Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 11:48   #1321
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość

asia665 witam Powiedz coś o sobie, co porabiasz w życiu itd Jeśli zależy Ci na czasie to próbujcie od razu po odstawieniu, my właśnie tak zdziałaliśmy Miłka
Ukończyłam w tym roku technikum, w czerwcu wyszłam za mąż. Była to nasza świadoma decyzja-nikt na nas nie naciskał. Narazie mieszkamy z moimi rodzicami, nasze mieszkanie dopiero wykańczamy.
Ja chciałam iść na staż ale PUP nie ma pieniędzy ,i pieniążki będą dopiero w maju przyszłego roku(może ). Szukałam pracy,ale bez doświadczenia to nikt nie chce ze mną nawet rozmawiać. Złożyłam CV do Biedronki bo tam ostatnio dużo osób odchodzi,przychodzą jakieś nowe dziewczyny to może i mnie wezmą . Mój mąż jest mundurowym,ma 28 lat.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:49   #1322
KarlaNobody
Zadomowienie

no to ładnie
pozazdrościć

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:53   #1323
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Oo Patisia sie wybiera sie na wakacje Ja zapraszam do samego Kędzierzyna , po co tam od razu Kołobrzeg :P:P

Witam asiu
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:54   #1324
martita_891
Zadomowienie

No to macie fajną sytuację, mieszkanko w trakcie przygotowań A Twój mąż to mundurowy w znaczeniu policjant czy wojskowy?

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:55   #1325
asia665
Wtajemniczenie

No i tak jak pisałam wcześniej nie wiem co z tym moim cyklem,jak go liczyć. Przyznam szczerze,że ja nigdy wcześniej się takim obliczaniem dni płodnych itd. nie interesowałam,a teraz? Odwiedzam różne strony z kalkulatorami ,kalendarzami i obliczam dni płodne.

Jestem mamą

Stary 2011-07-01, 11:58   #1326
KarlaNobody
Zadomowienie

za mundurem panny sznurem hihihih

Stary 2011-07-01, 11:59   #1327
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
No to macie fajną sytuację, mieszkanko w trakcie przygotowań A Twój mąż to mundurowy w znaczeniu policjant czy wojskowy?
Pracuje w straży granicznej
Mieszkanie kupiliśmy od dewelopera,gołe ściany,podłogi. Były w nim tylko okna,grzejniki,kontakty i wyjścia na wode. Teraz jest lepiej Mamy pomalowaną sypialnie i położone w niej panele, w łazience mamy już położone płytki ścienne i podłogowe i zamontowny kibelek.
W tym miesiącu mamy w planie położenie płytek ściennych w kuchni,i jak to zrobimy to będziemy mogli już położyć panele w pozostałych pmieszczeniach i zrobić malowanie. I wówczas zostanie nam meblowanie

Karla - hehe trafne okreslenie

Jestem mamą

Edytowane przez asia665
Czas edycji: 2011-07-01 o 12:01
Stary 2011-07-01, 12:01   #1328
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Pracuje w straży granicznej
Mieszkanie kupiliśmy od dewelopera,gołe ściany,podłogi. Były w nim tylko okna,grzejniki,kontakty i wyjścia na wode. Teraz jest lepiej Mamy pomalowaną sypialnie i położone w niej panele, w łazience mamy już położone płytki ścienne i podłogowe i zamontowny kibelek.
W tym miesiącu mamy w planie położenie płytek ściennych w kuchni,i jak to zrobimy to będziemy mogli już położyć panele w pozostałych pmieszczeniach i zrobić malowanie. I wówczas zostanie nam meblowanie

Karla - hehe trafne okreslenie
No to nic tylko zazdrościć Powoli , powoli i się wprowadzicie na swoje,a praca na pewno się jakaś znajdzie, trzymam kciuki
Stary 2011-07-01, 12:05   #1329
KarlaNobody
Zadomowienie

jeju zazdroszcze!!!

Moja mama najlepsza - powiedziala, zebym pogonila TZ i ze dam sobie rade :P i najwyzej wynajmie mi mieszkanie ale w gratisie dostane mlodszego brata hehehe ( 12 lat :P )

Stary 2011-07-01, 12:05   #1330
aguu00
Zadomowienie

martita, wiesz co uświadomiłam sobie to wczoraj, że chyba właśnie na siłe chciałam żeby ktoś był. :x ale już zmieniłam zdanie zachowanie itp. zaczęło mnie to przerażać.

Karla,
ta mógł jeszcze poczekać.. z życzeniami. Och a na teściową uważaj one swoich synów lubią nastawiać przeciwko. A teściowa jest taka że będzie chciała zobaczyć wnuczkę czy ma totalnie gdzieś?

Patiisia, dużo za te pociągi o.O ale trzymam kciuki

asia665, witaj i oby twoje marzenie się spełniło jak najszybciej.
Myślę że powinnaś iść do gin i on Ci powie co i jak bo samemu można dostać bzika, przynajmniej mi się tak wydaje.

eh, idę na miasto.
Stary 2011-07-01, 12:07   #1331
asia665
Wtajemniczenie

Karla- pewnie Twój młodszy brat byłby z tej sytuacji baardzo zadowolony

Jestem mamą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 12:07   #1332
KarlaNobody
Zadomowienie

Teściowa na pewno bedzie chciala zobaczyc wnuczke ale jej honor i duma nie pozwola jej np. przyjechac tam gdie bede mieszkac wiec zaczniemy narodziny Amelii od awantur kiedy mala ma jezdzic do nich itp itd :/ ale ja mam wyj....e tak szczerze i nie bede ciagac dziecka od malenkosci po domach. Tak sobie wybrali wiec niech sie tego trzymaja

Stary 2011-07-01, 12:09   #1333
martita_891
Zadomowienie

asia teraz liczenie za bardzo nie ma sensu bo cykl dochodzi do siebie. Teraz warto się przytulać bo jest duże prawdopodobieństwo owulacji z odbicia więc nie znasz dnia ani godziny kiedy możesz zafasolkować

Masz duuużo starszego męża, fajnie, że się dogadujecie pomimo tego

Karla podziwiam za determinację i tak trzymaj Amelka jest najważniejsza

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-07-01 o 12:13
Stary 2011-07-01, 12:10   #1334
KarlaNobody
Zadomowienie

Cytat:
Karla- pewnie Twój młodszy brat byłby z tej sytuacji baardzo zadowolony
Oh to na pewno!!! on juz powiedzial, ze i tak po narodzinach swojej siostrzenicy bedzie ze mna mieszkal i bedzie mi pomagal moj kochany mam z nim taka mocna wiez przez rozwod rodzicow... bylam dla niego jak mama, tata i wszyscy pozostali w jednym wkurza mnie jak to mlodszy brat ale bez niego to ja nie wiem heh

jej coz za nastroj wprowadzilam :P

Stary 2011-07-01, 12:16   #1335
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
asia665, witaj i oby twoje marzenie się spełniło jak najszybciej.
Myślę że powinnaś iść do gin i on Ci powie co i jak bo samemu można dostać bzika, przynajmniej mi się tak wydaje.

eh, idę na miasto.
Witaj Panicznie boję się ginekologa kiedy pierwszy raz poszłam ,wystraszona bo to pierwsza wizyta,zestresowana to pani ginekolog nie potraktowała mnie miło . W dodatku badanie bolało

Cytat:
asia teraz liczenie za bardzo nie ma sensu bo cykl dochodzi do siebie. Teraz warto się przytulać bo jest duże prawdopodobieństwo owulacji z odbicia więc nie znasz dnia ani godziny kiedy możesz zafasolkować
A co znaczy to pogrubione?? To teraz nie mogę stwierdzić kiedy mam dni płodne?

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
Teściowa na pewno bedzie chciala zobaczyc wnuczke ale jej honor i duma nie pozwola jej np. przyjechac tam gdie bede mieszkac wiec zaczniemy narodziny Amelii od awantur kiedy mala ma jezdzic do nich itp itd :/ ale ja mam wyj....e tak szczerze i nie bede ciagac dziecka od malenkosci po domach. Tak sobie wybrali wiec niech sie tego trzymaja
Widzę,że masz nieciekawa sytuację

Jestem mamą

Stary 2011-07-01, 12:21   #1336
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Mam 20 lat, miesiąc temu wyszłam za mąż. I pragnę dziecka. Tzn chciałam być mamą już wcześniej,ale zdrowy rozsądek mówił że musze poczekać. I tak chyba nadszedł ten czas by przestać czekać ,bardzo się cieszę,a jednocześnie obawiam. Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do siebie mimo tego,że macie już pewnie zawiązane przyjaźnie.
Cytat:
Przez 2,5 roku brałam tabletki anty. I się boje,że będę miała problem z ciążą. Tabletki odstawiłam i teraz mam dziwny cykl,bo miesiączkę
dostałam 13.06 skończyła się 17.06 a później 23.06 jakoś po 15:00 zauważyłam dziwne plamnienie,które po godzinie stało się miesiączką. I teraz nie wiem jak to traktować.
Tzn czy teraz mam nowy cykl od 23? Czy mam sugerować się tym od 13?
Tak bym chciała aby udało się nam w pierwszym cyklu. . .
Cytat:
Ukończyłam w tym roku technikum, w czerwcu wyszłam za mąż. Była to nasza świadoma decyzja-nikt na nas nie naciskał. Narazie mieszkamy z moimi rodzicami, nasze mieszkanie dopiero wykańczamy.
Ja chciałam iść na staż ale PUP nie ma pieniędzy ,i pieniążki będą dopiero w maju przyszłego roku(może ). Szukałam pracy,ale bez doświadczenia to nikt nie chce ze mną nawet rozmawiać. Złożyłam CV do Biedronki bo tam ostatnio dużo osób odchodzi,przychodzą jakieś nowe dziewczyny to może i mnie wezmą . Mój mąż jest mundurowym,ma 28 lat.
Witaj, jasne że Cię przyjmiemy O ile mnie pamięć nie myli (a to niestety bardzo możliwe w moim przypadku ) jedna z Nas, a mianowicie agnesuk zaszła w ciążę niedługi czas po odłożeniu anty, tak więc Tobie też się powinno udać. Zawsze najlepiej porozmawiać z lekarzem, on myślę że doradzi i pomoże w zachodzeniu w ciążę. Swoją drogą, macie super sytuację, gratuluję

Cytat:
Patisia ale to jakieś 10 godzin w pociągu (a teraz pociągi w kierunku Bałtyku są zawalone po sam sufit pasażerami o miejscu siedzącym mozna zapomnieć )...nie zdążycie wypocząć i z powrotem w podróż. Może lepiej wybierz coś bliżej? Jakieś jeziorko. Będziecie mogli dłużej wypoczywać bez męczarni w pociągu
Dokładniej to koło 11-stu nawet Ale znalazłam wcześniejszy pociąg do Kędzierzyna K. wyjazd stamtąd jest o 20:50 i jedzie bezpośrednio do Kołobrzegu Na dodatek wyjeżdża z Bielska-białej więc chyba na ten się nastawię, bo z B-b nie wyjedzie tyle osób co z Krk No i można zrobić rezerwację na wagony sypialne, tak więc miejsca też będą zarezerwowane Takie coś to mi się podoba
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:24   #1337
martita_891
Zadomowienie

Jajeczkowanie z odbicia, tzn, że jajniki mogą uwolnić więcej niż jedno jajeczko podczas owulacji i generalnie może być to rozłożone w czasie więc pierwszy miesiąc po odstawieniu to często duża szansa nawet dla kobiet, które mają problemy z zajściem w ciążę. Cykl normuje się po ok. 2 miesiącach po odstawieniu i wtedy będziesz mogła obserwować swój cykl. Teraz nawet wygląd śluzu może wprowadzić w błąd

Patisia wagon sypialniany to kolejna dopłata...

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-07-01 o 12:38
Stary 2011-07-01, 12:37   #1338
KarlaNobody
Zadomowienie

nie ciekawa ale twarda jestem! :P nie da sie hehe

Stary 2011-07-01, 12:40   #1339
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Witaj, jasne że Cię przyjmiemy O ile mnie pamięć nie myli (a to niestety bardzo możliwe w moim przypadku ) jedna z Nas, a mianowicie agnesuk zaszła w ciążę niedługi czas po odłożeniu anty, tak więc Tobie też się powinno udać. Zawsze najlepiej porozmawiać z lekarzem, on myślę że doradzi i pomoże w zachodzeniu w ciążę. Swoją drogą, macie super sytuację, gratuluję
Cześć własnie chyba poczekam miesiąc,albo dwa i jak się nie udan to poradzę się lekarza.

Cytat:
Jajeczkowanie z odbicia, tzn, że jajniki mogą uwolnić więcej niż jedno jajeczko podczas owulacji i generalnie może być to rozłożone w czasie więc pierwszy miesiąc po odstawieniu to często duża szansa nawet dla kobiet, które mają problemy z zajściem w ciążę. Cykl normuje się po ok. 2 miesiącach po odstawieniu i wtedy będziesz mogła obserwować swój cykl. Teraz nawet wygląd śluzu może wprowadzić w błąd
O tym nie wiedziałam,może i nam się uda ,chociaż ostatnio czytałam,że nie powinnam się tak nakręcać tylko wyluzować ,bo później jak się nie uda to będę bardzo rozczarowana,zamiast cieszyć się z tych chwil,które spędzilismy wspólnie z mężem.

Jestem mamą

Stary 2011-07-01, 12:43   #1340
martita_891
Zadomowienie

asia to czym się przejmujesz? Po prostu uprawiajcie seks, prawdopodobieństwo teraz jest większe więc może się nie zawiedziesz

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-07-01, 12:53   #1341
asia665
Wtajemniczenie

martita- masz rację,musze przestać liczyć,sprawdzać i mysleć o tym. Chociaż wiem,że będzie ciężko,bo mam za duże "parcie" na bycie mamą.

Jestem mamą

Stary 2011-07-01, 12:57   #1342
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patisia wagon sypialniany to kolejna dopłata...
Niestety.. Jeśli wyrobię się z pieniędzmi to raz w życiu będzie można pozwolić sobie na 'luksus', tylko żeby kaski na tyle było Ewentualnie pozostaje wykup miejscówki, która jest tania No albo liczenie na małą ilość osób

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
martita- masz rację,musze przestać liczyć,sprawdzać i mysleć o tym. Chociaż wiem,że będzie ciężko,bo mam za duże "parcie" na bycie mamą.
Trzymam za Ciebie kciuki, żeby jak najszybciej się udało
Stary 2011-07-01, 12:59   #1343
martita_891
Zadomowienie

Patisia wagon sypialniany to coś wprost odwrotnie proporcjonalnego do luksusu No ale może nie wiem, to jakaś przygoda jechać taką odległość pociągiem

asia665 jesteś młoda, zdrowa i na pewno szybko się uda Swego czasu udzielała się tutaj sanderinka jako staraczka a już dawno urodziła. Ona nawet jakoś wspomagała płodność jakimiś ziółkami, nie pamiętam dokładnie czym Ten wątek jest magiczny i staraczki szybko zachodzą

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-07-01, 13:15   #1344
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patisia wagon sypialniany to coś wprost odwrotnie proporcjonalnego do luksusu No ale może nie wiem, to jakaś przygoda jechać taką odległość pociągiem
Hmm czy ja wiem? Wagon z łóżkami dla dwojga osób i na dodatek tylko nasz- w moim mniemaniu to jednak jest jakiś luksus W porównaniu do ściskania się z innymi przez całą noc Na jednym forum tak czytam, i podobno obsługa jest miła. Dla mnie taki weekendowy wypad (o którym tż nie za wiele będzie wiedział) to pewnego rodzaju przygoda.. tym bardziej że pojedziemy tam sami, cała noc nasza, no i jednak mamy tam te romantyczne wschody i zachody słońca, spacery po plaży itp. A to byłby pierwszy nasz wspólny wyjazd z noclegiem w obcym miejscu

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-07-01 o 13:17
Stary 2011-07-01, 13:22   #1345
martita_891
Zadomowienie

Patisia wagon sypialniany dla dwojga kosztuje 260 zł...mielibyście za to nocleg w przytulnym, przyzwoitym hotelu z łazienką, bez hałasu...

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-07-01, 13:23   #1346
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Niestety.. Jeśli wyrobię się z pieniędzmi to raz w życiu będzie można pozwolić sobie na 'luksus', tylko żeby kaski na tyle było Ewentualnie pozostaje wykup miejscówki, która jest tania No albo liczenie na małą ilość osób

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Trzymam za Ciebie kciuki, żeby jak najszybciej się udało
Dzięki za kciuki

Cytat:

asia665 jesteś młoda, zdrowa i na pewno szybko się uda Swego czasu udzielała się tutaj sanderinka jako staraczka a już dawno urodziła. Ona nawet jakoś wspomagała płodność jakimiś ziółkami, nie pamiętam dokładnie czym Ten wątek jest magiczny i staraczki szybko zachodzą
Mam nadzieje

Jestem mamą

Stary 2011-07-01, 14:35   #1347
KarlaNobody
Zadomowienie

ha wreszcie przyszla moja paczka ^^

U Was tez tak pada caly dzien??? no nic tylko spac i spac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 15:52   #1348
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patisia wagon sypialniany dla dwojga kosztuje 260 zł...mielibyście za to nocleg w przytulnym, przyzwoitym hotelu z łazienką, bez hałasu...
No tak właśnie widzę.. Mielibyśmy w sumie apartament 2-osobowy w tej cenie, i to bardzo dobry, bo wczoraj oglądałam masę takich Chyba że wagon sypialny dla 3 osób, wtedy cena to 210 zł Ech sama już nie wiem.. jeślibym miała pewność że z tż uda nam się usiąść i że nie będzie zbyt dużego tłoku w przedziale, to by nie było sensu wykupywać specjalnie, ja w zwykłym przedziale mogę się położyć na boku na siedzeniach bo zawsze tak robiłam A spać nie koniecznie musimy (choć po nocnej jeździe pewnie będziemy zmęczeni ).. Nie wiem jak to zrobić

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
ha wreszcie przyszla moja paczka ^^

U Was tez tak pada caly dzien??? no nic tylko spac i spac
Jaka paczka? U mnie pada od czwartku, masakra jakaś A tż wraca w przyszłą sobotę!

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

asia665 masz 20 lat? Bo dopisuję Cię do listy do mamusi staraczkowych
Stary 2011-07-01, 17:08   #1349
aguu00
Zadomowienie

Asia, ja też się strasznie bałam, chciałam iść do kobiety ale w końcu poszłam do faceta, poszłam na nfz wiec było tam zawsze masę kobiet i on w sumie badał mechanicznie.. wizyta trwała 5 min i za dużo nie było gadania. Dlatego ja przestałam się bać. A tobie radze znaleźć jakiegoś innego.. jak mu powiedziałam że jestem pierwszy raz to udał że tego nie słyszy.. ;c Więc nie ma się co bać. Teraz jak chodzę do położnej i nie słyszę proszę się rozebrać to nawet mi tego brakuje.

Oj, jestem styrana.. ;< ale kupiłam sobie torebkę taką jakiej szukałam od dawna. wiec jestem szczęśliwa i znalazłam płaty ryżowe więc idę robić sajgonki ^^

Stary 2011-07-01, 17:58   #1350
zoskasamoska
Wtajemniczenie

W poniedziałek mam wizytę. Gdy się dowiedziałam o ciąży to byłam u lekarza , tylko pęcherzyk było widac, a teraz już mamy chyba 9 tydzień,wszystkiego się dowiem co i jak, zobaczę małego.

Jak się mamusie czujecie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości