|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dziękuje w mieniu Pszczoły.
Ale ona się w tych portsch wydaje tka duża. Waży gdzies 3700, ale jest dług po tatusiu. Szcupły długasek |
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() A próbowałaś kropelki na kolki? Albo masaż? Może skorzystaj z tego, co mi kiedyś dała fizjoterapeutka na SR. Żanetka to chyba wkleiła w linkach na I stronie. To masaż brzuszka pomagający na kolki i zaparcia... Cytat:
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak to Ikea, 3 w komplecie, w krateczke i biale z biedronkami, chyba za 9,99 ![]() usg bioderek 100zł Cytat:
pokazesz foteczke ![]() kaptur i te portasy ślicznie!!!! a gdzie będą literki? |
||
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my już w domu. Poki co mam problemy z karmieniem i nie mam czasu na nadrabianie
Odezwe się za jakiś czas pozdrawiam i gratuluje mamusiom |
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że w domu, niefajnie że problemy... Ale zawsze początki są trudne
|
|
#306 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale już fajna, taka rozumna się wydaje
.Cytat:
. Wózki widłowe-bardzo oryginalnie .Kalinka powinnaś po tyłku dostać . Gratulacje Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#307 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ładnie! I dopiero teraz się dowiadujemy? A tak poważnie - serdeczne gratulacje!!!!! ![]() Cytat:
ale jakieś perspektywy już są ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pszczoła - piękna Ja też oglądam true blood, 4 sezon właśnie a ile masz odcinków? Bo ja mam 1,2 i 4. Nie wiem dlaczego 3-go odcinka nie mogę znaleźć . A Eric to mega ciacho Cytat:
A pokoik pięknie urządzony ![]() Cytat:
no cóż - trzeba czekać Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielkie GRATULACJE !!! |
|
|
|
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny Cytat:
Jacieeee ,Madziaranew |
||
|
|
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gdzie żaneta zniknęła? |
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu masz wszystkie odcinki. Ja właśnie obejrzałam 4 odcinek, a Eric w tej seri tki niewinny http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/czysta-krew/ |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
marzena_S pokoik rzeczywiście uroczy
![]() My mamy małe mieszkanko więc póki co Mały będzie z nami w sypialni ,
|
|
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zupełnie nie pomyślałam, żeby obejrzeć bezpośrednio na jakiejś stronie dziękuję za linka
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Madzia, wszystkiego dobrego z okazji imieninek!
Witaj Brunetko w domu! Oby Wam się to karmienie ustawiło! |
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
madziaranew wszystkiego najlepszego
jacieee to w zasadzie lepiej chyba, że Ci nie kazali weekendu w szpitalu spędzać - a może coś się samo rozkręci w domku??? Pszczoła i sara ślicznotki marzenka pokoik dla Hani cudny |
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny oglądam zdjęcia Waszych maluszków, które ważą i mierzą podobnie jak moja Lena a mam wrażenie, że moja córcia taka maleńka, drobna, wręcz chudziutka, a Wasze dzieci takie bardziej pulchne i większe
czy tylko ja tak mam?
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jako tako
Są chwile (zwłaszcza w nocy), że mam ochotę zostawić Żabkę w łóżku, wyjść i nie wracać. Ale co robić Pokarmu mam mało, bo się nie najada więc daję butlę i ambicje odstawiam na bok. A karmienie piersią wcale nie jest takie fajne jak wszędzie to zachwalają i opisują. Jak dla mnie to niezła harówka. Dzisiaj się okazało w MOPSie że przysługuje mi rodzinne i dodatek dla samotnej matki Zawsze parę groszy więcej. Teraz mama wyszła z Małym na spacer, a ja zdążyłam sobie nałożyć farbę na włosy żeby troszkę się odświeżyć. No i przymierzam się już do wielkiego CAM BAKU ;p szpilek Marzenko gdzie kupiłaś taką czaderską lampkę? ;> Pokazujemy się i my
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-22 o 17:06 |
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Zmalowana!
Bierz ta kasę z MOPSu i się nie szczyp! Chyba każda mama ma takie chwile, że chętnie by uciekła od swoejgo maluszka, więc nie odbiegasz od normy ![]() A widać, ze już wracasz do siebie - farbowanie i szpileczki Wstaw foty Chociaż popatrzymy :P
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-07-22 o 17:04 |
|
|
|
#319 | ||
|
Zadomowienie
|
no bo mi wlasnie tak wychodzi jakby chcial a nie mogl :/
jak to sie liczy od pierwszwego dnia wyadniecia 2-3 tyg czy od konca? niby polozna liczyla od pierwszego dnia ale ja juz sama nie wiem ![]() ah...a mi ciezko pojac co sie dzieje ............. ![]() Cytat:
Sweet, szkoda słów na Twego pana... Odpocznij u rodziców, nie napraszaj się mu, niech sam się zainteresuje. Szkod że wiecznie cos z tym Twoim zdrowiem nie tak, ale porób badania, może ustabilizujesz się i wreszcie dzidziak się urodzi [QUOTE] ah...dziewczyny pospalam troche bo w nocy nie ma mozwy o spaniu.... wstalam............. i doszlam do wniosku ze to chyba zly omysl z tym zostawaniem tu samej..... po pierwsze nie mam ubran lekow szczoteczki ani nic a nic ze soba po drugie chyba troche sie boje tu sama zostac bo w razie W co ja bym zrobila? ja tu sama bez kasy kontaktu ze swiatem bo konto puste w tel noi torba na drugim koncu miasta..... niby jeszcze nei ma zamiru rodzic ale jak ten czop wypada to roznie moze sie zdarzyc a tam przynajmniej babka jest ![]() wiec wracam .............. ![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua powoli się przymierza póki co, bo tak dawno nie chodziłam w szpilach, że mogę daleko nie zajść
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
ach jaki pysiaczek.
oj to chyba kwestia ujęcia i zbliżenia(wiec raczej aparaty inne) |
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Sweet, to faktycznie lepiej bedzie Ci u siebie...
Zmalowana, ja to chociaż po mieeszkaniu bym polatała Mam już dość tych rozczłapanych japonek :PO, dopiero foty dojrzałam! Ale z Ciebie chudzinka! A mały jaki zadowolony w tym bujaczku!!! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-07-22 o 17:15 |
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za miłe słowa odnośnie Haniowego pokoju.
Carmela, właśnie mamy problem gdzie literki przykleić- miały być nad łóżeczkiem, ale trochę za dużo by chyba było (karuzela, lampka nocna i jeszcze literki). Przykleimy albo na drugą ścianę, albo na drzwi... Carmela, mam do ciebie pytanie (i do wszystkich innych mamuś posiadających psy) Jak sobie radzicie z małym dzieckiem i spacerami z psem. Nasz Borys jest przyzwyczajony do 3-4 spacerów dziennie, a będą dni kiedy będę sama i spędza mi to sen z powiek jak w takiej sytuacji sobie poradzić samej. Jak to u Was wygląda? Zmalowana, ta lampa ścienna jest z Ikei- daje przyjemne ciepłe przytłumione światło w nocy i kosztuje niewiele 25,99 zł. Są różne wzory: księżyc, kwiatek, żuczek i gwiazda. ![]() Ale masz małego przystojniaka w domu- Filipek jest po prostu uroczy. |
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SYNEK SŁODKI I PIĘKNA MAMA SPACEROWICZKA! Obstawiam ze lampka to Ikea. |
|
|
|
|
#326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przepiekny pokoik ![]() ![]() Dziekuje dziewczyny za zyczonka , I dzemem porzeczkowym![]() Wodaqua, wlasnie nie wiedzialam od czego to , ale to taki przeszywajacy bol. |
||
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodze z wózkiem + jeden pies, z tym ze moje sa grzeczne, wrecz powolne i moge sobie na to pozwolic, ale przyznam ze to nie lada wyprawa ![]() Planuje tak w pazdzierniku, jak mala bedzie miala 3 miesiace, zakupic nosidło, zeby moc wyskoczyc na szybkie siku, bez tego całeko wózowego majdanu
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Madzia, możesz nawet czuć takie ciągnięcie jak ścięgna z całej nogi bądź od kolana, moze też być kłócie, wiercenie. Ja miałam problemy z chodzeniem masakryczne - przy każdym ruchu nogą (już nie mówiąc o stąpnięciu i umieszczeniu ciężaru ciała na tej nodze) czułam przeszywający ból... trzymam kciuki, żeby jak najszybciej Ci to przeszło!
|
|
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
właśnie stałam się 'szczęśliwą' posiadaczką chyba z tysiąca sztuk ciuszków 56/62
i to w dodatku w wiekszości różowych
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
O, napadłaś kogoś? Czy Mikołaj w tym roku jakoś szybciej przybył?
![]() Zrób foty i wrzucaj, dawno tego tu już nie było
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

Tak mi go szkoda było!

masz kocyk z ikei? ten w krateczke? 

zębole
. Gratulacje
No ale skoro powiedziała, że wszystko gra to chyba nie ma się na razie czym martwić.