|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Kompres na piersi podobno można kupić w aptece. Ma mieć wygląd prostokąta w środku wypełnione niebieskim żelem (są takie też kompresy na oczy by nie było worków). I te kompresy wkłada się do mikrofali najpierw i na piersi, a potem do lodówki i na piersi. To podobno udrożnia te kanały laktacyjne by nie było żadnego zapalenia.
Poza tym słyszałam, że się też robi "trzepanie" . Podobno w 3 dobie nagle pojawia ci sie mnooostwo pokarmu, ktory ci cieknie jak oszalały. Więc trzeba masować piersi z każdej strony a potem uderzac je o siebie albo jakoś tak by ten lecący pokarm ci sie gdzies tam nie zablokował ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Liste apteczna przedstawie swoim kolezankom - mamom. Zobaczymy jak one sie wypowiedza na ten temat, bo wiem, ze w przypadku leków i maści to jest wiele sprzeczności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też jeste ciekawa jak to jest z tym puchnięciem ![]() też myśle ze na jesień kocyk jest w sam raz ![]() a na piersi to ja z kolei słyszałam o liściach kapusty ![]() bratowa tż mi mówiła że jak miała nawał pokarmu to na noc sobie do stanika wkładała te najmniejsze pampersy bo tak ciekła ![]() agnieszka, to Ty wklejałaś ostatnio tą komódke pod przewijak? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki wpadam tylko na chwilę
coś ostatnio nie mam czasu, ten remont mnie wykończy... wczoraj to miałam doła, bo już mam tego dosyć, aż sobie popłakałam trochę... ale co zrobić, jeszcze trochę trzeba wytrzymać ![]() ![]() ![]() może wieczorem uda mi się trochę nadrobić, miłej soboty kochane ![]()
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ładnie ujęte wszystko ![]() A właśnie otworzyłam zamówienie i widzę że małgosia się zapisała ![]() Ja to się pokusiłam głównie na legginsy ciążowe za 6 zł co prawda drugi gatunek., ale mam nadzieję że to nie będzie wielka dziura na tyłku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malamutko, wrzucę to do linków w I poście, bo wygląda na przydatne ![]()
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spanie mnie bierze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też bym nie chciała, ale jak się tak bardzo cieknie to chyba lepsze pampersy niż mokre łóżko ![]() a właśnie kupiliśmy dziś pierwszą paczke pampersiaków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam już, zajrzę chyba jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeraża mnie czytanie o problemach z laktacją, dobrze że to choć zabawne było ![]() Natka, uważaj na siebie ![]()
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a w ogóle mam doła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
acelinka stolarzem się jeszcze nie rozglądałam, bo jak ustawie łóżeczko to zobacze jakie wymiary będą mi pasować. Ale chyba u stolarza wyjdzie taniej, bo tam sam transport kosztował az 90 zł!!
Martusiaaa21 ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- indygo jakbym czytała o sobie... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mało gdzie wychodzę, staram się, ale nie daję rady i mnie to dołuje i stresuje. A może kogoś miłego zaproś do siebie, rozerwiesz się, a nie zmęczysz ![]() A mąż tak od początku, czy teraz się coś zmieniło? Może ma jakiegoś stresa i musi go przetrawić. A jak to za długo trwa, to porozmawiaj z nim na spokojnie, że sie źle czujesz, zmęczona, że potrzebujesz jego zainteresowania. Mam nadzieję, że to tylko gorszy dzień i znajdzie się szybko rozwiązanie Twoich problemów ![]() Zobaczcie, jaką Agnieszka ma fajną liczbę postów ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-16 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak się pojawią maluszki to NAM wynagrodzą, a oni będą chodzić i przeżywać, że żona nimi nie zainteresowana. takie do d.... to życie ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
ale dziękuje wam za pocieszenie, bo przynajmniej wy wiecie o czym ja mówię ![]()
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() [QUOTE=agnieszka 0605;28157220: Ja już bym chciała mieć wszytko za sobą: te bóle, poród, powrot do domu i chociaż pierwsze pare dni z małą sam na sam... Włączył mi się program: BOJE SIĘ I NIE WIEM CZY SOBIE PORADZĘ. Mąż jak to mąż, wie jeszcze mniej niż ja. Tata nie pomoże - nawet jakby chciał to bym go nie dopuściła do małej -> ale na pewno nie będzie chciał , i nie bede mieć obok takiej bratniej duszy no zostaje siostra i teściowa. Aj smęce... po przygodzie z laptopem mam humor do Muszę znaleść i zamówić łóżeczko. Chciałam w siperniu, ale już muszę zobaczyć jak i gdzie będzie wyglądało, żeby robić dalsze przemeblowania. Ogólnie - nie chce mi się ![]() ![]() [QUOTE=archinta;28157503]Ach- po tym moim popieprzonym czerwcu jakoś mi tak nie wiele trzeba bym zaraz myślała,że świat się wali... głupia ja. Ale troszkę mi na główkę siada- bo ciągle w domu sama siedzę. Małe spięcie z małżem było /QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
agnyska i moje 997 poszło w niepamięć
![]() indygo ![]() pewnie masz racje - po porodzie będą narzekać... my nie będziemy już tak o siebie dbały, maleństwa bedą na 1 miejscu i ja się boję ze zabije mnie rutyna... W sumie to chyba już zabiła i strasznie sie z tym męcze ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- a z pozytywów na dziś: plama na lapsie mniejsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
takie połączenie aerobiku z latynoskimi rytmami
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle to mi brakuje mojego tańca orientalnego, chodziłam już dwa lata i to kopa niezłego mi dawało a ateraz sobie tylko oglądam filmiki na necie. ciekawe czy po porodzie będę miec czas, bo pewnie mój mąż zawsze będzie miał inne zajęcia w trakcie moich zajęć ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-16 o 13:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
A u mnie to jedyne osoby jakie się interesują moim stanem to chyba sąsiadki i rodzina tż
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana w takiej sytuacji trzeba jakoś samej zmienić temat i już. Albo zakończyć rozmowe, ja nie rozumiem co te ciocie dobra rada chcą osiągnąc ![]() co do tż kochana to po prostu porozmawiaj z nim ![]() Zakupami też ja się głównie zajmuje, ale co mi tam ja mam z tego radoche ![]() Cytat:
![]() mój zakupami też się mało interesuje, jedynie co go przekonuje żeby gdzieś ze mną jechać to że nie mgoe nosić, w innym wypadku i po szafe pewnie jechałabym sama ![]() Cytat:
![]() ![]() A Ty sie kochana takim gadaniem nie przejmuj, bo szkoda Twoich nerwów ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pod tym względem mój tż też jest przekochany ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie np. teściowa się prawie nie interesuje, raz na ruski rok zadzwoni spytać jak sie czuje najczęściej jak che przy okazji coś innego, siostra tż też nawet nie pogratulowała, ojczym tak samo ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-16 o 14:15 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |||||||
Zakorzenienie
|
posprzątałam łazienkę i pościerałam kurze w pokoju i padłam- to już jakieś przegięcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Indygo, Aga też mam momentami takiego doła jak stąd na Hel ![]() ![]()
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Agnieszko, widzisz, mniejsza plama to zawsze jakiś pozytyw ![]() ![]()
![]() |
#295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co wyjazdów - my właśnie tak sobie jeździmy po europie samochodem i mieliśmy zamiar z mała jak podrośnie tak pojechać gdzieś. to wiecie co usłyszałam? nie będzie ci się chciało... no witki opadają Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Kurcze my tu tak marudzimy czy sobie poradzimy czy nie, w powiem Wam, że ja już bez tej mojej kruszynki w brzuszku nie umiałabym żyć
![]() ![]() ![]() ![]() Mąż dzwonił z pracy, żebyśm gdzieś wyszli wieczorem... Miło, że pomyślał, ale nawet mi się nie chce... I tak źle i tak niedobrze - dogodź kobiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||||||
Zadomowienie
|
hej Babole
![]() przebrnęłam ..od wczoraj a tyle zaległości... ![]() Cytat:
![]() kosz mojżeszowy... coś takiego : dostaniemy w prezencie od kuzynki męża z kołderką itd..więc się przyda ..lekko do przenoszenia z pokoju do pokoju http://www.mothercare.ie/winnie-the-...es-basket.html i do tego taki stojak jest http://www.mothercare.ie/rocking-mos...d-antique.html ja kupiłam - bephanten maść do tyłka , - sudocrem..jakby się działo coś poważniejszego-tak na zapas( na codzień jest za silny z tego co położna mówiła,bo jest na alkocholu) - oilotum płyn do kąpieli ten soft -olejuszkę skarb matki na ciemieniuszkę.ale to dlatego,że tu nie ma..więc na zapas z pl przywiozłam -puder caldezene mały i tyle ![]() ![]() a i kupiłam taką miseczkę podzieloną na 3 do podmywania i mycia buzi, takie duże płaskie płatki bawełniane dla noworodka, patyczki bezpieczne do uszu, no i pampersy 1 (2 małe paczki bo w promocji były ) ![]() więc aptekę już mam zamkniętą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do wyjściowych..to swoje wklejałam w starym wątku .. mam jesienny kombinezonik , kurteczkę misowatą albo ze 2 ,kamizelkę, i welurkowe bluzy więcej mi się nie skopiowało ![]() a ja dziś 34 tydzień zaczęłam ![]() mąż dziś uprał i powiesił zanim z pracy wróciłam wszystkie newbornowe ciuszki i te wyjściowe.. miał taką radochę..że nawet się nie spodziewałam. jutro popiorę białe, a potem te kolor na 0-3 ... ,potem kocyki... nawet nie sądziłam,że tyle tego mamy ![]() ![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
To ja się żegnam na dziś i lecę do kąpieli
![]()
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wychodzenia - tez mielismy plany zaprosić znajomych, ale własnie oboje stwierdziliśmy, że nam się nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() - książek nie lubie - chodzić nie mogę, tym bardziej z mamą.... - znajomi jakoś zapomnieli, mają swoje sprawy - a powtórki w TV mnie przerażają i nawet nie włączam telewizora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.