|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 6,82% |
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
3 | 6,82% |
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
0 | 0% |
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
3 | 6,82% |
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
12 | 27,27% |
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
23 | 52,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
chyba tym rumiankiem bede dopajac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja jestem po teningu personalnym padam na twarz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Moderatoreska
|
U Oli podejrzewają zbyt szybkie zrastanie się czaszki, będzie miała tomografię i jesli to się potwierdzi odpukać, będzie operacja. Lekarzowi nie podobała się główka, tz jej kształt i dlatego zleca tomografię, będą ja usypiać, no i ma to co Piotruś, ten tydzień wszystko powinien rozstrzygnąć.
co jeszcze ich spotka to ja nie wiem co chwila coś innego, mam nadzieję,że na tym się zakończy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane
![]() u mnie chyba skok... mały nie był jeszcze tak niezdecydowany jak w przeciągu ostatnich dni.. sam nie wie czego chce... jeść, spać, bawić się, płakać, na rekach, nie na rekach.... chciałam powiedzieć, że jeżeli wasze dzieci nie cha w danym momencie smoka to nie należy im go wciskać na silę mając nadzieje, że jednak się zdecyduje...bo zrobią tak jak moje dziecię i was spektakularnie obrzygają....jaka głupia matka ze mnie ![]() ![]() po czym mój synek zasnął w 3 sekundy, a przed spektaklem walczyłam już godzinę żeby zasnął bo chciałam zjeść śniadanie (godz. 14.30) ![]() Eweska brak mi słów, żebym mogła opisać to jak i cholernie przykro z powodu dzieciaczków...współczuje ogromnie....serce się kraja, ze takie maleństwa już tak cierpią...pozostaje tylko mieć nadzieje i wierzyć, że szybciutko wyzdrowieją i ten koszmar się skończy! łzy same się cisną... druzo siły dla was ![]()
#4684 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie mam czasu nawet do was zajrzeć i piszę z doskoku ![]() Ewesko, tak bardzo mi przykro i nie wyobrażam sobie co siostra i cała rodzina muszą przechodzić. Przesyłam tylko wirtualne uściski i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() Anula, jeśli Cię to pocieszy to u mnie pobudki są co 2 godziny, czasami częściej ![]() Andziot, niezły ten wynalazek ![]() Grazin, ja odkładam zawsze Tymcia bo śpię na nierozłożonym łóżku, mam niewygodne to łóżko do spania z dzieckiem i generalnie boję się, że śpiąc razem uderzę go ręką czy nogą ![]() ![]() W ogóle to witam nowe dziewczyny ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-03 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Rozeznanie
|
ewesko ,princi
![]() ![]() u mnie wczoraj byli goscie-nie lubie ich- z 1,5 rocznym synkiem ,ten mały jak to dziecko krzykliwy i rozbrykany,a moj raczej chowany w spokoju......w nocy miałam masakre spac nie chciał spac poszedł o 22 a pobudki o 24,3,5,7 i od9 nie spi wcale...... teraz padł u mnie na raczkach ![]() pogoda do du.y,ze spaceru nici grazin twoja wizja antykoncepcji mnie rozwalila ![]() ja jeszcze nie myslałam o bara bara,a maz owszem ![]() edzik i gabulka na matach fp ![]() ![]()
#4687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dziennie po 3h będziesz w siebie to wklepywać/wmasowywać czy co tam jeszcze ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Wtajemniczenie
|
acha i chciałam jeszcze powiedziec, że chińskie banki są super!
masowałam sie juz RAZ!(trochę tz pomagał ![]() ![]() ![]() a dzisiaj jeszcze strzele sobie masezke na włosy z żółtek i olejku rycynowego co by były lśniące i zdrowe! o ile moje dziecię na to pozwoli, bo od dwóch dnie się zbieram i ciągle coś mi przeszkadza ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-07-03 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś to serum rozgrzewające ale to był koszmar, myślałam że się wścieknę bo tak piekło
![]() ![]() ps. jakie maty polecacie jeszcze oprócz Rainforest? Z tej serii mam karuzelę i chciałabym coś innego ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-03 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zadomowienie
|
Dzizas, dziwczyny, jak wy o siebie dbacie!
Ja to taka szarówa. Nawet mi sie zwykłego balsamu nie chce w tyłek bądz brzuchol wklepac a co dopiero bańki! No badania mam wszystkie rewelacyjne, wecełek juz ledwo wyczuwalny. Lekarz powiedział ze organizm mugł sam infekcje zwalczyć...ale mi cos nie pasuje...od 2 dni wiecej krwawie...moze to @ jesli nie przejdzie do środy, czwartku, ide znów do gina... Współczuje wam niewyspania. Az głupio się chwalic ale nasz Olek, budzi się 2 razy w nocy. Sam potrafi wylezeć w łóżeczku. Pod warunkiem of kors ze ma sucho i jest najedzony ![]() Mam pytanie: Czy ktos kąpie tak jak my, po 21-szej czy to myśmy taka dziwna porę obrali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
dorka ja z moja pannica szesciodniowa poszlam spac wczoraj o 12 w nocy i do rana tylko raz mnie obudzila
![]() ![]() Ja ostatnio kapalam mala po 22. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Wtajemniczenie
|
jak wy to robicie, że wsze dzieci budzą się raz góra dwa razy w nocy? <mdleje>
mój to co 3 godziny maksymalnie je ![]()
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie sie obudzila po ponad 4 godzinach i chyba zapomniala, ze jest takie cos jak jedzenie bo lezy sobie i nawet nie placze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Rozeznanie
|
Tez sie zastanawiam co mam zrobic zeby moje dziecko pospalo dluzej. 2dni temu pierwszy raz sie zdarzylo ze spal niecale 4 godzinki , ale akurat sie obudzil jak ja szlam spac, maly zlosliwiec
![]() A tak to w nocy spi najdluzej 2,5 godzinki, ale juz sie jakos przyzwyczailam i jakos normalnie w dzien funkcjonuje, a nawet znalazlam czas na sprzatanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Wtajemniczenie
|
Zytus mysle, ze za jaki czas to spanie sie wydluzy... moj tez glownie je co 3 godziny minimum, ale zdarzy mu sie czasem pospac 5 godzin, ale to rzadko... czekam na moment kiedy sie wyreguluje i zacznie spac dluzej... bo to chyba w koncu nastapi tak?
![]() ![]() Dorkabl ja o siebie dbam tylko jakjest tz i uda mi sie wyrwac pod prysznic na dluzej ![]() ![]() ![]() A oto moj wczorajszy elegant ![]() DSC05677.jpg Poznajecie trampeczki? ![]()
#4697 |
Rozeznanie
|
Ależ elegancik, pewnie odrazu rozkochal dziewczyne w sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie, odkąd minął mój TP, ciągle straszą, Ci bardzo życzliwi, że to niebezpieczne, że ja już tyle po terminie, że jak ja mogę spokojnie w nocy spać, że powinnam awanturę w szpitalu zrobić ![]() Staram się nie słuchać, nie wdawać się z nimi w dyskusje ale uszy mi już puchną ![]() Cytat:
![]() Iga, bawiąca się na macie ![]() Cytat:
![]() aaaaaaaaa Paulizia piękny avatar ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-03 o 16:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a trampeczki to z avatarka ![]() Cytat:
poza tym termin porodu jest dość umowną datą ... + - dwa tygodnie więc czas jest jeszcze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Paulizia co za przystojniak z twojego Antosia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Rozeznanie
|
gusiagatko, Twojemu dziecku poprostu za dobrze w brzuszku i dlatego nie spieszno mu do wyjscia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | ||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Zaliczylismy wczoraj wyprawe do gina do Londynu, najlepsze, ze dawno nie bylismy w tej przychodni i sie zgubilismy ![]() ![]() W domu wprowadzilismy male zmiany i Nadia zamiast spac w koszyczku obok nas, spi w swoim lozeczku w swoim pokoiku ![]() ![]() Jak to jest u was? Maluszki spia z wami razem czy oddzielnie juz?? Agus, ale super, ze sie tak wzielas za te treningi ![]() Zazdroszcze, chetnie bym polazila na jakas silke, ale na razie nie ma jak (czas, karmienie piersia itd) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gusia, moja niunka zechciala laskawie wyjsc dopiero 9 dni po terminie ![]() Takze moze male Nadie tak maja ![]() ![]() Zytus, jaki slodki avatar ![]() delicadeza, scio, witajcie ![]() ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-03 o 16:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Wtajemniczenie
|
Antos pieknie dziekuje za komplementy i przesyla buziaki dla cioteczek wizazowych
![]() ![]() Gusiagatko nie sluchaj ''zyczliwych'' ![]() ![]() Camomile no nie gadaj, ze tak bedzie wygladala moja wizyta po 6 tyg ![]() ![]() No u nas bylo tak, ze najpierw byl zamiar, ze Antek spi sam w drugim pokoju. Niestety nie potrafilam go tam zostawic wiec zrobilismy przemeblowanie... teraz w ogole nie spi w lozeczku ![]() ![]() ![]()
#4704 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj mój mąż kupił bodziaki dla Małej i wyskoczył z tekstem: Jak z niej prawdziwa kobieta to teraz szybciej wyjdzie, tatuś nowe ciuszki kupił ![]() ![]() Cytat:
![]() Paulizia staram się ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-03 o 16:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zadomowienie
|
Camomile nasza Mróweczka (która teraz spi 2-ga godzinke) nigdy nie spała z nami
![]() Zawsze go odkładam do łóżeczka. Dziś rano wzięłam go do nas, pogaworzył, pomachał raczkami i zażądał zmiany pieluchy ![]() Mam taka teorie na ten temat. Że to dzieki tym przeklętym lampą pod którymi leżał 7 dni w szpitalu (żółtaczka). Poza przebieraniem i karmieniem, nikt go z tamtąd nie ruszał, wiec nie zdążyliśmy go rozpieścić ihih Gusiagatko ja się starałam wyłączyć na gadania innych. Kazdy poród jest inny, kazda kobieta i sytuacja jest inna... ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Mam pytanie do dziewczyn które karmią UU i trzymaja diete. Co myślicie o pierogach z jagodami? Takie ugotowane jagody to sa ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Rozeznanie
|
Kurde napisałam tyyyyle i wyłączył mi się wizaż
![]() W skrócie: byłam na zakupach - w factory outlet rozprzedaż fajne ubranka dla dzieci za smieszne ceny - troszke kupiłam sobie też np. spodnie za 14,90 ![]() Poza tym dziś nuuuda, deszcz i spanie i jedzenie my tak samo jak dzidzia. nie chce mi sie nic pisać ani nic robić, leń mnie ogarnia ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- A Pola skończyła wczoraj 2 miechy, nieźle jest na tym świecei tak krótko a mi się wydaje że całe moje życie ![]()
#4707 | |
Zakorzenienie
|
jestem..
bylismy za miastem Zosia bawila sie w wozku , potem spala i przed wyjazdem do domu nakarmiona w samochodzie bo wielki placz i kupa ![]() bo ostatnio po kazdym jedzeniu wystekuje kupe w mekach ![]() ![]() andziot wiesz tu nei chodzi o jedna nieprzespana noc chyba, bo ja w sumie nie jestem spiochem totalnie i zawsze wczesnie wstawalam, pracowalam w USA, gdzie na 2 prace jechalam przez 4 miechy i pracujac 16-18 godzin spalam 3-4 godziny codziennie ![]() tylko jakis marazm chyba. ze jedna noc by sie przydala, moze ten @ tak na mnei dziala, ale faktem jest ze spadek formy totalny... co do brudu to wiesz, u mnie jest ten problem ze ja bym chciala byc perfekcyjna we wszystkim a tak sie nie da.... w pracy w domu, czysto, dobrze, wygladac dobrze, itp itd, zawsze mialam takie kompleksy i problem ambicjonalny, nie umiem odpuscic, ale to ma korzenie w dziecinstwie i tamtych problemach ale nie zasmiecam tym forum. ale masz racje porownuje sie i Zoske bo mam troche psychike zepsuta niestety. obiecuje juz nie jojczyc bo kochane mam dziecko przeciez i bardzo to doceniam, poza tym zdrowe i fantastycznie sie rozwija ![]() moria sliczna ta Iguska na macie!! co do ulewania na zolto to mojej takie ulanie z zoltymi plamami raz sie zdarzylo tylko, tez sie wystraszylam ale nie powtorzylo sie wiec nie wnikalam. WSZYSTKIE DZIECIAKI NA MATACH BOSKIE!! mozna ogladac i ogladac!!!! Gusiaczku moja kolezanka tu w Norwegii urodzila 16 dni po terminie zdrowego chlopczyka i wody byly czyste i lozysko ok, tak wiec bedzie dobrze ![]() Scio witaj..a my sie z innego watku znamy kochana.... ![]() mamaoptymiska masz racje absolutna ![]() ![]() mary jak bede bardzo niewyspana to tez bede dokarmiac, ale na razie jedziemy na samym UU i chyba musze byc dumna zamiast narzekac co? musicie mnie w tym wesprzec cobym nie marudzila za specjalnie ![]() Cytat:
![]() matall a ja lubie jak mnie tak pali to czerwone eveline, mam wtedy jakies abstrakcyjne przeczucie z ejak boli i pali to dziala ![]() Paulizia ale piekny kawaler z antosia! Camomile ![]() mala zrobila kupe i siedzi u mnie na kolanach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W H&M nie bylo ciekawego zupelnie NIC, a w C&A jakies tam resztki. Ogolnie jednak nadal dla mnie MC rzadzi i w Smyku tez sporo fajnosci,ale glownie bodziaki, ktore juz mamy. Cytat:
![]() a odnosnie smoka - kupilam dzisiaj ten Nuka z Krecikiem - Misior wziela do buzi, wyplula od razu i spojrzala na mnie wzrokiem "Matka co ty mi tu dajesz?". Trzeba przyznac, ze jest wierna marce - tylko Avent i juz. Wczoraj byl dzien wrukwienia i mala byla na wszystko wkurzona, dzisiaj jest jak aniol, bylam w galerii 2 godziny, wrocilam, spodziewajac sie Armageddonu, a tu cisza i spokoj, mala ma imprezke pod karuzelka a TZ robi parowki w ciescie francuskim. A i chyba rzeczywiscie diagnoza ze skaza bialkowa jest trafiona - Miska od momentu zmiany mleka na Pepti robi kupe model klasyczny a nie model "zgnilozielone smrodzisze". Cytat:
Cytat:
Chcialam jeszcze w skrocie dodac, ze kupilismy malej lozeczko na wies http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...682064234.html model czerwony. Do niczego nie pasuje, ale przynajmniej jest fajnie pstrokate (a jak wiadomo,ja lubie pstrokacizny). I jeszcze nianie kupilismy, ale nie mam pojecia jak to ustawic, zeby dobrze dzialalo, na razie zbiera mi CB radia z osiedla, niezle co? Ostatnio pan Józef szukal kogos, kto by mu podnosnik obsluzyl.... Chyba pojade jakos w polowie tygodnia z nia na wies, bo pogoda ladna. A teraz przenosze sie do klubiku i tam cos ponotuje mądrego (albo i nie, ale grunt,ze ponotuje). |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz nie mam nawet takiej opcji chcialam napisac cos co juz jest powszechnie wiadomo, otoz daisy jest najmilsza osoba jaka znam ![]() daisy odpowiadam tutaj: mmmm marzylo by mi sie takie 22letnie ciacho ![]() ![]() ![]() co do wiaderka to norbert je kocha(w wanience ma leki i odruch moro permanentny) a ja kocham morie ze tyle sie napisala o tych wiaderkach i mnie przekonala ![]() jest to super relaks dla niego, pomaga na wszelkie dolegliwosci, i sam sie dopomina jak go nie wykapie do 20.30 uwielbiam na niego patrzec jak sie chlapie w wodzie ![]() u nas ciezki dzien, boli mnie glowa
![]() |
#4710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja ma zegarek w pupce. Budzi się co dwie godziny... Ale ja się wysypiam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.