|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Dokładnie daje to nadzieję
|
|
|
|
#37832 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Basai77 święte słowa
Motywujące zdjęcia Nie mam i trochę mnie to dziwi Ale jednocześnie cieszy ![]() Cytat:
Spodziewałam się, że tak będzie, ale nie już teraz ).Cytat:
Cytat:
![]() I mam materiał zdjęciowy, by pokazać, jak ciachać Cytat:
), zaś 1 to przeszłość rozjaśnieniowa ![]() Cytat:
Jeśli idzie o cięcie, to w chwili robienia zdjęcia minęły ponad 2 miesiące od poprawek, więc już sporo się zepsuło (miałam jakiś spory przyrost w maju) - coraz więcej niepokornych odstaje. Podatność - możliwe, bo przed pielęgnacją kręciły się tak naprawdę od wysokości oczu. Teraz dużo bliżej skalpu. Stylizacji - pewnie też, bo mam już swoje sposoby, by poprawić to i owo - przypiąć wicherek, podnieść boki, udać objętość ![]() Ale na pewno wiele zawdzięczam konsekwentnej pielęgnacji i niezrażaniu się w niepowodzeniach. Warto się w to bawić i czekać A czy fajnie? Nie wiem, bo zawsze kochałam swoje włosy. Loki to ja, ja to loki, więc tu nie miałam dużo pracy
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-14 o 12:13 |
|||||
|
|
|
#37833 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Basai77, pocieszyłaś mnie trochę tym wywodem na temat czasu. Wróciła mi nadzieja że może jeszcze coś ze swoich włosów wycisnę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja babcia ma 70 lat i nie ma wcale siwulców, więc może i ciebie czeka jeszcze cała wiecznośc świętego spokoju ![]() Kolor mi ewoluuje, robi się coraz głębszy. Ciekawa jestem jaki będzie ostateczny efekt
|
|
#37834 | ||
|
|
Cytat:
Ale tak przyjemnie popatrzeć na Twoje rudości. Ciekawam również, jaki będzie efekt końcowy Cytat:
Nie mam nic przeciwko temu. Ostatnio dotarło do mnie, że mogę się dochować pierwszych koło 50. Skalp mam potatowy, możliwe, że i z barwnikiem jest podobnie.
|
|
#37835 | ||||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cieszyć się trzeba
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jest nawet o tym wątek ![]() Cytat:
nie mam 30 lat i już przód cały siwy...moja mama miała podobnie niestety, teraz praktycznie cała siwa.Cytat:
pochwal się efektem końcowym Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-14 o 13:20 |
||||||
|
|
|
#37836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i falki są, nie fisiuj ![]() Cytat:
2. ładnie to schodzi ku twarzy ![]() ja z boku mam nie wiem co...trzeba nakupić podpinaczy 3. i 4. ale laboratorium ![]() Cytat:
![]() i motywację w zdjęć postaci ![]() chociaż mnie się zawsze podoba co ma kto inny, loków nigdy nie będzie, sprężynek nie będzie (wczoraj widziałam takie boskie mikrosprężynki za łopatki, piękny kolor, a puch i odstawacze na tym na szerokość dłoni) chyba rzeczywiście trzeba zrobić ulotki z podstawami i adresem naszego forum ![]() plan na zaraz: o-Isana z Babassu m-alterra migdałowa (podejście pierwsze) o-błoto bielenda (podejście pierwsze) może joaśka len/rumianek b/s a potem nie wiem...zapomniałam ukręcić żel lniany ![]() zobaczę co po tym błocie będzie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-14 o 13:46 |
|||
|
|
|
#37837 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze sporo nowych lokow i falek sie pojawilo i ostro wlaczycie o ich piekno, oby tak dalej a one odwdziecza sie Wam
Ja doszlam z wloskami do porozumienia, nie wymagaja teraz wiele zeby wygladac tak ze je bardzo lubie, odstawilam suszarke, tylko czasami jak czas mnie goni (np. dzisiaj bo zaspalam) siegam po dyfuzor, po krotkiej wizycie w Polsce przywiozlam sobie alterre granat i aloes, isane z proteinami i obie sa fajne, choc granat lepszy, od Syrenki i Ani mam jeszcze isane z babassem i stosuje naprzemiennie do mycia z joanna z makiem i bawelna, nadal nie musze uzywac odzywki bs, wystarczy ds i potem zel (ciagle ten sam Aloe Fix z Curl Junkie, choc dalam sie skusic i sprobowalam niedawno innego, ale niestety nie zaprzyjaznilismy sie), zelu nareszcie nakladam ciutke bo zawsze przesadzalam. Brakuje mi ostatnio czasu na zagladanie tutaj, czasami tylko cos podczytam bo wiecej czasu (jesli w ogole go mam) spedzam na kocim watku, moj kot troche ostatnio poczul sie zaniedbany i strasznie domaga sie uwagi, bardzo wazne jest dla mnie teraz zeby nie poczul sie odepchniety bo... uwaga: dzisiaj po raz drugi zostane kocia mama, jade wieczorem po kolege dla Cycka (po 6 miesiacach pracowania nad mezem wreszcie sie zgodzil, postawil tylko warunki - 1. ma byc kocurek 2. ubarwienie Tabby, czyli takie jak ma Cycek 3. ma byc kociakiem jeszcze aby mozna go bylo ulozyc no i taki maluch bedzie sie uczyl od Cycka ktory jest niesamowicie dobrze wychowanym kotem) zalaczam fotke malucha, ma 8 tygodni, nie ma jeszcze imienia, to zostawiam mezowi, z Cyckiem trafil super wiec mam nadzieje ze i drugi kotek bedzie mial oryginalne imie
|
#37838 |
|
Zakorzenienie
|
Miss transept Kolorek śliczny
a ja jestem silna, nie maluje, nie maluję, nie maluję i tak sobie powtarzam ![]() Fajnie jak się nie ma siwych długo... moja mama już ma dawno od 40stki to juz sporo, wiecznie maluje... eh taki los mnie czeka pewnie... Eloe nooo to może kiedys się dochowam skrętu bliżej skalpu, chciałabym ![]() Ja umyłam dzisiaj jak ostatnio O Isana babassu, M alterra migdał, O alterra morelowa i dodałam b/s jaska babuni. Sama nie wiem schły masę czasu... i mam wrażenie, że skręt się rozprostował.. ale jak zrobię zdjęcia i porównam to będę wiedziec na pewno ![]() I a propo wypadania, garść włosów mi wypadła dzisiaj przy myciu. Zawsze wypadały ale nie aż tyle... czym to może być spowodowane, staram się na prawdę być delikatna, nie czeszę na sucho, nie suszę... skąd nagle tyle wypadających? Może powinnam łykac jakieś specyfiki? ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Jakiiii kiciuś sliczny... mi się marzy, ale dopóki nie zamieszkam z TZem nie ma mowy. A nawet wtedy też nie wiem...
|
#37839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale TŻ ma wymagania
|
|
|
#37840 |
|
Raczkowanie
|
Eloe po myciu Joanną na razie ok - troszkę poswędziało, na razie spokój, ale myłam tylko raz.
Rybiorek - gratulację i niech się zdrowo chowa (mój kot ma FIV+ tj. koci HIV, a póki co zdrowy i zadowolony )Ja niestety już mam dużo siwych - zaczęło się ok. 18., teraz mam 24 lata i niestety już mam dużo.. rosną mi pasemkami, więc np. jeden korkociąg przy twarzy jest na wpół siwy (zależy, jak się skręci). Na szczęście odrosty mam dopiero jakieś pół roku, więc na długość są jednokolorowe Najczęściej większość siwych jest w spodnich warstwach, więc przy odpowiednim przedziałku praktycznie nie widać, ale jak się zagapię, to jest słabo. Więc niestety muszę farbować. Na razie odstawiłam, bo chcę podleczyć włosy, ok. października obowiązkowo będę farbować, ale nie wiem, czym - farbą, henną? Włosy mam cienkie, więc podobno henna odpada. Nie wiem też, na jaki kolor bym chciała (oczywiście wymarzony to rudy). Mam zamiar pójść do sławy Gdańska - pana Zbyszka (może któraś z Was była?), który podobno genialnie dobiera kolory. Ale boję się, że zniszczę w ten sposób, ale naprawdę słabo wyglądają te siwe (co innego, jakbym miała czarne włosy... ) Do fryzjera co miesiąc raczej chodzić nie będę (kasa), więc raczej pozostanie mi farbować samej odrosty (co jest raczej niewykonalne i reszta włosów obrywa - a może ktoś z Was farbuje sam?), albo prosić TŻta, ale raczej mu się to szybko znudzi
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-07-14 o 14:53 |
|
|
|
#37841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#37842 | ||||||||||||
|
|
No to będę
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale... moim zdaniem siwy to też kolor. Do tego piękny Prawda? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Koniecznie napisz, jak po błotku Smutno nam bez Ciebie ![]() [quoet] dzisiaj po raz drugi zostane kocia mama[/quote] Wspaniale Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jednak poobserwuj uważnie, ile ich wypada. Teraz ich nie czeszesz na sucho, więc te, które wyczesywałaś, zostają na włosach pozaczepiane o siebie. To włosy, które wypaść i tak powinny. Spróbuj je policzyć, przypomnieć sobie, czy może być ich więcej niż zwykle, gdy czesałaś na sucho (biorąc pod uwagę to, co na szczotce/grzebieniu i przy myciu etc.). Cytat:
by nie swędziało więcej.Cytat:
Idę na basen Miłego popołudnia i zakręconego wieczoru
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-14 o 15:19 |
||||||||||||
|
|
|
#37843 | |||
|
Zakorzenienie
|
w miare mozliwosci postaram sie poprawicCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#37844 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe możliwe, że kiedyś je wyczesywałam (czesałam drobnym grzebieniem) hmm zobacze przy następnym myciu co się będzie działo. Może to też efekty mojej mało odpowiedniej diety ostatnio akurat się zbiegły z rozpoczęciem pielęgnacji (kiepsko się odżywiam)
|
#37845 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek śliczny koteczek
Niestety mama nigdy w życiu się nie zgodzi. Moją kicię mamy całkowicie przypadkowo, inaczej pewnie mama by się nie zgodziła. Ehhh, włoski znów mają focha... Tak sobie teraz rozmyślam i stwierdzam, że chyba niedługo trzeba będzie je podciąć
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-14 o 16:32 |
|
|
|
#37846 | |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Magister inżynier
Z głowy! Wreszcie ![]() ![]() Eloe - zawsze się dziwię jak włoski pokazujesz, tak mi się avatar zakodował (nawet już nie kolor, ale ogólnie fryzura). Fajne masz, też chcem ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#37847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To znaczy, że znów mogę męczyć pytaniami
|
|
|
|
|
#37848 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#37849 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(tak, mówi to ta, która od 14 roku życia nie widziała swoich naturalnych włosów, brzmi to na pewno bardzo przekonująco... )Czekam zatem ![]() Cytat:
Cytat:
Jak tak się przyglądam to myślę że za jakiś tydzień trzeba będzie poprawic, bo trochę łatek sobie zrobiłam.No są, są, ale mniejsze. Ja to bym najchętniej afro przygarnęła Dzięki za komplementy odnośnie koloru, włosy czują się mile połechtane ![]() Cytat:
Rybiorku, jaki słodki maluszek! ![]() Cytat:
![]() To prawda. Nie przepadam za tym jak starsze kobiety mają farbowane włosy... Inna sprawa jak się posiwieje w wieku lat 20, wtedy rozumiem pretensje. Gratulacje ![]() Cytat:
Coś mi się dzisiaj bardzo nie układają, chyba niedokładnie hennę spłukałam i za dużo jej osiadło na włosach, bo takie sztywne są. Na noc zakokosuję i dokładnie umyję rano, może im pomoże.
|
|
#37850 | |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, w przypadku Cycka jedyno wytlumaczenie jakie mam ze nigdy w zyciu nie mialam kota, choc i tak jak na nieobeznane osoby szybko sie skapnelismy ze cos jest nie tak, ale teraz z doswiadczeniem jakie mamy wiele rzeczy mozna uprzedzic (oby okazalo sie ze to tylko dmuchanie na zimno)
Cytat:
|
|
#37851 |
|
Raczkowanie
|
Ostatni raz farbowałam 4 miesiące temu, półtrwały kolor zbliżony do mojego naturalnego żeby już odrostów nie było i żebym nie musiała farbować, a teraz jak widzę Wasze zdjęcia to mam chcicę na zmiany
I na małego kotka (ale mój TŻ się nie zgadza dopóki mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu )
|
|
|
|
#37852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak pomyślałam, że to pewnie to, co nie znalazło się na szczotce ![]() ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-14 o 18:19 |
|
|
|
|
#37853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (mieszkalismy w wynajetych mieszkaniach ale maz chcial dom, wiec wynajelismy dom i dlatego mamy kota, a teraz zawsze bede musiala wynajmowac domy do czasu az bede miec swoj, i zawsze patrzec czy wynajmujacy zgadza sie na zwierzaka, obecny wlasciciel domu ma 2 psy i nie ma nic przeciwko Cyckowi, zawsze jak nas odwiedza Cyc zachowuje sie jak krol z manierami) ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- tez mnie rozwalaja niektore
|
|
#37854 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
ulga pewnie? gratulacje Cytat:
Nie no, skoro nie czujesz się w naturalkach to trzeba je podrasować ![]() Moja henna dotarła, tzn jest na poczcie, bo awizo w skrzynce znalazłam...miałam iść po paczuszkę, ale włosy umyłam i schnę :/ zapomniałam całkiem, bo tam czeka moja Sesa Cytat:
![]() Piękne są Kociak cudny, już jest u Was? |
||
|
|
|
#37855 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta serdecznie gratuluję
![]() A ja nigdy nie farbowałam włosków. W sumie to nie wiem, czy jakiś inny kolor by mi pasował, jakoś nie widzę siebie w innych włosach
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-14 o 21:02 |
|
|
|
#37856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie umiałabym rozpoznać podrażnienia na razie chyba, trochę czasem swędzi ale tak sekundę w jednym miejscu. A coś nowego - hmmm wszystko Dzisiaj było dopiero trzecie mycie tym zestawem, ale wczoraj dałam żel lniany, dzisiaj go zmyłam - a dzisiaj dałam na koniec odżywkę b/s (wcześniej nie).Mam nadzieję, że to normalne i nic mi się na głowie złego nie dzieje...
|
|
#37857 |
|
Zakorzenienie
|
tralalala
![]() no to zdaję relację, poniechałam pierwszego O na rzecz 30minutowej wciertej nafty ![]() potem myłam włoski 3 razy Alterrą migdałową potem błotko na 20 minut i na końcu joaśka b/s, ale tak 50groszowa chyba za mało, bo mam lekkie rozpirzenie, ale i włosy lekkie i mięciusie, najbardziej uszczęśliwił mnie malutki cuś na kształt loka z przodu po "gorszej stronie"...taki mały cuś a taka radość widok z przodu: pierwszy link w podpisie, bo się pindrzyłam do MM ![]() błotko: ach jak pachnie, konsystencja miła, ale jakoś rozczesać nie mogłam z łatwością z błotkiem na głowie, może to po tym potrójnym myciu, musiałam pomalutku
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-14 o 21:45 |
|
|
|
#37858 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ja wiem, że ciągle tak z doskoku tutaj się zjawiam, ale bardzo proszę o pomoc
poszukuję jednego (ew. dwóch) preparatu do włosów, który ujarzmi skutecznie puszenie i dodatkowo nabłyszczał... Chodzi o jednorazową fryzurę, w sobotę idę na wesele Może mieć sporo silikonów, PEGów czy innych takich, byle by spełniał swoje zadanie.Bezskutecznie przeszukuję kwc.... Bardzo proszę, doradzcie coś dostępnego w większości drogerii!
|
#37859 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
weź... ![]() Kurcze, miałam Wam wrzucić zdjęcia sprzed x lat. Tak przeglądam katalogi, chyba wszystkie kolory na głowie miałam w sumie powinnam spisać gdzieś swoją włosową historię z datami i się potem złapać za łepek kilka zdjęć wrzucę jednak. Na jednym widać twarz, ale lubię to foto nawet - rudawy był też prostowane po każdym myciu, brązowe, blond, misz masz
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-14 o 22:19 |
|
|
|
|
#37860 |
|
Zakorzenienie
|
Demcia no właśnie nie mam dużo...chociaż może sporo, ale cieniutkie...a jak się polokowały trochę, do tego mam pocieniowane warstwami, to udają, że jest ich więcej niż jest
![]() zresztą zobacz u siebie, proste takie bidne a teraz co masz loki to zupełnie inna objętość śliczna jesteś
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Ale jednocześnie cieszy
podetnę najdłuższą warstwę i zobaczymy.
Spodziewałam się, że tak będzie, ale nie już teraz

Nie mam nic przeciwko temu. Ostatnio dotarło do mnie, że mogę się dochować pierwszych koło 50. Skalp mam potatowy, możliwe, że i z barwnikiem jest podobnie.

ale... moim zdaniem siwy to też kolor. Do tego piękny 
w miare mozliwosci postaram sie poprawic
)

tez mnie rozwalaja niektore
weź...