|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Ja miałam w planach mieć wszystko pod koniec sierpnia, a teraz mam w planach mieć wszystko pod koniec lipca (chyba że będę musiała mieć szybciej) =)
narzeczony właśnie do Mnie dzwonił z przerażeniem że My nic nie mamy dla Czarka, a jeśli On się urodzi w tym tygodniu to co? To powiedziałam Mu że dlatego robię dzisiaj poszukiwania, to On że jutro pójdzie do sklepu może i kupi pieluchy, łóżeczko i kosmetyki =) |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
O wilku mowa
To mnie teraz nastraszyłyście Albo mam za mało ubranek, albo źle obliczyłam że się pomieszczę. Idę spisywać!
|
#3543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po tym jak się naczytałam, że maluszek ma mniej tlenu wtedy to się zmartwiłam. póki nie śpię to się kontroluję, ale w nocy to się dzieje co chce... ![]() mam nadzieję, że nic małemu nie będzie przez to...
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Archinta ja trzymam na razie wszystko w reklamówach
i to wszystko poupychane w szafie-od 2 tyg sie zabieramy za porzadki i jakos nie ma kiedy-postanowienie ze zaczynamy od poniedziałku wiec mam nadzieje ze za chwile bedzi ewszystko ładnie ułożone na półce i w szufladzie![]() a ogólnei masakra ze mna posprzatałam to co pisałam pokroiłam wszystko na sałatke jarzynowa i troche do tej z tuńczyka i jestm padnieta , a jeszcze chciałam zrobic łazienke tak zeby maż jutro tylko podłogo przeleciał -normalnioe gdzie mioje siły, chyba przez to lenistwo naL4 taka do du...jetsem |
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice odebrali dziś nasz wózek. ![]() ale my zmacamy go dopiero w przyszłym tygodniu, bo ja już chcę poodpoczywać (jak pani doktor przykazała), a musielibyśmy do nich jechać autobusem, bo nasz samochód unieruchomiony.
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
agnyska mam podobną
![]() tylko moja chyba szersza jest i lekko wyższa, ale ułożenie szufladek takie samo oo i lulla jest... wywołałaś ją hehe
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
czekamy kochana na decyzje
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3550 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej Kobitki... nadrobiłam
![]() ta pogoda irlandzka mnie wykańcza,....z rana deszcze,potem słońce i ciepło albo na odwrót....łeb pęka..i wogóle chodzę senna caqły czas Cytat:
![]() Cytat:
a za poród takiego klocuszka...podziwiam... sama trzęsę portkami,bo lekarz powiedział "spore to Twoje dziecko" :brzydal :dzięki tylko ciągle jeszcze nie zamówiłam.. ale zbiorę się,zbiorę w końcu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacjemam taki sam album tylko dla dziewczynki bardzo mi się spodobał. myślałam,że będę musiała z pl zamówić..ale udało się u nas dostać ![]() spadam do sklepu.... jestem taka zła... znaleźliśmy lodówkę,która by nam odpowiadała... właściciel mieszkania się zgoodził na cenę itd.. a w sklepie jej brak musimy szukać dalej.... a mamy tydzień..bo potem mamy zapłacić na czynsz...i albo dać rachunek za lodówkę.. i resztę kasy albo całość.. a boimy się,że się rozmyśli ![]() trzeba kuć żelazo pókli gorące... więc spadam pooglądać ( przy okazji obok jest mathercare )do później
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak masz aż tyle ubranek to możesz pakować do komody tylko te najmniejsze, a później rotacja
|
|
#3552 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomnialyscie jeszcze o doktor P DOBRA RADACytat:
![]() A jednak umowilas sie z polozna??? i jak bylo? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do chrztu-ja jak najbardziej moge z Toba pogadac na PW bo my co prawda chcemy ale nie wiemy czy nam sie tu uda bo nie jestesmy narazie bo slubie
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja odpoczywam a wy cos mało piszecie-wiem wiem weekend sie zbliża to zazwyczaj tak jest hi
![]() dobra : poleżałam pobawiłam sie z synem (cos mi sie wydaje ze dzis cały dzień był w miare duzo aktywny wiec moze zblizamy sie małymi kroczkami do jakiegos falowania ) no i spadam do łazienki pisac mi tu proszę zebym miała czytac jak wróce- buzial |
|
|
|
#3554 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Ale mam tez już np. buty, czapki, śpiwór na zimę. Stąd może potrzebny większy mebel. A komodę to wykorzystam chyba też na pieluchy itp. Kosmetyki chyba będę trzymać na półeczce. Ogólnie nie mogę sobie tego wyobrazić, bo gdzie mam rozlokować te mebelki, skoro mały ma spać z nami w sypialni. A Twoja komoda jest spora, wg mnie wystarczy .e tam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Ale Ty przynajmniej zaczynasz od konkretnej rzeczy od razu. Niby nic nie ma a tu proszę, ciach i komoda. A zapełnisz tyle, ile się zmieści Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- No właśnie Natko, jak brzuch dzisiaj??? Lulla ja się nie umówiłam, ona się wmówiła, a opisywałam relację z jej wizyty tu.
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nadal leniwy Filip. Za dużo chyba od niego oczekuję po ostatnich harcach Czasami coś kopnie, jak go docisnę to się powierci bez paniki oczywiście, tak się pożalić chciałam tylko ![]() I kupiłam dzisiaj kilka rzeczy w aptece z listy wyprawkowej, więc już jakoś do przodu ... małymi kroczkami ale jednak
|
|
|
|
|
#3556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:cmo k:Cytat:
Cytat:
a wiesz ja podjade do apteki za tydz po belisse to kupie ta herbate z lisci malin![]() Cytat:
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pierwszy raz mi się tak zdarzyło, mam nadzieję, że ostatni bo nie było to przyjemne niestety... z dzidziolem raczej ok, bo brzuśku był normalny tylko te plecy maluszek już mi nogę uciska, mam nadzieję, że oszczędzi mamie pleców...
|
|
#3559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.tipy.pl/artykul_1006,jak-...nie-kegla.html http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html co do oddechów lulka to zastanowię się jak to opisać i wrzucę później. Bo teraz mam K. na głowie który nie chce spac i koniecznie chce byc ze mną a ja z kolei chce siedziec tam gdzie jest mecz (a małż ma dzis imprezę pożegnalną |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Takie duperele jak herbatkę koperkową, paracetamol, linomag, gruszka. Wiem, że w sumie powinnam poczekać, ale robiliśmy jakieś większe zakupy w aptece to od razu stwierdziłam, że wezmę ponieważ bez róznicy czy poleży tu ten miesiąc czy w aptece a nie będę się już martwiła
|
|
|
|
#3561 |
|
kosmitka
|
Dobrej Rady nie skumałam.
|
|
#3562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdrowe niezdrowe ale tez slyszalam ze chyba sie nie powinno, ale tez nie dajmy sie zwariowac, jesli akurat tak Ci wygodniej i mozesz (szczesciaro ) to chyba nic az tak zlego sie nie dzieje
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mam dziwne pytanie, ale może Wy będziecie wieddziały, czy ktoś, kto jest moim chrzestnym może być chrzestnym mojego dziecka?
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Lulek, nam kazali przeponkę ćwiczyć tak. Siadasz, kładziesz jedną rękę na piersiach/klatce piersiowej, drugą na brzuchu. I wciągasz powietrze nosem, tak, żeby nie pracowała klatka tylko sam brzuch. Jak nie wychodzi to nam radziła wciągać powietrze i wypychać brzuch- jednocześnie. I tak powoli systematycznie podobno się ćwiczy- chyba że coś źle zrozumiałam
![]() Jest jeszcze ćwiczenie oddechu które chroni krocze i wciąga się powietrze tak jak wyżej a wypuszcza robiąc bez przerwy "ha ha hahuuu" . Śmiesznie to brzmi, ale podobno ma to być coś w rodzaju śmiechu, przy którym kobieta rozluźnia krocze Pewnie będzie o tym sporo na necie. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to siedz na tym meczu noooooo![]() Ale pani dobrej rady czy co?
|
|
|
#3566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
może być
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że z tymi plecami to nie ma co kontaktować z ginem. Ponieważ jak zechce to i tak się przekręci niezależnie od zaleceń. Nawet jak sobie blokady ustawi z kołder czy czegoś ;p
|
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
szczerze? To nie pomyślałam o tym że by został w szpitalu, a przecież to oczywiste. Jezu zaczyna Mnie brać głupota =)
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
a mi na środowej wizycie położna powiedziała, że jak najmniej leżenia na wznak. i tak się przewracam z boku na bok.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Albo mam za mało ubranek, albo źle obliczyłam że się pomieszczę. Idę spisywać!

brzmi pysznie 
i to wszystko poupychane w szafie-od 2 tyg sie zabieramy za porzadki i jakos nie ma kiedy-postanowienie ze zaczynamy od poniedziałku wiec mam nadzieje ze za chwile bedzi ewszystko ładnie ułożone na półce i w szufladzie

miałam nadzieje, że mu taka komoda starczy
No nic- pożyjemy zobaczymy
?? Ja mam tam wpięte usg, to chyba wypnę. Po czorta im to.
bo gadała że za wcześnie no żeby własna siostra mi broniła dziwne to nie??
gratulacje
Po poronieniu wszystko mi zabrali i nawet prośbą ani groźbą nie udało się ani mnie, ani mojemu mężowi tych zdjęć odebrać. Nie mam przez to żadnej pamiątki po moim pierwszym dziecku 
ale już jestem spokojna, bo prawie wszystko mam oprócz wózka i łóżeczka (wybrane, kwestia zamówienia)