|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
kurcze a jaki lekarz jest od właśnie przekręcania głowy na jedną stronę? to u nas jakaś masakra... w przyszłym tygodniu jedziemy do ortopedy to ortopeda bada czy neurolog?
Cytat:
![]() ![]() hehe dobre z tym bąkiem ![]() mój też dziś o 6 przywitał mnie takim śmiechem że aż mi łzy pociekły aż go nagrałam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
z tą rehabilitantką to też myślę że przesadza. to co - położyć dziecko i leżeć z nim cały dzień na macie? pałąk be, wszystko be zabawki tylko do ręki... jakaś dziwna... tra daj znać jak tam po spotkaniu z nią Cytat:
Cytat:
czyli widzę że nie mam się co martwić bo macie też takie zdanie jak ja ![]() a ja już się zmartwiłam że dziecko źle wychowuję bo śpi w leżaczku, na macie bawi się wiszącymi zabawkami, puszczam mu wibracje... Cytat:
![]()
![]() |
#1952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
będe pier... onym spokojnym kwiatem lotosu na tafli jeziora ![]() Cytat:
najlepszy sposób na sprawdzenie czy wyszedł choć kawałek ząbka- łyżeczkę metalową, końcówką tą co się trzyma w palcach delikatnie postukać po dziąsełkach. Jest taki głuchy odgłos, jak pojawi się ząbek słychać stukanie. Jok3r ja tych pampków nie kupuje bo są za drogie, możesz mu napisać ![]() wolę activ baby co do chrzestnego no coments ![]() a o służbie zdrowia ![]() dopiero weszłam na link od tra no to moja Basia spoko z tymi odruchami. Niepokoiło mnie to odpychanie się nogami, ale jak widzę to norma. A się pochwalę. kupiłam wczoraj kombajn Lexmarka z faksem, przeceniony z 450 na 100 !!! Kocham moją siostrę co pracuje na rtv/agd w Tesco ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Wtajemniczenie
|
Jok3r co za baby, nieludzkie
![]() wstaw linka do tej strony ze spacją, bo go wycięło, może Ci wypelnic jakąś ankietę albo napisać recenzję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
neurolog ![]() natomiast ja bym po prostu się spytała mojego pediatry, i jeśli on by zauważył coś złego to dał by skierowanie do neurologa a ja jak miałam depresję to mówiłam o tym koleżanką, które się pytały co tam u mnie, tzn., że mi ciężko, że mnie to macierzyństwo trochę przygniotło itp. i wyobraźcie sobie, że w 90% w reakcji na moje słowa słyszałam, że one tez tak miały, a wcześniej jak się pytałam co tam u nich to, że są super szczęśliwe mówiły ![]()
![]() |
#1955 |
Zadomowienie
|
Jok3r paranoja z tym chrzestnym,szkoda gadać, no ale jaki z niego będzie chrzestny to też ciekawa kwestia
![]() ![]() aja1 to super okazja, ja też lubie Twoja siostre ![]() Eirene ja zaczelam przegladac ta strone z rehabilitacji od traicionery, i po chwili wylaczylam, czlowiek sie zaraz mnostwa błedów doaptrzy. chodze co jakis czas do pediatry , zbiera ode mnie dokladny wywiad, do tego sama sprawdza jego postawe itd. i ufam jej na tyle ze jakby bylo cos nie tak to by powiedziala. i nie ma na sile sie co doszukiwac bo powariujemy. gosiawolna moje dziecie też ma białe na dziąsełkach jaby ząbki odznaczone. smiesznie to wyglada. ale na zeby to jeszcze chyba czas ![]() ja sie zbieram, zawiesc Tyma do tesciowej, bo jedziemy dzis z tż na jakieś zakupki, i troszke sie odstresowac ![]() ![]()
#1956 |
Zadomowienie
|
pisałam posta ale laptop sie zawiesił i musiałam go zresetować i wszystkie cytaty mi poszły
![]() więc pisze ogólnie ![]() wszystkie dzieciaczki cudowne ![]() co do podgrzewaczy : ja mam firmy snow bear do auta i domu i zadowolona jestem do podgrzewania mojego mleka ![]() co do wieku: to ja mam 23 (w grudniu 24 ![]() uwazam ze to idealny wiek na dziecko ![]() jak zwykle dlugo nas nie bylo- wybaczcie-brak czasu. dodaje fotki małego: 1.na przewijaku 2.tygrysek 3.z grzechotką 4.tak wysoko podnosimy główkę ![]() ![]() 5.z żyrafką i smokiem
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Nosideł nadal nie ma na zahustowani
![]() jak nie pojawia się w poniedziałek to już się nie zdecyduję na zakup
#1958 |
Zakorzenienie
|
wanilka- wspolczuje wieczoru
![]() z tym skwarem to mi chodziło,z e u nas od tak dawana pochmurno, ze juz nie pamiętam, co to skwar ![]() ego-ty to mnie rozwalasz poranna energia ;mdleje: Tity- u mnie najgorszej, ze drugi kocurek sie rwie do zjadania tego ![]() no to masz w domu terrorystę ![]() eirene-dziabąg ![]() z ta jednostronnością zawsze lepiej skontrolowac iweczka- gratuluje wynikow rehabilitacji ![]() iizabelaa- w mniejszych miastach jest łatwiej dostać sie an rehabilitacje, a do Wawy to zjeżdża jeszcze sporo osób z pobliskich miejscowości. Sama kiedyś chodziłam na rehabilitacje w mniejszym mieście wojewódzkim, to trzy miesiace musiałam czekać ![]() To rzeczywiście nieciekawie miała twoja siostra, jak ta drugie dziecko tak na nią wpłynęło, no ale duża różnica wieku. Ja znam taki jeden przypadek, ze babka zaszła po pięćdziesiątce i jej córka jest w wieku wnuczki ![]() Prunelle- to fajnie, ze się unormowało z katarkiem. oczywiście, ze opowiem, ja u Nadii zaobserwowałam blokowanie moro nóżkami. ciekawa jestem, jak ja oceni rehabilitantka. Mirabilka- ty to sie masz z ta swoja teściową, bezczelna jest ![]() laseczka- masz przystojnego kawalera ![]() dziś noc wyjątkowo średnia, bo Nadia usnęła po 2 i obudziła się równo po trzech godzinach, miotając się w łóżeczku. chyba za długo wczoraj spala w dzień i stad jej się przestawiło. Tak w ogóle, to Nadunia kończy dziś już 14 tygodni ![]() I mam pytanie- czy wasze dzieci maja tak samo miękkie dziąsła na gorze i na dole?
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest siostra mojego tż, moje narzie maja po jednym dziecku, choć jedna bardzo by chciała mieć drugie ![]()
![]() |
#1960 | ||||
Zakorzenienie
|
Jokr dzięki zapytam o taką maść u pediatry.
a co do chrzestnego - ja bym już zmieniła skoro taki nieodpowiedzialny to jakim będzie chrzestnym... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oczywiście są jakieś granice wiadomo mniej więcej. przeciez nie będę czekała do 6-7miesiąca aż będzie głowę podnosił tylko zacznę wcześniej coś z tym robić. przede wszystkim pogadam z pediatrą moją zobaczymy co powie może wybiorę się do niej w przyszłym tygodniu albo dopiero na szczepienie ok 20lipca ![]() bo niepokoi mnie też to że mój syn tylko lewą stronę uznaje. na początku uwielbiał prawą ma nawet główkę spłaszczona trochę z prawej bo tak był w brzuchu ułożony. ortopeda kazał bardziej na lewo kłaść i tak się narobiło że teraz prawa jest beee... nawet bardziej lewą rączkę lubi do buzi wsadzać, zabawki to też lewą łapie i ta główka ciągle na lewej... a nawet nie próbuję przekręcać bo jak spręzyna zaraz wraca na lewo... życzę udanego dnia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ta twoja siostra, o której pisałaś, trzymam kciuki, żeby jej się udało ![]() eirene- to widać, ze się Oli przestawił z prawej na lewa- niektórzy lekarze nie mówią, żeby z tym nie przesadzić ![]() mnie to podłamuje, ze dzieciaki o wiele młodsze od Nadii już wysoko główkę trzymają
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
ale super
moja tak trzyma pare sekund i marudzi za to jak ją trzymam na siedząco to sztywno trzyma albo jak podnosze do siadu za ramionka- to tez sztywno Cytat:
i jest lepiej, juz nawet sama przekreca w tamtą ![]() wiec teraz raz w jedna, raz w drugą zachecam ![]() ja w ogole nie czytam tych opisow co dziecko ma robic w poszczegolnych miesiacach/tygodniach, bo bym zwariowala np. moj TZ zaczal chodzic jak mial 16 mscy ja nie raczkowalam tylko "szuralam" tylkiem po podlodze i co? wyroslismy na ludzi ![]() Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-07-08 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Rozeznanie
|
dzieciom mojej znajomej juz w 3 miesiacu powychodzily. a moj ma na dole nie jedynki tylko trojki chyba z obydwoch stron takie wypuklenia lekkie i tak jakby zaczynalo cos wychodzic ale jeszcze nie stuka. nawet moja mama powiedziala ze wyglada jakby cos mu chcialo wyjsc. caly w dodatku humorzasty jest i wogole wielka maruda. ale spal ladnie bo zasnal o 21 a obudzil sie o 4 i pozniej po 7. i od rana maruda
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
gosiawolna- jak u ciebie wyglądają dziąsła, czy górne i dolne są tak samo twarde? wczoraj wymacałam Nadii, ze na gorze ma takie mega twarde, a na dole mięciutkie i sie zastanawiam, czy to normalne.
![]()
#1965 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulujemy ![]() ja nie wiem czy tak samo miękkie ie zwracałam uwagi na to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz calkowitą rację - kiedyś nikt nie porównywał i było ok ![]()
![]() |
#1966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzisiaj rozmawiałam z nią przez telefon, i rehabilitantka do której chodzi jest strasznie zdziwiona ilością wzmożonych napięć, to zawsze jest ponoć wina porodu, niedotlenienia podczas niego, i mówi, że coraz gorzej kobiety znoszą porody i coraz więcej jest cc a dzwoniła do mnie, bo ona teraz powinna zaszczepić syna drugi raz,a się okazuję że w hurtowniach brakuje szczepionek 5w1 ![]() Cytat:
![]() podobno poprzedni płód nie miał wady genetycznych, więc mam nadzieję, że tym razem się uda bo ona już 2 razy przeżywała obumarłą ciążę ![]()
![]() |
#1967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby tak, ale jednak musimy iść na rehabilitacje, czyli pewne ramy czasowe muszą być zachowane. Za trzymanie główki pionowo odpowiadają inne mięśnie, niż te za podnoszenie główki z leżenia na brzuszku, moja pionowo pięknie trzyma główkę od dawna, a z brzucha lipa. z tym porównywaniem tez kiedyś było, miałam kuzynkę starsza o dwa miesiace i moja mama wspomina, ze ciągle nas wszystkie ciotki porównywały- ona mnie przegoniła w chodzeniu, ja ja w mówieniu ![]() iizabelaa- bardzo jej współczuję ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-08 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nie martwię, mamy dobrego pediatrę, regularnie przecież chodzimy, ogląda małą, na pewno zauwazylaby cos niepokojacego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brakuje brakuje - na pneumo i rota też ostatnio pediatra mówiła że kurcze nie moga dostać... współćzuję twojej siostrze mam nadzieję że teraz się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nieraz mam zal, ze nie zrobiono mi tego cc, tylko tyle zwlekali, aż było już zbyt późno.
![]() |
#1971 |
Wtajemniczenie
|
hej, ale skwar u mnie , i ciągle grzmi, duszno,parno bez sensu
![]() dzieciaki co sa u nas na wakacjach doprowadzają mnie do nerwicy. jeszcze kilka dni a zwariuję. ![]() mają po 8, 10 lat a zachowują się gorzej niż dwulatki ![]() mam dość ![]() byłam na spacerze w lesie z nimi żeby się zmęczyły, uzbieraliśmy trochę jagód i jestem cała fioletowa ![]() nadrabiam was ....... |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Tak jak piszecie nie ma co porównywać, bo dzieci się rozwijają w różnym tempie,
jedno podnosi główkę mając miesiąc a drugie mają 3 miesiąc, ale tez na każdy etap jest pewnego rodzaju, jak pisze Tra, rama czasowa, i jeśli do tego momentu dziecko nie nabierze określonej umiejętności to powinniśmy się skonsultować z lekarzem. ![]()
#1973 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję 14 tygodni ![]() sprawdzę te dziąsła bo akurat zasnął ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
laseczka ![]() będę wdzięczna, bo jestem ciekawa, czy to normalne jest
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wydaję się być naturalne ![]()
![]() |
#1976 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i juz są super efekty! Cytat:
napisałam @ kiedy będą, ale mi nie odpisali. wyjeżdzamy w srode, wiec juz pewnie nie kupie , a tak sie napaliłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przegoń ich pare razy po podwórku, to może się zmęczą i padną ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak mi się przypomniało bo iweczka wspomniała o morzu - mieliśmy jechac z rodzicami do rodziny i du... tż nie przesuneli urlopu... a się już napaliłam zakupy planowałam i kurde urlop ma we wrześniu ale już tam nie pojedziemy bo mi głupio tak samej do ciotki z rodzicami to co innego ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-08 o 14:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi przedwczoraj napisali ze beda ale sami nie wiedza kiedy ![]() a nie myslalas o bondolino?
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-08 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, dobrze, ze jest rehabilitacja, to szybko można takie rzeczy skorygować, a nie jak kiedyś, ze dopiero w wieku przedszkolnym jakaś korektywa. Współczuję z tym urlopem ![]()
![]() |
#1980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej zaproponowali zamiennik ale ona się nie zgodziła, jest trochę przewrażliwiona bo pracuję z upośledzonymi dziećmi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.