|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Ancia - a nie za dużo tych okryć kąpielowych? Aż 3 sztuki?
Laktator rozumiem, że elektryczny za tę cenę - nie myślałaś o ręcznym? (np. niektóre mamuśki w ogóle nie kupują przed porodem). Ceratki pod prześcieradło - takie zwykłe są o wiele tańsze, a np. nakładki na materac nieprzemakalne to koszt ok 20 zł, nie wiem na co patrzyłaś za 50zł? Może na coś innego niż myślę? Kocyk 90 zł? Jaki to kocyk? Pościel do wózka myślę, że można upolować taniej np. TA , niektórzy uważają, że to zbędny wydatek Wanienka+stojak to u Ciebie wydatek 95zł, natka znalazła fajny komplet chyba za 60zł Gruszka 25zł? Ja kupiłam chyba za 8zł Ceny tych końcowych produktów kosmetycznych też wydają mi się zawyżoneJonizator, niania - ja nie kupuję no to na tyle tak na 1 rzut oka ... kurcze niby nie za dużo tego, a wynik końcowy powala!
|
|
|
|
#2402 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Też mam taki plan.
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Laktator chciałam elektryczny, widziałam mękę ręcznym i nie chciałabym. Ale kupię tak jak pisałam po porodzie. Ceratki - pisałam już wyżej. Wanienka taka profilowana i stojak oddzielnie, pewnie komplety są tańsze, jeszcze dokładnie nie szukałam. Gruszka to frieda. Kosmetyki chyba wybrałam standardowe, tu akurat myślę, że ceny są normalne. Jonizatora nie kupuję od razu, ale nianię tak - mamy mieszkanie 2-poziomowe i nie chciałabym biegać co chwila i sprawdzać, co się dzieje z dzieckiem, do tego niania z monitorem oddechu, ale to już moja fobia, wiem. Aha a do wózka polecono mi śpiworek zamiast pościeli, stąd cena. A kocyk akrylowy, duży, cena ze sklepu.
|
|
|
#2406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda że nas tak dużo niestetywszystko było cacy, dolegliwości książkowe, malutkie plamienie w 7 tyg na IP stwierdzili że to pewnie zarodek się zagnieżdża w macicy progesteron na receptę i do domu, I usg po tym incydencie bo w szpitalu nie zrobili super serduszko bije ładnie itd... w sobotę jakieś ciemniejsze upławy i taki węwnętrzny niepokój że coś nie tak, przeszły mdłości itd w niedziele nic się nie działo w poniedziałek (14 tydzień) pojechaliśmy do Łodzi na usg genetyczne no i moje przeczucie niestety się sprawdziło, dzidzia nie rozwijała się już od około 8 tygodnia, ciąża obumarła nie można był stwierdzić kiedy ale to już było bez znaczenia, dobrze że trafiłam na cudownego lekarza dr Dudarewicza wspaniały człowiek dał się wypłakać wytłumaczył co i jak pocieszył, możliwe że porostu mieliśmy pecha i dzidzia miała jakąś wadę z którą nie mogła by przeżyć (pewnie dużo dziewczyn to słyszało) ale mnie to jakoś pomogło się ogarnąć, powrót do domu prawie 100 km to była chyba najgorsza podróż w moim życiu i najgorszy dzień wogle dla nas, w nocy było drastycznie ale oszczędzę wam szczegółów następnego dnia wizyta u lekarza okazało się że trzeba jednak do szpitala na łyżeczkowanie i cyt. pielęgniarkę "po wszystkim". Kurcze myślałam że to przepracowałam ale chyba nie do końca
|
|
|
#2407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE
![]() Cytat:
Bo raczej czyste z tego nie wyjdziemy ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze zastanawia mnie ten monitor oddechu - fajna rzecz. Czy ktoś oprócz Anci kupuje?? |
|
|
|
|
#2410 |
|
Rozeznanie
|
dobrze że posłuchałam lekarza i udało się szybko zajść w kolejną ciązę, teraz mała mi wynagradza wszystko choć smutek pozostał wiadomo, mam stres przed każdym kolejnym usg ale musi być dobrze
... wkońcu jeden aniołek czuwa nad swoją siostrzyczką oj idę sobie już bo się zasmarkałam dobrej nocy wszystkim
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł dzisiaj zegarek dla tż
Ciekawe czy mu się spodoba bo trochę duży jest![]() Jakoś nie mogę z tym ruszyć ale po wypłacie nie ma zmiłuj![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój tż ostatnio pieszczotliwie się zwraca do mnie "moja ty słoniczko"
|
||
|
|
|
#2415 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
A monitor z nianią jest 2w1. Chyba Spray pytała też o monitor. Cytat:
Ale zaraz koryguję ceny!! ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Nie, nic nie wiem. A skąd to przeskoczenie??
