyjeżdża z Bielska-białej więc chyba na ten się nastawię, bo z B-b nie wyjedzie tyle osób co z Krk No i można zrobić rezerwację na wagony sypialne, tak więc miejsca też będą zarezerwowane Takie coś to mi się podoba
|
||||
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Jajeczkowanie z odbicia, tzn, że jajniki mogą uwolnić więcej niż jedno jajeczko podczas owulacji i generalnie może być to rozłożone w czasie więc pierwszy miesiąc po odstawieniu to często duża szansa nawet dla kobiet, które mają problemy z zajściem w ciążę. Cykl normuje się po ok. 2 miesiącach po odstawieniu i wtedy będziesz mogła obserwować swój cykl. Teraz nawet wygląd śluzu może wprowadzić w błąd
![]() Patisia wagon sypialniany to kolejna dopłata...
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-07-01 o 13:38 |
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
nie ciekawa ale twarda jestem! :P nie da sie hehe
|
|
|
|
#1339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie chyba poczekam miesiąc,albo dwa i jak się nie udan to poradzę się lekarza. Cytat:
,chociaż ostatnio czytałam,że nie powinnam się tak nakręcać tylko wyluzować ,bo później jak się nie uda to będę bardzo rozczarowana,zamiast cieszyć się z tych chwil,które spędzilismy wspólnie z mężem.
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
asia to czym się przejmujesz? Po prostu uprawiajcie seks, prawdopodobieństwo teraz jest większe więc może się nie zawiedziesz
|
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
martita- masz rację,musze przestać liczyć,sprawdzać i mysleć o tym. Chociaż wiem,że będzie ciężko,bo mam za duże "parcie" na bycie mamą.
|
#1342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety..
Jeśli wyrobię się z pieniędzmi to raz w życiu będzie można pozwolić sobie na 'luksus', tylko żeby kaski na tyle było Ewentualnie pozostaje wykup miejscówki, która jest tania No albo liczenie na małą ilość osób ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
Patisia wagon sypialniany to coś wprost odwrotnie proporcjonalnego do luksusu
No ale może nie wiem, to jakaś przygoda jechać taką odległość pociągiem ![]() asia665 jesteś młoda, zdrowa i na pewno szybko się uda Swego czasu udzielała się tutaj sanderinka jako staraczka a już dawno urodziła. Ona nawet jakoś wspomagała płodność jakimiś ziółkami, nie pamiętam dokładnie czym Ten wątek jest magiczny i staraczki szybko zachodzą![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W porównaniu do ściskania się z innymi przez całą noc Na jednym forum tak czytam, i podobno obsługa jest miła. Dla mnie taki weekendowy wypad (o którym tż nie za wiele będzie wiedział) to pewnego rodzaju przygoda.. tym bardziej że pojedziemy tam sami, cała noc nasza, no i jednak mamy tam te romantyczne wschody i zachody słońca, spacery po plaży itp.
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-07-01 o 14:17 |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
Patisia wagon sypialniany dla dwojga kosztuje 260 zł...mielibyście za to nocleg w przytulnym, przyzwoitym hotelu z łazienką, bez hałasu...
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
ha wreszcie przyszla moja paczka ^^
U Was tez tak pada caly dzien??? no nic tylko spac i spac |
|
|
|
#1348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ech sama już nie wiem.. jeślibym miała pewność że z tż uda nam się usiąść i że nie będzie zbyt dużego tłoku w przedziale, to by nie było sensu wykupywać specjalnie, ja w zwykłym przedziale mogę się położyć na boku na siedzeniach bo zawsze tak robiłam A spać nie koniecznie musimy (choć po nocnej jeździe pewnie będziemy zmęczeni ).. Nie wiem jak to zrobić ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
U mnie pada od czwartku, masakra jakaś A tż wraca w przyszłą sobotę! ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- asia665 masz 20 lat? Bo dopisuję Cię do listy do mamusi staraczkowych
|
||
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
Asia, ja też się strasznie bałam, chciałam iść do kobiety ale w końcu poszłam do faceta, poszłam na nfz wiec było tam zawsze masę kobiet i on w sumie badał mechanicznie.. wizyta trwała 5 min i za dużo nie było gadania. Dlatego ja przestałam się bać.
A tobie radze znaleźć jakiegoś innego.. jak mu powiedziałam że jestem pierwszy raz to udał że tego nie słyszy.. ;c Więc nie ma się co bać. Teraz jak chodzę do położnej i nie słyszę proszę się rozebrać to nawet mi tego brakuje. Oj, jestem styrana.. ;< ale kupiłam sobie torebkę taką jakiej szukałam od dawna. wiec jestem szczęśliwa i znalazłam płaty ryżowe więc idę robić sajgonki ^^ ![]()
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
W poniedziałek mam wizytę. Gdy się dowiedziałam o ciąży to byłam u lekarza , tylko pęcherzyk było widac, a teraz już mamy chyba 9 tydzień,wszystkiego się dowiem co i jak, zobaczę małego.
Jak się mamusie czujecie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

Powiedz coś o sobie, co porabiasz w życiu itd
). Szukałam pracy,ale bez doświadczenia to nikt nie chce ze mną nawet rozmawiać. Złożyłam CV do Biedronki bo tam ostatnio dużo osób odchodzi,przychodzą jakieś nowe dziewczyny to może i mnie wezmą
. Mój mąż jest mundurowym,ma 28 lat.

kiedy pierwszy raz poszłam ,wystraszona bo to pierwsza wizyta,zestresowana to pani ginekolog nie potraktowała mnie miło . W dodatku badanie bolało
Ewentualnie pozostaje wykup miejscówki, która jest tania
U mnie pada od czwartku, masakra jakaś