Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 13:10   #4921
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Shira - swietny opis , bylas dzielna,najlepiej mi sie podobala jak napisalas o wodach hihi, usmialam sie
Agula- sliczny kacik I pokazny brzusiu
Dawno nie pisala Ania82 z Londynu , a wydaje mi sie ze miala jakies skurcze , juz drugi czy nawet trzeci dzien sie nie odzywa?????
Madziulka17 trzymam kciukasy
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:17   #4922
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Zdecydowaliśmy się na wózek (pomimo tesciowej "a ja nie wiem co Wy się z tym wózkiem tak sracie?" - coś tak czuję, że chodzi o zabobon) - kupujemy X-Landera XA, do tego mąż wymyślił fotelik Recaro (rajdowiec) no i teraz zbieramy kasę Może któraś z Was posiada takowy? Jakiś opinie? Kurka, kupa kasy pójdzie, ale będzie już wszystko
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Youyou bidulka jesteś z tą zgagą
Znalazłaś juz jakiś wozeczek?
chyba właśnie kupię XA nie mogę kupić samej gondoli więc przekopałam w sobotę Allegro i jest sporo fajnych używanych xlanderów a wiem ze to porządne wózki i kupię komplet.
Trudno będziemy mieli 3 spacerówki za ok 800zł można kupić w super stanie. a mi zależy głównie na gondoli które są praktycznie w ogóle nie zniszczone. no i Maxi Cosi się wpina do niego

Natka ja też z Filipem chorowałam na czarny wózek , w końcu mieliśmy ciemno brązowy, teraz mamy czarną parasolkę Cybexa i pomarańczową spacerówkę Emmaljungi.
a dla Lilki chce jakiś jasny, widziałam takie fajne XA w kolorze malinowym

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

Torba spakowana, wypucowana, teraz czekam na tz. za godzinke bedzie, zjemy obiad i jedziemy.

Maly wali jak zly, chyba czuje ze jestem zdenerwowana. dostałam kilka takich strasznych przeszywających skurczy ze aż zaczęlam syczec... ale przeszlo.
trzymam kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wrzucam szybko kącik Lilki - jeszcze nie dokończony, chce coś namalować na scianie, może takiego misia jak na komodzie i łóżeczku Baldachim nie załozony, pościel też tak wstępnie wrzucona do łóżeczka no i tego kubusia puchatka wielkiego tam oczywiście nie będzie ale dostałam go od mojej chrześnicy więc póki co tam "Zamieszkal"

I nasz wielkie brzuchol z dzisiaj

A teraz idę się zbierać bo nie mogłam się doczekać a w końcu się spóźnie
piękny brzuszek i kącik rewelka

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-07-04 o 13:23
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:18   #4923
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
my juz po wizycie
No tyo super!

Beatko, i jak sąsiedzi się Wam widzą?

Karoline, brzuś śliczny

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Martwiłam się o youyou, bo od wczoraj rano nie dała znaku życia... Myślałam że może coś się zaczęło dziać Ale napisałam do niej i wszystko jest w porządku, nadal są we dwie
A to milczenie to tylko awaria internetu

Kazała Was uściskać
Niech szybko jej ten net naprawią My też ściskamy!

Cytat:
A mnie wkurza jedzenie.... na śniadanie zjadłam pół bułki i przy każdym najmniejszym ruchu czuje jak mi wszystko do gardla winduje - sory za opis.... ale przez to się nawet jeść nie chce.... bo później się muszę męczyć
Ja zdecydowanie wole częściej a mnie jeść, bo wszystko mi go gardła wraca przy większej ilosci i się męczę

Shira, dziękuję za opis! Małż dzielny, ale Ty to juz w ogóle... Dostałaś małego na piersi po CC?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sms od margaret:
"My dalej w szpitalu, bo mały złapał zapalenie płuc i jest na antybiotykach, może dopiero na niedziele wrócimy jak dobrze pójdzie. Pozdrów dziewczyny "
Jejku, szkoda malego! Oby szybko wyzdrowiał. Ja po urodzeniu w szpitalu też załapałam zapalenie płuc, ale nawet w tamtych czasach dali sobie z tym radę i ja też

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja na 15.15 mam dzisiaj wizytę w poradni patologii ciąży.
I skromnie proszę o kciuki Ciekawe, czy dostanę skierowanie do szpitala...

Cytat:
Mój mąż też ma obawy przed seksem, ale wkońcu stwierdził "skoro ma to pomóc..."
Dla dobra dziecka wszystko

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
na pewno chodzi o zabobon
teściowa pewnie myśli, że pójdziecie do sklepu i wrócicie od razu z wózkiem, ech..
Oj wyciągnęliśmy wszystkie argumenty i spasowała

Cytat:
Wodaqa z tego co wiem to Carmela kupiła też X-landera XA U nas też na osiedlu duzo ich jeździ, więc musi byc dobry

Ja wczoraj porozkładałam wkońcu cały wózek Pouczyliśmy się z mężem co jak zakładać, wstawiam zdjęcia
Dzięki za info!
Maxi Cosi Mura 4 byl naszym marzeniem, a i 3 jest fajna! No i jak obsługa sie Wam podoba?
A kolorek super, też uwielbiam czarny!

Cytat:
Moja siostra po porodzie leżała z turczynką na sali.... zwaliło się do niej dokladnie 32 osoby! z pełną wyżerką typu kebaby itd.... no ale cóż, jedna i druga zapłaciła za szpital i miała do tego prawo.... tyle że jak dla mnie to gruuuba przesada... przez to wszystko siostra sie wypisała na własne życzenie po kilku godzinach
Ostro, ale familia. Ja nie mam zamiaru znosić wycieczek i coś czuję, że nie obejdzie się bez draki, jeśli takie gromady będa się przez salę przetaczały...

Agulaaabar, za pokoik i brzuś!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sie smiej - w poprzedniej ciazy (jeszcze o neij nie wiedzac) wymalowlam cale mieszkanie, zaplanowalam wymiane wykladziny, zrobilam szablony na scianach, sama meble ustawialam, kupowalam rozne dodatki. tylko mi mąż nie pozwalam na wiercenie dziur bo mi kiepsko to wychodzi... ale cala reszta moja byla. nawet jak bylam juz w ciazy to sobie cos tam majstrowalam i znajomy sie pytal czy jestem zla na meza bo JA maluje szablon na scianie... a ja to uwielbiam!!!
Ja podziwiam! Uwielbiam zaradne kobiety! Ja lubię różne skręcanie mebli, podłączanie sprzętów, a budowlanka tylko tak pod czyims okiem, bo za dokładan nie jestem, ale malować malowałam No i nie jesteśmy takie sieroty, co na faceta czekaja

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski jestem na świeżo więc a propos zwolnień po terminie porodu. Mój gin kazał mi dzisiaj załatwiać zwolnienie u rodzinnego. Więc poszłam i lekarka ( młoda, pierwsza raz u niej byłam) wytłumaczyła mi, że jest jakiś przepis, że lekarz ŻADEN nie może wystawić zwolnienia na ciążę po terminie porodu. Czy to gin czy rodzinny. Ale że babeczka kumata to mówi " oo widzę że gardło Panią boli, i katar mamy" pewnie zapalenie gardła to i zwolnienie się należy Tylko też dała mi leżące, ale przeżyje to
Cos pamiętam, jak dziewczyny pisały, że lekarze się wykrecają od tych dalszych zwolnień, ale chyba nie mają prawa. Chociaż dobrze, ze inaczej to załatwiła...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Gratki
[...]X-landery Xa to solidne wózki - mamy kilku znajomych co go mają i są zadowoleni, no i faktycznie na mieście mnóstwo mam nimi jeździ. Tylko nie wiem, czy wodaqua nie pytała o ten fotelik raczej, ale to niech sama napisze?
Pytałam tak ogólnie o Waszą opinię o całym wózku, bo na necie jest masa, ale anonimowe... Wytyka się mu ciężar, ale my na parterze, moi rodzice też, a teściówka na 4 pietrze, więc jej kupimy tylko spacerówkę jak przyjdzie czas, żeby się też nie tarabanić.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:19   #4924
youyou
Zakorzenienie

apropos zwolnień po terminie porodu to ja mam tp na 22 lipca a na ostatniej wizycie gin wypisał mi L4 do 29.07 stwierdził ze i tak nie dociągnę do tego terminu, na dniach podobno urodzę ale wypisze mi na zapas bo mamy już się nie widzieć a po porodzie to L4 i tak się anuluje i zaczyna się macierzyński...
Stary 2011-07-04, 13:20   #4925
wodaqua
Zadomowienie

Jeju, znowu pada... Idę robić obiad...
Stary 2011-07-04, 13:27   #4926
agadus
Wtajemniczenie

Natka gr. 39 tc , wózek świetny bardzo mi się podoba

agulaaabar- bardzo fajnie urządziłaś kącik i brzuszek masz śliczny ale szczupła jesteś jak urodzisz to się będą pytali czy oby Pani nie w odwiedziny przyszła
Shira opis porodu niezwykły powinien powstać jakis biuletyn z historiami wszystkich mam wizażowych lipcowo-sierpniowych bo czyta to się z zapartym tchem

youyou- brzuszek taki masz fajny i w końcu się pokazałaś nie wiem czemu ale wyobrażałam sobie Ciebie inaczej tzn, z jasnymi włosami nie wiem dlaczego może przez synka że ma takie jaśniutkie

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
apropos zwolnień po terminie porodu to ja mam tp na 22 lipca a na ostatniej wizycie gin wypisał mi L4 do 29.07 stwierdził ze i tak nie dociągnę do tego terminu, na dniach podobno urodzę ale wypisze mi na zapas bo mamy już się nie widzieć a po porodzie to L4 i tak się anuluje i zaczyna się macierzyński...

dokładnie tak jest jak urodzisz wczesniej to l4 sie anuluje automatycznie a później leci macierzyński

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

i tak mi przypomniałyście musze spakować niedrapki czy drapki nie wiem jak to sie nazywa ja na to mówię rękawiczki

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:46   #4927
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

youyou- brzuszek taki masz fajny i w końcu się pokazałaś nie wiem czemu ale wyobrażałam sobie Ciebie inaczej tzn, z jasnymi włosami nie wiem dlaczego może przez synka że ma takie jaśniutkie
hehehe nie wiem skąd moje dziecko taki białas bo tż też raczej ciemne włosy ma choć Filip jak się urodził to był taki czarnulek, a potem mu tak wyjaśniały

a buźkę już Wam kiedyś pokazywałam, jakoś z brzuszkiem ok 20-24tc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 13:49   #4928
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Wrzucam szybko kącik Lilki - jeszcze nie dokończony, chce coś namalować na scianie, może takiego misia jak na komodzie i łóżeczku Baldachim nie załozony, pościel też tak wstępnie wrzucona do łóżeczka no i tego kubusia puchatka wielkiego tam oczywiście nie będzie ale dostałam go od mojej chrześnicy więc póki co tam "Zamieszkal"

I nasz wielkie brzuchol z dzisiaj

A teraz idę się zbierać bo nie mogłam się doczekać a w końcu się spóźnie
śliczny kącik i brzuszek masz piękny - ale jaka Ty szczuplutka jesteś - bioderka jak marzenie i nogi jak rasowa modelka - tylko w brzuszek Ci poszło zgrabniutka jesteś

Cytat:
Ja w ogóle ostatnio czuję że moja malutka duużo mniej aktywna..
a moja od 3 dni to tak szaleje całymi dniami że normalnie kręćka można dostać, strasznie się wypina a jakiś czas temu znacznie mniej się ruszała - teraz chyba nadrabia i przed porodem jeszcze chce mi dać porządnie w kość (a konkretnie w kości żebrowe i miedniczne )
Cytat:
Laski jestem na świeżo więc a propos zwolnień po terminie porodu. Mój gin kazał mi dzisiaj załatwiać zwolnienie u rodzinnego. Więc poszłam i lekarka ( młoda, pierwsza raz u niej byłam) wytłumaczyła mi, że jest jakiś przepis, że lekarz ŻADEN nie może wystawić zwolnienia na ciążę po terminie porodu. Czy to gin czy rodzinny. Ale że babeczka kumata to mówi " oo widzę że gardło Panią boli, i katar mamy" pewnie zapalenie gardła to i zwolnienie się należy Tylko też dała mi leżące, ale przeżyje to
widać co lekarz to inne praktyki stosuje ale fajnie wybrnęła z problemu
Cytat:
Beatko, i jak sąsiedzi się Wam widzą?.
sąsiedzi bardzo fajni są, my już ich wcześniej znaliśmy bo oni tu mieszkają już chyba 5-6 lat -oboje ok. 33-34 lata - mają 3 dzieciaków - dwóch chłopców - starszy 11lat, młodszy 8lat i najmłodsza córeczka niedawno roczek skończyła, w najbliższym sąsiedztwie najfajniejsi sąsiedzi.
Cytat:
Jeju, znowu pada... Idę robić obiad...
u mnie leje jak z cebra ale obiadek już mam zrobiony - lece jajka ugotować bo tż sobie barszczyku białego zażyczył

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:56   #4929
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Lilkaa słodka Wasza karolinka Kłopoty zażegnane
Chyba grzeczna mocno i niezły śpioch z niej jak trzeba wybudzać na karmienie. A jakim mlekiem wcześniej karmiłaś? teraz masz jakieś na receptę?

