|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37621 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Cytat:
Nasze włosy są nieco inne, więc patrzymy w ten sposób, o którym napisałaś - potencjalny wysuszacz - oraz w ten, o którym napisałam wyżej - potencjalny zmywacz substancji, które nakładamy na włosy. U mnie dochodzi jeszcze sprawa podrażnień (Ajrisz też tu swoje doda, mam nadzieję ) - nie uznaję betainy kokamidopropylowej za delikatną ze względu na to, co robi z moim skalpem. Jednak to już bardzo indywidualne. Cytat:
Guaru jest niewiele, można więc stosować, pamiętając o tym, że trzeba będzie to też zmyć (ja tak używam TBS szampon bananowy zawierający pq-7 i... betainę kokamidopropylową Myję nim włosy, a nie skalp)Cytat:
wszystkie na to pracujemy, wiesz?Cytat:
Właśnie popijam swoją trzecią dzisiaj. Mam nieprzespaną noc za sobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To powinno pobudzić cebulki i nowe włosy do wzrostu. Zdarza się tak, że nowy włos wypycha stary, wówczas wydaje się, ze wypadanie jest większe. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę powiedzieć, że olejek mamowy BD dla mnie raczej za ciężki w zestawieniu z Alterrą Perfumfrei i Alterrą aloes+granat. Musi być mocniejszy szampon po zabezpieczaniu włosów tym olejkiem (użyłam na basenie). Mam dziś tłustawe włosy Cóż, umyjemy ponownie
|
|
#37622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opitoliłam włosy i się nie przyznawałam po myciu daje radę ![]()
|
|
#37623 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego, dlatego postanowiłam wcierać tylko w skalp Bardzo ciekawe to o wypychaniu włosów To znaczy słyszałam, że czasem może być tak że po rozpoczętej kuracji wypadają te włosy, które i tak miały wypaść, ale nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób![]() Cytat:
Cytat:
Więc zaczęłam się zastanawiać czy to nie hormony. Poszłam do ginekologa, ale on chciał mi w ślepo coś wypisać, nie wiedząc nawet czy faktycznie jest coś nie tak z moimi hormonami. Więc tak myślę, że w końcu muszę sama pomyśleć o tym żeby sprawdzić poziom hormonów. Bo zakrywanie tych prześwitów staje się coraz trudniejsze
|
|||
|
|
|
#37624 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Pewnie tak
![]() Cytat:
Ja co prawda też nie spałam, ale czytałam książkę (obudził mnie pan wymieniający liczniki, otworzyłam Mu zaspana, rozczochrana i koszulce nocnej )Cytat:
)O tutaj masz Jest jeszcze orka i tygrys![]() Przepyszna jest mrożona sticky toffe. Uwielbiam Niebiańską Kawę, szkoda tylko, że w Częstochowie jest w Galerii, a nie na mieście. Wyobrażam sobie taką kawiarnię, w której czytam (ha, wakacje to jedyny czas na czytanie czegoś poza literaturą metodyczną. chociaż udaje mi się czytać i w czasie roku szkolnego: wanna, posiłek, suszenie włosów, łóżko). ![]() teczce mam sporo wydawnictw albumowych (głów No No dobra, zabieram się za pakowanie, bo niedługo TŻ wróci.nie malarstwo i architektura), sporo lektur, podręczniki akademickie z kilku dziedzin nauki, trochę literatury feminizującej, nieco powieści i poszerzam, |
||
|
|
|
#37625 |
|
Raczkowanie
|
myszko - o, właśnie zauważyłam, że jesteśmy spod tego samego znaku zodiaku
I bardzo fajna notka na blogu
|
#37626 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję :Cmok: Nie ma sensu nawet o czymkolwiek z nimi dyskutować...Mój TŻ się tylko denerwuje za każdym razem jak słyszy od moich rodziców, że ja jeszcze jestem dziecko...Wkurza się, bo tak naprawdę moi rodzice nie chcą w ogole mnie słuchać co mam do powiedzenia i taką opinię wyciągają nie wiem skąd...I to tak przy nim mówią...Wkurza mnie to. O ho...idzie burza...Zdjęcie zrobię jednak jak będzie słoneczko...Byłam na mieście pozałatwiać sprawy i było mi strasznie duszno.. ahh ta piżamka ![]() Cytat:
Kochana..Pierogów z kapusta i grzybami tez nie lubię. Preferuję bardziej pierogi grzybowe :P Ogólnie to też bym chciała dzidzie Coś mi mówi, że będzie synuś ! ![]() Cytat:
No a przygody, ze zrywaniem też mam...Dostawało mi się za zerwaniu jakiegokolwiek w dziecinstwie hehe ![]() mimi, seduction Normalnie ubóstwiam takie połączenie !! :P *Basia* Będę w Krakowskiej (w niedziele) to może namówie TŻ na kawusię On tak lubi kawe sobie wypić i zjeść do niej ciasteczko :P (też tak lubię) :PA te nazwy zabawne tych kaw i herbatki żółwiowej !
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-07-08 o 14:35 |
|||
|
|
|
#37627 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Zatem trzeba będzie się spotkać
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I tam można posiedzieć i poczytać
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#37628 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jednak jestem zadowolona Cytat:
Cytat:
z takimi byłoby chyba ciężej No bo spieszyłam się, z resztą nie chciałam poświęcać na to więcej czasu, bo się bałam, że jak więcej na to poświęcę to efekt będzie taki, że nie zetnę dokładniej, a więcej Niewiele się u mnie zmienia, więc nie ma co pokazywać ![]() dziękuję Cytat:
![]() Eloe tak jak mówiłam, dużo gorzej wyglądało to na suchych, rozprostowanych lokach. Kurde, jak wy dużo piszecie, nie mogę nadążyć...
|
|
|
#37629 |
|
Raczkowanie
|
Mimo przetłuszczającego skalpu (koniecznie muszę myć codziennie) spróbowałam dzisiaj mycia odżywką - isana z babassu a d/s isana+jedwab z isany. Minęło na razie parę godzin, włosy wyschły i widzę, że skóra się ładnie domyła, nie ma przyklapu. Włosy fajnie się myły, w końcu się nie plątały, nie musiałam rozczesywać kołtunów przy nakładaniu odżywki. Jutro i tak będę musiała myć, więc chyba póki co reakcja dobra? Bo rozumiem, że zwykle od razu widać tłuste, niedomyte włosy? Będę nadal testować, nie wiem tylko, ile powinnam nakładać odżywki do mycia, bo się w ogóle nie pieni i nie wiem, czy nie przesadzam, bo wzięłam sporo. Jaka powinna być odpowiednia ilość na skalp (objętościowo)? Nakładam na skórę, masuję, a potem jeszcze troszkę na włosy.
Mimo, że wcześniej zestaw isana+jedwab był rewelacyjny, od paru dni włosy od połowy (tam, gdzie zniszczone) mam szorstkie, jakby suche i sterczą jak pajęczyna. Zmyłam wczoraj szamponem z SLS, ale nie pomogło i jest tak samo. Wcześniej było olejowanie kokosem, raz użyłam też Garnier z avokado. Na kryzys to chyba za wcześnie... Cały czas poluję na alterrę i odżywkę b/s Joanny, ale nigdzie nie mogę znaleźć (nawet w okolicznych osiedlowych sklepikach jest tylko szampon, ale odżywek nie widać) - może tego brakuje moim włosom? Wasze na zdjęciach są mięciutkie, nawilżone, jakby "mokre" czy też tłuste jak niektóre nazywają, moje są inne (chyba, że się skręcą w korkociągi jak mają nastrój). Mam b. cienkie włosy i zastanawiam się, że może one po prostu ze swojej natury są takie suche i sianowate, sterczące.. Do tego parę dni temu podcinałam samodzielnie końcówki - ścięłam po parę centymetrów - gdzie ile było potrzeba, ale żeby warstwy były w miarę równe. Niestety miejscami za mało, ale i tak mam parę poziomów, a właśnie te włosy z górnej warstwy z tyłu (tam, gdzie przez lata nakładałam codziennie szampon z SLS i masowałam) są najbardziej zniszczone i najlepiej jakbym je ścięła na kilka cm). Benek pisała, że kiedyś musiała podcinać końcówki co 2 tyg. - mnie się wydaje, że powinnam podobnie. A tak źle wyglądam w krótkich włosach (krótszych niż do ramion), a takie mam teraz właśnie. Czy to prawda, że są włosy, których nie da się utrzymać w formie, gdy są dłuższe niż określona długość? Czy to przesąd, bo przy odpowiedniej pielęgnacji da się mieć długie i ładne włosy? Wiadomo, że gruby wlos wytrzyma więcej, niż cienki, ale ja właśnie takie cienkie mam...
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-07-08 o 17:38 |
|
|
|
#37630 |
|
Wtajemniczenie
|
Kociasta
Już jeden błąd w Twoim myciu widzę :P Przy włosach przetłuszczających się nie powinno się masować skóry głowy, gdyż wspomagasz przetłuszczanie. Odżywki powinnaś nakładać do mycia jak nie za duzo i nie za mało tzn. objętość łupiny orzecha włoskiego. Przynajmniej tak mi się wydaje :P I najwazniejsze. Dobrze zmoczone włosy. Inaczej odżywka włosów dobrze nie umyjesz. Jednak, jeśli stwierdzisz, że mycie odżywką dla Ciebie nie jest odpowiednie. Możesz zastosować OMO Mi OMO bardziej odpowiadało niż mycie odżywką :PUżywasz odżywek b/s ? Jeśli to nie będą się ładnie układać włosy bez niej. Joanna w osiedlowych sklepach, dostępna (w Auchan niektóre dziewczyny tak mówiły), w dworcowych kioskach z chemią (u mnie tak jest przynajmniej;p). W Carefourze, Kauflandzie itp. ![]() Mam w domu nożyczki fryzjerskie...Bawiłam się ostatnio i podcinałam sama końcówki. Robiłam ruloniki o szerokości palca u kciuka i, gdy widziałam "odstające antenki" to ucinałam. Ja mam grube włosy. Powiem Ci, ze wiele zachodu mam z nimi :P Mam długie włosy, ale zniszczone są końcówki ostatnim moim farbowaniem. Jednak podcinam sama, bo szukam fryzjerki-zastępczyni mojej z pracowni :P (jest na macierzynskim i nie chce jej glowy zawracac :P)
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-07-08 o 18:43 |
|
|
|
#37631 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będzie jakieś spotkanie we Wro lub gdzieś niedaleko to chętnie wpadnę
![]() Zdjęcia wrzucam poniżej (z grzywką i bez, jakoś mi się ona dziwnie pokręciła i spięłam) To najważniejsze Czy powie mi ktoś coś o tej płukance z kawy? Bo pierwsze słyszę,a chętnie poeksperymentuję ![]() Wrzucam zdjęcia po obcięciu. W końcu góra jest lżejsza i moim zdaniem lepiej to wygląda
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-08 o 21:44 |
|
|
|
#37632 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o inne płukanki to tak jak mówiłam: skrzyp, a poza tym pokrzywa, szałwia, czasem mięta, dzika róża, w różnych połączeniach. Ogólnie włoski były po nich ok, ale później właśnie miałam wrażenie że się przyzwyczaiły, bo było tak jak na początku, a stosowałam przez prawie rok![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#37633 |
|
Zadomowienie
|
Eloe, bardzo dziękuję za odpowiedź
W takim razie szampon przekazuję mamie
|
|
|
|
#37634 |
|
Raczkowanie
|
Lokaski, czy ktoś używa może programu tapatalk? Bo mi tam nie wczytuje zdjęć a później przy kompie nie mogę się doszukać, czy ktoś wie jak to zmienić?!
|
|
|
|
#37635 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy śledzicie MM, pewnie nie
więc podrzucę linka, bo ta modelka świetnie się wpisuje w nasze forum...a poza tym makijaż cudo i ona piękna ![]() KLIK! dobrej nocki Kręcioły ![]() (u mnie na włosach kokos, trochę biedronkowego zielonego kremu, na skalpie woda brzozowa,m jutro mycie ) wszystko na suche, bez zawijaniaciekawe czy olej mi zaszkodzi
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-09 o 01:23 |
|
|
|
#37636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te włosy
|
|
#37638 |
|
Raczkowanie
|
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-07-09 o 11:38 |
|
|
|
#37639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I fajny kolorek i miła buzia ![]() Cytat:
Napisz, jak efekty |
|||||
|
|
|
#37640 |
|
Raczkowanie
|
Ja po biedronie mam oklap po paru godzinach,chociaż wcale dużo go nie daje, pewnie sprawdzi się na gęstych mocno skręconch lokach, ale skąd ich wziąć?
|
#37641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama podcinałas czy u fryzjera?
|
|
#37642 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 oj tak
Ja jako raczek jestem strasznie wrażliwa ![]() seduction ładne włoski
|
#37643 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Ale lubię to nawet Moje włoski dziś, wycisnęłam resztkę żelu isany, dziś jadę do rossmana po 2 I po olejek na rozstępy dla mam, żeby już za wczasu brzuszek smarować ![]() Oglądałam stare zdjęcia i stwierdzam, że nawet sporo mi urosły, a im dłuższe, tym skręt nie taki, ale wolę dłuższe z nieco słabszym skrętem |
|
|
|
#37644 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 - ooo, piękne
Ta moja wrażliwość czasami troszkę mi przeszkadza. Np. wszystko biorę sobie do serca. I nie mogę znieść, jak cierpią ludzie i zwierzęta, nawet na filmach.
|
#37645 |
|
Rozeznanie
|
Wasze włosy na zdjęciach wyglądają na takie mięciutkie strasznie, moje niedawno też tak wyglądały, a teraz wyglądają na suche. Może to przez kolor-szamponetkę.
Macie pomysł co zrobić z włosami z grzywki? (kiedyś miałam grzywkę i ją prostowałam, ale po chwili i tak mi się kręciła, więc spinałam wsuwkami, ale teraz już jest za długa i jak spinam to z tyłu widać takie kręcone końcówki, które wiszą) Bo wyglądam jak bym z jakiejś jaskini wyszła, wzięli by mnie za prehistorycznego człowieka. Twarzy mi prawie nie widać. Włosy się w miarę, ale wcześniej było lepiej :/ po co ja myłam włosy szamponem schauma chyba, kryzysik był, a teraz muszę pracować od nowa Zrobiłabym zdjęcie, ale włosy na tyle są teraz ciemne, że loczków nie widać. Jak szamponetka trochę zejdzie to się postaram wrzucić. |
|
|
|
#37646 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Piękna modelka i cudne włosy.Myszko, widziałam wpis w dzienniku. Super. Twoje włosy wyglądają na tak mięciutkie, że chciałoby się je dotykać i dotykać no i zawsze pięknie błyszczą.Myłam włosy w czwartek. I dziś mam naprawdę fajne (nie pamiętam kiedy zdarzyło mi się tak długo nie myć). Jeszcze mocniej się skręciły. Chciałam zrobić zdjęcie, ale nowy telefon robi beznadziejne zdjęcia, albo ja nie umiem złapać ostrości . W każdym razie jestem bardzo zadowolona, ale dziś i tak mycie
|
||
|
|
|
#37647 |
|
Wtajemniczenie
|
myszka
Moj komentarz jest zbędny, bo chciałam napisac to samo co Basia :P Naprawdę Ciąża służy Tobie jak najbardziej. Pięknie wyglądają Twoje włosy. I fakt sporo urosły ! ![]() Ja jutro będę z TŻ w Krakowskiej na zakupach i będziemy później jechać do niego pociągiem:P
|
|
|
|
#37648 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam sobie troszkę doczytać
![]() Myszko piękne włosy, w albumie też się naoglądałam oby maleństwo to też był lokasek , a odcień jest super, to naturalne włoski prawda?Nusiu masz śliczne włosy, dużo i piękny skręt ![]() Bernadko kwiaty w lokach? tak tak tak , ale tylko jesli dorbze się z nimni czujesz...ja trochę idiotycznie Basiu marzysz o smaku żółwia? aaa już znalazłam ![]() i zdaję relację po wczorajszym -nałożeniu kokosa na suche włosy -i dołożeniu biedronkowego kremu -związaniu miękką gumką w koczek -i całonocnym spaniu -oraz całodziennym chodzeniu (do godziny 15), bo wcześniej jakoś nie było czasu ![]() i późniejszym: -podwójnym umyciu hippem -nałożeniu isany proteinowej d/s oraz -joanny len i bawełna (d/s, ale nie do końca) -zawinięciu w koszulkę na kilka minut -i wyschnięciu samodzielnym bez stylizacji powinnam chyba użyć treściwszej odżywki...ale bałam się przyklapu po kokosie aaaa i nie czesałam (Demcia ) dzisiaj włosów grzebieniem wcale ![]() mam na głowie nawet ładny skręt, włosy lekkie, żadnego przyklapu, ale spuszone, mniej połysku niż zwykle, wyglądają sucho, pod słońce efekt halo wnioski: nie pora na kokosy, za długo miałam to na głowie, za suche powietrze dzisiaj wnioski na przyszłość? nie wiem ![]() i dorzucam fotorelację: skręt fajny z boku, tył niezdecydowany, nie widać tak bardzo suchości jak jest naprawdę zobaczymy co bedzie po nocy
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-09 o 20:23 |
|
|
|
#37649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Ja już się wypowiadałam o Twoich włoskach i liczę na małego lokaska ![]() Cytat:
Może nie jest genialnie, ale włosy już nie są takie ciężkie, więc na plus ![]() Jakie masz triki na swoje włoski? Skoro mamy podobne lub nawet takie same to może spróbujemy się dzielić swoimi doświadczeniami? Pokaż włoski ![]() Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Ja zawsze grzywkę spinam żabkami, a jak odstają mi bardzo te końcówki to przypinam je lekko małą zwykłą spinką, choć zauważyłam, że u mnie najlepsza długość grzywki do spinania i kręcenia to lekko za oczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i korkociąga widzę Widzę, że włoski coraz bardziej się kręcą, super ![]() ![]()
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-09 o 20:55 |
|||||
|
|
|
#37650 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak odgniatacie włosy po żelu? Eloe już mi pisała, jak to robić, ale mi to nie wychodzi. Po zupełnym wyschnięciu ugniatam jak podczas stylizacji, ale nadal mam zlepione. Może powinnam potrzymać dłużej albo pomasować? takie zlepione włosy mi b. przeszkadzają, psują cały efekt, bo nie mam puszystych skrętów a sztywne sprężynki.
Pisałyście, że puch powoduje dotykanie włosów, a przecież odgniatam żel. Rozumiem, że chodzi o dotykanie włosów po stylizacji, gdy wysychają, a nie, gdy są zupełnie suche? Przeczytałam też, że do metody mycia odżywką włosy mogą przyzwyczajać się do 6. tygodni - w jakim sensie? Że przez ten czas może głowa protestować? Dziś umyłam drugi raz i swędzi mnie trochę skóra - może powinnam myć co drugi dzień szamponem albo dolewać go odrobinę do odżywki...
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-07-09 o 21:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

że sls, sles to co innego,i wielkie bla bla bla, jak dla mnie i to i to wysuszacz, ale ktoś musiał mi wypomnieć
Myję nim włosy, a nie skalp)
.
wszystkie na to pracujemy, wiesz?
Właśnie popijam swoją trzecią dzisiaj. Mam nieprzespaną noc za sobą 

Ale Tobie ładnie w takim kolorze. Poza tym masz świetnie przycięta grzywkę.
Pozostaje nic nie mówić, ale robić swoje
! 

, a odcień jest super, to naturalne włoski prawda?
Skoro mamy podobne lub nawet takie same to może spróbujemy się dzielić swoimi doświadczeniami?