Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1255 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 13:00   #37621
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Ja na olejowym coś wspomniałam o SLS, to dostałam po głowie że sls, sles to co innego,i wielkie bla bla bla, jak dla mnie i to i to wysuszacz, ale ktoś musiał mi wypomnieć
najważniejsze, że wiesz, o co chodzi.
Cytat:
chociaż sles to chyba trochę słabszy niz sls tak?
Podobno tak, jednak w przypadku zmywalności nie ma to szczególnego znaczenia.
Nasze włosy są nieco inne, więc patrzymy w ten sposób, o którym napisałaś - potencjalny wysuszacz - oraz w ten, o którym napisałam wyżej - potencjalny zmywacz substancji, które nakładamy na włosy.
U mnie dochodzi jeszcze sprawa podrażnień (Ajrisz też tu swoje doda, mam nadzieję ) - nie uznaję betainy kokamidopropylowej za delikatną ze względu na to, co robi z moim skalpem. Jednak to już bardzo indywidualne.
Cytat:
to nie dobrze, co tam w tym aloesowym że on niezgodny? może coś chociaż nie groźnego aż tak?
Basia już napisała Guaru jest niewiele, można więc stosować, pamiętając o tym, że trzeba będzie to też zmyć (ja tak używam TBS szampon bananowy zawierający pq-7 i... betainę kokamidopropylową Myję nim włosy, a nie skalp)

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja zaglądam i nie tylko tam.
wspaniale
Cytat:
Eloe, to najlepiej zorganizowane podforum jakie znam.
wszystkie na to pracujemy, wiesz?
Cytat:
A co do kawy, to właśnie siedzę i piję swoją, zamiast pędzić na zakupy i do apteki doz-u, zapłacić rachunki, spakować się i jeszcze milion rzeczy. Jadę dziś do rodziców
Chwile z kawą - bezcenne Właśnie popijam swoją trzecią dzisiaj. Mam nieprzespaną noc za sobą
Cytat:
Marzę o smaku dużej mrożonej toffi lub żółwia z Kawowego Nieba.
Ja też poproszę, ale żółwia nie łapię
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Też kiedyś myślałam, że nie będę wymieniać książek, ale zmieniłam to. Wymieniam te, do których nie będę wracać po przeczytaniu Jestem ciekawa Twojej biblioteczki
Oj, to takich trochę mam. Przydają się jednak sąsiadom. Swego czasu kupowałam sporo lektur, więc czytają tez inni. W biblioteczce mam sporo wydawnictw albumowych (głównie malarstwo i architektura), sporo lektur, podręczniki akademickie z kilku dziedzin nauki, trochę literatury feminizującej, nieco powieści i poszerzam, poszerzam
Cytat:
Smaku. Zapach mi nie przeszkadza. Próbowałam już różnych kaw, w różnych kombinacjach, ale ja nawet ciasta/lodów/czy czegoś innego nie lubię o smaku kawy
Tośmy na przeciwnych biegunach w tej kwestii
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Tak. Wcieram mgiełkę radical ze skrzypem-kiedyś mi to bardzo pomagało, teraz zużyłam prawie całą butelkę i nie widzę efektów
Mogłaś się przyzwyczaić i już nie reagujesz.
Cytat:
Poza tym 2 razy w tygodniu wcieram kawę ale to dopiero od niedawna
Wcierasz a nie płuczesz włosy? Ciekawe To powinno pobudzić cebulki i nowe włosy do wzrostu. Zdarza się tak, że nowy włos wypycha stary, wówczas wydaje się, ze wypadanie jest większe.
Cytat:
Staram się też pić pokrzywę
pamiętaj o uzupełnianiu witaminy B.
Cytat:
teraz myślę o płukaniu octem jabłkowym, gdzieś czytałam, że to pomaga ale sama nie wiem
domyka łuski włosów, przywraca naturalne pH. W receptariuszu znajdziesz przepis.
Cytat:
Dodam jeszcze, że taki konkretny problem zaczął się rok temu i wtedy też byłam u dermatologa, ale oprócz nadszarpniętego portfela nie było żadnych rezultatów
Zastanawiałaś się nad przyczyną? Nic nie zmieniałaś w diecie, nie przeprowadzałaś się, nie przechodziłaś operacji? Tu naprawdę może być wiele przyczyn.

Muszę powiedzieć, że olejek mamowy BD dla mnie raczej za ciężki w zestawieniu z Alterrą Perfumfrei i Alterrą aloes+granat. Musi być mocniejszy szampon po zabezpieczaniu włosów tym olejkiem (użyłam na basenie).
Mam dziś tłustawe włosy Cóż, umyjemy ponownie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:52   #37622
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Oj, to takich trochę mam. Przydają się jednak sąsiadom. Swego czasu kupowałam sporo lektur, więc czytają tez inni. W biblioteczce mam sporo wydawnictw albumowych (głównie malarstwo i architektura), sporo lektur, podręczniki akademickie z kilku dziedzin nauki, trochę literatury feminizującej, nieco powieści i poszerzam, poszerzam
Na pewno znalazłabym tam wiele skarbów dla siebie

Opitoliłam włosy i się nie przyznawałam z długości (trochę) i objętości (więcej). Już włosy mi tak fajnie nie łapią się w kucyk i nie ma iii, a ii, więc chyba trochę poszło. Grzywkę też skróciłam po myciu daje radę

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:00   #37623
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe
Wcierasz a nie płuczesz włosy? Ciekawe To powinno pobudzić cebulki i nowe włosy do wzrostu. Zdarza się tak, że nowy włos wypycha stary, wówczas wydaje się, ze wypadanie jest większe.
W przypadku płukanek moje włosy były dziwnie szorstkie nie wiem dlaczego, dlatego postanowiłam wcierać tylko w skalp Bardzo ciekawe to o wypychaniu włosów To znaczy słyszałam, że czasem może być tak że po rozpoczętej kuracji wypadają te włosy, które i tak miały wypaść, ale nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób
Cytat:
pamiętaj o uzupełnianiu witaminy B.
Pokrzywę piję jak już to kubek dziennie i co jakiś czas robię przerwy więc myślę, że ta witaminka ma się dobrze

Cytat:
Zastanawiałaś się nad przyczyną? Nic nie zmieniałaś w diecie, nie przeprowadzałaś się, nie przechodziłaś operacji? Tu naprawdę może być wiele przyczyn.
Nie, nie przychodzi mi żadna zmiana do głowy. Chociaż... pierwsze nasilone wypadanie włosów nastąpiło jak wykonywałam a6w. Nie wiem czy to był zbieg okoliczności ale zatrzymał mi się okres, choć nigdy mi się to nie zdarza. I wtedy też włosy zaczęły lecieć potwornie. Po jakimś czasie wszystko się ustabilizowało a wypadanie włosów pozostało, może nie aż tak nasilone jak wtedy ale jednak. To naprawdę smutne codziennie wyjmować garść włosów podczas mycia Więc zaczęłam się zastanawiać czy to nie hormony. Poszłam do ginekologa, ale on chciał mi w ślepo coś wypisać, nie wiedząc nawet czy faktycznie jest coś nie tak z moimi hormonami. Więc tak myślę, że w końcu muszę sama pomyśleć o tym żeby sprawdzić poziom hormonów. Bo zakrywanie tych prześwitów staje się coraz trudniejsze
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:08   #37624
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
wszystkie na to pracujemy, wiesz?
Pewnie tak
Cytat:
Chwile z kawą - bezcenne Właśnie popijam swoją trzecią dzisiaj. Mam nieprzespaną noc za sobą
Oj, współczuję nocy
Ja co prawda też nie spałam, ale czytałam książkę (obudził mnie pan wymieniający liczniki, otworzyłam Mu zaspana, rozczochrana i koszulce nocnej)
Cytat:
Ja też poproszę, ale żółwia nie łapię
Żółw to pyszna kawa z dodatkiem zielonej herbaty (zepsułam sobie smak słodząc ją, nie wiem po co, skoro w ogóle nie słodzę niczego)
O tutaj masz Jest jeszcze orka i tygrys
Przepyszna jest mrożona sticky toffe.
Uwielbiam Niebiańską Kawę, szkoda tylko, że w Częstochowie jest w Galerii, a nie na mieście. Wyobrażam sobie taką kawiarnię, w której czytam (ha, wakacje to jedyny czas na czytanie czegoś poza literaturą metodyczną. chociaż udaje mi się czytać i w czasie roku szkolnego: wanna, posiłek, suszenie włosów, łóżko).
teczce mam sporo wydawnictw albumowych (głów

No No dobra, zabieram się za pakowanie, bo niedługo TŻ wróci.nie malarstwo i architektura), sporo lektur, podręczniki akademickie z kilku dziedzin nauki, trochę literatury feminizującej, nieco powieści i poszerzam,

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:28   #37625
marika161
Raczkowanie

myszko - o, właśnie zauważyłam, że jesteśmy spod tego samego znaku zodiaku I bardzo fajna notka na blogu
Stary 2011-07-08, 14:33   #37626
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojoj Dobrze, że już jesteś i mam nadzieję, zdrowa.
Jakie ciemne! Ale Tobie ładnie w takim kolorze. Poza tym masz świetnie przycięta grzywkę.
Również zapisuję się do fanklubu piżamki.
pożyjesz, też będziesz mieć większą wiedzę
Trochę trudno tutaj rozsądzać, każda sprawa jest indywidualna, na pograniczu świeckim i kościelnych organizacji albo tylko tych organizacji.
Chciałabym zobaczyć W Sanoku jest spory skansen, w którym są też drewniane cerkiewki. Ich cały wystrój to ikonostas i obowiązkowe ikony plus ręcznie haftowane obrusy i szarfy. Wspaniale to wygląda.
Zgadzam się.
Cóż Pozostaje nic nie mówić, ale robić swoje
Zawsze chętnie obejrzę zdjęcia A jeszcze zdjęcia ładnych włosów to już z dziką przyjemnością.

