|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
Bo miałam takie bóle okresowe i w ogóle dziwnie się czułam. Pocieszałam się tylko tym, że Dzieć buszował w brzuchu, a mówią że przed porodem aktywność dzieciaczków się zmniejsza. A te wody to mogą tak z zaskoczenia chlusnąć? Czy najpierw skurcze i takie tam, a dopiero potem wody?
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez sie boje ze np. bede sobie w kolejce stac i tak mi chlupnie jak na filmach... ale pocieszam sie ze to tylko filmy i musi byc tragicznie
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. I tym razem niestety nie było tak różowo
Dziecko zdrowiusieńkie i to najważniejsze ![]() Ale szyjka baaardzo króciutka. Do końca ciąży mam brać 3 x dziennie no-spe i 2 x dziennie po 2 luteiny. Oprócz tego nie dotykać raczej piersi i brzuszka i zwolnić tempo życia Z tym ostatnim będzie mi najciężej.
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni82 to musi byc FATALNA dieta.
Fajnie ze umiesz tak do tego podejść. Masz racje tu z dziecięcymi rzeczami nie jest tak tragicznie. Dzis kupiłam 2 smoczki Tommy tippe za 1Ł ( w funciaku wynalazlam) |
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to najwyższy czas pójść na L4 nie sadzi Pani ?????????? ![]() ![]() Ale mam zgagę
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-05 o 14:59 |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - moze czas zrobic psikusa kolezance i isc na zwolnienei,bo tobie jeszcze sporo trzeba do porodu... ile to jest "baaaardzo krótka"? a rozwarcie jakies masz?
|
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek - to ja tez dolaczam do Klubu Ciezarnych Z Rolujacymi Sie Majtkami
|
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A podobno chlusnęło, że aż miło
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Również ' cierpię ' z tego samego powodu... A najgorsze jak mam getry z pasem, czy jeansy z pasem założone i gdzieś tam na dole skulkują mi się majtki... :/
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja kumpela tak miala |
|
|
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Brumeczku Nasz Kochany może trzeba zwolnić? Dla dobra Maluszka...
|
|
#342 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to wcale nie jest zła fobia ![]() Cytat:
No i dobre wieści z wizyty Mi dziś wyszło że mam 2 kg na plusie, ale wg mojej wagi 2,5 Ważę już oszałamiające 54 kg! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo co innego spytać o coś z zainteresowaniem czy z grzeczności. A takie coś to EWIDENTNA CHĘĆ WBICIA SZPILI. Niewybaczalne! Cytat:
![]() I lekarz podkreślił kilka razy, że mam ZWOLNIĆ a nie kłaść się do łóżka, bo to wcale nie jest dobre dla ciężarnej. O rozwarciu nic nie mówił. No ale postraszył, że jest zagrożenie porodem
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-05 o 15:13 |
||||||
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Carmelko baardzo sie ciesze suuuper wieści
Karolinko Bartessa - ale fajnie ale fajnei juz nie moge sie doczekac my juz z mezem po obiedzie..... zaczelismy juz rozmawiac............ ![]() maz poweisil wlasnie rolety bambusowe w oknach teraz odkurza a potem jeszcze bedzie myl zabawki dla Igorka bo sie mocza w misce narazie ![]() a ja kompletuje dokumenty do szpitala bo mam wszsytko w roznych miejscach
|
|
|
|
#344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinko, Adaś też sapie, zaczęłam wody morskiej i Fridy używać, co raz coś mu wyciągam, więc mam nadzieję że będzie spokój. Cytat:
No to będzie kolejny maluszek Cytat:
Cytat:
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja bym chciała być "zagrożona porodem". A jakoś mi to nie grozi.
|
#346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że chłop pójdzie po rozum do głowy Cytat:
Moja ma to samo, pytałam się pediatry stwierdziła, ze to wiotkosc krtani, z tym ze dziecko w fazie głębokiego snu nie powinno charczec, ale przy jedzeniu np. jak najbardziej. Mowiła, zeby wietrzyc mieszkanie, wieszac mokre pieluchy, mozna tez zakropić nosek i albo sciągnąć, albo położyć na brzuszku. Współczuje nocki ![]() Cytat:
teraz ściągnam z niej laktatorem Cytat:
Brumku a nie czułaś, ze Ci się szyjka skraca? Bo mnie bolało w środku bardzo. Chodziłam zgięta w pół. Chociaz może dlatego, ze mnie całkowicie się skróciła. Kochana więcej odpoczywaj. Carmelko super, ze wynik Saruni w porządku Ja też mam dobre wiadomości. Byłyśmy skontolować wage i jest dobrze. Agatka przez 6 dni przybrała 200g i waży 3300 Karolinko sto lat Gratuluje zaczętych tygodni. |
||||
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, wypluj te słowa i dziękuj Bogu że miałaś i masz szczęście donosić dziecko do końca!
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tak zakładamy nowy klub KULKUJACYCH SIE MAJTEK kto jeszcze?? Zapraszam :P
|
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to zapomniałam Wam napisać co mi się dziś śniło.
Dominik był już z Nami. Dawałam mu cyca, ale nie umiał złapać i płakał, a potem i tak wszystko zwymiotował na dywan. I TŻ miał do mnie pretensje, że to moja wina i że dziecko to powinno tylko leżeć i spać, a nie płakać i on tak nie chce. A najdziwniejsze było to, że Nasz synek miał usta jak Angelina Jolie albo Megan Fox ![]() ![]()
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz mnie pytał czy mam skurcze. Ale ja nie wiem Bo cośmnie czasem "ciągnie", ale to nie jest bolesnoe mocno, tylko nieprzyjemne. Więc nie wiem czy to skurcze. W każdym razie on stwierdził, że tak. I że powinno ch być nie więcej niż 1 dziennie.
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, czas wyluzować, a Ty jeszcze monstertrucki zaliczasz!!! Pilnuj się, tak jak lekarz kazał!
Mnie też majtasy się rolują Chce do klubu ![]() Scio, ale kot zaszalał! A jaka była reakcja kota na dziecko i w ogóle? Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-07-05 o 15:31 |
|
|
|
#353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
podobnie jak ty ja nie czulam ze cos sie dzieje, czasami mnie tylko cos uklulo nisko, jeden raz i tyle, czasem parcie mocne tak nisko - ale lekarz juz kilka tygodni temu mowil, ze glowka jest niziutko i bedzie naciskac ja wizte po usg mam dopiero w poniedzialek, wlasciwie nie mam jeszcze skonsultwanego wyniku u swojego lekarza, nie wiem czy tez czasami nie bede brala dodatkowo jakis lekow
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
kurka WODNA w temacie wód to dobrze powiedziane
![]() a ja sobie w ramach nicnierobienia zrobilam liste rzeczy do zrobienia tak w nastepnym tygodniu (chyba ze mocno mi sie bedzie nudzilo, ale wole przed piatkiem - wynik paciorkowca - nic nie robic): - umyc okna (nie wytrzymalam i jedno juz umyte...) 1x dziennie - umyc porzadnie podłogi - umyc kafelki w kuchni i łazience - umyc szafki w kuchni i lazience, takgrze na górze, bo tam dawno nic nei było - umyć drzwi w domu i wejsciowe - umyc szuflade na sztućce - umyć lodówke - pomalowac WC i zrobić szablony - pomalowac framugi drzwi i moze nawet drzwi na bialo - umyc klosze od lamp - przetrzec papierem sciernym i pomalowac zaszpachlowane dziury w pokoju malego (opcjonalnie - słoneczko i chmurka lub dwie chmurki...) oraz plamy ktore zrobil łapami (tu wymysle jaka figure geometryczna wstawic) - poprawic farbe w kuchni przy podlodze i na korytarzu, bo cos nie doszla do konca... - wyprac poszwy na posciel i koc |
|
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja ciągle mam taką listę poremontową. Staram się jedną rzecz dziennie robić, ale jakoś mam wrażenie, że nie ubywa rzeczy do zrobienia.
|
|
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko
nie przejmuj sie faceci tacy są mój jakis czas temu wymyslił sobie tv 3d, choc mamy naprawde dobry, ogromny telewizor. Co innego gdyby go było na niego stać, ale on wymyslił sobie na raty. ale zaczełam mu spokojnie tłumaczyć, przytaczając rzeczowe argumenty.- tak jak tłumaczy sie dziecku i po kilku dniach doszedł do wniosku ze mam racje. wiec wniosek jest jeden -faceci są jak dzieci Brumek no to nadszedł najwyższy czas żeby zwolnić, doskonale Ciebie rozumiem bo tez nie wiem co zrobie bez pracy Carmelka za lepsze wynikibartessa trzymam kciuki monia ale Ty jesteś złota rączka tak myslałam kobitki o tych leżaczkach i hustawkach i pomyslałm ze najlepszym rozwiązaniem bedzie taki mały kojec, bo mamy pietrowe mieszkanie i jak bede chciała maluszka położyć na parterze to nawet nie mam gdzie. Kupowała któras z was? myślałam o czymś takim: http://allegro.pl/kojec-soft-play-gr...689063362.html lub http://allegro.pl/kojec-brevi-europa...696460881.html
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-07-05 o 15:48 |
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za wcześnie na rodzenie, Tymek ma sobie jeszcze posiedzieć w brzuszku! ![]() Mnie trochę przeraziło hasło gin "Wytrzymaj do poniedziałku, a później możemy rodzić", tzn nie przeraziło tylko jakoś dotarło że to się zbliża! ![]() Hmmm chyba zrobię spaghetti bolognese, nie chce mi się nic bardziej ambitnego dzisiaj
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Z tym ostatnim będzie mi najciężej.

Dla dobra Maluszka...

Mi dziś wyszło że mam 2 kg na plusie, ale wg mojej wagi 2,5

bo już mało czasu zostało, a ja w każdej chwili mogę urodzić. Oczywiście nie wziął no bo po co !!! On sobie zaplanował, że weźmie w piątek bo ma coś innego do załatwienia. Rano zaczęło się od tego, że oznajmił mi, że kupuje skuter!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! I, że jak weźmiemy kredyt na wózek to jeszcze na skuter. Powiedziałam, żeby wybił sobie to z głowy, bo nas nie stać na takie rzeczy, poza tym co auto mu nie wystarcza!!!!! On na to, że gdyby nie ślub ze mną to on już dawno był by za granicą, siedział pod palmą bogaty i pił piwo. Poryczałam się zapytałam to po co się żenił i wyszłam do łazienki. Poryczałam z 15 min i powiedziałam, że ja i Alicja nie potrzebujemy go, że dam sobie sama radę, a on niech spier........ Oznajmiłam również, że nie będzie go przy porodzie, bo nie życzę sobie tego, a do rozmowy wrócimy wieczorem i kazałam mu wypi..... do pracy, bo patrzeć na niego nie mogę 
mam nadzieje, że chłop pójdzie po rozum do głowy
teraz ściągnam z niej laktatorem

Zakończone: 2