Dziewczyny tak się zastanawiam: bo poradnie laktacjne, artykuły w necie, mądre głowy etc swoje, a życie swoje- chodzi mi o karmienie. Bo jednak może być coś takiego jak brak pokarmu?
Ja na poczatku karmiłam cycem tylko i wylacznie i wydawalo sie ze bede miala duuuzo pokarmu bo piersi nabrzmiale lalo sie i wogole i co? po niecalych dwoch tyg dziecko zaczelo plakac i pomyslalam ze zobacze jak z tym moim pokarmem, zaczelam sciagac zeby widziec ile je, czy sie najada i okazalo sie ze byla glodna, pokarmu malo kupilismy wiec mleko NanPro ale mała po nim wymiotowala od razu po zjedzeniu takim serkiem wiec juz nadtrawionym pokarmem. Nom i lekarz bo co tu robic? Lekarka kazala nabyc mleko dla wczesniakow takie jakim byla mała karmiona w szpitalu czyli PreNan ale niestety to mleko jest tylko do uzytku szpitalnego i nigdzie go nie dostane, gdyby go nie bylo bo od razu powiedziala ze moze byc taka sytuacja ze jest ono tylko dostepne w szpitalu dala na karteczce nazwe mleka dla wszesniaków Bebilon Nenatal Premium i w razie czego jakby tamtych dwoch nie dalo sie kupic Bebilon Comfort 1. Okazalo sie ze nigdzie w aptekach nie mozna kupic mleka dla wczesniakow bo maja krotkie daty waznosci i nikt nie trzyma tego na stanie, tylko w jednej aptece udalo sie mezowi zamowic na nastepny dzien puszke tego Bebilonu Nenatal Premium natomiast ten jeden dzien mała byla na Bebilonie Comfort 1 i za pierwszym razem mi zwymiotowala ale bylo pozniej lepiej. Jak juz mialam Bebilon dla wczesniakow to zaczela ladnie jesc i nie wymiotowala tylko wiadomo czasem ulewa nie mam mleka na recepte

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Lilka Karolinka słodziak śliczny!
I mogłabym zadać Ci pytanko odnośnie MM? Jakiego używasz teraz?
Teraz używam Bebilon Nenatal Premium dla wczesniaków

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Lilkaa witamy w domku. Czy poziom glukozy każdemu dziecku po urodzeniu się mierzy? i dlaczego on może byc zbyt niski?
Mi powiedzieli ze badają dzieciom cukier, i wyszedł za niski zarówno w badaniu laboratoryjnym jak i na glukometrze. Powiedzieli tez ze wczesniaczki takie moga miec takie zaburzenia weglowodanowe.

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:57   #4930
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej wrzuciłam zdjęcie do klubiku
Stary 2011-07-04, 13:58   #4931
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
fajna lekarka

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
jak dlamnie bardzo fajnamyslalam o tej na ramiaczkach ale ostatecznie ta wybralam bo juz jedna na ramiaczkach mam
ciesze sie
teraz jestem pewna ze mozna ja kupic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 13:58   #4932
youyou
Zakorzenienie

Lilka jak tak ładnie Ci się laktacja zaczęła to spróbuj mała jak najczęściej przystawiać. Laktatorem zawsze mniej się ściągnie niż dziecko jest w stanie.a po tych dwóch tygodniach mała najprawdopodobniej zaczęła chcieć więcej mleczka więc nieco wystarczy pobudzić cycochy
Stary 2011-07-04, 14:00   #4933
kmat
Rozeznanie

youyou nie wzieli Cię do szpitala na odstawienie fenoterolu? ja z pierwszym byłam na fenoterolu i po 36 tyg mi odstawiali ale w szpitalu, po jakiś 8 godzinach dostałam mega skurczy, na co doktorek że to normalne po fenoterolu i dali mi chyba relanium na uspokojenie i przeszło po jakiejś godzinie dwóch... więc nie zdziw się jak Cię weźmie, a dlaczego do 38 tyg trzymali ci na tych tabletkach?
a na zagagę to wypróbuj coca-cole
ania nie wiem czy zrobili to specjalnie dogonisz myśli teściowej? jak będę mieć kryzys to tu bede zaglądać
shira gratuluję, dzielna mama jesteś
marina ja przy 1 dziecku miałam enfamil, do drugiego już też kupiłam opakowanie, ja mam aptekę w któej kupuję za 23 zł, jak nie znajdziesz nic na necie daj znać to dam ci namiary na tą aptekę. Któraś z dziewczyn pisała że dziecko cięzko przestawia się na inne mleko - u nas nie było problemu, jak mały skończyl rok przezruciłam się na nestle a wieku 2 lat zaczeliśmy z krowim, teraz ładuję małemu zwykłe 3,2 %

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-07-04 o 14:02
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:06   #4934
brumek
Zakorzenienie

Jestem po USG
Synek zdrowy i pięknie się rozwija
Wszystkie wymiary w normie, ilość wód, łożysko itp też w normie Leży główką do dołu, czyli - tak jak myślałam - przekręcił się już Waga to prawie 2200, czyli 50 centyl.

Lecę nadrabiać
Stary 2011-07-04, 14:09   #4935
83monia
Zakorzenienie

brumek - ksiazkowo!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 14:10   #4936
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po USG
Wszystkie wymiary w normie, ilość wód, łożysko itp też w normie Leży główką do dołu, czyli - tak jak myślałam - przekręcił się już Waga to prawie 2200, czyli 50 centyl.

Lecę nadrabiać
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:10   #4937
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po USG

Lecę nadrabiać
bardzo dobre wiesci cieszymy sie razem z Toba
duzy chlopak
Stary 2011-07-04, 14:14   #4938
kmat
Rozeznanie

kolina zastanó się czy wrato kupować podgrzewacz do butelek - moim zdaniem szkoda kasy, miałam podgrzewacz ale jakoś się nie sprawdził i podgrzewałam w garku z ciepłą wodą, jak masz mikrofale to lepsze to niż wszystkie podgrzewacze..... takie moje zdanie , oczywiście o ile mogę się wtrącić
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:16   #4939
wodaqua
Zadomowienie

Brumek, gratki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 14:20   #4940
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek ale masz śliczny ten brzuch i rzeczywiście urósł choć do wieloryba to Ci bardzo daleko masz po prostu piękną piłeczkę

youyou - a odpowiedz mi jeszcze jak jest ze stelażem do tej wanienki "naszej" Czy pasuje każdy o odp. rozmiarze czy tylko ten dedykowany? Pytam, bo ten specjalny jest drogi - ponad 2 razy tyle co wanienka kosztuje Jaki Ty miasz?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brumek a jaki fotelik wkońcu kupicie? nie chcesz tego Mutsy rozkładanego?
Nie chcę Mutsy. Kupujemy ostatecznie Cybex Aton. Dziś jadę po odbiór
Cały czas byłam pewna że będzie MaxiCosi, ale w ostatnich testach, tych z 2011 r, Cybex ma lepsze wyniki. Poza tym bardziej mi sie podoba z wyglądu jest jest ociupineczkę lżejszy. I łatwiej się wpina do naszego wózka. Sprawdziłam

Cytat:
Wrzucam szybko kącik Lilki - jeszcze nie dokończony, chce coś namalować na scianie, może takiego misia jak na komodzie i łóżeczku
Aga, ta tablica bardzo ładna i tak ciekawa. Lubię takie nietypowe ozdowy, które coś znaczą. Są milion razy fajniejsze i estetyczniejsze niż jakieś tak obrazeczki
I też mnie fascynuje co na niej jest

Cytat:
Ja w ogóle ostatnio czuję że moja malutka duużo mniej aktywna..
A wiesz co to znaczy? Że już tuż tuż ...

Cytat:
To załamujące, bo NIE MA TAKIEGO PRZEPISU. Wiem to na sto, nawet na 1000%! A lekarze zwyczajnie się mylą, przez co my potem mamy kłopoty.

A i jeszcze co do wizyty. Bo to taki lekarz, co mi tylko USG robi, nie mój gin. No więc wchodze do niej, ona pyta o ost. miesiączkę itp, każe się rozebrać. I wtedy zobaczył mój brzuch i mówi, ze mam bardzo mały brzuszek jak na ten tydzień i że jeszcze raz sprawdzi, czy dobrze wyliczony mam termin porodu. Sprawdziła, wyszło że dobrze. No to zrobiła zmarwtioną minę i mówi "oj, coś mały ten brzuch, oj mały". Z taką miną, która świadczy o tym że to coś bardzo złego. A potem jak w badaniu wyszło że dziecko normalne ma wymiary, to się kajała i mówiła że dziwne.

A zmierzam do tego, że nawet lekarze niektórzy są jacyś tacy...nierozsądni. Bo zamiast najpierw sprawdzić i nie siać niepotrzebnie zdenerwowania w głowie ciężarnej, to od razu kręci nosem sugerując że coś może być nie tak...
Ja się akurat nie zdenerwowałam, bo po pierwsze jestem z tych nigdy nie panikujących, a po drugie od drugiego lekarza wiem na bieżąco, że wszystko jest ok, ale jak ktoś bardziej wrażliwy, to się może zaniepokoić ...
Stary 2011-07-04, 14:22   #4941
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Patik pytałam dzisiaj lekarza rodzinnego i powiedziała że może od kręgosłupa tak boleć. Ale żeby powiedzieć ginowi.

sygine kochana boli mnie od środy :P

Ja tak mam drugi dzień w pachwinie taki skurcz chwilowy jak w łydkach łapie, ale tylko w prawej, ze 2-3 raz się zdarzyło. CO to jest ?

a ja termina mialam na 4 lipca a l4 do 8 lipca

Cytat:
Jestem po USG

Lecę nadrabiać
super i jaki duzy dzidzius
Stary 2011-07-04, 14:25   #4942
wodaqua
Zadomowienie

Własnie Brumku, powinni być bardziej powściągliwi w pochopnych wnioskach, tym bardziej że chodzi tu o ciężarną, gdzie wiadomo, że kazda - prawie kazda ciężarna martwi się i tak na zapas, tym bardziej, jesli lekarz takie rzeczy wypowiada...
Stary 2011-07-04, 14:25   #4943
patik87
Zakorzenienie

Shira rozwalił mnie Twój opis porodu, tak z humorem opisałaś, czytałam z bananem na twarzy a na koniec się popłakałam i pośmiałam.
Shakira i amnezja z nazwiskiem- the best.

Brumek za wizytę.

Zmalowana lekarka dobrze wybrnęła, jakie by nie były przepisy, ważne że masz zwolnienie

agulaabar ładny kącik, mebelki . I Ty piękna, taki brzusio...

Brunetka ta pościel co zamówiłaś ciekawa, bardzo ładna, inne wzory ma od wszystkich,bo u większości sprzedawców wzory na jedno kopyto.Dzięki za info o margaret mamusiu dyżurująca.

Pospałam trochę, a raczej podrzemałam, lepiej się czuję teraz. Ciągle pada deszcz
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 14:26   #4944
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Karoline, brzuś śliczny

Cytat:
Jestem po USG
Super!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:31   #4945
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
youyou nie wzieli Cię do szpitala na odstawienie fenoterolu? ja z pierwszym byłam na fenoterolu i po 36 tyg mi odstawiali ale w szpitalu, po jakiś 8 godzinach dostałam mega skurczy, na co doktorek że to normalne po fenoterolu i dali mi chyba relanium na uspokojenie i przeszło po jakiejś godzinie dwóch... więc nie zdziw się jak Cię weźmie, a dlaczego do 38 tyg trzymali ci na tych tabletkach?
a na zagagę to wypróbuj coca-cole
nic mi o szpitalu nie mówił, tylko odstawiłam fenoterol stoponiowo, tzn w sobotę wzięłam 6x, wczoraj 4x a dziś nic..
i na razie nic się nie dzieje....żadnych skurczy itd mała tylko bardzo mało się rusza i czuję ją normalnie między nogami i jak mi uciska główką..

Cytat:
Jestem po USG

Lecę nadrabiać
super cieszę się bardzo, bardzo

Cytat:

youyou - a odpowiedz mi jeszcze jak jest ze stelażem do tej wanienki "naszej" Czy pasuje każdy o odp. rozmiarze czy tylko ten dedykowany? Pytam, bo ten specjalny jest drogi - ponad 2 razy tyle co wanienka kosztuje Jaki Ty miasz?
Ja nie wiem czy nasz stelaż jest taki od kompletu bo wanienkę z nim dostaliśmy w prezencie od rodziców, ale pytałam mamy i mówiła że za całość zapłacili niecałe 100pln więc ten stelaż musiał być jakiś tańszy ok 30-40zł, więc można kupić jakiś normalny dużo taniej
Stary 2011-07-04, 14:31   #4946
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka ta pościel co zamówiłaś ciekawa, bardzo ładna, inne wzory ma od wszystkich,bo u większości sprzedawców wzory na jedno kopyto.Dzięki za info o margaret mamusiu dyżurująca.
Dziękuję Patik
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:32   #4947
brumek
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki To takie miłe, że mam Was, żeby się cieszyć dobrymi wieściami i że Wy dokładnie rozumiecie jak to jest przeżywać i cieszyć się nawet takim najzwyklejszym, rutynowym USG
Stary 2011-07-04, 14:32   #4948
wodaqua
Zadomowienie

Zapomniałam odp JustPi odnośnie mojego avatara - szkoda, ale to nie ja - nigdy nie miałam takiuch włosów. Jest to Tori Amos...
A to mój ulubiony jej utwór i teledysk jednocześnie:
http://www.youtube.com/watch?v=I-5o77_tSrs
Stary 2011-07-04, 14:36   #4949
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem czy nasz stelaż jest taki od kompletu bo wanienkę z nim dostaliśmy w prezencie od rodziców, ale pytałam mamy i mówiła że za całość zapłacili niecałe 100pln więc ten stelaż musiał być jakiś tańszy ok 30-40zł, więc można kupić jakiś normalny dużo taniej
Kurczę, cena super. Tylko jak ja znajdę pasujący stelaż, ale nie specjalny do tej wanny Musiałabym latać po sklepach z wanną pod pachą i przymierzać
Stary 2011-07-04, 14:39   #4950
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
BABONIKU
Po przeczytaniu Twojego posta, moje poczucie winy, że nie karmie cyckiem poszło w siną dal...
Dziękuję za te słowa
Ja tez juz nie karmie cycem i tez mialam wyrzuty sumienia i denerwiwalam sie ale juz teraz wrzucilam na luz, mała ladnie je i mam nadzieje przybrala na wadze - jutro sie dowiem na kontroli jest coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
a moze sprobuj najpierw do piersi niech pociumka a dopiero pozniej MM. Niestety karmienie piersia czasami bywa niezla walka. Ale pamietaj, ze MM to wcale nie zlo i jak nie bedziesz mogla, to karm butelka.

jeszcez dodam, ze czasami laktatorem nie sciagnie sie tyle pokarmu, no i najlepszy laktator to maluch.
Cytat:
Lilka jak tak ładnie Ci się laktacja zaczęła to spróbuj mała jak najczęściej przystawiać. Laktatorem zawsze mniej się ściągnie niż dziecko jest w stanie.a po tych dwóch tygodniach mała najprawdopodobniej zaczęła chcieć więcej mleczka więc nieco wystarczy pobudzić cycochy
Nom niestety przystawialam małą pomimo ze krew lala mi sie z sutkow i strupki mialam bo tak mowily polozne, w domu plakalam razem z nia bo ona nie mogla sobie pojesc a ja z bolu i bezsilnosci niestety moj pokarm sie skonczyl, przedwczoraj odciagnelam przez 30 min az 10ml a wczoraj 3 krople... dzis byla pierwsza wizyta poloznej srodowiskowej i powiedziala zebym sie nie stresowala i nie przejmowala bo mala juz ladnie je i wszytsko z nia wporzadku, diety zadnej mam juz nie trzymac wszytsko jesc normalnie i koniec po pokarmie niestety. Mam zastoj jednej piersi i wczoraj masowalam ją godzine bo zyla mi sie zrobila taka fioletowa a pozniej robilam sobie oklady z gorącej tetry i probowalam cokolwiek sciagnac no ale lipa... polozna dzis powiedziala ze dobrze zareagowalam bo gdybym nic nie zrobila to dzis prawdopodobie obudzilabym sie z 40 stopniowa goraczka malej nie ma sensu dawac kropelek pokarmu wiec jest juz na MM. Jutro wazenie a kolejna wizyta poloznej w piatek

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości