Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 18:48   #1111
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Gusiu, no to super, że Nadusia umie spać w łóżeczku a w ogóle masz piękny avatar

Tylko z tym pierwszym zaśnięciem nocnym mamy jeszcze problem.

Sąsiad, który mieszka nad nami nie odpowiedział dzisiaj nam "cześć". Tylko kiwnął głową ze srogą miną Chyba mu przeszkadza, że mała płacze do 1.

andziot bezpiecznej drogi

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:07   #1112
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Czy wiecie co robiłam wczoraj siedzialam i czytałam poczekalnie od pierwszego postu jak pisałam do daisy że mam skurcze . Aż do rozwiązania . Ale się uśmiałam i powzruszałam - super, że można do tego wrocić.

Z nowości:
byliśmy u tej pediatry w poniedziałek / wtorek - weszliśmy o 23.30, wyszliśmy o 0.30 . ale powiem Wam, że nigdy nie spotkałam lekarza który by tak kochał to co robi . Jakie ma podejście do rodziców ....bomba - wszystko mi wytłumaczyła wyczerpująco i "łopatologicznie". A jakie ma podejście do maluchów .

Świetna babka.

A Niuniu. Ma skazę białkową tak jak przypuszczałam (TZ miał), dlatego juz od jakiegoś czasu unikam nabiału i skóra jego wygląda całkiem ładnie, nie zdążył sie rumień zrobić. Niestety ja mam absolutny zakaz jeśc tego co od krowy i jej produktów , czekamy 3 tygodnie, jak będzie lepiej to super, jak nie to bebilon pepti nas czeka.

A okazalo się, że ulewanie, krztuszenie się, prężenie przy UU, płacz przez sen, budzenie się nagle z krzykiem i płaczem itp to własnie przez skaze. No i ma refluks . Dostaliśmy debridat, nutrion (ale jeszcze nie podalam bo ulewanie się ograniczyło) i vibrucol do podawania rano, ponieważ Niuniu od ok. 6.00 do ok. 8.00 (na szczeście z przerwami na sen) męczy sie z brzuszkiem.

Szkoda ze jak 3 tyg temu byłam w rejonie u pediatry nie spojrzał nawet na Szymonka bo mógłby okreslić że to skaza i dzis już bylyby 3 tygodnie i Niuniu by się tak nie męczył.

Co do bakterii w moczu to dopieroona mi powiedziała jak należy dziecko przygotować do tego, żeby zminimalizować ryzyko zabrudzenia próbki moczu. Dopiero teraz.

No i niestety ale mamy maść na siusiaka, należy smarować, żeby napletek się zaczął odklejac (baaaaaaaaaardzo delikatni), bo tam jest najczęściej "źródło" pozywienia dla bakterii i musze mu dokładnie myć po każdej kupie (czyli pod kranem - musze się nauczyć - o zgrozo).

No i to co tak ostatnio panikowałam o tej kamicy nerkowej i o tym, że mu w moczu wyszły fosforany - jednak miałam rację, ma tendencje (bo ja miałam kamienie w woreczku żółciowym) i już mu sie delikatnie piasek robi, ale póki co wysikuje.

No i śmieszna rzxecz: zwrócćie uwagę czy Wasze dzieciaczki mają w "rowku" przy pupie siwą plamkę - jesli tak to nawywa sie to plama mongolska i świadczy o korzeniach tatarskich . Szymonek ma .

Urósł od urodzenia 6cm (ma 64cm), waży 5565 - czyli jest w sam raz - wagę ma super a że dlugi to chudziutki się wydaje .

Mówie Wam - dobry neonatolog-pediatra to podstawa.

Musze zrobic paznokcie a potem Was spróbuję nadrobic.

Jutro powtarzamy usg głowy i nerek . błagam o kciuki.
Monia kciuki oczywiście są Szymonek słodziutko wygląda na brzuszku
Mam pytanko do Ciebie odnośnie tej skazy, bo ty nie tylko karmisz UU ale dokarmiasz też prawda?? Ze swojej diety wyeliminowalaś białko, ale w MM też jest czy się myle?? Pytam, boj a też u małej podejrzewałam skazę (wysypka, ulewa, krztusi się, niespokojnie śpi) i odstawiłam całkowicie nabiał - krostki się zmniejszyły, ale potem pomyślałam, że przecież w MM (my stosujemy Enfamil Ar) też jest białko i znowu nabiał jem, a wysypka się jakoś nie zwiększyła . Teraz nie wiem czy dobrze myślę...
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:27   #1113
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziewczyny, macie przepis na muffinki?
Moja Agatka ma - w czwartek do mnie przyjezdza na tydzien z malym http://kuchniaagaty.blogspot.com/sea...20i%20babeczki

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No dobra to jak już został temat chust poruszony to przyznam się, że w przypływie chwilowej chustowej nadgorliwości kupiłam sobie jeszcze jedną Mei Tai się chyba nazywa. Pewnie jutro do nas przyjdzie. Wydaje się, że łatwiej i szybciej będzie się w niej motać i przyda mi się taka do łażenia po CH. Ale ogólnie to przegięcie, kolejna gruba kasa na chustę poszła, normalnie nie mogłam spać przez to w nocy no ale tak się napaliłam no i poszło! Kliknęło się "kup teraz" i trzeba było zapłacić Mam nadzieję, że chociaż będę jej używać - często!
Daj linka do tej drugiej chusty, Ty zlosliwa, kuszaca malpo!

Cytat:

No i mimbi zniknęła widze, ale chyba na wies miala jechać ?
We wiosce je mimbi i wyngiel
http://www.youtube.com/watch?v=555FwDuncsc

Jest gicior. Mialam byc tu tylko na weekend ale po pierwsze pogoda, po drugie las, Misia grzeczna i ladnie spi, a ja nie jestem sama jak palec bo jest moj tatus i milion siedemset znajomych/cioć etc. wiec mam co robic, bo jezdze wozkiem od jednego domu do drugiego. Troche fiasko, bo wzielam dla siebie tylko kilka ubran, ale za to Miśka ma komplet, no a my nie dorobilismy sie pralki (w normalnym domu!) i piore u cioci - swoje i Misi razem w niebieskim Lenorze, chyba w ten sposob odzwyczaje sie od prania osobno i nadmiernego dbania o higiene. Misiek ma niestety problemy zeby pobyc sama ze soba, ucze sie nie nosic jej ciagle i dawac jej troche pomarudzic, co jest ciezkie w jej przypadku, bo ona od razu od dwoch piskow przechodzi do mega wrzasku jakby jej kto nogi urywal, no a potem sa lzy co mnie juz straszliwie rozklada na lopatki - zabieram sie kolejny dzien za Tracy, ale padam wykonczona, bo dodatkowo mamy kolki W kazdym razie jest superowo i w sobote to sobei nawet pojade do kosmetyczki na pedicure.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Co ile się wymienia smoczki? One się zużywają? Ja mam na razie 2 z aventa cały czas w użyciu i nie wiem, czy nie powinnam wymienić? Nie chodzi mi o większy rozmiar, tylko o to, czy to się zmienia tak jak szczoteczki do zębów co jakiś czas
.
Teoretycznie co miesiac, praktycznie - jak silikon sie robi matowy. Ja wlasnie zamowilam nowe Aventy i odbiore w dozie.

Cytat:

PS. GDZIE POZIOMA I MIMBI?
Ja w lesie, a ona nie. Poki co, bo potem bedziemy w lesie razem, ino nie wiadomo w ktorym.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wloski ufarbowane na ciemno. Nijaki kolor... mial byc ciemny blond jutro zobacze w swietle dziennym, ale chyba mi sie nie podoba
Pozioma i Mimbi chyba szukaja jeziora
Grunt ze nie masz kurczaka na glowie, ten kolor wywoluje porody Cos o tym wiesz.
Jezioro dalej nieznalezione...
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość

Moje dziecko ma przy brwiach taką suchą skórę i zółtawa jest i przy nosku też co to takiego?????????????????? ?????????//
To jest ciemieniucha moja droga. Moze byc nie tylko na glowie.
Cytat:
Pozioma i Mimbi juz nad tym jeziorem sa?
No o czekam na foty
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moria, powiem szczerze, że ciągle nie mam czasu wziąć się za znalezienie czegoś, nawet nie wiem, na co zwracać uwagę w takich miejscach Aktualnie jesteśmy na etapie wybierania jeziora, nad które pojedziemy, w drugiej kolejności nocleg
Przeca ja mowilam, co chce - spa z 5 zabiegami i sniadaniem, a jak sie nie uda spa z 5 zabiegami, to niech chociaz to sniadanie bedzie.

Uff, odlozylam dziecioka, wiec mam dwie rece - na szybko jedna pije kawe, druga jem babeczke z malinami, trzecia pisze na klawiaturze, a czwarta se cycnik poprawiam.
No kurde felek mam problem z tym trzymaniem na rekach, dzisiaj probowalam podnosic i odkladac - jest dokladnie to o czym pisala Kiara chyba - w pionie na ramieniu jest super, a jak tylko ją poziomuje, od razu ryk. Moze dzieci z kujawsko-pomorskiego maja taki wbudowany czujnik?

Boze obudzil sie maly ryczek. Czeka mnie pranie do zdjecia i naczynia do umycia (tu nie ma zmywarki!!! Ale to nie jest najgorsze - najgorsze jest, ze tu nie ma tez miejsca na zmywarke!!!), ubrania do ulozenia i sto milionow innych rzeczy.....

Klikajta w link ponizej, wyklikajta mi nagrody.

PS. Pisze do TZ smsa "spakuj Pampersy 2-3".
Jakbyscie to skumaly? Spakuj Pampersy rozmiar 2 i 3, tak jak myslalam? Bo on mi spakowal ... cala paczke Pampersow 1 ("w sumie sie zastanawialem po co Ci dwie czy trzy sztuki, wiec spakowalem cala paczke"). Alez uczynny nie?

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-07-13 o 19:31
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:32   #1114
mamaoptymistka
Zadomowienie

kasia1361, Klaterina, ddaaiissyy, 82anusia dziękuje w imieniu Franusia.

Moniqac Twój synuś cud miód i orzeszki . W jakim mieście przyjmuje ten lekarz???? Czy to jest Pani doktor?
Stary 2011-07-13, 19:46   #1115
moria44
Wtajemniczenie

Kutwa no nie nadrobię Jakiś szczyt marudzenia mamy
Po kąpieli dziecię mi się darło jak opętane, że niby już taaaaka głodna a teraz je jak za karę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:50   #1116
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
=moria44;28106528

Dziewczynki, kiedy planujecie przerzucić szkraby do spacerówki?
niedawno pytalam o to samo na forum,
wlasnie gondolka nam sie robi przymalawa i chyba w sierpniu zmienimy na spacerowke, rozklada sie na plasko, nie ejst kubelkowa.
co do fotelika to ja norbiego trzymam w nim co dzien, bo ciagle gdzies mi towarzyszy, do tego na szybkich zakupach nie przekladam go do gondoli, na spacerach jest w gondoli i podoba mu sie, nie ma takiego parcia jak dominik na to zeby widziec wiecej. chociaz od kilku dni podkurcza nozki i rece i podnosi glowe jak lezy na plecach
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no własnie nie wiem co to za zafajdana farmaceutka. ale tż mówił ze to jakas stara raszpla, pewnie stara panna bezdzietna i nie wie co to kolka. jeszcze rozumiem jakby to był jakiś na sterydach, albo no nie wiem jakis z wieloma skutkami ubovcznymi to spoko moze nie wydac, ale czopki homeopatyczne ktore w polowie aptek są bez recepty?
mnie kurde nie ten krem z eveline w ogole njie grzeje...
bynajmniej przez kilka dni nie bede sie smarować bo bym chyba skóre zdrapaałaa. po solarium jestem bordowa.

[/COLOR]apropo rad mam i ciotek to was wszystkie przebije
bo NAJLEPSZA RADA NA CAŁYM ŚWIECIE JAKA USŁYSZAŁAM:

"może masz na zimny pokarm w piersiach i dlatego robi zieloną kupę to gorącą pieluche musisz przed karmieniem położyć na piersi"

teraz możecie wszystkie zemdleć z wrażenia
grazin, zapomnialam ci odpisac ostatnio
uwazam ze czesto lekarze niepotrzebnie strasza rodzicow, przedstawiajac jakies najgorsze wizje co do dzieci, na pewno sebek jest zdrowy

co do aparatu, nie dziwie ci sie ze jestes wkurzona, my wymienialismy w calym naszym zyciu 4 aparaty , z czego jeden spadl mi na chodnik, poszlam go reklamowac, chcieli wymienic, ale juz nie robili tego modelu i oddali kase

co do tych porad to MASZ RACJE- NIC ZIMNEGO MLEKA W PIERSIACH NIE PRZEBIJE

P.S. KTO JEST AUTOREM TEGO STWIERDZENIA?
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nasze babcie też ciągle się pytają czy czapki nia powinna mieć (wczoraj teściowa do mnie: a to ucho takie odkryte ma być ?? )
ale znają już moje zdanie i jakoś trawią Gabrysie z gołym łebkiem
u mnie tez sie przyzwyczaily
Cytat:
Idziemy dziś na bioderka
SiLee i agnieszka_pe, doczytałam, że Wy też dzis macie USG więc kciuki trzymam za Wasze wyniki

a jak u was z bioderkami? moze cos mi umknelo jak pisalas?

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzień dobry

aga_pe, SiLee za usg bioderek

A moje maleństwo kończy dzisiaj tydzień
za caaaly tydzien
za kciuki
Cytat:
Dzień dobry.

byliśmy u tej pediatry w poniedziałek / wtorek - weszliśmy o 23.30, wyszliśmy o 0.30 . ale powiem Wam, że nigdy nie spotkałam lekarza który by tak kochał to co robi . Jakie ma podejście do rodziców ....bomba - wszystko mi wytłumaczyła wyczerpująco i "łopatologicznie". A jakie ma podejście do maluchów .

Świetna babka.

Urósł od urodzenia 6cm (ma 64cm), waży 5565 - czyli jest w sam raz - wagę ma super a że dlugi to chudziutki się wydaje .

Mówie Wam - dobry neonatolog-pediatra to podstawa.

Jutro powtarzamy usg głowy i nerek . błagam o kciuki.
kciuki sa dla was i to taaaaakie duze!
super ze trafiliscie na takiego pediatre, kurde, nie ma jak to dokladny "przeglad" dzieciaczka

jaki duuuuzy szymus!
Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
nie wiem co u Twojego synka z węzłami jest nie tak, ale u mnie córka ma praktycznie cały czas powiększone i widoczne, wystarczy, że ma katar to węzły już na wierzchu. Po drugie Maja jest dość drobna, a podobno u takich drobin czasem węzły są widoczne. W związku z tymi węzłami chodzimy do hematologa mniej więcej co 4 miesiące na kontrolę. Na szczęście nic się nie dzieje jak na razie. Trzymam kciuki by u Was też tak było.
dzieeeeeeekuje ci bardzo za wypowiedz,
tak w skrocie o domi:
-mial od zawsze widoczny, zauwazlylismy jak mial niecaly rok
-bacznie obserwowalismy go
-ostatnio mu sie powiekszyl znacznie, mysle ze gdzies jest jeszcze raz taki jak byl, mega widoczny
- domi tez jest drobny, ma 5lat, 109cm i schudl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wazyl ok 17kg, a dzisiaj go wazylam i ma 15,9kg w ciuchach, jest bardzo drobny

widzisz, nas zlewaja, bagatelizuja problem, ledwo co wynegocjowalam glupia morfo i rozmaz! hemoglobina mu spadla, mial 16 a teraz ma 12,
o rozmazie pisalam, pojde jutro albo w pt z wynikami i zobaczymy co dalej.
bardzo bym chciala zeby ktos go gruntownie przebadal.
jeszcze musze norbiego wziasc do alergologa i na echo serduszka- padne na ryj w tych przychodniach
Cytat:
Aga.M - chciałam Ci powiedzieć, że zakupiłam ten ochranicz z Ikei - o rany......... przecież nie mogę Niuńka uśpić w łóżeczku, tak się śmieje do tych zwierzatek ze masakra . Dzięki Tobie sprawiliśmy mui ogromną radość - już wiem jak ważne jest kolorowe łóżeczko dla bobaska, więc dziękuje .

I uczymy sie spac na brzuszku .
ooo nasza ulubiona pozycja, sliczny ten ochraniacz
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
ale Wam zazdroszcze tych przespanych nocy ...

Dziekuje wszystkim za kciuki ale niestety z bioderkami tak srednio ;/ lewe jest jakies "slabsze" jak uginal nozki to prawe tak ladnie sie uginalo a lewa nozka nie chciala tak jak powninna. musze teraz bardzo szeroko pieluchowac nosic na raczkach w rozkroku i czesciach ukladac na brzuszku. Ech .. za miesiac na kontrole.
kurcze, a myslalam o was,
na pewno na kolejnej bedzie juz ok, u nas na pierwszej tez bylo cos neiteges
Cytat:
jedziemy niedługo do domku w końcu
prawie już spakowani ...
jeszcze kąpiel, kolacja i w drogę

mam nadzieję tylko, że Gabrysia po przyjeździe nie stwierdzi że jest dzień i chce się bawić
pewnie będą ją musiała nadprogramowo nakarmić ... bo się obudzi w domu ...

odezwę się już z domu
szczesliwej podrozy andziotku

kochane,
bioderka ok WIEC DZIEKI ZA WSZYSTKIE KCIUKI

jestem mega padnieta,
moje slodziuchne malenstwo malo spalo, teraz podrywa mnie na usmiech ze swojego fotelika wypasnego w ktorym zrobil kupe przed chwila

nie wiem o co kaman??
z jeden kupy dziennie zrobily sie 3-4

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-07-13 o 19:58
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:04   #1117
mamaoptymistka
Zadomowienie

Moja dzidzia dziś wiele razy się uśmiechała to chyba taki prezencik dla mamusi
Czytam na temat skoków rozwojowych i pierwszy przypada na 5 tygodni, czyżby te płacze i niepokój to własnie był u nas skok. W poniedziałek zaczęliśmy 5 tydzień a Franio był przenoszony trzy dni czyżby???????????
Dziś jest spokojniejszy, oby tak już zostało.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-13 o 20:09
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:10   #1118
Paulizia
Wtajemniczenie

martynka89 oj to nie wiem co to bylo.

Moria

Andziot szczesliwej i szerokiej drogi i oczywiscie dajcie znac jak dojedziecie

Moria, Mimbi tez mysle o chuscie, ale boje sie ze nie bede miala pojecia jak ja wiazac

Mimbi bimbi nie mozna glosowac wiecej niz raz a faceci juz tacy sa moj wyczyscil malemu tylek chusteczkami na hemoroidy [bo bylo anal napisane ]
Stary 2011-07-13, 20:16   #1119
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
kasia1361, Klaterina, ddaaiissyy, 82anusia dziękuje w imieniu Franusia.
?
o jej, myslalam a zapomnialam naåpisac! najlepszego dla franka
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Moja Agatka ma - w czwartek do mnie przyjezdza na tydzien z malym http://kuchniaagaty.blogspot.com/sea...20i%20babeczki

PS. Pisze do TZ smsa "spakuj Pampersy 2-3".
Jakbyscie to skumaly? Spakuj Pampersy rozmiar 2 i 3, tak jak myslalam? Bo on mi spakowal ... cala paczke Pampersow 1 ("w sumie sie zastanawialem po co Ci dwie czy trzy sztuki, wiec spakowalem cala paczke"). Alez uczynny nie?

no tacy juz sa faceci zakreceni
Cytat:

Mimbi bimbi nie mozna glosowac wiecej niz raz a faceci juz tacy sa moj wyczyscil malemu tylek chusteczkami na hemoroidy [bo bylo anal napisane ]
hahaha dla twojego tz

moria udalo sie?
Stary 2011-07-13, 20:22   #1120
mamaoptymistka
Zadomowienie

agnieszka_pe25 dzięki.

Korzystam z wolnej chwili i uzupełniam kalendarz Franusia, od położnej dostałam kalendarz Nivea gdzie jest miejsce na opis każdego dnia. No a że miałam mało czasu to 4 dni mi umknęły. Piszę wszystko co ciekawsze a potem do albumu najważniejsze rzeczy przepisze.

Dziewczyny warto sobie założyć zeszycik dla dziecka i wpisywać tam jakie i kiedy choroby przechodził i jakie leki brał i z jakim skutkiem - bardzo się to może potem przydać.
Stary 2011-07-13, 20:27   #1121
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

kochane,
dzsiaj szukalam caly dzien
gdzie mozna kupic papierowe foremki do mufinkow?
widzialyscie moze w jakims markecie?
Stary 2011-07-13, 20:34   #1122
mamaoptymistka
Zadomowienie

aga pe http://allegro.pl/foremki-do-mufinek...667772123.html kurcze narobiłaś smaka może też zrobię jak będziesz miała chwilę to podaj proszę przepisy
Stary 2011-07-13, 20:40   #1123
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
aga pe http://allegro.pl/foremki-do-mufinek...667772123.html kurcze narobiłaś smaka może też zrobię jak będziesz miała chwilę to podaj proszę przepisy
kurcze ale potrzebuje do soboty wiec allegro odpada wlasnie bo nie zdarza przyjsc. troche za pozno sie wzielam za temat, ale nie sadzilam ze tak ciezko bedzie je znalezc!
tutaj link od mimbi
a wrzuce ci na priva jeszcze co mi dziewczyny po podsylaly
http://kuchniaagaty.blogspot.com/sea...20i%20babeczki
Stary 2011-07-13, 20:50   #1124
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
tutaj link od mimbi
a wrzuce ci na priva jeszcze co mi dziewczyny po podsylaly
http://kuchniaagaty.blogspot.com/sea...20i%20babeczki
dzięki
w tym linku od mimbi to cała masa tych przepisów te z jagodami wyglądają fajnie

aga pe a może w kauflandzie będą mieli, sprawdzałaś????
Stary 2011-07-13, 20:55   #1125
atiz
Rozeznanie

O bożżżżżżżżżeeeeeeeee mnie też te czapki wkurzają, ale jeszcze bardziej kwestia skarpetek, masakra.

grazin a w upały to może być za gorące mleko w piersiach? a jak się poparzy biedactwo??

aniutka_85 szacun wielki za cierpliwośc, ja to bym wybuchła przy takich tekstach - ok doczytałam widzę że jednak nie wytrzymałaś ibyła awantura

gusia najlepszego z okazji pierwszego jubileuszu !!

mamaoptymistka najlepszego dla niemowlaka

scio to moje dziecko ma przefajdane bo dzieńzazyna na rękach taty któy niesieja do lustra i mówi:" zobacz jaka piękna jesteś" - powiedział że dopóki ja uniesie na rękach to będzie tak robił, wyrośnie mi narcyz

paulizia fajna stronka mi pomogła, kieszonka to nasze ulubione wiązanie
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja

agnieszka_pe
w ikei np

My dziś prawie cały dzień poza domem byliśmy, dzidzia jest znów podróżniczką Jutro siłka bo dziś odpuściłam.
Dobra idę się kąpać bo cała płynę od tego gorąca i duchoty i potem męża pomęczę trochę swoją osobą.

Spokojnej i przespanej nocki.....

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:58   #1126
mamaoptymistka
Zadomowienie

atiz dzięki
No rzeczywiście w Ikea są http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00133038
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40133041
Stary 2011-07-13, 20:59   #1127
anula_81
Zakorzenienie

a u nas znowu wycie podczas karmienia, rozdzierajace, butelka poszlo 40 ml po zjedzeniu 5 minut z piersi i potem po wielkim wyciu dociumkala dalej....
ja ide spac, to nie na moje nerwy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:03   #1128
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a u nas znowu wycie podczas karmienia, rozdzierajace, butelka poszlo 40 ml po zjedzeniu 5 minut z piersi i potem po wielkim wyciu dociumkala dalej....
ja ide spac, to nie na moje nerwy
anulka, norbi je po 60, i to juz troche trwa. w dzien potrafi pic co 2h, co 3h nie ma reguly, nie moge mu tego uregulowac, ani wmusic wiecej mleka, wkurza sie, szarpie butle i tyle. na szczescie przybiera, takze czekamy co bedzie dalej

mamaoptymistka, atiz dzieki, do ikei mam ciut daleko kurde no, nie wiem co ja zrobie jak nie dostane do soboty
tz w pt wieczorem przyjezdza wiec o wypadzie do ikei moge zapomniec
Stary 2011-07-13, 21:06   #1129
matallewar
Zakorzenienie

Znów ciężki wieczór...

Myślałam nad tymi fotelikami... I w grę wchodzą: Chicco KEY 1 X-Plus, Maxi Cosi Priori, Maxi Cosi Tobi i Ramatti Venus.
Co sądzicie o tym ostatnim??
Tani... trochę się boję, że ZA TANI, ale mi się najbardziej podoba...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:20   #1130
mamaoptymistka
Zadomowienie

W takich przypadkach ja dzwonię do sprzedawcy z allegro i proszę o wysyłkę w tym samym dniu, płacę z allegro i jak jest priorytet to dostaniesz w piątek.
Stary 2011-07-13, 21:24   #1131
Paulizia
Wtajemniczenie

Atiz przekonalas mnie tym linkiem wlasnie kupuje chuste!
Stary 2011-07-13, 21:28   #1132
moria44
Wtajemniczenie

Zasnęła Zaraz pędzę spać bo już ledwo siedzę.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Kochane! Jestem wrakiem czlowieka!
princi kochana mogę Ciebie tylko mocno wirtualnie przytulić Bardzo mi przykro, że masz z Flavciem takie przeboje Pamiętam, że jakiś czas temu podobne stwierdzenie padło z moich ust a teraz już tego nie pamiętam To wszystko minie, na pewno! I w pamięci zostają i tak tylko te dobre chwile gdy maluszek się uśmiecha i gaworzy a tych ryków, stęków i nieprzespanych nocy się nie pamięta

anula Ja też przechodziłam z Igą podobną katorgę ale poddałam się po dwóch tygodniach ryku i skończyło się na butelce więc życzę Ci dużo siły bo wiem jakie to trudne karmić dziecko, które się buntuje i cały czas płacze przy UU

Cytat:
moria udalo sie?
Ciągle czekam na taki efekt jak u Ciebie Dziś były 3 serie no i przy pierwszej łapał przód, przy drugiej nic a przy trzeciej prawy bok i lekko przód więc postępy są. No i mam lekkie zakwasy ale nie wiem czy to przez spacerki czy przez pas

mimbi to jest właściwie nie chusta a nosidełko mei tai firmy Tuli śliiiiczne ale odsyłam Nie jest odpowiednie dla takich maluchów jak nasze Bardzo mi się podoba ale jak na moje oko nie ma szans nosić w nim dziecka poniżej 8-9 miesiąca życia

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:38   #1133
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aga.M - chciałam Ci powiedzieć, że zakupiłam ten ochranicz z Ikei - o rany......... przecież nie mogę Niuńka uśpić w łóżeczku, tak się śmieje do tych zwierzatek ze masakra . Dzięki Tobie sprawiliśmy mui ogromną radość - już wiem jak ważne jest kolorowe łóżeczko dla bobaska, więc dziękuje .

I uczymy sie spac na brzuszku .
ale slooodziak!

Cytat:
daisy moja po odbiciu to się rozbudza a krostki sudocremem możesz potraktować

agus ja też bez przerwy piorę
fajnie taka msza musiała wyglądać z taką ilością dzieciaczków

moniqac a mm podajecie dalej normalne ??? i dalej ten furagin macie brać ?? powtarzacie posiew ???
Szymonek pięknie rośnie
oczywiście za usg jutrzejsze !!!
U mnie właśnie łóżeczko musi być stonowane i spokojne, bo inaczej dziewuszki nie chciały w nich spać w ogóle, bo za bardzo je rozpraszały

82anusia to raczej nie przechwalenie, a po prostu dzieciątko rośnie i nie chce już tyle spać,a co robić jak nie spac - wisieć u mamusi na rączkach

Gabrysia sama zasnęła w łóżeczku
ciekawe na jak długo
dodam tylko że na plecach, więc prognozuję że max godzinka
no ale dobre i to
no zebys wiedziala a raczej widziala
masakra
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
siLLee u mnie tez wlasnie gora przeciekaja pieluchy i nie wazne w jakiej pozycji mala sie znajduje, wycieka i koniec. W nocy znowu niespodzianka byla i musialam przebierac. Jak tak dalej pojdzie to nie wyrobie z praniem. Przeszukalam wczoraj worek z ubrankami w akcie desperacji i znalazlam jeszcze kilka par malutkich bodziakow i spiochow, gdyby nie to, to chyba musialabym prac co drugi dzien.

agus ja wlasnie pampersy uzywam, do tej pory sprawdzaly sie bez zarzutu a teraz co chwile jakis "wyciek".

82anusia probuje dalej mala przystawiac ale ona nie jarzy o co chodzi. Chyba juz za bardzo sie przyzwyczaila do butelki. Dzisiaj w nocy kombinowalam z silikonowa nakladka na sutki i zaciagnela ta nakladke, chwile pociumkala a za moment byl jeden wielki wrzask i musialam szybko zrobic jej MM bo zanim bym mleko sciagnela to cale osiedle by stalo na bacznosc.

Dzisiaj znowu mialam "wizytacje". Mala wazy juz (albo dopiero) 3850g. Najbardziej zdziwilo mnie, ze na dlugosc nie urosla ani jednego centymetra, nadal ma 52 tak jak przy urodzeniu a wydaje sie taka wielka. Ale juz wiem, ze to dlatego, ze wczesniej miala nozki podkurczone a teraz rozprostowuje i dlatego wydaje sie taka duza. No i nastepna pani dzisiaj stwierdzila, ze moja corka bedzie pianistka bo ma bardzo dlugie paluszki

W ogole nie wiem co jest nie tak, ale mala od wczoraj zwraca MM za kazdym razem. Wczesniej jej sie to nie zdarzalo a wczoraj dostala MM 2 razy i 2 razy zwrocila. Co prawda nie duzo ale troche z niej chlusnelo.

Co do kladzenia na brzuszku, to ja sie boje moja mala tak polozyc.
moze twoja corka poprostu robi duuuze kupy i duuuzo sika, skoro duzo je
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Szukam nazwy srodka, ktory podawali mi jako znieczulenie do porodu. Przekopalam juz chyba pol internetu i nie moge tego znalezc. Wszedzie pisza tylko o ZZO, gazie, jakis zastrzykach domiesniowych i dozylnych a ja mialam znieczulenie w pompie, ktore sama sobie dozowalam i nigdzie nie moge znalezc co to bylo. Moze, ktoras z was wie co to moglo byc?
DOLARGAN
ja to dostalam
i bynajmniej to nie znieczulaa otumania i oglupia
Cytat:
kochane,
dzsiaj szukalam caly dzien
gdzie mozna kupic papierowe foremki do mufinkow?
widzialyscie moze w jakims markecie?
intermarche, tesco, allegro
Stary 2011-07-13, 21:40   #1134
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Znów ciężki wieczór...

Myślałam nad tymi fotelikami... I w grę wchodzą: Chicco KEY 1 X-Plus, Maxi Cosi Priori, Maxi Cosi Tobi i Ramatti Venus.
Co sądzicie o tym ostatnim??
Tani... trochę się boję, że ZA TANI, ale mi się najbardziej podoba...
link mi sie nie otwieral, ale jak wklepalam w neta to wyskoczylo mi jako pierwsze cos takeigo: http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,4...otelikiem.html

nieslyszalam nigdy o tym foteliku

Cytat:

Ciągle czekam na taki efekt jak u Ciebie Dziś były 3 serie no i przy pierwszej łapał przód, przy drugiej nic a przy trzeciej prawy bok i lekko przód więc postępy są. No i mam lekkie zakwasy ale nie wiem czy to przez spacerki czy przez pas
aha, to sie ciesze
jak masz zakwasy na brzusiu to od pasa, chociaz jak za nisko zakladalam to w udach tez mialam
a ja dzisiaj zdycham,
zrobilam sobie wolne od pasa i biegania.
tylko bankami masiu masiu
Stary 2011-07-13, 21:41   #1135
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniqac a mm podajecie dalej normalne ??? i dalej ten furagin macie brać ?? powtarzacie posiew ???
Szymonek pięknie rośnie
oczywiście za usg jutrzejsze !!!
U mnie właśnie łóżeczko musi być stonowane i spokojne, bo inaczej dziewuszki nie chciały w nich spać w ogóle, bo za bardzo je rozpraszały
.
mm .... coraz mniej (odpukać tuf tuf tuf) nie chce zapeszyć, wczoraj na 5 karmień w ciągu dnia tylko 2 razy . mam nadzieję, że jak mu sie brzuszek uspokoi to nie będzie tak szybko denerwował się na UU. dzisiaj za to aż 4 razy było mm . furagin powinnam podawać do jutra, ale już mu wczoraj nie dawałam, mocz poszedł, ale nie był "zdezynfekowany" Szymonek jak mówiła ta pediatra, więc pewnie będa bakterie , ale zrobię prywatnie powtórkę i porządnie go wymyję .

wizyta w rejonie w następną środę - szczepionka i wtedy pokaże wyniki badań i będziemy mysleć co dalej.

własnie - jego tez rozpraszało, ale tak sie do nich uśmiechał, że aż mi szkoda było mu zasłaniać.

gusiagatko .
a Nadunia przesliczna żeby szybko doszła do siebie. i Ty też .

anulla .

daisulka , ale to takie przyjemne poczytać to wszystko co pisałyście, już tak na spokojnie, jesteście cudowne. naprawdę było mi bardzo przyjemnie .
pani doktor rules .
a jak nadgarstki? teściowie raczyli się zminić ? ale Ci Gabrynia super spi w nocy.

saniulka miło, że ktoś o mnie myśli .
ja tez uwielbiam jak ktoś mi daje swoje "dobre rady" .

Klaterina , to ciepło wszystkim nam daje popalić.

Paulizia , najważniejsze, że wiemy w końcu o co chodzi.

SiLLee - ułoży sie jeszcze bioderko .

andziotku szczęśliwej podróży do domku.

Grazin, ściąga się odrobinkę sam czubek (a może i więcej ale ja się tak bardzo boje mu ruszać - a pani pediatra powiedziała : "niech się pani nie boi ściąga się tak samo "), ale trzeba mu ściągnąć do końca i wyczyścić, najczęściej jak dzieciak (chłopak) ma bakterie w moczu to własnie tam się chowają te zarazki. oby tak było, a nic powazniejszego. jutro obczaimy nerki i mam nadzieję, że się nie pogorszyły.

Dziewczonka
. tak dokarmiam i tak, w mm tez jest, dlatego mnie pediatra pytała mnie ile dziennie je mm. powiedziałam że ok 4 razy po 3-4 miarki (czasem mniej - wczoraj tylko 2 razy jadł odrobinę), dlatego skoro jest tak "mało" mm próbujemy najpierw diete bezmleczną u mnie. może to wystarczy i nie trzeba będzie dawać bezmlecznego mm: bebilonu pepti.
pewnie gdybym więcej karmiła mm to dała by od razu bezmleczne mm.
narazie czekamy 3 tyg na jakies efekty, ale objawy ma takie same jak u Was. jak sie nie powiększa wysypka i aleństwo nie jest bardziej niespokojne, czy inne objawy się nie powiększyły to powoli możesz chyba wprowadzac nabiał. trzeba patrzeć na maleństwa.

mamaoptymistka
Twoi chłopacy to niezłe ciacha też .
tak, pani doktor i przyjmuje w Katowicach.
to może być skok .

aga_pe , Szymonek niestety tej pozycji nie uznaje. no chyba, że na moim brzuszku .
za bioderka .

Paulizia
boski TZ ... uśmialiśmy się z TZtem z tego "anala" .

anula wiem co znaczy nerw i wrzask przy cycu. ściśkam.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:43   #1136
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
intermarche, tesco, allegro
w inter nie bylo, w tesco siliconowe.
Stary 2011-07-13, 21:43   #1137
anula_81
Zakorzenienie

Teraz wylam pod prysznicem..nie wiem czmeu taka ambitna jestem no i chcialabym ta moja wykarmic tylko piersia, taki mam na to fokus, moze ona nie jest taka glodna po kapieli? moze powinnam ja polozyc spac i poczekac dopiero jak zglodnieje??
bo je z tej piersi pierwsze 3-4 minuty i dopiero wycie
a z butelki jednak pociagnie wiecej i potem pociumka jeszcze piers ale to zeby zasnac.
wiem, ze 1 raz dziennie butelka ze sztucznym mlekiem to nic strasznego bo w ciagu dnia ostatnio nie jest zle i nie wyje, ale i tak psychicznie nie daje sobie z tym rady, serio, po takim karmieniu jestem wrakiem czlowieka.

Cytat:
anulka, norbi je po 60, i to juz troche trwa. w dzien potrafi pic co 2h, co 3h nie ma reguly, nie moge mu tego uregulowac, ani wmusic wiecej mleka, wkurza sie, szarpie butle i tyle. na szczescie przybiera, takze czekamy co bedzie dalej
Moja Zosia tez ladnie przybiera ale to wieczorne karmienie...jak jej nei nakarmie to obudzi mi sie za godzine pewnie, kurcze sama nie wiem czy dobrze robie z ta butelka, w koncu pozostale razy je tylko piers masakra zmeczona jestem mysleniem o tym i tymi karmieniami, placze zawsze po tym karmieniu a potem sie wyzywam na TZcie

Cytat:

anula Ja też przechodziłam z Igą podobną katorgę ale poddałam się po dwóch tygodniach ryku i skończyło się na butelce więc życzę Ci dużo siły bo wiem jakie to trudne karmić dziecko, które się buntuje i cały czas płacze przy UU
ja w ciagu dnia ostatnio jakos sobie radze i dzisiaj w sumie w ogole nie plakala tylko ten wieczor, po kapieli, wydaje mi sie ze jest glodna, bo szuka cycka zawsze i jak sie przyssie to te pierwsze 3-4 minuty je jak wariatka a potem wycie.
najgorsze ze wszystkie moje kolezanki tu karmily tylko piersia i to nawet 8 miesiecy, i mnie jest tak zle z tym,ze ja nie umiem , i nawet ta jedna butelka dziennie mnie boli

przepraszam, ze was nie doczytuje ale nie mam sily po tych wieczorach.
dziekuje wam za wsparcie kochane

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:44   #1138
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
w inter nie bylo, w tesco siliconowe.
łoooj
to chyba all ci zostaje
Stary 2011-07-13, 21:45   #1139
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale slooodziak!
.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:53   #1140
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
.
a dziekuje kochana

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości