|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() ![]() tak swoją drogą to przykre, że co miesiąc odciągają nam taką kasę na ubezpieczenia zdrowotne, a jak cos trzeba, to kolejki po kilka mieś. albo i dłużej ![]() a co mają zrobić biedni ludzie, co ich nie stać na prywatne leczenie i zabiegi?? strasznie mnie to przygnębia
![]() |
#1922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1924 |
Zadomowienie
|
jutro obadam tą stronkę, dziś juz nie mam siły. mykam pod prysznic i do łóżka. a z gardłem nie fajnie mam
![]()
#1925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() branoc ![]() Cytat:
![]() tajka- stronka naprawdę bardzo przydatna, poczytałam z godzinkę i tylu się rzeczy nowych dowiedziałam.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-07 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nigdy dzieci za bardzo nie lubiłam. Jestem z mężem już ponad 10 lat (poznaliśmy się w liceum) i jakoś tak w zeszłym roku stwierdziliśmy, że trzeba spróbować. Moja przyjaciółka zaszła w ciążę, co pokazało mi, że jednak można ![]() ![]() I jeszcze mam jedno spostrzeżenie. Zawsze chciałam mieć dziewczynkę. A teraz nie wyobrażam sobie jak to by było mieć dziewczynkę. Mam kochanego synka i jak pomyślę o drugim dziecku, to jest mi płeć obojętna, no może nawet bardziej myślę o drugim synku. Jak to się człowiek zmienia. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-07 o 23:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zadomowienie
|
HEJO
ale mialam nadrabiania ![]() ![]() ![]() od pon tz idzie do pracy wiece bede miec wiecej czasu na wizaz ![]() Montii u nas od ekstremalnych zabaw jest tak jak i u was tatus ![]() aja mam nadzieje ze remont postepuje zgodnie z planem ![]() ![]() tity fajnie ze juz kolejen szczepienie za wami ![]() ![]() tra ![]() ![]() iza mnie sie sukienka podoba i uwazam ze twoj tz ma dobry gust ![]() ![]() ![]() marsylia przyjmij spoznione zyczenia ![]() ![]() wanilia ![]() ![]() ![]() diatoma Tymo przyjął super poze przy karmieniu ![]() coralady Lilka jest sliczna ![]() ego ![]() ![]() castia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja 5lat bralam tabletki odstawilam w marcu w czerwcu tż mowi do mnie bardzo chcialbym JUZ miec dziecko a ja na to ok i udalo sie za pierwszym razem "dzialalismy" 17 i 18.06 a 5.07 zrobilam test ktory byl pozytywny 2 dziecko chcielibysmy miec w 2014 roku a 3 jesli sytuacja finansowa nam pozwoli to za jakies 7 lat ![]() ok lece spac bo bede rano jeczec ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-07-08 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę trzymała kciuki za wasza wizytę fajny będziecie mieć zwierzyniec w domu ![]() moje dziecko obudziło się o północy i co- zabawa ![]()
![]() |
#1929 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hej, nadrobiłam tylko do 62 strony i padam,
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny zanim odstawicie, czy zmienicie tabsy spróbujcie wziąc przez jakiś czas magnez z wit b6, pigułki powoduja, że zmniejsza sie bardzo ilośc magnezu w organiźmie ( nie pamiętam na obecną chwile dlaczego tak sie dzieje, moge potem poszukac) i wpada sie w stany depresyjne ( bez magnezu człowiek nie radzi sobie ze stresem) , tak więc bierzcie ten magnez z vit b6, powinno sie poprawić, mówie z własnego doświadczenia, bo po paru latach jak brałam tabsy wpadłam w beznadziejny stan, juz sie zastanawiałam nad diagnoza depresji i pójściem z tym do psychiatry, ale wpadł mi w reke jeden artykuł, zaczęłam brac ten magnez i po tygodniu intensywnego ładowania w siebie duzych ilości ( taki boom na początek) ta "depresja" mi przeszła ![]() Tylko spytajcie który jest dobrze przyswajalny, magvitB6 niby babka w aptece mówiła, że najlepszy, ostatnio przypadł mi tez taki, którego daja próbkli do gazet w granatowych saszetkach rozpuszczalny w proszku do wody, ale nie pamiętam nazwy, o juz wiem magnum b6 forte ![]() ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- moja mała od 2 dni bola dziąsełka, wczoraj niestety do 1.30 nie spała, musieliśmy jej masowac i nosic ją, az w końcu padła, bo tak to była bardzo niespokojna i płaczliwa i strasznie gryzła mi piersi widziałam, że u niektórych z was tez już takie objawy są, ale chciałam tylko uspokoic, bo może nie wszystkie mamy wiedzą, że proces wyrzynania się zębów jest bardzo długi, teraz prawdopodobnie dopiero rosna tzw zawiązki, a same zęby to sie moga wyrżnąc i za pare mscy, zapytajcie najlepiej swoich mam i teściowych jak z zebami było, bo to dziedziczne, wczesne lub późne ząbkowanie, u mnie w rodzinie zęby rosną póxno, młoda miała w 10 mscu, młody w 8 mscu i zbiegło się to w czasie z podaniem pierwszych pokarmów poza cycem, nawet się zastanawiałam, czy to nie jest tak, że jak się zaczyna podawac stałe jedzonko, to mózg dziecka dostaje sygnał "zęby wychodzić" ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-07-08 o 01:06 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |||
Zadomowienie
|
dzień dobry Kochane
![]() ![]() ![]() ![]() wybaczcie że nie nadrobię ale ja tak na szybko bo jedziemy zaraz na wieś wykorzystać słonko ![]() ![]() Cytat:
czas się zaopatrzyć w stopery do uszu ![]() traicionera skwar = gorąco, upał, myślałam że wszędzie się tak mówi ![]() Cytat:
no baa ja ci pomogę, już jadłam i to w ilościach hurtowych, małej nic nie było iza śliczne ciuszki mirabilka dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ło ranysame modelki na forum ![]() ![]() trzyrazyi współczuje, mam nadzieję że już mniej boli ![]() musicie mi wybaczyć ale więcej na drobie później no chyba że u teściów będzie jako tako net działał ![]()
![]() |
#1931 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja oczywiście głupia baba zamiast spać, to wstawiłam pranie, gotuję rosół, teraz nadrabiałam wizaż i czekam aż się pranie zrobi, żeby wywiesić bo ładna pogoda a moję dziecko obudzilo sie o 5:20 zjadło i poszło spać, chociaż śpi niespokojnie więc pewnie zaraz się obudzi ![]() Cytat:
![]() wiesz zdjęcia tak nie oddają rzeczywistości ![]() dobrze że z pieskiem lepiej, mojej mamy suczka, często sobie nadwyręża stawy skokowe od biegania, jak za bardzo szaleje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzisiaj spróbuję tego arbuza, skoro po czekoladzie i orzechach nic mu nie jest to może po arbuzie też nic nie będzie ![]() ![]() no i po co tyle piłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() chyba tak ![]() Cytat:
![]() no to miałas nadrabiania ![]() fajnie jak tatuś ma firmę, którą może potem przekazać synowi, mój mąż niestety pracownik umysłowy, więc nie założy żadnej firmy ![]() oczywiście przypominamy się z rana i prosimy o głosiki ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewelqa a wiesz, że wczoraj myślałam, że coś już długo cię nie było tu
![]() |
#1933 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio mąż zrobił test na terrorystę. Mały zaczął płakać po odłożeniu(mąż go cały czas trzymał), nagle zaczął nim mocno huśtać, to ten pisk radości i buzia szeroko uśmiechnięta, znowu przestał, sekundę trwała zmiana śmiechu w "płacz", znowu bujanie i znowu sekunda i już się śmieje.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym chciała drugiego syna, żeby Leoś miał się z kim bawić. No i ewentualnie, żeby któryś z chłopców też przejął w spadku biznes ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem, że to nie do mnie pytanie, ale ja jestem jedynaczką i zawsze marzyłam o rodzeństwie. Trochę smutno jak sobie pomyślę, że nie mam takiej najbliższej osoby zaraz po rodzicach, która mi będzie mniej lub bardziej towarzyszyć i kiedyś zostanę właściwie sama. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj mały zaczął budzić się o 3, ale przetrzymalam go i zasnął ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||||||
Zakorzenienie
|
przeczytałam ten link o rehabilitacji traicionera i się załamałam
![]() mój Oli nie podnosi głowy tak jak powinien i z tym leżaczkiem i fotelikiem się ciekawe rzeczy dowiedziałam. ehh już nie będę tak często go kłaść do bujaczka. i oli ma tak że ciągle głowę trzyma na lewą stronę łapie bardziej lewą ręką wklada do buzi lewą rękę... martwię się idę do lekarza z tym na bank ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to samo miałam pytać dzisiaj ![]() Cytat:
ale to przechodzi szybko ![]() w końcu zasnął dziabąg mały od 6 godziny cyrk. tak źle tak niedobrze... normalnie dziś kładę się o 21 i tż do niego będzie wstawał ja się chcę wyspać.
![]() |
#1935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O jejku jak slodko wygladaja takie brzdace razem hihihi ![]()
![]() |
#1936 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę się pochwalić,że Fabian położony o 20.00 wstał o 4.00
więc spał 8 godzin,powoli wracamy do dawnego rytmu [oby] ![]() może powróci na dawny tor 10-11 h ale nie będę zołzą ,fajnie jest natomiast wstał o 6 i skubany lezał między nami, obracał się na boki, kopał nas, udawał ,że kaszle, krzyczał szczypał mnie! łapał za nos i nie dawał spać w końcu zasnął ale puścił bąka ![]() i echo na całe łóżko a ja parsknęłam śmiechem ![]() i mały zaczął też się śmiać i już do zabawy gotowy na szczęście zasnął i do 8,30 pospaliśmy ![]() bardzo ładne Cytat:
ale to takie bujanie w obłokach,jak przyjdzie co do czego to nie wiem co będzie . też jestem strasznie wygodna, jak mały będzie miał 3-4 lata to będzie super, podróże i w ogóle, szkoda na nowo pakowac się w pieluchy, a z drugiej strony fajnie mieć rodzeństwo, eh tak sobie głośno myślę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nosidło bardzo fajne i sprzedasz je za równie fajne pieniążki tak to jest z tym ![]() Cytat:
![]() przystawiaj mało czesto do piersi ja mialam jakiegoś rota, i anginę maly sie nie zarazil mylam tylko rece przed kazdym karmieniem zdrowy ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- niutka a magnez b6 można brać karmiąc piersią? ![]()
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
na szczescie zmiescila sie w pampku
![]() słodki Oli ![]() ![]() ![]() ![]() zaglosowane ![]() Iza boskie ciuszki!! ![]() napisalam do kolezanki,ktora urodzila 10 dni temu, a ta mi pisze, ze taka jest szczesliwa, ze chodzi i sie cieszy "jak glupi do sera". jeju,10 dni po to ja taaaaaaaaaaaaakiego baby bluesa mialam.... Eirene ja mysle ze z tym lezaczkiem i wibracjami to troche przesada, co ta pani pisze... podobnie przeciez znacznie bardziej "wibruje" mi dzieckiem jak jezdze wozkiem po wertepach i co? i ze nie powinno sie nosic dzieci na zabe? Są jednak pewne zasady prawidłowego noszenia. Dziecko musi być całkowicie zgięte, musi mieć nóżki w lekkim odwiedzeniu, ale nie na żabę. mala drzemie w lezaczku, ja wypilam kawe i umylam wlosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witamy!
wczoraj były tu prawdziwe "rozmowy w toku" hehe wieć:ja od zawsze wiedziałam, że chce mieć dziecko, tylko czekałam na odpowiedni moment i po podjęciu decyzji udało sie za 1 razem. 2 dziecko planuje ale jeszcze nie wiem kiedy.... ![]() Cytat:
![]() pani rehabilitantka pochwaliła małą, że tak ładnie nadrobiła wszystko. jeszcze tylko musi zacząć sie sama przekręcać z plecków na brzuszek, ale na to ma spokojnie czas do 4,5 m-ca . ale jestem szczęśliwa, że udało nam sie to wyćwiczyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() GRATULACJE!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() iza, bosti, ja również marzyłam o córeczce. i moje marzenie się spełniło ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-07-08 o 09:39 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Izabela, boski komplecik ![]() ![]() Eirene, dużo kobiet zalicza wpadkę nawet przed samą menopauzą, kiedy są pewne że już nie mogą ![]() ![]() Castia, mój TŻ też inżynier mechanik ale o specjalności "maszyny i ciągniki" albo jakoś tak...Po co mu to było? Umie naprawić samochód ale nie wiem czy byłby w stanie prowadzić warsztat a to dobry biznes ![]() Prunelle, koleżanka ze starego forum zaczęła się starać już pół roku po porodzie i synek jest młodszy od siostry o równe 1,5 roku ![]() Diatoma, też chciałam teraz celować w dziewczynkę ale nie zdążyłam ![]() ![]() Bosti, też straaasznie chciałam córeczkę choć nawet o tym nie pisałam bojąc się zapeszyć. Anika nie powinna się zarazić dopóki jest na piersi, dostaje przeciwciała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zadomowienie
|
cześć,
alle sie dzis wyspalam ![]() ![]() aja1 ja to samo zauważyłam że ten sok to ma ledwo smak wyczuwalny, a ja mu to jeszcze rozcienczam poł na pół to już w ogóle. ale się cieszę że w końcu cos pije, bo tak to tylko mleko . ja sobie też teraz nie wyobrażam teraz mieć dziewczynki zamiast Tyma, oczywiście o dziewczynce marzyłam od zawsze już jako dziewczynka ![]() także trochę pracy nas będzie czekało. jednak moja teściowa powtarza że: z formy na pustak cegła nie wyjdzie ![]() ![]() ![]() u mojego tż właścieiwie wiekszosc facetow w rodzinie, u mnie ze strony taty też, i mam troszke cykora czy w ogole dane mi bedzie mieć córę. tak czy siak chłopcy są równie kochani więc się nie obraże jak los nas obdarzy jeszcze jednym chlopcem w przyszlosci ![]()
#1941 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ciąża jest taka fajna bo już masz dziecko a jeszcze nie ma się obowiązków ![]() to czekanie na usg kolejne, na poznanie płci ![]() Cytat:
na jesień kupię coś dla małej, bo teraz jeszcze za drogo mi się wydaję ![]() Cytat:
![]() 3 dzieciaczków z rodziny tż chodzi na rehabilitację i od razu byli przyjęci ![]() z wizytami w przychodni też nie ma problemów, w ten sam dzień co się chce umówić nas przyjmą, akurat z tego wyboru jesetm bardzo zadowolona specjaliści to wiadomo gorzej, bo ich mało u nas w mieście, ale do ortopedy jak dzwoniłam się zapisać to Pani do mnie powiedziała, ze nawet teraz mogę przyjechać (tylko akurat w tej przychodni są kolejki) Cytat:
Cytat:
Niutka dziękuję za radę ![]() jesteś bezcenna, bo akurat jak brałam wcześniej tabsy to maiła niedobory magnezu, kurcze w kończynach często mnie łapały, ale jakoś nie pomyślałam, żeby coś z tym zrobić dopiero w ciąży jak gin mi powiedział to zaczęłam barć magnez Cytat:
![]() głos ![]() Cytat:
dziękuję za odpowiedź Cytat:
![]() ![]() siostra tż zaszła w drugą ciążę jak ich córka miała 11 lat zawsze powtarzała, że nigdy drugiego dziecka, bo miała bardzo ciężki poród, i wogóle depresję po porodzie no i też ceni sobie wygodę ![]() ale po 6 latach zaczęła znowu myśleć, że może jednak bobo żeby mała nie została sama, ale pomimo starań w ciąże nie zachodziła, no i w końcu się pogodziła, z tym że Ola będzie jedynaczką i że ok i nagle po 11 latach ciąża ![]() no i znowu miała depresję jak mały się urodził, bo Ola już samodzielna była, już ją w domu można było samą zostawić, ze szkoły sama wracała, zupełnie inne życie, a tu nagle pieluchy i opieka 24h itp ![]()
![]() |
#1942 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurczę czytam tę stronę i dowiaduję się, że mata jest be, bo są wiszące zabawki a powinno się kłaść je dziecku na klatkę? "W 3 miesiącu zaczynają spotykać się rączki nad klatką piersiową. Początkowo nieśmiało, ale z czasem coraz lepiej i zaraz powinny zacząć wychodzić w górę w przestrzeń. Jednocześnie powinny być coraz precyzyjniejsze. Należy wtedy dać Maluszkowi zabawkę na klatkę, absolutnie nie wiszące zabawki, trzeba przygotować wyciąganie rąk w przestrzeń". I ten odruch moro mnie martwi, Krzyś ma jeszcze bardzo silny ten odruch, czyli co, źle go jakoś nosiłam, kurde no i zaczynam się martwić... Koniecznie powiedz jak po tej rehabilitacji i co Wam rehabilitantka powiedziała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() współczuję wieczoru... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczymy |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie w rodzinie są same chłopy i ja jedna ![]() ![]() u tż są 3 dziewczyny i chyba z 10 chłopaków..... Cytat:
![]() co do wyjazdu za granicę, chciałabym za rok, bo jak patrze na ceny nad polskim morzem i fakt, że trafić na pogodę to "CUD" to odechciewa mi sie jeżdzić:/ Cytat:
![]() Lenka też ma cały czas odruch moro, mniejszy niż na początku, ale jeszcze jest! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. wyspac się 2. porządnie posporzątac 3. posiedziec i nie robic nic byłam rano w domu teściowej bo dziś auto dostawcze jedzie po cześc rzeczy i się wkur.wi... niesamowice, a obiecałam sobie, że więcej się wkurzac z jej powodu nie będę.... wrrrrrrrrrr / nie dosc, że używa nie swoje to jeszcze wzieła z łaską swoje rzeczy z lodówki i oczywiscie miałam ja do mycia lodówkę, piekarnik !!! bo ona oczywiscie za sobą nie umyła.Qrw! myślałam, że jej napawdę wpierdzielee ![]() ![]()
![]() |
#1945 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pewnie, że sprzedam, wczoraj pisałam, że takie samo jak moje używane poszlo za 300zł, a ja za nowe zapłacilam 349!!! Cytat:
![]() ![]() dziwna ta Twoja koleżanka ![]() ![]() dziękujemy wszystkim za głosy, pniemy się do góry ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Rozeznanie
|
chyba nie uwierzycie... maley strasznie marudzi dzisiaj i chyba mu 2 zabki wychodza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
Ja się również nad tym zastanawiam. Mąż ma trzech braci, ja nie mam rodzeństwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Wtajemniczenie
|
nooo, a matka na to pozwala
![]() brak mi słów na tą Twoją teściową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak Mateusz mial taki czerwony caly rowek i jeszcze mu takie jakby kaszaki wyskoczyly to smarowalam mu kilka dni taka mascia witaminowa robiona na recke. I jak reka odjal. Taka masc kosztuje moze z 2zl, a jest jej bardzo duzo, bo ja mam taki spory sloiczek juz hoho, a nie zaluje nigdy tej masci jak smaruje. czasem tez pomaga na niektore krostki. Cytat:
Kurcze nie bylo mnie 2 dni i normalnie mam jeszcze 5 str do narobienia. Jestescie niesamowite. No, ale u mnie prtzez te 2 dni porobilo sie, ze masakra. Zaczne od ojca chrzestnego Mateusza. No wiec jak z wiekszoscia gosci rezerwowal pokoj w hotelu jakies 2 miesiace temu to mowil, ze nie bedzie go stac na tygodniowy pobyt nad morzem tylko posiedzi 2-3 dni i wraca. No ok, ale pare dni temu pisze do mnie, ze nie wie czy w ogole przyjedzie, bo nie ma kasy. Nosz jak sie wkurzylam to ogien. To on nie wiedzial, ze nie bedzie mial kasy jak rezerwowal pokoj? I jeszcze kazal mi czekac na decyzje, a w razie w to z nieba sobie sciagne innego kandydata. No wkurzylam sie jak nie wiem tym bardziej, ze przed slubem tez wywinal taki sam nr. Byl swiadkiem meza i tydzien przed slubem dzwoni, ze nie przyjedzie, bo nie ma na garniaka i przyjazd. No ubic to za malo. Dalam mu czas do konca tyg i szukam kogos innego. Wczoraj natomiast zadzwonilam do osrodka zdrowia, zeby umowic sie na szczepienie. No i jak sie moj tata kiedys tam dowiadywal co potrzebuje, zeby z dzieckiem do lekarza isc to kazali tylko swistek z ubezpieczalni przywiezc. Jak sie pytalam w przychodni w SC jak to zrobic z tym szczepieniem nad morzem to powiedzialy mi baby, ze spoko moge szczepic tu, ale musze przywiezc im zaswiadczenie, ze zostal zaszczepiony. To zadowolona pytam o wizyte, a tu mi baba wyskakuje, ze potzrebna jest karta szczepien. To pytam czy nie wystarczy ksiazeczka zdrowia to z geba na mie, ze nie ,bo moge ja zgubic. ( hmm, a karty nie zgubie?, zreszta kazdy dokument moge zgubic, ale jakos nosze i dowod i karty wszystko, ale ok). W innej przychodni powiedziano mi, ze to kwestia kasy, bo nikt nie zaplaci pielegniarce wykonujacej zastrzyk za ta usluge, a ode mnie nie moze przyjac kasy. To pytam czy w priv gabibecie mi zaszczepia to tez niby nie, chociaz nie wiem dlaczego. No to pytam co mam w takim razie teraz zrobic, bo przeciez nie pojade na slask. To mi zaczely wyjezdzac, ze ja nieodpowiedzialna jestem, ze wybieram sie na wakacje bez wszystkich szczepien. To wydarlam sie, ze ja sie nikomu tlumaczyc nie musze dlaczego wyjechalam, poza tym dwa razy pytalam w przychodni jak mam to zrobic i nikt mi o zadnej karcie nie powiedzial, a ja nie musze wiedziec, ze akurat tego mi zabraknie, bo po to pytam, zeby mi powiedziano. No i kazda jedna baba powiedziala, ze musze teraz czekac az wroce do SC i wtedy zaszczepic, ale jak pytalam czy to mu jakos nie zaszkodzi, bo to w koncu ponad miesiac po terminie bedzie to stwreidzily, ze nie wiadomo. No szlak mnie trafil juz prawie. dzwonie do przychodni w SC i mowie jaka jest sytuacja, a tam zdziwko. To pytam czy moge dostac kopie tej karty, cisza. Mowie, ze to blad babeczek tam pracujacych, bo nikt mi nie powiedzial niczego w tym temacie jak pytalam, cisza. W koncu sie wkurzylam i zadzwonilam do tesciowej, zeby tam podeszla czy jak, bo co mam sama go zaszczepic do cholerki. No i maz podszedl, wyciagnal kopie i zalatwione. No wiec pytam czyja to wina i dalczego zamiast od razu powiedziec, prosze wyciagnac kopie karty ze swojej przychodni,a w mojej zamiast powiedziec, ze wyslemy pani kopie, lub niech ktos podejdzie to one mi, ze mam czekac. No jakbym miala pod reka jedna z druga ta babe to wytrzaskalabym chyba po gebach. I na koniec cos milego. Zostalam ambasadorka Pampers Premium Care. Ladnie brzmi, ale to w sumie nic takiego hehe. Po prostu jestem zarejestrowana na stronie ✂✂✂✂✂✂✂✂✂ i wypelnilam kiedys ankiete dotyczaca pampkow i zostalam wyslosowana do przetestowania wlasnie tych premium care. Dostalam paczke pampkow i jakies ulotki, oraz zadanie, ze przez caly okres trwania kampanii czyli 5tyg mam pytac inne mamy o ta linie pampkow, ewentualnie dawac te ulotki, ktore dostalam i co jakis czas wysylac raporty do streecomu z opisem rozmow z tymi mamami. Maz sie smieje, ze mam robote za paczke pampersow hehe.
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-07-08 o 11:49 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() małpa i tyle..... dobrze, że juz zabierasz swoje rzeczy od niej! Jokr, kurcze troche niepowazny przyszły chrzestny!!! rychło w czas..... jakby mi ktos taki nr wywinał to bym sie chyba juz nie odezwała!!! Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-07-08 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.