|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Shira - swietny opis , bylas dzielna,najlepiej mi sie podobala jak napisalas o wodach hihi, usmialam sie
Agula- sliczny kacik I pokazny brzusiu ![]() Dawno nie pisala Ania82 z Londynu , a wydaje mi sie ze miala jakies skurcze , juz drugi czy nawet trzeci dzien sie nie odzywa????? Madziulka17 trzymam kciukasy |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Trudno będziemy mieli 3 spacerówki ![]() Natka ja też z Filipem chorowałam na czarny wózek ![]() a dla Lilki chce jakiś jasny, widziałam takie fajne XA w kolorze malinowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-04 o 13:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | ||||||||||
Zadomowienie
|
No tyo super!
![]() Beatko, i jak sąsiedzi się Wam widzą? Karoline, brzuś śliczny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Shira, dziękuję za opis! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maxi Cosi Mura 4 byl naszym marzeniem, a i 3 jest fajna ![]() A kolorek super, też uwielbiam czarny! Cytat:
Agulaaabar, ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Pytałam tak ogólnie o Waszą opinię o całym wózku, bo na necie jest masa, ale anonimowe... Wytyka się mu ciężar, ale my na parterze, moi rodzice też, a teściówka na 4 pietrze, więc jej kupimy tylko spacerówkę jak przyjdzie czas, żeby się też nie tarabanić. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
apropos zwolnień po terminie porodu to ja mam tp na 22 lipca a na ostatniej wizycie gin wypisał mi L4 do 29.07
![]()
#4925 |
Zadomowienie
|
Jeju, znowu pada... Idę robić obiad...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Wtajemniczenie
|
Natka gr. 39 tc , wózek świetny bardzo mi się podoba
agulaaabar- bardzo fajnie urządziłaś kącik i brzuszek masz śliczny ale szczupła jesteś jak urodzisz to się będą pytali czy oby Pani nie w odwiedziny przyszła ![]() Shira opis porodu niezwykły powinien powstać jakis biuletyn z historiami wszystkich mam wizażowych lipcowo-sierpniowych bo czyta to się z zapartym tchem youyou- brzuszek taki masz fajny i w końcu się pokazałaś nie wiem czemu ale wyobrażałam sobie Ciebie inaczej tzn, z jasnymi włosami nie wiem dlaczego może przez synka że ma takie jaśniutkie ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
dokładnie tak jest jak urodzisz wczesniej to l4 sie anuluje automatycznie a później leci macierzyński ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- i tak mi przypomniałyście musze spakować niedrapki czy drapki nie wiem jak to sie nazywa ja na to mówię rękawiczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a buźkę już Wam kiedyś pokazywałam, jakoś z brzuszkiem ok 20-24tc ![]()
![]() |
#4928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a moja od 3 dni to tak szaleje całymi dniami że normalnie kręćka można dostać, strasznie się wypina a jakiś czas temu znacznie mniej się ruszała - teraz chyba nadrabia i przed porodem jeszcze chce mi dać porządnie w kość (a konkretnie w kości żebrowe i miedniczne ![]() Cytat:
![]() ![]() sąsiedzi bardzo fajni są, my już ich wcześniej znaliśmy bo oni tu mieszkają już chyba 5-6 lat -oboje ok. 33-34 lata - mają 3 dzieciaków - dwóch chłopców - starszy 11lat, młodszy 8lat i najmłodsza córeczka niedawno roczek skończyła, w najbliższym sąsiedztwie najfajniejsi sąsiedzi. u mnie leje jak z cebra ale obiadek już mam zrobiony - lece jajka ugotować bo tż sobie barszczyku białego zażyczył ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Mi powiedzieli ze badają dzieciom cukier, i wyszedł za niski zarówno w badaniu laboratoryjnym jak i na glukometrze. Powiedzieli tez ze wczesniaczki takie moga miec takie zaburzenia weglowodanowe.
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
hej wrzuciłam zdjęcie do klubiku
![]()
#4931 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz jestem pewna ze mozna ja kupic ![]()
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Lilka jak tak ładnie Ci się laktacja zaczęła to spróbuj mała jak najczęściej przystawiać. Laktatorem zawsze mniej się ściągnie niż dziecko jest w stanie.a po tych dwóch tygodniach mała najprawdopodobniej zaczęła chcieć więcej mleczka więc nieco wystarczy pobudzić cycochy
![]()
#4933 |
Rozeznanie
|
youyou nie wzieli Cię do szpitala na odstawienie fenoterolu? ja z pierwszym byłam na fenoterolu i po 36 tyg mi odstawiali ale w szpitalu, po jakiś 8 godzinach dostałam mega skurczy, na co doktorek że to normalne po fenoterolu i dali mi chyba relanium na uspokojenie i przeszło po jakiejś godzinie dwóch... więc nie zdziw się jak Cię weźmie, a dlaczego do 38 tyg trzymali ci na tych tabletkach?
a na zagagę to wypróbuj coca-cole ![]() ania nie wiem czy zrobili to specjalnie dogonisz myśli teściowej? ![]() shira gratuluję, dzielna mama jesteś marina ja przy 1 dziecku miałam enfamil, do drugiego już też kupiłam opakowanie, ja mam aptekę w któej kupuję za 23 zł, jak nie znajdziesz nic na necie daj znać to dam ci namiary na tą aptekę. Któraś z dziewczyn pisała że dziecko cięzko przestawia się na inne mleko - u nas nie było problemu, jak mały skończyl rok przezruciłam się na nestle a wieku 2 lat zaczeliśmy z krowim, teraz ładuję małemu zwykłe 3,2 % ![]() Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-04 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
Jestem po USG
![]() Synek zdrowy i pięknie się rozwija ![]() Wszystkie wymiary w normie, ilość wód, łożysko itp też w normie ![]() ![]() Lecę nadrabiać ![]()
#4935 |
Zakorzenienie
|
brumek - ksiazkowo!!!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() duzy chlopak ![]() ![]()
![]() |
#4938 |
Rozeznanie
|
kolina zastanó się czy wrato kupować podgrzewacz do butelek - moim zdaniem szkoda kasy, miałam podgrzewacz ale jakoś się nie sprawdził i podgrzewałam w garku z ciepłą wodą, jak masz mikrofale to lepsze to niż wszystkie podgrzewacze..... takie moje zdanie , oczywiście o ile mogę się wtrącić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zadomowienie
|
Brumek, gratki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() youyou - a odpowiedz mi jeszcze jak jest ze stelażem do tej wanienki "naszej" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cały czas byłam pewna że będzie MaxiCosi, ale w ostatnich testach, tych z 2011 r, Cybex ma lepsze wyniki. Poza tym bardziej mi sie podoba z wyglądu jest jest ociupineczkę lżejszy. I łatwiej się wpina do naszego wózka. Sprawdziłam ![]() Cytat:
![]() I też mnie fascynuje co na niej jest ![]() A wiesz co to znaczy? ![]() Cytat:
A i jeszcze co do wizyty. Bo to taki lekarz, co mi tylko USG robi, nie mój gin. No więc wchodze do niej, ona pyta o ost. miesiączkę itp, każe się rozebrać. I wtedy zobaczył mój brzuch i mówi, ze mam bardzo mały brzuszek jak na ten tydzień i że jeszcze raz sprawdzi, czy dobrze wyliczony mam termin porodu. Sprawdziła, wyszło że dobrze. No to zrobiła zmarwtioną minę i mówi "oj, coś mały ten brzuch, oj mały". Z taką miną, która świadczy o tym że to coś bardzo złego. A potem jak w badaniu wyszło że dziecko normalne ma wymiary, to się kajała i mówiła że dziwne. A zmierzam do tego, że nawet lekarze niektórzy są jacyś tacy...nierozsądni. Bo zamiast najpierw sprawdzić i nie siać niepotrzebnie zdenerwowania w głowie ciężarnej, to od razu kręci nosem sugerując że coś może być nie tak... Ja się akurat nie zdenerwowałam, bo po pierwsze jestem z tych nigdy nie panikujących, a po drugie od drugiego lekarza wiem na bieżąco, że wszystko jest ok, ale jak ktoś bardziej wrażliwy, to się może zaniepokoić ...
![]() |
#4941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
super i jaki duzy dzidzius
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zadomowienie
|
Własnie Brumku, powinni być bardziej powściągliwi w pochopnych wnioskach, tym bardziej że chodzi tu o ciężarną, gdzie wiadomo, że kazda - prawie kazda ciężarna martwi się i tak na zapas, tym bardziej, jesli lekarz takie rzeczy wypowiada...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Shira rozwalił mnie Twój opis porodu, tak z humorem opisałaś, czytałam z bananem na twarzy a na koniec się popłakałam i pośmiałam.
Shakira i amnezja z nazwiskiem- the best. Brumek ![]() Zmalowana lekarka dobrze wybrnęła, jakie by nie były przepisy, ważne że masz zwolnienie ![]() agulaabar ładny kącik, mebelki ![]() Brunetka ta pościel co zamówiłaś ciekawa, bardzo ładna, inne wzory ma od wszystkich,bo u większości sprzedawców wzory na jedno kopyto.Dzięki za info o margaret mamusiu dyżurująca. Pospałam trochę, a raczej podrzemałam, lepiej się czuję teraz. Ciągle pada deszcz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na razie nic się nie dzieje....żadnych skurczy itd ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie wiem czy nasz stelaż jest taki od kompletu bo wanienkę z nim dostaliśmy w prezencie od rodziców, ale pytałam mamy i mówiła że za całość zapłacili niecałe 100pln więc ten stelaż musiał być jakiś tańszy ok 30-40zł, więc można kupić jakiś normalny dużo taniej
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() ![]()
#4948 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam odp JustPi odnośnie mojego avatara - szkoda, ale to nie ja - nigdy nie miałam takiuch włosów. Jest to Tori Amos...
A to mój ulubiony jej utwór i teledysk jednocześnie: http://www.youtube.com/watch?v=I-5o77_tSrs |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4950 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.