Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1250 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 10:49   #37471
Benek23
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
A taka,hihi:
bunia:
http://lorealtechnique.com/hicolor_01.shtml
Tylko jeszcze kochany Rybiorek,ma sie o nia popytac i zasiegnac opinii,bo w DE jej niet!(ja to jak zwykle mam pecha)
Ooooo! Fajnie wygląda

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:59   #37472
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Ja sobie mielę siemię lniane sama, ok 2-3 łyżki, zalewam wrzątkiem, chwile mieszam, dodaję miód i taka papke nakładam jak maskę to moja standardowa maseczka i o ile miód czasem zastąpię innymi składnikami o tyle maskę z mielonego siemienia używam każdorazowo po myciu
Bardzo fajny pomysł Ale pytanie - po myciu, czyli codziennie?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Albo dobry kopniak z półobrotu
Córka Chucka Norrisa
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
-hydrolat oczarowy (ten z myślą o twarzy---uwielbiam )
A jak efekty po nim?
Cytat:
-żel HA z alantoiną i pantenolem (już kiedyś miałam, użwyałam do twarzy, ale na włosy tez chyba może być z tego co wyczytałam)
bardzo go lubiłam.
Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Nawaliłem żelu więcej, wiadomo odcisnęło by się. I jak odcisnąłem to się przeraziłem(pozytywnie) na grzywce ! która była zawsze jakoś nieposłuszna, tak się skręciła że nie potrafiłem tego opanować. 3 duże skręcone loczki z grzywki...
Świetnie! Następnym razem koniecznie zrób dla nas zdjęcie!
Cytat:
zauważyłam, ze jak włosy są bardziej miękkie to mniej się kręcą, a jak bardziej szorstkie to mocniej skręcone (tylko żebym ja jeszcze wiedziała od czego to zależy )

miękkie=za mało protein
szorstkie=za mało nawilżenia?
Może tak być, jak piszesz. U siebie obserwuję dokładnie to samo zjawisko. Choć "nawilżenie" to dość szerokie pojęcie, można celować, że za mało emolientów - one m.in. odpowiadają za wygładzenie łuski.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:11   #37473
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
To jest temat dyskusyjny, komuś pomoże innemu nie. Zależy co jest przyczyną łupieżu i jakie olej ma działanie. Jeśli "łupież" to naprawdę łuszczenie suchej skóry - powinno pomóc. Jeśli podrażnienie - olej o działaniu dodatkowo łagodzącym (shea, jojoba?) powinien pomóc. Jeśli mamy faktycznie łupież=grzybki to niekoniecznie.

Jeśli skalp jest suchy lub podrażniony - warto spróbować z olejowaniem skalpu, ale na krótki czas, jak z naftą
Grzybków nie mam, jestem pewna. Zaczęło się po kosmetykach. Teraz trzeba sprawdzić definicję łupieżu.

Hmmm, właśnie się podrapałam po głowieno i nie mam takiego łupieżu jak miałam jeszcze wczoraj. Coś tam jeszcze jest ale dużo mniej.
Wczorajsza pielęgnacja:
1. mycie czarną rzepą z sls z evy natury
2. odżywianie garnier awkodao + isana z jedwabiem
3. zabezpieczanie joanna naturia z lnem
4. stylizacja czarna isana
5. dyfuzor

Cytat:
Czesc Basiu,
czy my Baski,to tak wszystkie ten problem mamy?
Mi pomagalo dosyc,wcieranie koncentratu aloesu w skalp na pare godzin przed myciem albo lepiej na noc przed myciem.
Raz na jakis czas mycie wlosow sama glinka(wlos troche tepy po tym jest ale efekt natychmiastowy,chyba poprzez peeling)
Plukanie ostatnie woda przeg.z odrobina limony.Teraz po niedawnym farbowaniu lupiez znow sie nasilil ale przepuszczam,ze farba wysuszyla mi ekstremalnie skalp,bo i wlosow tez wiecej wypada.
W kazdym razie jest nie do porownania od kiedy przestalam uzywac szampony.Lupiez zmniejszyl sie o jakies 80%
Pozdrawiam
Oj, to ja nie mam aż takiego problemu. Kiedyś pomagało mi mycie właśnie w aptecznym szamponie (koszmarnie wysuszał włosy, więc nakładałam tony odżywki - z silikonami, bo wtedy wielbiłam gliss kura)
Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
parę razy chciałam kupic szampon w aptece ale w nich nie ma nic nadzwyczajnego , zazwyczaj sls na początku a mi sls robi siano straszne na włosach
BD to mnie dopiero podrażnił , miałam taki suchy łupież
tak to sobie krąże między tymi dziecinnymi szamponami i wyszukuje coraz to inne i jakoś da się przeżyć ale jakbym nie umyła włosów co 2 dzień to wtedy swędzenie się nasila i robi się skorupa na głowie ( taki tłusty łupież ) , naprawdę jest to ochydne
Po podrażnieniu szamponem pomagał mi aloesowy cien (ale on też może uczulić), więc może czysty sok aloesowy?
Tłusty łupież jest nieprzyjemny, sama taki miewam właśnie po niektórych kosmetykach.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:31   #37474
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Donka94 Pokaż wiadomość
Tymczasem wklejam moje włoski, 3a chyba?
na zdjęciu widać ładną buzię i czarne włosy. Do oceny skrętu przyda się inne.

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam sobie błoto do włosów z Bielendy. To jest cudo jakieś Użyłam raz i natychmiastowo przywróciło moim "fochasom" skręt Ciekawe jak spisze się na dłuższą metę
myślałam o tym błocie, bo fajne, ale amodimethicone z moich włosów zrobi placek
Za to ciesze się, ze Twoim rudym lokom pasuje.
Cytat:
A jak dodam, że oprócz powrotu skrętu po tym błotku nie miałam prawie puchu na głowie? I do tego kosztuje około 10 zł w DOZie
jak wyżej, tylko się złościć...
Cytat:
Eloe pisała, że jeden z nich wiąże brud i zmywa się z wodą
tutaj
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Słuchajcie, mam dla Was misję lokaski! Pomóżcie mi wybrac dyfuzor, proszę... Bo ja już nie mogę, przeglądam je i przeglądam i już mi się wszystko pokręciło i nic nie wiem
Wszystkie są otwarte, ale jeśli już, to wybrałabym ten

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dziewczyny czy odzywka bez splukiwania aloesowa potersa nadaje sie do mycia wlosow??
Właśnie taką myję

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Dziś wypadło nieco mniej włosów. Sama nie wiem... może odstawię Alterrę Perfumfrei, bo rzeczywiście plącze włosy niemiłosiernie Żal mi jej, choć i skalp zaczyna się buntować. Ajrisz, chyba dołączę do Twojego klubu antyalkoholowców (naskalpowych ofkors )

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Idę zaraz sprawdzić, co to za książki, bo części nie koajrzę po tytułach, ale słyszałam, że Zła matka jest świetna
Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie czytałam. Kończę "Kobiety uczą Kościół" i powinnam rzucić się na inne pozycje, ale kto wie, co mi w ręce wejdzie
Cytat:
Leć!!
Rozwaliłam się na pierwszym murze Był inny priorytet Może dziś?
Cytat:
Cierpliwości Wróciłam do domku i cyknęłam fotkę - loki nienaruszone Nie spuszone. Powstawiam to wszystko wieczorem. Kurczę, wygląda na to że mi się ostatnio bardzo poszczęściło z kosmetykami. Krem Epiderm, zielony krem z biedronki i to błoto z bielendy. Moje włosy sa zachwycone.
Świetnie
Cytat:
Wysępię pieluchę po dziecku - ekstremalnie prana
To się nada
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
PS: Keratyna hydrolizowana mi się skończyła...tzn zostało bardzo niewiele, ale jest już po terminie ważności :/ chyba lepiej jej nie używać już?
Spróbuj. Sama używałam przeterminowanej, bo mi żal było wyrzucić.
Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Eloe77 no długie to były ale mam zdjęcia, na których albo jest sianko albo są prawie całkowicie proste. Wolę je krótsze ale przynajmniej są loczki
Mnie też podoba się taka zmiana
Cytat:
Eloe jak sumiennie nadrabia
Lecę, no lecę za Wami . Nie lubię, jak mi coś tutaj umyka

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-06, 11:33   #37475
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że w każdym z typów coś bym mogła dopasować jednak najbardziej zbliżona jest chyba typologia Cheruba
Możliwe że masz cechy kilku typów.
Witamy więc wstępnie kolejnego Cheruba
Cytat:
w domu z kolei często posługuje się skrótami myślowymi i długo zajęło mi zakodowanie, że przecież obcy mi ludzie nie do końca mogą połapać się w moich równoważnikach zdań
Znam hehe

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Czyli jeśli będę używać produktów niezgodnych z cg to z jaką częstotliwością najlepiej myć włosy szamponem z SLS? Postaram się myć włosy co 3 dni, a nie co 2, to tak co trzecie/czwarte mycie będzie ok?
Nie ma dokładnej reguły i zależy ile ich używasz. Dobrym wyjściem wydaje mi się szampon z SLS użyty przez bogatą maseczką, zależnie od tego co ile robisz takie intensywne kuracje.
Cytat:
Patrzyłam na rzeczy, które najłatwiej było by mi znaleźć, wie ktoś jak teraz się to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ysk-koloru.htm nazywa? I czy to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=411 może być stosowane na włosy skoro niby jest do ciała?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tz.html&next=1
To drugie jest brązujące - nie przeszkadza Ci to? Poza tym jak Agison napisała - fajny.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:57   #37476
Eloe77

Fajny dodatek z kategoryzacją skrętów na BC. Nie wiem, kiedy się pojawiło, ale w tamtym tygodniu raczej jeszcze nie widziałam.

Cytat:
Z rzeczy do włosów mam: Nivea flexible curls (stylizator), Z apteczki babuni z miodem i proteinami mlecznymi? (chyba, nie mam tego przed sobą, b/s), Isana z babasem, alterka morelowa, garnier volume restructure, olejek kokosowy, olejek rycynowy, maska bingo 5alg, babydream
Ajrisz podała Ci link do wątka, w którym wszystko o zabezpieczaniu znajdziesz.
Tu wiele zależy nie tylko od psikadeł i filtrów UV, ale tez od zabezpieczania przed ucieczką wody. Zwykle, gdy ucieka woda, ucieka też kolor. Dlatego warto między myciami dodatkowo zabezpieczać włosy odżywką b/s albo olejami czy silikonami. Sprawdzi się też w roli filtra UV (naturalnego) masło shea.
Spośród produktów, które wymieniałaś, warto dołożyć w ciągu suchego i słonecznego dnia czy między myciami Niveę FC, Isanę z babasu, olej kokosowy.
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a potrafisz ocenić co to za typ fali/skrętu?
chyba odbiegam od wszelkich ram...
Masz coś między falą a lokiem, ale na dziś ustalę między 2b a 2 c. Dlaczego bardziej fala niż lok? Bo niektóre fale wykazują tendencje do tworzenia korkociągów na końcach.
A masz może swoje zdjęcia w krótszych włosach? Może tu o to idzie?
Dobrze by było jeszcze - zgodnie z kategoryzacjami na BC sprawdzić, w jaki sposób włosy się zachowują. Czy mają tendencje do puszenia, jakie są zimą itp.

Benku znowu jestem facetem Ten kolor, ten skręt Będę wzdychać.

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
wrzucę fotki i proszę o jakieś rady co dalej ?
Cieniowanie I to takie odważne.
Fajnie by było, byś podpinała sobie włosy w sposób asymetryczny, robiła warkocz po jednej stronie. To ożywi wizerunek, bo teraz jesteś bardzo poważna.
Wystarczą spinki tukany albo wsuwki, by zrobić takie upięcia.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Kiedy jestem cg (prawie, bo używam pottersa do mycia) nie mam łupieżu (czasem minimalnie)
W kontekście, co napisałaś później, chyba masz odpowiedź. Sama ją znalazłaś.
Cytat:
Macie jakiś pomysł po czym ten nieszczęsny łupież?
Dodam, że przed cg musiałam stosować szampon przeciwłupieżowy.
A jesteś pewna, ze to łupież? Może sypią się płatki wyschniętych polimerów?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-06, 12:08   #37477
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Dziś wypadło nieco mniej włosów. Sama nie wiem... może odstawię Alterrę Perfumfrei, bo rzeczywiście plącze włosy niemiłosiernie Żal mi jej, choć i skalp zaczyna się buntować. Ajrisz, chyba dołączę do Twojego klubu antyalkoholowców (naskalpowych ofkors )
Witamy :P
Tyle czasu Ci służyła że mały odwyk może pomóc

Stary 2011-07-06, 12:08   #37478
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma dokładnej reguły i zależy ile ich używasz. Dobrym wyjściem wydaje mi się szampon z SLS użyty przez bogatą maseczką, zależnie od tego co ile robisz takie intensywne kuracje.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tz.html&next=1
To drugie jest brązujące - nie przeszkadza Ci to? Poza tym jak Agison napisała - fajny.
Mam brązowe włosy, teraz po szamponetce ciemny brąz (ciemna czekolada), więc dla mnie ok, ale skoro to do ciała jest, to może być za 'tłuste' dla włosów?

A czy coś godnego uwagi na BU jest? Głównie do zrobienia psikadeł?

Edytowane przez FelekBezSzelek
Czas edycji: 2011-07-06 o 12:19
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:17   #37479
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
A jesteś pewna, ze to łupież? Może sypią się płatki wyschniętych polimerów?
No nie wiem, bo część rzeczywiście się sypała (ale minimalnie), ale więcej miałam takiego tłustego łupieżu. No i jak pisałam wystarczył zwykły sls i kosmetyki cg żeby "to coś" praktycznie ustąpiło.
Co się będę zamartwiać, cg mi odpowiada, a Kompres z Apteczki Babuni jakoś zużyję, tylko będę je inaczej stosować (np. myciem i z daleka od skalpu).

Dziś chciałam zapisać się do fryzjera (denerwują mnie krzywo podcięte końce) i na szczęście nie było terminu " na już". Z końcami przeżyję, a włosy bardzo fajnie się ułożyły więc jest ok. To znak
Chciałam zrobić zdjęcie, ale mam nowy telefon, który jest bardzo czuły na dotyk i ciągle źle robię zdjęcia (widać ścianę, obrazek, kota ale mnie nie).

Widziałam wczoraj zdjęcia z imprezy (jeszcze ich niestety nie mam). Z przykrością muszę zauważyć, że wyglądałam za dobrze jak na kiczowatą imprezę, ale i tak Wam pokażę. Za to moje koleżanki cudnie. Gdyby to były lata 80-te zakochałabym się w dwóch, a gdybym była facetem byłabym wierną klientką innej.

Stary 2011-07-06, 12:28   #37480
Eloe77

Cytat:
Hmmm.. Przeczytałam sobie te artykuły do których linka Ajrisz mi dała i wydaje mi się, że w każdym z typów coś bym mogła dopasować jednak najbardziej zbliżona jest chyba typologia Cheruba
Witamy zatem kolejną cherubkę
Cytat:
Może z biegiem czasu moja dokumentacja zdjęciowa się powiększy i coś więcej uda się o nich powiedzieć
Będziemy uważnie obserwować.
Cytat:
Lubię dużo pisać, bo wtedy mam większą pewność, że ludzie zrozumieją to co faktycznie chciałam im przekazać
Szkoda, że do szuflady, jak napisałaś wcześniej
Cytat:
Próbowałam i jak nigdy nie miałam problemów z wypadaniem włosów tak od użycia nafty 5 miesięcy temu tracę ich po kilkadziesiąt przy każdym myciu...
Ojoj Może podrażniła Ci skalp? Wcierałaś aloes, arnikę?
Cytat:
(wcześniej to było kilkanaście, ale może też zaczyna mi dawać się we znaki starzenie?)
bez takich, proszę
Cytat:
A parafina mi z kolei niesamowicie obciąża włosy i na czubku mam taki przyklap jakby od dzieciństwa nie spotkało mnie nic więcej poza głaskaniem po główce
Zatem witaj w klubie. Mam identycznie A silikony i inne polimery? Jak działały?
Cytat:
to będę z tego w miarę potrzeb korzystać często a gęsto aż dostanie kilka ostrzeżeń, potem bana a potem depresji
To ja powinnam już przechodzić przez kolejną
Cytat:
Czyli jeśli będę używać produktów niezgodnych z cg to z jaką częstotliwością najlepiej myć włosy szamponem z SLS? Postaram się myć włosy co 3 dni, a nie co 2, to tak co trzecie/czwarte mycie będzie ok?
Zależy od tego, ile dodatkowo niezgodnych z cg kosmetyków użyjesz.
Cytat:
Patrzyłam na rzeczy, które najłatwiej było by mi znaleźć, wie ktoś jak teraz się to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ysk-koloru.htm nazywa?
Zauważ, że to jest odzywka do spłukiwania, czyli tego filtra pozostanie o ile cokolwiek, to raczej niewiele. Filtry lepiej by były w produktach aplikowanych bez spłukiwania.
Cytat:
I czy to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=411 może być stosowane na włosy skoro niby jest do ciała?
Widać, ze nie czytałaś wątka, do którego link podała Ajrisz. Wymieniamy ten olejek jako jeden z produktów, które się nadają do włosów...
Cytat:
Jaka paleta odcieni! Cudowna!

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Witamy :P
Tyle czasu Ci służyła że mały odwyk może pomóc
nie pozostaje nic innego, jak znów spojrzeć łaskawie ku cytrynie i zastosować odżywko-cytrynowa mieszankę do mycia po basenie. Ech... lato. Jak ja nie lubię lata
Cytat:
Mam brązowe włosy, teraz po szamponetce ciemny brąz (ciemna czekolada), więc dla mnie ok, ale skoro to do ciała jest, to może być za 'tłuste' dla włosów?
Zależy ile nałożysz.
Cytat:
A czy coś godnego uwagi na BU jest? Głównie do zrobienia psikadeł?
Ale co to psikadło ma robić?
Cytat:
No nie wiem, bo część rzeczywiście się sypała (ale minimalnie), ale więcej miałam takiego tłustego łupieżu. No i jak pisałam wystarczył zwykły sls i kosmetyki cg żeby "to coś" praktycznie ustąpiło.
Czyli ewidentnie kosmetyczny. Nie masz wyjścia musisz być cg
Cytat:
Dziś chciałam zapisać się do fryzjera (denerwują mnie krzywo podcięte końce) i na szczęście nie było terminu " na już". Z końcami przeżyję, a włosy bardzo fajnie się ułożyły więc jest ok. To znak
Na pewno! Ładnych nie tniemy
Cytat:
Chciałam zrobić zdjęcie, ale mam nowy telefon, który jest bardzo czuły na dotyk i ciągle źle robię zdjęcia (widać ścianę, obrazek, kota ale mnie nie)
kota mogłabyś wrzucić
Czekamy na zdjęcia z imprezy

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-06, 12:42   #37481
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Czyli ewidentnie kosmetyczny. Nie masz wyjścia musisz być cg
I całkiem mi to odpowiada
Cytat:
kota mogłabyś wrzucić
Moja Mała jest w połowie kotem brytyjskim, po tatusiu. Zdjęcia mam a albumie. Niedługo dorzucę nowe.
Obiecuję, że kot będzie. mam go zresztą w avatarku.
Cytat:
Czekamy na zdjęcia z imprezy
Ja też czekam aż dostanę płytkę
pamiętam, że miałam dorzucić zdjęcie małej Basi, ale ciągle nie mam zainstalowanego skanera.

A tak wyglądała moja kicia 2 lata temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (61,0 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-07-06 o 12:44
Stary 2011-07-06, 12:42   #37482
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Zależy od tego, ile dodatkowo niezgodnych z cg kosmetyków użyjesz.
Zauważ, że to jest odzywka do spłukiwania, czyli tego filtra pozostanie o ile cokolwiek, to raczej niewiele. Filtry lepiej by były w produktach aplikowanych bez spłukiwania.
Widać, ze nie czytałaś wątku, do którego link podała Ajrisz. Wymieniamy ten olejek jako jeden z produktów, które się nadają do włosów...

Zależy ile nałożysz.
Ale co to psikadło ma robić?
Właśnie z tego wątku go wzięłam Jeśli bym to kupiła to stosować jako zamiennik odżywki b/s? Czy tylko tak dodatkowo, po stylizatorze, albo dopiero na następny dzień?

Najlepiej jakby odświeżało skręt, para wodna (w którymś z wątków było, że poranna kąpiel jest dobra, bo para wodna je odświeży) napusza mi włosy u nasady, a z reszta włosów bywa różnie.
Stary 2011-07-06, 12:50   #37483
blackeye79
Raczkowanie

Cześć dziewczyny , mam pytanie, czy wiecie może co siedzi w tych kosmetykach
Lorraine Massey np. DevaCurl?
chodzi mi o te do nawilżania lokow

ps.w sumie nie wiem czy to jej kosmetyki ale zawsze koło niej się kręcą ;-)

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:09
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:57   #37484
JednaNaMilion
Rozeznanie

Ostatnio ugniatałam włosy przy pomocy żelu aloesowego Cien. Mnóstwo mi ich wypadło, co obrałam bluze to wypadały nowe włosy. Obejrzalam dokładnie kilka sztuk i na żadnym nie było cebulki więc tak jakby były złamane... Zdarzało Wam się to po tym żelu?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:

A tak wyglądała moja kicia 2 lata temu
zakochałam się !
Stary 2011-07-06, 13:06   #37485
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez JednaNaMilion Pokaż wiadomość
Ostatnio ugniatałam włosy przy pomocy żelu aloesowego Cien. Mnóstwo mi ich wypadło, co obrałam bluze to wypadały nowe włosy. Obejrzalam dokładnie kilka sztuk i na żadnym nie było cebulki więc tak jakby były złamane... Zdarzało Wam się to po tym żelu?
Używam bardzo często cien ale to o czym piszesz nie zdarzyło mi się.

Cytat:
zakochałam się !
Ja też. Teraz jest duża i mniej szara, ale dalej cudna.

Stary 2011-07-06, 13:25   #37486
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JednaNaMilion Pokaż wiadomość
Nie zdarzyło, a nawet w skalp wcieram i to regularnie...

Stary 2011-07-06, 13:29   #37487
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

myślałam o tym błocie, bo fajne, ale amodimethicone z moich włosów zrobi placek
Za to ciesze się, ze Twoim rudym lokom pasuje.
jak wyżej, tylko się złościć...
Ale mi silikony służą zawsze tak było. Próbowałam odstawiać, ale robiła mi się masakra na włosach. Zmywam je slsem raz na miesiąc i jest super

Stary 2011-07-06, 13:41   #37488
Eloe77

Basiu urocza ta Twoja kicia Najbardziej, gdy wchodzi po monitor przez klawiaturę

Cytat:
Jeśli bym to kupiła to stosować jako zamiennik odżywki b/s? Czy tylko tak dodatkowo, po stylizatorze, albo dopiero na następny dzień?
Jak wolisz. To już powinnaś sama sprawdzić, ponieważ każda z nas inaczej reaguje. Ale wszystkie pomysły są dobre (byle niewielkie ilości).
Na pewno nada się na plażę, wtedy można smarować wtedy dowolną ilość, bo i tak myje się później włosy.
Cytat:
Najlepiej jakby odświeżało skręt, para wodna (w którymś z wątków było, że poranna kąpiel jest dobra, bo para wodna je odświeży) napusza mi włosy u nasady, a z reszta włosów bywa różnie.
Przepisy na psikadła są w receptariuszu. Najprościej zmieszać aloes i wodę 1/1 albo żel i wodę w tych samych proporcjach. Wodę można zastąpić hydrolatem.
Możesz też kombinować psikadła na podstawie już istniejących kosmetycznych albo, np. zaparzyć pokrzywę i skrzyp, do tego dokapać kilka kropli oleju (jojoba, lnianego, oliwy z oliwek), troszeczkę miodu. Przed każdym użyciem dokładnie wstrząsnąć.
Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny , mam pytanie, czy wiecie może co siedzi w tych kosmetykach
Lorraine Massey np. DevaCurl?
chodzi mi o te do nawilżania lokow
Analizowałyśmy taki (odżywka) i taki (mgiełka).
We wcześniejszych częściach znajdziesz więcej o tych kosmetykach, bo kilka dziewczyn próbowało.
Sama używałam tej analizowanej odżywki (była dość lekka, ale zadowalająca) i żelu An-Gel (bosko pachniał, fajnie działał, ale był bardzo niewydajny). Była jeszcze zielona maź stylizacyjna (rewelacja na zabezpieczenie) oraz psikadło Set It Free (fajna sprawa na odświeżenie). Za udostępnienie cudeniek dziękuję Rybiorce
A masz coś konkretnego na myśli? Może link? Problem z tymi kosmetykami jest taki, że nie wszystkie są zgodne z cg

Benku ciesze się, że Ci służą Na moje niestety działają mało sympatycznie. Ostatnio znów romansowałam z kapkami dimethiconu (bo ten im pasuje, ale w małych ilościach) i po trzecim użyciu była katastrofa
Ja mam w ogóle nieco dziwnie (co nie oznacza, ze niefajnie) - ze stylizatorów najlepiej działają te bez polimerów

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:44
Stary 2011-07-06, 13:46   #37489
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Wszystkie są otwarte, ale jeśli już, to wybrałabym ten
Dziękuję Niestety wszędzie widzę tylko otwarte, pewnie inny mogłabym dostac na ebay, ale niestety nie mam teraz możliwości zapłacic W takim razie wezmę ten który, z braku lepszego słowa, polecasz

Robię dzisiaj zamówienie na ZSK, wezmę chyba tak:
- keratynę
- masło shea, bo akurat jest promocja na mega pojemnośc, a u mnie schodzi hurtowo, moja skóra je uwielbia
- masło kakaowe, do wypróbowania
- mocznik, na stopy
- olej babassu, też do wypróbowania
- olej jojoba, bo się kończy

Ciekawe czy moje włosy się polubią z którymś z tych tłustych specyfików, kupuję do ciała, ale może akurat

Basiu, jaka słodziuchna kicia z różowym pyszczkiem

Benku, twoje włosy wpędzają mnie w depresję...

Jeju, chcę już tę keratynę, przypuszczam że moje włosiska mogłyby ją wypic niemalże na raz, a tu nic bardzo proteinowego w domu... Może jakoś dotrwają.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:05   #37490
Maliniarka
Zakorzenienie

Sens dziękuję za komplement , jednak nic w tym artystycznego, ot mazianie

Eloe oczar nie robi nic spektakularnego, odświeża, trochę ściąga pory, skóra jest bardziej miękka, lubię sobie zrobić okłady ze schłodzonego-nawilżone płatki na oczy-zmniejsza opuchliznę, łagodzi podrażnienia...ale tak naprawdę kupuję go dla zapachu

Basia kicia
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-06 o 14:15
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:12   #37491
Eloe77

Cytat:
Dziękuję Niestety wszędzie widzę tylko otwarte, pewnie inny mogłabym dostac na ebay, ale niestety nie mam teraz możliwości zapłacic W takim razie wezmę ten który, z braku lepszego słowa, polecasz
Ja mam z kryzą i bardzo to sobie chwalę, bo nie rozdmuchuje mi włosów. Ale i na to jest sposób - przykładasz do kosmyków i włączasz, wyłączasz i odkładasz, tak w kółko. Dzięki kryzie nie muszę swojego ciągle wyłączać.
Pozostałe mnie się nie podobają, bo 1 ma otwory dookoła i to może dodatkowo rozwiewać włosy efekt- półlew), 2 ma kolce tylko w jednym miejscu i liczne otwory, 3 nie widać dokładnie.
Cytat:
Ciekawe czy moje włosy się polubią z którymś z tych tłustych specyfików, kupuję do ciała, ale może akurat
Shea u mnie zmywa się raczej szamponem, masło kakaowe jest z niewnikających, więc za dużo bym nie nakładała (na suche po myciu).

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-06, 14:12   #37492
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Benku ciesze się, że Ci służą Na moje niestety działają mało sympatycznie. Ostatnio znów romansowałam z kapkami dimethiconu (bo ten im pasuje, ale w małych ilościach) i po trzecim użyciu była katastrofa
Ja mam w ogóle nieco dziwnie (co nie oznacza, ze niefajnie) - ze stylizatorów najlepiej działają te bez polimerów
No widzisz, a ja polimery jak najbardziej - w żelu
Cytat:

Benku, twoje włosy wpędzają mnie w depresję...
Ojej, niepotrzebnie... Pamiętaj że ja kilka lat walczyłam o takie włosy. jak gdzieś znajdę jakąś starą fotkę mojej ówczesnej masakry na głowie to Wam wkleję dla porównania...

Stary 2011-07-06, 14:16   #37493
Eloe77

Cytat:
Eloe oczar nie robi nic spektakularnego, odświeża, trochę ściąga pory, skóra jest bardziej miękka, lubię sobie zrobić okłady ze schłodzonego-nawilżone płatki na oczy-zmniejsza opuchliznę, łagodzi podrażnienia...ale tak naprawdę kupuję go dla zapachu
Dziękuję Nawilżone płatki na oczy - będę to mieć na uwadze.
Cytat:
No widzisz, a ja polimery jak najbardziej - w żelu
Tamtego roku zachwycałam się Artiste i Delią, obecnie widzę, że włosom średnio podchodzą. Artiste owszem, ale na Delię się obraziły. Za to żel lniany, KCCC, żel aloesowy tylko z carbomerem robią cuda. Jeśli to wszystko ma się zmieniać co roku, to wciąż będę eksplorerką własnowłosową
Cytat:
Ojej, niepotrzebnie... Pamiętaj że ja kilka lat walczyłam o takie włosy. jak gdzieś znajdę jakąś starą fotkę mojej ówczesnej masakry na głowie to Wam wkleję dla porównania...
Koniecznie! Ale będzie motywacja!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-06, 14:30   #37494
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Nawilżone płatki na oczy - będę to mieć na uwadze.
Tamtego roku zachwycałam się Artiste i Delią, obecnie widzę, że włosom średnio podchodzą. Artiste owszem, ale na Delię się obraziły. Za to żel lniany, KCCC, żel aloesowy tylko z carbomerem robią cuda. Jeśli to wszystko ma się zmieniać co roku, to wciąż będę eksplorerką własnowłosową
Koniecznie! Ale będzie motywacja!
Miałam Artiste - fajny był. A teraz na zmianę z rabką używam żeli Delii.
Kurczę, coś nie mogę tego zdjęcia znaleźć...

Stary 2011-07-06, 14:31   #37495
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu urocza ta Twoja kicia Najbardziej, gdy wchodzi po monitor przez klawiaturę
Cytat:
D
Basiu, jaka słodziuchna kicia z różowym pyszczkiem
Cytat:
Basia kicia
Dziękuję.
Gdyby moja siostra jej nie przyniosła, już by nie żyła. Jej rodzeństwa już nie ma. A i tak miałam z nią sporo problemów, długo chorowała. Niedawno rodzice robili remont (przez miesiąc mieszkała u rodziców), odsunęli szafę, a tam.... mnóstwo zaschniętych kocich biegunek

Cytat:
To bardzo dobrze, bo będziesz się z nami dzieliła swoją wiedzą.
A co do tego, że nie służą Ci polimery, to jeszcze lepiej. Możesz rzadziej używać sls.

Zauważyłam, że po sls nic szczególnie złego nie dzieje się moim włosom. Ostatnio częściej myję nim włosy.
Pędzę robić obiad, bo TŻ niedługo wróci z pracy (ja mam teoretycznie chwilowo wakacje).

Zapomniałam
zamówiłam na dozie epiderm (Benek) i wracam do vitapilu. Miałam przerwę od niego. Zauważyłam, że działam super na porost. Siwe pojawiały się momentalnie, ale za to widziałam różnicę.
Miałam dawno temu maseczkę Bielendy, chciałam zamówić, ale albo jej nie ma albo jestem ślepa

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-07-06 o 14:33
Stary 2011-07-06, 14:41   #37496
Maliniarka
Zakorzenienie

Mika wielkanocna

jak mi się nie chce głowy iść myć...nic mi się nie chce...co to za pogoda

błotko jest tutaj: http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p9074-Biel..._wlosow_200_ml
aha, wycięło mi linka...
wpisz bielenda błoto i znajdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiciak wielkanocny.jpg (44,2 KB, 22 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:46   #37497
Benek23
Zakorzenienie

Mam jakies stare zdjęcie... Masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj.256.jpg (49,3 KB, 85 załadowań)

Stary 2011-07-06, 15:21   #37498
Eloe77

Cytat:
To bardzo dobrze, bo będziesz się z nami dzieliła swoją wiedzą
To na pewno
Cytat:
A co do tego, że nie służą Ci polimery, to jeszcze lepiej. Możesz rzadziej używać sls
Prawda, choć mam podobnie jak Ty - mogę używać go częściej, choć włosom to się podoba średnio - loki są mniej mięsiste, lżejsze, gdy użyję slsu w szamponie (byle nie było tam betainy kokamidopropylowej). Ale i pora roku nienajlepsza. Wszystko się drobi.
Co do kici - ważne, ze teraz nie choruje. U rodziców pewnie przezywała straszny stres
Cytat:
Mika wielkanocna
Boska Poproszę taką od zajączka

Cytat:
tym bardziej podkreśla Twoje osiągnięcia. Wtedy nikt by Ci nie uwierzył, że masz takie skręty!
Idę szukać szczeki na przyziemie, bo mi zginęła.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-06, 15:27   #37499
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Shea u mnie zmywa się raczej szamponem, masło kakaowe jest z niewnikających, więc za dużo bym nie nakładała (na suche po myciu).
A zabawiam się właśnie z masłem shea coby je zemulgować vel upłynnić ;P
Dodałam lanoliny cyckowej BD ale się ścięło z powrotem, potem podgrzałam i w to olej słonecznikowy. Wygląda że to już się nie chce ścinać i będzie płynne - i będę mogła dokapywać do mieszanek
Cytat:
kopara WOW

Stary 2011-07-06, 15:29   #37500
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Analizowałyśmy taki (odżywka) i taki (mgiełka).
We wcześniejszych częściach znajdziesz więcej o tych kosmetykach, bo kilka dziewczyn próbowało.
Sama używałam tej analizowanej odżywki (była dość lekka, ale zadowalająca) i żelu An-Gel (bosko pachniał, fajnie działał, ale był bardzo niewydajny). Była jeszcze zielona maź stylizacyjna (rewelacja na zabezpieczenie) oraz psikadło Set It Free (fajna sprawa na odświeżenie). Za udostępnienie cudeniek dziękuję Rybiorce
A masz coś konkretnego na myśli? Może link? Problem z tymi kosmetykami jest taki, że nie wszystkie są zgodne z cg
nie, niestety nic konkretnie nie mam na oku, siedziałam dwa dni na BC, i youtube i przeglądałam, fajnie wychodzą te włoski tym pannom, i dlatego jestem ciekawa co tam takiego siedzi, że to niezle potem wyglada.
Fajny był filmik z takim chłopem/fryzjerem, okręcał loka wokół palca i ścinał, ale na wilgotnych to robił, już wiem ze wypróbuje na sobie ale trochę później, bo ostatnio podciełam a miałam hodować

aaa, i jeszcze sobie coś przypomniałam, byłam u fryzjera na czesaniu bo miałam weselicho, miałam na wałki kręcone i te nowe włosy nie dawały sie nakręcić stały dęba i krótkie do tego, powiedziałam fryzjerce że to są nowe włosy bo tyle mi wylazło, ale nie uwierzyła bo wciąż mi klepała nad uchem że to takie połamane, tak i wszystkie równe;-) , juz nie dyskutowałam,i pytam czy uwaza ze mam suche to powiedziała "że pewnie tak bo jak tak się łamią to suche" czyli ze sama nie potrafiła okreslić w jakim stanie one są.
Jednoczesnie mówła że długo schna, czy suche długo schna?

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-07-06 o 15:41
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości