|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
haj mamusie, ja też kiepsko mam z czasem wolnym bo ktoś mi chyba dziecko podmienił
rano i wieczorem małego męczą chyba kolki... po nocno-rannym karmieniu moje dziecko uważa dzień za rozpoczęty i nie ma bata żeby zasnął![]() przez te wszystkie problemy mało śpi i przez to jest jeszcze bardziej marudny bo śpiący- błędne koło no ale co nas nie zabije ... ![]() Natka słońce nie pomogę odnośnie kupki bo mój (odpukać) robi na razie bez problemowo, może nie za dużo bo jedną, rzadziej dwie na dobę. Odnośnie usg bioderek to ja już zgłupiałam ja słyszałam że trzeba zrobić do 6 tygodnia i umówiłam się w 5 tygodniu życia Szymka ale teraz czytam, że to za wcześnie?? no nic więc zrobię mu 2 , teraz to co mam już umówione prywatnie a w połowie sierpnia na NFZGRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! w załączniku mój głód który jutro kończy 3 tygodnie ![]() który znowu ma atak kolki |
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Filipek przesłodki i zazdraszczam, że tak fajnie w leżaczku leży bo mój już sie pogniewał na leżaczek no i super wyglądasz mamusiu |
|
|
|
|
#333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i dzisiaj dzwoni do mnie, że po południu jej mąż podrzuci nam KILKA ubranek. No to podrzucił... 15 wielkich reklamówek! na 4 razy to wnosił
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko Gratulacje
dziękujemy za gratki My w domu ogólnie narazie się ogarniamy.Mały ma żółtaczkę ale niską w pon mamy iść do przychodni skontrolować. Mały waży 3100.Jest malutki aż się boję cokolwiek przy Nim robić
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
dziubkowa to tylko gra pozorów
Pierwszy raz mi poleżał w leżaczku przez 20 min, bo tak to ryk jest. Więc uwieczniłam ten moment :P
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
ja leniuchuje
mam skurcze przepowiadajace i bol jak na okres wykonczy mnie to czekanie wiecie pachnie mi guma o smaku coli ![]() dzieczyny ktore mieszkaja blisko rzek jsk u wasc sytuacja?? nie grozi wam powodz??
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały się dalej męczy... |
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do masaży to wpisz w google i inne stonki na pewno się wyświetlą, sama tak szukałam bo faktycznie coś nam Żanetka popsuła i link nie działa
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To są zaparcia, bo nie umie zrobić kupki, męczy się, pręży, jęczy. Dzwoniłam do położnej i ona powiedziała, żeby wieczorem przed znem dać dwie kropelki espumisanu (zapytalam czy moze byc sab simplex, bo to mam-powiedziała, że tak). On nie miał do tej pory żadnych problemów, normlanie się wpróżniał po każdym karmieniu. Biorę żelazo, bo lekarz mi przepisał na anemię i myślę, że to może przez to Już nie biorę tego żelaza...
|
|
|
|
|
#340 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPERRRRRRRRRRRRRR Cytat:
Pokoik jest prześliczny !!! Cytat:
Cytat:
Świetnie wyglądasz! A Filipek jest słodki!! Cytat:
wyszła z koryta ![]() jak tak dalej pójdzie to nie będzie za kolorowo... Cytat:
bo faktycznie nie działa... Brumek mogę poprosić jeszcze raz o link do masaży ?! Popatrzcie co uspokaja mała Emilkę --> http://www.youtube.com/watch?v=gangf...eature=related
|
||||||
|
|
|
#341 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam po całym dniu
![]() Cytat:
ja miałam na studiach tylko biochemię wiec może ciut zbliżony przedmiot, poza tym chemia we wszystkich możliwych odmianach , trochę matematyki, fizyka i inne - dziwne- przedmioty techniczne O ile chemię siłą rzeczy polubiłam tak matematyki nadal nienawidzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczna jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o kurcze, sporo... ja miałam na nfz ale prywatnie 60 zł kosztuje... Cytat:
dobrze zrobiłaś, nic się nie martw. Dali Ci żebyś ew. ich nie skarżyła o zaniedbanie, jakbyś np rodziła... (czego Ci życzę ale nie w domu )Cytat:
![]() a ja byłam dziś z męzem (ma dzień wolny to przyjechał wcześniej na weekend ) na zakupach, chcialam jakiś ciuch na chrzciny sobie kupić i ...lipa, nic a nic nie znalazłam ![]() ale za to odebrałam kupiony przez neta medela mini electric, nówka za 50 zł, + kilka gratisów, to chyba się opłaciło ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Do tego witaminy K i D w kapsułkach też ponoć sprzyjają...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | ||
|
Zadomowienie
|
Filipek kawaler pierwsza klasa
super, że uda ci się wyrwać dodatkowa kaskę z MOPS Cytat:
ale w końcu nie wiedzieliśmy na którą się zdecydować i zrezygnowaliśmy... Czuję, że tam wrócimy niedługo ![]() Dziubek Twój mały kawaler też śliczny ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszał ktoś o MASAŻU SHANTALA?!
|
|
|
|
#345 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Wczoraj wieczorem rozbieram sie do kapieli w lazience, , a tu ktos puka do drzwi , otwieram a to Tz po przedpokoju jezdzi wozkiem, a ja oczywiscie jak 5zl , na to On ,, no co przezwyczajam sie" no I sie nasmialam haha |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, Dziubek, cudne Wasze maluszki!
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty, Natka, Zmalowana, Marina, Justyna, youyou - wszystkim dzieciom zaczęły się kolki. Ale to niestety chyba bardzo powszechne i nie ma się co dziwić. Ukłądy pokarmowe maluchów po prostu jeszcze sobie nie radzą z trawienie i nic nie da się na to poradzić. Tylko czas...Cytat:
I niestety nie za wiele można na nie poradzić i ciężko doszukiwać się przyczyny. Bo to ani leki, ani dieta mamy, tylko niedojrzałość układu pokarmowego maluszka ![]() Zaraz poszukam. To nie był link do żadnej strony, tylko do jakiegoś mojego postu (z czerwca chyba), gdzie wrzuciłam w załącznikach pdf-y z różnymi masażami. Jasne
|
|
#348 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ciuszki ma pierwsza klasa ![]() za kolki, by sobie poszly ![]() piekny kawaler i ty ekstra wygladasz ![]() super ze bedzie dodatkowy zastrzyk pieniedzy ![]() Cytat:
super ze juz w domku Cytat:
|
|
#349 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Cytat:
Ja wyprawiłam TZta rano, zaczełam czytać i usnęłam .... do 12 !!! Potem nagle zaczeło być mało czasu na sprzatanie, obiad, pranie... W związku z tym juz zmeczona jestem. I nie zdąrzyłam obejrzeć londyńczyków. Cytat:
|
||||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, Żaneta - to ten post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=246
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta sprawdzilam na youtubie ten masaz I juz teraz wiem
![]() Ja juz sie dowiadywalam u poloznej o masaze dla dzieci no I znalazlam gdzie ucza , napewno skorzystam, Bo to nawet stwarza sie taka wiez miedzy matka a dzieckiem. |
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
juz kiedys pytalam, ale chyba nikt nie odpowiedzial?
macie projektory? np disney, ariete, tomy czy inne? jaki macie? czy polecacie? dzieki nie mam mozliwosci obejrzec ich na zywo i tylko przez internet moge kupic, a nie wiem czy warto, no i ktory wybrac jesli tak... ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- rozek jest grubszy i sztywniejszy otulaczek to flanelka z rzepami http://allegro.pl/motherhood-otulacz...724383053.html
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana Filip jest sliczny! A Ty pięknie wyglądasz, a i nie wiedziałam, że masz takie długie włosy. Ja też robie podchody do szpilek, tylko nie mam ich gdzie zakladać niestety
i dobrze Cię rozumiem z tym pojściem i nie wracaniem...Ja tak mam średnio 1oo razy na dobę ![]() dziubek szkrabek śliczny, wydaje się bardzo duży jak na 3 tygodnie, a te kolki paskudne to tak jak napisała brumek wyżej. Święta prawda. U nas położna była dziś ostatni raz. Zważyła Igora, ma już 5600!. Klocek z niego, że hej. Kalinka moje gratulacje! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | |||
|
Zadomowienie
|
A sio wredne kolki!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niezły agent z Twego Tż |
|||
|
|
|
#355 |
|
BAN stały
|
Dziubek ale Twoj maly podobny do mojego
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Tz siebdzis spoznia , chyba kombinuje cos z prezentem
|
|
|
|
#357 |
|
BAN stały
|
Zmalowana, Twoj maluch tez boski, bystry
![]() Oddam ci troche sadla szczuplizno jedna |
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę beatkę na pasku!
![]() Kochana jeśli jesteś na siłach, skrobnij nam coś ;*Jesteśmy tu dumne z Ciebie! |
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem co na kolacje , ostatnio wiecznie jade na nabiale , ale chyba juz mi sie znudzil.
jakis pomysl na kolacyjke?
|
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

rano i wieczorem małego męczą chyba kolki... po nocno-rannym karmieniu moje dziecko uważa dzień za rozpoczęty i nie ma bata żeby zasnął
ja słyszałam że trzeba zrobić do 6 tygodnia i umówiłam się w 5 tygodniu życia Szymka ale teraz czytam, że to za wcześnie?? no nic więc zrobię mu 2 , teraz to co mam już umówione prywatnie a w połowie sierpnia na NFZ

Pokarmu mam mało, bo się nie najada więc daję butlę i ambicje odstawiam na bok. A karmienie piersią wcale nie jest takie fajne jak wszędzie to zachwalają i opisują. Jak dla mnie to niezła harówka.
Zawsze parę groszy więcej. 
na 4 razy to wnosił

( ja bym sie strasznie bała porodu sn mając torbiel)

urodziłam w nocy ok 1.30 dokładnie napisze jak się dowiem bo nawet nie pamiętam, Julia ma 2900g i 54cm, mezus rodził dzielnie z nami cały czas, bez niego nie dałbym rady, zanetka dokładnie Wam opiszemy bo do 3.15smsowalysmy w nocy a mnie z kom powoli się pisze, aha rodzilam sn