|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Ok, wrzucam zdjęcia. Ogólnie stan włosów bardzo się poprawił i nie narzekam, ale te zaznaczone, siankowate partie na górze mnie wykańczają. Włosy były umyte i rozczesane, nie stylizowałam ich ani nic. Co zrobić ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#38042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie póki co kupię jeden średniej wielkości do kudełków Cytat:
U mnie mam wrażenie, że mam siana więcej niż zwykłych włosów Wczorajsze mycie włosów: oliwa z oliwek na suche, w ilości takiej, żeby nie kapało, podpięte do góry, trzymana ok 1,5h - po tym czasie włosy lekko sztywne, zmyłam całość szamponem Ziaja z aloesem, niestety dwukrotne mycie bo nie byłam przekonana czy nie będzie przyklapu Potem odżywka Garnier awokado na całość, trzymana ok 15 minut (miało być krócej, ale że tak powiem TŻ mi się wpakował pod prysznic ).Włosy odciśnięte w ręcznik, rozczesane, potem plunking i naturalne schnięcie. Wnioski: frizzu cała tona na głowe, ale zauważam mocniejszy skręt. Na noc ananas, rano spora ilość odżywki w sprayu Syossa nawilżającego (wykańczam rechy, jak się skończy to kupię coś lepszego), wygniecone i nawet się nadają do publikacji w wersji rozpuszczonej Co naprawdę w zasadzie nigdy mi się nie zdarzało do tej pory, żeby na drugi dzień mieć rozpuszczone włosy, niewyprostowane.
|
|
|
#38043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i to rozczesywanie ,to zabojstwo dla twoich wlosow!!!Bo mi sie wydaje,ze nie czeszesz na mokro z odzywka d/s tylko tak, Rozczesuj glowa w dol,z odzywka d/s.Grzebien o szerokim rozstawie a pozniej zelik lniany,pieluszka,odciskan ie wloskow.Wszystko glowa w dol a zobaczysz co sie zadzieje na Twojej glowce.Przynajmniej takie moje sugestie a mam podobne szopy jak nie zrobie nic i na dodatek je rozczesze auuullllllll,az mnie wlosy zabolaly ![]() SeductionWtrącę swoje trzy grosze na temat odżywki tej do mycia: całe szczęście, że nie jest Isanka droga, bo bym zbankrutowała tyle jej zużywam do jednego mycia, ale liczę że dojdę do wprawy Moglabym poradzic? Tez mam podobnie,wiec robie sobie taki mix,ktory swietnie myje mi wlosiska: odzywka,pare kropel miodu i ostatnio lyzeczka lub dwie wywaru z mydlnicy lekarskiej.Pianka,ze az milo!Tyle,ze mieszam to w kubeczku,mieszadlem do capuccino Kawe tez pozniej robie i mieszadelkiem pienie mleko,myje i juz! Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-07-20 o 09:25 |
|
|
|
|
#38044 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
W czerwcu miałam nieco przejść zakończonych dobrą nowiną i tym, że TŻ został z lekka przekabacony na koty. Stereotypy jednak wciąż robią swoje. Postanowiłam nic nie mówić przy innych osobach, jedynie TŻowi. A kota do domu przyniosę i tak Bardzo się cieszę, że chłopaki zaczynają się dogadywać Cytat:
A próbowałaś olej brokułowy? Było go nieco czy się rozlał?O przeprawach weselnych napisałaś tak, że poczułam się jakbym stała w samym środku bałaganu przygotowań Cytat:
by walka z łupieżem została przez Ciebie wygrana. Wierzę, że wyjazd Ci się spodoba, towarzystwo będzie świetne, a o warunkach szybko zapomnisz I pytanko - nie chcesz sprzedać Tigi Amplifiera? I tak i nie. Faktem jest, że olejek może obciążać, gdy zastosujemy ją jako myjadło, ale najwyżej nic nie nałożysz po niej do spłukiwania (zostaw ją po prostu kilka minut po myciu i dopiero spłucz). Możesz też umyć Mrs. Potters albo Joanną Naturią. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
1 czy 2 centymetry pozwolą Ci oswoić się z włosami, cięcie samodzielne doda odwagi. Namawiam Cytat:
Czasem jakieś zdjęcia zostają mi szczególnie w pamięci. Twoje włosy oceniam na podobne do moich sprzed... rozjaśniania (czyli sprzed moich ingerencji jakieś ...naście lat temu). Dlatego śmiem twierdzić, że są w stanie Cię zadziwić.Cytat:
Cytat:
|
|
#38045 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Właśnie trzeba zrobić listę konkretną i chętne zbierać. Muszę poszukać post Rybiorki, gdzie wymieniała te cudowności do włosów Cytat:
Cytat:
od razu zobaczysz różnicę...Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#38046 | ||||||||
|
|
Cytat:
Każda z nas jest indywidualnością i nie jest tak, że to, co służy jednej, drugiej przyniesie te same efekty. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- O tak ja tez mam takiego w głowie Polecam trzymać raczej z dala od włosów, chyba że lubią parafinę. Zmywamy szamponem z siarczanem. Ech, kolejna... Tylko mnie ten głowowy zostaje Cytat:
Nie używamy :nie; chyba że chcemy sobie strzechę zrobić ![]() Cytat:
zafundowałaś sobie podwójne wysuszanie... Cytat:
Cytat:
Zazdraszczam sklepu i szczodrego Pana Hindusa
|
|
#38047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dzisiaj wzięłam tego Syossa w sprayu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...yu.html&next=1 chyba że też go wylać to po drodze na siłownię skoczę do ross po coś nowego
|
|
|
#38048 | ||
|
|
Cytat:
Mysię z Alterką migdałkiem lubimy, wysuszenia nie zaobserwowałam, a teraz potrafię się czasem szamponować 2 razy tygodniowo.Ja dostałam ostatnio Co prawda dostaję zwykle sporo próbek, ale się liczy Tylko ostatnio byłam w szoku, bo pani mnie na spytki o kremach do rąk wyciągnęła - czemu ten taki, a tamten siaki. Czemu ten jest reklamowany jako nawilżający a tego nie daje i takie tam... Już nie wiem... Może ja mam coś na czole napisane? Uff... już miałam pytać, gdzie zdjęcia, ale widzę, że tylko poszłaś ![]() Cytat:
|
|
#38049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.westernstatesoil.com/prod...ite%20oils.pdf
|
|
#38050 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiesz dopóki nie spróbujesz. Mam do siebie zastrzeżenia ale o dziwo ta fryzura jest łaskawa dla psikusów natury przez np wysmykujące się kosmyki
Cytat:
![]() Skład? Może nie jest zły i nie trzeba wylewać. Lekkie silikony mają działanie ochronne na włos i nie wymagają stałego mycia SLSem Na noc kokos, mycie Cien Baby, Hipp, Hipp, wax avocado, płukanka z cytryną |
|
|
|
|
#38051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chciałabym sobie zrobić znowu kuku tak jak wczoraj
|
|
|
#38052 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie loczki
Zostałam zmuszona przez Damke żeby się tu pojawić.W końcu jej uległam Interesuję się moimi włosami od około 3 lat. Wcześniej posiadałam totalne siano. Trochę podczytywałam wizaż, trochę po prostu sama eksperymentowałam. Moje liki zdecydowanie wolą zimę, teraz bardziej się puszą. Muszę coś pokombinować w pielęgnacji. Są długie więc czasem też przyklapnięte przy głowie Może napiszę coś o ich pielęgnacji. Nie jest bardzo zaawansowana ale jak na razie zdawała egzamin:1. Raz w tygodniu olejuje włosy całą noc olejem kokosowym lub winogronowym. 2. Myję je 3x w tygodniu szamponem Farmona brzozowym lub rumiankowym. 3. Po myciu nakładam maskę gloria bądź Kallos al latte, na skalp używam polskiego waxa. 4. Po zmyciu maski nakładam odżywkę bez spłukiwania Ziaja plantica lub Joanna len i rumianek. 5. Rozczesuje tylko mokre pokryte odżywką bs włosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami.Nigdy przenigdy nie czeszę suchych włosów. 6. W skalp po każdym myciu wcieram wodę brzozową z Isany. 7. Końcówki zabezpieczam jedwabiem bądź kroplą oleju kokosowego. 8. Używam suszarki, prostownicy, lokówek tylko od wielkiego święta 9. W zimę nosze luźne czapki i nie rozpuszczam włosów, gdy mam gruby szalik bądź puchate swetry. 10. Używam gumek bez metalowych elementów. 11. Przed wyjściem na dwór psikam włosy odżywką Jantar z filtrem UV. 12.Raz w tygodniu moczę włosy w naparze z rumianku i pokrzywy. 13.Nie farbuję włosów farbami, od czasu do czasu używam balsamu veniy z ekstraktem z henny To chyba tyle Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona![]() I jeszcze zdjęcia ![]() 1 Pierwsze bardzo ekstremalne, rozczesane na sucho jeszcze jako włosowa ignorantka ![]() 2Początki pielęgnacji 3, 4, 5 obecnie |
|
|
|
#38053 | |||||
|
|
Cytat:
Boki w sensie boków głowy. Jeśli nie chcesz teraz poprawiać, to zostaw jak jest. Później zestniesz kapkę więcej ![]() i dziękuję za komplement Cytat:
![]() A drapak... nie spodziewałam się, ze jest taki ogromny! Dopiero przy komodzie widać, jaki jest wysoki! Cytat:
Włosy rozczesane zawsze tak się zachowają - będą wyglądać jak sianko. Uff... mogę odetchnąć ![]() Powtarzaj sobie jak mantrę, że stylizatorom z denatem zawsze dziękujemy. W przypadku odżywek - konieczne jest przyjrzenie się towarzystwu denata (brzmi jak zalecenia policyjne )Cytat:
Syoss to w sumie nic rewelacyjnego, ale zdarzają się produkty wśród stylizatorów, które nie szkodzą. W zasadzie w ten sposób można ocenić całą serię. Cytat:
![]() Ewalucjo widziałam Twoje zdjęcia po opisy w blogu "Jak dbać..." Anweny. Zdjęcie z rozwianymi rudościami zachwycające jestem cała w zachwytach
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-20 o 11:31 Powód: coś pokićkałam :P |
|||||
|
|
|
#38054 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piel�gnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
(Edytowałam tego posta, już z komputera).
Dziewczyny, na szybko odpisuję z telefonu. Jasne, będę tu zaglądać ! Ja myję włosy Barwą ziołową, potem nakładam balsam Joasi b/s, przeczesuję włosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, daję żel lniany i modeluję i ładnie się kręcą, ale w tej zaznaczonej partii włosy ciągle są sianowate. Chyba trzeba podciąć ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-07-20 o 14:10 |
|
|
|
#38055 | ||
|
|
Dot.: PielÄgnacja naturalnych lokĂłw, loczkĂłw, fal - cz. VIII
To błagam - nie używaj polskich znaków
Jest inne kodkowanie i tekstu niemal nie da się przeczytać.Cytat:
Cytat:
Jednak na początek warto wzbogacić dietę włosową. Ta nic nie daje, bo włosy nie maja co jeść... Nie używasz niczego innego (głównie idzie o odżywkę do spłukiwania)?
|
|
#38056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, wyskoczę do ross po coś lepszego a tamtą zostawię do dokładniejszego zbadania A co polecacie w sprayu?? W sensie i odżywki b/s i stylizatoryEwalucja ma tak piękne loki, że aż można zemdleć z zachwytu Na pewno ich nie zawijasz na lokówkę codziennie?
|
|
|
#38057 |
|
Zakorzenienie
|
Ano sprawdzę, dziś ten krem z white oil poszedł na pierwszy ogień. Póki co włosy sobie schną.
|
#38058 |
|
Raczkowanie
|
Ewalucjo
az sie chce wlosy zapuszczac,ZACHWYCAJACE!! !!! Ajrisz Marta oczywiscie,bedzie mi milo,ze jeszcze komus przyda sie moj sposob na mycie odzywka
|
|
|
|
#38059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet nie wiesz jak mój kształt twarzy mnie ogranicza ![]() Cytat:
Przepiękne masz te włosiska
|
|
#38060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
im mam dłuższe włosy tym bardziej się skręcają![]() szczególnie na dole robią się ładne spiralki, a przy głowie nigdy mi się kręcić nie chciały![]() Gosh tiaaa codziennie na lokówkę ![]()
|
|
|
|
|
#38061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widać, że kociaki idą powoli w dobrą stronę w kwestii dogadywania się
|
|
#38062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak z innej beczki to raaaaaaaaaaaaaany boskie jak mnie oczy bolą
|
|
|
#38063 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak to nie za bardzo jest co polecić - większość albo z denatem albo niegodna uwagi. Lepiej sobie samodzielnie coś ukręcić. Odzywka b/s w spraju? Większość naszpikowana silikonem. Ale nie wiem, czego oczekujesz od takiej odżywki, może Tobie akurat to nie przeszkadza? ![]() Cytat:
Jakiś czas temu robiłam analizę odżywki Vatika z kaktusem. Ze składu wynika, że masz coś zupełnie innego Uff ![]() W sumie to boki w większości decydują o objętości (w końcu są dwa ), więc warto im poświęcić nieco więcej uwagi.
|
|
#38064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej w sprayu, ewentualnie w czymś co da się na spray przerobić
|
|
|
#38065 |
|
Zakorzenienie
|
Tą odżywkę z kaktusem miałam, ale juz więcej nie kupię. Taka nijaka jakaś, nic z moimi włosami nie robiła. Na to samo by wyszło jakbym nic nie nakładała - takie miałam odczucia. A teraz mam z tej samej linii krem stylizujący z kaktusem jeden a drugi z migdałem.
|
#38066 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Same fajne rzeczy
. Przed rokiem to było moje kwc, zużyłam 5 albo 6 opakowań. Super wydajny, tylko niestety nie jest zgodny z cg, ale nie podrażniał mnie.Tigi bardzo fajnie i na długo utrwala loki. Właściwie zawsze są ładne po jego użyciu. Tylko trzeba uważać i nie użyć zbyt dużo. Jedna aplikacja wystarczy (a to naprawdę malutko). Przypomniałam sobie wczoraj o resztce tigi, nie używam przeterminowanych kosmetyków, ale wczoraj był pierwszy raz i nic złego się nie stało (oczywiście z dala od skalpu).Cytat:
[QUOTE=ojp;28236864. Włosy były umyte i rozczesane, nie stylizowałam ich ani nic. Co zrobić ? [/QUOTE]Nie czesz włosów, myślę, że będzie o wiele lepiej za kota ![]() Cytat:
Muszę teraz uważać na kosmetyki, w każdym razie szampon przeciwłupieżowy już zamówiony na dozie. No nic, przyda się![]() Cytat:
Cytat:
Jak tylko do mnie dojdzie, dam Ci znać. Mam nadzieję, że dojdzie przed sobotą. Cytat:
![]() Witaj znam Twoje włosy z blogu Anweny. Są zachwycające |
|||||
|
|
|
#38067 |
|
Raczkowanie
|
Boże... cały czas próbuję czytać i nadrabiać, chłonąć tą wiedzę jak gąbka, a przy okazji moje włosy jakieś odżywki i inne specjale
ale pisać to już nie nadrabiam![]() Ostatnio robiłam sobie płukanki z miodu, co jakieś dwa, trzy dni, włosy mi zjaśniały + przebywanie na słońcu, wszystko to robi swoje jeżeli mi się uda to dodam dziś zdjęcia moich wredzioszków
|
#38068 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorku, jakie cudowne zdjęcia Cycka i nowego kotka!
Przeglądam wpisy z kilkunastu ostatnich dni i nie mogłam tego nie napisać
|
|
|
|
#38069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38070 | |||||||
|
|
Cytat:
I tak większość odzywek b/s to głównie woda (choćby Joanna Naturia), ale też natłuszczające emolienty i antystatyki, czasem ekstrakty (czyli jakieś odżywienie być może w gratisie się trafi). Jednak wiele z nich spełnia funkcje zabezpieczające. Ale... póki Twoja pielęgnacja nie zawiera optymalnie dobranych kosmetyków odżywiających to i odżywka b/s nie zda się na zbyt wiele. To taki system: mycie - odżywianie - zabezpieczanie - stylizacja. Droga na skróty jest dopuszczalna, ale nie zawsze i nie na samym początku pielęgnacji. Wybór kosmetyku to Twój wybór, ale jeśli chcesz zadbać o włosy, to trzeba je dobierać zgodnie z funkcją, jaka mają spełniać. I z zasadą - nie szkodzić. A jeśli coś do stylizacji, to w spreju tym bardziej nic nie znam. Żel. Cytat:
![]() Aż się rozejrzę po helfach, czy nie mają tego kremu stylizującego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też wróciłam do miodu, ale bardziej w formie dodatku do płukanki (miód, ocet, woda). Bardzo sobie chwalę. Ale naskalpowo też muszę spróbować Cytat:
Cytat:
Ależ mi było głupio...
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

, też tak chcę.
. Wściekła jestem na siebie
.
W takim razie póki co kupię jeden średniej wielkości do kudełków
U mnie mam wrażenie, że mam siana więcej niż zwykłych włosów
Potem odżywka Garnier awokado na całość, trzymana ok 15 minut (miało być krócej, ale że tak powiem TŻ mi się wpakował pod prysznic 

by walka z łupieżem została przez Ciebie wygrana.

od razu zobaczysz różnicę...
zafundowałaś sobie podwójne wysuszanie... 

Interesuję się moimi włosami od około 3 lat. Wcześniej posiadałam totalne siano. Trochę podczytywałam wizaż, trochę po prostu sama eksperymentowałam. Moje liki zdecydowanie wolą zimę, teraz bardziej się puszą. Muszę coś pokombinować w pielęgnacji. Są długie więc czasem też przyklapnięte przy głowie