Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 12:54   #1591
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dzięki, bo Cotki się doprosić nie mogłam .
do usług i życzę udanej i owocnej wyprawy. Nie przemęcz się

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:57   #1592
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ledwo ale żyję Jego marudzenie w sumie prawie zabija człowieka, więc byłam blisko

Kurcze zbieram się do wystawienia zestawu z jakimiś ciążowymi ciuchami których nie noszę bo się czuję jak beka i już mi chęci brak po tym sprzątaniu.
Poza tym z tych nudów znowu zaczyna buszować za ciuchami a to nic dobrego nie wróży
Poprałabym i poprawsowała ubranka bo mam ochotę to w końcu posegregować, ale proszku brak tż pojechał w świat, dopiero jutro się mogę za to zabrać.
Przy niektórych z was czuję się jakoś tak mega w lesie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:

Dzięki, bo Cotki się doprosić nie mogłam .

Farby zakupione, młody w brzuchu szaleje. Zaraz obiad i spadamy do Gdańska.
a już kilka razy Ci kopiowałam ten link a później się rozgadałam i taki o to efekt. WYBACZ MI ha ha.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:59   #1593
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Witam Was.....nareszcie mam juz internet i bede z Wami z codziennie... Mam nadzieje ze jakos Was nadrobie. Zauwazylam ze wspominacie testy ciazowe...My zdecydowalismy sie na planowana ciaze takze zawsze w terminie miesiaczki modlilam sie zeby jej nie bylo.Pamietam jak moja mama do mnie przyjechala na swieta a mnie grypa rozlozyla i trzymalo mnie z tydzien co mnie zdziwilo bo zawsze sie moglam wyleczyc po 3 dniach. A do tego mama chciala pozwiedzac a ja jakos nie mialam nastroju ( a juz bylam w ciazy....tylko nie wiedzialam ). test zrobilam ok 10 stycznia w pracy....ale sie rozplakalam ze szczescia..... Po pracy kupilam jeszcze jeden i zrobilam juz w domu....moj TZ wniebowziety....

No i jescze tylko 7 tygodni i malutka bedzie z nami .
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:59   #1594
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

Farby zakupione, młody w brzuchu szaleje. Zaraz obiad i spadamy do Gdańska.
ja też chcę do Gdańska Ja chcę tam być, mieszkać, pojechać chocby na jeden dzień! A Ty sobie ot tak jedziesz Weeeź mnie Ancia będę grzeczna, obiecuję Ci

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
w kwesti shar peiów polecam się w 100% - doświadczenie z moja Oksunią mam duże co do pielęgancji i nie tylko pytaj
to mi powiedz czy są uparte, czy latwo je rozpiescic (niestety mam do tego sklonnosci ), czy dużo kosztuje pielęgnacja i jak myslisz czy sprawdzily by się przy dwojce małych dzieci
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:00   #1595
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też se driknełaś , ja tak samo , bo pomyślałam że za pierwszy razem napewno nie zajdę
Ja to mam wyrzuty sumienia, bo nie wiedziałam że w ciąży jestem a zdarzyło mi się "mocniej" podrinkować

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tylko pamiętam jak szłam z ubikacji z testem i półpłacząć powtarzałam "tato mnie zabije"

Posprzątałam ale dumna z siebie jestem ha ha
Ja sprzątam ratami, co chwila przerwa. Denerwuje mnie już ta moja nieporadność i powolność

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
w kwesti shar peiów polecam się w 100% - doświadczenie z moja Oksunią mam duże co do pielęgancji i nie tylko pytaj
Sharpeie są przepiękne A nam się marzy labrador, albo golden retriver. I koty. Dużo kotów

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2011-07-20 o 13:44
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:01   #1596
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
pierwszy raz czuje ze mała na czkawke

Fajne uczucie , nie?? Moja mala ma czkawke nawet 3 razy dziennie....
Stary 2011-07-20, 13:05   #1597
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
dzień dybry wszystkim
czy coś mnie ominęło że tu aż tyle stron naprodukowane?
Mam nadzieję że wszystkie w komplecie i nic się nie wydarzyło
4 dni nie mogłam się nagadać z siostrą, dziś pojechali do domku a my z brzuszkiem znów sami ale jestem tam wymęczona że chwilowo się cieszę że cisza i nikogo wokół chciałam podczytywać wieczorkiem co tam się dzieje na bieżąco ale chrześniak okupował lapka i nie można go było odgonić.

moczę właśnie nogi w lodowatej wodzie, nie puchną ale rano popłakałam się z bólu, 10 min przy zlewie a kolana mi wykręciło, bolą was stawy może??? łydki i kurcze to swoją drogą ale jakoś do wytrzymania i radzę sobie ale te stawy w kolanach i kostkach to masakra jakaś

naskładałam się z siorką mebelków brakujących do kuchni i kilku innych co czekały w kartonach od miesiąca i może sobie coś nadwyrężyłam kurcze nie wiem sama, w sumie dokręcałam śruby i pilnowałam instrukcji tylko wbiłam troszkę gwoździków nadgrastki mnie nie bolą a kolana koszmarnie
Mnie bolą stawy w dłoniach...Lekarz powiedział że ot może być wynik obrzęku. Bylo gorąco ostatnio więc mogla Ci się woda zatrzymać. Na pocieszenie dodam, że mój gin nie ma na to sposobu.... Pić dużo wody.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A mój chyba jeszcze nie mial
Stary 2011-07-20, 13:09   #1598
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry
troszkę Was podczytałam ale znów się tego sporo nazbierało...
Widziałam, że piszecie o rozstępach, w tej ciąży nie wyszedł mi jeszcze ani jeden ale za to po 1ciąży na brzuchu mam ich spoooro
temat proszków, płynów, kremów chyba zakończony - ja mam też lovele a do kąpieli jak któraś pisała z Filipem musiałam dodawać emoilum, czy oilatum itp. itd. i Amelii chyba też będę dodawała - w tym ją kąpała, więc innych środków nie będę używała, tylko sudocrem do pupci.
Była dziś u mnie położna, rozmawiałyśmy o cukrzycy, o tym dlaczego do Poznania muszę jechać... no i okazuje się że będzie to przydatna wizyta - zrobią mi tam ktg, zbada ginekolog, zrobią usg (chociaż nie muszą) dostanę glukometr, dietę, będę miała spotkanie z diabetologiem - bezczynnie nie będę tam siedziała (choć swoje w kolejce odsiedzę) zajmą się mną specjaliści, obejrzała moje zapiski cukru i mówiła, że są super
Uspokoiła mnie i mówiła, że żadne obumarcie płodu mi nie zagraża! troszkę na mnie nakrzyczała i zła na mnie była, że tak panikuję i się nakręcam mówiła, że przy dużych skokach cukru jest niebezpiecznie a nie przy moich lekko podwyższonych wynikach cieszę się że przyszła - w końcu ktoś mi coś powiedział (bo bez Was nie wiedziałabym nic) posłuchałyśmy serduszka Amelki
i mówiłam jej że brzusio mi twardnieje, czasami pobolewa, miewam skurcze ale to są te skurcze braxtona-hicksa uspokoiła mnie no ale oczywiście nie mam niczego bagatelizować i gdyby bóle, skurcze się nasiliły albo nie byłabym pewna tego, czy coś złego się dzieje, to mam dzwonić bez namysłu do gin. - iść do niej lub jechać na IP zadowolona jestem z neszego dzisiejszego spotkania.
miłego dnia

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:09   #1599
rabarbar83
Rozeznanie

widzę że wspomnienia II kresek na teście były
ja się śmieje że posłuchałam lekarza i po miesiącu przyszłam do niego z pozytywnym wynikiem testu hehe jego mina bezcenna zdziwił się że się od razu udało, ja też bo myślałam że po poronieniu zacznie się problem z psychiką i jakaś blokada będzie, a tu na kontroli lekarz dał zielone światło że wszystko wygojone i można się starać i żeby nie czekać za długo, no to ja też nie chciałam czekać aż zacznie się jakaś presja i napadłam mężusia... dzień przed terminem @ lekko zaplamiłam i znów czułam taki ucisk w dole brzucha jak za pierwszym razem, @ się nie pojawiła a 2 dni poźniej ogromna radość i jednocześnie strach że zaczynamy od nowa chodować fasolkę

Mąż był w szoku nie zdążył sobie poużywać
Stary 2011-07-20, 13:09   #1600
aa2
Zakorzenienie

jestem odwazna i wcale si eni eboje ....wychodze

jest u mnie burza błyska sie a chce do biblioteki jechac wiec sie jakos pocieszyc musze
a wiec nie boje sie i sie nei błyska-to aparat-ide hehehe

do zobaczonka późneij lady
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:10   #1601
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia, bo u Ciebie ten szał był długo powstrzymywany i dlatego teraz wybuchł ze zdwojoną siłą ..
hahah możliwe, aż cała jestem podekscytowana

Już też waszego sprzedawce oblukałam i już wiem co chciałabym kupić

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no ja też w totalnej niewiedzy imieninowo
No ja bez okazji bo święta były, ale nie powiem dałam sobie w palnik z koleżankami na imprezie, a co było dla mnie najdziwniejsze, naprawdę popalnikowałam , namieszałam i nie wymiotowałam, co było dla mnie zaskoczenie i po tym coś do mnie dotarło że coś się dzieje w moim organizmie a i o 2 rano namówiłam wszystkich na jedzenie bo byłam strasznie głodna a było nas ze 10 osób

Cytat:
Mój maluszek od czasu do czasu, ale uczucie nieziemskie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:10   #1602
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Wszystko w Entliczku kupiliśmy. Przy ul Dobrego Pasterza
Pewnie taniej by się gdzieś kupiło, ale ja nie za bardzo nadaję się na długie chodzenie po sklepach, bo nie lubię za bardzo. Chciałam wejsć w jedno miejsce i mieć wszystko
ahaa
bylismy w entliczku ale przy Zakopiance i tam ceny były droższe niż w tej Semmie to chyba jednak tam się udamy po resztę zakupów
No ja też najlepiej, żeby w jednym miejscu załatwić wszystko

Cytat:
pamiętacie niecheć mojego męża do zakupów ? to chyba właśnie można unać za "mit" nie dość że chce pojechac po fotelik przed 1 sierpnia, to jeszcze chce kupić wózek i pomacać co by dobry wybrać nie poznaję go ale to miłe zaskoczyć mnie jeszcze umie
noo, w koncu dojrzał do tej decyzji
a i gratuluję zakupów- fotelik wygląda ślicznie, mam nadzieję,że się będzie dobrze spisywał, a to wiklinowe cudo sama bym chciała

Cytat:
Ja nie kumam skąd różnica, ale jest - w opisie i zdjęciu. Jestem ciekawa co Ci w aptece powiedzą. U nas nawet nie ma takich produktów, więc nie mam co pytać.
ja też nie czaję, ale może dlatego, ze generalnie leczy się rozstępy po ciąży, sama nie wiem W każdym razie w aptece pani powiedziała, że jak najbardziej można już teraz używać jest bezpieczny dla dzieciątka. Ale jeszcze jak dostaniesz swoje nowe tubki to wymienimy się składem i porównamy, oki?

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ja to mam wyrzuty sumienia, bo nie wiedziałam że w ciąży jestem a zdarzyło mi się "mocniej" podrinkować
ja też mam- tym bardziej, że to były święta, sylwester, mieliśmy gości, koncert i wszędzie jakieś piwko, fajka... i nagle bach ciąża

no i znowu idzie burza więc sie pewnie zaraz wyłączę

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:13   #1603
anciaahk
kosmitka

Cytat:
do usług i życzę udanej i owocnej wyprawy. Nie przemęcz się
Z tym będzie ciężko , bo już mi chłop zapowiedział, że on będzie miał mało czasu i mam się streszczać. A ja nawet szybko chodzić nie potrafię .
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
a już kilka razy Ci kopiowałam ten link a później się rozgadałam i taki o to efekt. WYBACZ MI ha ha.
Ty jesteś zakręcona dusza artystyczna, więc wybaczam.
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja też chcę do Gdańska Ja chcę tam być, mieszkać, pojechać chocby na jeden dzień! A Ty sobie ot tak jedziesz Weeeź mnie Ancia będę grzeczna, obiecuję Ci
Zajechać po Ciebie?? Bądź gotowa o 16.
Nie rozumiem zupełnie milości do Gdańska, mieszkałam tam, pracowalam, studiowałam i to dla mnie wielka trauma. Lubię pojechać na zakupy, ale lubię wracać do domu. Brrr.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:15   #1604
lausanne
Wtajemniczenie

Asia wychodzisz w burzę?

stworzyłam nowy suwaczek, ale powiedzcie mi jak zrobić żebym sobie ustawiła własny opis zamiast tego kodu?
Stary 2011-07-20, 13:15   #1605
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
tusia już nie mam mdłosci ale pisąłam jakis miesiąc temu własnie ze mnie strasznie męczyły - i to o regularnych porach, dokładnie jak w I trym.

chyba jestem nienormalna - Konradek u mojej mamy od 7:30 a ja już tęsknię. Mialam odpoczywac a mysle czy do niego nie jechać:craz y:
no to może mi tez przejda ale ostatnio jakos tak słabo sie czuje a dzis to co chwile biegam do ubikacji

normalne normalne a co to bedzie jak Konradek do przedszkola pojdzie??

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry
widze ze wspoinałyscie testy
ja zrobiłam 3 dni przed tym jak miała byc@ bo na sutkach pojawiły mi sie takie małe zgrubienia jak miałam w 1 ciązy no i wstawialismy łożko do sypialni i chcielismy to opic-zrobiłam test a tam jedna krecha wiec sie zdziwiłam bo myslałam ze piersi to juz niezły znak wypilismy po dwa piwka a 5 dni póxniej małpy jak nie było tak nie było wiec zakupiłam test z myslaze zrobie go rano po drodze jak wracalismy do domu to odebrałam z poczty ksiązke którą wysłała mi kolezanka" jak szybko i skutecznie zajsc w ciaze" przyszlismy do domu i nei wytrzymałam -siknełam i dwie piekne krechy sie pokazały
książka juz nie była potrzebna
no to skuteczna ta ksiazka wystarczy dotknac i juz

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Lubię te nasze historie

A ja się już mogę oficjalnie pochwalić: kupiliśmy wózek roan marita 3w1
Taki o stąd http://tablica.pl/oferta/wozek-trzyc...ta-IDcMsB.html
Cieszę się jak glupia
gratuluje

Cytat:
gerda aston to lepsza wesja bostona. Ma lepszą amortyzację i to nowość firmy mikado. Wielu znajomych ma ten wózek i sobie chwali, a i cenowo wychodzi ok. Gondola z tego co czytałam to 80 cm wewnątrz, ale moze Tusia ma już ten wózek to moze spr czy to prawda??

ancia sprzedawca cotki i mój to TEN

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

tak mam ten wózek przyszedł w poniedziałek i czekam az maz mi go złozy jak narazie zobaczyłam tylko czy wszystko jest i lezy w kartonie dalej ale jak przyjde do domku to wyciagne gondole i ja zmierze i jutro wam napisze co i jak a moze uda mi sie meza namówic zeby go poskładał to tez fotki załacze

Cytat:
fajne fajne moja miała pierwszy raz chyba ze wczesniej nie czułam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:16   #1606
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem zupełnie milości do Gdańska, mieszkałam tam, pracowalam, studiowałam i to dla mnie wielka trauma. Lubię pojechać na zakupy, ale lubię wracać do domu. Brrr.
to tak samo jak ja nie wyobrażam sobie mieszkać w krakowie...tez tam spędziłam parę lat i teraz często bywam, ale też lubię wrócić na swoją wioskę
a Gdańsk potrafi zauroczyć jak się tam wpada na wakacje tez bardzo lubie to miasto
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:16   #1607
lausanne
Wtajemniczenie

i tak nie dziala
Stary 2011-07-20, 13:19   #1608
danika
Zakorzenienie

idę się doprowadzać do porządku przed wizytą muszę okiełznać busza, mam nadzieje ze sobie sama poradzę....
mam dopiero na 19 ale idziemy wczesniej na obiad do tesciowej. Imieninowy

do później
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:19   #1609
anciaahk
kosmitka

Mooonik - jeszcze nie mam, myślę, że jutro lub w piątek będzie. Tak dla spokoju porównamy .

Stary 2011-07-20, 13:20   #1610
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

pierwszy raz wizyta z mężem??
nie no cos ty juz był ze mna pare razy...ale ostatnio bylam sama, bo mial służbe a teraz sie ciesze, ze pojdziemy razem zreszta moj doktorek juz sie o niego pytał
Cytat:
pamiętacie niecheć mojego męża do zakupów ? to chyba właśnie można unać za "mit" nie dość że chce pojechac po fotelik przed 1 sierpnia, to jeszcze chce kupić wózek i pomacać co by dobry wybrać nie poznaję go ale to miłe zaskoczyć mnie jeszcze umie
Małgoś to tak jak moj...tez zawsze mowil, że on ma jeszcze na wszystko czas...aż tu raptownie mowi, że dzis zamowimy łożeczko i pościel poprostu oni to wszystko musieli przetrawic na swoj chłopski rozumek
Stary 2011-07-20, 13:20   #1611
anciaahk
kosmitka

To dzisiaj chyba mamy 3 wizyty ? Pestki, Malgosi i Daniki?

Stary 2011-07-20, 13:21   #1612
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy slyszalyscie o tym zelu Dianatal ??Niby ulatwia porod ale jestem ciekawa jak w praktyce to wyglada.....
Stary 2011-07-20, 13:22   #1613
lausanne
Wtajemniczenie

postanowiliśmy z mężem sprzedac jeden samochód. Chyba tego nie przeżyję - mialam taką swobodę, a teraz z jednym autem będę uwiązana w domu no ale chyba nas nie stac dłuzej na utrzymywanie dwóch
Stary 2011-07-20, 13:24   #1614
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
to mi powiedz czy są uparte, czy latwo je rozpiescic (niestety mam do tego sklonnosci ), czy dużo kosztuje pielęgnacja i jak myslisz czy sprawdzily by się przy dwojce małych dzieci

uparte? hmmmmm nazwałabym to silnym charakterem i potrzeba do nich pokładów cierpliwości, nie wytresujesz tej psiny jak owczarka niemieckiego. ja mam sunię jest ciepła, rodzinna i przytulaśna. serio, ona kocha żeby ją przytulać. i ja to kocham. rozpieszczenie - ja wiem, pewnie jak każdego innego psa. nasza wprawdzie śpi na kanapach, ale zawsze najpierw stanie i pyta wzrokiem czy może wejść, po pozwoleniu wchodzi. w domu jest cicha, rzadko szczeka, tylko chrumka i chrapie jak stary chłop))) absolutnie nie sępi jedzenia, nigdy na to nie pozwoliliśmy. dla nas jest najcudowneijsza.

polecam zakup psa rodowodowego, serio. lepiej dać kilkaset zł więcej ale uniknąć pewnych sytuacji.

powiem tam karma ma ogromne znaczenie - zła karma powoduje u wielu psów tej rasy problemy ze skórą, uszami itp, itd. dobrej jakości karma ( minimum to np purina pro plan - ok. 160 zł za 15 kg). moja je karmę weterynaryjną - 5 kg za 100 zł na 3 tyg to wystarcza, jest alergiczką i atopiczką. generalnie pies jest kosztowny w utrzymaniu, ale bdb karma załatwia połowę problemów. poza tym nie brudzi się, w zyciu nie wytarzała sięna trawniku w czymś, bo by się wybrudziła, kocha długo spać i w ogóle. dużo info o sharpkach jest tu
http://www.sharpei-world.pl/portal.p...353a256df69060

POLECAM! i forum i psa, ja kocham sharpki

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
postanowiliśmy z mężem sprzedac jeden samochód. Chyba tego nie przeżyję - mialam taką swobodę, a teraz z jednym autem będę uwiązana w domu no ale chyba nas nie stac dłuzej na utrzymywanie dwóch

no wiesz za dużo tego dobrego - dwójka dzieci, dwa auta i jeszcze dwa psy w planach

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:24   #1615
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
to ja tez trzymam kciuki

Cytat:
Dziewczyny czy slyszalyscie o tym zelu Dianatal ??Niby ulatwia porod ale jestem ciekawa jak w praktyce to wyglada.....
pisały dziewczyny juz cos o nim wiem tyle ze cana była jakas kosmiczna jak dla mnie 300 czy 400 zł
damy rade bez żelu

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:26   #1616
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Była dziś u mnie położna, rozmawiałyśmy o cukrzycy, o tym dlaczego do Poznania muszę jechać... no i okazuje się że będzie to przydatna wizyta - zrobią mi tam ktg, zbada ginekolog, zrobią usg (chociaż nie muszą) dostanę glukometr, dietę, będę miała spotkanie z diabetologiem - bezczynnie nie będę tam siedziała (choć swoje w kolejce odsiedzę) zajmą się mną specjaliści, obejrzała moje zapiski cukru i mówiła, że są super
no i widzisz jak panikowałaś a się okazuje niepotrzebnie zrobią Ci badanka i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem odwazna i wcale si eni eboje ....wychodze

jest u mnie burza błyska sie a chce do biblioteki jechac wiec sie jakos pocieszyc musze
a wiec nie boje sie i sie nei błyska-to aparat-ide hehehe

do zobaczonka późneij lady
podziel się odwagą
ja już sram w gacie a do mnie dopiero się zbiera burza

Cytat:
Mooonik - jeszcze nie mam, myślę, że jutro lub w piątek będzie. Tak dla spokoju porównamy .
nom

spadam bo już ciemno jak nie powiem gdzie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:26   #1617
anciaahk
kosmitka

Indygo jaką karmą karmisz psa? Bo mój też ma problemy skórne (nie rasowiec, kundelek ze schroniska).

Stary 2011-07-20, 13:26   #1618
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

i moja, i moja, i moja

eukanuba dermatosis sucha i puszki - polecam, na moja działa super. ale kupuje przez net bo taniej niżu weta. jak tylko chce zmienić na inną to drapanie, problemy z wypróżnianiem itp

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-07-20 o 13:27
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:27   #1619
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Podobno drożyzna. U mnie położna raz stosowała więc nie była w stanie powiedzieć czy poród szybki przez to czy przez fart mamy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:27   #1620
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
pisały dziewczyny juz cos o nim wiem tyle ze cana była jakas kosmiczna jak dla mnie 300 czy 400 zł
damy rade bez żelu
[/QUOTE]

Tak cena jest dosc wysoka....tylko ze ja wybralam porod w wodzie i jesli chodzi o jakies znieczulenia to moge tylko dostac zastrzyk p/bolowy ewentualnie gaz...wiec zastanawialam sie nad tym zelem....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości