|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-07-07 o 23:23 |
|
|
|
|
#1262 | ||
|
Zadomowienie
|
Leżałam gdzieś 30 min i na boku tylko do zdjecia zmieniłam troche pozycje
![]() Cytat:
Cytat:
za pierwszy spacerek Sarcia jest prześliczna |
||
|
|
|
#1263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo powiem wam ze chyba bym wolala zeby mnie tesciowa tylko raz zapytala co i jak a tu nieeeee co dziennie telefon: - co robisz? -oglada -co ogladasz? - o czym to,co mowia? -zwykly serial -a dlugo ogladasz?itd,wszystko trzeba powiedziec a jak dzwoni i nie odbieram to bedzie do tej pory tarabanic az to zrobie,dzwoni o 9 rano i pyta a to ty jeszcze spisz,a co mam robic,jak w nocy niemoge,tak juz mam z nia |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Carmela - weź mi opowiedz więcej o tym wiaderku
![]() Bo mnie zafascynował. Po zobaczeniu tej Twojej fotki poleciałam oglądać filmy z kąpieli na YouTubie. I wydaje mi się - choć do tej pory nie podobały mi sie te wiaderka wcale - że w nich jest dziecku wygodniej i fajniej niż w wanience! Możliwe to. Za to wanienka na bank dla rodziców wygodniejsza.Zaczęłam się poważnie nad takim zastanawiać Tylko właśnie cały czas nie dowierzam, że da się łatwo umyć całego maluch jak jest tak mocno zanurzony...I teraz mam dylemat - czy fajniej żeby dziecku było wygodniej, czy nam? ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Tak jak mówię, mi jest troszkę przykro że nie interesują, ale i tak milion razy wolę to niż takie wtrącanie się, mieszanie, zawracanie głowy i siedzenie na tej głowie! Pewnie gdyby to moja własna matka tak mnie zlewała, to bym bardziej przeżywała, a że to teściowie to mniej
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() pogodny dzien sie zapowiada, poranne slonce odkrylo w jakim stanie sa okna po wschodniej stronie hmm, machnac je dzisiaj?ale mialam sie oszczedzac... no ale tak powoli?? wczoraj pralam ostatnie ciuszki maluszka ![]() wkrotce pakujemy torby! brumek, polecisz sprzedawce od podkladow? a tak w ogole to nie spie, bo o 5:03 zadzwonil telefon - jakas kobieta sie pomylila...
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Brumku Moja Pszczoła już nie śpi, pojadła, ale spać się nie chce, w ogóle się robi coraz fajniejsza taka bardziej "świadoma" |
|
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() To i ja się witam z rana. P. poszedł do pracy, a mi się znowu spać nie chce Chyba poczytam książkę i znowu sen mnie zmorzy ![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
Ja 15 mam też wizytę u mojego gina jeszcze - uwaga o godzinie 21.00 Podejrzewam że zacznę rodzić u niego w poczekalni bo on zawsze ma obsuwę o około godzinę A jeśli chodzi o ktg, to mi kazała leżeć na ip na plecach pomimi że mówiłam że młodemu wtedy tętno spada. Wytłumaczyła że na boku to macica odpoczywa i nie wykaże żadnego skurczu
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, to to wiaderko, nazywa sie tummy tub. Cytat:
|
||
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
życzę oczekującym szczęśliwych porodów ![]() miłego dnia |
|
|
|
#1270 | ||
|
Zadomowienie
|
To i ja się witam
po 6 rano wstałam na siusiu (nie zliczę który to raz już był ) i już mi się nie zasnęło także grzecznie sobie nadrabiam posty z wieczora![]() Śliczna! Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(miałam jakiś półsen, że ktoś mnie przygniatał kamieniem) a to tylko brzuch, którego nie da się odczepic![]() Cytat:
![]() ![]() a tak w ogóle to dzień dobry! jak mnie chwycił w nocy ból w pachwinie to się przekręcic nie dałam rady i tylko jakieś strzykanie w kościach. ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- brunetka widzę że wisisz na pasku. jak tam sytuacja z mężem?mam nadzieję że lepiej |
||
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
hej moje kochane
nareszcie udalo mi sie zalogowac ZANKO kochana WIEEELGASNE GRATULACJE ![]() a tak ogolnie to u mnie super z mezusiem jestesmy bardzo szczesliwi ja sprzatam piore gotuje i zabijam czas jak moge dla wszystkich ktorzy potrzebuja ![]() ps.ZMALOWANA nasz kochany przeterminowany dwupaczku mam nadzieje ze w nastepnym ttgodniu bedziesz miala malenstwo przy sobie ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- co do spania to ja chetnie spala bym na prawym boku ale nasz synio jak tylko sie na prawa strone poloze to kopie mnie bardzo lobuziak.na lewej spi mi sie srednio a na plecach to niezbyt a tak ogolnie to ja cale zycie spalam na brzuchu wiec teraz wyczekuje porodu i powrotu na brzuch
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kładę się wogóle na plecach gin mówił że wtedy dziecko może dostać mniej powietrza a My tego przecież nie czujemy.Ja śpię na boczkach
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() u mnie się chyba coś dzieje... w nocy miałam dość mocne skurcze, a jak wstałam pogoniło mnie do wc, licze od godziny i skurcze są co 3-5min. Zbieramy się na porodówkę... Trzymajcie kciuki oby się rozkręciło
|
#1275 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że nie zapytała o wielkanoc.........![]() Moja miała niezły zapłon powiedzielismy im w wigilię, a ta dzwoni do tż po 3 tyg czy to prawda czy jaja sobie robiliśmy bo do niej dopiero dotarło....![]() Ja leżałam ok pół godz i zawsze na lewym boku kazały leżeć ![]() Cytat:
w ogole nie mogę oddychać.... ale na ktg mi zawsze na boku kazały leżećCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i Ty to wytrzymujesz? ![]() Dzień dobry ![]() Ładnej pogody ciąg dalszy A co do spania, to ja tylko na bokach, a na którym to zależy od tego z której strony mam męża bo zawsze zasypiam na jego ramieniu, a później to już się kręce ile wlezie....Pora wstac, wypic kawe i cos dzialac ![]() To która dziś rodzi? ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
małe Youyou się rodzi |
||||||
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszecie o pomocy od rodziców teściów u mnie teściowa ma moją ciąże w d..... po tej akcji w święta nie mam z nią kontaktu.teść ost jak się spotkaliśmy 1 raz od świąt tak mnie wkurzył że ciśnienie miałam b.wysokie a puls 130.To jest chyba ich ponoć odnośnie mojej ciąży.Ogólnie nigdy nie można na nich liczyć nigdy w życiu by Nam nie pomogli a wręcz teściowa by się cieszyła że Nam się coś nie udało
|
|
|
|
|
#1277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. nie lubię 2. teraz w ciąży jakoś naprawdę ciężko mi się oddycha nawet jak na chwilę się położę na wznak, poza tym brzuch mi się od razu napina, co nie jest przyjemne Cytat:
i żeby cała akcja się ładnie rozwinęła a może przywitamy dziś kolejnego dzidziusia? |
||
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Gratuluję nowym mamusiom. I trzymam kciuki za wizyty,
ja też jestem HP-maniaczka.przeczytałam wszystkie części. Carmela Sara jest śliczna. Zresztą wszystkie dzieciaczki nasze. Dwójka maluchów może dać popalic-zwyczajnie mam momentami dosyć. Ale jak patrzę na te moje kruszynki to serce rośnie. Właśnie śpią sobie,najedzone. Właśnie bebilon 1 jakoś im nie podchodzi,znów będę musiała je stopniowo przerzucać.
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
YOUYOU- mam nadzieje,że to nie fałszywy alarm
dawaj dawaj niech dzidziuś będzie z nami
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie dziwię się, że to piszesz, na pewno musi Ci być ciężko , ale z drugiej strony, jak to mówią, podwójna radość |
|
|
|
|
#1281 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oooo super, znowu cos sie dzieje! Oby to bylo to! |
|||
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
youyou kciuki
) ![]() ![]() Dzień Dobry ![]() Miałam fatalną noc :/ Tak mnie wszystko boli pod brzuchem Czuje się całkowicie zapchana na dole i z przodu i z tyłu.
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
kochane ja od niedzieli kilka razy dziennie mam takie bole jak na miesiaczke... czy to skurcze przepowiadajace?czy to znak ze porod niedaleko?
a maluzek to nie wiem co tam wyprawia w brzusiu ale kreci sie i wierci gory stawia na brzuchu i wiecie on na srodku brzucha ma dupke a po prawo stupki i jak go glaszcze tam gdzie ma nozki to dupcia rusza ![]() Chyba ma laskotki moj maz stwierdzil ze w nastepnym tygodniu kupuje aparat cyfrowy zeby miec czym uwieczniac piekne chwile naszej trojki gdzie zmalowana?? ''' youyou
|
#1284 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Carmela - Sara taaaaka śliczna - kurcze miałyśmy termin na ten sam dzień a Ty już masz Sarcie taką kochaną ![]() Cytat:
a więc raz na lewym raz na prawym i jest git.Cytat:
Mój tż też namiętnie śpi w nocy z łokciami pod głową - teraz na szczęście mamy wielkie łóżko więc go nie gonię za to - bo wczesniej jak spaliśmy na wąskiej rozkładanej wersalce to nie raz dostałam z łokcia a on opieprz że mnie uszkodził znowu. Cytat:
super że dziewczynki tak pięknie rosną - wcale nie widać że wczesniaczki były Youyou powodzenia i trzymamy kciuki za nowego dzieciaczka dziś kurcze Ty masz też termin porodu ten co ja... mam się zacząć bać...?
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, żyję i nie rodzę. Sara ma zakaz do czasu powrotu tz, jeszcze kilka godzin.
Noc podobna jak u zmalowanej, jeszcze kręcenie rąk od łokci do nadgarstków do tego. Carmela boskie jest to zdjęcie w wiaderku, widać że jest jej tak błogo i mogłaby tak zostać. Niesamowite, wcześniej byłam na NIE wiaderkom, ale jak widzę Sarę aż morda mi się śmieje. I mało miejsca zajmuje wiaderko w porównaniu z wanienką i ewentualnie stelażem. Yoyyou do boju Jutro moja kolej ![]() ![]() hahahaKurka o naszych teściowych możnaby w klubie temat założyć ![]() Moja wczoraj woła mnie z dołu: " przyjdziecie na obiad karkówka jest" JA: "My właśnie zjadamy obiad" ONA:" A ja tyle rozmroziłam" JA w zasadzie nic nie powiedziałam, zamknęłam drzwi. Jakby rano powiedziała że zaprasza nas na obiad nie gotuj, to być może bym skorzystała, a nie tak wyskakuje jak poparzona. Skąd ja miałam wiedzieć że zamarzy jej się nas zawołać- co zdarza jej się raz na ruski miesiąc albo i nie. To co, ja mam czekać i nie gotować i się zastawiać zawoła-nie zawoła-gotować-nie gotować.. Ma takie odchyły, chce być czasami dobra mamusia. Bella Ty chyba powinnaś zostać naszym wątkowym przykłądem do naśladowania, nie słychać zbytnio narzekania ![]() Idę coś wszamać- tosty? U mnie się wkońcu pogoda wyprostowała, i piękne słoneczko zawitało po tygodniu chmur
|
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
youyou - chyba mała youyou nam sie rodzi
|
|
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1288 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
widać że kąpiel jej bardzo pasuje ![]() Cytat:
rodzina, przyjaciele, wszyscy chcieli go widzieć jak najszybciej, a teściowa dzwoni, spytałam kiedy przyjadą, a ona "a, to na spokojnie, przecież się nie spieszy...." Nie żeby mi tak na wizytach zależało ale trochę przykro mi się zrobiło...w końu przyjechali i tak szybko bo po tygodniu od naszego przyjścia do domu....Cytat:
![]() a u nas pogoda piękna, chyba znów popołudnie spędzimy na zewnątrz
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie już wczoraj pieknie swieciło i dzis nadal ładnie sie zapowiada aha jakby któraś chciała to w Biedro są w promocji duże kosze na pranie Curver 60l po 17,99 wczoraj mi rodzice kupili po pracy bo nie miałam jeszcze, oglądaliśmy z t-tem w tesco kiedyś ale był mały wybór i same małe 45l i drogie bo po ponad 30zł a ja chciałam duży 60l właśnie a te były po ponad 40zł i kolory marne... i jeszcze kupili mi wczoraj na moje zlecenie tego "robota" kuchennego - multiprocesor z folderu salatkowego
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-08 o 10:01 |
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż i tak będę czekać jak na zbawienie do 13.00 czy wpłyną pieniądze czy nie zostało mi aktualnie 3zł przez to wesele i szpital normalnie zbankrutowalismy.... tak źle to jeszcze nie było
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

za pierwszy spacerek
Możliwe to. Za to wanienka na bank dla rodziców wygodniejsza.
Tylko właśnie cały czas nie dowierzam, że da się łatwo umyć całego maluch jak jest tak mocno zanurzony...
hmm, machnac je dzisiaj?

Chyba poczytam książkę i znowu sen mnie zmorzy
Podejrzewam że zacznę rodzić u niego w poczekalni bo on zawsze ma obsuwę o około godzinę 

zębole
także grzecznie sobie nadrabiam posty z wieczora

dobrze, że nie zapytała o wielkanoc.........

Zakończone: 2
Czuje się całkowicie zapchana na dole i z przodu i z tyłu. 
zostało mi aktualnie 3zł