Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 17:53   #331
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

haj mamusie, ja też kiepsko mam z czasem wolnym bo ktoś mi chyba dziecko podmienił rano i wieczorem małego męczą chyba kolki... po nocno-rannym karmieniu moje dziecko uważa dzień za rozpoczęty i nie ma bata żeby zasnął
przez te wszystkie problemy mało śpi i przez to jest jeszcze bardziej marudny bo śpiący- błędne koło no ale co nas nie zabije ...

Natka słońce nie pomogę odnośnie kupki bo mój (odpukać) robi na razie bez problemowo, może nie za dużo bo jedną, rzadziej dwie na dobę.

Odnośnie usg bioderek to ja już zgłupiałam ja słyszałam że trzeba zrobić do 6 tygodnia i umówiłam się w 5 tygodniu życia Szymka ale teraz czytam, że to za wcześnie?? no nic więc zrobię mu 2 , teraz to co mam już umówione prywatnie a w połowie sierpnia na NFZ

GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

w załączniku mój głód który jutro kończy 3 tygodnie

który znowu ma atak kolki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC1377.jpg (124,4 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01826.jpg (56,5 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01827.jpg (60,5 KB, 69 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 17:59   #332
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
U nas jako tako
Są chwile (zwłaszcza w nocy), że mam ochotę zostawić Żabkę w łóżku, wyjść i nie wracać. Ale co robić Pokarmu mam mało, bo się nie najada więc daję butlę i ambicje odstawiam na bok. A karmienie piersią wcale nie jest takie fajne jak wszędzie to zachwalają i opisują. Jak dla mnie to niezła harówka.

Dzisiaj się okazało w MOPSie że przysługuje mi rodzinne i dodatek dla samotnej matki a byłam pewna, że dochody mi przekroczą i miałam nawet nie składać, ale namówiła mnie Pani Zawsze parę groszy więcej.

Teraz mama wyszła z Małym na spacer, a ja zdążyłam sobie nałożyć farbę na włosy żeby troszkę się odświeżyć.
No i przymierzam się już do wielkiego CAM BAKU ;p szpilek ,

Marzenko gdzie kupiłaś taką czaderską lampkę? ;>

Pokazujemy się i my
mam to samo, szczególnie dzisiaj... uciec daleko...

Filipek przesłodki i zazdraszczam, że tak fajnie w leżaczku leży bo mój już sie pogniewał na leżaczek

no i super wyglądasz mamusiu
Stary 2011-07-22, 18:01   #333
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
O, napadłaś kogoś? Czy Mikołaj w tym roku jakoś szybciej przybył?
Zrób foty i wrzucaj, dawno tego tu już nie było
Moja koleżanka urodziła w kwietniu dziewczynke i jakoś w czerwcu mi pisała, że podrzuci mi jakies ciuszki które u nich są już za małe. No ale temat ucichł a my w międzyczasie kupilismy już ubranka, bo wiadomo, większość ludzi dużo mówi/obiecuje a później słuch po tym ginie No i dzisiaj dzwoni do mnie, że po południu jej mąż podrzuci nam KILKA ubranek. No to podrzucił... 15 wielkich reklamówek! na 4 razy to wnosił
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:03   #334
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Beatko Gratulacje
dziękujemy za gratki
My w domu ogólnie narazie się ogarniamy.Mały ma żółtaczkę ale niską w pon mamy iść do przychodni skontrolować.
Mały waży 3100.Jest malutki aż się boję cokolwiek przy Nim robić
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:07   #335
Zmalowana
Zakorzenienie

dziubkowa to tylko gra pozorów Pierwszy raz mi poleżał w leżaczku przez 20 min, bo tak to ryk jest. Więc uwieczniłam ten moment :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:07   #336
moniczka2123
Zadomowienie

ja leniuchuje mam skurcze przepowiadajace i bol jak na okres wykonczy mnie to czekanie

wiecie pachnie mi guma o smaku coli

dzieczyny ktore mieszkaja blisko rzek jsk u wasc sytuacja?? nie grozi wam powodz??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:11   #337
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Oj Nateczko współczję i Tobie i jemu
A próbowałaś kropelki na kolki? Albo masaż? Może skorzystaj z tego, co mi kiedyś dała fizjoterapeutka na SR. Żanetka to chyba wkleiła w linkach na I stronie. To masaż brzuszka pomagający na kolki i zaparcia...
Właśnie dzisiaj wprowadzę kropelki na kolki na noc, zobaczymy czy pomoże. Szukałam tych masaży, które wstawiłaś, ale Żaneta chyba źle link wstawiła, bo nie ta strona
Mały się dalej męczy...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:27   #338
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Właśnie dzisiaj wprowadzę kropelki na kolki na noc, zobaczymy czy pomoże. Szukałam tych masaży, które wstawiłaś, ale Żaneta chyba źle link wstawiła, bo nie ta strona
Mały się dalej męczy...
a to na pewno są kolki?? mnie położna mówiła, że od 3 tygodnia dopiero się zaczynają a co do masaży to wpisz w google i inne stonki na pewno się wyświetlą, sama tak szukałam bo faktycznie coś nam Żanetka popsuła i link nie działa
Stary 2011-07-22, 18:40   #339
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a to na pewno są kolki?? mnie położna mówiła, że od 3 tygodnia dopiero się zaczynają a co do masaży to wpisz w google i inne stonki na pewno się wyświetlą, sama tak szukałam bo faktycznie coś nam Żanetka popsuła i link nie działa
Już znalazłam
To są zaparcia, bo nie umie zrobić kupki, męczy się, pręży, jęczy. Dzwoniłam do położnej i ona powiedziała, żeby wieczorem przed znem dać dwie kropelki espumisanu (zapytalam czy moze byc sab simplex, bo to mam-powiedziała, że tak).
On nie miał do tej pory żadnych problemów, normlanie się wpróżniał po każdym karmieniu.
Biorę żelazo, bo lekarz mi przepisał na anemię i myślę, że to może przez to Już nie biorę tego żelaza...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:45   #340
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
witam sie po chwilowej nieobecnosci

i to juz w nowym watku

pisalam Wam w ndz ze nie czuje ruchow Malego i ze twardnieje mi brzuch dosc regularnie. pojechalismy z tz na kontrole..a wrocilismy wczoraj juz Filipkiem!!!

tak wiec w niedziele o godzinie 22.35 przyszedl na swiat nasz kochany Filipek, 3000g i 53 cm

GRATULUJE TEZ WSZYSTKIM SWIEZO UPIECZONYM MAMUSIOM!!

teraz ide nadrabiac a widze ze jest co

SUPERRRRRRRRRRRRRR

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Beata, ogromne gratulacje- byłaś naprawdę dzielna!!! ( ja bym sie strasznie bała porodu sn mając torbiel)
Witamy Julkę na świecie- jest śliczna.

Co do kmat to ja widziałam ją w szpitalu przed cc, a teraz utrzymujemy kontakt smsowy.
Synek jest już przy niej (na początku miał problemy z oddychaniem, a później jedzeniem)i teraz uczą się siebie na wzajem.
Maluszek ma lekką żółtaczkę, ale jeśli do jutra się nie zwiększy to wyjdą do domu.
Kmat jak wróci na pewno napisze coś więcej.

Ja się pochwalę, że skończyliśmy urządzanie pokoju Hani- jedynie literki trzeba przykleić.
Dzisiaj przyjechała sofa, muszę zrobić ostatnie pranie pościeli i kocyków i jesteśmy gotowi na przyjęcie malucha.
No i jeszcze torbę muszę spakować, bo tż zaczyna panikować.
Poniżej zamieszczam końcowy efekt pokoju i literki.

Kalinka gratulacje dla Ciebie i Filipka!!!
To dobrze, że masz kontatk z kmat
Pokoik jest prześliczny !!!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dobrze, że w domku, a z karmieniem to chyba większośc dziewczyn ma problemy. to nie jest takie proste. na pewno będzie lepiej

a gdzie żaneta zniknęła?
Jeżeli chodzi o mnie, buszowałam w kuchni i leniuchowałam z siostrą bo przyjechała do mnie

Cytat:
U nas jako tako
Są chwile (zwłaszcza w nocy), że mam ochotę zostawić Żabkę w łóżku, wyjść i nie wracać. Ale co robić Pokarmu mam mało, bo się nie najada więc daję butlę i ambicje odstawiam na bok. A karmienie piersią wcale nie jest takie fajne jak wszędzie to zachwalają i opisują. Jak dla mnie to niezła harówka.

Dzisiaj się okazało w MOPSie że przysługuje mi rodzinne i dodatek dla samotnej matki a byłam pewna, że dochody mi przekroczą i miałam nawet nie składać, ale namówiła mnie Pani Zawsze parę groszy więcej.

Teraz mama wyszła z Małym na spacer, a ja zdążyłam sobie nałożyć farbę na włosy żeby troszkę się odświeżyć.
No i przymierzam się już do wielkiego CAM BAKU ;p szpilek ,

Marzenko gdzie kupiłaś taką czaderską lampkę? ;>

Pokazujemy się i my
No a szpile gdzie ?!
Świetnie wyglądasz!
A Filipek jest słodki!!

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
ja leniuchuje mam skurcze przepowiadajace i bol jak na okres wykonczy mnie to czekanie

wiecie pachnie mi guma o smaku coli

dzieczyny ktore mieszkaja blisko rzek jsk u wasc sytuacja?? nie grozi wam powodz??
Ja mam rzekę z każdej strony,
wyszła z koryta
jak tak dalej pójdzie to nie będzie za kolorowo...

Cytat:
Już znalazłam
To są zaparcia, bo nie umie zrobić kupki, męczy się, pręży, jęczy. Dzwoniłam do położnej i ona powiedziała, żeby wieczorem przed znem dać dwie kropelki espumisanu (zapytalam czy moze byc sab simplex, bo to mam-powiedziała, że tak).
On nie miał do tej pory żadnych problemów, normlanie się wpróżniał po każdym karmieniu.
Biorę żelazo, bo lekarz mi przepisał na anemię i myślę, że to może przez to Już nie biorę tego żelaza...
Oj musiałam źle wpisać stronkę
bo faktycznie nie działa...
Brumek mogę poprosić jeszcze raz o link do masaży ?!

Popatrzcie co uspokaja mała Emilkę --> http://www.youtube.com/watch?v=gangf...eature=related

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:47   #341
aania_20
Zakorzenienie

Witam po całym dniu
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja z wykształcenia nie jestem dziennikarzem, tylko ... biotechnologiem Studia tez były absolutnie fascynujące, ale tak się złożyło, że wylądowałam ostatecznie w dziennikarstwie. Ale dziennikarstwie naukowym. Ja główniej piszę o biologii, biotechnologii, medycynie, bo to moje "koniki". Trochę też o nowych technologiach i fizyce.
fajny kierunek ja miałam na studiach tylko biochemię wiec może ciut zbliżony przedmiot, poza tym chemia we wszystkich możliwych odmianach , trochę matematyki, fizyka i inne - dziwne- przedmioty techniczne O ile chemię siłą rzeczy polubiłam tak matematyki nadal nienawidzę

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
mimo deszczu wybyłam z domu na chwilę bo już mnie nosiło - i byłam w bibliotece...teraz trzeba szybko się za czytanie zabrać bo nie wiem czy później Haneczka pozwoli mamie na lekturę
co czytasz fajnego? ja ostatnio na czytanie wykorzystuję pory karmienia, zwłaszcza nocnego

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
tak wiec w niedziele o godzinie 22.35 przyszedl na swiat nasz kochany Filipek, 3000g i 53 cm
GRATULACJE!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Chwale się 5 tygodniową Pszczołą
śliczna jest
Cytat:
Co do kmat to ja widziałam ją w szpitalu przed cc, a teraz utrzymujemy kontakt smsowy.
Synek jest już przy niej (na początku miał problemy z oddychaniem, a później jedzeniem)i teraz uczą się siebie na wzajem.
Maluszek ma lekką żółtaczkę, ale jeśli do jutra się nie zwiększy to wyjdą do domu.
Kmat jak wróci na pewno napisze coś więcej.

to super, mam nadzieję ze już wszystko dobrze
Cytat:
,am pytanie do mamuś:
Czy Wasze dzieciaczki mają też problem z robieniem kupki? Jak mogę mu pomóc?
Dzisiejsza noc była tragiczna, prężył się, kwilił i nie mógł spać Tak mi go szkoda było!
Przyjechała moja mama i mi bardzo pomogła, bo ja już byłam taka padnięta, że szok... Spała z nami i wstawała mi do Dominika.
Pomóżcie
niestety czasem ma, troszkę masaże brzuszka pomagają, ale też się wtedy pręży....

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
usg bioderek 100zł
o kurcze, sporo... ja miałam na nfz ale prywatnie 60 zł kosztuje...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jedyne nad czym się zastanawiałam to to, że musiałam podpisać świstek, że nie wyrażam zgody na pozostanie w szpitalu. Przy czym ta sama pani doktor mnie uspokajała, że to formalność i że nie rzutuje na niczym, żeby spokojnie przyjechać w poniedziałek. Myślicie, że dobrze zrobiłam?
jacieeeee, wszystkiego najlepszego!!!!!
dobrze zrobiłaś, nic się nie martw. Dali Ci żebyś ew. ich nie skarżyła o zaniedbanie, jakbyś np rodziła... (czego Ci życzę ale nie w domu )

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
właśnie stałam się 'szczęśliwą' posiadaczką chyba z tysiąca sztuk ciuszków 56/62 i to w dodatku w wiekszości różowych
no to niezły prezent

a ja byłam dziś z męzem (ma dzień wolny to przyjechał wcześniej na weekend ) na zakupach, chcialam jakiś ciuch na chrzciny sobie kupić i ...lipa, nic a nic nie znalazłam

ale za to odebrałam kupiony przez neta medela mini electric, nówka za 50 zł, + kilka gratisów, to chyba się opłaciło

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Może tak być, ja niestety też biorę i pediatra powiedziała że może tak na niego działać Do tego witaminy K i D w kapsułkach też ponoć sprzyjają...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:53   #342
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Pokazujemy się i my
Filipek kawaler pierwsza klasa

super, że uda ci się wyrwać dodatkowa kaskę z MOPS Nie ma się na co oglądać, tylko brać - każdy grosz się przyda

Cytat:

Zmalowana, ta lampa ścienna jest z Ikei- daje przyjemne ciepłe przytłumione światło w nocy i kosztuje niewiele 25,99 zł.
Są różne wzory: księżyc, kwiatek, żuczek i gwiazda.
Ale masz małego przystojniaka w domu- Filipek jest po prostu uroczy.
My też oglądaliśmy tą lampę w Ikea ale w końcu nie wiedzieliśmy na którą się zdecydować i zrezygnowaliśmy... Czuję, że tam wrócimy niedługo

Dziubek
Twój mały kawaler też śliczny

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Popatrzcie co uspokaja mała Emilkę --> http://www.youtube.com/watch?v=gangf...eature=related
Dobra jest

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:55   #343
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
U nas jako tako

No i przymierzam się już do wielkiego CAM BAKU ;
Pokazujemy się i my
Ale masz fajnie z synusiem na spacery mozesz wychodzic.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:01   #344
zanetaa88
Zakorzenienie

Słyszał ktoś o MASAŻU SHANTALA?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:04   #345
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Madzia, możesz nawet czuć takie ciągnięcie jak ścięgna z całej nogi bądź od kolana, moze też być kłócie, wiercenie. Ja miałam problemy z chodzeniem masakryczne - przy każdym ruchu nogą (już nie mówiąc o stąpnięciu i umieszczeniu ciężaru ciała na tej nodze) czułam przeszywający ból... trzymam kciuki, żeby jak najszybciej Ci to przeszło!
Ja mam cos takiego jakby ktos mi igle wbijal w poldupek, okropny bol

Cytat:
haj mamusie, ja też kiepsko mam z czasem wolnym bo ktoś mi chyba dziecko podmienił rano i wieczorem małego męczą chyba kolki... po nocno-rannym karmieniu moje dziecko uważa dzień za rozpoczęty i nie ma bata żeby zasnął

przez te wszystkie problemy mało śpi i przez to jest jeszcze bardziej marudny bo śpiący- błędne koło no ale co nas nie zabije ...

Natka słońce nie pomogę odnośnie kupki bo mój (odpukać) robi na razie bez problemowo, może nie za dużo bo jedną, rzadziej dwie na dobę.

Odnośnie usg bioderek to ja już zgłupiałam ja słyszałam że trzeba zrobić do 6 tygodnia i umówiłam się w 5 tygodniu życia Szymka ale teraz czytam, że to za wcześnie?? no nic więc zrobię mu 2 , teraz to co mam już umówione prywatnie a w połowie sierpnia na NFZ

GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Sliczny ale ja juz zazdroszcze mamuska rozpakowanym ze maja swoje malenstwa przy sobie

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Wczoraj wieczorem rozbieram sie do kapieli w lazience, , a tu ktos puka do drzwi , otwieram a to Tz po przedpokoju jezdzi wozkiem, a ja oczywiscie jak 5zl , na to On ,, no co przezwyczajam sie" no I sie nasmialam haha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 19:12   #346
aania_20
Zakorzenienie

Zmalowana, Dziubek, cudne Wasze maluszki!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:18   #347
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
haj mamusie, ja też kiepsko mam z czasem wolnym bo ktoś mi chyba dziecko podmienił rano i wieczorem małego męczą chyba kolki...
Epidemia jakaś Ty, Natka, Zmalowana, Marina, Justyna, youyou - wszystkim dzieciom zaczęły się kolki. Ale to niestety chyba bardzo powszechne i nie ma się co dziwić. Ukłądy pokarmowe maluchów po prostu jeszcze sobie nie radzą z trawienie i nic nie da się na to poradzić. Tylko czas...

Cytat:
Bo mówią, że kolki to od ok. 3 tygodnia życia, do 3 miesiąca trwają najczęściej.
I niestety nie za wiele można na nie poradzić i ciężko doszukiwać się przyczyny. Bo to ani leki, ani dieta mamy, tylko niedojrzałość układu pokarmowego maluszka

Cytat:
Zaraz poszukam. To nie był link do żadnej strony, tylko do jakiegoś mojego postu (z czerwca chyba), gdzie wrzuciłam w załącznikach pdf-y z różnymi masażami.

Cytat:
Słyszał ktoś o MASAŻU SHANTALA?!
Jasne
Stary 2011-07-22, 19:23   #348
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

ale fajny glodek
a ciuszki ma pierwsza klasa
za kolki, by sobie poszly

Cytat:
Pokazujemy się i my
piekny kawaler i ty ekstra wygladasz
super ze bedzie dodatkowy zastrzyk pieniedzy

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My w domu ogólnie narazie się ogarniamy.Mały ma żółtaczkę ale niską w pon mamy iść do przychodni skontrolować.
oj wierze, ciagle mysle ze to takie kruszynki sa i latwo zrobic im jakas krzywde - ale chyba kazda kobieta ma takie obawy, gdy pierwszy raz mama ma zostac
super ze juz w domku

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem rozbieram sie do kapieli w lazience, , a tu ktos puka do drzwi , otwieram a to Tz po przedpokoju jezdzi wozkiem, a ja oczywiscie jak 5zl , na to On ,, no co przezwyczajam sie" no I sie nasmialam haha
proba generalna?
Stary 2011-07-22, 19:23   #349
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
leże w szpitalu na poloznictwie urodziłam w nocy ok 1.30 dokładnie napisze jak się dowiem bo nawet nie pamiętam, Julia ma 2900g i 54cm, mezus rodził dzielnie z nami cały czas, bez niego nie dałbym rady, zanetka dokładnie Wam opiszemy bo do 3.15smsowalysmy w nocy a mnie z kom powoli się pisze, aha rodzilam sn udało się.
Cytat:
PRZEDSTAWIAM WAM MAŁA MODELECZKĘ

JULCIA

(Urodziła się o 2:00 i miała 8 pkt)

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
jaciee

wszystkiego najlepszego i powodzenia w szpitalu!!!!
a ja wstałam rano z mężem, zjadłam śniadanie, chwilkę Was poczytałam i dalej poszłam spać i wstałam o 10:30 i teraz zastanawiam się co robić...bo u nas nadal leje... nawet nie ma jak na spacer wyjść a już mam dość siedzenia w domu...
Jacieee przyłączam się do życzeń

Ja wyprawiłam TZta rano, zaczełam czytać i usnęłam .... do 12 !!!
Potem nagle zaczeło być mało czasu na sprzatanie, obiad, pranie...
W związku z tym juz zmeczona jestem.
I nie zdąrzyłam obejrzeć londyńczyków.

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Beatka - moje gratulacje!! Julka sliczna!!!!

wczoraj był dzien marudzenia a dzis spałysmy do 10. kupiłam Zuzce otulaczek z moherhood bo czytałam, ze niektore dzieci lubią być ciaśniej zamotane, i tak ładnie w nim spała może o to chodziło

nie macie wieści od Kmat? myślę o niej cały czas
Jak wygląda taki otulaczek ? To to samo co rożek?
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:25   #350
brumek
Zakorzenienie

Natka, Żaneta - to ten post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=246
Stary 2011-07-22, 19:30   #351
madziaranew
Rozeznanie

Zaneta sprawdzilam na youtubie ten masaz I juz teraz wiem

Ja juz sie dowiadywalam u poloznej o masaze dla dzieci no I znalazlam gdzie ucza , napewno skorzystam, Bo to nawet stwarza sie taka wiez miedzy matka a dzieckiem.
Stary 2011-07-22, 19:34   #352
Kolina
Zadomowienie

juz kiedys pytalam, ale chyba nikt nie odpowiedzial?
macie projektory? np disney, ariete, tomy czy inne?
jaki macie? czy polecacie?
dzieki

nie mam mozliwosci obejrzec ich na zywo i tylko przez internet moge kupic, a nie wiem czy warto, no i ktory wybrac jesli tak...

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Jak wygląda taki otulaczek ? To to samo co rożek?
rozek jest grubszy i sztywniejszy
otulaczek to flanelka z rzepami

http://allegro.pl/motherhood-otulacz...724383053.html
Stary 2011-07-22, 19:34   #353
Marina1
Zakorzenienie

zmalowana Filip jest sliczny! A Ty pięknie wyglądasz, a i nie wiedziałam, że masz takie długie włosy. Ja też robie podchody do szpilek, tylko nie mam ich gdzie zakladać niestety i dobrze Cię rozumiem z tym pojściem i nie wracaniem...Ja tak mam średnio 1oo razy na dobę

dziubek szkrabek śliczny, wydaje się bardzo duży jak na 3 tygodnie, a te kolki paskudne to tak jak napisała brumek wyżej. Święta prawda.

U nas położna była dziś ostatni raz. Zważyła Igora, ma już 5600!. Klocek z niego, że hej.

Kalinka moje gratulacje!
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 19:40   #354
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A sio wredne kolki!

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Moja koleżanka urodziła w kwietniu dziewczynke i jakoś w czerwcu mi pisała, że podrzuci mi jakies ciuszki które u nich są już za małe. No ale temat ucichł a my w międzyczasie kupilismy już ubranka, bo wiadomo, większość ludzi dużo mówi/obiecuje a później słuch po tym ginie No i dzisiaj dzwoni do mnie, że po południu jej mąż podrzuci nam KILKA ubranek. No to podrzucił... 15 wielkich reklamówek! na 4 razy to wnosił
O widzisz, ja też mam taką koleżankę - urodziła córkę w marcu i mamy w ten sposób spadkowe ciuszki i inne gadżety. Dzisiaj dostałam od niej wiadomośc, że kolejna paka w drodze. Muszę pamiętać, żeby się także odwdzieczyć

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Beatko Gratulacje
dziękujemy za gratki
Witamy!

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Ja mam cos takiego jakby ktos mi igle wbijal w poldupek, okropny bol
...
[/COLOR]Wczoraj wieczorem rozbieram sie do kapieli w lazience, , a tu ktos puka do drzwi , otwieram a to Tz po przedpokoju jezdzi wozkiem, a ja oczywiscie jak 5zl , na to On ,, no co przezwyczajam sie" no I sie nasmialam haha
To rwa kulszowa jak nic
Niezły agent z Twego Tż
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:43   #355
Bartessa
BAN stały

Dziubek ale Twoj maly podobny do mojego podobne pozycje i miny i wielkosc ta sama
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:45   #356
madziaranew
Rozeznanie

Tz siebdzis spoznia , chyba kombinuje cos z prezentem
Stary 2011-07-22, 19:45   #357
Bartessa
BAN stały

Zmalowana, Twoj maluch tez boski, bystry
Oddam ci troche sadla szczuplizno jedna
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:48   #358
Marina1
Zakorzenienie

Widzę beatkę na pasku!
Kochana jeśli jesteś na siłach, skrobnij nam coś ;*
Jesteśmy tu dumne z Ciebie!
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:48   #359
madziaranew
Rozeznanie

Nie wiem co na kolacje , ostatnio wiecznie jade na nabiale , ale chyba juz mi sie znudzil. jakis pomysl na kolacyjke?
Stary 2011-07-22, 19:48   #360
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
SUPERRRRRRRRRRRRRR

To dobrze, że masz kontatk z kmat
Pokoik jest prześliczny !!!

Jeżeli chodzi o mnie, buszowałam w kuchni i leniuchowałam z siostrą bo przyjechała do mnie

No a szpile gdzie ?!
Świetnie wyglądasz!
A Filipek jest słodki!!

Ja mam rzekę z każdej strony,
wyszła z koryta
jak tak dalej pójdzie to nie będzie za kolorowo...

Oj musiałam źle wpisać stronkę
bo faktycznie nie działa...

wspolczuje kochana tej wody... u moich tesciow w starym mieszkaniu tez raczej bedzie woda.okropne jak nie woda to wiatr...masakra

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości