Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 09:24   #3121
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

ggoraa ale Ty szukałaś informacji u lekarza, to co ta babka odstawiła jest dla mnie chore. Wygląda na to że tylko zlotowki ma w oczach - zbulwersowałam się.
Znam nie jednego lekarza - większość ma praktyki prywatne i przyjmuje również na nfz. Większość również goni za kasą, ale w miarę dbają o swoich pacjentów. Wysyłają swoich prywatnych pacjentów tam gdzie przyjmują na nfz, aby ci mogli zaoszczędzić kasę na kosztownych badaniach.

Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:26   #3122
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

oolong przepraszam jeśli Cię uraziłam, faktycznie troszkę przesadziłam.

Stary 2011-07-05, 09:27   #3123
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no i niestety prawdziwe....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:28   #3124
elf27
Zadomowienie

Tincia do szpitala marsz skoro masz skierowanie!

A ja zapraszam na śniadanko: kawa inka z miodkiem, jajecznica z pomidorem i grzanki z czosnkiem niedługo będę wyglądać jak wielorybka
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:29   #3125
Darusiaaaa
Zakorzenienie

chawa to moja wlasnie tak robi, za nic nie place, teraz za zwolnienie no to place wiadomo, ale za wizyty nawet nie chce pieniedzy ....
nie znam sie z nia dlugo bo w 6 tyg jak bylam w ciazy z Oliwia do niej poszlam ...jestem mehga zadowolona juz nie wspomne ze tak milego, dobrego i cieplego czlowieka chyba nie znam!
A.Camus
Stary 2011-07-05, 09:31   #3126
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Niektórzy lekarze sa naprawdę w porządku, ale niektórzy... po prostu brak słów.
Stary 2011-07-05, 09:35   #3127
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Kurde, zobacze jesli wlasnie ta nowa bedzie spoko, to chyba bez ogrodek tamta zleje i zostane na nfz... no czlowiek sie uczy na bledach- moja wina, moglam sie bardziej doifnormowac:/

A dla odmiany moj synek dzis jeszcze dal mi w nocy prezent- obudzil sie o 4:30 i gadac mu sie zachcialo i nie spal do 6 rano, wiec kawe szybko musze w siebie wlac.
moja wczoraj o 4 wstala- a ja o 7 do pracy...wieczorem na twarz padalam

ale a propos prezentow- corcia wczroaj wziela swoj nocnik, siadla, zrobila kupe. potem ja pytam czy moge o tym babci powiedziec- "nie mozesz" dlaczego- pytam. "bo to prezent dla ciebie" normalnie mnie rozwalila

ja nie wiem, ogolnie zakladam zyczliwosc ludzi, lekarce powinno byc glupio bo w sumie zdaje sobie sprawe ile wydatkow jest jak sie ktos dziecka spodziewa- a jeszcze jakby dodatkowo naciaga
Stary 2011-07-05, 09:37   #3128
ela3010
Zadomowienie

Witam was kochane

Seona szybka jesteś z tym pakowaniem. Ja na razie siedzę spokojnie i martwię się tą szyjką. Mąż pojechał mi receptę wykupić z tą luteiną i powiózł mi l4 do pracy. Niestety na zwolnieniu ma opcję leżeć. Dziewczyny gdyby zus mnie sprawdził a mnie nie było w domu to co wtedy??? Tak się zastanawiam na wszelki wypadek

Jakoś humor mi dziś nie dopisuje, a przez pierwszą połowę ciąży byłam taka nabuzowana szczęściem.

To zmykam do łóżka
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:37   #3129
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
oolong przepraszam jeśli Cię uraziłam, faktycznie troszkę przesadziłam.

myślę, że uraziłaś więcej osób, bo Twoje stwierdzenie jest dość szerokie i uogólniające

w necie takie rzeczy zostają, kiedyś ktoś je przeczyta i wyciągnie swoje wnioski, tyle mam w tej sprawie do powiedzenia

a co do sytuacji ggora - ja to zrozumiałam tak, że ta lekarka powiedziała, że żadne państwowy na wizycie nie zrobi usg, pewnie nie mają aparatu w gabinecie, będziesz odsyłana gdzieś na miasto na usg (państwowo-na fundusz, ale w innej pracowni). Może się mylę, sprawdź. Ja generalnie jestem zwolenniczka chodzenia państwowo w ciąży, bo akurat ciężarna ma duże szanse dostania sie na wizytę. Z innymi specjalistami jest trudniej, np okulista itd.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:45   #3130
dygotka8
Zakorzenienie

glamourous te koszule sa bardzo ładne-mi się bardzo podoba-zamówiłaś już?czy się jeszcze zastanawiasz?
ja zwykle śpię w podkoszulku
prezent od córci-niezapomiany-Twoja mina-bezcenna

ggora-ja sobie nie wyobrażam,że można tak kłamać prosto w oczy.wg mnie jeśłi jest przychodnia NFZ to zawsze jest choćby 1-2 ginekologów który przyjmuje bezpłatnie

ja wyjatkowo nawet dobrze śpię ostatnio...choć teraz nie moge sie dobudzić bo mam jakąś mgłę na oczach i nie wiem jak sie umaluję teraz

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-05 o 09:48
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:46   #3131
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdyby zus mnie sprawdził a mnie nie było w domu to co wtedy??? Tak się zastanawiam na wszelki wypadek
Jeśli zus wpadnie to zabiorą Ci chorobowe.

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
myślę, że uraziłaś więcej osób, bo Twoje stwierdzenie jest dość szerokie i uogólniające
Masz rację moje stwierdzenia są zbyt uogólnione - ale to co poszło w eter już sie nie cofnie. Wnioski wyciągnęłam.
Stary 2011-07-05, 09:50   #3132
Tincia
Wtajemniczenie

A ja nie poszlam na oddzial A juz myslalam, ze sie nie obejdzie. O 1:00 ostatnie dolegliwosci, tzn cos tam jeszcze burka, ale juz mnie nie zwija z bolu i w koncu sie wyspalam Dziś jeszcze dietka i mam nadzieje, ze ten stan nigdy nie wróci Najadlam sie strachu i nacierpiałam :/

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Seona kurcze szybka jestes ja sobie dopiero jakies koszulki nocne musze kupic, takie mi sie podobaja
http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...680554691.html
Fajna ta koszulka Ja mam jedna od psiapsioly ktora rodzila w zeszlym roku ale wlasnie z misiem hehe, ale mi nie przeszkadza to, ale pewnie jeszcze jedna sobie kupie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:54   #3133
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka to teraz złe spanie przeszło na mnie, jak będzie trzeba to ja sobie to w dzien odbiję, bo generalne to ja śpioch jestem

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Tincia oby, oby. ja jednak na Twoim miejscu nie byłabym taka powiedzmy odważna. Dobrze, że czujesz się lepiej.

Stary 2011-07-05, 09:55   #3134
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam.... przyznam, ze badanie trwało krótko, 30 min, ale babeczka lookneła wszystko, stwierdziła, że dzidzia zdrowa i dobrze odżywiona, rozwija się prawidłowo.... między nózkami nie znalazła nic, więc stwierdziła, że skoro do tej pory nic nie wyrosło to powinniśmy spodziewać się dziewuszki..... jestem przeszczęśliwa... i masakrycznie zakochana w swej córuni

jedynie moje wyniki nie najlepsze- mam za niski hematokryt oraz hemoglobine i za wysokie nautrofile.... babka przepisała urinal.... ale co to może być, znacie się, hę ?????

ale ważne ze Matylda nam rośnie i zdrowa jest

Gratuluje dziewczynki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:55   #3135
elf27
Zadomowienie

Ja myślę, że skoro to forum publiczne to CHAWA miała prawo napisać co sądzi. Nie udajmy, że jesteśmy wszyscy tak krystalicznie czyści i nie zdarzy nam się czegoś nieprzemyślanego powiedzieć.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:57   #3136
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Pozwolicie, że nadrobię Was później?
Ja tylko na chwilkę.

Tak na szybko, już po wizycie u lekarza. Szyjka 4 cm, zamknięta, z macicą wsio ok, a skąd pobolewania i ten napięty brzuch? Po prostu tak reaguję na rosnącą macicę widocznie i mam się z tym pogodzić.

A teraz o dzidziusiu
Zdrowy, waży 220g, pęcherz ok, żołądek ok, serduszko ok. Kręcił się i fikał.
No i najważniejsze, intuicja mnie nie myliła- CHŁOPIEC

No i niestety mam lekki stan zapalny pochwy i bakterie w moczu

Gratuluje synka

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
witajcie, nie było mnie przez weekend przez weselicha i nie dam rady Was nadrobić, ale widzę, że już coraz więcej dzieciaków się ujawnia i faktycznie wydaje się, że dziewuszek jest więcej, ciekawe...
Ja może poznam płeć w ten piątek. Już jestem strasznie ciekawa Bo ja maniaczka zakupowa jestem i już bym chciała poszaleć. Postanowiłam utworzyć swoją własną listę wyprawkową i powolutku zacząć kupować. Siedzę teraz na wanienkach. Myślałam, że nowość teraz to te wanienki anatomiczne, a tu patrzę.... wiaderka do kąpania Widziałyście?

Rojku ja słyszałam nie za dobre te opinie na temat tych wiaderek.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 09:57   #3137
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
glamourous te koszule sa bardzo ładne-mi się bardzo podoba-zamówiłaś już?czy się jeszcze zastanawiasz?
ja zwykle śpię w podkoszulku
prezent od córci-niezapomiany-Twoja mina-bezcenna

:
jeszcze nie zamawialam, poki co ogladam bo znalazlam jeszcze takie co mi sie podobaly tez- i byly troche dluzsze chyba na oko a ceenowo podobne- ale mi sie stronka nie wyswietlala

o takie
http://www.ceneo.pl/Bielizna_ciazowa...-1640-1650.htm

z tej firmy lookat. i jeszcze z italian fashion mi sie pare podoba- ale sa troszke drozsze i w sumie nie wiem czy to ma sens

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:02
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:57   #3138
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Przeleciałam szybciutko wonteczek i speszę donieść jak poszło na wizycie. Byłam zdumiona, zę lekarz tak dokładnie i skrupulatnie wszystko pokazuje i tłumaczy. Zaczyna mi się woda w nerce zbierać - to tłumaczy częstsze bóle brzucha. Po za tym wszystko w porządku. I będę miała chłopca Zaczynamy wyszukiwanie imienia.
Zapytałam również o te upławy wodniste i się dowiedziałam, że jeśli coś takiego się powtarza, upławy są dość obfite to należy sie jak najszybciej zgłosić w celu pobrania wymazu na obecność chlamydii.

Skoro lekarz tak powiedział to chyba wie lepiej, w końcu tam pracuje i zna panujące tam obyczaje.

Każda z nas podchodzi do tematu indywidualnie. Dla mnie to po prostu stracony czas i pieniądze, bo ani na temat porodu ani na temat pielęgnacji noworodka nie dowiem się nic więcej prócz tego co już wiem. Jednak jeśli czujesz, ze Tobie jest coś takiego potrzebne...

joamic1 świetnie wyglądasz

mszpilka witam i gratuluję dziewczynki

witaminkaccc Tobie też gratuluję dziewczynki

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

witaminkaccc jeśli hemoglobina i hematokryt poleciały to masz anemię. Co do neutrofili to się nie oriętuję

Gratuluje chłopca

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 09:57   #3139
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
moja wczoraj o 4 wstala- a ja o 7 do pracy...wieczorem na twarz padalam

ale a propos prezentow- corcia wczroaj wziela swoj nocnik, siadla, zrobila kupe. potem ja pytam czy moge o tym babci powiedziec- "nie mozesz" dlaczego- pytam. "bo to prezent dla ciebie" normalnie mnie rozwalila

ja nie wiem, ogolnie zakladam zyczliwosc ludzi, lekarce powinno byc glupio bo w sumie zdaje sobie sprawe ile wydatkow jest jak sie ktos dziecka spodziewa- a jeszcze jakby dodatkowo naciaga
Twoja corcia mnie powalila na kolana! rewelacyjna jest!

No wiem, ze jej powinno byc glupio- nie wiem czemu ja sie czuje zamiast wojowniczo nastawiona to jak zbity pies....chyba za bardzo ufam ludziom- czlowiek stary i glupi

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość

w necie takie rzeczy zostają, kiedyś ktoś je przeczyta i wyciągnie swoje wnioski, tyle mam w tej sprawie do powiedzenia

a co do sytuacji ggora - ja to zrozumiałam tak, że ta lekarka powiedziała, że żadne państwowy na wizycie nie zrobi usg, pewnie nie mają aparatu w gabinecie, będziesz odsyłana gdzieś na miasto na usg (państwowo-na fundusz, ale w innej pracowni). Może się mylę, sprawdź. Ja generalnie jestem zwolenniczka chodzenia państwowo w ciąży, bo akurat ciężarna ma duże szanse dostania sie na wizytę. Z innymi specjalistami jest trudniej, np okulista itd.
Usg normlanie jest robione w tej przychodni- sie okazalo.
Jesli chodzi o ogol lekarzy, to szczerze powiedziawszy jak narazie nie spotkalam sie z zadnym lekarzem, ktorego moglabym pochwalic...a ze ostatnio troszke ich sie przetoczylo przez moje zycie- z roznych dziedzin- no to stwierdzam, ze jednak w dzisiejszych czasach szukac dobrego lekarza a w nim dobrego czlowieka to sztuka...niestety na takich prowincjach gdzie ja wyladowalam to poprostu skandal jak sa traktowani pacjenci- zarowno w szpitalach czy w przychodniach... Zapomnieli, ze to oni maja sluzyc nam a nie my im.

Eh, szkoda gadac- trzeba bylo zostac lekarzem, to przynajmniej kase by sie mialo
Stary 2011-07-05, 10:01   #3140
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie, ja tez tak uwazam co do wypowiedzi chawy, kazdy ma prawo miec swoje zdanie i ma prawo je napisac!
ja lekarzy w ogole nie lubie, zwlaszcza po przejsciach z 1 ciaza....
nie ma tez co ukryac ze wiekszosc lekarzy leci na kase, nie co tego ukrywac.....
tak po prostu jest!
A.Camus
Stary 2011-07-05, 10:02   #3141
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Tincia do szpitala marsz skoro masz skierowanie!
Przeszlo hehe Wlasnie chodze po domu i sie wsłuchuje w siebie ale tylko burczy z glodu :P 0 skurczow Ale fajne uczucie, jak nic nie boli i świeci słonko

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-07-05, 10:02   #3142
misiula_88
Raczkowanie

Dzień dobry

gratuluję wszystkim mamusiom poznania płci!!!! Chłopaczki gonią, gonią, a może już przegonili... ciężko ocenić ja mam połówkowe w przyszłym tygodniu, już się nie mogę doczekać!!!

Cytat:
Dziewczyny trzymjacie mnie , bo eksploduje!!!!!!!!
...sie okazalo, ze ta moja gin franca przyjmuje na kase chorych! i oprocz niej jeszcze 2 innych lekarzy!!! A ona mi w twrarz beszczelnie mowila, ze nie ma nikogo kto na kase chorych zrobi mi usg...nie wspominajac o kierowaniu mnie na badania przez nfz!!!

Tesciowa mnie zapisala do mojej na wizyte-ale stchorzylam i przepisalam sie do innej na 18-ego ....i teraz pytanie, czy mam olac ta moja zaczac chodzi na nfz- nie wiadomo, czy mi wystawia l4 ta druga, no i poza tym zeby nie bylo ze tamta sie bedzie mscic i mi pozniej przy porodzie da odczuc , ze ja ''zdradzilam''...jestem taka zla, ze az chce mi sie plakac- czuje sie jak taki naiwniak zaoszczedzilabym 1000zl ( bo juz tyle mnie kosztuje prowadzenie ciazy)..

Co za zenada roku!!!
Jak lekarz przyjmuje prywatnie, to nie może Ci wypisać skierowania na NFZ. Mogła Ci ewentualnie załatwić skierowanie od jakiegoś lekarza na NFZ. Ja bym poszła do niej na NFZ, ale na pewno nie chodziłabym do niej już prywatnie. A co do zwolnienia, jak Ci nie będzie chciała dać, choć nie sądzę, to zawsze tak na szybko możesz sobie załatwić od lekarza rodzinnego zwolnienie i szukać wtedy innego gina.

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
hey mamusie kiedy będziecie kupowały wyprawkę dla maluszka???
Ja planowałam we wrześniu,ale musze przełozyć na październik -bo okazało się że mamy 2 wesele i to jeszcze jeseśmy świadkami oboje .
Więc z przyczyn finansowych musze przełożyć,mam nadzieje że będe się czuła dobrze-bo bardzo chciałabym wybierać -a tż to wiadomo jak zrobi zakupy .Naszczęscie wózek ,łóżeczko ,wanienkę dostanę ,ale wczoraj usiadłam i zrobiłam liste innych rzeczy -to wyszła spora a to pewnie i tak nie wszystko ...
Za pare dni ide na wizytę to zobaczę jak urósł malutki buźka
ja kupuję już od dawna, systematycznie, co miesiąc coś, bo bym zbankrutowała... ubranka mam już prawie wszystkie, ręczniczki, kocyki, pieluszki tetrowe i flanelowe i wiele wiele innych drobiazgów i wczoraj też kupiłam pościel. Na koniec zostawiam tylko łóżeczko i wózek.

Cytat:
Witam was kochane

Seona szybka jesteś z tym pakowaniem. Ja na razie siedzę spokojnie i martwię się tą szyjką. Mąż pojechał mi receptę wykupić z tą luteiną i powiózł mi l4 do pracy. Niestety na zwolnieniu ma opcję leżeć. Dziewczyny gdyby zus mnie sprawdził a mnie nie było w domu to co wtedy??? Tak się zastanawiam na wszelki wypadek

Jakoś humor mi dziś nie dopisuje, a przez pierwszą połowę ciąży byłam taka nabuzowana szczęściem.

To zmykam do łóżka
Kochana, spokojnie, poleżysz jakiś czas i wszystko będzie dobrze Nie martw się ZUSem, ciężarnych raczej nie kontrolują (chyba że pracowała krótko i od razu poszła na zwolnienie - podejrzenie wyłudzenia zwolnienia). Lepiej leż ze względu na zdrowie, a nie na ZUS

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:03   #3143
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

elf27 masz rację to było nieprzemyślane i faktycznie obraziłam grupę narodowościowa - choć bardziej chodziło mi o popularne powiedzenie.

Cytat:
Eh, szkoda gadac- trzeba bylo zostac lekarzem, to przynajmniej kase by sie mialo
Kase by się i owszem miało, ale nie życie prywatne - coś za coś niestety.
Stary 2011-07-05, 10:04   #3144
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Ja mam męża przy sobie a w domu wiesz jak to u teściów wolała bym tu nie mieszkać;/

Dziewczynki mam zdrowego synka tak sie ciesze jednak moja intuicja dobrze mi podpowiadała
Gratuluje synka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 10:06   #3145
dygotka8
Zakorzenienie

glamourous jakoś nie otwierają się zdj w tym linku,ale i tak te koszule z pierwszego linka bardzo mi sie podobają-muszę się dowiedzieć ile potrzeba to bym sobie może zamówiła? i w ogóle ten sprzedawca ma parę fajnych bluzek,może z jedną bym sobie zamówiła?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:07   #3146
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Myszeczka, misiula dziękuję.
Misiula ile kupiłaś pieluch tetrowych?Zakładam, ze będziesz dzidziusia trzymać w jednorazówkach. Miała siostry zapytać i ciągle zapominam.
Stary 2011-07-05, 10:09   #3147
glamourous
Zakorzenienie

Ggora ja tez jestem stara- a jednak kurcze wierze w ludzi...owszem jest duzo lekarzy (i nie tylko....) ktorzy tylko na kase licza (sama sie na taki egzemplarz przeciez ostatnio nacielam...) ale mam tez mnostwo przykladow wspanialych dobrych ludzi ktorzy pomogli bezinteresownie. moja babcia z chorym sercem poszla prywatnie do kardiologa ( a poszla dlatego ze ze skierowania termin jej dali na wrzesien- w czerwcu- bala sie ze nie dozyje...)
a on jej zalatwil operacje wszczepienia zastawki na NFZ w ciagu 3 tyg od wizyty u niego ( normalnie sie czeka znacznie dluzej...) i przyjecie do siebie na oddzial, super opieke- po tej jednej wizycie prywatnej wszytsko juz na kase chorych

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
glamourous jakoś nie otwierają się zdj w tym linku,ale i tak te koszule z pierwszego linka bardzo mi sie podobają-muszę się dowiedzieć ile potrzeba to bym sobie może zamówiła? i w ogóle ten sprzedawca ma parę fajnych bluzek,może z jedną bym sobie zamówiła?
2-3 do szpitala trzeba. bo na porod i pozniej- a wiadomo, czlowiek moze przeciec latwo w pierwszych dniach

z bluzek na brzuszek tez mi sie podobaja te podkreslajace i taka bluza- tunika bombka
Stary 2011-07-05, 10:09   #3148
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ona ja kocham wszystko oprócz fantastyki, kryminały i sensacyjne jak najbardziej, powieści, romantyki też. Z fantastyk to gdyby mi się trafił harry potter bądź władca pierścieni to nie pogardzę bo to bardzo znane i zachwalane książki. Mam też powieści religijne, kryminały chmielewskiej itp.
Wiec może jakoś się ugadamy

Seona mój syn ma 4lata(w październiku skończy), ma na imię Mateusz, a maleństwo to chyba będzie Miłosz, muszę jeszcze tżta przerobić.
Dziś z tżtem i syniem byłam pierwszy i jedyny raz u gina, poza tym gabinet z usg jest piętro wyżej od gabinetu z samolotem. no i wzięłam chłopaków ze względu na płeć, żeby zobaczyli na żywca. Gin rozmawiał z synem, pytał o przedszkole, kolegów, o imię dla dzidzi. W końcu zapytał co chciałby mieć, a on że brata to i gin mówi to i będziesz miał, nawet z imieniem się wygadał.
A potem w domu stwierdził że jednak chce dziewczynkę, to pytam dlaczego, on mi na to że dziewczynki są ładne, to ja mu na to , a ty jesteś śliczny a jesteś chłopcem a on mi na to : to niech będzie ten chłopak

To się rozpisałam

Ela widze że tez takie masz gagatka jak Moja

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 10:10   #3149
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

Tincia oby, oby. ja jednak na Twoim miejscu nie byłabym taka powiedzmy odważna. Dobrze, że czujesz się lepiej.

tu odwaga nie ma nic do rzeczy
Wyraznie mi powiedziala, ze skierowanie jest w razie W gdyby nie minęło, ale jej zdaniem minie. Szczerze powiem, że nie wierzyłam w to "minie"
A jednak wiedziala co mowi A wiem, ze z dzidzią wszystko w porządku, bo wczoraj mnie przemaglowala usg i nie tylko
Codziennie moge do mojej lekarki podjechac, ja do niej chodze gl na nfz, a czasami na prywatny- tam ma lepszy sprzet (chociaz na nfz ma w gabinecie na miejscu i tez nienajgorszy) i przede wszystkim wiecej czasu dla pacjenta

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-07-05, 10:11   #3150
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:
Myszeczka, misiula dziękuję.
Misiula ile kupiłaś pieluch tetrowych?Zakładam, ze będziesz dzidziusia trzymać w jednorazówkach. Miała siostry zapytać i ciągle zapominam.
Na razie kupiłam 10, myślę, że jak bardzo dużo mi ich będzie schodziło, to jeszcze z 10 dokupię. Sama się zastanawiam, ile tego tak naprawdę będzie potrzebne

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości