|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
mol_aa
gratuluję synka! super, bo dziewczynki zaczęły górowaĆ na wątku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() taki mały dorosły człowieczekno wiesz glam, prezentów się nie odmawia
|
||
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki a to artykul tak a propos ostatnich dyskusji- cc czy porod naturalny
http://dzieci.pl/page,13,pgid,121861...mat_ciaza.html fajnie za i przeciw ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
no wlasnie a zwlaszcza takich prezentow wlasnorecznie wykonanych- mowi sie ze takie sa najcenniejsze ![]() powiem wam ze ja sie caly czas nadziwic nie moge- 2 lata temu o tej porze jeszcze z brzuszkiem biegalam a teraz mam taka mala kobietke w domu
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, chyba to Tiny Baby wzięłam dużo tego było w ciuchlandzie, to nakupiłam i potem na porodówkę spakowałam różne rozmiary, trochę mini i trochę 56dotarł Halens, nie jestem zadowolona z jakości, choć do ceny wyprzedażowej jest ona adekwatna, rzeczy sa jakieś wymiętolone, szarawe i niektóre nieładnie pachną (nie wiem, czy to jakieś barwniki czy np kwestia przechowywania?). Dwa razy sie zastanowię zanim cos tam znów zamówię. Jedyna rzecz, która mi się w 100% podoba, to solidne dżinsowe legginsy w rozmiarówce dziecięcej na rozmiar 170cm - te są z dobrego materiału, ale i były najdroższe, chyba za zawrotne 40zl. Ostatnio byłam na wyprzedażach w Marksie, TKMaxxie i C&A, kupiłam pojedyncze rzeczy, ale rzeczywiście ładne. Jednak lepiej zobaczyć. W C&A chciałam popatrzeć na dziecięce, ale po pierwsze mało było w wyprzedaży, a po drugie jakoś była zła - np jak naciągałam bodziaka, to cały nadruk pękał! Pomyśleć, co dzieje się w praniu/codziennym użytkowaniu. Były też jakies szorstkie, Wolę w ciuchach upolować coś rzeczywiście żywotnego typu właśnie Next, George, Tiny Bear, Marks. Od kilku dni czuje małe kopniaki - dośc późno, bo w 19tyg, ale i brzuch ma warstwę ochronną plus łożysko na przedniej ścianie. Inna sprawa, że ciąża kolejna, więc wczesniej powinnam niby, ale ważne, że są![]() A synek od paru dni oszalał i wstaje nam o 4.30 Koło 6.30 chce już znów spać - teraz śpi, mały skunks.
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
no nie udalo mi sie wstac dzis na badanie glukozy Glam urocza ta corcia ![]() Muffinko tez mialam zaprawiac ale mi sie nieee chceee... Musialabym kupic owoce bo tutaj nie mamy wlasnych Tz chce juz robic sloiczki dla synka z marchewka ![]() Nie mam planow na dzis kompletnie... podlubie przy pudlach pewnie. Chcialam zamowic cos synciowi na allegro ale nie wiem co. Ogladam zwykle pieluchy tetrowe ![]() Orientuje sie ktoras z Was ile w sklepie kosztuja przescieradla frotte na gumce? Ciuszkow nie chce kupowac skoro dostaniemy, posciel moze uszyc tesciowa bo jest krawcowa. Na mebelki za wczesnie... wrrr a ja akurat mam troche zbednych $ na koncie
|
|
|
|
#3965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mąż![]() a zawsze możesz kupiĆ sobie coś, bieliznę, ciuszki... albo się podzieliĆ
|
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajome podsumowuja zazwyczaj, ze glupi ma szczescie A co do pieniazkow to dla siebie nie moge niczego znalezc ciekawego, coz wrzuce na lokate i beda czekaly na okres wyprawkowo-zakupowy ![]() W piatek bylam w CH i ogladalam wozki Chicco. Ogolnie sprzedawczyni powiedziala, ze teraz to wozki sa coraz gorszej jakosci i za coraz wieksze pieniadze. Po cichu dodala, ze lepiej rozgladac sie za jakimis polskimi z duzymi gondolami niz wydawac kupe kasy na firmowke ktora z gondola posluzy 4miesiace. Fajna babka, ma 2synkow. Ponoc w gondoli miescili sie max do 4 miesiaca. Aaaa i jeszcze powiedziala, ze piankowo-kauczukowe kola sa lepsze na polskie drogi bo pompowane latwo przebic. I ze mozna dostac juz wozki na piankowych z dobra amortyzacja. Generalnie dala do zrozumienia, ze w sklepie w ktorym pracuje zadnego wozka nam nie poleca
|
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialm poprzednio duze kola kauczukowe i dobrze sie sprawdzaly no i fakt ze ryzyka przebicia nie ma. w wozku- blizniaku mam piankowe, najwazniejsze zeby duuuze byly... na Halensa ja nadal czekam...juz 2 tygodnie pewnie wymietolone bo wyprzedazowe- to z jakis magazynow sciagaja... ale swoja droga chamowa. niewazne jaka cene sie placi ale jednak placisz co nie?wymietolone i wyszarzale to mozna sie spodziewac uzywanych z jakis lumpkow a nie z katalogu bylo nie bylo znanej firmy
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Glam śliczna ta Twoja królewna
Oolong to gratuluję kopniaków, ja też teraz późno poczułam, mimo ze to moja druga ciąża. Ale właśnie, łożysko też mam na przedniej ścianie .Ja też mam dziś dużo wolnego to podziubdziam w wyszywance. Poczytam, zwłaszcza że pogoda sprzyja
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Dla mnie niepraktyczne, nie lubię prasować.A wyszarzałe tez chyba z tego powodu, a nie że wyprzedażowe, czy używane. Nie wiem, może ktoś sie zna i wie, jakie od nich serie kupować, by dobrze trafić? one są zapakowane każda sztuka oddzielnie w folię taką spłaszczoną, a zbiorczo przychodzą w takim worku, nie paczce, przynosi listonosz z Poczty Polskiej edit: o np ta bluzka:http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399136.html napisane, że biała, a w rzeczywistości wpada w krem, nie jest śnieżnobiała, a takie lubię cena tez jakaś dziwna, nidawno była w niższej, nie wiem, na czym to polega?
Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-07-12 o 09:25 |
|
|
|
|
#3970 | |||
|
Rozeznanie
|
glam ta Twoja córcia to jest niexsamowita! Ja co chwila historie przez Ciebie opowiadane przekazuje mężowi i śmiejemy się mocno
Ciekawe jaka nasza będzie. Mój E. twierdzi, że będzie franca (ale mówi to z taką dumą :P i ta franca wtedy nabiera znaczenia "najlepszej córci")Cytat:
Cytat:
Ta wiedza wydaje mi się być takim kolejnym krokiem do urzeczywistnienia. Cytat:
Chociaż wczoraj zakupów już takich poważniejszych też dokonałam - prześcieradła też w tym były.
|
|
|
#3971 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() janeczka super że czujesz już ruchy dzidziusia. Ja się właśnie zapomniałam pochwalić, że swoje już od soboty czuję przez powłoki skórne - najbardziej z tego cieszy sie tż. Oj biedactwo. |
||
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
rojku jakie przescieradla?
![]() Bo ja bede musiala kupic na materac 140x70 i na allegro ok 20zl kosztuja, a nie mam pojecia ile w sklepie. Pewnie z 5-6 takich przescieradel bede potrzebowala. pochwal sie co tam jeszcze kupilas
|
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Idę zrobić wykrój na sukienkę, bo miałam ją uszyć ho ho ho ile temu, ale zrobił się ze mnie leń patentowany.
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje czucia ruchow i poznania plci
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej bawełna/jersej (frotka czasem sztywnieje albo odciska się na ciele) ja akurat dostałam w prezencie, a jedno upolowałam w Rossmanie za 13zl(ale to wieki temu) |
|
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po wczorajszym szoku płciowym
dochodzę pomału do siebie. Teraz jak juz nam płeć to zacznę coś kupować choc chyba wstrzymam sie jeszcze do kolejnego usg , które mam 3 sierpnia bo chce już wiedzieć na bank że to będzie córka. Jak lekarz na kolejnym nic nie zobaczy pomiędzy nóżkami to będę spokojniejsza. A tak poza tym to zastanawiam się czy w połowie sierpnia nie udać się na 3D co by wiedzieć już na pewno tylko zastanawiam się czy nie będzie za późno (ok. 26 tyg). Jak myślicie??A co do glukozy to ja musze zrobić na 3 sierpnia (75 g), tylko że ja mam sobie ją kupić w aptece, rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać cytrynki i wypić, po czym dokładnie 2 godziny kazał mi gin leżeć, nic nie robić, nic nie jeść i nie pić i dokładnie po 2 godzinach pojechać na badanie |
|
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jesteście kochane
|
#3978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ech zazdrośnice jedne ![]() ja dla dzidzi mam tylko ten kocyk z kaczuszka z przeceny... babcia coś tam kupiła w ciucholandzie, jakiś kaftanik, pelerynę( )a po drugie tak we wrześniu zacznę kupowaĆ lece po ketchup Heinz, bo mam ochote na parówki na gorąco ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
) żeby były wyżej... daj spokój- powinny dostaĆ naganę
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-07-12 o 09:40 |
||
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
zmyslkobiety jak ogladam wiadomosci etc to w sumie stwierdzam, ze predzej uzyskalabys pomoc mdlejac na placu zabaw lub w przedszkolu... bo teraz to wlasnie te mlode dzieci najczesciej ratuja doroslych... ostatnio tzn z miesiac temu bylo o 3 dzieci ktora udzielila pierwszej pomocy jakiemus facetowi.
Magolina otrzasniesz sie z tego szoku ja chociaz od poczatku czulam, ze bedzie chlopiec to i tak jak uslyszalam od lekarzy ze bedzie chlopiec to bylam w szoku lekkim ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- a wlasnie... przeciez nieudzielenie pomocy jest karalne?
|
|
|
|
#3980 | ||||
|
Zadomowienie
|
Leń ze mnie nieprzeciętny - zamiast wykroju zrobiłam kawę i dalej siedzę. Weźcie mnie kopnijcie w
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() nikaa2 ja dla swojego kupiłam do tej pory tylko dwa kocyki i pieluchy. Co prawda w zasadzie prawie całą wyprawkę dostałam, ale z tym co mi brakuje nie będę się śpieszyć. Teraz to sobie musze kupić koszule nocne, bo w tych co mam to sie nei mieszczę ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Niektórzy ludzie są naprawdę wredni. |
||||
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeeezu wiecie co mialam wyrazic oburzenie ogolnoludzka znieczulica ![]() przeciez widac ze kobitka w cazy, nie ze sie przewraca bo pijana czy cos...naprawde skandal ze nikt nie pomogl w takiej sytuacji- a juz sprzedawczyni to chyba ma obowiazek pomoc, spytac czy nic sie nie dzieje... ja mialam raz zjazd po pobraniu krwi w laboratorium, ale muesze powiedziec ze sie mna kobietki troskliwie zajely, wode, posadzily nawet ciastka ze swojego drugiego sniadania oddaly jak sie dowiedzialy ze w ciazy i na czczo na badania bylam....
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Wczoraj miałam gości a mianowicie 4 dzieci do opieki. Padłam z nóg. Dobrze że starsze zajęły się sobą, a tylko 3 letni Dawid ze mną się bawił, ale być w ciąży i opiekować się maluchem to na prawdę trzeba mieć mnóstwo siły. Glam czytam o tym porodzie naturalnym i cc - fajny artykuł Dziewczyny które poznały już płeć ![]() A ja oglądam na Polsat Cafe program o ludziach co wychowują - bliźniaki,trojaczki,czwor aczki itd. Tam dopiero sajgon hehe A to 3 letni Dawid
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
oolong ok to popatrze za takimi jak mowisz
![]() Chawa mi tez przydalby sie kop w tylek zebym sie ruszyla ![]() ja mam miec pobrana krew przed glukoza i po godzinie. Do tego toxo znowu beda mi badac, morfologia ogolna, cos tam z grupa krwi no i mocz. Co 2ga wizyta dostaje skierowanie na morfologie i co wizyte na mocz. |
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Myślisz, zę sie ktoś tym przejmuje? Jeśli w naturze nie leży chęć pomagania innym to groźba kary nie wiele zdziała, zwłaszcza że rzadko kiedy osoby nie udzielające pomocy ponoszą konsekwencje. A słyszałam o przypadkach kiedy ktoś chciał pomóc i życie uratował a potem był ciągany po sądach.
Po prostu absurd - no ale nasz kraj to kraj absurdu. A ludzie są ludzi - jeden wyciągnie pomocną dłoń a drugi zdepcze. |
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie tylko mi tak dalej mow o tym sajgonie powinnam sobie poogladac i jak mi potem bedzie z blizniakami ciezko to sie cieszyc ze to nie czworaczki co nie???
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Zmyslkobiety nie mogę pojąć od wczoraj jak to możliwe że nikt Ci nie pomógł
, przecież to taki naturalny odruch na dodatek ze jesteś w widocznej ciąży to tym bardziej, nie do pomyślenia![]() Ja też jeszcze czekam na usg które nieprędko pewnie będę mieć, bo chcę tę płeć potwierdzić, mam jakieś dziwne wątpliwości że może się zmienić jeszcze bo gin powiedział na 9o procent. Przy pierwszym synku uwierzyłam ginowi od pierwszego razu, a naczytałam się na róznych forach o pomyłkach więc teraz tak jeszcze czekam. Dziewczyny a kiedy jest następne usg po tym połówkowym, wiem ze niektóre dziewczyny mają co wizyta a ja nie mam więc zastanawiam się kiedy gin mi je zleci, coś pewnie koło 30tc dopiero? |
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
glamourous pijakowi też należy udzielić pomocy (także nie wspomnę już o reszcie społeczeństwa), mimo wszystko. Ja jak widzę, ze delikwent leży w rowie to zawsze podchodzę i pytam czy wszystko w porządku. Ludzie jak widzą że ktoś leży to od razu na pogotowie dzwonią, ale nie sprawdzą dlaczego leży.
Fajny. A ja nie dostaje ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Ostatnio się po dokształcam i znalazłam informacje, ze ma sie prawo do znieczulenia zewnątrzoponowego bezpłatnie w następujących przypadkach: wad serca poważnych problemów ze wzrokiem chorób nerek cukrzycy nadciśnienia porodu przedwczesnego ciąży mnogiej ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- ela3010 kolejne usg (jeśli wszystko przebiega prawidłowo) wykonuje sie miedzy 28 a 32tyg. Idę sie w końcu wsiąść za robotę. |
|
|
|
#3988 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wprawdzie czekam do czwartku bo mam wizytę i czekam żeby mi mój lekarz to potwierdził, a potem to już biegnę na zakupy ![]() Bardzo fajne ciuszki ![]() Cytat:
![]() No to mi narobiłaś apetytu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaspałam dzisiaj do pracy, wczoraj zasnęłam jak rozmawiałam z tż przez telefon, chcemy zmienić jego samochód i on mi opowiadał o propozycjach jakie możemy kupić a ja go niby słuchałam, ale że gadałam leżąc na łóżku w sypialni to nawet nie wiem kiedy zasnęłam, obudziło mnie jak krzyczał halo halo jesteś tam
|
|
#3989 |
|
Raczkowanie
|
Pędzicie z tymi postami, nie sposób za Wam nadążyć
![]() Kasiowa trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko jest OK! goldika mi tak samo zleca badania - co wizytę mocz, co 2 morfologię - także to chyba standard (na nfz chodzę)zmysłkobiety no szlag mnie trafia jak czytam o Twoim przypadku, aż słów brakuje Dobrze, że blisko mieszkasz i że tata po Ciebie przyjechał, ale żeby nawet szklanki wody nie podać a nawet nie spytać, czy dobrze się czujesz. Jeszcze miała pretensje że jej na ladzie mdlejesz - osłabiło mnie to. glam córeczka śliczna A z bliźniakami na pewno dasz sobie radę, głowa do góry Myszeczka ja też poproszę o przepis ela ja niestety nie pomogę, sama jestem jeszcze przed połówkowym |
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padam jak ćma jak tylko mała zaśnie. W domu sajgon jak przy czworaczkach. Dobrze, że moja Mama przychodzi co kilka dni to mi odkurzy, poprasuje bo ja nie mam normalnie sił i zaczyna mi się robić słabo jak dłużej stoję przy desce albo schylam się przy odkurzaniuChciałabym aby już był listopad i mieć to za sobą ![]() To strasznie często! Wszystkie dziewczyny tak macie? Ja w poprzedniej ciąży też miałam tak rzadko jak teraz- teraz 20 tydzień i będę mieć 2 mocz, krew HBS i glukozę. Goldika tą glukozę po 20 tyg. się robi tak? ![]() Cytat:
że okaże się że chłopczyk. Nie chciałabym pomyłki, bo już się strasznie nastawiłam W poprzedniej ciąży też jakoś od razu uwierzyłam. Teraz też niby "na pewno" jak to powiedziała, ale jakoś od początku byłam nastawiona na chłopca, dowiedziałam się, że córeczka i już teraz ciągle myślę jak o córeczce![]() Oolong ja dopiero teraz od kilku dni 20 tyg. też jakieś mocniejsze ruchy czuję, ale w porównaniu do pierwszej ciąży nie ma co porównywać. W poprzedniej na tym etapie już filmiki nagrywałam tak mi brzuch skakał. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

bede miala z przodu brzuszek jak arbuza a z tylu pupcie jak brzoskwinke 
plus łożysko na przedniej ścianie. Inna sprawa, że ciąża kolejna, więc wczesniej powinnam niby, ale ważne, że są
Koło 6.30 chce już znów spać - teraz śpi, mały skunks.
pewnie wymietolone bo wyprzedazowe- to z jakis magazynow sciagaja... ale swoja droga chamowa. niewazne jaka cene sie placi ale jednak placisz co nie?wymietolone i wyszarzale to mozna sie spodziewac uzywanych z jakis lumpkow a nie z katalogu bylo nie bylo znanej firmy

, które mam 3 sierpnia bo chce już wiedzieć na bank że to będzie córka. Jak lekarz na kolejnym nic nie zobaczy pomiędzy nóżkami to będę spokojniejsza. A tak poza tym to zastanawiam się czy w połowie sierpnia nie udać się na 3D co by wiedzieć już na pewno tylko zastanawiam się czy nie będzie za późno (ok. 26 tyg). Jak myślicie??
i dokładnie po 2 godzinach pojechać na badanie

Witam. Wczoraj miałam gości a mianowicie 4 dzieci do opieki. Padłam z nóg. Dobrze że starsze zajęły się sobą, a tylko 3 letni Dawid ze mną się bawił, ale być w ciąży i opiekować się maluchem to na prawdę trzeba mieć mnóstwo siły.