Jestem na tak A w szczególności za bujnymi włosami
W Sanoku miałam przyjemność być i również wygląda z zewnątrz na ubogą jednak w środku trochę przepychu było :P
Dziękuję :Cmok:
Nie ma sensu nawet o czymkolwiek z nimi dyskutować...Mój TŻ się tylko denerwuje za każdym razem jak słyszy od moich rodziców, że ja jeszcze jestem dziecko...Wkurza się, bo tak naprawdę moi rodzice nie chcą w ogole mnie słuchać co mam do powiedzenia i taką opinię wyciągają nie wiem skąd...I to tak przy nim mówią...Wkurza mnie to.
O ho...idzie burza...Zdjęcie zrobię jednak jak będzie słoneczko...Byłam na mieście pozałatwiać sprawy i było mi strasznie duszno..
ahh ta piżamka

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Chorowitku nasz Kolorek bardzo ciekawy

Cud jakiś, nie mam dziś mdłości, przynajmniej na razie I zjadłam dziś pierogi z kapustą i grzybami, a nienawidziłam ich przedtem

Dziękuję Ci kochana

Uwielbiam takie połączenia: burza loków i kwiat przypięty z boku
Widzę, że lubicie...No dokładnie burza loków i przypięty na boku kwiatuszek
Kochana..Pierogów z kapusta i grzybami tez nie lubię. Preferuję bardziej pierogi grzybowe :P
Ogólnie to też bym chciała dzidzie
Coś mi mówi, że będzie synuś !

Cytat:
Napisane przez Donka94 Pokaż wiadomość
Ja, jak widać na zdjęciu(no może średnio, bo zasłoniłam grzywką) noszę, jest lato, jest ciepło, jest słoneczko, więc uważam, że kwiaty jak najbardziej wskazane, wiadomo, prawdziwe wyglądają cudownie, nosiłam sama prawdziwe, dopóki nie oberwałam babci połowy ogródka Ale sztuczne też ładnie wyglądają, szczególnie w jakimś kontrastującym kolorze.
Właśnie, bo bym zapomniała...Twoje zdjęcie w pełni było powodem dla którego napisałam o kwiatku we włosach. !!
No a przygody, ze zrywaniem też mam...Dostawało mi się za zerwaniu jakiegokolwiek w dziecinstwie hehe

mimi, seduction
Normalnie ubóstwiam takie połączenie !! :P

*Basia*
Będę w Krakowskiej (w niedziele) to może namówie TŻ na kawusię On tak lubi kawe sobie wypić i zjeść do niej ciasteczko :P (też tak lubię) :P
A te nazwy zabawne tych kaw i herbatki żółwiowej !
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2011-07-08 o 14:35
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:35   #37627
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Na pewno znalazłabym tam wiele skarbów dla siebie
Zatem trzeba będzie się spotkać
Cytat:
Opitoliłam włosy i się nie przyznawałam z długości (trochę) i objętości (więcej). Już włosy mi tak fajnie nie łapią się w kucyk i nie ma iii, a ii, więc chyba trochę poszło. Grzywkę też skróciłam po myciu daje radę
Będą zdjęcia?
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
W przypadku płukanek moje włosy były dziwnie szorstkie nie wiem dlaczego, dlatego postanowiłam wcierać tylko w skalp
Hmm, a jakich już próbowałaś?
Cytat:
Pokrzywę piję jak już to kubek dziennie i co jakiś czas robię przerwy więc myślę, że ta witaminka ma się dobrze
Oby... Wskazane jest, by uzupełniać niedobory nawet przy jednym kubku dziennie, ale nie wiem, jaka jest Twoja regularnośc picia pokrzywy.
Cytat:
Nie wiem czy to był zbieg okoliczności ale zatrzymał mi się okres, choć nigdy mi się to nie zdarza
Możliwe. Jeśli to efekt zmian hormonalnych, to warto sprawdzić (zacząć choćby od tarczycy, bo to głównie ona powoduje, że coś się dzieje. TSH nie jest najdroższym badaniem, warto).

Cytat:
Oj, współczuję nocy

Cytat:
Ja co prawda też nie spałam, ale czytałam książkę (obudził mnie pan wymieniający liczniki, otworzyłam Mu zaspana, rozczochrana i koszulce nocnej)

Cytat:
O tutaj masz Jest jeszcze orka i tygrys
Przepyszna jest mrożona sticky toffe.
dziękuję. Czas będzie pójść, choć jam wierna Starbucksowi
I tam można posiedzieć i poczytać

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:37   #37628
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Ty mnie tak nie kuś, bo jeszcze jutro przed myciem sama przystąpię do swojego "dzieła"
Polecam ja jednak jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ano nie widać To dobrze że nie poszalałaś z cięciem, teraz możesz sobie stopniowo podcinać ile będzie trzeba
No i właśnie o to chodziło obcinałam mało, bo potem w razie czego mogłabym jeszcze oddać nożyczki w jakieś sprawniejsze ręce żeby mi wyrównały jakoś, a żeby nie było za krótko

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Nusia czekałam na Twoje zdjęcia bo ja też sama się strzygłam metodą na kucyka Tyle, że ja mam krótkie włosy - do ramion, Ty masz długie i gęste Takich bałabym się ciąć sama Ale Ci to się fajnie udało
Dziękuję za miłe słowa o moich włosiakach To motywujące do dalszego działania
No ja właśnie bałabym sie gdybym miała krótkie włosy, bo długie jakbym całkiem źle obcięła to mogłabym pójść do fryzjera i by mi wyrównał i miałaby jeszcze co zostawić, a krótkie? z takimi byłoby chyba ciężej

Cytat:
3 minuty? Nieźle.
Piękne masz te włosiska, pokazuj częściej
No bo spieszyłam się, z resztą nie chciałam poświęcać na to więcej czasu, bo się bałam, że jak więcej na to poświęcę to efekt będzie taki, że nie zetnę dokładniej, a więcej
Niewiele się u mnie zmienia, więc nie ma co pokazywać

Cytat:
Jaki cherubinek cudny
dziękuję

Cytat:
Ja mam stary telefon i bez flesza nie zrobię wyraźnego zdjęcia, nie ma szans
No ja mam aparat, ale przy sztucznym świetle zdjęcia są pomarańczowe

Eloe tak jak mówiłam, dużo gorzej wyglądało to na suchych, rozprostowanych lokach.

Kurde, jak wy dużo piszecie, nie mogę nadążyć...

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:11   #37629
Kociasta
Raczkowanie

Mimo przetłuszczającego skalpu (koniecznie muszę myć codziennie) spróbowałam dzisiaj mycia odżywką - isana z babassu a d/s isana+jedwab z isany. Minęło na razie parę godzin, włosy wyschły i widzę, że skóra się ładnie domyła, nie ma przyklapu. Włosy fajnie się myły, w końcu się nie plątały, nie musiałam rozczesywać kołtunów przy nakładaniu odżywki. Jutro i tak będę musiała myć, więc chyba póki co reakcja dobra? Bo rozumiem, że zwykle od razu widać tłuste, niedomyte włosy? Będę nadal testować, nie wiem tylko, ile powinnam nakładać odżywki do mycia, bo się w ogóle nie pieni i nie wiem, czy nie przesadzam, bo wzięłam sporo. Jaka powinna być odpowiednia ilość na skalp (objętościowo)? Nakładam na skórę, masuję, a potem jeszcze troszkę na włosy.
Mimo, że wcześniej zestaw isana+jedwab był rewelacyjny, od paru dni włosy od połowy (tam, gdzie zniszczone) mam szorstkie, jakby suche i sterczą jak pajęczyna. Zmyłam wczoraj szamponem z SLS, ale nie pomogło i jest tak samo. Wcześniej było olejowanie kokosem, raz użyłam też Garnier z avokado. Na kryzys to chyba za wcześnie...
Cały czas poluję na alterrę i odżywkę b/s Joanny, ale nigdzie nie mogę znaleźć (nawet w okolicznych osiedlowych sklepikach jest tylko szampon, ale odżywek nie widać) - może tego brakuje moim włosom?
Wasze na zdjęciach są mięciutkie, nawilżone, jakby "mokre" czy też tłuste jak niektóre nazywają, moje są inne (chyba, że się skręcą w korkociągi jak mają nastrój). Mam b. cienkie włosy i zastanawiam się, że może one po prostu ze swojej natury są takie suche i sianowate, sterczące..
Do tego parę dni temu podcinałam samodzielnie końcówki - ścięłam po parę centymetrów - gdzie ile było potrzeba, ale żeby warstwy były w miarę równe. Niestety miejscami za mało, ale i tak mam parę poziomów, a właśnie te włosy z górnej warstwy z tyłu (tam, gdzie przez lata nakładałam codziennie szampon z SLS i masowałam) są najbardziej zniszczone i najlepiej jakbym je ścięła na kilka cm). Benek pisała, że kiedyś musiała podcinać końcówki co 2 tyg. - mnie się wydaje, że powinnam podobnie. A tak źle wyglądam w krótkich włosach (krótszych niż do ramion), a takie mam teraz właśnie.
Czy to prawda, że są włosy, których nie da się utrzymać w formie, gdy są dłuższe niż określona długość? Czy to przesąd, bo przy odpowiedniej pielęgnacji da się mieć długie i ładne włosy? Wiadomo, że gruby wlos wytrzyma więcej, niż cienki, ale ja właśnie takie cienkie mam...

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-07-08 o 17:38
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:41   #37630
bernadka20
Wtajemniczenie

Kociasta
Już jeden błąd w Twoim myciu widzę :P Przy włosach przetłuszczających się nie powinno się masować skóry głowy, gdyż wspomagasz przetłuszczanie.
Odżywki powinnaś nakładać do mycia jak nie za duzo i nie za mało tzn. objętość łupiny orzecha włoskiego. Przynajmniej tak mi się wydaje :P I najwazniejsze. Dobrze zmoczone włosy. Inaczej odżywka włosów dobrze nie umyjesz. Jednak, jeśli stwierdzisz, że mycie odżywką dla Ciebie nie jest odpowiednie. Możesz zastosować OMO Mi OMO bardziej odpowiadało niż mycie odżywką :P

Używasz odżywek b/s ? Jeśli to nie będą się ładnie układać włosy bez niej.
Joanna w osiedlowych sklepach, dostępna (w Auchan niektóre dziewczyny tak mówiły), w dworcowych kioskach z chemią (u mnie tak jest przynajmniej;p). W Carefourze, Kauflandzie itp.
Mam w domu nożyczki fryzjerskie...Bawiłam się ostatnio i podcinałam sama końcówki. Robiłam ruloniki o szerokości palca u kciuka i, gdy widziałam "odstające antenki" to ucinałam.
Ja mam grube włosy. Powiem Ci, ze wiele zachodu mam z nimi :P
Mam długie włosy, ale zniszczone są końcówki ostatnim moim farbowaniem. Jednak podcinam sama, bo szukam fryzjerki-zastępczyni mojej z pracowni :P (jest na macierzynskim i nie chce jej glowy zawracac :P)

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2011-07-08 o 18:43
Stary 2011-07-08, 19:27   #37631
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Zatem trzeba będzie się spotkać
Będą zdjęcia?
Jak będzie jakieś spotkanie we Wro lub gdzieś niedaleko to chętnie wpadnę
Zdjęcia wrzucam poniżej (z grzywką i bez, jakoś mi się ona dziwnie pokręciła i spięłam)

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Polecam ja jednak jestem zadowolona
To najważniejsze

Czy powie mi ktoś coś o tej płukance z kawy? Bo pierwsze słyszę,a chętnie poeksperymentuję

Wrzucam zdjęcia po obcięciu. W końcu góra jest lżejsza i moim zdaniem lepiej to wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1612.jpg (21,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1614.jpg (40,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1630.jpg (34,2 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-07-08 o 21:44
Stary 2011-07-08, 19:33   #37632
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe
Hmm, a jakich już próbowałaś?
To znaczy ja mówiłam o płukance z kawy, ze po niej włosy były szorstkie a jeśli chodzi o inne płukanki to tak jak mówiłam: skrzyp, a poza tym pokrzywa, szałwia, czasem mięta, dzika róża, w różnych połączeniach. Ogólnie włoski były po nich ok, ale później właśnie miałam wrażenie że się przyzwyczaiły, bo było tak jak na początku, a stosowałam przez prawie rok
Cytat:
Oby... Wskazane jest, by uzupełniać niedobory nawet przy jednym kubku dziennie, ale nie wiem, jaka jest Twoja regularnośc picia pokrzywy.
Warto wiedzieć, dziękuję
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 23:46   #37633
kukis
Zadomowienie

Eloe, bardzo dziękuję za odpowiedź
W takim razie szampon przekazuję mamie
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 00:24   #37634
doti8
Raczkowanie

Lokaski, czy ktoś używa może programu tapatalk? Bo mi tam nie wczytuje zdjęć a później przy kompie nie mogę się doszukać, czy ktoś wie jak to zmienić?!
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 01:21   #37635
Maliniarka
Zakorzenienie

nie wiem czy śledzicie MM, pewnie nie więc podrzucę linka, bo ta modelka świetnie się wpisuje w nasze forum...

a poza tym makijaż cudo i ona piękna

KLIK!

dobrej nocki Kręcioły

(u mnie na włosach kokos, trochę biedronkowego zielonego kremu, na skalpie woda brzozowa,m jutro mycie ) wszystko na suche, bez zawijania
ciekawe czy olej mi zaszkodzi to mój pierwszy raz
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-09 o 01:23
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 06:29   #37636
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

(u mnie na włosach kokos, trochę biedronkowego zielonego kremu, na skalpie woda brzozowa,m jutro mycie ) wszystko na suche, bez zawijania
moge sie dowiedziec co to za krem zielony z biedronki??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 07:24   #37637
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy śledzicie MM, pewnie nie więc podrzucę linka, bo ta modelka świetnie się wpisuje w nasze forum...

KLIK!

dobrej nocki Kręcioły

Makijaż świetny, ale modelka jest przepiękna Zalatuje mi tutaj trochę egzotyką z jej urody i te włosy

Stary 2011-07-09, 11:35   #37638
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moge sie dowiedziec co to za krem zielony z biedronki??
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2113

oto i on

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-07-09 o 11:38
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:38   #37639
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
myszko - o, właśnie zauważyłam, że jesteśmy spod tego samego znaku zodiaku I bardzo fajna notka na blogu
Raczki są wrażliwe

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość

Widzę, że lubicie...No dokładnie burza loków i przypięty na boku kwiatuszek
Kochana..Pierogów z kapusta i grzybami tez nie lubię. Preferuję bardziej pierogi grzybowe :P
Ogólnie to też bym chciała dzidzie
Coś mi mówi, że będzie synuś !

Wszyscy mówią, że synuś

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Mimo przetłuszczającego skalpu (koniecznie muszę myć codziennie) spróbowałam dzisiaj mycia odżywką - isana z babassu a d/s isana+jedwab z isany. Minęło na razie parę godzin, włosy wyschły i widzę, że skóra się ładnie domyła, nie ma przyklapu. Włosy fajnie się myły, w końcu się nie plątały, nie musiałam rozczesywać kołtunów przy nakładaniu odżywki. Jutro i tak będę musiała myć, więc chyba póki co reakcja dobra? Bo rozumiem, że zwykle od razu widać tłuste, niedomyte włosy? Będę nadal testować, nie wiem tylko, ile powinnam nakładać odżywki do mycia, bo się w ogóle nie pieni i nie wiem, czy nie przesadzam, bo wzięłam sporo. Jaka powinna być odpowiednia ilość na skalp (objętościowo)? Nakładam na skórę, masuję, a potem jeszcze troszkę na włosy.
Mimo, że wcześniej zestaw isana+jedwab był rewelacyjny, od paru dni włosy od połowy (tam, gdzie zniszczone) mam szorstkie, jakby suche i sterczą jak pajęczyna. Zmyłam wczoraj szamponem z SLS, ale nie pomogło i jest tak samo. Wcześniej było olejowanie kokosem, raz użyłam też Garnier z avokado. Na kryzys to chyba za wcześnie...
Cały czas poluję na alterrę i odżywkę b/s Joanny, ale nigdzie nie mogę znaleźć (nawet w okolicznych osiedlowych sklepikach jest tylko szampon, ale odżywek nie widać) - może tego brakuje moim włosom?
Wasze na zdjęciach są mięciutkie, nawilżone, jakby "mokre" czy też tłuste jak niektóre nazywają, moje są inne (chyba, że się skręcą w korkociągi jak mają nastrój). Mam b. cienkie włosy i zastanawiam się, że może one po prostu ze swojej natury są takie suche i sianowate, sterczące..
Do tego parę dni temu podcinałam samodzielnie końcówki - ścięłam po parę centymetrów - gdzie ile było potrzeba, ale żeby warstwy były w miarę równe. Niestety miejscami za mało, ale i tak mam parę poziomów, a właśnie te włosy z górnej warstwy z tyłu (tam, gdzie przez lata nakładałam codziennie szampon z SLS i masowałam) są najbardziej zniszczone i najlepiej jakbym je ścięła na kilka cm). Benek pisała, że kiedyś musiała podcinać końcówki co 2 tyg. - mnie się wydaje, że powinnam podobnie. A tak źle wyglądam w krótkich włosach (krótszych niż do ramion), a takie mam teraz właśnie.
Czy to prawda, że są włosy, których nie da się utrzymać w formie, gdy są dłuższe niż określona długość? Czy to przesąd, bo przy odpowiedniej pielęgnacji da się mieć długie i ładne włosy? Wiadomo, że gruby wlos wytrzyma więcej, niż cienki, ale ja właśnie takie cienkie mam...
Może potrzebują czasu, żeby stać się bardziej miękkie? Będzie dobrze Moje na początku też były takie szorstkawe. Ale obcięłam z 15cm najbardziej zniszczonych, bo nic nie dało się z nimi zrobić.

Cytat:
Jak będzie jakieś spotkanie we Wro lub gdzieś niedaleko to chętnie wpadnę
Zdjęcia wrzucam poniżej (z grzywką i bez, jakoś mi się ona dziwnie pokręciła i spięłam)

Wrzucam zdjęcia po obcięciu. W końcu góra jest lżejsza i moim zdaniem lepiej to wygląda
Kręciołki I fajny kolorek i miła buzia

Cytat:

KLIK!

dobrej nocki Kręcioły

Kusicie tym biedronkowym kremem Napisz, jak efekty
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:43   #37640
blackeye79
Raczkowanie

Ja po biedronie mam oklap po paru godzinach,chociaż wcale dużo go nie daje, pewnie sprawdzi się na gęstych mocno skręconch lokach, ale skąd ich wziąć?
Stary 2011-07-09, 12:04   #37641
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:

Normalnie jakbym swoje włoski widziała Nawet obcięcie takie same

Sama podcinałas czy u fryzjera?

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:48   #37642
marika161
Raczkowanie

myszka2020 oj tak Ja jako raczek jestem strasznie wrażliwa

seduction ładne włoski
Stary 2011-07-09, 13:32   #37643
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
myszka2020 oj tak Ja jako raczek jestem strasznie wrażliwa
Ja też Ale lubię to nawet

Moje włoski dziś, wycisnęłam resztkę żelu isany, dziś jadę do rossmana po 2 I po olejek na rozstępy dla mam, żeby już za wczasu brzuszek smarować

Oglądałam stare zdjęcia i stwierdzam, że nawet sporo mi urosły, a im dłuższe, tym skręt nie taki, ale wolę dłuższe z nieco słabszym skrętem
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 14:09   #37644
marika161
Raczkowanie

myszka2020 - ooo, piękne I rzeczywiście sporo urosły Ja mam wrażenie, że moje nie rosną, bo jak się skręcają to tego w ogóle nie widać.
Ta moja wrażliwość czasami troszkę mi przeszkadza. Np. wszystko biorę sobie do serca. I nie mogę znieść, jak cierpią ludzie i zwierzęta, nawet na filmach.
Stary 2011-07-09, 14:10   #37645
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Wasze włosy na zdjęciach wyglądają na takie mięciutkie strasznie, moje niedawno też tak wyglądały, a teraz wyglądają na suche. Może to przez kolor-szamponetkę.
Macie pomysł co zrobić z włosami z grzywki? (kiedyś miałam grzywkę i ją prostowałam, ale po chwili i tak mi się kręciła, więc spinałam wsuwkami, ale teraz już jest za długa i jak spinam to z tyłu widać takie kręcone końcówki, które wiszą)
Bo wyglądam jak bym z jakiejś jaskini wyszła, wzięli by mnie za prehistorycznego człowieka. Twarzy mi prawie nie widać.
Włosy się w miarę, ale wcześniej było lepiej :/ po co ja myłam włosy szamponem schauma chyba, kryzysik był, a teraz muszę pracować od nowa
Zrobiłabym zdjęcie, ale włosy na tyle są teraz ciemne, że loczków nie widać. Jak szamponetka trochę zejdzie to się postaram wrzucić.
Stary 2011-07-09, 14:18   #37646
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
J
Piękne skręty, bardzo mi się podoba. No i włoski ślicznie błyszczą.

Cytat:

KLIK!
Czasem śledzę Piękna modelka i cudne włosy.

Myszko
, widziałam wpis w dzienniku. Super. Twoje włosy wyglądają na tak mięciutkie, że chciałoby się je dotykać i dotykać no i zawsze pięknie błyszczą.

Myłam włosy w czwartek. I dziś mam naprawdę fajne (nie pamiętam kiedy zdarzyło mi się tak długo nie myć). Jeszcze mocniej się skręciły. Chciałam zrobić zdjęcie, ale nowy telefon robi beznadziejne zdjęcia, albo ja nie umiem złapać ostrości. W każdym razie jestem bardzo zadowolona, ale dziś i tak mycie

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 14:49   #37647
bernadka20
Wtajemniczenie

myszka
Moj komentarz jest zbędny, bo chciałam napisac to samo co Basia :P

Naprawdę Ciąża służy Tobie jak najbardziej. Pięknie wyglądają Twoje włosy. I fakt sporo urosły !
Ja jutro będę z TŻ w Krakowskiej na zakupach i będziemy później jechać do niego pociągiem:P
Stary 2011-07-09, 19:30   #37648
Maliniarka
Zakorzenienie

wróciłam sobie troszkę doczytać

Myszko piękne włosy, w albumie też się naoglądałam oby maleństwo to też był lokasek , a odcień jest super, to naturalne włoski prawda?

Nusiu masz śliczne włosy, dużo i piękny skręt

Bernadko kwiaty w lokach? tak tak tak , ale tylko jesli dorbze się z nimni czujesz...ja trochę idiotycznie ale dla Sylwestrowego się poświęcam czasem

Basiu marzysz o smaku żółwia?
aaa już znalazłam

i zdaję relację po wczorajszym
-nałożeniu kokosa na suche włosy
-i dołożeniu biedronkowego kremu
-związaniu miękką gumką w koczek
-i całonocnym spaniu
-oraz całodziennym chodzeniu (do godziny 15), bo wcześniej jakoś nie było czasu
i późniejszym:
-podwójnym umyciu hippem
-nałożeniu isany proteinowej d/s
oraz
-joanny len i bawełna (d/s, ale nie do końca)
-zawinięciu w koszulkę na kilka minut
-i wyschnięciu samodzielnym bez stylizacji

powinnam chyba użyć treściwszej odżywki...ale bałam się przyklapu po kokosie

aaaa i nie czesałam (Demcia ) dzisiaj włosów grzebieniem wcale , miałam kołtun po umyciu, po nałożeniu odżwyki ok tylko palcami przy spłukiwaniu

mam na głowie nawet ładny skręt, włosy lekkie, żadnego przyklapu, ale spuszone, mniej połysku niż zwykle, wyglądają sucho, pod słońce efekt halo

wnioski: nie pora na kokosy, za długo miałam to na głowie, za suche powietrze dzisiaj
wnioski na przyszłość? nie wiem

i dorzucam fotorelację:
skręt fajny z boku, tył niezdecydowany, nie widać tak bardzo suchości jak jest naprawdę

zobaczymy co bedzie po nocy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokokosie.jpg (54,7 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokokosie (2).jpg (50,4 KB, 60 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-09 o 20:23
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 20:53   #37649
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Kręciołki I fajny kolorek i miła buzia
Dziękuję Ja już się wypowiadałam o Twoich włoskach i liczę na małego lokaska

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Normalnie jakbym swoje włoski widziała Nawet obcięcie takie same

Sama podcinałas czy u fryzjera?
Sama obcinałam, taka moja wesoła twórczość z 1:00 w nocy Może nie jest genialnie, ale włosy już nie są takie ciężkie, więc na plus
Jakie masz triki na swoje włoski? Skoro mamy podobne lub nawet takie same to może spróbujemy się dzielić swoimi doświadczeniami? Pokaż włoski

Cytat:
seduction ładne włoski
Dzięki

Cytat:
myszka2020 - ooo, piękne I rzeczywiście sporo urosły Ja mam wrażenie, że moje nie rosną, bo jak się skręcają to tego w ogóle nie widać.
Ta moja wrażliwość czasami troszkę mi przeszkadza. Np. wszystko biorę sobie do serca. I nie mogę znieść, jak cierpią ludzie i zwierzęta, nawet na filmach.
Ja też, szczególnie jak zwierzęta

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Wasze włosy na zdjęciach wyglądają na takie mięciutkie strasznie, moje niedawno też tak wyglądały, a teraz wyglądają na suche. Może to przez kolor-szamponetkę.
Macie pomysł co zrobić z włosami z grzywki? (kiedyś miałam grzywkę i ją prostowałam, ale po chwili i tak mi się kręciła, więc spinałam wsuwkami, ale teraz już jest za długa i jak spinam to z tyłu widać takie kręcone końcówki, które wiszą)
Bo wyglądam jak bym z jakiejś jaskini wyszła, wzięli by mnie za prehistorycznego człowieka. Twarzy mi prawie nie widać.
Włosy się w miarę, ale wcześniej było lepiej :/ po co ja myłam włosy szamponem schauma chyba, kryzysik był, a teraz muszę pracować od nowa
Zrobiłabym zdjęcie, ale włosy na tyle są teraz ciemne, że loczków nie widać. Jak szamponetka trochę zejdzie to się postaram wrzucić.
Dlatego odkąd rozpoczęłam pielęgnację to szkodami farbować włosy, choć kusi mnie to bardzo i szkoda mi tego wszystkiego. Na razie wytrwale trzymam się postanowienia, aby nie farbować
Ja zawsze grzywkę spinam żabkami, a jak odstają mi bardzo te końcówki to przypinam je lekko małą zwykłą spinką, choć zauważyłam, że u mnie najlepsza długość grzywki do spinania i kręcenia to lekko za oczy

Cytat:
Piękne skręty, bardzo mi się podoba. No i włoski ślicznie błyszczą.

Myłam włosy w czwartek. I dziś mam naprawdę fajne (nie pamiętam kiedy zdarzyło mi się tak długo nie myć). Jeszcze mocniej się skręciły. Chciałam zrobić zdjęcie, ale nowy telefon robi beznadziejne zdjęcia, albo ja nie umiem złapać ostrości. W każdym razie jestem bardzo zadowolona, ale dziś i tak mycie
Super oby tak dalej daj znać, co po umyciu. Wiesz, Basiu okropnie podobają mi się Twoje włosy

Cytat:
i dorzucam fotorelację:
skręt fajny z boku, tył niezdecydowany, nie widać tak bardzo suchości jak jest naprawdę

zobaczymy co bedzie po nocy
Faktycznie skręt z boku fajny tylko szkoda, że tył zrobił takiego psikusa i korkociąga widzę Widzę, że włoski coraz bardziej się kręcą, super

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-07-09 o 20:55
Stary 2011-07-09, 21:02   #37650
Kociasta
Raczkowanie

Dziewczyny, jak odgniatacie włosy po żelu? Eloe już mi pisała, jak to robić, ale mi to nie wychodzi. Po zupełnym wyschnięciu ugniatam jak podczas stylizacji, ale nadal mam zlepione. Może powinnam potrzymać dłużej albo pomasować? takie zlepione włosy mi b. przeszkadzają, psują cały efekt, bo nie mam puszystych skrętów a sztywne sprężynki.
Pisałyście, że puch powoduje dotykanie włosów, a przecież odgniatam żel. Rozumiem, że chodzi o dotykanie włosów po stylizacji, gdy wysychają, a nie, gdy są zupełnie suche?
Przeczytałam też, że do metody mycia odżywką włosy mogą przyzwyczajać się do 6. tygodni - w jakim sensie? Że przez ten czas może głowa protestować? Dziś umyłam drugi raz i swędzi mnie trochę skóra - może powinnam myć co drugi dzień szamponem albo dolewać go odrobinę do odżywki...

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-07-09 o 21:29
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości