Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 08:02   #3961
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

mol_aa
gratuluję synka!
super, bo dziewczynki zaczęły górowaĆ na wątku

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość

no ja wlasnie ostatnio sie skusilam na te buty formujace pupe i czekam na efekty bede miala z przodu brzuszek jak arbuza a z tylu pupcie jak brzoskwinke
owocowy style

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a jeszcze wstawiam zdjecia mojej malej spryciulki- to tak a propos jedzenia nutelli

aha i ktoras z was pisala - przepraszam nie pamietam ktora, ze synek juz ladnie robil do nocnika a potem zaczal znow na podloge...u nas tez tak bylo ze Sonia niby juz do nocnika ale jeszcze jej sie zdarzylo czasem zapomniec. ostatnnio jej kupilam w pepco taki podnozek zeby sobie sama mogla siadac na kibelek i to byl strzal w dziestatke tak ja cieszy samodzielnosc ze co chwila biega i sie wdrapuje a potem chwali wszystkim ze zrobila siku i ten stan juz trwa ponad 2 tygodnie
a ostatnio sama wieksza potrzebe zalatwila, ja cala dumna pytam czy moge powiedziec babci- "nie mozies"- a czemu- "bo to prezent dla ciebie"
zdjęcia uroczę, jaka na drugim zaczytana taki mały dorosły człowieczek
no wiesz glam, prezentów się nie odmawia
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:07   #3962
glamourous
Zakorzenienie

dziewczynki a to artykul tak a propos ostatnich dyskusji- cc czy porod naturalny

http://dzieci.pl/page,13,pgid,121861...mat_ciaza.html

fajnie za i przeciw

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

owocowy style

zdjęcia uroczę, jaka na drugim zaczytana taki mały dorosły człowieczek
no wiesz glam, prezentów się nie odmawia

no wlasnie a zwlaszcza takich prezentow wlasnorecznie wykonanych- mowi sie ze takie sa najcenniejsze

powiem wam ze ja sie caly czas nadziwic nie moge- 2 lata temu o tej porze jeszcze z brzuszkiem biegalam a teraz mam taka mala kobietke w domu juz nie dzidzius tylko wlasnie osoba o swoim zdaniu i pogladach na wszystko i zabojczych tekstach- ostatnio jak jej na cos nie pozwalam to zaraz jest mama iiiidz. no wiec pytam gdzie mam isc?- "do pracy wyrabiac piniazki"
Stary 2011-07-12, 08:08   #3963
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze wstawiam zdjecia mojej malej spryciulki- to tak a propos jedzenia nutelli

aha i ktoras z was pisala - przepraszam nie pamietam ktora, ze synek juz ladnie robil do nocnika a potem zaczal znow na podloge...u nas tez tak bylo ze Sonia niby juz do nocnika ale jeszcze jej sie zdarzylo czasem zapomniec. ostatnnio jej kupilam w pepco taki podnozek zeby sobie sama mogla siadac na kibelek i to byl strzal w dziestatke tak ja cieszy samodzielnosc ze co chwila biega i sie wdrapuje a potem chwali wszystkim ze zrobila siku i ten stan juz trwa ponad 2 tygodnie
a ostatnio sama wieksza potrzebe zalatwila, ja cala dumna pytam czy moge powiedziec babci- "nie mozies"- a czemu- "bo to prezent dla ciebie"
jaka zadowolona na tronie

tak, chyba to Tiny Baby wzięłam dużo tego było w ciuchlandzie, to nakupiłam i potem na porodówkę spakowałam różne rozmiary, trochę mini i trochę 56

dotarł Halens, nie jestem zadowolona z jakości, choć do ceny wyprzedażowej jest ona adekwatna, rzeczy sa jakieś wymiętolone, szarawe i niektóre nieładnie pachną (nie wiem, czy to jakieś barwniki czy np kwestia przechowywania?). Dwa razy sie zastanowię zanim cos tam znów zamówię. Jedyna rzecz, która mi się w 100% podoba, to solidne dżinsowe legginsy w rozmiarówce dziecięcej na rozmiar 170cm - te są z dobrego materiału, ale i były najdroższe, chyba za zawrotne 40zl.
Ostatnio byłam na wyprzedażach w Marksie, TKMaxxie i C&A, kupiłam pojedyncze rzeczy, ale rzeczywiście ładne. Jednak lepiej zobaczyć. W C&A chciałam popatrzeć na dziecięce, ale po pierwsze mało było w wyprzedaży, a po drugie jakoś była zła - np jak naciągałam bodziaka, to cały nadruk pękał! Pomyśleć, co dzieje się w praniu/codziennym użytkowaniu. Były też jakies szorstkie, Wolę w ciuchach upolować coś rzeczywiście żywotnego typu właśnie Next, George, Tiny Bear, Marks.

Od kilku dni czuje małe kopniaki - dośc późno, bo w 19tyg, ale i brzuch ma warstwę ochronną plus łożysko na przedniej ścianie. Inna sprawa, że ciąża kolejna, więc wczesniej powinnam niby, ale ważne, że są

A synek od paru dni oszalał i wstaje nam o 4.30 Koło 6.30 chce już znów spać - teraz śpi, mały skunks.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:13   #3964
goldika
Zakorzenienie

dzien dobry

no nie udalo mi sie wstac dzis na badanie glukozy pojde jutro. Zreszta nie mialam cytryny w domu. Dzis kupie cytrynke i butelke wody.

Glam urocza ta corcia

Muffinko tez mialam zaprawiac ale mi sie nieee chceee... Musialabym kupic owoce bo tutaj nie mamy wlasnych Tz chce juz robic sloiczki dla synka z marchewka

Nie mam planow na dzis kompletnie... podlubie przy pudlach pewnie. Chcialam zamowic cos synciowi na allegro ale nie wiem co. Ogladam zwykle pieluchy tetrowe

Orientuje sie ktoras z Was ile w sklepie kosztuja przescieradla frotte na gumce?

Ciuszkow nie chce kupowac skoro dostaniemy, posciel moze uszyc tesciowa bo jest krawcowa. Na mebelki za wczesnie... wrrr a ja akurat mam troche zbednych $ na koncie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:21   #3965
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Ciuszkow nie chce kupowac skoro dostaniemy, posciel moze uszyc tesciowa bo jest krawcowa. Na mebelki za wczesnie... wrrr a ja akurat mam troche zbednych $ na koncie
skąd ty masz tego Tżta, ze taki opiekuńczy? słoiczki z marchewką? toż to skarb nie mąż

a zawsze możesz kupiĆ sobie coś, bieliznę, ciuszki... albo się podzieliĆ
Stary 2011-07-12, 08:36   #3966
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
skąd ty masz tego Tżta, ze taki opiekuńczy? słoiczki z marchewką? toż to skarb nie mąż

a zawsze możesz kupiĆ sobie coś, bieliznę, ciuszki... albo się podzieliĆ
Tz to mi sie udal, musze przyznac znajome podsumowuja zazwyczaj, ze glupi ma szczescie

A co do pieniazkow to dla siebie nie moge niczego znalezc ciekawego, coz wrzuce na lokate i beda czekaly na okres wyprawkowo-zakupowy

W piatek bylam w CH i ogladalam wozki Chicco. Ogolnie sprzedawczyni powiedziala, ze teraz to wozki sa coraz gorszej jakosci i za coraz wieksze pieniadze. Po cichu dodala, ze lepiej rozgladac sie za jakimis polskimi z duzymi gondolami niz wydawac kupe kasy na firmowke ktora z gondola posluzy 4miesiace.
Fajna babka, ma 2synkow. Ponoc w gondoli miescili sie max do 4 miesiaca. Aaaa i jeszcze powiedziala, ze piankowo-kauczukowe kola sa lepsze na polskie drogi bo pompowane latwo przebic. I ze mozna dostac juz wozki na piankowych z dobra amortyzacja.
Generalnie dala do zrozumienia, ze w sklepie w ktorym pracuje zadnego wozka nam nie poleca
Stary 2011-07-12, 08:46   #3967
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Tz to mi sie udal, musze przyznac znajome podsumowuja zazwyczaj, ze glupi ma szczescie

A co do pieniazkow to dla siebie nie moge niczego znalezc ciekawego, coz wrzuce na lokate i beda czekaly na okres wyprawkowo-zakupowy

W piatek bylam w CH i ogladalam wozki Chicco. Ogolnie sprzedawczyni powiedziala, ze teraz to wozki sa coraz gorszej jakosci i za coraz wieksze pieniadze. Po cichu dodala, ze lepiej rozgladac sie za jakimis polskimi z duzymi gondolami niz wydawac kupe kasy na firmowke ktora z gondola posluzy 4miesiace.
Fajna babka, ma 2synkow. Ponoc w gondoli miescili sie max do 4 miesiaca. Aaaa i jeszcze powiedziala, ze piankowo-kauczukowe kola sa lepsze na polskie drogi bo pompowane latwo przebic. I ze mozna dostac juz wozki na piankowych z dobra amortyzacja.
Generalnie dala do zrozumienia, ze w sklepie w ktorym pracuje zadnego wozka nam nie poleca
no to ladnie....sobie antyreklame robi
ja mialm poprzednio duze kola kauczukowe i dobrze sie sprawdzaly no i fakt ze ryzyka przebicia nie ma. w wozku- blizniaku mam piankowe, najwazniejsze zeby duuuze byly...

na Halensa ja nadal czekam...juz 2 tygodnie pewnie wymietolone bo wyprzedazowe- to z jakis magazynow sciagaja... ale swoja droga chamowa. niewazne jaka cene sie placi ale jednak placisz co nie?wymietolone i wyszarzale to mozna sie spodziewac uzywanych z jakis lumpkow a nie z katalogu bylo nie bylo znanej firmy
Stary 2011-07-12, 08:59   #3968
ela3010
Zadomowienie

Glam śliczna ta Twoja królewna

Oolong to gratuluję kopniaków, ja też teraz późno poczułam, mimo ze to moja druga ciąża. Ale właśnie, łożysko też mam na przedniej ścianie.

Ja też mam dziś dużo wolnego to podziubdziam w wyszywance. Poczytam, zwłaszcza że pogoda sprzyja
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:16   #3969
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
no to ladnie....sobie antyreklame robi
ja mialm poprzednio duze kola kauczukowe i dobrze sie sprawdzaly no i fakt ze ryzyka przebicia nie ma. w wozku- blizniaku mam piankowe, najwazniejsze zeby duuuze byly...

na Halensa ja nadal czekam...juz 2 tygodnie pewnie wymietolone bo wyprzedazowe- to z jakis magazynow sciagaja... ale swoja droga chamowa. niewazne jaka cene sie placi ale jednak placisz co nie?wymietolone i wyszarzale to mozna sie spodziewac uzywanych z jakis lumpkow a nie z katalogu bylo nie bylo znanej firmy
wiesz co wymiętolone nie dlatego, że wyprzedazowe, po prostu takiej jakości tkaniny niestety, że sie mną (? ). Dla mnie niepraktyczne, nie lubię prasować.
A wyszarzałe tez chyba z tego powodu, a nie że wyprzedażowe, czy używane.
Nie wiem, może ktoś sie zna i wie, jakie od nich serie kupować, by dobrze trafić?

one są zapakowane każda sztuka oddzielnie w folię taką spłaszczoną, a zbiorczo przychodzą w takim worku, nie paczce, przynosi listonosz z Poczty Polskiej

edit: o np ta bluzka:http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399136.html
napisane, że biała, a w rzeczywistości wpada w krem, nie jest śnieżnobiała, a takie lubię cena tez jakaś dziwna, nidawno była w niższej, nie wiem, na czym to polega?

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-07-12 o 09:25
Stary 2011-07-12, 09:17   #3970
rojku
Rozeznanie

glam ta Twoja córcia to jest niexsamowita! Ja co chwila historie przez Ciebie opowiadane przekazuje mężowi i śmiejemy się mocno Ciekawe jaka nasza będzie. Mój E. twierdzi, że będzie franca (ale mówi to z taką dumą :P i ta franca wtedy nabiera znaczenia "najlepszej córci")

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry kobitki!

Nie śpię od piątej rano. Mam dzisiaj wizytę na 8.30 więc się strasznie denerwuje i to chyba przez to spać nie mogę. Ostatnio pobolewa mnie brzuszek więc się boję że coś się złego dzieje. Odezwę się jak wrócę.
Buziaki dla Was wszystkich i miłego dzionka życzę
Trzymam kciuki i czekam na wieści

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Jak miło znowu do Was dołączyć. Po tak długiej rozłące zwiazanej z przeprowadzką nie spodziewałam sie tylu stron do nadrobienia szalalyscie przez te pare dni
Wszystkim mamusiom gratuluje córeczek i synków
Nasz maluch dopiero pokazał 4 lipca co ma i sie okazało, ze bedzie chłopak
Milego dnia kochane
To super, że już znasz płeć Ta wiedza wydaje mi się być takim kolejnym krokiem do urzeczywistnienia.

Cytat:
dzien dobry

no nie udalo mi sie wstac dzis na badanie glukozy pojde jutro. Zreszta nie mialam cytryny w domu. Dzis kupie cytrynke i butelke wody.

Glam urocza ta corcia

Muffinko tez mialam zaprawiac ale mi sie nieee chceee... Musialabym kupic owoce bo tutaj nie mamy wlasnych Tz chce juz robic sloiczki dla synka z marchewka

Nie mam planow na dzis kompletnie... podlubie przy pudlach pewnie. Chcialam zamowic cos synciowi na allegro ale nie wiem co. Ogladam zwykle pieluchy tetrowe

Orientuje sie ktoras z Was ile w sklepie kosztuja przescieradla frotte na gumce?

Hehe też oglądam pieluchy tetrowe Chociaż wczoraj zakupów już takich poważniejszych też dokonałam - prześcieradła też w tym były.
Stary 2011-07-12, 09:18   #3971
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
A z tą glukozą to jak do tej pory nie miałaś problemów z cukrem, to pozwolą ci wcisnąć sok z cytryny. Mi nie pozwolili, bo zdarzył mi się podwyższony poziom cukru jeszcze przed ciążą, więc lekarz stwierdził, że trzeba "bardzo porządnie" mnie zbadać w tym kierunku. Czyli 75 g glukozy - bez cytryny!, 2 godziny czekania w przychodni z absolutnym zakazem ruszania się gdziekolwiek, bo: jak się chodzi inaczej się cukier wchłania, no i może zrobić się słabo albo zebrać na wymioty. No i pierwszą godzinę walczyłam ze sobą i odruchem wymiotnym, potem już było lepiej. Na szczęście wynik wyszedł prawidłowy, więc już chyba nie będę musiała powtarzać. Bo standardowo to chyba ok. 28 tyg się to badanie robi, ja miałam w 19 tyg.
Tortura normalnie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Chawa tu też za oknem sarenki się pasą, las szumi za oknem, żyć nie umierac, że wszędzie daleko da się przyzwyczaić, zresztą cisza i święty spokój wynagradzaja wszystkie niedogodności. Uwielbiam tu byc, chora jestem, kiedy musze do miasta wracać...
Teraz to ja też tak mam, ale jakby mi ktoś powiedział z 10lat temu, ze polubię mieszkanie na wsi to bym chyba "utłukła" takim zawziętym mieszczuchem byłam. Zwyczaje sie zmieniają

janeczka super że czujesz już ruchy dzidziusia.

Ja się właśnie zapomniałam pochwalić, że swoje już od soboty czuję przez powłoki skórne - najbardziej z tego cieszy sie tż.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Moj maz wrocil wczoraj po 21szej z pracy, synus czekal na niego w koncu usnal, dzis pojechal na rano a maly jeszcze spi, bedzie placz jak sie obudzi, eh ta praca, i to jeszcze za marne pieniadze.
Oj biedactwo.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:25   #3972
goldika
Zakorzenienie

rojku jakie przescieradla?
Bo ja bede musiala kupic na materac 140x70 i na allegro ok 20zl kosztuja, a nie mam pojecia ile w sklepie. Pewnie z 5-6 takich przescieradel bede potrzebowala.
pochwal sie co tam jeszcze kupilas
Stary 2011-07-12, 09:25   #3973
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Idę zrobić wykrój na sukienkę, bo miałam ją uszyć ho ho ho ile temu, ale zrobił się ze mnie leń patentowany.
Stary 2011-07-12, 09:26   #3974
goldika
Zakorzenienie

gratuluje czucia ruchow i poznania plci
Stary 2011-07-12, 09:30   #3975
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
rojku jakie przescieradla?
Bo ja bede musiala kupic na materac 140x70 i na allegro ok 20zl kosztuja, a nie mam pojecia ile w sklepie. Pewnie z 5-6 takich przescieradel bede potrzebowala.
pochwal sie co tam jeszcze kupilas
kup max 3 sztuki
najlepiej bawełna/jersej (frotka czasem sztywnieje albo odciska się na ciele)

ja akurat dostałam w prezencie, a jedno upolowałam w Rossmanie za 13zl(ale to wieki temu)

Stary 2011-07-12, 09:30   #3976
magolina
Wtajemniczenie

Ja po wczorajszym szoku płciowym dochodzę pomału do siebie. Teraz jak juz nam płeć to zacznę coś kupować choc chyba wstrzymam sie jeszcze do kolejnego usg, które mam 3 sierpnia bo chce już wiedzieć na bank że to będzie córka. Jak lekarz na kolejnym nic nie zobaczy pomiędzy nóżkami to będę spokojniejsza. A tak poza tym to zastanawiam się czy w połowie sierpnia nie udać się na 3D co by wiedzieć już na pewno tylko zastanawiam się czy nie będzie za późno (ok. 26 tyg). Jak myślicie??

A co do glukozy to ja musze zrobić na 3 sierpnia (75 g), tylko że ja mam sobie ją kupić w aptece, rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać cytrynki i wypić, po czym dokładnie 2 godziny kazał mi gin leżeć, nic nie robić, nic nie jeść i nie pić i dokładnie po 2 godzinach pojechać na badanie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:35   #3977
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Dziewczyny, jesteście kochane wiem, że na was mogłabym liczyć, ale cóż... Ogólnie poradziłam sobie sama, Pani z kasy była wogóle zła, że pozwoliłam sobie paść na jej lade;/ W każdym bądz razie podniosłam sie i udało mi sie dość do murka w sklepie, tam straciłam orientacje... Póżniej jak odzyskałam świadomość to zadzowniłam po tatę i mnie zabrał do domu (dobrze że blisko mieszkamy). A w sklepie, czułam sie jak w zoo kazdy patrzył ale nikt nie podszedł. Dziś rano byłam zrobić już sobie badania krwi i zobaczymy czy coś tam będzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:39   #3978
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
ech zazdrośnice jedne

ja dla dzidzi mam tylko ten kocyk z kaczuszka z przeceny... babcia coś tam kupiła w ciucholandzie, jakiś kaftanik, pelerynę( ) i piżamkę w dalmatyńczyki a ja nic... no bo po pierwsze nie znam płci (mamy przeczucie na synka... chociaż nie wiadomo czy i my nie przeżyjemy szoku jak Magolina )a po drugie tak we wrześniu zacznę kupowaĆ

lece po ketchup Heinz, bo mam ochote na parówki na gorąco

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście kochane wiem, że na was mogłabym liczyć, ale cóż... Ogólnie poradziłam sobie sama, Pani z kasy była wogóle zła, że pozwoliłam sobie paść na jej lade;/ W każdym bądz razie podniosłam sie i udało mi sie dość do murka w sklepie, tam straciłam orientacje... Póżniej jak odzyskałam świadomość to zadzowniłam po tatę i mnie zabrał do domu (dobrze że blisko mieszkamy). A w sklepie, czułam sie jak w zoo kazdy patrzył ale nikt nie podszedł. Dziś rano byłam zrobić już sobie badania krwi i zobaczymy czy coś tam będzie.
wiesz, ludzie jak ludzie, ale sprzedawczyni powinna zareagowaĆ, chociażby posadziĆ na krześle, daĆ wody, wziąśĆ od ciebie telefon i zadzwoniĆ do kogoś z rodziny(męża,mamy,taty).. . a jak ich było kilka to na podłogę i nogi na krzesło(mnie tak kiedyś cucili lekarze ) żeby były wyżej... daj spokój- powinny dostaĆ naganę

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-07-12 o 09:40
Stary 2011-07-12, 09:46   #3979
goldika
Zakorzenienie

zmyslkobiety jak ogladam wiadomosci etc to w sumie stwierdzam, ze predzej uzyskalabys pomoc mdlejac na placu zabaw lub w przedszkolu... bo teraz to wlasnie te mlode dzieci najczesciej ratuja doroslych... ostatnio tzn z miesiac temu bylo o 3 dzieci ktora udzielila pierwszej pomocy jakiemus facetowi.

Magolina otrzasniesz sie z tego szoku ja chociaz od poczatku czulam, ze bedzie chlopiec to i tak jak uslyszalam od lekarzy ze bedzie chlopiec to bylam w szoku lekkim

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

a wlasnie... przeciez nieudzielenie pomocy jest karalne?
Stary 2011-07-12, 09:52   #3980
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Leń ze mnie nieprzeciętny - zamiast wykroju zrobiłam kawę i dalej siedzę. Weźcie mnie kopnijcie w żebym się ruszyła

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
kup max 3 sztuki
najlepiej bawełna/jersej (frotka czasem sztywnieje albo odciska się na ciele)

ja akurat dostałam w prezencie, a jedno upolowałam w Rossmanie za 13zl(ale to wieki temu)
Ja też mam sprezentowane 2 sztuki - i siostrze tylko tyle wystarczało.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A co do glukozy to ja musze zrobić na 3 sierpnia (75 g), tylko że ja mam sobie ją kupić w aptece, rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać cytrynki i wypić, po czym dokładnie 2 godziny kazał mi gin leżeć, nic nie robić, nic nie jeść i nie pić i dokładnie po 2 godzinach pojechać na badanie
Ja się spotkałam z tym że przed wypiciem glukozy też się krew pobiera, no ale nie neguję, bo wszędzie może być inaczej. Mi pewnie będą pobierać przed i po bo zbyt czeto badań nie ma robionych (jak do tej pory tylko raz a jestem w 22tyg)

Cytat:
Nie no co za wredna baba

nikaa2 ja dla swojego kupiłam do tej pory tylko dwa kocyki i pieluchy. Co prawda w zasadzie prawie całą wyprawkę dostałam, ale z tym co mi brakuje nie będę się śpieszyć. Teraz to sobie musze kupić koszule nocne, bo w tych co mam to sie nei mieszczę

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
wiesz, ludzie jak ludzie, ale sprzedawczyni powinna zareagowaĆ, chociażby posadziĆ na krześle, daĆ wody, wziąśĆ od ciebie telefon i zadzwoniĆ do kogoś z rodziny(męża,mamy,taty).. . a jak ich było kilka to na podłogę i nogi na krzesło(mnie tak kiedyś cucili lekarze ) żeby były wyżej... daj spokój- powinny dostaĆ naganę
Pani w sklepie nie zareagowała, bo za udzielanie pierwszej pomocy jej nie płacą.
Niektórzy ludzie są naprawdę wredni.
Stary 2011-07-12, 09:53   #3981
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

jeeezu wiecie co mialam wyrazic oburzenie ogolnoludzka znieczulica

przeciez widac ze kobitka w cazy, nie ze sie przewraca bo pijana czy cos...naprawde skandal ze nikt nie pomogl w takiej sytuacji- a juz sprzedawczyni to chyba ma obowiazek pomoc, spytac czy nic sie nie dzieje...

ja mialam raz zjazd po pobraniu krwi w laboratorium, ale muesze powiedziec ze sie mna kobietki troskliwie zajely, wode, posadzily nawet ciastka ze swojego drugiego sniadania oddaly jak sie dowiedzialy ze w ciazy i na czczo na badania bylam....
Stary 2011-07-12, 09:55   #3982
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam. Wczoraj miałam gości a mianowicie 4 dzieci do opieki. Padłam z nóg. Dobrze że starsze zajęły się sobą, a tylko 3 letni Dawid ze mną się bawił, ale być w ciąży i opiekować się maluchem to na prawdę trzeba mieć mnóstwo siły.

Glam czytam o tym porodzie naturalnym i cc - fajny artykuł
Dziewczyny które poznały już płeć

A ja oglądam na Polsat Cafe program o ludziach co wychowują - bliźniaki,trojaczki,czwor aczki itd. Tam dopiero sajgon hehe

A to 3 letni Dawid
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7120095.jpg (148,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7120100.jpg (194,4 KB, 12 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:56   #3983
goldika
Zakorzenienie

oolong ok to popatrze za takimi jak mowisz

Chawa mi tez przydalby sie kop w tylek zebym sie ruszyla
ja mam miec pobrana krew przed glukoza i po godzinie. Do tego toxo znowu beda mi badac, morfologia ogolna, cos tam z grupa krwi no i mocz.

Co 2ga wizyta dostaje skierowanie na morfologie i co wizyte na mocz.
Stary 2011-07-12, 09:56   #3984
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
a wlasnie... przeciez nieudzielenie pomocy jest karalne?
Myślisz, zę sie ktoś tym przejmuje? Jeśli w naturze nie leży chęć pomagania innym to groźba kary nie wiele zdziała, zwłaszcza że rzadko kiedy osoby nie udzielające pomocy ponoszą konsekwencje. A słyszałam o przypadkach kiedy ktoś chciał pomóc i życie uratował a potem był ciągany po sądach.
Po prostu absurd - no ale nasz kraj to kraj absurdu.
A ludzie są ludzi - jeden wyciągnie pomocną dłoń a drugi zdepcze.
Stary 2011-07-12, 10:00   #3985
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witam. Wczoraj miałam gości a mianowicie 4 dzieci do opieki. Padłam z nóg. Dobrze że starsze zajęły się sobą, a tylko 3 letni Dawid ze mną się bawił, ale być w ciąży i opiekować się maluchem to na prawdę trzeba mieć mnóstwo siły.

Glam czytam o tym porodzie naturalnym i cc - fajny artykuł
Dziewczyny które poznały już płeć

A ja oglądam na Polsat Cafe program o ludziach co wychowują - bliźniaki,trojaczki,czwor aczki itd. Tam dopiero sajgon hehe

A to 3 letni Dawid
Dawid slodki jest

normalnie tylko mi tak dalej mow o tym sajgonie
powinnam sobie poogladac i jak mi potem bedzie z blizniakami ciezko to sie cieszyc ze to nie czworaczki co nie???
Stary 2011-07-12, 10:04   #3986
ela3010
Zadomowienie

Zmyslkobiety nie mogę pojąć od wczoraj jak to możliwe że nikt Ci nie pomógł, przecież to taki naturalny odruch na dodatek ze jesteś w widocznej ciąży to tym bardziej, nie do pomyślenia.

Ja też jeszcze czekam na usg które nieprędko pewnie będę mieć, bo chcę tę płeć potwierdzić, mam jakieś dziwne wątpliwości że może się zmienić jeszcze bo gin powiedział na 9o procent. Przy pierwszym synku uwierzyłam ginowi od pierwszego razu, a naczytałam się na róznych forach o pomyłkach więc teraz tak jeszcze czekam.

Dziewczyny a kiedy jest następne usg po tym połówkowym, wiem ze niektóre dziewczyny mają co wizyta a ja nie mam więc zastanawiam się kiedy gin mi je zleci, coś pewnie koło 30tc dopiero?
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:12   #3987
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous pijakowi też należy udzielić pomocy (także nie wspomnę już o reszcie społeczeństwa), mimo wszystko. Ja jak widzę, ze delikwent leży w rowie to zawsze podchodzę i pytam czy wszystko w porządku. Ludzie jak widzą że ktoś leży to od razu na pogotowie dzwonią, ale nie sprawdzą dlaczego leży.

Cytat:
A to 3 letni Dawid
Fajny.

Cytat:
A ja nie dostaje I pomyśleć, zę chodzę do jednego z najlepszych tutejszych lekarze - no ale tak to już jest w dziurze zabitej dechami. Ja się wk**ę to pójdę do rodzinnego

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Ostatnio się po dokształcam i znalazłam informacje, ze ma sie prawo do znieczulenia zewnątrzoponowego bezpłatnie w następujących przypadkach:
wad serca
poważnych problemów ze wzrokiem
chorób nerek
cukrzycy
nadciśnienia
porodu przedwczesnego
ciąży mnogiej

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

ela3010 kolejne usg (jeśli wszystko przebiega prawidłowo) wykonuje sie miedzy 28 a 32tyg.

Idę sie w końcu wsiąść za robotę.
Stary 2011-07-12, 10:12   #3988
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam niedawno z wizyty i w szoku jestem bo będzie na 90% CÓRKA wszyscy dookoła mówili że chłopak, tylko jedna teściowa że będzie wnuczka, i tak się nastawiłam z Tż na chłopaka że jestem teraz w ciężkim szoku i trochę musi upłynąć zanim ,,przestawię" się na dziewczynkę. Także Lenka zrobiła niespodziankę wszystko jest ok, Mala prawidłowo się rozwija

Aniu jak możesz to dopisz moją córę do listy
He he skąd ja to znam, ale szybko ci przejdzie i zaczniesz rozglądać się za sukienkami Ja wprawdzie czekam do czwartku bo mam wizytę i czekam żeby mi mój lekarz to potwierdził, a potem to już biegnę na zakupy

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
A jednak udało się
3 ostatnie pozycje to kupione na allegro
Bardzo fajne ciuszki

Cytat:
Dziewczyny, wy tak o tych ubranka i wogóle o rzeczach, a ja jeszcze nie kupiłam nic, dosłownie nic. Ale nie o tym chciałam. Dziś chciałam sie pożalić Wybrałam sie rano do sklepu i udało mi sie zemdleć. Najlepsze było to, że nie znalazł sie nikt kto udzieliłby mi pomocy. Wiecie nie sądziłam, ze wokół nas az taka znieczulica...
Niestety takie rzeczy sie zdarzają, ostatnio coraz częściej ale ja chyba bym jakąś skargę w sklepie złożyła do kierownika czy coś, przecież gdyby tata po ciebie nie przyjechał to co miałabyś po kolanach dojść do domu albo przewrócić im się pod sklepem

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie zajadam się bułeczkami z jagodami mojej roboty
No to mi narobiłaś apetytu

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Robię już z tego przepisu 2 raz

Ja tylko bede miała czasu chwilke to napisze ci
Ja też czekam za przepisem

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
mąż pojechał odebrac mi wyniki z toxoplazmozy i okazało sie ze akurat moja fiolka stłukła się w transporcie!!! znów mnie będą kłóć wrrrrrrrrrrr
Kurcze, że też takie rzeczy sie zdarzają, jakby nam w ciąży było mało tego kłucia

Cytat:

No zdjęcie z nutellą mnie po prostu rozczuliło

Zaspałam dzisiaj do pracy, wczoraj zasnęłam jak rozmawiałam z tż przez telefon, chcemy zmienić jego samochód i on mi opowiadał o propozycjach jakie możemy kupić a ja go niby słuchałam, ale że gadałam leżąc na łóżku w sypialni to nawet nie wiem kiedy zasnęłam, obudziło mnie jak krzyczał halo halo jesteś tam potem sie zaczął śmiać i kazał nam iść spać Ostatnio ciągle mogłabym spać

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:15   #3989
Anusiak 83
Raczkowanie

Pędzicie z tymi postami, nie sposób za Wam nadążyć

Kasiowa trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko jest OK!

goldika mi tak samo zleca badania - co wizytę mocz, co 2 morfologię - także to chyba standard (na nfz chodzę)

zmysłkobiety no szlag mnie trafia jak czytam o Twoim przypadku, aż słów brakuje Dobrze, że blisko mieszkasz i że tata po Ciebie przyjechał, ale żeby nawet szklanki wody nie podać a nawet nie spytać, czy dobrze się czujesz. Jeszcze miała pretensje że jej na ladzie mdlejesz - osłabiło mnie to.

glam córeczka śliczna fajnie się dorwała do słoika z nutellą A z bliźniakami na pewno dasz sobie radę, głowa do góry

Myszeczka ja też poproszę o przepis

ela ja niestety nie pomogę, sama jestem jeszcze przed połówkowym
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:16   #3990
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że starsze zajęły się sobą, a tylko 3 letni Dawid ze mną się bawił, ale być w ciąży i opiekować się maluchem to na prawdę trzeba mieć mnóstwo siły.
Weź mi nie mów, myślałam że będzie łatwiej Padam jak ćma jak tylko mała zaśnie. W domu sajgon jak przy czworaczkach. Dobrze, że moja Mama przychodzi co kilka dni to mi odkurzy, poprasuje bo ja nie mam normalnie sił i zaczyna mi się robić słabo jak dłużej stoję przy desce albo schylam się przy odkurzaniu

Chciałabym aby już był listopad i mieć to za sobą

Cytat:
To strasznie często! Wszystkie dziewczyny tak macie? Ja w poprzedniej ciąży też miałam tak rzadko jak teraz- teraz 20 tydzień i będę mieć 2 mocz, krew HBS i glukozę. Goldika tą glukozę po 20 tyg. się robi tak?

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze czekam na usg które nieprędko pewnie będę mieć, bo chcę tę płeć potwierdzić, mam jakieś dziwne wątpliwości że może się zmienić jeszcze bo gin powiedział na 9o procent.
Ja też bym chciała jakoś potwierdzić, bo mam przeczucie, że to jednak nie dziewczynka że okaże się że chłopczyk. Nie chciałabym pomyłki, bo już się strasznie nastawiłam W poprzedniej ciąży też jakoś od razu uwierzyłam. Teraz też niby "na pewno" jak to powiedziała, ale jakoś od początku byłam nastawiona na chłopca, dowiedziałam się, że córeczka i już teraz ciągle myślę jak o córeczce

Oolong ja dopiero teraz od kilku dni 20 tyg. też jakieś mocniejsze ruchy czuję, ale w porównaniu do pierwszej ciąży nie ma co porównywać. W poprzedniej na tym etapie już filmiki nagrywałam tak mi brzuch skakał.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości