|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Ale spróbuję chyba z tym gellatum, dziękuję za radę |
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam dziewczyny za te smęty.
Kochane jesteście że wytrzymałyście i poradziłyście Ja sama często nie wiem co robić bo widzę to od środka. W każdym razie zadzwoniliśmy do przyjaciółki mamy- pielęgniarki, kazała brać mu nospę i powiedziała że to woreczek żółciowy albo korzonki i nie umrze, więc jadę spokojnie do SR. Mam nadzieję że kiedyś tż mi oszczędzi takich rewelacji
|
|
|
|
#1413 | |||
|
Zadomowienie
|
anciaahk, danika, kellysss, anuska, kaileight, anetika
Cytat:
2.mam bawełniane ale dokupię frotte, bo lubię. I koniecznie z gumką, duże ułatwienie Cytat:
)Cotynato dla ćiebie i dla Filipka, ale to już duży i śliczny chłopczykCytat:
2.kupiłam silikonowe z TT closer to nature |
|||
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
No okazało się że mam zaległości od III wątku
tak więc wcale nie małe, w prawdzie podczytywałam was od czasu do czasu ale i tak nigdy nie byłam na bierząco![]() Cytat:
i dziękuję, nie mogę narzekać...sezon ślubny w pełni więc istne urwanie głowy, dobrze że chociaż są wakacje i trochę klientów powyjeżdżało więc powiedzmy że na tygodniu przynajmniej pn-śr mogę sobie odpocząć a od czwartku-piątku do niedzieli włącznie istne szaleństwo![]() Za to widzę że jesteście na bieżąco z zakupami i trochę zaczynam żałować że ciągle siedzę w pracy bo nie mam czasu na kompletowanie wyprawki dla maleństwa...całe szczęście mamy na to jeszcze sporo czasu a jak dobrze pójdzie to może podjedziemy któregoś dnia na zapoznanie z cenami do tego nowego rampersa.
|
|
|
#1416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno się dostosuję Ale jak ma pomóc to wszystko wytrzymam.
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze mój mały też ma takie trzęsawki
Nie no jak tyle z nas czuje podobnie to pewnie to normalne |
|
|
|
#1419 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dobrnęłam....
Cytat:
super ,że ok wszystko no NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN ![]() acelinka ja mam klawiaturę bezprzewodową na kolanach... a lapek i myszka na stoliku obok..idzie się przyzwyczaić ..a wygodnie się mogę usadawiać bynajmniej ja wczoraj prasowałam tak.. deska obniżona do maximum.. a ja obok na krześle siedziałam. dałam radę na jeden raz poprawsować białe ciuszki ![]() Cytat:
Cytat:
ja byłam w pt.. mimo,że nie jest idealnie jak chciałam.. to i tak humor lepszy i ten błysk w oku męża Cytat:
jestem tylko ciekawa kiedy moja gwazda to znosi ...i czy zdąży ![]() 1.piorę wszystko.. i nowe i te uprane od kogoś.. wszystko na 40 st. 2. lovela proszek i lovela płyn... ciuszki ładnie pachną i są mięciutkie ![]() 3. ja póki co nic.. może kupię zjajkę do buzi i ciałka.. ale ogólnie do ciałka to oilotum i styknie póki co Cytat:
Cytat:
ja prasowałam.. nie widzę zmian cotka współczuję przebojów z Tatą.. 3majcie mnie,bo zwariuje ...z moją mamą... dzisiaj leci do australii do brata.. w sumie nigdzie poza jednorazowym wypadem do rzymu nie leciała... ja dzwonie,denerwuje się ,próbuje jej pomóc..a ona biega po wrocławkim lotnisku i pyta dookoła a mnie olewa w słuchawce..a przecież bym jej powiedziała gdzie ma iść i co dalej ![]() mam nadzieję,że jakoś doleci do monachium a potem do singapuru i nie zgubi bagażu po drodze... dalej będzie już z kimś leciała.. chyba nie usnę dziś z nerwów... i umówiłam się na czwartek na usg ... bo akurat mąż ma wolne..mam nadzieję,że się dowiemy wszystkiego ,i że będzie dobrze
|
|
#1420 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Borówki Ciacho z borówkami taki biszkopt Cytat:
Kochana tutaj potrzeba wielkich pokladow cierpliwości co w ciąży jest mega trudne także rozumiem Cię doskonale... Postaraj się tylko nie denerwować za bardzo. Cytat:
![]() Cytat:
Teraz w ciaży tylko w majteczkach... A o porodzie to pewnie jakaśkoszulka na ramiączkach Się okaże co wygodne. A niestety szpitalne koszule trzeba jakoś przeboleć ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Stokrotka To i tak że się wypuściła w taką podróż. Moja to zapomnij. Raz jechała busem do koleżanki do Holandii to powiedziała, że już nigdy więcej
|
|
#1421 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może mały przykład najwięszy sudocrem w rossmanie 27, w rampersie 45. a komplety: śpiochy + kaftanik od 30 zł sie zaczynają, w necie nawet po jednym od sprzedawcy zamawiane z przesyłką potrafią taniej wyjść... ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() aha, widziałam w LIDLu pieluszki pampers new born rozm. 2 3-6 kg za 42,99 72 pieluszki. to chyba nieźle? jedna pieluszka za 59 gr
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-19 o 17:53 |
|||
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobie rozmawialam z mamą o kosmetykach. Powiedziała, że na pupcie zaczerwienioną bardzo dobrze działa mąka ziemniaczana. I z tego co pamiętam moja siostra też stosowała jak Alicja była malutka.
|
#1423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wróciłam z wynikami po glukozie (75g):
na czczo: 76 po godzinie: 116 po 2 godz: 111 Więc chyba nie jest źle, najważniejsze że nie spadło |
|
|
|
#1425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla niej bilet już był załatwiony...więc odwrotu nie było ale ile rozmów,tłumaczenia i wogóle... gdybym wiedziała,to bym kazała bratu anulować ten wyjazd jakby się dało.. Cytat:
![]() anuśka... mam nadzieję
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-19 o 18:08 |
||
|
|
|
#1426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na lotniskach pracują komunikatywni ludzie
|
||
|
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to przy takich cenach chyba tylko pojedziemy pooglądać wszystko na żywo (zwłaszcza wózki, łóżeczka itp) bo to porównanie cenowe już mnie zbiło z nóg...a pampersy chyba tanie, w ich cenie też się nie orientuję ale zawsze mi się wydawało że wychodzą drożej
|
|
|
#1428 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agnysko .Niestety ja też mam Nystatynę do stosowania co 3 dni zapobiegawczo, ale mam wrażenie, że wcale nie jest lepiej Cytat:
Cytat:
Miss.hot, wszystkiego naj, naj, naj kochana Cytat:
Cytat:
2.mam płyn Lovela 3.do ciałka kupiłam balsam z Hippa, do pupy Linomag zielony, na odparzenia Pentakrem, a do buźki mam Niveę na każdą pogodę, ale widzę, że nie jest chwalona |
|||||||
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotka będzie dobrze
ja o swoją mamę też się zawsze martwię, nawet jak wychodzi do sklepu (teraz w Twojej sytuacji bym chyba zwariowala!!) bo wydaje mi się że z nią gorzej niż z dzieckiem, ale jakoś przeżyla te 55 lat Twoja mama na pewno sobie poradzi, musi być dzielna jak sama sie tak wybrała i do tego bez dobrej znajomosci językaale mało napisałyscie a ja po powrocie z małego spaceru i juz umieram ze zmęczenia
|
|
|
|
#1430 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja ostatnio chciałam sobie w sklepie kupić, ale pani powiedziała, że rozmiarówka zaczyna się od 38/40 a potem w górę, więc na pewno będą na mnie za duże i w końcu odradziła mi kupno. Muszę poszukać innej firmyCytat:
. To już jak mniałam mniejszy brzuszek, prędzej ktoś się zdobywał na uprzejmość. Teraz już się nie spotykam z takimi przejawami życzliwościCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Kilka z Was pisało, że pierze w 60 st.C, a na większości ubranek Leośka zalecają prać w 40. Trudno, prasowanie powinno załatwić sprawę bakterii i innych dziadostw. Pampersów jeszcze nie mam (będą po wypłacie ), ale chusteczki nawilżające kupiłam na promocji w Lidlu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Jak Wasze maluchy też mają trzęsawki, to widać tak ma być i jużCytat:
![]() A ja wczoraj przeryczałam calutki wieczór. Tak mnie przez cały dzień wkurzała moja Marysia, że wieczorem już nie zdzierżyłam i się ze mnie wylało. Za to dziś chodzi jak w zegarku i nie mogę o niej złego słowa powiedzieć. Zobaczyła, że wczoraj przegięła i dziś plusuje na każdym kroku. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- To ja się jeszcze pochwalę, że z Leośkiem zaczęliśmy dziś 32 t.c. .
|
|||||||||
|
|
|
#1431 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
heh może dziś to ze 20 minut leżałam
to że jakiś pokręcony dzień miałam ale popołudnie to już całkiem,robotnik przyjechał obiad musiałam zrobić szybko szybko, potem szwagier poprosił cobym mu dzieci przypilonowała, no myślałam że już wyjdę z siebie Dodatkowo robota i istny sajgon a się obijałam poważnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak sobie myślę że nową pościel mam bawełniana i może ona jakaś lewa albo od proszku bo zmieniłam na nowy i się nie wypłukał dokładnieCytat:
tylko żółta żyrafka, kupię chyba jeszcze jedną ![]() Cytat:
czekam na wypłatę za póltora tygodnia i hejaaaa ![]() a z zusu dalej czekam, dziś się okazało że niby nie mam wpłat za mc marzec i luty za zus! No wpieniłam się nie miłosiernie, wydrukowałam już potwierdzenia przelewu, ale śmiech na sali wiecie.... w czwartek pojadę z kolejnym zwolnieniem już 3 ! to złoże i jakieś pismo z ksiegową mą .... jezu zawsze by kasa była już w portfelu..... Cytat:
a prosić nie będę żeby mnie ktoś przepuścił o nie
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie piszcie za dużo , bo przecież ledwo nadrobiłam wczorajszy i dzisiejszy dzień, a już chce mi się do łóżka . Zrobiłam na obiad paprykę faszerowaną i taka wyszla pyszna, że zjadłabym czwartą . Ale pójdę i ograniczę się do owoców (pochłaniam je kilogramami, jak leci: śliwki, nektarynki, brzoskwinie, morele, jabłka, gruszki, maliny, borówki itd; a dawniej to kijem nie zapędziliby mnie do zjedzenia bodaj cząsteczki jabłka ).Do jutra |
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, babka tez popatrzyła na tego kolesia i on sie zreflektował popatrzył na mnie i mówi o tu ta pani ma tylko wode i jest w ciąży to niech idzoie pierwsza-łaskawca sie znalazł-juz mogłam sobie postacnie wiem ale takie sceny mnie zniesmaczają, a facet chodził , był z córka i w koszyku pare rzeczy jak i reszta ludzi i naprawde wielu nas tam nie stało a ten takie przedstawianie
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś prałam bez płynu i ok
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Rozeznanie
|
Kto tu zapodal racuchy? Nie wytrzymalam i z braku drozdzy zrobilam sobie wlasnie placki z jablkami i normanie niebo w gebie ![]() Stokrotka - to normalne, ze sie martwisz o mame, ja pewnie tez bym nie spala az bym sie dowiedziala, ze dotarla cala. Odwazna jest, ze wybrala sie w taka podroz sama i to z tyloma przesiadkami. Moja chyba przyleci do mnie do Hiszpanii jak sie mala urodzi i juz sie boje czy da sobie rade bez jezyka tylko z instrukcja co gdzie i jak. Tzn hmmmm watpliwosci co do tego, ze da sobie rade nie mam, ale sie boje, bo ona bedzie sie stresowac, ze nowe, ze jezyk ze to ze tamto wiec mi tez sie pewnie udzieli. Cotka - wspolczuje przejsc z tata. Na pocieszenie dodam, ze moj maz tez ma zadatki na hipochondryka Jak tylko cos zacznie go bolec albo cos sie przyplata to oczywiscie nie zadne przeziebienie, grypa czy biegunka tylko na pewno jakis guz, rak czy cos powazniejszego I wtedy trzeba go uspokajac i zapewniac milion razy, ze to nic powaznego i najlepiej samemu dac jakis lek, bo do lekarza tez nie chce isc, ale na pewno umierajacy jest. Dobrze, ze rzadko cos lapie. Odnosnie tematu na topie 1. ciuszki pralam wszystkie, nowe tez, 2. odnosnie proszku nie pomoge, bo ja mam jakis plyn do prania jedyny jaki znalazlam z napisem "bebe", ale chyba niezly jest 3. Z kosmetykow w Maroku mam do wyboru cala polke roznych marek, ale nic jeszcze nie ogladalam, a w Hiszpanii z kolei mam tylko kilka w tym ze znanych mi Johnson, wiec chyba zdecyduje sie na apteczna Mustele - na razie tylko zel do mycia ciala i wlosow (2w1) + zastanawiam sie nad kremem do ciala z tej firmy, ale chyba wolalbym probki, bo opakowanie jest duze wiec wolalabym nie ryzykowac. Zastanawiam sie tez nad olejkiem arganowym zamiast kremow, bo mi w Maroku ten olejek wychodzi dosc tanio, a jest wydajniejszy niz kremy no i naturalny. A no i sudokrem na odparzenia i na razie nic wiecej.
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
O mamuśki a co tu dziasiaj jakos cichutko
ja właśnie wrociłam ze spacerku z tż. teraz zjadłam dwie bułeczki z pomidorem i ide po deserek, czyli lodzika z owocami leśnymi
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, fajna ta szkoła rodzenia
Jak tak na to wszystko patrzę to już Filipka się nie mogę doczekać Chociaż jak patrzyłam dzisiaj na te pokazy na lalce to wydaje się że to wszystko trudne jest ![]() Ale plus, że można już moczyć pępek. Dziwne, bo jeszcze rok temu jak byliśmy u znajomych tż to babka myła kilkudniową córcię i nie mogła moczyć a teraz już dozwolone. Jak dla mnie duży plus bo tego się serio bałam
|
|
|
|
#1439 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chocia lepiej, żebyś się nie nudziła ![]() Cytat:
Cytat:
Musi się kobieta hartować Cytat:
Za tym pierwszym razem może był jakiś błąd pomiaru, bo dziwny był ten niski cukier.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na dziś uciekam - mam nowe książki z biblioteki, to sobie poczytam Dobranoc!
|
|
#1440 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
znowu była burza, taka że
dobrze, że mąż mi zdążył kwiatki ściągnąć na dół bo grad by mi je zmasakrował ;/Cytat:
Cytat:
mam się bać??Cytat:
![]() Nie martw się mama sobie poradzi, w koncu koniec języka za przewodnika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i gratki 32t a widzisz jednak jesteś przede mną, bo ja dopiero 31 ![]() Cytat:
Jutro do lekarza tak? Mam nadzieję że Ci pomoże
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

Ale spróbuję chyba z tym gellatum, dziękuję za radę
Nie wkręcaj sobie
)
dla ćiebie i dla Filipka, ale to już duży i śliczny chłopczyk
tak więc wcale nie małe, w prawdzie podczytywałam was od czasu do czasu ale i tak nigdy nie byłam na bierząco
Ale jak ma pomóc to wszystko wytrzymam.

Ciacho z borówkami taki biszkopt
Się okaże co wygodne. A niestety szpitalne koszule trzeba jakoś przeboleć 

no to przy takich cenach chyba tylko pojedziemy pooglądać wszystko na żywo (zwłaszcza wózki, łóżeczka itp) bo to porównanie cenowe już mnie zbiło z nóg...a pampersy chyba tanie, w ich cenie też się nie orientuję ale zawsze mi się wydawało że wychodzą drożej
.
. Przy okazji tak się wściekłam- w poczekalni masa ludzi, same dziadki. Poprosiłam jednego faceta czy by mnie nie przepuścił, bo na wynik będę i tak musiała czekać, a on do mnie, że nie, bo juz kogoś przepuścił i w ogóle... No normalnie z całym szacunkiem dla starszych ludzi
. To już jak mniałam mniejszy brzuszek, prędzej ktoś się zdobywał na uprzejmość. Teraz już się nie spotykam z takimi przejawami życzliwości
A najgorsze, że nawet nie wiem co mnie tak boli!!!!
Będzie fajna fryzura
Nie wytrzymalam i z braku drozdzy zrobilam sobie wlasnie placki z jablkami i normanie niebo w gebie
dobrze, że mąż mi zdążył kwiatki ściągnąć na dół bo grad by mi je zmasakrował ;/