Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 20:00   #3541
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Ja miałam w planach mieć wszystko pod koniec sierpnia, a teraz mam w planach mieć wszystko pod koniec lipca (chyba że będę musiała mieć szybciej) =)
narzeczony właśnie do Mnie dzwonił z przerażeniem że My nic nie mamy dla Czarka, a jeśli On się urodzi w tym tygodniu to co? To powiedziałam Mu że dlatego robię dzisiaj poszukiwania, to On że jutro pójdzie do sklepu może i kupi pieluchy, łóżeczko i kosmetyki =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:00   #3542
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry wieczor wszystkim
O wilku mowa

To mnie teraz nastraszyłyście Albo mam za mało ubranek, albo źle obliczyłam że się pomieszczę. Idę spisywać!

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:01   #3543
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja w sumie nigdy na plecach nie spałam- bardziej się pilnuję by za bardzo na brzuch się nie przewalać
Ale czytałam o spaniu w mojej mądrej książce "W oczekiwaniu na dziecko", która pożyczyła mi koleżanka, że nie ma co się bać- tylko po prostu się obrócić i dalej smacznie spać
A jak się chce poleżeć chwilę na plecach to z wysokim oparciem i już

brzmi pysznie

lulla była o 13 na K.

Za to calti coś się nie pojawia- wyjechała gdzieś??? Czy tak skutecznie córki blokuja kompa
uf to mi ulżyło...
po tym jak się naczytałam, że maluszek ma mniej tlenu wtedy to się zmartwiłam. póki nie śpię to się kontroluję, ale w nocy to się dzieje co chce...
mam nadzieję, że nic małemu nie będzie przez to...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:03   #3544
aa2
Zakorzenienie

Archinta ja trzymam na razie wszystko w reklamówach i to wszystko poupychane w szafie-od 2 tyg sie zabieramy za porzadki i jakos nie ma kiedy-postanowienie ze zaczynamy od poniedziałku wiec mam nadzieje ze za chwile bedzi ewszystko ładnie ułożone na półce i w szufladzie

a ogólnei masakra ze mna posprzatałam to co pisałam pokroiłam wszystko na sałatke jarzynowa i troche do tej z tuńczyka i jestm padnieta , a jeszcze chciałam zrobic łazienke tak zeby maż jutro tylko podłogo przeleciał -normalnioe gdzie mioje siły, chyba przez to lenistwo naL4 taka do du...jetsem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:03   #3545
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
zaszalałam dzisiaj jak jeszcze raz zbliże się do lumpka to mnie gońcie
cudeńka wyszperałaś!

moi rodzice odebrali dziś nasz wózek.
ale my zmacamy go dopiero w przyszłym tygodniu, bo ja już chcę poodpoczywać (jak pani doktor przykazała), a musielibyśmy do nich jechać autobusem, bo nasz samochód unieruchomiony.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:03   #3546
thelilah
Zadomowienie

agnyska mam podobną
tylko moja chyba szersza jest i lekko wyższa, ale ułożenie szufladek takie samo

oo i lulla jest... wywołałaś ją hehe
Stary 2011-07-08, 20:07   #3547
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Lulla i co???
czekamy kochana na decyzje

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
O wilku mowa

To mnie teraz nastraszyłyście Albo mam za mało ubranek, albo źle obliczyłam że się pomieszczę. Idę spisywać!
Od razu wilku, to tylko lula

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
agnyska mam podobną
tylko moja chyba szersza jest i lekko wyższa, ale ułożenie szufladek takie samo

oo i lulla jest... wywołałaś ją hehe
Juz jestem i postaram sie was nadrobic
Stary 2011-07-08, 20:11   #3548
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
O wilku mowa
no masz wyczucie

lulla

To ja nie wiem jak my się zmieścimy z bejbikiem miałam nadzieje, że mu taka komoda starczy No nic- pożyjemy zobaczymy
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:11   #3549
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Całą kartę ciąży zabierają ?? Ja mam tam wpięte usg, to chyba wypnę. Po czorta im to.
kartę ciąży mi zabrali i nie chcieli oddac nawet po napisaniu podania
a w innym szpitalu koleżance oddali przy wypisie myslę że w ogole co szpital to troszkę inne zasady
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:12   #3550
stokrotka_
Zadomowienie

hej Kobitki... nadrobiłam

ta pogoda irlandzka mnie wykańcza,....z rana deszcze,potem słońce i ciepło albo na odwrót....łeb pęka..i wogóle chodzę senna caqły czas

Cytat:

Stokrotko ja w jedne getry wchodzę i dokupiłam tuniki i jakoś może dam radę. Jeszcze jakieś 3/4 dokupię.
A ile masz jeśli masz nadmiar?? Wkleić mogę tylko nowe rzeczy, bo używanych mam dużo w różnych rozmiarach, za duży misz masz, by to ogarnąć. Jutro może porobię fotki.
szczerze to nie liczyłam.. ale sporo wszystkiego.na 56 dostałam masę ciuszków.. sama kupiłam dwa komplety..sukienkę z bluzeczką ,i śpiochy do szpitala.. a bodziaki itd.. to co kupowałam sama to na 0-3 m-ce... przeliczę jak się zbiorę..fotki porobię to dodam

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Nazwa 'kosc cipna' to chyba juz od dawna krazy na wizazu
Uzywalysmy jej juz jak bylam w ciazy z Alanem

Ja tez urodzilam SN i moj Alan mial 4240 gr.
Kellysss... wtedy mnie jeszcze nie było w Irlandowie a za poród takiego klocuszka...podziwiam... sama trzęsę portkami,bo lekarz powiedział "spore to Twoje dziecko":brzydal :

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Ładny Też mam moskitierę
dzięki tylko ciągle jeszcze nie zamówiłam.. ale zbiorę się,zbiorę w końcu

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
och zaszalałam i zamówiłam w ciemno prezent urodzinowy dla małża mam nadzieję że się nie rozczaruję, a że sprzedający miał tez materace w ofercie to z rozpędu będzie też materacyk do łóżeczka dla heniutka tylko gdzie ja to kurcze schowam
ja sama bym się wyłożyła na takim materacu. super pomysł !!!

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was
Ja po wizycie u gina i jestem załamana =( mogę nawet urodzić za tydzień, mam skróconą szyjkę, przekrwienie i jak Mnie badała to miałam skurcze, których nie czułam
Mam leżeć i nic nie robić
wypłakałam się już narzeczonemu i mamie =(
powiedziała że jeśli przetrwam do 34 tygodnia to powinnam dotrwać do końca ciąży
za dwa tygodnie mam kolejną wizytę i usg
3mam kciuki kochana,żeby dzieciolek jeszcze poczekał!! a Ty się oszczędzaj jak możesz !!

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
akurat te z pandą to w h&m we Wrocławiu więc nie masz daleko
była cała kolekcja z pandą, czapeczki śpioszki i bluzeczki ale byłam z siostrą i mi nie pozwoliła nic więcej brać bo gadała że za wcześnie no żeby własna siostra mi broniła dziwne to nie??
a ja mam welurowy biały komplecik- kaftanik i spodenki z tej serii z pandą

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Widziałyście na lipcówkach. Dziewczyna urodziła w 5 min na ip, jak wróci to chyba normalnie wypytam co robiła, co ćwiczyła i co brała
ja też tak chcę.... daj znaka jak to zrobiła

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no to dziewczyny chwalę się
zostałam właścicielką mieszkania:ju pi:
gratulacje

Cytat:
Śliczne

heh u mnie też coraz gorzej A dostałam takie cuś:
mam taki sam album tylko dla dziewczynki bardzo mi się spodobał. myślałam,że będę musiała z pl zamówić..ale udało się u nas dostać

spadam do sklepu.... jestem taka zła... znaleźliśmy lodówkę,która by nam odpowiadała... właściciel mieszkania się zgoodził na cenę itd.. a w sklepie jej brak musimy szukać dalej.... a mamy tydzień..bo potem mamy zapłacić na czynsz...i albo dać rachunek za lodówkę.. i resztę kasy albo całość.. a boimy się,że się rozmyśli trzeba kuć żelazo pókli gorące... więc spadam pooglądać ( przy okazji obok jest mathercare )

do później

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:16   #3551
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
no masz wyczucie

lulla

To ja nie wiem jak my się zmieścimy z bejbikiem miałam nadzieje, że mu taka komoda starczy No nic- pożyjemy zobaczymy
oj bez przesady
jak masz aż tyle ubranek to możesz pakować do komody tylko te najmniejsze, a później rotacja małe wymienisz na większe, większe na jeszcze większe itd i będzie git
Stary 2011-07-08, 20:29   #3552
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Dr B jest tylko jednak, nr 1 ta o której myślimy
a ja napisałam tak do lau, bo doradzała mi z kremami i podsumowała, że mądruje się jak Dr B i dlatego zostaje moją Sister Dr B nr 2
jestescie niemożliwe zapomnialyscie jeszcze o doktor P DOBRA RADA

Cytat:
A co nawyprawiałam to napiszę na biało bo aż mi głupio
Pisałam dzisiaj, ze strasznie mnie bolą i pieką sutki. No i któryś raz z rzędu tak mnie zaczęły boleć no to je ścisnęłam/przycisnęłam, pomogło na sutki ale za chwilę dostałam skurcz Za pierwszym razem nie widziałam związku ale przed chwilę było to samo i znowu potem miałam skurcz A czytałam dzisiaj, o tym, że jakiejś dziewczynie przy porodzie masowali sutki na skurcze i głupia nie skojarzyłam tego
Ja bym w ogole nie wiedziala co robic

Cytat:
A ja sobie czekam na położną.
A jednak umowilas sie z polozna??? i jak bylo?

Cytat:
Witam Was
Ja po wizycie u gina i jestem załamana =( mogę nawet urodzić za tydzień, mam skróconą szyjkę, przekrwienie i jak Mnie badała to miałam skurcze, których nie czułam
Mam leżeć i nic nie robić
wypłakałam się już narzeczonemu i mamie =(
powiedziała że jeśli przetrwam do 34 tygodnia to powinnam dotrwać do końca ciąży
za dwa tygodnie mam kolejną wizytę i usg
Ale masakra, dziewcze to Ty powinnas leżeć plackiem

Cytat:
Niedobrze mi. DO tego mały prawie w ogóle nie bryka...
Co za dzień namarudzę się wam tu za trzech.
Ty a wiesz ze mi wrocily tez jakby mini mdlosci? a maluch pewnie nie ogarnia juz pogody, zreszta poewnie teraz juz bryka, bo posta pisalas jakos popoludniu a juz jest wieczorek i mam nadz ze wszytsko jest si

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja z K. nie miałam ani jednego malenskiego skurczu aż do środy -dwa dni przed porodem. I żyjemy i mamy się dobrze Więc nie martwić się!

Wczoraj musiałam zniknąc nagle bo małz wychodzil jednak robic te zdjęcia (mialam nadzieje że laska jednak się rozmysli albo jej się nie będzie chciało ) a K. się rozbudził i za nic nie chciał usnąć na nowo Bujaliśmy się tak do 23 a potem obudził się o 3 z bolem ząbków No i nie mogę powiedzieć że się wyspalam, chyba zaraz idę się przespać skoro K. odsypia.

Dziewczyny współczuję skurczy kochane, to strasznie nieprzyjemne odpoczywajcie, ale bez paniki - skurcze są niepokojące jak są regularne (przy skurczach co15 minut i częstszych mój gienek kazał mi migiem jechać do szpitala) lub z krwawieniem. Jesli nie są regularne to nie ma co się bardzo niepokoić, bo mogą byc po prostu "treningowe".

Cotka ja trenowałam dzielnie przeponę i cwiczyłam mięsnie kegla, nauczylam sie pieknie oddychac i pamiętałam jak oddychac przy jakich skurczach a przy porodzie wszystko poszło hen hen w zapomnienie:brzy dal: mimo wszystko mam zamiar znów trenowac teraz - chociaz sama swiadomosc ze cos robie mi pomaga

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

ja wypytasz to daj cynka
Kochana to daj wskazowki jak trenowac brzoskwinke i ćwiczyc te oddechy

Cytat:
Przeczytałam o dokumentach które trzeba zabrać ze Sobą do szpitala i jest napisane że trzeba zabrać wyniki badań które się robiło w ciąży i mam pytanko odnośnie tego: mam zabrać wszystkie wyniki czy tylko ostatnie i zabierać usg ze Sobą?
Jak rozmawialam z polozna ze szpitala w ktorym bede rodzic tez kazala mi wziac wszystkie wyniki i mam rozkminke bo niektorych nie mam i gdzies mi wsiąkly

Cytat:
Ja to zaryzykuję i nie wezmę wydruków z usg do szpitala Po poronieniu wszystko mi zabrali i nawet prośbą ani groźbą nie udało się ani mnie, ani mojemu mężowi tych zdjęć odebrać. Nie mam przez to żadnej pamiątki po moim pierwszym dziecku

Mam pytanie - czy któraś z Was nie zdecyduje się na chrzczenie dziecka lub się waha? Chciałabym z kimś pogadać na ten temat, najlepiej na pw.
Oj kochana..
co do chrztu-ja jak najbardziej moge z Toba pogadac na PW bo my co prawda chcemy ale nie wiemy czy nam sie tu uda bo nie jestesmy narazie bo slubie
Stary 2011-07-08, 20:33   #3553
aa2
Zakorzenienie

oj ja odpoczywam a wy cos mało piszecie-wiem wiem weekend sie zbliża to zazwyczaj tak jest hi
dobra : poleżałam pobawiłam sie z synem (cos mi sie wydaje ze dzis cały dzień był w miare duzo aktywny wiec moze zblizamy sie małymi kroczkami do jakiegos falowania ) no i spadam do łazienki
pisac mi tu proszę zebym miała czytac jak wróce- buzial
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:36   #3554
anciaahk
kosmitka

Cytat:
A masz wyprawkę w dwóch tylko rozmiarach, czy więcej? Moją resztę mam w workach próżniowych na strychu. Dobrze, że mam ten strych, bo i mebelki, których się musiałam pozbyć tam czekają na lepsze czasy

Komodę mam taką, więc nie jakoś szalenie wielka.
Wyprawkę mam w więcej niż 2 rozmiarach, ale ta podstawowa to oczywiście dwa rozmiary. O workach próżniowych nie pomyślałam. A to potem trzeba poprać z tych worków? nie używałam czegoś takiego. Na górze robi nam się garderoba, więc teoretycznie mogłabym i do tego wykorzystać.
Ale mam tez już np. buty, czapki, śpiwór na zimę. Stąd może potrzebny większy mebel. A komodę to wykorzystam chyba też na pieluchy itp. Kosmetyki chyba będę trzymać na półeczce.
Ogólnie nie mogę sobie tego wyobrazić, bo gdzie mam rozlokować te mebelki, skoro mały ma spać z nami w sypialni.
A Twoja komoda jest spora, wg mnie wystarczy .

Cytat:
Ty mnie znów załamujesz
e tam, pomieścisz się.
Cytat:
Pomieścisz się .
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ogólnei masakra ze mna posprzatałam to co pisałam pokroiłam wszystko na sałatke jarzynowa i troche do tej z tuńczyka i jestm padnieta , a jeszcze chciałam zrobic łazienke tak zeby maż jutro tylko podłogo przeleciał -normalnioe gdzie mioje siły, chyba przez to lenistwo naL4 taka do du...jetsem
Aa2 to wiek ciązy robi swoje a nie lenistwo . I wpadam jutro na sałatki do Ciebie. Jak teraz wyjadę, to do jutra chyba dotrę.
Cytat:
Wystarczy . Ale Ty przynajmniej zaczynasz od konkretnej rzeczy od razu. Niby nic nie ma a tu proszę, ciach i komoda. A zapełnisz tyle, ile się zmieści .
Cytat:
a w innym szpitalu koleżance oddali przy wypisie myslę że w ogole co szpital to troszkę inne zasady
Najlepiej tak jak radzisz, sobie skseruję. A zdjęcia wypnę. Dopytam lekarza tylko czy muszą być.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

No właśnie Natko, jak brzuch dzisiaj???

Lulla ja się nie umówiłam, ona się wmówiła, a opisywałam relację z jej wizyty tu.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:40   #3555
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja miałam w planach mieć wszystko pod koniec sierpnia, a teraz mam w planach mieć wszystko pod koniec lipca (chyba że będę musiała mieć szybciej) =)
narzeczony właśnie do Mnie dzwonił z przerażeniem że My nic nie mamy dla Czarka, a jeśli On się urodzi w tym tygodniu to co? To powiedziałam Mu że dlatego robię dzisiaj poszukiwania, to On że jutro pójdzie do sklepu może i kupi pieluchy, łóżeczko i kosmetyki =)
Wiesz co, ale jak on by się urodził teraz, za tydzień czy nawet dwa, to chyba prędko byś go do domu nie wzięła jako wcześniaczka, więc w sumie i tak nie ma co pędzić, poza niezbędnikami do szpitala...

U mnie nadal leniwy Filip. Za dużo chyba od niego oczekuję po ostatnich harcach Czasami coś kopnie, jak go docisnę to się powierci bez paniki oczywiście, tak się pożalić chciałam tylko

I kupiłam dzisiaj kilka rzeczy w aptece z listy wyprawkowej, więc już jakoś do przodu ... małymi kroczkami ale jednak

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:40   #3556
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no to dziewczyny chwalę się
zostałam właścicielką mieszkania:ju pi:
Jej, Martus to super!!!!!!!:cmo k:

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moonik dzieki widze, ze jest też w dębicy, to mam bliżej nam pasuje i na prokocim i na os. podwawelskie bo przeważnie jedziemy alejami i do cioci na 29 listopada

Dzasta uwazaj na siebie

a my zaraz na grilka do tesciow sie udajemy - mama z okazji naszej wczorajszej rocznicy..
Przepraszam ze to przegapilam-kochana wszystkiego, wszystkiego naj z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hejka

Padam na ryjek dziś... Miasto i zakupy to już nie dla mnie Ale załatwiłam wszystko, okupiłam siebie do szpitala, zaliczyłam aptekę i wszystkie lekarstwa z lisy mam (pani w aptece zdziwiona, że tak wcześnie wszystko kupuje, a ja jej na to, że w 9 mies ciąży to nie bardzo mi się będzie chciało i że jestem w 31 tc , a ona oczy jak 5 zł i gdzie ja mam to dziecko??? ), znowu kupiłam małej rzeczy ja się nie umiem powstrzymać ale już na 68 i tylko takie śliczne śpiochy na 62 z falbanką. Męża okupiłam też, a co - niech chłopina coś ma od życia. Zakupy na grilla zrobione, obiad jeszcze upichciłam i ... padam z nóg ale już jestem spokojna, bo prawie wszystko mam oprócz wózka i łóżeczka (wybrane, kwestia zamówienia)
Ja dziś na ten cukier kupiłam sobie herbatki ziołowe - liść morwy, podobno pomaga regulować cukier. Zobaczymy
No to rzeczywiscie, takie hasanie juz chyba nie jest dla nas kochana a wiesz ja podjade do apteki za tydz po belisse to kupie ta herbate z lisci malin

Cytat:
a ja miałam dzisiaj nie przyjemny dzień...
pojechałam na zakupy, kupiłam wanienkę i matę do przewijania i to jedyna radość z dzisiejszego wypadu.
chodziłam sobie po sklepie i dobrze się czułam, a w jednym momencie tak strasznie mnie plecy zaczęły boleć, że myślałam że się popłaczę z bólu. normalnie jakby mnie zgięło w pół... mówię do tż, ze muszę usiaść bo nie wytrzymam. usiadłam i przeszło. poł godziny później było to samo :-( no i musiałam wrócić do domu, odleżeć swoje i teraz już jest ok. ale nie mam pojęcia co to było. jeszcze w ciąży mnie tak plecy nie bolały i to jeszcze tak z nienacka... eh...
O kurcze, od czego to? trzeba skonsultowac z lekarzem, moze gdzies maluszek Cie uciskal?
Stary 2011-07-08, 20:42   #3557
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
I kupiłam dzisiaj kilka rzeczy w aptece z listy wyprawkowej, więc już jakoś do przodu ... małymi kroczkami ale jednak
a co na przykład?

Stary 2011-07-08, 20:45   #3558
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze, od czego to? trzeba skonsultowac z lekarzem, moze gdzies maluszek Cie uciskal?
lulluś
pierwszy raz mi się tak zdarzyło, mam nadzieję, że ostatni bo nie było to przyjemne niestety...
z dzidziolem raczej ok, bo brzuśku był normalny tylko te plecy
maluszek już mi nogę uciska, mam nadzieję, że oszczędzi mamie pleców...
Stary 2011-07-08, 20:47   #3559
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
jestescie niemożliwe zapomnialyscie jeszcze o doktor P DOBRA RADA

a no tak

Kochana to daj wskazowki jak trenowac brzoskwinke i ćwiczyc te oddechy
co do cwiczen kegla:
http://www.tipy.pl/artykul_1006,jak-...nie-kegla.html
http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html

co do oddechów lulka to zastanowię się jak to opisać i wrzucę później. Bo teraz mam K. na głowie który nie chce spac i koniecznie chce byc ze mną a ja z kolei chce siedziec tam gdzie jest mecz (a małż ma dzis imprezę pożegnalną - od pon go juz puszczaja z pracy mimo ze okres wypowiedzenia ma do konca sierpnia)
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:47   #3560
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
a co na przykład?
Takie duperele jak herbatkę koperkową, paracetamol, linomag, gruszka. Wiem, że w sumie powinnam poczekać, ale robiliśmy jakieś większe zakupy w aptece to od razu stwierdziłam, że wezmę ponieważ bez róznicy czy poleży tu ten miesiąc czy w aptece a nie będę się już martwiła

Wymianka.
Stary 2011-07-08, 20:50   #3561
anciaahk
kosmitka

Dobrej Rady nie skumałam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:53   #3562
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestem wykończona Boli mnie wszystko, nawet leżenie Jeszcze dobiłam się zapiekanką z cukinii. Idę dogorywać...

Indygo, ja właśnie tego grzmotu nie słyszałam Jak się zbiera na burzę to bierzemy pieskę do domu, bo ona w tej panice przez płot przechodzi, a wyswobodzić się z każdej obroży i uprzęży potrafi. Zawsze czeka wtedy pod drzwiami, a dziś gdzieś ją pognało.

Edit:
Może jednak ambitnie pospisywać do tabeli ile czego mam
Cukinia, o matko..

Cytat:

a takie pytanie mam, śpicie czasem na plecach?
wiem, że niektóre piszą, że gorzej im się oddycha na plecach, u mnie wręcz odwrotnie. jak kładę się spać to się pilnuję, żeby spać na boku. ale czasem budzę się w nocy i leżę plackiem. a wiem, że to nie zdrowe dla maluszka i już się nakręcam :-(
Ja juz nie moge spac na plecach bo mnie boli i uciska mi macic na kregoslup, zle mi sie w ogole oddycha gdzies chyba od ponad tyg juz, ale tak konkretnie, jak leze na boku jednym i drugim to mi wszystko dretwieje wiec i tak i tak jest zle zdrowe niezdrowe ale tez slyszalam ze chyba sie nie powinno, ale tez nie dajmy sie zwariowac, jesli akurat tak Ci wygodniej i mozesz (szczesciaro) to chyba nic az tak zlego sie nie dzieje
Stary 2011-07-08, 20:54   #3563
No air
Zakorzenienie

Dziewczynki, mam dziwne pytanie, ale może Wy będziecie wieddziały, czy ktoś, kto jest moim chrzestnym może być chrzestnym mojego dziecka?

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:59   #3564
cotynato
Zakorzenienie

Lulek, nam kazali przeponkę ćwiczyć tak. Siadasz, kładziesz jedną rękę na piersiach/klatce piersiowej, drugą na brzuchu. I wciągasz powietrze nosem, tak, żeby nie pracowała klatka tylko sam brzuch. Jak nie wychodzi to nam radziła wciągać powietrze i wypychać brzuch- jednocześnie. I tak powoli systematycznie podobno się ćwiczy- chyba że coś źle zrozumiałam

Jest jeszcze ćwiczenie oddechu które chroni krocze i wciąga się powietrze tak jak wyżej a wypuszcza robiąc bez przerwy "ha ha hahuuu" . Śmiesznie to brzmi, ale podobno ma to być coś w rodzaju śmiechu, przy którym kobieta rozluźnia krocze

Pewnie będzie o tym sporo na necie.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
a takie pytanie mam, śpicie czasem na plecach?
wiem, że niektóre piszą, że gorzej im się oddycha na plecach, u mnie wręcz odwrotnie. jak kładę się spać to się pilnuję, żeby spać na boku. ale czasem budzę się w nocy i leżę plackiem. a wiem, że to nie zdrowe dla maluszka i już się nakręcam :-(
Ja to już w ogóle nie umiem sobie pozycji znaleźć.Ciągle się wiercę i chwilę na pelcach, chwilę na bokach- ale jeszcze mogę, chociaż czasami faktycznie już mniej komfortowo się czuję i wybieram bok.

Wymianka.
Stary 2011-07-08, 21:00   #3565
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
no masz wyczucie

lulla

Alllo kochana

Cytat:
Zabrali? ja myslalam ze mozna sobie zostawic na pamiatke

Cytat:
Wyprawkę mam w więcej niż 2 rozmiarach, ale ta podstawowa to oczywiście dwa rozmiary. O workach próżniowych nie pomyślałam. A to potem trzeba poprać z tych worków? nie używałam czegoś takiego. Na górze robi nam się garderoba, więc teoretycznie mogłabym i do tego wykorzystać.
Ale mam tez już np. buty, czapki, śpiwór na zimę. Stąd może potrzebny większy mebel. A komodę to wykorzystam chyba też na pieluchy itp. Kosmetyki chyba będę trzymać na półeczce.
Ogólnie nie mogę sobie tego wyobrazić, bo gdzie mam rozlokować te mebelki, skoro mały ma spać z nami w sypialni.
A Twoja komoda jest spora, wg mnie wystarczy .

e tam, pomieścisz się.

Pomieścisz się .

Aa2 to wiek ciązy robi swoje a nie lenistwo . I wpadam jutro na sałatki do Ciebie. Jak teraz wyjadę, to do jutra chyba dotrę.

Wystarczy . Ale Ty przynajmniej zaczynasz od konkretnej rzeczy od razu. Niby nic nie ma a tu proszę, ciach i komoda. A zapełnisz tyle, ile się zmieści .

Najlepiej tak jak radzisz, sobie skseruję. A zdjęcia wypnę. Dopytam lekarza tylko czy muszą być.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

No właśnie Natko, jak brzuch dzisiaj???

Lulla ja się nie umówiłam, ona się wmówiła, a opisywałam relację z jej wizyty tu.
No i dobrze ze sie wprosila i przeprasza, staram sie byc na bierzaco z ogarnianiem postow ale moglo mi cos umknac

Cytat:
lulluś
pierwszy raz mi się tak zdarzyło, mam nadzieję, że ostatni bo nie było to przyjemne niestety...
z dzidziolem raczej ok, bo brzuśku był normalny tylko te plecy
maluszek już mi nogę uciska, mam nadzieję, że oszczędzi mamie pleców...
Biedna ale i tak moze skonsultuj to z gin, moze jest na to jakis sposob czy cus?

Cytat:
co do cwiczen kegla:

co do oddechów lulka to zastanowię się jak to opisać i wrzucę później. Bo teraz mam K. na głowie który nie chce spac i koniecznie chce byc ze mną a ja z kolei chce siedziec tam gdzie jest mecz (a małż ma dzis imprezę pożegnalną - od pon go juz puszczaja z pracy mimo ze okres wypowiedzenia ma do konca sierpnia)
Okis, okis, ze spokojem, jeszcze mamy chwile na cwiczenia brozswinki itd no to siedz na tym meczu noooooo

Cytat:
Dobrej Rady nie skumałam.
Ale pani dobrej rady czy co?
Stary 2011-07-08, 21:01   #3566
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
co do cwiczen kegla:

Czekaj, ja przegapiłam tę informacje - mąż prace zmienia?

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam dziwne pytanie, ale może Wy będziecie wieddziały, czy ktoś, kto jest moim chrzestnym może być chrzestnym mojego dziecka?
nie, nie ma przeciwwskazań

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:01   #3567
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
może być

Stary 2011-07-08, 21:03   #3568
cotynato
Zakorzenienie

Myślę że z tymi plecami to nie ma co kontaktować z ginem. Ponieważ jak zechce to i tak się przekręci niezależnie od zaleceń. Nawet jak sobie blokady ustawi z kołder czy czegoś ;p

Wymianka.
Stary 2011-07-08, 21:03   #3569
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, ale jak on by się urodził teraz, za tydzień czy nawet dwa, to chyba prędko byś go do domu nie wzięła jako wcześniaczka, więc w sumie i tak nie ma co pędzić, poza niezbędnikami do szpitala...
szczerze? To nie pomyślałam o tym że by został w szpitalu, a przecież to oczywiste. Jezu zaczyna Mnie brać głupota =)

Stary 2011-07-08, 21:04   #3570
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to już w ogóle nie umiem sobie pozycji znaleźć.Ciągle się wiercę i chwilę na pelcach, chwilę na bokach- ale jeszcze mogę, chociaż czasami faktycznie już mniej komfortowo się czuję i wybieram bok.
a mi na środowej wizycie położna powiedziała, że jak najmniej leżenia na wznak. i tak się przewracam z boku na bok.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości