Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 23:21   #1261
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A propos tych pozycji do leżenia, to ja nie znoszę w tej zaawansowanej ciąży leżeć na lewym boku. Czyli tym zalecanym. Najbardziej lubię na plecach i na prawym.

A Tymek rusza się rzeczywiście najmocniej gdy leżę na plecach.
To tak jak ja!

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-07-07 o 23:23
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 23:25   #1262
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dlugo lezalas? Ja bym chyba nie dala rade na wznak.
Leżałam gdzieś 30 min i na boku tylko do zdjecia zmieniłam troche pozycje
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Vaniliowa a to nie powiedziała Ci gin że jak nie urodzisz do Tp to po 3 dniach się zgłosić na IP ?! bo mi tak powiedziała i liczę że wtedy mi wywoływać mała, a jak nie to nie wiem w sumie co mam zrobić, bo:
29.07 mam termin Tp a 30.07 konczy mi sie umowa w pracy, jeżeli mi nie przedłużą to z automatu idzie tak długo aż nie urodzę, w dniu kiedy rodzę i się okaże że nie przedłużają to idę do po zasiłek macieżyński, - chyba wyszlo malso maslane i sama juz nie wiem co chcialam napisc..
Tp mam na 16 ale to jest sobota i gin kazała mi przyjść w piątek 15 na badanie tętna dziecka no i napewno wyśle mnie do szpitala a masz taka możliwość że pracodawca przedłuży Ci umowe ?
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My dzis zaliczylismy pierwszy spacer

Pani pediatra powiedziala ze na spokojnie mozemy odrazu wychodzic, po spacrku Sara obudziła sie głodna jak wilk

Wstawiam fotki ze spacerku i kąpieli w wiaderku, dziś tak sie wyluzowała ze zrobiła kupe do wody
za pierwszy spacerek Sarcia jest prześliczna a to wiaderko to te o które pytałaś na forum ? Nie pamiętam nazwy
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 23:25   #1263
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

A propos tych pozycji do leżenia, to ja nie znoszę w tej zaawansowanej ciąży leżeć na lewym boku. Czyli tym zalecanym. Najbardziej lubię na plecach i na prawym.

A Tymek rusza się rzeczywiście najmocniej gdy leżę na plecach.
mi tez najlepiej lezy sie na prawym ,na plecahc mi teraz niewygodnie ,wczesniej moglam tylko na plecahc,moja mala najwiecej sie rusza jak leze na boku najczesciej jak na prawym zawsze mnie wtedy obtlucze i sie zastanawiam,czy to przez to ze jej tak wygodnie czy wrecz odwrotnie.

ooo powiem wam ze chyba bym wolala zeby mnie tesciowa tylko raz zapytala co i jak a tu nieeeee co dziennie telefon:
- co robisz?
-oglada
-co ogladasz?
- o czym to,co mowia?
-zwykly serial
-a dlugo ogladasz?itd,wszystko trzeba powiedziec a jak dzwoni i nie odbieram to bedzie do tej pory tarabanic az to zrobie,dzwoni o 9 rano i pyta a to ty jeszcze spisz,a co mam robic,jak w nocy niemoge,tak juz mam z nia
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 23:32   #1264
brumek
Zakorzenienie

Carmela - weź mi opowiedz więcej o tym wiaderku
Bo mnie zafascynował. Po zobaczeniu tej Twojej fotki poleciałam oglądać filmy z kąpieli na YouTubie. I wydaje mi się - choć do tej pory nie podobały mi sie te wiaderka wcale - że w nich jest dziecku wygodniej i fajniej niż w wanience! Możliwe to. Za to wanienka na bank dla rodziców wygodniejsza.

Zaczęłam się poważnie nad takim zastanawiać Tylko właśnie cały czas nie dowierzam, że da się łatwo umyć całego maluch jak jest tak mocno zanurzony...

I teraz mam dylemat - czy fajniej żeby dziecku było wygodniej, czy nam?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ooo powiem wam ze chyba bym wolala zeby mnie tesciowa tylko raz zapytala co i jak a tu nieeeee co dziennie telefon:
- co robisz?
-oglada
-co ogladasz?
- o czym to,co mowia?
-zwykly serial
-a dlugo ogladasz?itd,wszystko trzeba powiedziec a jak dzwoni i nie odbieram to bedzie do tej pory tarabanic az to zrobie,dzwoni o 9 rano i pyta a to ty jeszcze spisz,a co mam robic,jak w nocy niemoge,tak juz mam z nia
Z tym to bym zwariowała
Tak jak mówię, mi jest troszkę przykro że nie interesują, ale i tak milion razy wolę to niż takie wtrącanie się, mieszanie, zawracanie głowy i siedzenie na tej głowie! Pewnie gdyby to moja własna matka tak mnie zlewała, to bym bardziej przeżywała, a że to teściowie to mniej
Stary 2011-07-08, 05:50   #1265
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry
pogodny dzien sie zapowiada, poranne slonce odkrylo w jakim stanie sa okna po wschodniej stronie hmm, machnac je dzisiaj?
ale mialam sie oszczedzac... no ale tak powoli??

wczoraj pralam ostatnie ciuszki maluszka
wkrotce pakujemy torby!

brumek, polecisz sprzedawce od podkladow? dzieki

a tak w ogole to nie spie, bo o 5:03 zadzwonil telefon - jakas kobieta sie pomylila...
Stary 2011-07-08, 06:08   #1266
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzien dobry

Brumku

Moja Pszczoła już nie śpi, pojadła, ale spać się nie chce, w ogóle się robi coraz fajniejsza taka bardziej "świadoma"

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 06:34   #1267
sygine
Zadomowienie

Dzień dobry
To i ja się witam z rana. P. poszedł do pracy, a mi się znowu spać nie chce Chyba poczytam książkę i znowu sen mnie zmorzy

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Leżałam gdzieś 30 min i na boku tylko do zdjecia zmieniłam troche pozycje

Tp mam na 16 ale to jest sobota i gin kazała mi przyjść w piątek 15 na badanie tętna dziecka no i napewno wyśle mnie do szpitala a masz taka możliwość że pracodawca przedłuży Ci umowe ?
Idziemy łeb w łeb widzę Ja 15 mam też wizytę u mojego gina jeszcze - uwaga o godzinie 21.00 Podejrzewam że zacznę rodzić u niego w poczekalni bo on zawsze ma obsuwę o około godzinę

A jeśli chodzi o ktg, to mi kazała leżeć na ip na plecach pomimi że mówiłam że młodemu wtedy tętno spada. Wytłumaczyła że na boku to macica odpoczywa i nie wykaże żadnego skurczu A mi aż się chwilami słabo robiło...
Stary 2011-07-08, 06:47   #1268
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
za pierwszy spacerek Sarcia jest prześliczna a to wiaderko to te o które pytałaś na forum ? Nie pamiętam nazwy

tak, to to wiaderko, nazywa sie tummy tub.

Cytat:
Carmela - weź mi opowiedz więcej o tym wiaderku
Bo mnie zafascynował. Po zobaczeniu tej Twojej fotki poleciałam oglądać filmy z kąpieli na YouTubie. I wydaje mi się - choć do tej pory nie podobały mi sie te wiaderka wcale - że w nich jest dziecku wygodniej i fajniej niż w wanience! Możliwe to. Za to wanienka na bank dla rodziców wygodniejsza.

Zaczęłam się poważnie nad takim zastanawiać Tylko właśnie cały czas nie dowierzam, że da się łatwo umyć całego maluch jak jest tak mocno zanurzony...
Nie mamy porównania jak jest w wanience, nalewamy plynu do wiaderka i robimy myju myju jak jest pod woda, głowe myjemy myjka, żeby nie leciało jej na buzie i tyle. W zwyklej wannie tez jedna reka trzymasz jedna myjesz... chyba

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 07:10   #1269
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

życzę oczekującym szczęśliwych porodów

miłego dnia

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 07:49   #1270
karolinee1983
Zadomowienie

To i ja się witam po 6 rano wstałam na siusiu (nie zliczę który to raz już był) i już mi się nie zasnęło także grzecznie sobie nadrabiam posty z wieczora

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zanki Lenka
Śliczna!

Cytat:
Ha, a moja się spytała wtedy, podczas tej rozmowy, czy już na Święta dziecko będzie z nami A przecież w poprzednie Święta poinformowaliśmy ich o ciąży!!! Albo ma mnie za słonicę, albo .. nie wiem sama co
Nie, no niezłą ma orientację teściowa w temacie może faktycznie myśli, żeś Ty słonik jakiś

Cytat:
Wstawiam fotki ze spacerku i kąpieli w wiaderku, dziś tak sie wyluzowała ze zrobiła kupe do wody
Czyli jednym słowem kąpiel w wiaderku bardzo jej służy jak tak patrzę na Sarcię to naprawdę twierdzę, że to skóra z mamusi zdjęta

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 07:59   #1271
agni82
Zadomowienie

Cytat:
mi tez najlepiej lezy sie na prawym ,na plecahc mi teraz niewygodnie ,wczesniej moglam tylko na plecahc,moja mala najwiecej sie rusza jak leze na boku najczesciej jak na prawym zawsze mnie wtedy obtlucze i sie zastanawiam,czy to przez to ze jej tak wygodnie czy wrecz odwrotnie.
ja też uwielbiałam spac na plecach, a teraz to tylko boczki i zwłąszcza prawy. na lewym to tylko w nocy. w ciągu dnia jak odpoczywam to na prawym. a na pleckach już spac nie mogę. raz się obudziałm w nocy na plecach i zaczęłam krzyczec do T. :zdejmij to ze mnie bo mnie dusi! (miałam jakiś półsen, że ktoś mnie przygniatał kamieniem)a to tylko brzuch, którego nie da się odczepic

Cytat:
jej wygląda na bardzo zadowoloną

a tak w ogóle to dzień dobry! jak mnie chwycił w nocy ból w pachwinie to się przekręcic nie dałam rady i tylko jakieś strzykanie w kościach. nie wiem czy tak ma bolec, ale szczerze mam już po dziurki w nosie. czemu to dziecko takie nie kumate i nie zacznie wychodzic - on będzie miał więcej miejsca a i ja poczuję się lżej.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

brunetka widzę że wisisz na pasku. jak tam sytuacja z mężem?mam nadzieję że lepiej
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:12   #1272
moniczka2123
Zadomowienie

hej moje kochane
nareszcie udalo mi sie zalogowac ale nigdy was nie nadrobie...
ZANKO kochana WIEEELGASNE GRATULACJE

a tak ogolnie to u mnie super z mezusiem jestesmy bardzo szczesliwi
ja sprzatam piore gotuje i zabijam czas jak moge

dla wszystkich ktorzy potrzebuja

ps.ZMALOWANA nasz kochany przeterminowany dwupaczku mam nadzieje ze w nastepnym ttgodniu bedziesz miala malenstwo przy sobie

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

co do spania to ja chetnie spala bym na prawym boku ale nasz synio jak tylko sie na prawa strone poloze to kopie mnie bardzo lobuziak.na lewej spi mi sie srednio a na plecach to niezbyt a tak ogolnie to ja cale zycie spalam na brzuchu wiec teraz wyczekuje porodu i powrotu na brzuch

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:21   #1273
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja nie kładę się wogóle na plecach gin mówił że wtedy dziecko może dostać mniej powietrza a My tego przecież nie czujemy.Ja śpię na boczkach
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:27   #1274
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

u mnie się chyba coś dzieje... w nocy miałam dość mocne skurcze, a jak wstałam pogoniło mnie do wc, licze od godziny i skurcze są co 3-5min.
Zbieramy się na porodówkę...

Trzymajcie kciuki oby się rozkręciło
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:34   #1275
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, a moja się spytała wtedy, podczas tej rozmowy, czy już na Święta dziecko będzie z nami A przecież w poprzednie Święta poinformowaliśmy ich o ciąży!!! Albo ma mnie za słonicę, albo .. nie wiem sama co
dobrze, że nie zapytała o wielkanoc.........
Moja miała niezły zapłon powiedzielismy im w wigilię, a ta dzwoni do tż po 3 tyg czy to prawda czy jaja sobie robiliśmy bo do niej dopiero dotarło....
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dlugo lezalas? Ja bym chyba nie dala rade na wznak.
Ja leżałam ok pół godz i zawsze na lewym boku kazały leżeć
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ktg na leżaco - jak ostatnio mialam to po kilku minutach spytalam czy moge sie na boku polozyc bo mi az słabo. polozna sie odwraca do mnie (cos pisala w papierach) i tekst "no ja tez sie dziwilam ze pani daje rade na plecach! oczywiscie że mozna na boku..." a ja głupia myslalam ze trzeba na plecach. nawet na porodowce jak bylam i poczatkowo mialam ktg to pamietam na plecach mnie chcieli pozolyc, ale ze bolalo za mocno i wolalam na boku to sama sie przekrecilam, polozna tylko przyszla poprawic sprzet bo cos nei stykało...
Ja na plecach bym nie uleżala bo momentalnie mała wierzga nogami i dosłownie mnie dusi w ogole nie mogę oddychać.... ale na ktg mi zawsze na boku kazały leżeć
Cytat:
z dnia na dzien sie fajniejsza robi a wiaderko czaderskie
Cytat:

moja tesiowa stwierdzila ze wozek za drogi dobry wozek to mozna kupic za 500 zł a nie 1500,bo tz brat taki kupil 7 lat temu
Normalnie nic, tylko stworzyć wątek "hity teściowej" bo widzę, że większość z nas ma niezłe "przypadki"
Cytat:
- co robisz?
-oglada
-co ogladasz?
- o czym to,co mowia?
-zwykly serial
i Ty to wytrzymujesz?

Dzień dobry

Ładnej pogody ciąg dalszy spałam w nocy jak kamień, dopóki od męża nie dostałam pod oko... i to z łokcia

A co do spania, to ja tylko na bokach, a na którym to zależy od tego z której strony mam męża bo zawsze zasypiam na jego ramieniu, a później to już się kręce ile wlezie....

Pora wstac, wypic kawe i cos dzialac

To która dziś rodzi?

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

u mnie się chyba coś dzieje... w nocy miałam dość mocne skurcze, a jak wstałam pogoniło mnie do wc, licze od godziny i skurcze są co 3-5min.

małe Youyou się rodzi powodzenia kochana!!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:34   #1276
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
hej mamuśki

kciukasy zaciśnęte

piszecie o pomocy od rodziców teściów u mnie teściowa ma moją ciąże w d..... po tej akcji w święta nie mam z nią kontaktu.teść ost jak się spotkaliśmy 1 raz od świąt tak mnie wkurzył że ciśnienie miałam b.wysokie a puls 130.To jest chyba ich ponoć odnośnie mojej ciąży.Ogólnie nigdy nie można na nich liczyć nigdy w życiu by Nam nie pomogli a wręcz teściowa by się cieszyła że Nam się coś nie udało
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:35   #1277
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja nie kładę się wogóle na plecach gin mówił że wtedy dziecko może dostać mniej powietrza a My tego przecież nie czujemy.Ja śpię na boczkach
Ja też nie śpię na plecach ale nawet nie dlatego, że nie można, tylko:
1. nie lubię
2. teraz w ciąży jakoś naprawdę ciężko mi się oddycha nawet jak na chwilę się położę na wznak, poza tym brzuch mi się od razu napina, co nie jest przyjemne

Cytat:
hej mamuśki

No to jak masz skurcze co 3-5 minut to ładnie, żeby się utrzymały i żeby cała akcja się ładnie rozwinęła a może przywitamy dziś kolejnego dzidziusia?

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-08, 08:43   #1278
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej. Gratuluję nowym mamusiom. I trzymam kciuki za wizyty,
ja też jestem HP-maniaczka.przeczytałam wszystkie części.
Carmela Sara jest śliczna. Zresztą wszystkie dzieciaczki nasze. Dwójka maluchów może dać popalic-zwyczajnie mam momentami dosyć. Ale jak patrzę na te moje kruszynki to serce rośnie. Właśnie śpią sobie,najedzone. Właśnie bebilon 1 jakoś im nie podchodzi,znów będę musiała je stopniowo przerzucać.
Stary 2011-07-08, 08:44   #1279
BABONIK
Zadomowienie

YOUYOU- mam nadzieje,że to nie fałszywy alarm dawaj dawaj niech dzidziuś będzie z nami

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:47   #1280
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej. Gratuluję nowym mamusiom. I trzymam kciuki za wizyty,
ja też jestem HP-maniaczka.przeczytałam wszystkie części.
Carmela Sara jest śliczna. Zresztą wszystkie dzieciaczki nasze. Dwójka maluchów może dać popalic-zwyczajnie mam momentami dosyć. Ale jak patrzę na te moje kruszynki to serce rośnie. Właśnie śpią sobie,najedzone. Właśnie bebilon 1 jakoś im nie podchodzi,znów będę musiała je stopniowo przerzucać.

No nie dziwię się, że to piszesz, na pewno musi Ci być ciężko. Ja to dwójki na raz sobie jakoś nie wyobrażam, ale z drugiej strony, jak to mówią, podwójna radość

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-08, 09:10   #1281
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
My dzis zaliczylismy pierwszy spacer

Pani pediatra powiedziala ze na spokojnie mozemy odrazu wychodzic, po spacrku Sara obudziła sie głodna jak wilk

Jest cudowna!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry
pogodny dzien sie zapowiada, poranne slonce odkrylo w jakim stanie sa okna po wschodniej stronie hmm, machnac je dzisiaj?
ale mialam sie oszczedzac... no ale tak powoli??
Okna nie zajac nie uciekna, ja bym poczekala do czasu "wyganiania". Moje tez brudne, ale nie dziwota jak non stop leje.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Brumku

Moja Pszczoła już nie śpi, pojadła, ale spać się nie chce, w ogóle się robi coraz fajniejsza taka bardziej "świadoma"
Teraz z dnia na dzien bedzie bardziej kumata

Cytat:
hej mamuśki

oooo super, znowu cos sie dzieje! Oby to bylo to!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:15   #1282
Zmalowana
Zakorzenienie

youyou kciuki )

Dzień Dobry

Miałam fatalną noc :/ Tak mnie wszystko boli pod brzuchem Przekręcenie się z jednego boku na drugi kończyło się dzisiaj prawie płaczem Czuje się całkowicie zapchana na dole i z przodu i z tyłu.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:16   #1283
moniczka2123
Zadomowienie

kochane ja od niedzieli kilka razy dziennie mam takie bole jak na miesiaczke... czy to skurcze przepowiadajace?czy to znak ze porod niedaleko?
a maluzek to nie wiem co tam wyprawia w brzusiu ale kreci sie i wierci gory stawia na brzuchu i wiecie on na srodku brzucha ma dupke a po prawo stupki i jak go glaszcze tam gdzie ma nozki to dupcia rusza Chyba ma laskotki

moj maz stwierdzil ze w nastepnym tygodniu kupuje aparat cyfrowy zeby miec czym uwieczniac piekne chwile naszej trojki

gdzie zmalowana?? '''

youyou

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:34   #1284
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

MAM PYTANIE:
Czy planujecie coś dawać położnym i lekarzowi za opiekę w szpitalu ?
Ja absolutnie nie - w końcu to ich obowiązek jest i nie mam zamiaru nikogo dodatkowo wynagadzać "na boku"
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry
ale mialam sie oszczedzac... no ale tak powoli??.
ja jak myłam okno jeszcze jak mieszkaliśmy u teściowej to tak cichaczem - żeby nie widzieli bo bym opieprz dostała - teraz też nawet mi na krzesło wchodzić nie wolno - więc nie myje ani nie wieszam firan - tylko tak sobie wegetuje w poziomie podłogi

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
jejciu... ale już bym chciała mieć taką kruszynke ze sobą
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ja 15 mam też wizytę u mojego gina jeszcze - uwaga o godzinie 21.00 Podejrzewam że zacznę rodzić u niego w poczekalni bo on zawsze ma obsuwę o około godzinę
ja bym nie wytrzymała siedzieć u gina do 22
Cytat:

tak, to to wiaderko, nazywa sie tummy tub.
Carmela - Sara taaaaka śliczna - kurcze miałyśmy termin na ten sam dzień a Ty już masz Sarcie taką kochaną ja też chce

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja też uwielbiałam spac na plecach, a teraz to tylko boczki i zwłąszcza prawy. na lewym to tylko w nocy.
ja na plecach nie mogę leżeć bo mi słabo się robi i nie mogę oddychać swobodnie. We wtorek gin robił mi usg dosyć długo i już wyleżeć nie mogłam a trwało to może 10minut - myślałam że padnę bo już mi tchu brakowało... a w nocy śpię na bokach - po kazdym siku na drugi się przekręcam bo ten na którym spałam wczesniej boli i muszę na drugi zmienic a więc raz na lewym raz na prawym i jest git.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja na plecach bym nie uleżala bo momentalnie mała wierzga nogami i dosłownie mnie dusi w ogole nie mogę oddychać.... ale na ktg mi zawsze na boku kazały leżeć

Ładnej pogody ciąg dalszy spałam w nocy jak kamień, dopóki od męża nie dostałam pod oko... i to z łokcia
Ja jak leże na plecach to mała czuje że ma więcej miejsca w brzuchu i momentalnie się wyciąga aż po same żebra ile jej macicy wystarczy a ja nie mogę się zgiąc ani na centymetr - łobuziara.

Mój tż też namiętnie śpi w nocy z łokciami pod głową - teraz na szczęście mamy wielkie łóżko więc go nie gonię za to - bo wczesniej jak spaliśmy na wąskiej rozkładanej wersalce to nie raz dostałam z łokcia a on opieprz że mnie uszkodził znowu.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Właśnie bebilon 1 jakoś im nie podchodzi,znów będę musiała je stopniowo przerzucać.
Na jakie mleczko planujesz zmienić?

super że dziewczynki tak pięknie rosną - wcale nie widać że wczesniaczki były piękne są.

Youyou powodzenia i trzymamy kciuki za nowego dzieciaczka dziś
kurcze Ty masz też termin porodu ten co ja... mam się zacząć bać...?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:40   #1285
patik87
Zakorzenienie

Cześć, żyję i nie rodzę. Sara ma zakaz do czasu powrotu tz, jeszcze kilka godzin.

Noc podobna jak u zmalowanej, jeszcze kręcenie rąk od łokci do nadgarstków do tego.

Carmela boskie jest to zdjęcie w wiaderku, widać że jest jej tak błogo i mogłaby tak zostać. Niesamowite, wcześniej byłam na NIE wiaderkom, ale jak widzę Sarę aż morda mi się śmieje. I mało miejsca zajmuje wiaderko w porównaniu z wanienką i ewentualnie stelażem.

Yoyyou do boju trzymam kciuki.
Jutro moja kolej hahaha

Kurka o naszych teściowych możnaby w klubie temat założyć
Moja wczoraj woła mnie z dołu: " przyjdziecie na obiad karkówka jest"
JA: "My właśnie zjadamy obiad"
ONA:" A ja tyle rozmroziłam"
JA w zasadzie nic nie powiedziałam, zamknęłam drzwi. Jakby rano powiedziała że zaprasza nas na obiad nie gotuj, to być może bym skorzystała, a nie tak wyskakuje jak poparzona. Skąd ja miałam wiedzieć że zamarzy jej się nas zawołać- co zdarza jej się raz na ruski miesiąc albo i nie. To co, ja mam czekać i nie gotować i się zastawiać zawoła-nie zawoła-gotować-nie gotować.. Ma takie odchyły, chce być czasami dobra mamusia.

Bella Ty chyba powinnaś zostać naszym wątkowym przykłądem do naśladowania, nie słychać zbytnio narzekania

Idę coś wszamać- tosty?
U mnie się wkońcu pogoda wyprostowała, i piękne słoneczko zawitało po tygodniu chmur
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:41   #1286
agadus
Wtajemniczenie

witam z rana
youyou - chyba mała youyou nam sie rodzi

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:42   #1287
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
hej mamuśki

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
youyou kciuki )

Dzień Dobry

Miałam fatalną noc :/ Tak mnie wszystko boli pod brzuchem Przekręcenie się z jednego boku na drugi kończyło się dzisiaj prawie płaczem Czuje się całkowicie zapchana na dole i z przodu i z tyłu.
Juz niedługo

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:50   #1288
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
slodkowidać że kąpiel jej bardzo pasuje

Cytat:
Ale takie zainteresowanie w ciąży to się nawet od obcych ludzi dostaje, tu chodzi o zwykłe grzecznościowe pytanie. A oni nic.
dokładnie.... u nas jak się Adaś urodził, to mnie rozbroili kompletnie... rodzina, przyjaciele, wszyscy chcieli go widzieć jak najszybciej, a teściowa dzwoni, spytałam kiedy przyjadą, a ona "a, to na spokojnie, przecież się nie spieszy...." Nie żeby mi tak na wizytach zależało ale trochę przykro mi się zrobiło...w końu przyjechali i tak szybko bo po tygodniu od naszego przyjścia do domu....

Cytat:
hej mamuśki

a u nas pogoda piękna, chyba znów popołudnie spędzimy na zewnątrz

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:51   #1289
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kurka o naszych teściowych możnaby w klubie temat założyć
Moja wczoraj woła mnie z dołu: " przyjdziecie na obiad karkówka jest"
JA: "My właśnie zjadamy obiad"
ONA:" A ja tyle rozmroziłam"
JA w zasadzie nic nie powiedziałam, zamknęłam drzwi. Jakby rano powiedziała że zaprasza nas na obiad nie gotuj, to być może bym skorzystała, a nie tak wyskakuje jak poparzona. Skąd ja miałam wiedzieć że zamarzy jej się nas zawołać- co zdarza jej się raz na ruski miesiąc albo i nie. To co, ja mam czekać i nie gotować i się zastawiać zawoła-nie zawoła-gotować-nie gotować.. Ma takie odchyły, chce być czasami dobra mamusia.
Idę coś wszamać- tosty?
U mnie się wkońcu pogoda wyprostowała, i piękne słoneczko zawitało po tygodniu chmur
no tesciowe czasem maja odchyły... ja dzis nic nie gotuje bo mam obiad z wczoraj u mnie już wczoraj pieknie swieciło i dzis nadal ładnie sie zapowiada lece pranie wstawić to mi wyschnie.

aha jakby któraś chciała to w Biedro są w promocji duże kosze na pranie Curver 60l po 17,99 wczoraj mi rodzice kupili po pracy bo nie miałam jeszcze, oglądaliśmy z t-tem w tesco kiedyś ale był mały wybór i same małe 45l i drogie bo po ponad 30zł a ja chciałam duży 60l właśnie a te były po ponad 40zł i kolory marne...

i jeszcze kupili mi wczoraj na moje zlecenie tego "robota" kuchennego - multiprocesor z folderu salatkowego fajny jest

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-07-08 o 10:01
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:59   #1290
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aha jakby któraś chciała to w Biedro są w promocji duże kosze na pranie Curver 60l po 17,99 wczoraj mi rodzice kupili po pracz bo nie miałam jeszcze, oglądaliśmy z tztem w tesco ale był mały wybór i same małe 45l i drogie bo po ponad 30zł a ja chciałam duży 60l właśnie.

i jeszcze kupili mi wczoraj na moje zlecenie tego "robota" kuchennego - multiprocesor z folderu salatkowego fajny jest
Aż idę gazetke orzeglądać

Chociaż i tak będę czekać jak na zbawienie do 13.00 czy wpłyną pieniądze czy nie zostało mi aktualnie 3zł przez to wesele i szpital normalnie zbankrutowalismy.... tak źle to jeszcze nie było

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości