|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Tylko z tym pierwszym zaśnięciem nocnym mamy jeszcze problem. Sąsiad, który mieszka nad nami nie odpowiedział dzisiaj nam "cześć". Tylko kiwnął głową ze srogą miną Chyba mu przeszkadza, że mała płacze do 1.andziot bezpiecznej drogi |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Szymonek słodziutko wygląda na brzuszku Mam pytanko do Ciebie odnośnie tej skazy, bo ty nie tylko karmisz UU ale dokarmiasz też prawda?? Ze swojej diety wyeliminowalaś białko, ale w MM też jest czy się myle?? Pytam, boj a też u małej podejrzewałam skazę (wysypka, ulewa, krztusi się, niespokojnie śpi) i odstawiłam całkowicie nabiał - krostki się zmniejszyły, ale potem pomyślałam, że przecież w MM (my stosujemy Enfamil Ar) też jest białko i znowu nabiał jem, a wysypka się jakoś nie zwiększyła . Teraz nie wiem czy dobrze myślę...
|
|
|
#1113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moja Agatka ma - w czwartek do mnie przyjezdza na tydzien z malym http://kuchniaagaty.blogspot.com/sea...20i%20babeczki
Cytat:
We wiosce je mimbi i wyngiel http://www.youtube.com/watch?v=555FwDuncsc ![]() Jest gicior. Mialam byc tu tylko na weekend ale po pierwsze pogoda, po drugie las, Misia grzeczna i ladnie spi, a ja nie jestem sama jak palec bo jest moj tatus i milion siedemset znajomych/cioć etc. wiec mam co robic, bo jezdze wozkiem od jednego domu do drugiego. Troche fiasko, bo wzielam dla siebie tylko kilka ubran, ale za to Miśka ma komplet, no a my nie dorobilismy sie pralki (w normalnym domu!) i piore u cioci - swoje i Misi razem w niebieskim Lenorze, chyba w ten sposob odzwyczaje sie od prania osobno i nadmiernego dbania o higiene. Misiek ma niestety problemy zeby pobyc sama ze soba, ucze sie nie nosic jej ciagle i dawac jej troche pomarudzic, co jest ciezkie w jej przypadku, bo ona od razu od dwoch piskow przechodzi do mega wrzasku jakby jej kto nogi urywal, no a potem sa lzy co mnie juz straszliwie rozklada na lopatki - zabieram sie kolejny dzien za Tracy, ale padam wykonczona, bo dodatkowo mamy kolki W kazdym razie jest superowo i w sobote to sobei nawet pojade do kosmetyczki na pedicure.Cytat:
Ja w lesie, a ona nie. Poki co, bo potem bedziemy w lesie razem, ino nie wiadomo w ktorym. Cytat:
Cos o tym wiesz. Jezioro dalej nieznalezione... Cytat:
Cytat:
Uff, odlozylam dziecioka, wiec mam dwie rece - na szybko jedna pije kawe, druga jem babeczke z malinami, trzecia pisze na klawiaturze, a czwarta se cycnik poprawiam. No kurde felek mam problem z tym trzymaniem na rekach, dzisiaj probowalam podnosic i odkladac - jest dokladnie to o czym pisala Kiara chyba - w pionie na ramieniu jest super, a jak tylko ją poziomuje, od razu ryk. Moze dzieci z kujawsko-pomorskiego maja taki wbudowany czujnik? Boze obudzil sie maly ryczek. Czeka mnie pranie do zdjecia i naczynia do umycia (tu nie ma zmywarki!!! Ale to nie jest najgorsze - najgorsze jest, ze tu nie ma tez miejsca na zmywarke!!!), ubrania do ulozenia i sto milionow innych rzeczy..... Klikajta w link ponizej, wyklikajta mi nagrody. PS. Pisze do TZ smsa "spakuj Pampersy 2-3". Jakbyscie to skumaly? Spakuj Pampersy rozmiar 2 i 3, tak jak myslalam? Bo on mi spakowal ... cala paczke Pampersow 1 ("w sumie sie zastanawialem po co Ci dwie czy trzy sztuki, wiec spakowalem cala paczke"). Alez uczynny nie? Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-07-13 o 19:31 |
|||||
|
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
kasia1361, Klaterina, ddaaiissyy, 82anusia dziękuje w imieniu Franusia.
Moniqac Twój synuś cud miód i orzeszki
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
Kutwa no nie nadrobię
Po kąpieli dziecię mi się darło jak opętane, że niby już taaaaka głodna a teraz je jak za karę
|
#1116 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie gondolka nam sie robi przymalawa i chyba w sierpniu zmienimy na spacerowke, rozklada sie na plasko, nie ejst kubelkowa. co do fotelika to ja norbiego trzymam w nim co dzien, bo ciagle gdzies mi towarzyszy , do tego na szybkich zakupach nie przekladam go do gondoli, na spacerach jest w gondoli i podoba mu sie, nie ma takiego parcia jak dominik na to zeby widziec wiecej. chociaz od kilku dni podkurcza nozki i rece i podnosi glowe jak lezy na plecach![]() Cytat:
uwazam ze czesto lekarze niepotrzebnie strasza rodzicow, przedstawiajac jakies najgorsze wizje co do dzieci, na pewno sebek jest zdrowy co do aparatu, nie dziwie ci sie ze jestes wkurzona, my wymienialismy w calym naszym zyciu 4 aparaty , z czego jeden spadl mi na chodnik, poszlam go reklamowac, chcieli wymienic, ale juz nie robili tego modelu i oddali kase ![]() co do tych porad to MASZ RACJE- NIC ZIMNEGO MLEKA W PIERSIACH NIE PRZEBIJE ![]() P.S. KTO JEST AUTOREM TEGO STWIERDZENIA? Cytat:
Cytat:
a jak u was z bioderkami? moze cos mi umknelo jak pisalas? Cytat:
za caaaly tydzien ![]() Cytat:
super ze trafiliscie na takiego pediatre, kurde, nie ma jak to dokladny "przeglad" dzieciaczka jaki duuuuzy szymus! Cytat:
tak w skrocie o domi: -mial od zawsze widoczny, zauwazlylismy jak mial niecaly rok -bacznie obserwowalismy go -ostatnio mu sie powiekszyl znacznie, mysle ze gdzies jest jeszcze raz taki jak byl, mega widoczny - domi tez jest drobny, ma 5lat, 109cm i schudl!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() wazyl ok 17kg, a dzisiaj go wazylam i ma 15,9kg w ciuchach, jest bardzo drobny widzisz, nas zlewaja, bagatelizuja problem, ledwo co wynegocjowalam glupia morfo i rozmaz! hemoglobina mu spadla, mial 16 a teraz ma 12, o rozmazie pisalam, pojde jutro albo w pt z wynikami i zobaczymy co dalej. bardzo bym chciala zeby ktos go gruntownie przebadal. ![]() jeszcze musze norbiego wziasc do alergologa i na echo serduszka- padne na ryj w tych przychodniach Cytat:
ooo nasza ulubiona pozycja, sliczny ten ochraniaczCytat:
na pewno na kolejnej bedzie juz ok, u nas na pierwszej tez bylo cos neiteges Cytat:
kochane, bioderka ok WIEC DZIEKI ZA WSZYSTKIE KCIUKI jestem mega padnieta, moje slodziuchne malenstwo malo spalo, teraz podrywa mnie na usmiech ze swojego fotelika wypasnego w ktorym zrobil kupe przed chwila ![]() nie wiem o co kaman?? z jeden kupy dziennie zrobily sie 3-4
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-07-13 o 19:58 |
||||||||||
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzidzia dziś wiele razy się uśmiechała to chyba taki prezencik dla mamusi
![]() Czytam na temat skoków rozwojowych i pierwszy przypada na 5 tygodni, czyżby te płacze i niepokój to własnie był u nas skok. W poniedziałek zaczęliśmy 5 tydzień a Franio był przenoszony trzy dni czyżby??????????? Dziś jest spokojniejszy, oby tak już zostało.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-13 o 20:09 |
|
|
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
martynka89 oj to nie wiem co to bylo.
Moria Andziot szczesliwej i szerokiej drogi i oczywiscie dajcie znac jak dojedziecie ![]() Moria, Mimbi tez mysle o chuscie, ale boje sie ze nie bede miala pojecia jak ja wiazac ![]() Mimbi bimbi nie mozna glosowac wiecej niz raz a faceci juz tacy sa
|
#1119 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla twojego tzmoria udalo sie?
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka_pe25 dzięki.
Korzystam z wolnej chwili i uzupełniam kalendarz Franusia, od położnej dostałam kalendarz Nivea gdzie jest miejsce na opis każdego dnia. No a że miałam mało czasu to 4 dni mi umknęły. Piszę wszystko co ciekawsze a potem do albumu najważniejsze rzeczy przepisze. Dziewczyny warto sobie założyć zeszycik dla dziecka i wpisywać tam jakie i kiedy choroby przechodził i jakie leki brał i z jakim skutkiem - bardzo się to może potem przydać.
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane,
dzsiaj szukalam caly dzien gdzie mozna kupic papierowe foremki do mufinkow? widzialyscie moze w jakims markecie?
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
aga pe http://allegro.pl/foremki-do-mufinek...667772123.html kurcze narobiłaś smaka może też zrobię jak będziesz miała chwilę to podaj proszę przepisy
|
#1123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj link od mimbi a wrzuce ci na priva jeszcze co mi dziewczyny po podsylaly http://kuchniaagaty.blogspot.com/sea...20i%20babeczki
|
|
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tym linku od mimbi to cała masa tych przepisów te z jagodami wyglądają fajnie aga pe a może w kauflandzie będą mieli, sprawdzałaś????
|
|
#1125 |
|
Rozeznanie
|
O bożżżżżżżżżeeeeeeeee mnie też te czapki wkurzają, ale jeszcze bardziej kwestia skarpetek, masakra.
grazin a w upały to może być za gorące mleko w piersiach? a jak się poparzy biedactwo?? aniutka_85 szacun wielki za cierpliwośc, ja to bym wybuchła przy takich tekstach - ok doczytałam widzę że jednak nie wytrzymałaś ibyła awanturagusia najlepszego z okazji pierwszego jubileuszu !! mamaoptymistka najlepszego dla niemowlaka scio to moje dziecko ma przefajdane bo dzieńzazyna na rękach taty któy niesieja do lustra i mówi:" zobacz jaka piękna jesteś" - powiedział że dopóki ja uniesie na rękach to będzie tak robił, wyrośnie mi narcyz ![]() paulizia fajna stronka mi pomogła, kieszonka to nasze ulubione wiązanie http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja agnieszka_pe w ikei np ![]() My dziś prawie cały dzień poza domem byliśmy, dzidzia jest znów podróżniczką Jutro siłka bo dziś odpuściłam. Dobra idę się kąpać bo cała płynę od tego gorąca i duchoty i potem męża pomęczę trochę swoją osobą. Spokojnej i przespanej nocki.....
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
atiz dzięki
No rzeczywiście w Ikea są http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00133038 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40133041
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas znowu wycie podczas karmienia, rozdzierajace, butelka poszlo 40 ml po zjedzeniu 5 minut z piersi i potem po wielkim wyciu dociumkala dalej....
ja ide spac, to nie na moje nerwy
|
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamaoptymistka, atiz dzieki, do ikei mam ciut daleko kurde no, nie wiem co ja zrobie jak nie dostane do soboty ![]() tz w pt wieczorem przyjezdza wiec o wypadzie do ikei moge zapomniec
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Znów ciężki wieczór...
Myślałam nad tymi fotelikami... I w grę wchodzą: Chicco KEY 1 X-Plus, Maxi Cosi Priori, Maxi Cosi Tobi i Ramatti Venus. Co sądzicie o tym ostatnim?? Tani... trochę się boję, że ZA TANI, ale mi się najbardziej podoba...
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
W takich przypadkach ja dzwonię do sprzedawcy z allegro i proszę o wysyłkę w tym samym dniu, płacę z allegro i jak jest priorytet to dostaniesz w piątek.
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
Atiz przekonalas mnie tym linkiem
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Zasnęła
Zaraz pędzę spać bo już ledwo siedzę.princi kochana mogę Ciebie tylko mocno wirtualnie przytulić Pamiętam, że jakiś czas temu podobne stwierdzenie padło z moich ust a teraz już tego nie pamiętam anula ![]() Ciągle czekam na taki efekt jak u Ciebie Dziś były 3 serie no i przy pierwszej łapał przód, przy drugiej nic a przy trzeciej prawy bok i lekko przód więc postępy są. No i mam lekkie zakwasy ale nie wiem czy to przez spacerki czy przez pas ![]() mimbi to jest właściwie nie chusta a nosidełko mei tai firmy Tuli śliiiiczne ale odsyłam Nie jest odpowiednie dla takich maluchów jak nasze
|
#1133 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a raczej widziala![]() masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja to dostalam i bynajmniej to nie znieczulaa otumania i oglupia ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieslyszalam nigdy o tym foteliku Cytat:
![]() jak masz zakwasy na brzusiu to od pasa, chociaz jak za nisko zakladalam to w udach tez mialam ![]() a ja dzisiaj zdycham, zrobilam sobie wolne od pasa i biegania. tylko bankami masiu masiu
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.mm .... coraz mniej . furagin powinnam podawać do jutra, ale już mu wczoraj nie dawałam, mocz poszedł, ale nie był "zdezynfekowany" Szymonek jak mówiła ta pediatra, więc pewnie będa bakterie , ale zrobię prywatnie powtórkę i porządnie go wymyję .wizyta w rejonie w następną środę - szczepionka i wtedy pokaże wyniki badań i będziemy mysleć co dalej. własnie - jego tez rozpraszało, ale tak sie do nich uśmiechał, że aż mi szkoda było mu zasłaniać. gusiagatko .a Nadunia przesliczna żeby szybko doszła do siebie. i Ty też .anulla .daisulka , ale to takie przyjemne poczytać to wszystko co pisałyście, już tak na spokojnie, jesteście cudowne. naprawdę było mi bardzo przyjemnie .pani doktor rules .a jak nadgarstki? teściowie raczyli się zminić ? ale Ci Gabrynia super spi w nocy.saniulka miło, że ktoś o mnie myśli .ja tez uwielbiam jak ktoś mi daje swoje "dobre rady" Klaterina , to ciepło wszystkim nam daje popalić.Paulizia , najważniejsze, że wiemy w końcu o co chodzi.SiLLee - ułoży sie jeszcze bioderko .andziotku szczęśliwej podróży do domku. Grazin, ściąga się odrobinkę sam czubek (a może i więcej ale ja się tak bardzo boje mu ruszać - a pani pediatra powiedziała : "niech się pani nie boi ściąga się tak samo "), ale trzeba mu ściągnąć do końca i wyczyścić, najczęściej jak dzieciak (chłopak) ma bakterie w moczu to własnie tam się chowają te zarazki. oby tak było, a nic powazniejszego. jutro obczaimy nerki i mam nadzieję, że się nie pogorszyły.Dziewczonka . tak dokarmiam i tak, w mm tez jest, dlatego mnie pediatra pytała mnie ile dziennie je mm. powiedziałam że ok 4 razy po 3-4 miarki (czasem mniej - wczoraj tylko 2 razy jadł odrobinę), dlatego skoro jest tak "mało" mm próbujemy najpierw diete bezmleczną u mnie. może to wystarczy i nie trzeba będzie dawać bezmlecznego mm: bebilonu pepti.pewnie gdybym więcej karmiła mm to dała by od razu bezmleczne mm. narazie czekamy 3 tyg na jakies efekty, ale objawy ma takie same jak u Was. jak sie nie powiększa wysypka i aleństwo nie jest bardziej niespokojne, czy inne objawy się nie powiększyły to powoli możesz chyba wprowadzac nabiał. trzeba patrzeć na maleństwa. mamaoptymistka Twoi chłopacy to niezłe ciacha też .tak, pani doktor i przyjmuje w Katowicach. to może być skok aga_pe , Szymonek niestety tej pozycji nie uznaje. no chyba, że na moim brzuszku . za bioderka .Paulizia anula wiem co znaczy nerw i wrzask przy cycu. ściśkam.
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Teraz wylam pod prysznicem..nie wiem czmeu taka ambitna jestem no i chcialabym ta moja wykarmic tylko piersia, taki mam na to fokus, moze ona nie jest taka glodna po kapieli? moze powinnam ja polozyc spac i poczekac dopiero jak zglodnieje??
bo je z tej piersi pierwsze 3-4 minuty i dopiero wycie ![]() a z butelki jednak pociagnie wiecej i potem pociumka jeszcze piers ale to zeby zasnac. wiem, ze 1 raz dziennie butelka ze sztucznym mlekiem to nic strasznego bo w ciagu dnia ostatnio nie jest zle i nie wyje, ale i tak psychicznie nie daje sobie z tym rady, serio, po takim karmieniu jestem wrakiem czlowieka. Cytat:
masakra zmeczona jestem mysleniem o tym i tymi karmieniami, placze zawsze po tym karmieniu a potem sie wyzywam na TZcie![]() Cytat:
najgorsze ze wszystkie moje kolezanki tu karmily tylko piersia i to nawet 8 miesiecy, i mnie jest tak zle z tym,ze ja nie umiem , i nawet ta jedna butelka dziennie mnie boli ![]() przepraszam, ze was nie doczytuje ale nie mam sily po tych wieczorach. dziekuje wam za wsparcie kochane
|
||
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
łoooj
to chyba all ci zostaje
|
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

Chyba mu przeszkadza, że mała płacze do 1.
siedzialam i czytałam poczekalnie od pierwszego postu jak pisałam do daisy że mam skurcze
. ale powiem Wam, że nigdy nie spotkałam lekarza który by tak kochał to co robi
tak jak przypuszczałam (TZ miał), dlatego juz od jakiegoś czasu unikam nabiału i skóra jego wygląda całkiem ładnie, nie zdążył sie rumień zrobić. Niestety ja mam absolutny zakaz jeśc tego co od krowy i jej produktów
. błagam o kciuki.
Szymonek słodziutko wygląda na brzuszku
. Teraz nie wiem czy dobrze myślę...
Mei Tai się chyba nazywa. Pewnie jutro do nas przyjdzie. Wydaje się, że łatwiej i szybciej będzie się w niej motać i przyda mi się taka do łażenia po CH. Ale ogólnie to przegięcie, kolejna gruba kasa na chustę poszła, normalnie nie mogłam spać przez to w nocy
Mam nadzieję, że chociaż będę jej używać - często! 

a faceci juz tacy sa 

Zaraz pędzę spać bo już ledwo siedzę.
.