|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
dobrze, że mamy na dole duży przedpokój to tam w deszcz ją do wózka pakuję zauważyłam, że jak senno-deszczowa pogoda, to mała cały dzień śpiąca, a spać nie może kolba co tam u was?? |
|
|
|
|
#752 |
|
Raczkowanie
|
kurczę, teraz poczułam jak mi Was brakowało
!!! Tzn czasem wchodziłam poczytać (więc jestem w miarę na bieżąco) i stąd wiem jak piękne dzieci rodziły się na wiosnę!!!! Cudowne mamy dzieci Mamusie!!!!U nas super, wręcz rewelacyjnie. Ola jest na 50 centylu zarówno z waga jak i wzrostem (biorąc siatki dla dzieci urodzonych o czasie a nie wcześniaków). Waży już 7,5kg!!! Śpi po 10h, je zupki i deserki no i uczy się pić z niekapka - z marnym skutkiem Cyc dalej w użyciu!Postaram sie udzielać na bieżąco - wybaczcie mi to długie milczenie!!!! |
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami bywają takie dni ![]() mi ludzie też mówią, że mała jest duża, także chyba nie ma co się nimi sugerować ![]() ja bym wzięła chorobowe, ale niestety małe miasto a tż pracuję w tej samej firmie, i chce tam jeszcze popracować Kolba super, że mała tak fajnie się rozwija moja tez jest na 50 centylu więc mamy takie same wagowo córki
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-03 o 14:31 |
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Fabian dzisiaj tez maruda, chyba pogoda tak na niego dziala,wpakowalam go do chusty,ogarnelam mieszkanie na tyle ile moglam zrobic z nim przyklejonym do mnie
a teraz spi wtulony a ja pije herbatke
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Montii- ciekawe, czy te spanie to kwestia wieku
![]() kasiunia-dzięki to pewnie skok, moja tez miała w jedenastym tajka- ale dobra ta twoja Lenka Kąpiel mi się spodobała, choć na początku miałam tremę i nie wiedziałam, jak sie usadowić, żeby nam obu było wygodnie. Na przyszłość więcej wody naleje, bo pękaty brzuszek Nadii co i rusz wystawał ponad powierzchnie ![]() ego-ja tak jednym okiem ogladalam tv mamy i w salonie iw sypialni, ale wole w sypialni, bo tam lepsze nagłośnienie jest izabela- 10 godzin ![]() a jak pampek to wytrzymuje? ja tez nie biegam jakoś często w obcasach, szczególnie teraz, gdy wychodzę przeważnie z dzieckiem, ale nawet po domu ponosić jest fajnie ![]() na takie wysokie szpilki nude polowałam ubiegłej jesieni, ale wtedy już nie było sezonu, wiec teraz już musiałam kupić ![]() niutka- ty to się masz z taka gromadka, podziwiam fajnie masz z tym urlopem, ja niestety zaległego mam może z dwa dni, bo do obecnej pracy przeszłam we wrześniu, a od października dopiero umowa o prace. mordka- widzę, ze kolejne smaki do kolekcji Ja na razie testuje różne soczki.ale szybkie porody, zazdroszczę ![]() kolba- witaj śliczna córeczka kolejna spódniczka, tym razem za 6 złotych http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../94/1681959424
|
#756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
super, że jesteś, piękna córcia i super się rozwija, kurczę już niekapek, a my jeszcze zupek nie zaczęliśmy
![]() Cytat:
![]() iza ściągnełąm od Ciebie gwiazdki, będę robić zdjęcia, bo mąż parę pomysłów rzucił, bo ja to beztalencie jestem ![]() niutka na mamę możesz wykorzystać tylko 14 dni opieki te 60 dni jest na dzieci, możesz tak zrobić, że zwolnienie będziesz brała na któreś z dzieci ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() u mnie pampek też wytrzymuje do ok 5 czy 6 rano od 21 wieczorem |
||
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
moj ma pampka od ok 20.00 do 8 rano suchego,no moze lekkie siuski... dopiero po 8 rano sika ze hohoh
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moja jakoś dużo sika nocą, bo 7 godzinach pampers jest wręcz ciężki
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
witamy!!!
Cytat:
![]() czemu ja tak nie mialam
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
tak jeszcze w klimacie butowym- doradźcie mi, brać wersje czarna, bo mi się tez bardzo podoba, tylko się zastanawiam, czy może nie wygląda zbyt wulgarnie
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nude to byl dobry wybór
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko przespało sie 30 min, zdąrzyłam ugotować obiad, ale zjeść juz nie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podczas spania nie zawraca sobie głowu sikaniem |
||
|
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ściągam a pielucha sucha ![]() założyłam nową, i kolejne przebieranie było po 2,5h, biorę ja na ręce a pajac mokry, pielucha strasznie przeciekła, a to był oryginalny Pampers, a z Dada mi się to jeszcze nie zdarzyło, a leżała nawet 12h ![]() A w ogóle czy to możliwe że mała jest uczulona albo wrażliwa na Pampersy ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
#764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak to ja wyglądałam serio w 6-7 miesiącu ![]() Cytat:
myślałam, że ją piiiiiiiiiiiiiiiiii.... sprzedałam kuchnie bez sprzętów 3 mesiące temu bo sprzętu biore do nowej bo na gwarancji - wszystko poodłączane - idę zobaczyc co i jak a ona na podłodze sprzęty do zabudowy bez pytania podłączyła do gniazdka i piecze w moim piekarniku, lodówkę sobie wlączyła, zmywarkę - podkreślam sprzęt do zabudowy na ziemi...... Cytat:
Czarne mi się nie podobają też.
|
|
#765 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki za opinie
Cytat:
Cytat:
chociaż to tez zależy od rodzaju, premium care i new baby bardzo przeciekały, a active wcale, chyba, ze mąż zapnie jakoś na stringa ![]() może być uczulona, np na wypełnienie, albo to coś, czym nasączają pampersy (active, sleep&play) ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
fajny kolorek butków, ale dla mnie nosek za smukły, drugi palec by mnie bolał. dzięki za opinie dziewczyny, tak mi się wydawało właśnie, ze te nude lepsze, ale zawsze lepiej się upewnić
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym już dzisiaj po to jechała tra my aktualnie mamy active, może coś krzywo zapięłam, ale poza tym pielucha była pełna po brzegi ![]() bo od samego początku używałam Papmków, małej dość szybko zrobiły się odparzenia z którymi strasznie długo walczyłam, w między czasie przeszłam na Dada, odkąd wyleczyłam to smaruję, wietrze i zmieniam często żeby już nie dopuścić do tej sytuacji, ostatnio kupiliśmy Pampki bo cena nie była zła, używam ich od przedwczoraj, dzisiaj rano patrze a mała dostała czerwonych kropek na skórze, ostatnio tez tak się zaczęło
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
coralady kliknięte
hmmm chyba się będziemy musiały zastanowić moja też pampka ma suchego całą noc ale jak zacznie sikać z rana to nie nadążam zmieniać tak w ogóle to nabawiłyśmy się odparzenia w białych pampersach albo to uczulenie jakieś, Nadii powychodziły krostki twardsze takie na pipce i parę na pupie traicionera mi się podobają ale nude zdecydowanie lepsze, czemu u nas nie ma tego sklepu ile dałaś za buty ?? kupiłabym sobie te cieliste, super spódniczkę kupiłaś Iza widzę że też się zastanawiasz nad pampersami, mnie też gnębi pytanie czy nie jest uczulona ale na te białe mirabilka strzeliłabym przez łeb może jej by się na korzyść poprzestawiało ![]() właśnie stwierdziłam że czas zacząć poszukiwanie krzesełka do karmienia bo pewnie zanim się zdecyduje to minie jakiś miesiąc
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pampków -mogą pampersy uczulac - koleżanka używała dla swojej małej tylko huggies . Swoją drogą może spróbuje jak się one będą sprawowac - tylko porównam cenę do pampków oryginalnych . W biedronie są to będą ogólnodostępne Co do krzesła do karmienia mam jeszcze swoje drewniane jak byłam mała - póxniej wędrowało po rodzinie i teraz jest niebieski bo ostatnio używał syn kuzynki - ja znów zdrapie farbę i zrobię białe. Jest bardzo stabilne i rozkłada się na taki fotelik ze stoliczkiem i służy do ok 4 lat ![]() Tajka - twój britax rozkłada się na płasko ? ile jest pozycji do zastosowania siedzących ( o kąt mi chodzi ) i czy montuje się pasami czy masz bazę?
|
|
#769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mi się te drewniane podobają
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim przypadku to rzeczywiście może być od pampkow, active są chyba aloesem nasączone ![]() Cytat:
Teraz czekam na zakończenie aukcji ze sweterkami rozpinanymi, bo stwierdziłam, ze na taka pogodę jak teraz, to się przydadzą, no i na jesień będą potrzebne. dobija mnie ta pogoda, w ogóle nie czuć, ze to lipiec, wczoraj wyszłam w swetrze, płaszczu i żałowałam, ze nie wzięłam apaszki ![]() Ja na początku będę karmić w leżaczku, bo mam taki z miejscem na postawienie jakiegoś jedzenia no i czekam, co to za krzesełko teściowa mi kupiła, może akurat fajne, a jeśli nie, to sama coś wybiorę. Nadia taki dziś zaciesz miała przy oglądaniu książeczek, żałuję, ze tylko trzy kupiłam, bo to bardzo fajna seria, poszukam w necie. Mirabilka- i bardzo dobrze
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Zwariuję. Mała miała jakąś jazdę ok. 14, nie wiem, czy brzuszek ją bolał czy co, obudziła się głodna i za nic nie chciała złapać cycka, darła się wniebogłosy. Ściągnełam laktatorem i dalam w butelce. Wypila
![]() mam nadzieję, że to tylko incydent, a nie początek końca karmienia
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, zobaczcie to, ja padłam, jak można mieć tak w głowie nas... http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102...as=1&startsz=x
|
|
#773 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak można robić takie rzeczy tak maleńkim dzieciom ![]() Byliśmy dzisiaj w h&m ale niestety wszystko już przebrane Kupiłam tylko małemu kapelusz bo nie miał, pewnie wiecie jaki. Taki zielono - niebieski z żółwiem Alan marudzi, zasnąć chyba nie może
|
|||
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam sobie wyobrażać, jak będzie wyglądało dalej życie tych dzieci, masakra jakaś
|
|
#775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/hm-kapelusz-kapelu...684395449.htmlBiedne nafaszerowane hormonami
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-07-03 o 16:39 |
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
do tego bezpłodne, nie będą miały przyjemności z seksu i jeszcze pewnie jakieś problemy natury psychicznej, ból hormony wszystkiego nie załatwią
![]() cos strasznego, jak można legalnie robić takie rzeczy
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z biedrony i po tajniacku
otworzyłam paczkę huggisów 3 żeby zobaczyc jakie w środku i porażka - dady premium milion razy lepsze i dużo tańsze. Zaraz muszę te gazetki przewertowac i szukac gdzie akcja na pampki active albo premium care jest - bo w rossmanie widziałam w gazetce, że są ale to dwie paczki i nie wiem czy się aż tak opłaca.http://www.tesco.pl/produkty/pieluchy/ w tesco pampers 3 premium care 120 szt za 80 zł opłaca się to w ogóle? w biedronie było 120 szt huggies za 40 zł m- ale przebitka
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-07-03 o 16:50 |
|
|
|
#778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej, od rana nie mogę Was nadrobić - my dziś chorujemy oboje, mąż i ja, mam nadzieję, że Krzyś się od nas nie zarazi; niedługo ma do nas teściowa przyjść trochę królewicza pozabawiać, bo żadne z nas nie ma siły
![]() pewnie mi się nie pocytowało, ale Montii, ale pomysł na zdjęcie z tym praniem, popłakałam się ![]() traicionera, ale obcas! ja bym nie była w stanie w takim chodzić, zabiłabym się nie robiąc kroku ![]() kolba, wróciłaś fajnie, że Ola się ładnie rozwija, jest śliczna!mordka, ale Twoja córcia ma włoski przepiękne ![]() kasiuni_a, w sumie przy kupowaniu chusty jedyne, co może Cię jeszcze interesować poza ceną i rozmiarem to materiał, na początek lepiej tylko z bawełny, bo łatwiej się dociąga, a z lnem/jedwabiem już trudniej, są jeszcze z domieszką wełny albo całe wełniane, ale mnie do nich jakoś nie ciągnie (na razie )Cytat:
![]() bosti, też tak jak ego myślę, że może warto w nowego lapka już zainwestować, zamiast pakować tyle pieniędzy w starego, cenowo może wyjść podobnie... Cytat:
Cytat:
i czasem na wyjścia dalsze babydreamy mu zakładam
|
|||
|
|
|
#779 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co za palant z niego . brak słow ![]() super ![]() pozazdrościć wam spotkania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam nowy sposób ![]() jak mój zaśnie w bujaczku/leżaczku to go biorę na ręce ziuziam jeszcze chwilę i przekładam do łóżeczka - dłużej śpi ![]() rzeczywiście miałaś mały brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Monti - zdjęcie z praniem boskie
|
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wpadam się pochwalić, że ja już po sesji!!!
![]() Wow, piękne szpilki. Podziwiam, że możesz w takich chodzić, ja co najwyżej mogę na takie popatrzeć, bo nie wytrzymuję z bólu na obcasie większym niż 5 cm....i ciężko tak niskie buty kupić.... Cytat:
![]() Cytat:
Byliśmy na wyprzedażach. W H&M promocja dotyczyła rzeczy tylko przecenionych, a nie wszystkich, więc na 3za 2 się nie załapałam, ale i tak trochę kupiłam, za to dużo rzeczy kupilłam w Reserved i 5-10-15. Dużo koszulek na przyszłe lato, spodenki, 2 pary spodni na jesień, buciki, sweterek, piżamkę i kilka bodziaków. Na Tesco już nie mieliśmy czasu Ale i tak jestem zadowolona |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

w desperacji wysłałam tż na spacer po podwórku chociaż pada i może tylko pod wiatą jeździć 
to tam w deszcz ją do wózka pakuję 

, bo oprócz macierzynskiego, potem 2 tyg dodatkowego, 2 dni opieki i zaległy wypoczynkowy z zeszłego roku ( cały, bo cała ciążę byłam na l-4, stąd nic nie wykorzystałam) do tego bieżacy wypoczynkowy i jak się okazało, mój zakład pracy daje miesiąc dodatkowego urlopu macierzyńskiego z funduszu pracowniczego

ile dałaś za buty ?? kupiłabym sobie te cieliste, super spódniczkę kupiłaś