|
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio zażartował że mam rozstęp, to byłam tak zła że nie było zabawiania się wieczorem =))) he he |
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast Fridy widziałam tańsze Sopelki (nie wiem jak z jakością, czy porównywalna). A jaki to termometr za 150 zł? Mnie polecali taki na czoło, bo te do ucha wydają dźwięki, co może dziecko przestraszyć (więc na śpiocha nie zmierzysz), a poza tym jak dziecko ma innego kształtu/rozmiaru wlot do ucha to zonk. A te ręczniki kąpielowe to chyba taki chwyt marketingowy i gadżet, czy ten kapturek ma jakiś głębszy sens? Nie że ja jakiś ekspert jestem, bo też dopiero zbieram wywiad i oglądam ![]() No i dużo rzeczy dostałam - wanienkę, śpiworek do wózka (wydaje mi się zresztą bardziej praktyczne to od pościeli wózkowej). Czytałam, że mamy używają do wózków jako przykrycia (kołderki) rozwiniętego rożka ![]() Rabarbar, to podobna nieco do mojej historia, też miałam obumarcie na podobnym etapie, tylko plamiłam w 11 tygodniu i się zgłosiłam na IP i wtedy się okazało co się stało. Mam nadzieję, że nie sprawiłam Ci dużej przykrości tym pytaniem Do mnie też czasem to jeszcze wraca, mimo że było to 1,5 roku temu... I właśnie wtedy trafiłam na tego lekarza, do którego teraz chodzę i też bardzo mi pomógł tym co powiedział
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-04 o 21:57 |
|
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
znikam do wanny i później łóżeczka =)
miłego wieczoru Wam życzę =) |
|
|
|
#2419 | |||
|
Zakorzenienie
|
matko 3 godziny mnie nie było i 5 stron nadrabiania
super kolejna księżniczka na wątku Cytat:
Cytat:
niezleCytat:
i po to między innymi ta nauka prawidłowego oddychania coby uniknąć nie wiedziałam o tym.a ja jadam jem coś koło 23 (chlebek z serem np) zeby nie miec rano ketonów w moczu bo parę razy mi się pojawiły...chociaż odkąd jem tą drugą kolację to jest ok ![]() ja sie jeszcze waham ale raczej kupie. Nianie mam (tzn mamy taki zestaw krótkofalówek używany do tej pory w trakcie jazdy do chorwacji na 2 auta ze znajomymi zamiast komórek, ma toto funkcję niani) |
|||
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rabarbar83 Usg tak poszalało z obliczeniami w 27tc Że niby wymiary Michasia były trochę do przodu, teraz też tak było ale nie znam daty Ale w zasadzie to jakieś 8 dni różnicy tylko![]() Dzasta też się przejmuję swoim wyglądem - jak każda kobieta chyba ale jak wiem, że coś jest żartem to po co sobie psuć nerwy![]() Danika a też mierzysz ketony tymi paseczkami? Mi się na szczęście rzadko pojawiały
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-04 o 22:04 |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w przyszłości może to mieć sens, zwłaszcza nawołują do tworzenia banków nie takich na własne potrzeby, tylko do wykorzystania materialu przez innych. To ponoć ma większy sens.Nad nianią się w ogóle nie zastanawiałam, bo w moim małym mieszkaniu chyba niepotrzebna. Zbieram się w kierunku sypialni, paaa
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta doczytałam o twojej tesciowej...współczuję
musicie ją utemperować bo bedzie się wam całe życie wtrącać i rządzić - ten typ tak matez się chyba zbieram w stronę łóżeczka dobranoc
|
|
|
|
#2423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No air..Gratuluje..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(takiej z targu babcinej rozpinanej na guziczki do pasa) do kolanka Cytat:
Tez przez to przeszłam... Ja sie dowiedzialam ciut wczesniej bo w 10 tyg. a ponoc serduszko przestalo bic w 7 tyg........... i tez mysle ze nasze aniolki czuwaja nad naszymi dzidziolkami w brzuszku |
||||
|
|
|
#2424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
dobranoc
|
|
#2425 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
O sopelkach nie słyszałam, znałam tylko fridę. Termometr jest na podczerwień, do czoła, chyba bez dźwięków. Ta cena, to cena maksymalna, znalazłam i takie za 100 zł. W temacie ręczników z kapturkiem się nie wypowiem, znane mi mamy mają - więc uznałam to za standard. Ze śpiworkiem do wózka mamy podobne zdanie. Dużo rzeczy dostałam, ale z ubranek, wyprawkę nieubrankową niestety trzeba zakupić. To jest mocno wstępna wersja, jeszcze właśnie chcę ją przedyskutować, udoskonalić, a dopiero potem zacząć zakupy. Mnie suma zabiła, teraz szukam oszczędności .A co to te ketony? Cytat:
.
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Duzo z Was pisze ze macie wieksze dzidziolki i niby wychodzi ze ciaza starsza
ale nie nastawiajcie sie kochane ze to oznacza wczesniejszy poród... ![]() Własnie z Alanem tak mialam ze od poczatku był o 2 tygodnie wiekszy a urodzil sie tydzien po terminie..
|
|
|
|
#2427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cukinia się lekko przetrawiła więc jestem i odpowiadam po trochę by mi znów cytaty nie pouciekały
Cytat:
A jak się nauczyłaś go/ją lokalizować bo dla mnie to czarna magia ![]() hihihi Cytat:
Cytat:
![]() maskara jakaś ![]() 3maj sie! Pracuś- terminator z niej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2428 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Mojego czuć pod ręką, albo sobie wkręcam. Ale jak dotykam gdy wypcha mi mocno brzuch, to czuję kości, miękką jakby pupę, wyczuwam rękę czy kolanko. Najmocniej wypycha pupę. Dzisiaj po raz pierwszy wyczułam jakby właśnie kolano, a ostatnio fragment ręki.Dość wyraźnie to czuć.
|
|
|
#2429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to możemy sobie przybić piątkę, ja tez nigdy ani soczewicy ani bobu nie próbowałam
![]() Cytat:
![]() tak w ramach praktyki i przygotowania na później nie wiem tylko co by sąsiedzi powiedzieli na psa w wózku na balkonie ![]() Cytat:
a rodzi się w koszuli nie wyobrażam sobie być nago haha ![]() ja mam zamiar wyszperać jakąś koszulkę mężową starą i wielką- nie będzie szkoda potem wyrzucić, a taki sposób doradziła mi koleżanka co ostatnio rodziła ![]() Cytat:
![]() ja bym się nieźle wkurzyła jakby mi teściowa coś takiego odwaliła. I natychmiast kazałabym tesciowej odmawiać tych gości. Z jakiej racji na moim weselu ma być ktoś, kogo ona sobie zaprosiła. Jak ma ochotę niech sobie zrobi dla nich przyjęcie i już. Cytat:
![]() Dziewczyny- czy takie sklepy dziecięce jak Smyk, 5-10-15, czy Crocodillo też mają wyprzedaże? Chciałabym kupić taki ładniejszy komplecik dla Córci na wyjście ze szpitala albo welurkowy, albo polarkowy- taki cieplejszy a na all nie chcę, bo muszę to najpierw pomacać
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Do bra noc
![]() Cytat:
![]() O porodzie jeszcze nie rozmawialiśmy, ale chyba już czas ![]() A właśnie, czy coś wam wiadomo, że przed samym porodem ma się wizyty co tydzień Bo chyba zbankrutuje![]() Cytat:
Ale nie ukrywam, że chciałabym urodzić na koniec sierpnia. Wiadomo, przyjdzie odpowiedni czas to się urodzi i na nic plany i życzenia![]() Też się żegnam, mój brzusio i maluszek już się domagają pozycji poziomej ![]() Dobranoc
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

Jaki to kocyk?
Ceny tych końcowych produktów kosmetycznych też wydają mi się zawyżone

od ostatniego zdjęcia poszedł mi brzuch na boki i ogólnie jakoś większy jest
Też myślę, że ta waga to taka normalna
szkoda że nas tak dużo niestety
Ale nic mnie nie boli, więc wezmę nospę i będę obserwow

Do mnie też czasem to jeszcze wraca, mimo że było to 1,5 roku temu... I właśnie wtedy trafiłam na tego lekarza, do którego teraz chodzę i też bardzo mi pomógł tym co powiedział
musicie ją utemperować bo bedzie się wam całe życie wtrącać i rządzić - ten typ tak ma

No to doszło do tego, że łażę tylko do ogrodu, w ciąży na mieście czy zakupach byłam raptem z 10 razy w sumie.