|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
do usług
i życzę udanej i owocnej wyprawy. Nie przemęcz się |
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo ale żyję
Jego marudzenie w sumie prawie zabija człowieka, więc byłam blisko Kurcze zbieram się do wystawienia zestawu z jakimiś ciążowymi ciuchami których nie noszę bo się czuję jak beka i już mi chęci brak po tym sprzątaniu. Poza tym z tych nudów znowu zaczyna buszować za ciuchami a to nic dobrego nie wróży ![]() Poprałabym i poprawsowała ubranka bo mam ochotę to w końcu posegregować, ale proszku brak tż pojechał w świat, dopiero jutro się mogę za to zabrać. Przy niektórych z was czuję się jakoś tak mega w lesie ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
a już kilka razy Ci kopiowałam ten link a później się rozgadałam i taki o to efekt. WYBACZ MI ha ha.
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was.....nareszcie mam juz internet i bede z Wami z codziennie..
. Mam nadzieje ze jakos Was nadrobie. Zauwazylam ze wspominacie testy ciazowe...My zdecydowalismy sie na planowana ciaze takze zawsze w terminie miesiaczki modlilam sie zeby jej nie bylo.Pamietam jak moja mama do mnie przyjechala na swieta a mnie grypa rozlozyla i trzymalo mnie z tydzien co mnie zdziwilo bo zawsze sie moglam wyleczyc po 3 dniach. A do tego mama chciala pozwiedzac a ja jakos nie mialam nastroju ( a juz bylam w ciazy....tylko nie wiedzialam ). test zrobilam ok 10 stycznia w pracy....ale sie rozplakalam ze szczescia....No i jescze tylko 7 tygodni i malutka bedzie z nami .
|
|
|
|
#1594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
), czy dużo kosztuje pielęgnacja i jak myslisz czy sprawdzily by się przy dwojce małych dzieci
|
||
|
|
|
#1595 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-07-20 o 13:44 |
|||
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mój chyba jeszcze nie mial
|
|
#1598 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
troszkę Was podczytałam ale znów się tego sporo nazbierało... Widziałam, że piszecie o rozstępach, w tej ciąży nie wyszedł mi jeszcze ani jeden ale za to po 1ciąży na brzuchu mam ich spoooro ![]() temat proszków, płynów, kremów chyba zakończony - ja mam też lovele a do kąpieli jak któraś pisała z Filipem musiałam dodawać emoilum, czy oilatum itp. itd. i Amelii chyba też będę dodawała - w tym ją kąpała, więc innych środków nie będę używała, tylko sudocrem do pupci. Była dziś u mnie położna, rozmawiałyśmy o cukrzycy, o tym dlaczego do Poznania muszę jechać... no i okazuje się że będzie to przydatna wizyta - zrobią mi tam ktg, zbada ginekolog, zrobią usg (chociaż nie muszą) dostanę glukometr, dietę, będę miała spotkanie z diabetologiem - bezczynnie nie będę tam siedziała (choć swoje w kolejce odsiedzę) zajmą się mną specjaliści, obejrzała moje zapiski cukru i mówiła, że są super ![]() Uspokoiła mnie i mówiła, że żadne obumarcie płodu mi nie zagraża! troszkę na mnie nakrzyczała i zła na mnie była, że tak panikuję i się nakręcam mówiła, że przy dużych skokach cukru jest niebezpiecznie a nie przy moich lekko podwyższonych wynikach cieszę się że przyszła - w końcu ktoś mi coś powiedział (bo bez Was nie wiedziałabym nic) posłuchałyśmy serduszka Amelki i mówiłam jej że brzusio mi twardnieje, czasami pobolewa, miewam skurcze ale to są te skurcze braxtona-hicksa uspokoiła mnie no ale oczywiście nie mam niczego bagatelizować i gdyby bóle, skurcze się nasiliły albo nie byłabym pewna tego, czy coś złego się dzieje, to mam dzwonić bez namysłu do gin. - iść do niej lub jechać na IP zadowolona jestem z neszego dzisiejszego spotkania. miłego dnia |
|
|
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
widzę że wspomnienia II kresek na teście były
![]() ja się śmieje że posłuchałam lekarza i po miesiącu przyszłam do niego z pozytywnym wynikiem testu hehe jego mina bezcenna zdziwił się że się od razu udało, ja też bo myślałam że po poronieniu zacznie się problem z psychiką i jakaś blokada będzie, a tu na kontroli lekarz dał zielone światło że wszystko wygojone i można się starać i żeby nie czekać za długo, no to ja też nie chciałam czekać aż zacznie się jakaś presja i napadłam mężusia... dzień przed terminem @ lekko zaplamiłam i znów czułam taki ucisk w dole brzucha jak za pierwszym razem, @ się nie pojawiła a 2 dni poźniej ogromna radość i jednocześnie strach że zaczynamy od nowa chodować fasolkę ![]() Mąż był w szoku
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
jestem odwazna i wcale si eni eboje ....wychodze
![]() jest u mnie burza błyska sie a chce do biblioteki jechac wiec sie jakos pocieszyc musze ![]() a wiec nie boje sie i sie nei błyska-to aparat-ide hehehe ![]() do zobaczonka późneij lady |
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już też waszego sprzedawce oblukałam i już wiem co chciałabym kupić ![]() No ja bez okazji bo święta były, ale nie powiem dałam sobie w palnik z koleżankami na imprezie, a co było dla mnie najdziwniejsze, naprawdę popalnikowałam , namieszałam i nie wymiotowałam, co było dla mnie zaskoczenie i po tym coś do mnie dotarło że coś się dzieje w moim organizmie a i o 2 rano namówiłam wszystkich na jedzenie bo byłam strasznie głodna a było nas ze 10 osób ![]() Mój maluszek od czasu do czasu, ale uczucie nieziemskie
|
|
|
#1602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylismy w entliczku ale przy Zakopiance i tam ceny były droższe niż w tej Semmie to chyba jednak tam się udamy po resztę zakupów No ja też najlepiej, żeby w jednym miejscu załatwić wszystko ![]() Cytat:
![]() a i gratuluję zakupów- fotelik wygląda ślicznie, mam nadzieję,że się będzie dobrze spisywał, a to wiklinowe cudo sama bym chciała Cytat:
W każdym razie w aptece pani powiedziała, że jak najbardziej można już teraz używać Cytat:
![]() no i znowu idzie burza więc sie pewnie zaraz wyłączę
|
|
#1603 | ||
|
kosmitka
|
Z tym będzie ciężko
, bo już mi chłop zapowiedział, że on będzie miał mało czasu i mam się streszczać. A ja nawet szybko chodzić nie potrafię .Cytat:
Cytat:
.Nie rozumiem zupełnie milości do Gdańska, mieszkałam tam, pracowalam, studiowałam i to dla mnie wielka trauma. Lubię pojechać na zakupy, ale lubię wracać do domu. Brrr.
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia wychodzisz w burzę?
![]() stworzyłam nowy suwaczek, ale powiedzcie mi jak zrobić żebym sobie ustawiła własny opis zamiast tego kodu? |
|
|
|
#1605 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() normalne normalne a co to bedzie jak Konradek do przedszkola pojdzie?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale jak przyjde do domku to wyciagne gondole i ja zmierze i jutro wam napisze co i jak a moze uda mi sie meza namówic zeby go poskładał to tez fotki załacze![]() fajne fajne moja miała pierwszy raz chyba ze wczesniej nie czułam
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Gdańsk potrafi zauroczyć jak się tam wpada na wakacje tez bardzo lubie to miasto
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
i tak nie dziala
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
idę się doprowadzać do porządku przed wizytą
muszę okiełznać busza, mam nadzieje ze sobie sama poradzę....![]() mam dopiero na 19 ale idziemy wczesniej na obiad do tesciowej. Imieninowy do później
|
|
|
|
#1609 |
|
kosmitka
|
Mooonik - jeszcze nie mam, myślę, że jutro lub w piątek będzie. Tak dla spokoju porównamy
.
|
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
nie no cos ty
zreszta moj doktorek juz sie o niego pytał![]() Cytat:
poprostu oni to wszystko musieli przetrawic na swoj chłopski rozumek
|
|
#1611 |
|
kosmitka
|
To dzisiaj chyba mamy 3 wizyty ? Pestki, Malgosi i Daniki?
|
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy slyszalyscie o tym zelu Dianatal ??Niby ulatwia porod ale jestem ciekawa jak w praktyce to wyglada.....
|
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
postanowiliśmy z mężem sprzedac jeden samochód. Chyba tego nie przeżyję - mialam taką swobodę, a teraz z jednym autem będę uwiązana w domu
no ale chyba nas nie stac dłuzej na utrzymywanie dwóch
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uparte? hmmmmm nazwałabym to silnym charakterem i potrzeba do nich pokładów cierpliwości, nie wytresujesz tej psiny jak owczarka niemieckiego. ja mam sunię jest ciepła, rodzinna i przytulaśna. serio, ona kocha żeby ją przytulać. ))) absolutnie nie sępi jedzenia, nigdy na to nie pozwoliliśmy. dla nas jest najcudowneijsza.polecam zakup psa rodowodowego, serio. lepiej dać kilkaset zł więcej ale uniknąć pewnych sytuacji. powiem tam karma ma ogromne znaczenie - zła karma powoduje u wielu psów tej rasy problemy ze skórą, uszami itp, itd. dobrej jakości karma ( minimum to np purina pro plan - ok. 160 zł za 15 kg). moja je karmę weterynaryjną - 5 kg za 100 zł na 3 tyg to wystarcza, jest alergiczką i atopiczką. generalnie pies jest kosztowny w utrzymaniu, ale bdb karma załatwia połowę problemów. poza tym nie brudzi się, w zyciu nie wytarzała sięna trawniku w czymś, bo by się wybrudziła, kocha długo spać i w ogóle. dużo info o sharpkach jest tu http://www.sharpei-world.pl/portal.p...353a256df69060 POLECAM! i forum i psa, ja kocham sharpki ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
no wiesz za dużo tego dobrego - dwójka dzieci, dwa auta i jeszcze dwa psy w planach
|
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
to ja tez trzymam kciuki
![]() Cytat:
300 czy 400 zł![]() damy rade bez żelu
|
|
|
#1616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już sram w gacie a do mnie dopiero się zbiera burza ![]() Cytat:
spadam bo już ciemno jak nie powiem gdzie
|
|
#1617 |
|
kosmitka
|
Indygo jaką karmą karmisz psa? Bo mój też ma problemy skórne (nie rasowiec, kundelek ze schroniska).
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
i moja, i moja, i moja eukanuba dermatosis sucha i puszki - polecam, na moja działa super. ale kupuje przez net bo taniej niżu weta. jak tylko chce zmienić na inną to drapanie, problemy z wypróżnianiem itp
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-20 o 13:27 |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak cena jest dosc wysoka....tylko ze ja wybralam porod w wodzie i jesli chodzi o jakies znieczulenia to moge tylko dostac zastrzyk p/bolowy ewentualnie gaz...wiec zastanawialam sie nad tym zelem.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

i życzę udanej i owocnej wyprawy. Nie przemęcz się 
Jego marudzenie w sumie prawie zabija człowieka, więc byłam blisko 
.
a już kilka razy Ci kopiowałam ten link a później się rozgadałam i taki o to efekt. 

mówiła, że przy dużych skokach cukru jest niebezpiecznie a nie przy moich lekko podwyższonych wynikach 

muszę okiełznać busza, mam nadzieje ze sobie sama poradzę....