Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1262 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 11:36   #37831
agulaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Dokładnie daje to nadzieję
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:11   #37832
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Basai77 święte słowa
Motywujące zdjęcia Bardzo.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nie masz jeszcze siwych? To zostaw naturalki
Nie mam i trochę mnie to dziwi Ale jednocześnie cieszy
Cytat:
No właśnie, niegrzeczne podetnę najdłuższą warstwę i zobaczymy.
Dobry pomysł. Skorzystam też z twojej rady - podetnę tę najdłuższa warstwę, bo zapuszczam (choć nie wiem, czy to robić - wypadają Spodziewałam się, że tak będzie, ale nie już teraz ).
Cytat:
jak znajdę odpowiednie foto z tego czasu to wkleję jako przestrogę bardziej
poproszę
Cytat:
Ad.2. No właśnie coś takiego też chcę uzyskać
Zdjęcie robiłam wieczorem już w łóżku - włosy powyciągane i dopiero wtedy było widać skos. Przyjemnie mnie to zaskoczyło
I mam materiał zdjęciowy, by pokazać, jak ciachać
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Eloe nie widziałam wcześniej twoich włosów i są śliczne i loczki od samej góry
Dziękuję Więcej zdjęć w albumach w moim profilu. 2 albumy to 2 lata pielęgnacji (we wrześniu będą 2 lata ), zaś 1 to przeszłość rozjaśnieniowa
Cytat:
To kwestia stylizacji? podatności włosów? Czy może cięcia?
Wszystkiego po trochu.
Jeśli idzie o cięcie, to w chwili robienia zdjęcia minęły ponad 2 miesiące od poprawek, więc już sporo się zepsuło (miałam jakiś spory przyrost w maju) - coraz więcej niepokornych odstaje.
Podatność - możliwe, bo przed pielęgnacją kręciły się tak naprawdę od wysokości oczu. Teraz dużo bliżej skalpu.
Stylizacji - pewnie też, bo mam już swoje sposoby, by poprawić to i owo - przypiąć wicherek, podnieść boki, udać objętość
Ale na pewno wiele zawdzięczam konsekwentnej pielęgnacji i niezrażaniu się w niepowodzeniach. Warto się w to bawić i czekać Jak pisze Basai - zadowolenie przychodzi po pewnym czasie. U siebie pierwsze prawdziwe efekty widziałam po 3 miesiącach, ale nie wiedziałam też, że z zimą bardzo się lubimy. Obecnie jest coraz bardziej przewidywalnie
A czy fajnie? Nie wiem, bo zawsze kochałam swoje włosy. Loki to ja, ja to loki, więc tu nie miałam dużo pracy

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-14 o 12:13
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:37   #37833
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
B
Będą zdjęcia?
Edit: piękny ten rudy! No to już nie wiem. Może jednak pohennuję?
A wyjściowy miałaś jaśniejszy od mojego?
Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Looooooo Jezu ,naprawde sliczny kolorek,naprawde trojwymiarowy!!!
a jaki kolor mialas przed?Bardzo ciemny?
Zamieszczam zdjęcia koloru sprzed, zdaje się, 2 dni i tego farbowanego obok, dla porównania. Na tym pierwszym zdjęciu kolor wyszedł ciut jaśniejszy od rzeczywistego, ale mniej więcej coś widac.

Basai77, pocieszyłaś mnie trochę tym wywodem na temat czasu. Wróciła mi nadzieja że może jeszcze coś ze swoich włosów wycisnę.
Cytat:
Oglądałam wczoraj zdjęcia z 2004 (wtedy miałam najdłuższe włosy kiedykolwiek - tak do końca łopatek jakoś), zakatowałam je...prostowanie po każdym myciu (no bo się przecież włosy puszyły nieładnie ), karbowanie czasem a do tego pasemka blond jak znajdę odpowiednie foto z tego czasu to wkleję jako przestrogę bardziej na szczęście zaufana fryzjerka przemówiła mi do rozsądku i ścinałam regularnie te zniszczone końce. Prostownicę schowałam
Wstaw takie zdjęcie koniecznie, będzie jeszcze większa motywacja
Cytat:
Miss Transept faktycznie fajny kolorek ja nie maluję od pewnego czasu i już mam całe swoje naturalne, a jak oglądam takie zdjęcia to mnie kuuusiii
Strasznie chciałabym zapuścic swoje naturalne, ale niestety nie mam cierpliwości. Farbuję zawsze na ciepłe kolory, odrosty mam bardzo chłodne, w słońcu wyglądam jakbym siwiała, szlag mnie trafia i farbuję Nie daj się skusic - zostaw swoje
Cytat:
Basai77
Moja babcia ma 70 lat i nie ma wcale siwulców, więc może i ciebie czeka jeszcze cała wiecznośc świętego spokoju

Kolor mi ewoluuje, robi się coraz głębszy. Ciekawa jestem jaki będzie ostateczny efekt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przedpo.jpg (95,2 KB, 56 załadowań)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:59   #37834
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Zamieszczam zdjęcia koloru sprzed, zdaje się, 2 dni i tego farbowanego obok, dla porównania. Na tym pierwszym zdjęciu kolor wyszedł ciut jaśniejszy od rzeczywistego, ale mniej więcej coś widac.
Jaśniejszy...
Ale tak przyjemnie popatrzeć na Twoje rudości. Ciekawam również, jaki będzie efekt końcowy
Cytat:
Moja babcia ma 70 lat i nie ma wcale siwulców, więc może i ciebie czeka jeszcze cała wiecznośc świętego spokoju
Powiadasz? Nie mam nic przeciwko temu. Ostatnio dotarło do mnie, że mogę się dochować pierwszych koło 50. Skalp mam potatowy, możliwe, że i z barwnikiem jest podobnie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-14, 13:18   #37835
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Cieszyć się trzeba

Cytat:
Dobry pomysł. Skorzystam też z twojej rady - podetnę tę najdłuższa warstwę, bo zapuszczam (choć nie wiem, czy to robić - wypadają Spodziewałam się, że tak będzie, ale nie już teraz ).
Wypadanie ustanie rozumiem, że wiesz dlaczego się tak dzieje?

Cytat:
Zdjęcie robiłam wieczorem już w łóżku - włosy powyciągane i dopiero wtedy było widać skos. Przyjemnie mnie to zaskoczyło
I mam materiał zdjęciowy, by pokazać, jak ciachać
O właśnie, właśnie, materiał zdjęciowy

Cytat:
Wstaw takie zdjęcie koniecznie, będzie jeszcze większa motywacja
Wrzucę wieczorkiem

Cytat:
Strasznie chciałabym zapuścic swoje naturalne, ale niestety nie mam cierpliwości. Farbuję zawsze na ciepłe kolory, odrosty mam bardzo chłodne, w słońcu wyglądam jakbym siwiała, szlag mnie trafia i farbuję Nie daj się skusic - zostaw swoje
Ty chłodnych nie chcesz a dziewczyny takie cuda robią żeby 'szarość' mieć na głowie jest nawet o tym wątek

Cytat:
Zazdroszczę Wam nie mam 30 lat i już przód cały siwy...moja mama miała podobnie niestety, teraz praktycznie cała siwa.

Cytat:
Kolor mi ewoluuje, robi się coraz głębszy. Ciekawa jestem jaki będzie ostateczny efekt
Henna się zmienia [pogłębia kolor] w ciągu 48h pochwal się efektem końcowym

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-07-14 o 13:20
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:42   #37836
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Nałożyłam wczoraj hennę i jestem zachwycona! Pierwszy raz w życiu widzę na swoich włosach rudy, który pasuje mi do twarzy. Wyszedł mi taki głęboki, czerwonawy kasztan. Zdjęcia w pełni nie oddają koloru, ale jest taki trójwymiarowy, nie płaski jak po większości farb chemicznych. I jakoś tak się wpasował w kolor który miałam na włosach, że nie "odstaje" mi od kolorytu twarzy. Kocham hennę!

Włosiszcza oczywiście rozczesane na sucho, po hennowaniu inaczej się nie dają, więc fal nie ma...
ja też jestem zachwycona zrób mi takie
a i falki są, nie fisiuj
Cytat:
Kilka zdjęć:
1. nieszczęsne odstawacze, które trzeba przyciąć (proszę skupić się na odstawaczach a nie na groszkach ) - 24.06
2. nawet nie wiedziałam, że to się tak fajnie z boku kształtuje - idzie mi o skos cieniowania
3. prodakszyn z wtorku
4. żel lniany z wytrąconym olejem brokułowym, niezmieszaną altantoiną i mikronizowanym tlenkiem cynku
1. oj no trzeba przyciąć, bo dziwno...
2. ładnie to schodzi ku twarzy
ja z boku mam nie wiem co...trzeba nakupić podpinaczy
3. i 4. ale laboratorium
Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Chcialam pare slow,do dziewczyn tych "marudzacych":

Sumujac dajcie sobie czas,dajcie loczkom ,falkom czas.One, gdzies tam sobie zakodowane,niesmialo,cich utko,czekaja na odrodzenie i wierzcie mi ,ze to nastapi tylko C I E R P L I W O S C I!!!
dzięki za słowa wsparcia
i motywację w zdjęć postaci
chociaż mnie się zawsze podoba co ma kto inny, loków nigdy nie będzie, sprężynek nie będzie
(wczoraj widziałam takie boskie mikrosprężynki za łopatki, piękny kolor, a puch i odstawacze na tym na szerokość dłoni) chyba rzeczywiście trzeba zrobić ulotki z podstawami i adresem naszego forum

plan na zaraz:
o-Isana z Babassu
m-alterra migdałowa (podejście pierwsze)
o-błoto bielenda (podejście pierwsze)
może joaśka len/rumianek b/s
a potem nie wiem...zapomniałam ukręcić żel lniany

zobaczę co po tym błocie będzie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-14 o 13:46
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:53   #37837
Rybiorek
Zakorzenienie

Widze ze sporo nowych lokow i falek sie pojawilo i ostro wlaczycie o ich piekno, oby tak dalej a one odwdziecza sie Wam

Ja doszlam z wloskami do porozumienia, nie wymagaja teraz wiele zeby wygladac tak ze je bardzo lubie, odstawilam suszarke, tylko czasami jak czas mnie goni (np. dzisiaj bo zaspalam) siegam po dyfuzor, po krotkiej wizycie w Polsce przywiozlam sobie alterre granat i aloes, isane z proteinami i obie sa fajne, choc granat lepszy, od Syrenki i Ani mam jeszcze isane z babassem i stosuje naprzemiennie do mycia z joanna z makiem i bawelna, nadal nie musze uzywac odzywki bs, wystarczy ds i potem zel (ciagle ten sam Aloe Fix z Curl Junkie, choc dalam sie skusic i sprobowalam niedawno innego, ale niestety nie zaprzyjaznilismy sie), zelu nareszcie nakladam ciutke bo zawsze przesadzalam.

Brakuje mi ostatnio czasu na zagladanie tutaj, czasami tylko cos podczytam bo wiecej czasu (jesli w ogole go mam) spedzam na kocim watku, moj kot troche ostatnio poczul sie zaniedbany i strasznie domaga sie uwagi, bardzo wazne jest dla mnie teraz zeby nie poczul sie odepchniety bo... uwaga: dzisiaj po raz drugi zostane kocia mama, jade wieczorem po kolege dla Cycka (po 6 miesiacach pracowania nad mezem wreszcie sie zgodzil, postawil tylko warunki - 1. ma byc kocurek 2. ubarwienie Tabby, czyli takie jak ma Cycek 3. ma byc kociakiem jeszcze aby mozna go bylo ulozyc no i taki maluch bedzie sie uczyl od Cycka ktory jest niesamowicie dobrze wychowanym kotem)

zalaczam fotke malucha, ma 8 tygodni, nie ma jeszcze imienia, to zostawiam mezowi, z Cyckiem trafil super wiec mam nadzieje ze i drugi kotek bedzie mial oryginalne imie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tabby 8 weeks.jpg (23,4 KB, 47 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:58   #37838
MgielkaM
Zakorzenienie

Miss transept Kolorek śliczny a ja jestem silna, nie maluje, nie maluję, nie maluję i tak sobie powtarzam
Fajnie jak się nie ma siwych długo... moja mama już ma dawno od 40stki to juz sporo, wiecznie maluje... eh taki los mnie czeka pewnie...

Eloe nooo to może kiedys się dochowam skrętu bliżej skalpu, chciałabym
Ja umyłam dzisiaj jak ostatnio O Isana babassu, M alterra migdał, O alterra morelowa i dodałam b/s jaska babuni.
Sama nie wiem schły masę czasu... i mam wrażenie, że skręt się rozprostował.. ale jak zrobię zdjęcia i porównam to będę wiedziec na pewno
I a propo wypadania, garść włosów mi wypadła dzisiaj przy myciu. Zawsze wypadały ale nie aż tyle... czym to może być spowodowane, staram się na prawdę być delikatna, nie czeszę na sucho, nie suszę... skąd nagle tyle wypadających? Może powinnam łykac jakieś specyfiki?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Jakiiii kiciuś sliczny... mi się marzy, ale dopóki nie zamieszkam z TZem nie ma mowy. A nawet wtedy też nie wiem...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:16   #37839
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
uwaga: dzisiaj po raz drugi zostane kocia mama, jade wieczorem po kolege dla Cycka (po 6 miesiacach pracowania nad mezem wreszcie sie zgodzil, postawil tylko warunki - 1. ma byc kocurek 2. ubarwienie Tabby, czyli takie jak ma Cycek 3. ma byc kociakiem jeszcze aby mozna go bylo ulozyc no i taki maluch bedzie sie uczyl od Cycka ktory jest niesamowicie dobrze wychowanym kotem)

zalaczam fotke malucha, ma 8 tygodni, nie ma jeszcze imienia, to zostawiam mezowi, z Cyckiem trafil super wiec mam nadzieje ze i drugi kotek bedzie mial oryginalne imie
oddaj
ale TŻ ma wymagania
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-14, 14:52   #37840
Kociasta
Raczkowanie

Eloe po myciu Joanną na razie ok - troszkę poswędziało, na razie spokój, ale myłam tylko raz.

Rybiorek - gratulację i niech się zdrowo chowa (mój kot ma FIV+ tj. koci HIV, a póki co zdrowy i zadowolony )

Ja niestety już mam dużo siwych - zaczęło się ok. 18., teraz mam 24 lata i niestety już mam dużo.. rosną mi pasemkami, więc np. jeden korkociąg przy twarzy jest na wpół siwy (zależy, jak się skręci). Na szczęście odrosty mam dopiero jakieś pół roku, więc na długość są jednokolorowe Najczęściej większość siwych jest w spodnich warstwach, więc przy odpowiednim przedziałku praktycznie nie widać, ale jak się zagapię, to jest słabo.
Więc niestety muszę farbować. Na razie odstawiłam, bo chcę podleczyć włosy, ok. października obowiązkowo będę farbować, ale nie wiem, czym - farbą, henną? Włosy mam cienkie, więc podobno henna odpada. Nie wiem też, na jaki kolor bym chciała (oczywiście wymarzony to rudy). Mam zamiar pójść do sławy Gdańska - pana Zbyszka (może któraś z Was była?), który podobno genialnie dobiera kolory. Ale boję się, że zniszczę w ten sposób, ale naprawdę słabo wyglądają te siwe (co innego, jakbym miała czarne włosy... ) Do fryzjera co miesiąc raczej chodzić nie będę (kasa), więc raczej pozostanie mi farbować samej odrosty (co jest raczej niewykonalne i reszta włosów obrywa - a może ktoś z Was farbuje sam?), albo prosić TŻta, ale raczej mu się to szybko znudzi

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-07-14 o 14:53
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:58   #37841
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Eloe po myciu Joanną na razie ok - troszkę poswędziało, na razie spokój, ale myłam tylko raz.

Rybiorek - gratulację i niech się zdrowo chowa (mój kot ma FIV+ tj. koci HIV, a póki co zdrowy i zadowolony )
Cyc jest zdrow a malemu jutro albo w sobote zrobimy badanie krwi, Cyc mial takie jak lekarze ustalali na co byl chory (okazal sie wirus zlapany chyba od jakiegos ptaka)

Cytat:
Do fryzjera co miesiąc raczej chodzić nie będę (kasa), więc raczej pozostanie mi farbować samej odrosty (co jest raczej niewykonalne i reszta włosów obrywa - a może ktoś z Was farbuje sam?), albo prosić TŻta, ale raczej mu się to szybko znudzi
ja wyciskam troche farby na palce i potem palcem nakladam na odrost, cos podobnego jak sie robi z wcierkami tylko ze nie wcieram oczywiscie farby w skalp, troche pracochlonna metoda ale najlepsza jaka opracowalam do samodzielnego robienia odrostow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-14, 15:17   #37842
Eloe77

Cytat:
Cieszyć się trzeba
No to będę Ale i tak czerwony mi w głowie...
Cytat:
Wypadanie ustanie rozumiem, że wiesz dlaczego się tak dzieje?
Podejrzewam bardzo stresujące ostatnio tygodnie. Było ciężko i intensywnie. Ale dziwię się, że to wypadanie zaczęło się tak szybko. Rozważam badania ogóle (i tak czas na nie).
Cytat:
Wrzucę wieczorkiem
Rano obejrzę
Cytat:
Zazdroszczę Wam nie mam 30 lat i już przód cały siwy...moja mama miała podobnie niestety, teraz praktycznie cała siwa.
ale... moim zdaniem siwy to też kolor. Do tego piękny

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
1. oj no trzeba przyciąć, bo dziwno...
Prawda?
Cytat:
2. ładnie to schodzi ku twarzy
te rączki
Cytat:
ja z boku mam nie wiem co...trzeba nakupić podpinaczy
Podetniesz, będzie podobnie
Cytat:
3. i 4. ale laboratorium
1-dniowe. A jeszcze powinnam zrobić kilka mikstur (tak ze 4).
Koniecznie napisz, jak po błotku

Cytat:
Brakuje mi ostatnio czasu na zagladanie tutaj
Smutno nam bez Ciebie
[quoet] dzisiaj po raz drugi zostane kocia mama[/quote] Wspaniale Piękny kociak! Ależ Cycek się ucieszy! Wyobrażam sobie te przebieżki
Cytat:
nie ma jeszcze imienia
Miał być Skuter
Cytat:
Eloe nooo to może kiedys się dochowam skrętu bliżej skalpu, chciałabym

Cytat:
Sama nie wiem schły masę czasu... i mam wrażenie, że skręt się rozprostował.. ale jak zrobię zdjęcia i porównam to będę wiedziec na pewno
warto dobrze odciskać wodę, harmonijkować tylko po to, by zebrać nadmiar, ale nie rozwalić fal/loków. Naprawdę sporo daje
Cytat:
I a propo wypadania, garść włosów mi wypadła dzisiaj przy myciu. Zawsze wypadały ale nie aż tyle... czym to może być spowodowane, staram się na prawdę być delikatna, nie czeszę na sucho, nie suszę... skąd nagle tyle wypadających? Może powinnam łykac jakieś specyfiki?
Można (pokrzywa/skrzyp/wit. B).
Jednak poobserwuj uważnie, ile ich wypada. Teraz ich nie czeszesz na sucho, więc te, które wyczesywałaś, zostają na włosach pozaczepiane o siebie. To włosy, które wypaść i tak powinny. Spróbuj je policzyć, przypomnieć sobie, czy może być ich więcej niż zwykle, gdy czesałaś na sucho (biorąc pod uwagę to, co na szczotce/grzebieniu i przy myciu etc.).

Cytat:
Wcierasz też aloes albo pantenol? by nie swędziało więcej.
Cytat:
jeden korkociąg przy twarzy jest na wpół siwy (zależy, jak się skręci)
To musi ciekawie wyglądać

Idę na basen Miłego popołudnia i zakręconego wieczoru

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-14 o 15:19
Stary 2011-07-14, 15:24   #37843
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Smutno nam bez Ciebie
w miare mozliwosci postaram sie poprawic

Cytat:
Wspaniale Piękny kociak! Ależ Cycek się ucieszy!
licze na to

Cytat:
Wyobrażam sobie te przebieżki
ja tez ale na razie nie wspominalam mezowi ze beda dzikie gonitwy razy dwa

Cytat:
Miał być Skuter
ale to tak bardziej pasowalo do czarnego kociaka (myslalam ze ktorys z tych czarnych do nas trafi ale moze to i lepiej, one sa dzikuski po mamie, trudno z takimi nawiazac normalny kontakt), jak znam meza to zanim dojedziemy z maluchem do domu bedzie mial imie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-14, 16:08   #37844
MgielkaM
Zakorzenienie

Eloe możliwe, że kiedyś je wyczesywałam (czesałam drobnym grzebieniem) hmm zobacze przy następnym myciu co się będzie działo. Może to też efekty mojej mało odpowiedniej diety ostatnio akurat się zbiegły z rozpoczęciem pielęgnacji (kiepsko się odżywiam)

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-07-14, 16:30   #37845
marika161
Raczkowanie

Rybiorek śliczny koteczek Ja też bym chciała mieć w domu jeszcze jednego Niestety mama nigdy w życiu się nie zgodzi. Moją kicię mamy całkowicie przypadkowo, inaczej pewnie mama by się nie zgodziła.
Ehhh, włoski znów mają focha... Tak sobie teraz rozmyślam i stwierdzam, że chyba niedługo trzeba będzie je podciąć Ostatni raz byłam u fryzjera w marcu. Cieszę się, że już mi się tak nie rozdwajają końcówki

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-07-14 o 16:32
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 17:04   #37846
AjriszMarta
Zakorzenienie

Ha! Magister inżynier
Z głowy! Wreszcie

Eloe - zawsze się dziwię jak włoski pokazujesz, tak mi się avatar zakodował (nawet już nie kolor, ale ogólnie fryzura). Fajne masz, też chcem
Cytat:
Ja umyłam dzisiaj jak ostatnio O Isana babassu, M alterra migdał, O alterra morelowa i dodałam b/s jaska babuni.
...
A podrażnienia jakiego -odpukać- nie ma? Coś nowego jest w tym zestawie?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 17:14   #37847
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ha! Magister inżynier
Z głowy! Wreszcie

Eloe - zawsze się dziwię jak włoski pokazujesz, tak mi się avatar zakodował (nawet już nie kolor, ale ogólnie fryzura). Fajne masz, też chcem

Gratuluję!

To znaczy, że znów mogę męczyć pytaniami
Stary 2011-07-14, 17:38   #37848
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
Cyc jest zdrow a malemu jutro albo w sobote zrobimy badanie krwi, Cyc mial takie jak lekarze ustalali na co byl chory (okazal sie wirus zlapany chyba od jakiegos ptaka)
super, zawsze lepiej być pewnym, czy wszystko jest dobrze!

Cytat:
ja wyciskam troche farby na palce i potem palcem nakladam na odrost, cos podobnego jak sie robi z wcierkami tylko ze nie wcieram oczywiscie farby w skalp, troche pracochlonna metoda ale najlepsza jaka opracowalam do samodzielnego robienia odrostow
A jak sobie radzisz z tyłem głowy? Na ślepo?

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 17:49   #37849
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Jaśniejszy...
Ale tak przyjemnie popatrzeć na Twoje rudości. Ciekawam również, jaki będzie efekt końcowy
Powiadasz? Nie mam nic przeciwko temu. Ostatnio dotarło do mnie, że mogę się dochować pierwszych koło 50. Skalp mam potatowy, możliwe, że i z barwnikiem jest podobnie.
No widzisz, trzeba korzystac z natury, póki można (tak, mówi to ta, która od 14 roku życia nie widziała swoich naturalnych włosów, brzmi to na pewno bardzo przekonująco... )
Cytat:
Wrzucę wieczorkiem
Czekam zatem
Cytat:
Ty chłodnych nie chcesz a dziewczyny takie cuda robią żeby 'szarość' mieć na głowie jest nawet o tym wątek
A bo to zależy co komu pasuje... Ja mam ciepły odcień skóry, brązowe oczy w bardzo ciepłym, niemal pomarańczowym odcieniu i w szarawych włosach wyglądam tak jakoś smętnie. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Cytat:
Henna się zmienia [pogłębia kolor] w ciągu 48h pochwal się efektem końcowym
Wiem, wiem i dlatego czekam z niecierpliwością Jak tak się przyglądam to myślę że za jakiś tydzień trzeba będzie poprawic, bo trochę łatek sobie zrobiłam.
Cytat:
ja też jestem zachwycona zrób mi takie
a i falki są, nie fisiuj
No są, są, ale mniejsze. Ja to bym najchętniej afro przygarnęła
Dzięki za komplementy odnośnie koloru, włosy czują się mile połechtane
Cytat:
(wczoraj widziałam takie boskie mikrosprężynki za łopatki, piękny kolor, a puch i odstawacze na tym na szerokość dłoni) chyba rzeczywiście trzeba zrobić ulotki z podstawami i adresem naszego forum
Oj tak, przydałoby się. Tyle zmarnowanych potencjalnie pięknych loków i fal na ulicach widzę... Zwłaszcza rozjaśnione "na siano" i rozczesane szopy mnie bolą.

Rybiorku, jaki słodki maluszek! Zazdraszczam, uwielbiam ten moment kiedy pojawia się nowy puchatek w domu
Cytat:
Miss transept Kolorek śliczny a ja jestem silna, nie maluje, nie maluję, nie maluję i tak sobie powtarzam
Fajnie jak się nie ma siwych długo... moja mama już ma dawno od 40stki to juz sporo, wiecznie maluje... eh taki los mnie czeka pewnie...
I tak trzymaj
Cytat:
ale... moim zdaniem siwy to też kolor. Do tego piękny
To prawda. Nie przepadam za tym jak starsze kobiety mają farbowane włosy... Inna sprawa jak się posiwieje w wieku lat 20, wtedy rozumiem pretensje.
Cytat:
Ha! Magister inżynier
Z głowy! Wreszcie
Gratulacje Nareszcie
Cytat:
Eloe - zawsze się dziwię jak włoski pokazujesz, tak mi się avatar zakodował (nawet już nie kolor, ale ogólnie fryzura).
Mam to samo

Coś mi się dzisiaj bardzo nie układają, chyba niedokładnie hennę spłukałam i za dużo jej osiadło na włosach, bo takie sztywne są. Na noc zakokosuję i dokładnie umyję rano, może im pomoże.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 17:52   #37850
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
super, zawsze lepiej być pewnym, czy wszystko jest dobrze!
dokladnie, w przypadku Cycka jedyno wytlumaczenie jakie mam ze nigdy w zyciu nie mialam kota, choc i tak jak na nieobeznane osoby szybko sie skapnelismy ze cos jest nie tak, ale teraz z doswiadczeniem jakie mamy wiele rzeczy mozna uprzedzic (oby okazalo sie ze to tylko dmuchanie na zimno)

Cytat:

A jak sobie radzisz z tyłem głowy? Na ślepo?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-14, 18:14   #37851
doti8
Raczkowanie

Ostatni raz farbowałam 4 miesiące temu, półtrwały kolor zbliżony do mojego naturalnego żeby już odrostów nie było i żebym nie musiała farbować, a teraz jak widzę Wasze zdjęcia to mam chcicę na zmiany I na małego kotka (ale mój TŻ się nie zgadza dopóki mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu )
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 18:17   #37852
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Eloe możliwe, że kiedyś je wyczesywałam (czesałam drobnym grzebieniem) hmm zobacze przy następnym myciu co się będzie działo. Może to też efekty mojej mało odpowiedniej diety ostatnio akurat się zbiegły z rozpoczęciem pielęgnacji (kiepsko się odżywiam)
ja też zauważyłam więcej włosów pod nogami przy myciu ale tak pomyślałam, że to pewnie to, co nie znalazło się na szczotce
Cytat:
Ha! Magister inżynier
Z głowy! Wreszcie
gratulacje!
Cytat:
emoty
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-07-14 o 18:19
Stary 2011-07-14, 18:31   #37853
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Ostatni raz farbowałam 4 miesiące temu, półtrwały kolor zbliżony do mojego naturalnego żeby już odrostów nie było i żebym nie musiała farbować, a teraz jak widzę Wasze zdjęcia to mam chcicę na zmiany I na małego kotka (ale mój TŻ się nie zgadza dopóki mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu )
ja nie zaluje ze sciagnelam henne, wole moje czerwoniaki

(mieszkalismy w wynajetych mieszkaniach ale maz chcial dom, wiec wynajelismy dom i dlatego mamy kota, a teraz zawsze bede musiala wynajmowac domy do czasu az bede miec swoj, i zawsze patrzec czy wynajmujacy zgadza sie na zwierzaka, obecny wlasciciel domu ma 2 psy i nie ma nic przeciwko Cyckowi, zawsze jak nas odwiedza Cyc zachowuje sie jak krol z manierami)

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:

emoty
tez mnie rozwalaja niektore
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-14, 19:36   #37854
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ha! Magister inżynier
Z głowy! Wreszcie
ulga pewnie? gratulacje

Cytat:
No widzisz, trzeba korzystac z natury, póki można (tak, mówi to ta, która od 14 roku życia nie widziała swoich naturalnych włosów, brzmi to na pewno bardzo przekonująco... )

Czekam zatem

A bo to zależy co komu pasuje... Ja mam ciepły odcień skóry, brązowe oczy w bardzo ciepłym, niemal pomarańczowym odcieniu i w szarawych włosach wyglądam tak jakoś smętnie. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Nie pamiętam kiedy miałam na głowie swój naturalny kolor
Nie no, skoro nie czujesz się w naturalkach to trzeba je podrasować
Moja henna dotarła, tzn jest na poczcie, bo awizo w skrzynce znalazłam...miałam iść po paczuszkę, ale włosy umyłam i schnę :/ zapomniałam całkiem, bo tam czeka moja Sesa głupia ja

Cytat:
ja też zauważyłam więcej włosów pod nogami przy myciu ale tak pomyślałam, że to pewnie to, co nie znalazło się na szczotce
Mi dziś też sporo wypadło przy myciu

Cytat:
ja nie zaluje ze sciagnelam henne, wole moje czerwoniaki
Piękne są a jak idzie przyspieszanie porostu?
Kociak cudny, już jest u Was?

Stary 2011-07-14, 21:01   #37855
marika161
Raczkowanie

AjriszMarta serdecznie gratuluję
A ja nigdy nie farbowałam włosków. W sumie to nie wiem, czy jakiś inny kolor by mi pasował, jakoś nie widzę siebie w innych włosach

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-07-14 o 21:02
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:25   #37856
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! Magister inżynier
Z głowy! Wreszcie

Łu hu gratulacje
nawet nie umiałabym rozpoznać podrażnienia na razie chyba, trochę czasem swędzi ale tak sekundę w jednym miejscu. A coś nowego - hmmm wszystko Dzisiaj było dopiero trzecie mycie tym zestawem, ale wczoraj dałam żel lniany, dzisiaj go zmyłam - a dzisiaj dałam na koniec odżywkę b/s (wcześniej nie).
Mam nadzieję, że to normalne i nic mi się na głowie złego nie dzieje...

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-07-14, 21:27   #37857
Maliniarka
Zakorzenienie

tralalala

no to zdaję relację, poniechałam pierwszego O na rzecz 30minutowej wciertej nafty
potem myłam włoski 3 razy Alterrą migdałową
potem błotko na 20 minut
i na końcu joaśka b/s, ale tak 50groszowa
chyba za mało, bo mam lekkie rozpirzenie, ale i włosy lekkie i mięciusie, najbardziej uszczęśliwił mnie malutki cuś na kształt loka z przodu po "gorszej stronie"...taki mały cuś a taka radość (ostatnie zdjęcie)

widok z przodu: pierwszy link w podpisie, bo się pindrzyłam do MM

błotko: ach jak pachnie, konsystencja miła, ale jakoś rozczesać nie mogłam z łatwością z błotkiem na głowie, może to po tym potrójnym myciu, musiałam pomalutku zmywa się zacnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg futerko1.jpg (47,4 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg futerko2.jpg (41,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg futerko3.jpg (74,1 KB, 58 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-07-14 o 21:45
Stary 2011-07-14, 21:54   #37858
Haylee
Zakorzenienie

dziewczyny, ja wiem, że ciągle tak z doskoku tutaj się zjawiam, ale bardzo proszę o pomoc
poszukuję jednego (ew. dwóch) preparatu do włosów, który ujarzmi skutecznie puszenie i dodatkowo nabłyszczał... Chodzi o jednorazową fryzurę, w sobotę idę na wesele Może mieć sporo silikonów, PEGów czy innych takich, byle by spełniał swoje zadanie.
Bezskutecznie przeszukuję kwc....
Bardzo proszę, doradzcie coś dostępnego w większości drogerii!
Stary 2011-07-14, 22:17   #37859
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
tralalala

widok z przodu: pierwszy link w podpisie, bo się pindrzyłam do MM

błotko: ach jak pachnie, konsystencja miła, ale jakoś rozczesać nie mogłam z łatwością z błotkiem na głowie, może to po tym potrójnym myciu, musiałam pomalutku zmywa się zacnie
Ale Ty masz dużo włosów weź...
Kurcze, miałam Wam wrzucić zdjęcia sprzed x lat. Tak przeglądam katalogi, chyba wszystkie kolory na głowie miałam w sumie powinnam spisać gdzieś swoją włosową historię z datami i się potem złapać za łepek kilka zdjęć wrzucę jednak. Na jednym widać twarz, ale lubię to foto nawet - rudawy był też prostowane po każdym myciu, brązowe, blond, misz masz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (43,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (82,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28.08.2004.jpg (105,4 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DMka2.jpg (55,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1778.jpg (65,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0271.jpg (34,4 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0313.jpg (29,9 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-07-14 o 22:19
Stary 2011-07-14, 22:27   #37860
Maliniarka
Zakorzenienie

Demcia no właśnie nie mam dużo...chociaż może sporo, ale cieniutkie...a jak się polokowały trochę, do tego mam pocieniowane warstwami, to udają, że jest ich więcej niż jest

zresztą zobacz u siebie, proste takie bidne
a teraz co masz loki to zupełnie inna objętość
śliczna jesteś brwi (wiem, że to głupie, iż patrzę na brwi...ale to schorzenie odmakijażowe )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (0 użytkowników i 13 gości)

Zasady wysyłania wiadomości