|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Mi się podoba taki frenczyk jak w załącznikach.
Może pojadę do Chorwacji w sierpniu! Oczywiście zabulić trzeba i w ogóle, ale przejazd tańszy będzie... Kredyt se wezmę
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-07-07 o 14:14 |
|
|
|
#2822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ma Cytat:
Wprowadź zasady 3 fazy, odmów sobie jedną ucztę i jedz duuużo warzyw, i zważ się za jakieś dwa tygodnie
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() Dziś mój czwarty dzień na Dukanie. Startowałam z wagi 61.2, dziś jest już 59 Wiem, że to głównie woda, ale nie powiem, motywuje mnie ten szybki spadek wagi ![]() Jem dużo, głównie nabiał, serki wiejskie, chude mięso, jajka, dzisiaj dojdą już warzywa (wyliczyłam, że w moim przypadku faza uderzeniowa powinna trwać 3 dni). Polecam wszystkim właśnie bułeczkę z mikrofali - codziennie jem ją na śniadanie, przepyszna i szybka w przygotowaniu Ja wkładam ją na 4 minuty, wychodzi świetnie.
|
|
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy mogę zjeść mięso mielone, takie gotowe ze sklepu?
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
wtedy zrobię tak jak mi radzisz, bo to bedzie jedyne dobre wyjście, jak sądze. Dzięki.
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nareszcie słonko świeci od rana Deszcz nawet lubię ale pod warunkiem, że nie pada bez przerwy ![]() Dzisiaj na basenie 60 długości zrobiłam Zamierzam chodzić codziennie od pon-pt, tylko muszę kupić w końcu okularki, bo jak tak dalej pójdzie to moje oczy tego nie zniosą.Postanowiłam ułożyć sobie jadłospis na kilka serii P/PW z zachowaniem wszyściutkich zasad i wiecie co ? Nie miałam pojęcia, że to będzie takie trudne. I nie chodzi o trzymanie się tych zasad, tylko o to, że moje menu jest chyba bardzo monotonne, a wcześniej jakoś nie zdawałam sobie z tego sprawy ![]() No nic, trzeba pisać dalej ![]() Wszystkim gratuluje spadków
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-07-07 o 18:53 |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Proteinki kochane!!
Spiesze z dobrymi wiadomosciami!! Poszlam dzis poszalec... 1. Fryzjer. Nigdy jeszcze nie wyszlam zadowolona od fryzjera. Dzis wyszlam wniebowzieta! Pani mi zrobila dokladnie taka fryzurke: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=675 tylko mam nieco wiecej wygolone...niz Kukulska. W sensie krocej.. ![]() Pani mi jeszcze zrobila maseczki i inne przyjemnosci ...moje wlosy sa w duzo lepszej kondycji! Pozniej poszlam na zakupy...... wooohooooo kupilam spodnie 2 rozmiary mniejsze juz! I to jeszcze byly na swietnej promocji..... a pozniej...poszlam do kolejnego sklepu u pytam paniá o jeden rodzaj bluzek, ktorego szukalam....pani popatrzyla na mnie i mowi "pani to chyba S/M...?" ale mi sie milo zrobiloooo...! Jestem zmeczona lazeniem, szukaniem, kupowaniem.....ale taka uradowana!!... Kasicam fajne buciki, dokaldnie te same kupilam rok temu w Deichmanie.... ale...ja jestem straszna fajtulapa i ...nawet w nich nie umiem chodzic... ![]() leza sobie i czekaja na jakies lepsze czasy...
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
roux
Świetna ta fryzurka ![]() I gratuluję udanych zakupów
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-07-07 o 19:16 |
|
|
|
#2829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A słodyczy na Dukanie jest moc. Trochę wcześnie ten kryzys. Ty wypiłaś tą herbatę z cukrem ???????????????
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A że słodyczy w dukanie jest dużo to ja wiem, właśnie zajadam się kinder kanapką przepisu NIKI (w internecie znalazłam jej blog) gdyby nie to, to już dawno bym odpadła, a tak bardzo mi brakuje tej chol...ej herbaty z cytryną dla niej niestety nie ma odpowiednika! Dzisiaj zgrzeszyłam bo zjadłam klopsika z mięsa mielonego wieprzowego , w sumie tylko 2 łyżki, no ale to jednak grzech. Było już po ptakach jak przeczytałam na forum, że nie można. No nic nie poddaję się jadę dalej. To dopiero moje początki więc trochę tych błędów jeszcze popełnię.
|
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za te długosci ja nawet polowy nie zrobie bo pływac nie umiem... moj tez jest monotonny moze pomysly sa ale jakos mi sie nie chce siedziec w kuchni roux to moze nam wkleisz zdjecie wlosków gratuluje udanych zakupów ![]() Cytat:
dziewczyny dostałam 5 z egzaminu w sobote ostatni i bede miala wakacje
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Legionistka
za egzamin i za sobotni ![]() Bigosik to całkiem fajny pomysł jest Chyba też sobie zrobię
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie juz nie moge doczekac tego bigosu głodna dzisiaj strasznie jestem...pewnie dlatego ze na obiad zjadlam tylko makrele...![]() a ciekawe gdzie sie Ania podziewa?
|
|
#2834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
6łyżek mleka odtłuszczonego w proszku 1jajko Ja po modyfikacji robię z 5 łyżek, białko ubijam osobno i dodaję odrobinkę proszku do pieczenia. Wkładam do miseczki. Na 3 minuty do mikrofalówki(ja mam 700watt). Wychodzi pyszota ![]() Ja kupuję w netto z indyka, z mniejszą zawartością tłuszczu. Kiedyś było po 5,59, teraz już 7,99,(za 500gram) ale patrzyłam na skład: zero mięs wieprzowych, tłuszczy czy innych. |
|
|
|
|
#2835 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale miałam dzisiaj pracowity dzień... padam ... idę zaraz się kąpać i spać ![]() dostałam @ i zmiana pogody i dzisiaj fatalnie się czułam .... wczoraj zrobiłam 100 brzuszków i brzuch mnie boli....ale dzisiaj tez muszę zrobić nie ma wybacz ![]() madziu ja pyzy też bym zjadła mniam z jakiego przepisu robiłaś??---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ja jak miałam tipsy to zawsze miałam frencha białego .. kreci mnie hehe... teraz mam swoje ale za chiny ludowe nie potrafię zrobić ładnego frencha ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
ja na dodatek nigdy nie wiem co zjem na śniadanie i obiad... planuję rano jak wstanę ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
spodnie dwa rozmiary mniejsze ulala ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
w sobotę będzie następna 5 ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
gdzie Ania ... tutaj .. ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- byłam koleżankę pożegnać bo wyjeżdża do Kanady jutro i pewnie na zawsze tam zostanie ;( ..... i nie dawno wróciłam ... zjadłam zupę jarzynową .. i teraz jestem tutaj z Wami ![]() jejciu jak dobrze że jutro piątek .... w pracy do 16 a potem weekend ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- przy okresie mam brzuch jak WIELKI BALON nici z ważenie w niedziele
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze sie zmotywowalas do robienia brzuszków a czemu kolezanka zostanie juz na stałe w Kanadzie? zrobilam sobie buleczke maslana dodałam slodzik i aromat waniliowy i jest jeszcze lepsza niz wczoraj
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
na poprawę humoru za wczoraj TŻ się nie odzywa....
kupiłam sobie dwie książki: Bogini Tash Aw jak skończe czytać Żona Mormona to się biorę za Krzyk Serca, Klejnot Medyny i Trzepot Skrzydeł i potem nowe nabytki ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Koleżanka jedzie do męża... on tam jest .. a że kiedyś już tam byli to postanowili wrócić... mają pracę .. mieszkanie... i tam jest inne życie.. nie ma tej gonitwy za pieniądzem co u nas ![]() hmmm o widzisz mamy nowy przepis na maślaną bułeczkę Legionistki na pewno wypróbuję... a piekłaś w piekarniku czy w mikrofali
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-07-07 o 21:43 |
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam ale narazie nie mam na to czasu.... ![]() a za kolezanka nie smutaj napewno jeszcze kiedys wroci do Polski chociazby na pare dni w piekarniku niestety mikrofali nie posiadam.. dodałam ten aromat bo nie lubie tego zapachu jajka....
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raz na wozie raz pod wozem tak lubię czytać książki ... ucieczka do innego świata i odpoczynek jak tylko mam możliwość zawsze coś czytam ...chociaż w pracy dziewczyny mi mówią że czytam chore książki :/
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu Ci tak mówia?
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tam gafa nic się nie stało a Ty jakie czytasz??
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kryminaly lubie czytac ale jak jestem z Tz w domu bo pozniej sobie montuje ![]() lubie fantastyczne ksiazki basniowe np sage ludzi lodu ktora uwielbiam ![]() uciekam spac kochane
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie czytałam ...
dobranoc śpij dobrze ![]() ja też zmykam
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie z e spadkiem -0,5
![]() Jak milo sie was czyta dziewczyny ja zapewne nie mam juz neta a ze jestem u kuzynki od poniedzialku to dopiero dzis mam czas do was wpasc a propos bigosu my z ciotka przez ten tydzien ugotowalysmy 38kg na slub kuzyna i jutro ostatnia tura gotowania i pewnie tez z 15 kg dogotujemy co do ksiazek kocham czytac a jak wejde do empiku to po prostu mam odlot kochane jak dobrze bylo znow tu zajrzec i poczuc sie jak w domu Dobranoc uciekam spac
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy moge sie dolaczyc? Biore sie za czytanie ksiazki, zeby was tu pytaniami nie zameczac
|
#2846 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Ale się podle czuję. Spuchły mi oczy od tarcia (swędzą od alergii), terma siadła całkiem i rano muszę nagrzewać wodę w garnkach, żeby się wykąpać, do tego zalałam wczoraj komputer kawą (klawiatura padła). Ech... Ale mam spadek 0,5kg od 6.07 Miłego dnia! |
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Fenris ja właśnie uwielbiam takie paznokietki jak na dwóch ostatnich zdjęciach
![]() Kacha199 to trzeba na sklad patrzeć... ja jak ostatnio patrzyłam(chyba w Biedronce) to sie wystraszyłam ile chemii Może warto sobie np. kupic mięsko i samemu zmielić, poporcjować i pomrozić Masz pewność przynajmniej co tam zmielone jest No i oczywiście nie wieprzowe mięso, najlepiej drób....![]() magda_lena40 ja też próbował coś takiego zrobić...ale to mega trudne jest i teraz góra na dwa trzy dni planuję ![]() roux666 świetna fryzurka i dla mnie to duża odwaga, żeby tak się wygolić Ale fryzurka suuuper!Marze o zrobieniu takich zakupów coby o dwa rozmiary mniejsze ciuchy brać Legionistka23 ooo za mna też bigosik chodzi...a kapustka czeka oby nie za dlugo ![]() za zdany egzamin i za kolejny ![]() katkasiek przepisik skopiowałam, hie hie ![]() ainuzi23 ło rety...tyle bigosu.... to na ile osób weselicho?? ![]() NoLQa witam! ...to ja juz nie jestem najmłodsza stażem na watku ![]() No nadrobiłam...chyba wieczorkami wiecej Was tutaj niż w dzień ![]() Dzień dobry! Dzień zaczęłam w dobrym humorze, bo po dniu proteinkowym jest spadek 0.4 kg
|
|
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
Hej Słoneczka kochane!
Witam nowe osóbki Z nami będzie Wam łatwiej Wszystkim gratuluję spadków! ![]() Ja ostatnio nie mogę się pozbierać.... Ciągle chce mi się spać, mdli mnie, kawa na mnie nie działa... I jeszcze jakieś różne zachciewajki mam ![]() Co do wagi to mam 2kg na plusie w porównaniu z najniższą wagą ale w tej chwili nie dietkuję - staram się jeść ostrożnie w miarę podobnie do 3 fazy. No dobra... czas pomyśleć nad śniadankiem Miłego dzionka!I pamiętajcie... Mimo, że nie piszę i nie dietkuję to cały czas podczytuję co się dzieje i jestem z Wami duchem |
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bryyyyyyyyyy
![]() Cytat:
za spadek nie dziekuje za ksiukasy ![]() Cytat:
Fenris biedaku to ładnie Ci sie dzień zaczął witam nowa dukankę
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Oczywiście zabulić trzeba i w ogóle, ale przejazd tańszy będzie... Kredyt se wezmę

Wprowadź zasady 3 fazy, odmów sobie jedną ucztę i jedz duuużo warzyw, i zważ się za jakieś dwa tygodnie

, a myślałam, żę najbardziej będzie mi brakować słodyczy, a tu mi ślinka poleciała na widok herbaty z cytryną. Przed dietą mogłam ją pić litrami.
, w sumie tylko 2 łyżki, no ale to jednak grzech. Było już po ptakach jak przeczytałam na forum, że nie można. No nic nie poddaję się jadę dalej. To dopiero moje początki więc trochę tych błędów jeszcze popełnię.
moj tez jest monotonny moze pomysly sa ale jakos mi sie nie chce siedziec w kuchni 
za sobotni 
nici z ważenie w niedziele 
Dobranoc uciekam spac