|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Maliniarka, cudne te Twoje włosy
|
|
#37652 |
|
Raczkowanie
|
Maliniarka - bardzo mi się podoba
seduction - dokładnie, nie mogę znieść jak na filmach umierają zwierzęta. Jakoś nie umiem sobie przetłumaczyć, że to nie prawda i tym zwierzętom nic się nie stało. Jak są takie sceny to mi się od razu na płacz zbiera. Tak samo z siebie wychodzi i nie umiem tego kontrolować Z ludźmi trochę inaczej, bo tłumaczę sobie, że to aktorzy, że nic im nie jest a te zwierzęta wydają mi się takie biedne i bezbronne Jutro mycie, mam nadzieję, że włoski już nie będą miały focha, jak poprzednio
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-09 o 21:43 |
|
|
|
#37653 |
|
Raczkowanie
|
marika - jak patrze na Twój podpis to jak nic widzę - ProstAta jest piękna
![]()
|
#37654 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Ale fajnie się dzieje już pisałam gdzieś, ale powtórzę kokosa i oleje odstaw na jesień/zimę. Teraz tylko odrobina do odżywki d/s i ewentualnie jako ochrona na końcówki ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
rano strąków nie ma. A czego używasz, jakiego żelu? Może za dużo go nakładasz? Spróbuj odgnieść żel przez ściereczkę/koszulkę/mikrofibrę/pieluszkę, nie wiem czego używasz do odciskania wody, może lekko wilgotną? Kombinuj |
||
|
|
|
#37655 |
|
Zadomowienie
|
Nie no dziewczyny słuchajcie, jestem najlepsza
![]() Nałożyłam sobie wcześniej odżywkę na włosy i chodziłam tak w rozpuszczonych włosach po domu z nią, potem położyłam się i oglądałam film. Uznałam, że zrobię sobie warkocza, to prześpię się w takich włosach i jutro zmyję wszystko. Zrobiłam go w ogóle nie patrząc, tak po prostu na wyczucie ![]() Aż musiałam się mamie pochwalić i zwerbowałam ją do zrobienia zdjęć, bo samej było ciężko Nie wyszła mi tylko ta prawa strona, bo jakoś ciężko mi było włosy ściągnąć do warkocza Ale ogólnie jestem z siebie dumna, bo to mój 2 warkocz w życiu Nie wiem czy pamiętacie pierwszego
|
|
#37656 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
i nadrabiam ![]() Dziecię moje jest cudowne, cały czas było tylko ciocia oć Prosiem bardzo ![]() Cytat:
Przy atopowej najważniejsze jest "nie wysuszaj" - czyli do kosza SLS (itp), alkohol, lepiej unikać: sodium chloride (sól, przynajmniej w dużych ilościach), zapachy (kolorowa piana yeah ;] ), trudno powiedzieć na temat ekstraktów ziołowych - lepiej nie, aczkolwiek już bisabolol z rumianku tak. Natomiast dobrze jak są łągodne detergenty (np coco glucoside), dodatek olejków (migdałowy, masło shea) i np silikon, parafina Niestety nie umiem odpowiedzieć czy koleżanki nie sieknie np po Avocado wax który mi teraz służy. Albo właśnie przestaje ;] Długo służył mi szampon Emolium do spółki z emulsją. O dziwo olejek pod prysznic z Rosmanna - jak nie to powinien jej do ciała posłużyć. Niech się nie da zwieść formie olejku - porządnie oczyszcza, taki mocno złagodzony coś jak SLESowiec. Pomaga kompres z żelu lnianego. Ponoć nawet można nim myć, jeszcze się nie odważyłam. Ale po szamponie z orzechów piorących - zawsze ![]() Cytat:
![]() Masełko shea oddzieliło się jakoś dobę po zmieszaniu? Ale tylko część, bo jest bardziej gęste Cytat:
![]() Cytat:
Też jestem kawiara i ku zgrozie otoczenia piję dla aromatu (słaba nie działa, mocna dobija - podobnie jak Eloe)Szkoda że u mnie na wsi nie uświadczy :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zwłaszcza ostatnie pycha ![]() Cytat:
![]() I Twoje włoski też piękne, nie mogę wyjść z podziwu jak się zmieniły w takim czasie ![]() nusia - prześwietny Było się tyle bronić przed warkoczami?
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-09 o 23:00 |
||||||||
|
|
|
#37657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żel odgniatam po wysuszeniu bluzką bawełnianą, którą odciskam włosy. Nie widziałam na razie różnicy przy suchym lub mokrym fragmencie koszulki Czasem ugniatam więcej, czasem mniej, ale to zależy od ilości nałożonego żelu, jednak nigdy nie miałam ich sztywnych.Cytat:
![]() Cytat:
bo ja nie wiem, czy umiałabym francuza komuś zrobić, a co dopiero sobie Cytat:
Dzieciaczek to marzenie, ja sama uwielbiam swojego chrześniaka i córeczkę od kuzynki, ale jak są już we dwójkę to nie wiadomo, którego pilnować dziękuję ślicznie
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-09 o 23:16 |
||||
|
|
|
#37658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37659 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia wow, świetnie! ja nawet sobie z przodu nie potrafię dobieranego zrobić
![]() dziękuję Wam dziewczyny, ale było już lepiej ![]() muszę pokombinować...może by tak umyć teraz odżywką?
|
|
#37660 | ||||
|
Raczkowanie
|
wróciłam dziś rano z rowerka z szopą na głowie. Zadziałała lepiej niż lep na muchy bo miałam na niej mnóstwo żyjątek które próbując się wydostać gilgały mnie niemiłosiernie. A ja im na to: głowa pod wodę, uczymy się pływać!
![]() Po raz pierwszy zrobilam dziś ocet. Za 5 tygodni wielkie testowanie, mam nadzieje, ze mi nie wypali włosów i połowy twarzy przy okazji ![]() Chyba za bardzo ostatnio wychwaliłam tą maskę z siemienia, bo dziś zupełnie się nie dogadała z moimi włosami. Ale to chyba wina żółtek, zawsze po nich mam lekki przesusz. W dodatku przez to że włosy były sianowate piekielnie trudno mi się wypłukiwało te drobiny...... Albo może to wiatr i słońce zrobiły swoje? Muszę koniecznie wprowadzić coś bardziej odżywczego niż te moje stricte nawilżające specyfiki. Przyda się jakaś ochronna warstewka na włosach. Czekam na moje mleczko owsiane. Oby dało rezultaty. Z odżywek bez spłukiwania często przewijają się linie z Joanny, a coś jeszcze jest godnego polecenia? Ostatecznie włosy po wysuszeniu sfochowane, trochę się spuszyły i linia skrętu też taka jakaś sztywniacka, chociaż włoski miękkie w dodatku tak mi się dziwnie skręciły na karku że zrobiła mi się dziura dość widoczna i nijak nie umiałam tego zakryć więc koniec końców włosy upiełam na wieczór w luźny koczek / zdjęcie: na karku widoczny ten prześwit część włosów oświetlona słońcemW ogóle, w poniedziałek idę do fryzjera podciąć końcówki więc czeka mnie prostowanie ( - obecnie mam ścięcie niby na równo ale włosy coraz dłuższe i po roku nierówności coraz bardziej się uwidaczniają Może po wyrównaniu przerzedzę sobie końcówki wierzchniej warstwy? Ale ponoć od degażowania niszczą się końcówki. Jest jakiś inny sposób przerzedzenia ale nie typowe, regularne cieniowanie? Mam takiego stracha przed tym cięciem :/ ciągle mam w głowie traume po poprzedniej wizycie ![]() Cytat:
w walce o wzmocnienie do szeregu bitewnego oprócz drożdży od dziś dołączają także biotyna i wcierka Jantar. Cytat:
dziś minimalnie wymasowałam podczas wcierania Jantaru a jaka jest rola masaży przy wypadaniu? Dodatkowo degeneracyjna czy wzmacniająca?Cytat:
na szczęście powrót do zdrowych nawyków żywieniowych pozwolił rozstać się z tym problemem (chociaż teraz też walczę z wypadaniem, ale nie w związku z jakimiś zawirowaniami w organizmie, bo u mnie wszystkie badania wyszły w porządku). Uderzasz w badania hormonów a miałaś podstawowe badanie krwi? Przepraszam jeśli już podawałaś taką informację ale nie znalazłam Cytat:
![]() Ponadto, Maliniarko, ja też dołączam do grona osób zachwyconych przemianą Twoich włosów w tak krótkim czasie Ja pamiętam i efekt rewelacyjny ![]() tylko nie zrób znowu lepszego
|
||||
|
|
|
#37661 |
|
Raczkowanie
|
dzięki Dziewczyny za porady - będę próbować do skutku. Stosuję żel z czarnej rzepy (Bielenda) i Nivea FC. Ugniatam i zawsze górna warstwa zzzlepiona, dół ok. Czyli pewnie za dużo kładę.
maliniarka, myszka, nusia - przepiękne włosy
|
#37662 |
|
Zadomowienie
|
Seduction, a wiesz, że kiedyś myślałam tak samo?
Naprawdę, w życiu bym nie pomyślała, że jednak kiedykolwiek francuz mi wyjdzie, a tu proszę. Czyli jak widać trzeba próbować Basia, dziękuję bardzo Maliniarka, a może trzeba właśnie tak jak ja? Bez lustra, tak po prostu na wyczucie? Sensualitka, czyli wtedy musiałaś chyba tylko podglądać forum, bo nie kojarzę żebym widziała jakieś Twoje posty Apropo, włosy masz śliczne , a co do prześwitu na karku, to dziewczyno... przesadzasz!
|
|
#37663 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim
![]() 1) Byłem na 2! rozmowach, zobaczymy czy oddzwonią liczę na to ![]() 2)Wczoraj zrobiłem tak, myjąc włosy najpierw nałożyłem panią potters a dopiero potem przeciwłupieżowy i całkiem ok. Potem dałem na włosy Alttere z granatem i aloesem + krem z biedry (chyba trochę za dużo). Na koniec joanna len i rumianek(w końcu ją dostałem!) i żel artiste dużo. Spieszyłem się i miałem ok 1.20 h żeby włosy wyschły więc usiadłem tyłem na balkonie na słońcu i tył wysechł za to przód prawie wcale a miałem już wychodzić z domu, więc złapałem się za suszarkę i suszyłem "zimnym nawiewem" który był chłodniejszy od tempteratury otoczenia ale nie zimny. Ogólnie to tym włosy te przy twarzy z grzywką się fajnie się skręciły, te z tyłu właśnie tak średnio. Ogólnie trochę się spuszyły i tworzyły wrażenie suchych! co mi się nie zdaża. Dzisiaj totalnie bleee, oprócz tego przodu jeszcze w nocy się kręciłem i one się po rozkręcały i całość źle wyglądała. WIĘC Dzisiaj już mycie panią potters, następnie siedzę właśnie z mieszanką z której nie mam pojęcia co wyjdzie (krem z biedronki mniej niż wczoraj, alttera więcej niż wczoraj, kilka kropel cytryny(po czym patrze a nie mam miodu ) i troszkę oliwy z oliwek) Po siedzę tak przez 30 min pod ręcznikiem zmyję obficie i chcę polać octem jabłkowym .Pochwalę się efektem na pewno ![]() Proszę o wszelkie uwagi co do pielęgnacji itp. Maliniarka Świetne włosy coraz piękniejesze i kolor bardzo ładny.
|
#37664 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O co chodzi z tym testowaniem?? Cytat:
![]() Cytat:
U mnie żel aloesowy z kokosem, Gliss kur Oil Nutritive Na zdjęciu widzę ładne, lekko spuszone włoski ;P Cytat:
Cytat:
![]() Degażówki nie są złe ale większość fryzjerów ponoć źle się nimi posługuje Cytat:
Rety spałam do południa!! Masakra ![]() Na głowie olej lniany, teraz nie wiem czym się myć ;P Oda do porowatości: możliwe jest, że po waxie avocado miałam włosy nie tyle spuszone co rozmiękczone. Nie zrezugnuję bo skalp lubi Do ostatniego mycia nałożyłam waxa tylko na skalp, na włosy isanę intensiv i było faktycznie lepiej. Tylko skalp troszkę niespokojny, nie wiem czy po Isanie czy po myjadle? Będziem sprawdzać Ergo - nie mam wysokiej porowatości tylko niedobezpieczone włosy ;] Sens - dziękuję za Twój opis, dzięki niemu kilka informacji wskoczyło na miejsce ![]() Gagz - trzymać kciuki dalej? Rozcieńcz ocet! Tyle uwag
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-10 o 12:37 |
||||||
|
|
|
#37665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za krókie włosy, za bardzo wycieniowane ![]() ale z przodu przy lustrze tez nie umiem ![]() Sensualitka szkoda by mi było takie piękne lokaski związywać ![]() Gagz no to dalej ![]() widzę wnikliwa analiza zależności zachowania loków od użytych specyfików odchodzi ![]() dziękuję wszystkim za motywujące słowa
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-10 o 13:04 |
|
|
|
|
#37666 |
|
Raczkowanie
|
Rozcieńczyłem dałem parę kropel na szklankę wody
![]() Proszę trzymać )Teraz czekam jak to wyschnie ![]() Ale chyba będzie ładnie ![]() Możliwe iż się pochwale )
|
#37667 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Czy Ty przypadkiem nie pisałaś, że masz żółwia?
![]() Jestem mięsożerna ale żółwie pijam tylko w formie kawy ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem u rodziców. Mama nie ma suszarki z dyfuzorem, więc suszyłam bez. Na początku nie bardzo mi się podobało. Dlatego nie dosuszyłam, były lekko spuszone. Wymieszałam kapkę epidermu z żelem aloesowym cien i pougniatałam włosy. Spodobało im się to i dziś nadal są fajne (mimo nocnego wiercenia i żadnej reanimacji, której i tak właściwie prawie nigdy nie robię). Epiderm jest super w minimalnych ilościach, widzę, że do stóp też się nada, tak jak krem cyckowy BD (Mamie już sprzedałam patent, przestała się dziwić, że krem do sutków pakuję na stopy )Jesteś Warkocz jest piękny.Cytat:
. Jeszcze raz dziękujęSensualitko, po pierwsze dołączam do grono fascynatek Twoich wypowiedzi , po drugie widzę na zdjęciu piękne włosy![]() Jestem teraz na wsi, jest bosko, chociaż zanosi się na burzę. Mała (czyli moja kotka) śpi z nadmiaru wrażeń, a Felka (druga kotka, kiedyś była moja, ubóstwia moich rodziców, nie lubi Małej, więc mnie też nie - nie mogę jej nawet pogłaskać, bo warczy i drapie, ale jest cudna, pierwszy kot w naszym domu). |
|||
|
|
|
#37668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W blogu mam jeszcze 2 schowane posty z kosmetykami i składnikami. Po prawdzie lista składników szkodliwych jest sprawą indywidualną, patrz Eloe i betaina. Lista kosmetyków jest mocno nieaktualna ale zajrzyj, są to w większości kosmetyki potencjalnie delikatne, o działaniu np przeciwzapalnym. Namawiałabym koleżankę na oleje - kokosowy, migdał, shea - ale lepiej refinowane: mniej zapachu, mniej farfocli to lepiej. Gorzej bo trzeba to czymś zmyć. |
|
|
|
|
#37669 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musiałam zebrać w sobie odwagę aby się ujawnić a że ja nieśmiała jestem to trochę czasu mu to zajęło. Tylko jakieś 7-8 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co innego gdyby zniknął jak się ruszyło głowa/włosami, ale nie ! tak się ułożyły, że nie dało się tego wyrównać :P Wiem, że można było lekko zmoczyć i wyrównać ale poszłam na łatwiznę i związałam. Zresztą jak upały przyjdą na stałe to pewnie będzie to moją codzienną praktyką. Jak są w związane to mniej się przesuszają, tylko te górne warstwy cierpią od słońca.Z testowaniem chodzi o to, że ocet musi dojrzewać kilka tygodni, w przepisie napisanie jest 4, ale ja dla pewności poczekam 5 a co za tym idzie wrażeń zbytnio jeszcze nie ma, poza wrażeniem samospełnienia cały proces przygotowawczy to była duża frajda. Jak będę starą babcią z mnóstwem czasu i dużą emeryturą to będę kupować tony jabłek i będę robić octy, kompoty, dżemiki i musy z cynamonem. Zawsze podobała mi się idea domowego robienia przetworów ale moja mama jest typowym mieszczuchem i nie uznaje takich rzeczy woli pójść do sklepu i kupić.Cytat:
dziękuję za sugestięCytat:
odpowiednio się dystansuję i pokornie przypominam sobie jaki puch miałam kiedyś i należy się cieszyć, że teraz chociaż można wyjść bez wstydu do ludzi Cytat:
Muszę od czasu do czasu pokazać władzę nad nimi a co za tym idzie związać i ujarzmić a nie tylko dać żyć własnym życiem na wolności bo jeszcze się rozbestwią i za jakiś czas dojdzie do tego, że każdego lokaska z osobna będę musiała traktować inną odżywką tak więc silna ręka i autorytet musi być ! ![]() a tak bardziej serio to teraz, kiedy jest już ładna pogoda, codziennie jeżdżę na rowerze wczoraj mi było żal mocno związywać bo miałam świeżo myte loczki więc zrobiłam lekki koczek i nie dość że zrobiła się szopka to jeszcze co chwilę musiałam się zatrzymywać i je poprawiać bo miałam tylko wsuwki które na dziurach się luzowały a grzywka przylepiła się do spoconego czoła. Komfort jazdy zupełnie obniżony. Tak więc bez opaski i solidnego upięcia na rower ani rusz a jak już wspomniałam Nusi w odpowiedzi, będę praktykować chyba w lato związywanie włosów na co dzień Cytat:
ale nie zamierzałam wplatać w nie żadnych przekleństw więc może uda mi się nie wyjść z czasem na prostaczkę która się tylko lansowała na początku ![]() Merci beaucoup za miłe słowa |
|||||||
|
|
|
#37670 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja wtedy nie chciałam schudnąć tylko wymodelować ciało![]() Jakoś w tamtym czasie miałam robione podstawowe badania, ale nie ze względu na włosy tylko na ciągłe osłabienia no i wyszły wzorowo Mam nadzieję, że ta kofeina podziała, bo jak nie to ja już nie mam pomysłów![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
No bo niby jest dobry do przyklepania pojedynczych włosków, ale jako maseczka powoduje u mnie przesuszenie, dziwne to trochę. Może to przez olej kokosowy? Bo wiele z Was pisze, że nie powinno się go stosować latem.
|
|||
|
|
|
#37671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko też nie wiem czyj to...(ja mam kicię trikolorkę) i psa na zdjęciach jakoś lepiej czasem wychodzi niż na żywo a suchulce trochę byłyjutro będę myć
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-10 o 22:05 |
|
|
|
|
#37672 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
Od jakiegoś czasu podczytuje wątki dla kręconowłosych i dzięki Wam , no chyba że mają focha, albo ja mam i nie chce mi się zadbać wcześniej były nieokreślone, ni to falowane, ni to proste, raczej sianowate, czasem traktowane prostownicą ale zazwyczaj związane gumką ...Od kilku miesięcy staram się wprowadzać pielęgnacje CG, ale na razie niezbyt rygorystycznie Włosy myję codziennie (inaczej mam wrażenie, że są brudne i skalp swędzi) na zmianę odzywką (Isana z babassu) lub szamponem (Garnier mango i kwiat tiare - chyba niezgodny z CG, ale się kończy lub Radical ze skrzypem polnym) Jako odzywki ds uzywam Garnier z awokado lub Herbal essences szczęśliwe zakończenie (niezgodna z CG, ale tez się kończy no i po tych silikonach włosy takie gładkie ![]() Odzywka bs: Joanna naturia z pokrzywą albo z miodem i cytryną, a stylizacja balsam nivea fc i czasem zel z rossmanna, ale nie lubie, planuje zakup jakiegoś aloesowego. Poza tym stosuje raz lub dwa razy w tygodniu olej lniany lub rycynowy i czasem wax (ale ten zagraniczny, wiec nie cg) i ostatnio krem z biedronki (który sobie tutaj tak chwalicie). Nie suszę włosów suszarką, zamiast ręcznika uzywam koszulki bawełnianej. Jeszcze nie doszłam do tego jaki zestaw kosmetyków najbardziej mi odpowiada, na razie próbuje róznych wariantów Włosy mam chyba trochę suche, szybko się puszą z wierzchu. Powinnam częściej stosować oleje? Za wszelkie sugestie będę wdzięczna.Problem mam tez taki, ze włosy od spodu są prawie całkiem proste i oklapnięte, nie pomaga podpinanie przy schnięciu, choć może źle to robię. Myślałam, żeby może skrócić włosy lub jeszcze bardziej wycieniować, co o tym myślicie? W załączniku fotka z dziś, włosy myte wczoraj wieczorem, spać szłam z wilgotnymi, co mi się dość często zdarza ![]() Ale się rozpisałam, uff
|
|
|
|
#37673 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#37674 |
|
Zakorzenienie
|
mimi no możliwe, że nie pora na kokosy teraz
moje też były przesuszone i spuszone...za to jak na rączki dobrze działa biedrona się nie zmarnuje sięSens zdaj koniecznie relację z pracy fryzjera ![]() (nie daj się prostować )
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-11 o 12:15 |
|
|
|
#37675 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Lepiej by było się dowiedzieć, dlaczego tak umniejszają Twojej wartości przed człowiekiem, który może być członkiem Waszej rodziny - czy dlatego, ze nie mają do Ciebie zaufania, czy może dlatego, że kochają Cię tak mocno, że nie chcą dostrzec, iż już nie nosisz pieluchy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy odpowiedniej pielęgnacji można próbować, ale każde włosy mają jakiś konkretny punkt, za którym stają się co najmniej trudne. Pamiętaj, że im dłuższy włos, tym większe obciążenie dla cebulki, tym bardziej końcówki narażone na zniszczenia. Moim zdaniem warto sprawdzić, gdzie jest ten punkt, warto pielęgnować i zapuszczać włosy, obserwować je i znaleźć to miejsce, w którym włos wygląda najlepiej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ile przycięłaś boki? Odnoszę wrażenie, że przydałoby się jeszcze pozbawić je nieco długości.Cytat:
Ale jest wątek o kawie.Cytat:
Cóż, jeśli zmienia się leki i ich dawki, to podobnie jest z kosmetykami i płukankami. Warto robić przerwy, zmieniać, modyfikować. Cytat:
|
|
#37676 |
|
Zadomowienie
|
O matko! Tylko parę dni mnie nie było a już jestem 5 stron do tyłu!
Czas nadrobic zaległości ![]() Znowu się strasznie gorąco zrobiło, więc myję włosy rano, a wieczorem już mam maksymalnie tłuste
|
#37677 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() <sączy kawkę> Cytat:
2 letnia mega sprana pielucha się sprawdziła Pogoda lepsza i puszaka jakby niet Muszę teraz zająć się końcówkami bo suche ;]Zgadałam się z koleżanką, postanowiła zadbać o siebie i jestem jej kosmetycznym guru ;D Może da się przeciągnąć na CG bo jest falowana
|
|
|
|
|
#37678 | ||||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Bardzo przyjemnie się ogląda te fotki Dziewczyny mają rację - mogłaś dać za dużo żelu. Wówczas trudno odgnieść włosy. W takich przypadkach dobrze wziąć kapkę oleju kokosowego albo odżywki b/s, rozprowadzić w rękach i odgnieść. To pomaga, ale zwróć uwagę, by nie było za dużo wody - woda aktywuje żel. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym może nie odpowiadać Ci coś w składzie odżywki. Czym myłaś? Jesteś Wspaniale wyszedł Ci ten warkocz.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kolejnym Cytat:
Osobiście jestem przeciwniczką prostowania do obcięcia. W przypadku kręconych to zbędna czynność - fryzjer źle obetnie włosy, nie uwzględniając naturalnego układu loków. Cytat:
![]() Cytat:
Masaż może sprawić, że część włosów szybciej wypadnie wypierana przez nowe włoski. Źle wykonywany masaż może przyczynić się do wyrwania włosów. Gagz byś dostał pracę.Włosy suszone na słońcu schną dzięki szybszej uciecze wody z wnętrza. Dlatego wyglądają na suche. Cytat:
![]() Cytat:
to, co podkreślone jest podejrzane moim zdaniem. Może robili Ci nie te badania co trzeba. Leczenie jest objawowe, zwykle zaczyna się od tego, co najczęściej spotykane, a przecież wiele chorób ma podobne objawy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama latem nie olejuję włosów, bo bym się nie domyła Cytat:
Podpinanie nie ma za zadanie podkręcić, ale unieść przy nasadzie. Stosuje się je do wierzchnich warstw. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Najpewniej któryś z kosmetyków nie niweluje wystarczająco ładunków. Czego ostatnio używałaś? ![]() Cytat:
Wiadomości z włosowego frontu: każde mycie daje mi maksymalnego tłuszczaka plus oklap. Tłuszczak nawet po wrzosowej Joannie. Cóż... czas na szampon. I tak dziś będzie (z pq-7). Zobaczymy czy pomoże na olejek mamowy BD.
|
|
#37679 |
|
Zakorzenienie
|
mam w domu dwie butelki oleju z krokosza i zastanawiam się, czy by się nadawał do włosów, czy raczej po nim wyłysieję
|
|
#37680 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
podobno pomocny jest przy depilacji, więc bałabym się trochę ale poczytaj, bo są bardzo różne informacje o nim.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

Z ludźmi trochę inaczej, bo tłumaczę sobie, że to aktorzy, że nic im nie jest a te zwierzęta wydają mi się takie biedne i bezbronne

) dzisiaj włosów grzebieniem wcale
już pisałam gdzieś, ale powtórzę
kokosa i oleje odstaw na jesień/zimę. Teraz tylko odrobina do odżywki d/s i ewentualnie jako ochrona na końcówki
Ale ogólnie jestem z siebie dumna, bo to mój 2 warkocz w życiu
Cóż, umyjemy ponownie 
bo ja nie wiem, czy umiałabym francuza komuś zrobić, a co dopiero sobie
dziękuję ślicznie

Może po wyrównaniu przerzedzę sobie końcówki wierzchniej warstwy? Ale ponoć od degażowania niszczą się końcówki. Jest jakiś inny sposób przerzedzenia ale nie typowe, regularne cieniowanie?
za wzmocnienie cebulek

, a co do prześwitu na karku, to dziewczyno... przesadzasz!