|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Dziękuję za info o foteliku ![]() Chyba aga_pe mówiła, żeby jechać autem po fotelik... To chyba się wstrzymam, aż zmienimy auto.... Grazin, andziot Eda ostatnio też nie chce TT. Kupiłam lovi i jakby lepiej. moria My pewnie jak zacznie siadać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Witam się mamuśki i dzieciaczki póki moje dziecię śpi tzn czuwa
![]() Przede wszystkim Gusia ogromne gratulacje dla ciebie i Nadusi,,śliczna jest ![]() Dziewczyny podziwiam was,że tak doskonale sobie radzicie ze wszystkim..Ja ciągle jestem uwiązana przez moją Alunię..Nic w chałupie zrobić nie mogę,nawet nie mam jak obiadu zrobić.Wszystko robi małżu jak przychodzi z roboty....Wczoraj cały dzien był płacz i marudzenie i nie mam pojęcia o co mojemu dziecku chodziło ![]() ![]() Miłego dnia. ![]() Moja dziecina ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-07-13 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dla starszego syna ten fotelik http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-in...is-p-3226.html i nadal w nim jeździ mimo iż już wyrósł trochę na wysokość z niego ale i tak uważam że jest bezpieczniejszy niż samo siedzisko. Dla Frania kupiliśmy teraz taki http://www.ceneo.pl/2199365 Podczas poważnego wypadku żaden fotelik nie ma szans. Niedawno u nas był straszny wypadek 5 osób zginęło w tym 2 dzieci oboje w foteliku. badania dowodzą że największa ilość urazów dzieci w wypadkach samochodowych to wypadki mające miejsce do 2 km od miejsca zamieszkania: 1. dlatego że na krótkie trasy dzieci czasami nie zapinamy Ania2631 piękna ta Twoja córunia. Mój synuś kończy dziś miesiąc ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-13 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() powiem wam, że te złote rady mam, babc, ciotek itd. czasem mnie totalnie powalaja... dziSiaj moge z pełna swiadomościa stwierdzić, że mój ojciec wykazał się większą wiedzą i zdrowszym podejściem do małego nuż wszystkie mamy i babcie razem wzięte... ![]() mowie do mamy, że pani pediatra powiedziała, że teraz latem żadnych czapek mam nie zakładać jak tak ciepło...my Wiemy dla czego ![]() ![]() u nas nocka rewelacyjnie zas poranek do bani! płacz i stękanie przy UU... ale to chyba był brzuszek... ![]() u nas smoczek czasem się przydaje, ale żeby Pitek jakoś za nim szalał to nie powiem... ![]() wczoraj mały u znajomych był mega marudny...nie mógł zasnąć a ewidentnie chciało mu się spać...a jak tylko wyszliśmy momentalnie odpłynął ![]()
#1055 |
Zadomowienie
|
Witam
Ania śliczna córunia,a ta stokrotka boska.Kochana a może przyzwyczaiłaś małą do noszenia i teraz za chiny sama nie poleży. mamaoptymistka gratuluję miesięcznicy. Byliśmy dziś na szczepieniu,strasznie spłakała się moja córa. Waży 5300 i rozwija się elegancko. Dostała czopek i smacznie śpi,wybieramy się na spacer bo pogoda cudna.
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie kurde nie ten krem z eveline w ogole njie grzeje... bynajmniej przez kilka dni nie bede sie smarować bo bym chyba skóre zdrapaałaa. po solarium jestem bordowa. a co do TT to własnie mnie to dziwi ale smoczka nie chce (ma jeszcze z nuka to czasami chwyci bardziej niż TT, ale ogolnie smoczki są be) a butelka ech... jak mu ją daje to jakbym mu największą krzywde robiłą, dławi się, ksztusi, a jak kiedyś wypił z nije kilka łyków herbatki to potem tak beknął głośno ze sie tego wystraszył ![]() a taka najzwyklejsza butelka mu podpasowała. ale chyba zamówie avent... bo kupiłam tą zwykła tylko ze względu nie w mojej aptece innego nie było.... ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- apropo rad mam i ciotek to was wszystkie przebije ![]() bo NAJLEPSZA RADA NA CAŁYM ŚWIECIE JAKA USŁYSZAŁAM: "może masz na zimny pokarm w piersiach i dlatego robi zieloną kupę to gorącą pieluche musisz przed karmieniem położyć na piersi" teraz możecie wszystkie zemdleć z wrażenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- dziewczyny w dozie jest promiocja na KiD http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p35956-Vit...x_temat_glowny teraz tez uzywam tych twist off tylko innej firmy moge zmienic na te?
![]() |
#1057 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Antoś był z dziadkami 3 godziny, jak przyjechaliśmy, to płakał jak bóbr akurat. Moi rodzice twierdzili, że dopiero zaczął, ale nie wiem, czy mogę im wierzyć ![]() ![]() No zobaczymy, dzisiaj o 15-ej, jak mój tata i mąż wrócą z pracy, jedziemy z moimi rodzicami do nich na działkę, chcę żeby się do niego przyzwyczajali i on do nich też, bo prawdopodobnie mama z nim zostanie (o ile da radę, bo choruje na stwardnienie rozsiane i nigdy nie ma pewności, co przyniesie następny dzień) jak wrócę do pracy. Lepiej, żeby się nim póki co opiekowała jak ja jestem obok, a nie później jak pójdę do pracy, to od razu na głęboką wodę. Teraz jak jestem z nimi, to zawsze mogę podejść, pomóc, albo podpowiedzieć, co lubi Antoś ... jak go nosić, tulić, czy karmić. Wcześniej jak jeździliśmy do dziadków, to pozwalałam im tylko czasem ponosić małego przez 5 minut, ale po wczorajszym doświadczeniu wiem, że dla jego dobra muszę zmienić moje postępowanie. Anulinka2009 gratujuję samodzielnej i bezbolesnej kupki Pepe ![]() ![]() Dorkabl ja nigdy nie mówiłam smoczkom stop. Wręcz przeciwnie. Moim pierwszym zakupem dla dzidzi były 2 smoczki ![]() Moria zdjęcia ze spacerku cudne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1058 |
Wtajemniczenie
|
Grazin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no zemdlałam fakt!
#1059 |
Zakorzenienie
|
Idę jeść śniadanie
![]() Udało mi się Edzika do łóżeczka odłożyć. TFU, TFU, śpi ![]()
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
ślicznotka
![]() antropia jakoś nie wyobrażam sobie 30stopniowego upału i dziecka w czapce ![]() ![]() Grazin dobra, wygrałaś tym tekstem o zimnym pokarmie ![]() ![]() ![]() moja Gaba TT też pluła, dławiła się, memlała, aż kupiłam Nuka z takim smoczkiem trochę jak smok do ciamkania i tą załapała (chociaż chwilę trwa zanim zassie), ale strasznie dużo powietrza łyka jak z niej pije ![]() Gabrysia śpi od 9 gorąco na dworze (lub jak kto lubi na polu ![]() co do smoczków - ja myślę, że te wady zgryzu to grubo przesadzone są, ja jakaś anty nie jestem, choć przeraża mnie widok 3letniego dziecka ze smokiem w buzi na spacerze ... boje się odzwyczajania ... choć dawałam dziewczynom - ani jedna, ani druga nie załapała i zamiast uspokajać to je rozwścieczał, więc przy Zosi zrezygnowaliśmy; teraz czasem próbuję podać aventa Gabrysi, ale też nie umie go ciamkać ... głównie chodzi mi o moment zasypiania, bo do końca nie umie sie wyciszyć i ciućka te piąstki strasznie ... ale na siłę nie będę jej wciskać przecież, więc jezeli sama powiedziała smoczkom NIE, no to cóż ![]() w ogóle to ja i mój brat też byliśmy bezsmoczkowi ![]() mama mówiła że próbowała długo nas nauczyć ale się nie daliśmy ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-13 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Wtajemniczenie
|
andziot ja tez jestem antyczapkowa
![]() ![]() ![]()
#1062 | |
Zakorzenienie
|
poziomka właśnie czytam o skokach rozwojowych i przekręcanie się jest w 19 tyg jako nowa umiejętność
![]() Ale jeszcze znalazłam coś takiego: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
Padam z nóg
![]() ![]() ![]() ![]()
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale znają już moje zdanie i jakoś trawią Gabrysie z gołym łebkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Problemem jest jeszcze dziurka w smoczku, nasza niunia je S-ką bo przy M-ce się krztusi, a moja babcia z teściową każą nam zrobic dużą dziurę wypalając ją drutem (!!!) bo dziecko się za bardzo męczy przy jedzeniu i przez to płacze. W ogóle dzień niemowlaka wg mojej babci powinien wyglądac tak: jedzenie, do łóżeczka, spanie 2 godziny, jedzenie, do łóżeczka, spanie 2 godziny i tak w kółko, bez zabaw, przytulania ![]() Dobrze, że mieszkamy 70km od nich ![]()
![]() Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński ![]() Edytowane przez aniutka_85 Czas edycji: 2011-07-13 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zazdroszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | ||
Zakorzenienie
|
Hej Kochane! Jestem wrakiem czlowieka! zazdroszcze np. agus87 ze jej mala tyle spi i w dodatku ma czas dla siebie, na silownie ect.! Moj w dzien nie spi prawie w ogole, 20 min to maks, nawet nie mam czasu porzadnie prysznica wziac o sprzataniu nie wspominajac, mrowki mi sie zalegly...w nocy budzi sie co poltorej godziny, mecza go straszne kolki, gazy, no i ten okropny refluks, przez ktory dziecko tez nie moze dobrze sie wsypac, wczoraj np. poszlam spac o 10tej rano,mozecie sobie wyobrazic...nie daje juz rady, mam dni kiedy mam normalnie depresje, ktora mija jak dzidzius dobrze sie czuje i usmiecha i gaworzy i tak kazdego dnia kolo sie kreci
![]() Mam straszne problemy kupkowe, maly potrafi stekac 2 dni po czym robi wodnista kupke ze sluzem, pediatra mowi ze to leki, ja ze swojej diety wyeliminowalam juz prawie wszystko z melkiem i przetworami wlacznie, juz nie wiem co mam jesc bo Flavio i tak cierpi na straszne bole brzuszka... Grazin, matall wspolczuje kolek wiem co to znaczy! a czy Wsi synkowie tez maja problemy z kupka??? Cytat:
![]() Cytat:
no i znowu musze uciekac bo maly placzeeee a odnosnie brzuszka to mi zostal troche, nosze takie majtasy wysokie ale to nic nie daje, chyba trzebaby pocwiczyc, ale kto ma na to czas...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-07-13 o 12:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Raczkowanie
|
Moja też zjada piąstki od wczoraj
![]()
#1069 |
Zadomowienie
|
principessina biedna
![]() grazin tekst z zimnym mlekiem wymiata Mój już niemolwak śpi na brzuszku od 11 ej z jedną przerwą na cyca. Zauważyłam że dużo lepiej spokojniej śpi na brzuszku niż na pleckach ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-13 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
Helou!
![]() Meldujemy sie z Antosiem. Oczywiscie z kawa i bujajaca noga ![]() Nasza nocka ok, ale do 23 nie moglam uspac mojego zbója... w koncu zasna i obudka o 4 i o 6! Grazin, Dziewczonka zadraszczam solarium. Ja wyczytalam gdzies o plamach, ze niby moga wyjsc i to mnie powstrzymalo jeszcze przed pojsciem, ale jak Wam nic nie jest to mysle, ze to znowu mogla byc bzdura wujka google ![]() Grazin to moze dlatego nasze dzieci sie denerwuja przy cycusiu??? Mleko zimne... Patrz... ![]() ![]() ![]() Co do TT to u nas tak: smoczek do kitu butelki ok [Moria u nas tez cieknie, ale przy butelce Aventu tez cieklo ![]() ania2631 slodkosci ![]() ![]() Andziot, Antropia u nas podobnie. Po kapieli czapki nie zkaladam, ale jak to w Anglii bywa bardzo wiecznie wiec wtedy zakladam, ale jak przestaje wiac to sciagam i tak w kolko ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- a i nowe fotki w albumie ![]()
#1071 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidze jak ktos sie wtrąca i narzuca swoje durne teorie az sie we mnie krew gotuje... Cytat:
![]() my kolki mamy na prawde rzadko... a kupe robi normalną dwa do czterech razy na dobre. choc tez sie czasem przy tym namęczy. biedulka ![]() pozostaje zacisnac zeby i wytrwac... bo to niedługo przejdzie ![]() Cytat:
![]() hi hi ja bym rok nad tym myslala i bym nie wymysliła ![]()
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
A propo wtrącania to mnie ostatnio zaczepiły sąsiadki
![]() ![]() ![]() Co do kładzenia na brzuchu to u nas to samo. Absolutnie nie wolno. A mój hit to moja teściowa: Łóżeczko postawiliśmy obok szafy, tzn. krótszy bok jest równolegle do szafy, która ma lustra. I moja teściowa najpierw gdzie my postawimy to łóżeczko, a teraz, ze jak wyciągamy małą to trzeba szybko, zeby nie spojrzała w lustro, bo dziecko do roku nie może się przeglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
andziot - no i dobrze, ze zostaliscie !
Zosia wywścieka się za wszystkie czasy a skoro Gabrysia już nie wisi Ci non stop na piersi i dobrze się zachowuje to aż prosi się aby jeszcze troszkę pobyć, odsapnąć, zmienić otoczenie i móc w każdej chwili wyjść od ogródka odpocząć i zaczerpnąć świeżego powietrza! Moja Gabi też się przestawiła ale z kolei 2 godz do przodu. Zawsze budziła się 3-3.30 a teraz budzi się 5-6 82anusia; u mnie rączki są antidotum na wszystko nie było jeszcze sytuacji, kiedy Malutka strasznie płakała i rączki nie pomogły. Może u Ciebie tak samo ![]() Dziewczonka; tylko żebyś się nie spaliła za bardzo ![]() Grazin; moj małż kupił te słynne czopki po szczepieniu, bo nie wiedzieliśmy co nas czeka i również nie było problemów z receptą - tzn kupił bez łaski, bez recepty. Trza bylo dać znać, mam całą paczkę w domu, bym Cie poratowała ![]() Dzielnie załatwiłaś z aparatem ![]() Ale to na koszt sony przyjedzie po aparat kurier? czy na koszt sprzedającego ? Poziomka, no ładnie Ci Hanutka szybko idzie w postępach do przodu ! Silna dziewczyna po prostu ![]() ![]() ania2631; śliczne Maleństwo i ten kwiatuszek za uszkiem - rozkosznie ![]() Klaterina, łoo zazdroszczę spodni sprzed ciązy ! Ja mieszczę się tylko w jedne.. które notabene jakieś duże były gdy je kupowałam kiedyś Jak nocka Radusia ? Gusiu, prześliczna Nadunia na spacerku !! antropia, teksty Twojej mami mnie rozwalają.... i te słowa nadające się do "wypikania" Nie ładnie ![]() ![]() No właśnie co jest z tymi uszkami i czapeczkami ? ![]() Wszyscy dookoła mi także o to zwracają uwagę, a jak pisała andziot jedno z drugim nie jest specjalnie powiązane... Cześć Mamunie ! Znów jestem szczęśliwa, Gabrysię wczoraj usypiałam 6 minut z zegarkiem w ręku ![]() Pobudkę zrobiła o 5.oo [od 22.30] a potem spałyśmy jeszcze do 9.45 Muszę powiedzieć, ze przy niej jestem bardziej wyspana aniżeli jak musiałam do pracy wstawać. Dzis mam dzien dobroci dla domu - posprzątałam kuchnię, łazienkę i zrobilam 2 prania. Mam kupę prasowania bo pakuję siebie na wyjazd do rodziców i męża na delegację. Kocham prasować jego koszule ![]() ![]() Malutka cały czas śpi w łóżeczku Idziemy dziś na bioderka SiLee i agnieszka_pe, doczytałam, że Wy też dzis macie USG więc kciuki trzymam za Wasze wyniki ![]()
#1074 |
Wtajemniczenie
|
aniutka_85 jestem w szoku
![]() Princi ![]() ![]() Upal macie nieziemski... wlasnie dlatego lubie Anglie latem. Optymalna temperatura ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Daisy oczywiscie ![]() ![]() ![]() a propos wtracania to uslyszalam kiedys takie zdanie, ze wszyscy na okolo i tak beda uwazac Ciebie za zla matke ![]()
#1075 |
Zakorzenienie
|
princi u nas też kupa ze śluzem (tudzież częściej śluz z kupą albo sam śluz
![]() ![]()
![]() |
#1076 |
Moderatoreska
|
Wiecie co nie wierzę w takie cuda, ale skusiłam się na http://mmo.pl/64-spodenki-odchudzajace-neoprenowe.html hehe ciekawe czy coś pomogą :P
Jak nie spróbuję to się nie przekonam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Wtajemniczenie
|
Eweska bardzo mozliwe. Neopran to taki sprytny material co wydusza z Ciebie pot. Ja jak chocilam na silownie to biegalam w pasie neoprenowym i zawsze mialam mega mokre spodenki, bo cieklo z brzucha
![]()
![]() |
#1078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1079 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Niestety nie udało nam się pójść wcześniej spać. Mała z nami 3 nockę i 3 raz poszła spać o 1 ![]() ![]() ![]() aga_pe, SiLee ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że i u nas się poprawi. Cytat:
![]() Twoja pociecha cudna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I współczuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A moje maleństwo kończy dzisiaj tydzień ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-13 o 13:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.