Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1269 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 08:11   #38041
ojp
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Ok, wrzucam zdjęcia. Ogólnie stan włosów bardzo się poprawił i nie narzekam, ale te zaznaczone, siankowate partie na górze mnie wykańczają. Włosy były umyte i rozczesane, nie stylizowałam ich ani nic. Co zrobić ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2a.jpg (94,3 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (86,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (95,3 KB, 59 załadowań)

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:17   #38042
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Mam dwa ręczniki z mikrofibry. Jeden to dr bacty (mniejszy, ale wystarcza na włosy), a drugi właściwie nie wiem jakiej firmy (kupiony również w sklepie sportowym).
Do włosów oba są świetne, ale dr bacty jest lepszy. Niby oba są z mikrofibry (ale pierze się je w innej temperaturze), jednak dr bacty trochę lepiej wchłania wodę.
Ten większy kupiłam na wyjazd, do wycierania ciała. Użyłam tylko raz. Wycieranie nim to koszmar - polega na dociskaniu ręcznika do skóry, inaczej się nie da. Próbowałam jak zwykłym ręcznikiem ale kiepsko wychodziło. Sporo za niego zapłaciłam. No ale mam na zmianę do włosów.
Podsumowując, jeśli chcesz stosować tylko do włosów, myślę, że firma niekoniecznie ma znaczenie (wiem, że dziewczyny kupowały w decathlonie - cena była bardzo przystępna).
Oba moje ręczniki są gładkie, bez guzełków. Bardzo je sobie chwalę, ale tylko do włosów.
No i mam jeszcze ściereczkę z biedronki, używam jej do odciskania wody, potem poprawiam ręcznikiem.

Bardzo miły pan Hindus, też tak chcę.

Zamawiałam dziś na allegro nowe tigi (krem do stylizacji) i kliknęłam niechcący dwa razy. Wściekła jestem na siebie Zapłaciłam za dwa, a miałam zużywać to co mam i zabroniłam sobie kupowania.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Można, można.
O widzisz, to dobrze wiedzieć, że się nimi ciężko wyciera ciało W takim razie póki co kupię jeden średniej wielkości do kudełków

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Ok, wrzucam zdjęcia. Ogólnie stan włosów bardzo się poprawił i nie narzekam, ale te zaznaczone, siankowate partie na górze mnie wykańczają. Włosy były umyte i rozczesane, nie stylizowałam ich ani nic. Co zrobić ?
Fajnie masz, że to sianko tylko partiami U mnie mam wrażenie, że mam siana więcej niż zwykłych włosów

Wczorajsze mycie włosów: oliwa z oliwek na suche, w ilości takiej, żeby nie kapało, podpięte do góry, trzymana ok 1,5h - po tym czasie włosy lekko sztywne, zmyłam całość szamponem Ziaja z aloesem, niestety dwukrotne mycie bo nie byłam przekonana czy nie będzie przyklapu Potem odżywka Garnier awokado na całość, trzymana ok 15 minut (miało być krócej, ale że tak powiem TŻ mi się wpakował pod prysznic ).
Włosy odciśnięte w ręcznik, rozczesane, potem plunking i naturalne schnięcie. Wnioski: frizzu cała tona na głowe, ale zauważam mocniejszy skręt. Na noc ananas, rano spora ilość odżywki w sprayu Syossa nawilżającego (wykańczam rechy, jak się skończy to kupię coś lepszego), wygniecone i nawet się nadają do publikacji w wersji rozpuszczonej Co naprawdę w zasadzie nigdy mi się nie zdarzało do tej pory, żeby na drugi dzień mieć rozpuszczone włosy, niewyprostowane.
Stary 2011-07-20, 09:21   #38043
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Ale z Ciebie Laseczka,fju,fju...Lubie orginalne urody i kolory wlosow.
No i to rozczesywanie ,to zabojstwo dla twoich wlosow!!!Bo mi sie wydaje,ze nie czeszesz na mokro z odzywka d/s tylko tak,
Rozczesuj glowa w dol,z odzywka d/s.Grzebien o szerokim rozstawie a pozniej zelik lniany,pieluszka,odciskan ie wloskow.Wszystko glowa w dol a zobaczysz co sie zadzieje na Twojej glowce.Przynajmniej takie moje sugestie a mam podobne szopy jak nie zrobie nic i na dodatek je rozczesze auuullllllll,az mnie wlosy zabolaly

SeductionWtrącę swoje trzy grosze na temat odżywki tej do mycia: całe szczęście, że nie jest Isanka droga, bo bym zbankrutowała tyle jej zużywam do jednego mycia, ale liczę że dojdę do wprawy

Moglabym poradzic?
Tez mam podobnie,wiec robie sobie taki mix,ktory swietnie myje mi wlosiska:
odzywka,pare kropel miodu i ostatnio lyzeczka lub dwie wywaru z mydlnicy lekarskiej.Pianka,ze az milo!Tyle,ze mieszam to w kubeczku,mieszadlem do capuccino
Kawe tez pozniej robie i mieszadelkiem pienie mleko,myje i juz!

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-07-20 o 09:25
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:56   #38044
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Moze trzeba troszke silniejsza perswazje
o tak
W czerwcu miałam nieco przejść zakończonych dobrą nowiną i tym, że TŻ został z lekka przekabacony na koty. Stereotypy jednak wciąż robią swoje. Postanowiłam nic nie mówić przy innych osobach, jedynie TŻowi. A kota do domu przyniosę i tak
Bardzo się cieszę, że chłopaki zaczynają się dogadywać A na zdjęcia nie mogę się napatrzeć. Pokazałam koleżance w pracy - zachwycała się
Cytat:
Na wlosowych froncie ok, mycie Isana z babassem u mnie sie sprawdza nawet na dluzsza mete.
Świetnie! Czasem zostawiałam ją jako d/s na dłużej. Moje włosy ją lubią A próbowałaś olej brokułowy? Było go nieco czy się rozlał?
O przeprawach weselnych napisałaś tak, że poczułam się jakbym stała w samym środku bałaganu przygotowań
Cytat:
Pisałam kiedyś o łupieżu. Ciągle jest, raz bardziej, raz mniej. Ale na to dam radę. Środki zaradcze zostaną wprowadzone
by walka z łupieżem została przez Ciebie wygrana.
Wierzę, że wyjazd Ci się spodoba, towarzystwo będzie świetne, a o warunkach szybko zapomnisz
I pytanko - nie chcesz sprzedać Tigi Amplifiera?
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
isana babassu to chyba nie najlepsza jaką mogę wybrać, prawda?
I tak i nie. Faktem jest, że olejek może obciążać, gdy zastosujemy ją jako myjadło, ale najwyżej nic nie nałożysz po niej do spłukiwania (zostaw ją po prostu kilka minut po myciu i dopiero spłucz).
Możesz też umyć Mrs. Potters albo Joanną Naturią.
Cytat:
Dobrze, że wpadłam na pomysł włosowego pamiętnika

Cytat:
Eloe nawet nie wiesz ile potrafisz otuchy dać takim początkującym jak ja ;Zawsze jak piszesz i doradzasz to jakoś mam chęci i determinację żeby starać się i próbować )
bardzo się cieszę, jeśli mogę pomóc
Cytat:
Ojjj to juz prędzej pójdę do fryzjera, nie mam ręki do cięcia. Zobaczę w FAQ ale nawet siostrze grzywki nie chcę przyciąć, bo boję się, ze dziewczyna z domu nnie zechce potem wyjść
Naprawdę nie ma obaw. Grzywka to dla mnie wyższa szkoła jazdy, ale kręcone? Przecież nie muszą być prosto obcięte (w przeciwieństwie do grzywki). Ważne, by zgodnie z układem loków.
1 czy 2 centymetry pozwolą Ci oswoić się z włosami, cięcie samodzielne doda odwagi. Namawiam
Cytat:
Hehe no coś ty
Zdarza się Czasem jakieś zdjęcia zostają mi szczególnie w pamięci. Twoje włosy oceniam na podobne do moich sprzed... rozjaśniania (czyli sprzed moich ingerencji jakieś ...naście lat temu). Dlatego śmiem twierdzić, że są w stanie Cię zadziwić.
Cytat:
Może z czasem nabędę takiej chociaż ogólnej wiedzy o produktach i stylizacji
Na pewno!
Cytat:
o widzisz... nie wiedziałam... teraz musze wyszukać któro to emolienty (gdzieś zapisałam chyba nawet) i na następny raz będę wiedzieć
Choćby oleje

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:58   #38045
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A ja weszłam zapytać tylko czy można końcówki podciąć, a ona, że w tym tygodniu nie da rady, dobra jest, dlatego raczej trzeba się umawiać do niej.

A lecę na 6-9 miesięcy, albo i na dłużej Ale na 100% będę tam przez 6 miesięcy.
Aaa...będziesz nas tu odwiedzać myślę?

Cytat:
Można, można.
Właśnie trzeba zrobić listę konkretną i chętne zbierać. Muszę poszukać post Rybiorki, gdzie wymieniała te cudowności do włosów

Cytat:
Pare fotek z wieczornej zabawy na drapaku, na jednej mozna zobaczyc jak Cyc lapie malego ktoremu sie lapka posliznela i mialo nie spadl
Wzruszyłam się

Cytat:
Nie czesać od razu zobaczysz różnicę...

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Potem odżywka Garnier awokado na całość, trzymana ok 15 minut (miało być krócej, ale że tak powiem TŻ mi się wpakował pod prysznic ).
Ładne rzeczy

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
No i to rozczesywanie ,to zabojstwo dla twoich wlosow!!!Bo mi sie wydaje,ze nie czeszesz na mokro z odzywka d/s tylko tak,
Rozczesuj glowa w dol,z odzywka d/s.Grzebien o szerokim rozstawie a pozniej zelik lniany,pieluszka,odciskan ie wloskow.Wszystko glowa w dol a zobaczysz co sie zadzieje na Twojej glowce.Przynajmniej takie moje sugestie a mam podobne szopy jak nie zrobie nic i na dodatek je rozczesze auuullllllll,az mnie wlosy zabolaly
Dobrze mówisz

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 10:13   #38046
Eloe77

Cytat:
Napisane przez golden_sun Pokaż wiadomość
nie daję juz rady ze swoimi lokami- kiedyś gęste, błyszczące sprężyny o mocnym skręcie, a dziś połowa włosów na głowie, po 2 dniach od mycia siano i sucha skóra głowy... czy coś zmieniłam? Tak, może zabrzmi to paradoksalnie, ale od kiedy przerzuciłam się bardziej- zawsze byłam trochę eko- na szampony i odżywki naturalne, a szczególnie na Altrrę, włosy wychodziły garściami
Witaj. A może napiszesz nam, czego używałaś wcześniej? Wypadanie włosów nie musi być związane z kosmetykami, choć nie jest powiedziane, że nie należą do przyczyn.
Każda z nas jest indywidualnością i nie jest tak, że to, co służy jednej, drugiej przyniesie te same efekty.
Cytat:
Na początku nie pomyślałam, że chodzi o Alterrę, ale kiedy wpadłam na pewien blog o kosmetykach, moje obawy potwierdziły się
Możesz podać link do tego bloga? Albo chociaż napisać, co osoba go prowadząca kokretnie zauważyła?
Cytat:
i co z tego, że poszły w kubeł, że daję Waxa L'Biotici, używam szamponów z apteczki babuni Joanny na przemian z Baby Dream... włosy są okropne i wciąż lecą. Help me
Moim zdaniem coś jest nie tak, ale nie przede wszystkim z kosmetykami, tylko z tym, co się dzieje wokół Ciebie i z Tobą. Hormony, zmiana diety, przeprowadzka, stresy?
Cytat:
do układania włosów mam krem Joanny z profesjonalnej linii, ale on pewnie tak marne włosy tylko obciąża
To proponuję przestać go używać, skoro efekt Cię nie zadowala. Może żel lniany?

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
jakos koty i loki chodza razem w parze
O tak ja tez mam takiego w głowie
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Znalazłam jakąś oliwkę w żelu dla dzieci
Polecam trzymać raczej z dala od włosów, chyba że lubią parafinę. Zmywamy szamponem z siarczanem.
Cytat:
Co ciekawe, ja też mam kota
Ech, kolejna... Tylko mnie ten głowowy zostaje
Cytat:
Wrzucam skład tego psikadła Nivea
Byłoby ok, gdyby zamiast tego denata władowali np. cyclomethicone, ale pewnie sporo dali VP/VA i trzeba było jakoś to rozpuścić... Szkoda, bo w sumie receptura jak na stylizator w porządku.
Nie używamy :nie; chyba że chcemy sobie strzechę zrobić
Cytat:
spryskałam tą Nivea porządnie i poszłam do sauny
zafundowałaś sobie podwójne wysuszanie...
Cytat:
nawet ich nie traktowałam suszarką bo były prawie suche
Prawda? Od środka poniekąd też... Proszę, nie rób tak więcej.
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś sobie dwa nowe cuda do włosków: Dabur Vatika Styling Hair Cream. Jeden to oliwa i kaktus (skład: extra virgin olive oil, cactus extract, D-panthenol and perfume), a drugo to henna, migdał i aloes (skład: extracts of henna and aloe vera, almond oil, white oil, D-panthenol, perfume). Jesli chodzi oskłady to chyba sa rewelacyjne, prawda? Od jutra będę testowała.
Fajne, nawet bardzo, ale white oil mnie niepokoi. Czy to aby nie parafina?
Zazdraszczam sklepu i szczodrego Pana Hindusa

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-20, 10:32   #38047
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ech, kolejna... Tylko mnie ten głowowy zostaje
Byłoby ok, gdyby zamiast tego denata władowali np. cyclomethicone, ale pewnie sporo dali VP/VA i trzeba było jakoś to rozpuścić... Szkoda, bo w sumie receptura jak na stylizator w porządku.
Nie używamy :nie; chyba że chcemy sobie strzechę zrobić
zafundowałaś sobie podwójne wysuszanie...
Prawda? Od środka poniekąd też... Proszę, nie rób tak więcej.
Obiecuję, że nie będę bo psikacz już dawno spłynął w kibelku Na dzisiaj wzięłam tego Syossa w sprayu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...yu.html&next=1 chyba że też go wylać to po drodze na siłownię skoczę do ross po coś nowego
Stary 2011-07-20, 10:32   #38048
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
ło matulu, naprawdę? aż ze strachu umyłam dzisiaj z powrotem hippem, ależ miałam poplątane włosy potem nie mogłam rozczesać zabyt łatwo nawet z toną odżywki
Ale nie ma się czego bać Mysię z Alterką migdałkiem lubimy, wysuszenia nie zaobserwowałam, a teraz potrafię się czasem szamponować 2 razy tygodniowo.
Cytat:
już widzę jak polski sprzedawca daje coś za darmo
Ja dostałam ostatnio Co prawda dostaję zwykle sporo próbek, ale się liczy Tylko ostatnio byłam w szoku, bo pani mnie na spytki o kremach do rąk wyciągnęła - czemu ten taki, a tamten siaki. Czemu ten jest reklamowany jako nawilżający a tego nie daje i takie tam... Już nie wiem... Może ja mam coś na czole napisane?
Cytat:
Dzisiaj poszłam do fryzjera...
Uff... już miałam pytać, gdzie zdjęcia, ale widzę, że tylko poszłaś
Cytat:
a ja za 4 dni już wyjeżdżam do Londynu
Mam nadzieję, że będziesz z nami w kontakcie

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-20, 10:33   #38049
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne, nawet bardzo, ale white oil mnie niepokoi. Czy to aby nie parafina?
Zazdraszczam sklepu i szczodrego Pana Hindusa
Coś mi się właśnie tak wydaje. Znalazłam tylko parę info po angielsku w internecie:

http://www.westernstatesoil.com/prod...ite%20oils.pdf

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:04   #38050
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Szkoda, że do mojej okrągłej twarzy nie będzie pasować
Nie wiesz dopóki nie spróbujesz. Mam do siebie zastrzeżenia ale o dziwo ta fryzura jest łaskawa dla psikusów natury przez np wysmykujące się kosmyki
Cytat:
Mogę to podpiąć z moim blogu?
Cytat:
Na dzisiaj wzięłam tego Syossa w sprayu
Skład? Może nie jest zły i nie trzeba wylewać. Lekkie silikony mają działanie ochronne na włos i nie wymagają stałego mycia SLSem

Na noc kokos, mycie Cien Baby, Hipp, Hipp, wax avocado, płukanka z cytryną

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:08   #38051
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie wiesz dopóki nie spróbujesz. Mam do siebie zastrzeżenia ale o dziwo ta fryzura jest łaskawa dla psikusów natury przez np wysmykujące się kosmyki

Mogę to podpiąć z moim blogu?

Skład? Może nie jest zły i nie trzeba wylewać. Lekkie silikony mają działanie ochronne na włos i nie wymagają stałego mycia SLSem

Na noc kokos, mycie Cien Baby, Hipp, Hipp, wax avocado, płukanka z cytryną
No właśnie nie mam jak sprawdzić teraz bo w aucie torbę zostawiłam A nie chciałabym sobie zrobić znowu kuku tak jak wczoraj
Stary 2011-07-20, 11:15   #38052
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Witam wszystkie loczki

Zostałam zmuszona przez Damke żeby się tu pojawić.W końcu jej uległam Interesuję się moimi włosami od około 3 lat. Wcześniej posiadałam totalne siano. Trochę podczytywałam wizaż, trochę po prostu sama eksperymentowałam. Moje liki zdecydowanie wolą zimę, teraz bardziej się puszą. Muszę coś pokombinować w pielęgnacji. Są długie więc czasem też przyklapnięte przy głowie Może napiszę coś o ich pielęgnacji. Nie jest bardzo zaawansowana ale jak na razie zdawała egzamin:

1. Raz w tygodniu olejuje włosy całą noc olejem kokosowym lub winogronowym.

2. Myję je 3x w tygodniu szamponem Farmona brzozowym lub rumiankowym.
3. Po myciu nakładam maskę gloria bądź Kallos al latte, na skalp używam polskiego waxa.
4. Po zmyciu maski nakładam odżywkę bez spłukiwania Ziaja plantica lub Joanna len i rumianek.
5. Rozczesuje tylko mokre pokryte odżywką bs włosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami.Nigdy przenigdy nie czeszę suchych włosów.
6. W skalp po każdym myciu wcieram wodę brzozową z Isany.
7. Końcówki zabezpieczam jedwabiem bądź kroplą oleju kokosowego.
8. Używam suszarki, prostownicy, lokówek tylko od wielkiego święta
9. W zimę nosze luźne czapki i nie rozpuszczam włosów, gdy mam gruby szalik bądź puchate swetry.
10. Używam gumek bez metalowych elementów.
11. Przed wyjściem na dwór psikam włosy odżywką Jantar z filtrem UV.
12.Raz w tygodniu moczę włosy w naparze z rumiank
u i pokrzywy.
13.Nie farbuję włosów farbami, od czasu do czasu używam balsamu veniy z ekstraktem z henny

To chyba tyle Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona

I jeszcze zdjęcia
1 Pierwsze bardzo ekstremalne, rozczesane na sucho jeszcze jako włosowa ignorantka
2Początki pielęgnacji
3, 4, 5 obecnie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ww.jpg (10,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03092.jpg (22,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (48,1 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (56,3 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (33,7 KB, 76 załadowań)
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:25   #38053
Eloe77

Cytat:
Zawsze mogę twierdzić, że gdyby nie alergia na futrzaki (i alergia ogólnie :/) to miałabym taaakie loki
Na pewno!
Cytat:
boki - w sensie z boku twarzy, czy kosmyki przy twarzy?
Boki w sensie boków głowy.
Jeśli nie chcesz teraz poprawiać, to zostaw jak jest. Później zestniesz kapkę więcej
i dziękuję za komplement
Cytat:
Pare fotek z wieczornej zabawy na drapaku, na jednej mozna zobaczyc jak Cyc lapie malego ktoremu sie lapka posliznela i mialo nie spadl
Teraz widać różnicę między nimi! Ależ Cyc jest duży! I opiekuńczy
A drapak... nie spodziewałam się, ze jest taki ogromny! Dopiero przy komodzie widać, jaki jest wysoki!
Cytat:
Rozczesałaś na sucho? To teraz bardzo trudno będzie cokolwiek powiedzieć.
Włosy rozczesane zawsze tak się zachowają - będą wyglądać jak sianko.
Cytat:
Obiecuję, że nie będę bo psikacz już dawno spłynął w kibelku
Uff... mogę odetchnąć
Powtarzaj sobie jak mantrę, że stylizatorom z denatem zawsze dziękujemy. W przypadku odżywek - konieczne jest przyjrzenie się towarzystwu denata (brzmi jak zalecenia policyjne )
Cytat:
Na dzisiaj wzięłam tego Syossa w sprayu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...yu.html&next=1 chyba że też go wylać to po drodze na siłownię skoczę do ross po coś nowego
A nie masz składu tego specyfiku?
Syoss to w sumie nic rewelacyjnego, ale zdarzają się produkty wśród stylizatorów, które nie szkodzą. W zasadzie w ten sposób można ocenić całą serię.
Cytat:
Coś mi się właśnie tak wydaje. Znalazłam tylko parę info po angielsku w internecie:

http://www.westernstatesoil.com/prod...ite%20oils.pdf
A crude oil tłumaczy się jako ropa naftowa... No nic, sprawdzisz, zmyjesz siarczanem. Ta parafina nie jest znowu w ogromnym stężeniu

Ewalucjo widziałam Twoje zdjęcia po opisy w blogu "Jak dbać..." Anweny. Zdjęcie z rozwianymi rudościami zachwycające (jest tylko w blogu)
jestem cała w zachwytach

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-20 o 11:31 Powód: coś pokićkałam :P
Stary 2011-07-20, 11:28   #38054
ojp
Wtajemniczenie

Dot.: Piel�gnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

(Edytowałam tego posta, już z komputera).

Dziewczyny, na szybko odpisuję z telefonu.

Jasne, będę tu zaglądać !

Ja myję włosy Barwą ziołową, potem nakładam balsam Joasi b/s, przeczesuję włosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, daję żel lniany i modeluję i ładnie się kręcą, ale w tej zaznaczonej partii włosy ciągle są sianowate. Chyba trzeba podciąć ?

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".

Edytowane przez ojp
Czas edycji: 2011-07-20 o 14:10
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:31   #38055
Eloe77

Cytat:
Dziewczyny, na szybko odpisuję z telefonu.
To błagam - nie używaj polskich znaków Jest inne kodkowanie i tekstu niemal nie da się przeczytać.
Cytat:
Jasne, będę tu zaglądać !

Cytat:
Ja myję włosy Barwą ziołową, potem nakładam balsam Joasi b/s, przeczesuję włosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, daję żel lniany i modeluję i ładnie się kręcą, ale w tej zaznaczonej partii włosy ciągle są sianowate. Chyba trzeba podciąć ?
Podciąć można.
Jednak na początek warto wzbogacić dietę włosową. Ta nic nie daje, bo włosy nie maja co jeść...
Nie używasz niczego innego (głównie idzie o odżywkę do spłukiwania)?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-20, 11:37   #38056
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz składu tego specyfiku?
Syoss to w sumie nic rewelacyjnego, ale zdarzają się produkty wśród stylizatorów, które nie szkodzą. W zasadzie w ten sposób można ocenić całą serię.
No właśnie skład dopadnę dopiero przed siłownią bezpośrednio No nic, wyskoczę do ross po coś lepszego a tamtą zostawię do dokładniejszego zbadania A co polecacie w sprayu?? W sensie i odżywki b/s i stylizatory

Ewalucja ma tak piękne loki, że aż można zemdleć z zachwytu Na pewno ich nie zawijasz na lokówkę codziennie?
Stary 2011-07-20, 11:38   #38057
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
A crude oil tłumaczy się jako ropa naftowa... No nic, sprawdzisz, zmyjesz siarczanem. Ta parafina nie jest znowu w ogromnym stężeniu
Ano sprawdzę, dziś ten krem z white oil poszedł na pierwszy ogień. Póki co włosy sobie schną.

Stary 2011-07-20, 11:44   #38058
Basai77
Raczkowanie

Ewalucjo
az sie chce wlosy zapuszczac,ZACHWYCAJACE!! !!!

Ajrisz Marta
oczywiscie,bedzie mi milo,ze jeszcze komus przyda sie moj sposob na mycie odzywka
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:49   #38059
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Moglabym poradzic?
odzywka,pare kropel miodu i ostatnio lyzeczka lub dwie wywaru z mydlnicy lekarskiej.Pianka,ze az milo!Tyle,ze mieszam to w kubeczku,mieszadlem do capuccino
Kawe tez pozniej robie i mieszadelkiem pienie mleko,myje i juz!
to spróbuję przy najbliższej okazji. Dzięki

Cytat:
W sumie zawsze mogę spróbować i nie wyjść z tym do ludzi Nawet nie wiesz jak mój kształt twarzy mnie ogranicza Miałabym ochotę się obciąć na krótko, byłam już tak kilka razy, ale mam obawy, bo musiałabym trafić do kogoś dobrego, a wiemy jak to jest. Dlatego już chyba lepsze dłuższe w moim przypadku

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość

I jeszcze zdjęcia
1 Pierwsze bardzo ekstremalne, rozczesane na sucho jeszcze jako włosowa ignorantka
2Początki pielęgnacji
3, 4, 5 obecnie

Witamy

Przepiękne masz te włosiska

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:54   #38060
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Cytat:

Ewalucja ma tak piękne loki, że aż można zemdleć z zachwytu Na pewno ich nie zawijasz na lokówkę codziennie?
dziękuję dziewczyny im mam dłuższe włosy tym bardziej się skręcają szczególnie na dole robią się ładne spiralki, a przy głowie nigdy mi się kręcić nie chciały

Gosh tiaaa codziennie na lokówkę już mam taki nawyk że nawet o tym nie pamiętam A tak serio to na tym zdjęciu mam lokówką zrobione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg to.jpg (10,5 KB, 66 załadowań)
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:56   #38061
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Boki w sensie boków głowy.
Jeśli nie chcesz teraz poprawiać, to zostaw jak jest. Później zestniesz kapkę więcej
i dziękuję za komplement
Tak myślałam, że mi czegoś tam brakuje :P: w sensie tego przycięcia
Cytat:

Ide sie myc, mysle co tu nalozyc na wlosy
Super to zdjęcie jak go tak trzyma Widać, że kociaki idą powoli w dobrą stronę w kwestii dogadywania się Super Twój mąż zrobił im drapak, jestem pod wrażeniem ogromnym

Stary 2011-07-20, 11:59   #38062
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję dziewczyny im mam dłuższe włosy tym bardziej się skręcają szczególnie na dole robią się ładne spiralki, a przy głowie nigdy mi się kręcić nie chciały

Gosh tiaaa codziennie na lokówkę już mam taki nawyk że nawet o tym nie pamiętam A tak serio to na tym zdjęciu mam lokówką zrobione
Hehe, to chyba nawet bardziej mi się Twoje naturalsy podobają

A tak z innej beczki to raaaaaaaaaaaaaany boskie jak mnie oczy bolą Soczewki noszę i już wczoraj tak miałam, że bardzo szybko mi się oczy zmęczyły, myślałam, że to taki dzień po rpsotu a dzisiaj jest to samo A soczewki świeżutkie...
Stary 2011-07-20, 12:22   #38063
Eloe77

Cytat:
Napisane przez joanna317 Pokaż wiadomość
Śliczne masz włoski, aczkolwiek Twoja pielęgnacja tochę mnie przerazila- kiedy Ty masz na to czas??
To wszystko jest kwestią organizacji, a nie czasu.
Cytat:
Powiem Wam, co ja testuje teraz. Mianowicie zamówiłam sobie balsam do trwałej z Cece
Fajnie. A skład mogłabyś wrzucić?
Cytat:
No właśnie skład dopadnę dopiero przed siłownią bezpośrednio No nic, wyskoczę do ross po coś lepszego a tamtą zostawię do dokładniejszego zbadania A co polecacie w sprayu?? W sensie i odżywki b/s i stylizatory
W sprayu? Przelewam Jantara odzywkę do włosów i skóry głowy (dostępna czasem w zielarskim, ale zwykle na dozie) do butelki ze spryskiwaczem.
Tak to nie za bardzo jest co polecić - większość albo z denatem albo niegodna uwagi. Lepiej sobie samodzielnie coś ukręcić.
Odzywka b/s w spraju? Większość naszpikowana silikonem. Ale nie wiem, czego oczekujesz od takiej odżywki, może Tobie akurat to nie przeszkadza?
Cytat:
Ano sprawdzę, dziś ten krem z white oil poszedł na pierwszy ogień. Póki co włosy sobie schną.
Czekam na relację niecierpliwie!
Jakiś czas temu robiłam analizę odżywki Vatika z kaktusem. Ze składu wynika, że masz coś zupełnie innego Uff
Cytat:
Tak myślałam, że mi czegoś tam brakuje :P: w sensie tego przycięcia
W sumie to boki w większości decydują o objętości (w końcu są dwa ), więc warto im poświęcić nieco więcej uwagi.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-20, 12:30   #38064
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
W sprayu? Przelewam Jantara odzywkę do włosów i skóry głowy (dostępna czasem w zielarskim, ale zwykle na dozie) do butelki ze spryskiwaczem.
Tak to nie za bardzo jest co polecić - większość albo z denatem albo niegodna uwagi. Lepiej sobie samodzielnie coś ukręcić.
Odzywka b/s w spraju? Większość naszpikowana silikonem. Ale nie wiem, czego oczekujesz od takiej odżywki, może Tobie akurat to nie przeszkadza?
Hmmm, może to po rpsotu kwestia starczych przyzwyczajeń. Bo do tej pory zazwyczaj po myciu spryskiwałam włosy właśnie odzywką w sprayu i ugniatałam loki, i tyle. A jakoś tak spray wygodniejszy niż coś w tubce czy słoiczku... Więc w zasadzie to nie musi być odżywka, tylko coś co mi podkreśli skręt Najlepiej w sprayu, ewentualnie w czymś co da się na spray przerobić
Stary 2011-07-20, 12:40   #38065
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na relację niecierpliwie!
Jakiś czas temu robiłam analizę odżywki Vatika z kaktusem. Ze składu wynika, że masz coś zupełnie innego Uff
Tą odżywkę z kaktusem miałam, ale juz więcej nie kupię. Taka nijaka jakaś, nic z moimi włosami nie robiła. Na to samo by wyszło jakbym nic nie nakładała - takie miałam odczucia. A teraz mam z tej samej linii krem stylizujący z kaktusem jeden a drugi z migdałem.

Stary 2011-07-20, 12:47   #38066
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
a co to robi fajnego?
Same fajne rzeczy. Przed rokiem to było moje kwc, zużyłam 5 albo 6 opakowań. Super wydajny, tylko niestety nie jest zgodny z cg, ale nie podrażniał mnie.
Tigi bardzo fajnie i na długo utrwala loki. Właściwie zawsze są ładne po jego użyciu.
Tylko trzeba uważać i nie użyć zbyt dużo. Jedna aplikacja wystarczy (a to naprawdę malutko).
Przypomniałam sobie wczoraj o resztce tigi, nie używam przeterminowanych kosmetyków, ale wczoraj był pierwszy raz i nic złego się nie stało (oczywiście z dala od skalpu).

Cytat:
To i to nie mogę się napatrzeć. Jeszcze bardziej je uwielbiam

[QUOTE=ojp;28236864. Włosy były umyte i rozczesane, nie stylizowałam ich ani nic. Co zrobić ? [/QUOTE]
Nie czesz włosów, myślę, że będzie o wiele lepiej

Cytat:
A kota do domu przyniosę i tak
za kota
Cytat:
by walka z łupieżem została przez Ciebie wygrana.
Już dziś jest prawie super. Właściwie to chyba nie mam łupieżu. dziwne, ale super. Małgosia pisała o miodzie na skalp i może to mi pomogło Muszę teraz uważać na kosmetyki, w każdym razie szampon przeciwłupieżowy już zamówiony na dozie. No nic, przyda się
Cytat:
Wierzę, że wyjazd Ci się spodoba, towarzystwo będzie świetne, a o warunkach szybko zapomnisz
Dziękuję za wsparcie
Cytat:
I pytanko - nie chcesz sprzedać Tigi Amplifiera?
Rozumiem, że masz ochotę? Jak tylko do mnie dojdzie, dam Ci znać. Mam nadzieję, że dojdzie przed sobotą.

Cytat:
Tylko ostatnio byłam w szoku, bo pani mnie na spytki o kremach do rąk wyciągnęła - czemu ten taki, a tamten siaki. Czemu ten jest reklamowany jako nawilżający a tego nie daje i takie tam... Już nie wiem... Może ja mam coś na czole napisane?
Może zauważyła, że czytasz składy

Cytat:
Witam wszystkie loczki
Witaj
znam Twoje włosy z blogu Anweny. Są zachwycające

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:08   #38067
agacie92
Raczkowanie

Boże... cały czas próbuję czytać i nadrabiać, chłonąć tą wiedzę jak gąbka, a przy okazji moje włosy jakieś odżywki i inne specjale ale pisać to już nie nadrabiam

Ostatnio robiłam sobie płukanki z miodu, co jakieś dwa, trzy dni, włosy mi zjaśniały z brązowego zrobiły się ciemny blond + przebywanie na słońcu, wszystko to robi swoje jeżeli mi się uda to dodam dziś zdjęcia moich wredzioszków

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:16   #38068
malgosia86
Zadomowienie

Rybiorku, jakie cudowne zdjęcia Cycka i nowego kotka!
Przeglądam wpisy z kilkunastu ostatnich dni i nie mogłam tego nie napisać

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:26   #38069
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
Ostatnio robiłam sobie płukanki z miodu, co jakieś dwa, trzy dni, włosy mi zjaśniały z brązowego zrobiły się ciemny blond + przebywanie na słońcu, wszystko to robi swoje jeżeli mi się uda to dodam dziś zdjęcia moich wredzioszków
Robiłaś tą płukankę miodową z przepisów?

Stary 2011-07-20, 13:30   #38070
Eloe77

Cytat:
Hmmm, może to po rpsotu kwestia starczych przyzwyczajeń. Bo do tej pory zazwyczaj po myciu spryskiwałam włosy właśnie odzywką w sprayu i ugniatałam loki, i tyle. A jakoś tak spray wygodniejszy niż coś w tubce czy słoiczku... Więc w zasadzie to nie musi być odżywka, tylko coś co mi podkreśli skręt Najlepiej w sprayu, ewentualnie w czymś co da się na spray przerobić
By produkt był w spraju, musi się składać w większości z wody. Zadaniem odżywki b/s jest zabezpieczenie włosów przed ucieczką wody, więc produkt w spreju nie jest najlepszym wyjściem.
I tak większość odzywek b/s to głównie woda (choćby Joanna Naturia), ale też natłuszczające emolienty i antystatyki, czasem ekstrakty (czyli jakieś odżywienie być może w gratisie się trafi). Jednak wiele z nich spełnia funkcje zabezpieczające. Ale... póki Twoja pielęgnacja nie zawiera optymalnie dobranych kosmetyków odżywiających to i odżywka b/s nie zda się na zbyt wiele. To taki system: mycie - odżywianie - zabezpieczanie - stylizacja. Droga na skróty jest dopuszczalna, ale nie zawsze i nie na samym początku pielęgnacji.
Wybór kosmetyku to Twój wybór, ale jeśli chcesz zadbać o włosy, to trzeba je dobierać zgodnie z funkcją, jaka mają spełniać. I z zasadą - nie szkodzić.

A jeśli coś do stylizacji, to w spreju tym bardziej nic nie znam. Żel.

Cytat:
Tą odżywkę z kaktusem miałam, ale juz więcej nie kupię. Taka nijaka jakaś, nic z moimi włosami nie robiła. Na to samo by wyszło jakbym nic nie nakładała - takie miałam odczucia. A teraz mam z tej samej linii krem stylizujący z kaktusem jeden a drugi z migdałem.
Mnie się nieszczególnie podobała odżywka z kaktusem, więc kilka razy czytałam Twój post
Aż się rozejrzę po helfach, czy nie mają tego kremu stylizującego
Cytat:
Tylko trzeba uważać i nie użyć zbyt dużo. Jedna aplikacja wystarczy (a to naprawdę malutko)
Taa... ja dziś przesadziłam
Cytat:
za kota

Cytat:
Już dziś jest prawie super. Właściwie to chyba nie mam łupieżu. dziwne, ale super. Małgosia pisała o miodzie na skalp i może to mi pomogło Muszę teraz uważać na kosmetyki, w każdym razie szampon przeciwłupieżowy już zamówiony na dozie. No nic, przyda się
Bardzo się cieszę
Też wróciłam do miodu, ale bardziej w formie dodatku do płukanki (miód, ocet, woda). Bardzo sobie chwalę. Ale naskalpowo też muszę spróbować
Cytat:
Rozumiem, że masz ochotę? Jak tylko do mnie dojdzie, dam Ci znać. Mam nadzieję, że dojdzie przed sobotą
Wspaniale!
Cytat:
Może zauważyła, że czytasz składy
No właśnie nie czytałam za bardzo, tylko koleżanka szukała kremu do rąk dokładnie takiego, jaki miałam w torebce. Tylko powiedziała, ze dobieram sobie kosmetyki według składu i się zaczęło przepytywanie Ależ mi było głupio...

MÓJ IDEAŁ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 38 (0 użytkowników i 38 gości)

Zasady wysyłania wiadomości