|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38251 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#38252 | |
|
Zakorzenienie
|
Miss Transept to ty masz w domu Garfielda z krwi i kości
![]() Cytat:
![]() dam rade dam rade ![]() no następnym razem będę eksperymentować, bo widziałam malinki włosy na żywo i ona nie ma takiego frizzu jak ja, tylko ładne nawilżone gładkie włosy - chyba musze nawilżąć bardzo bardzo... bo u mnie to suchość i szorstkosc na pierwszy rzut oka ![]() Spotkanie pierwsze i bardzo udane nakupowałyśmy masę na wpół potrzebnych rzeczy ale nic do włosów![]() Włosy super choc trochę nie wyraznie ale te loki od samej góry Rybiorek - włosy marzenie ![]() I zdjęcia z dzisiaj, myłam normalnie O - isana babassu, M - alterra migdał, O - alterra morela ale po koszulce zaczęłam za dużo dotykać i się rozprostowały, a że miałam randkę z dziewczynami to poszłam i jeszcze raz isana babassu+ alterra morela ale bardzo krótko jedno i drugie. I miałam nawet rulony - nie wiem czy dobrze widać na zdj 4, oczywiście były pod spodem... z wierzchu na wpół proste wyszły...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-22 o 20:58 |
|
|
|
|
#38253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miałam już iść na skargę, to miła Pani w okienku zaproponowała, że wypełnię druczek i oni mi będą wrzucać wszystkie polecone (bez odbioru, bez awizo) do skrzynki. Jak się nie mieszczą, a mnie nie ma w domu to dostają sąsiedzi ![]() Cytat:
![]() Z wczoraj na dzisiaj spałam byle jak: czyli bez warkocza, plunkingu, włosy żyły swoim życiem. Przed wyjściem z domu dałam kapkę odżywki bs i grzywka piękna, a na włosach dalej pełno, jeszcze większych korkociągów (tylko puszak, bo leje). Idę olejować - pierwszy raz ![]() Napisałam do kilku sprzedawców na All, żeby podali mi składy kilku produktów do naszych kręciołków Nigdzie nie ma w necie ich podanych, nawet na KWC. Czekam, co odpiszą
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-22 o 22:10 |
||
|
|
|
#38255 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
Mało piszę dzisiaj bo mnie Sis odwiedziła i sobie obaliłyśmy prawie całą butelkę likieru kawowego Niedawno pojechała a ja teraz pichcę w kuchni paellę Jutro wieczór panieński mojej przyjaciółki, który ja organizuję i właśnie organizuję jedzenie na 8 osób Będą klimaty meksykańskie tylko nie wiem czy je lekko podpiąć z jednej strony czy coś upleść, żeby mi nie przeszkadzały
|
|
#38256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i róża we włosach ja bym rozpuściła, bo mi się tak bardziej podoba, ale na jedną z imprez związałam włosy z boku głowy w luźny koczyk i tam miałam czerwoną różyczkę - też fajnie wyglądało To udanej imprezy życzę
|
|
#38257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38258 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
A z tigi na szczęście się wyjaśniło. Właśnie dostałam maila od sprzedawcy. Wyślą w poniedziałek. gosh, życzę szampańskiej imprezy Ja od jutra przez 5 dni będę na czymś wręcz przeciwnym niż impreza
|
|
|
|
|
#38259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że z Tigi się dziś wyjaśniło - Eloe będzie szczęśliwa ![]() Ja z jednej strony chciałabym być ortodoksyjną CG, ale jak patrzę ile mnie cudeniek omija (i jaki mam wąski zakres w kwestii kosmetyków) to mam ochotę się lekko złamać, ale przerażają mnie te wszystkie silikony i ich zmywanie później. Jak często je trzeba zmywać? ![]() Dasz radę przez te 5 dni
|
|
#38260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej sie całe włosy tak kręcą ślicznie w rulony na koncach a mi cos tam pod spodem czasem ;Ddziękuję szkoda, żę nie ma na wierzchu ale może kiedyś wierzchnia warstwa włosów też zacznie się kręcic takie marzenia ściętej głowy ![]() udanej imprezy i żeby włosy wyszły super
|
|
#38261 |
|
Zakorzenienie
|
Ja imprezy miec nie bede tylko wieczor z kotami bo maz jedzie popoludniu juz na wedkowanie i zostaje na noc na nocne lowienie leszczy, ja nie moge bo na razie nie widze zostawienie kotow na tak dlugo samych (36 godzin), znaczy Cyc dalby rade ale Skuterek nie.
![]() Juz sobie zaplanowalam co zrobie dla wlosow, mam proszek hibiskusa, wlasnie go zalalam ciepla woda na papke i jutro zmieszam z odzywka, potem siup na wlosy na 2 godziny, mysle teraz z jaka odzywka zmieszac, na razie tylko Rehab z Curl Junkie przychodzi mi do glowy, zobaczymy czy czerwien sie wzmocni Ze Skuterem mamy nastepny etap nauki, przestal nas gryzc i drapac kompletnie, nawet jak nie ma ochoty byc brany na rece a go biore nie probuje, zupelnie jak Cycus, no ale teraz trzeba go nauczyc ze moje durnostojki (sztuczny bonsai, pamiatki z urlopow, fotki w ramkach itp) nie sa do gryzienia, juz reaguje na syk i ton glosu, jak zostanie przylapany na czyms takim to udaje ze oglada sufit a potem zwiewa, przed chwila przyszedl do mnie na fotel i polozyl sie przytulajac sie do mnie, za takie cos latwo wybacza sie przeszkadzanie w czasie mycia glowy, stluczona kaczke czy to ze teraz pisze jedna reka bo druga okrywam Skuterowi grzbiecik
|
#38262 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek, Eloe77, AjriszMarta bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
![]() Z racji dostępności jak na razie zaopatrzyłam się w Isanę Liquid Silk Haarkur, Alterrę morelową i Alterrę maskę "granat i aloes", także będę testować, a w międzyczasie oczekiwać zamówienia z maskami z keratyną. Chciałabym zapytać jeszcze o odżywki z różnymi ekstraktami, przede wszystkim do włosów wypadających, jak np. BioVax, Seboradin z żeń-szeniem i czarną rzodkwią, Yes to Carrots czy Bingo 12 ekstraktów. We wcześniejszych postach zostało wspomniane, że nie ma sensu kłaść podobnych odżywek na całą długość włosów, ponieważ mogą one nie przynieść oczekiwanych rezultatów. Czy warto wykorzystać je jako odżywki do skalpu, a na resztę włosów nakładać preparaty nawilżające, natłuszczające czy proteinowe ? Czy taki sposób może zapobiec nadmiernemu obciążeniu włosów przy nasadzie wzmacniając/odżywiając je jednocześnie, co spowoduje, że włosy urosną zdrowe (a przynajmniej zmniejszy się prawdopodobieństwo ich zniszczenia) i będą wymagały jedynie pielęgnacji, a nie regeneracji ? Plus oczywiście stosowanie wcierek do skóry głowy. |
|
|
|
#38263 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie kręconowłose.
Jak mnie Basia poinformowała wątek loczek moim przyjacielem umarł, a wszyscy są teraz tu. ![]() MagielkaM- śliczny skręt
|
|
|
|
#38264 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
![]() Ja właściwie na tym wątku (ani żadnej poprzedniej części?) chyba jeszcze się nie udzielałam, ale potrzebuję porady i uznałam, że nie kto inny jak wy będziecie w stanie mi pomóc. Zacznę od tego, że nie wiem jaki mam typ skrętu włosa - widziałam kiedyś jeden link, ale nie działał i nie miałam czasu szukać innego. Generalnie moje włosy raczej się falują tak gdzieś od połowy głowy, a tylko te na końcówkach można powiedzieć, że się kręcą. Wykorzystując fakt, że jestem chora, są wakacje, a ja ostatnio rzadziej wychodzę, a jak wychodzę to i tak najczęściej wiążę włosy gumką bo inaczej jest mi za gorąco, albo pada deszcz który zamieniłby je w coś okropnego, to postanowiłam ile mogę nie suszyć (lub tylko podsuszać) ani nie prostować włosów (niestety, pewnie mnie za to zlinczujecie, ale ja nie jestem fanką kręconych włosów, a i fale uważam atrakcyjne dopiero gdy włosy osiągają długość co najmniej 60cm, i mam tak od zawsze i nie zamierzam tego zmieniać, nie mówiąc już o tym, że do mojej twarzy nie pasują żadne loczki na krótszej długości włosów), no ale oczywiście nie obyło się bez problemów. Chodzi o to - jak wy to robicie, że wysuszacie włosy bez suszarki?? U mnie w bardzo ciepły, ale tylko letni, słoneczny dzień z lekkim podsuszeniem włosów przy skalpie suszarką schną jakieś 4h. Jak się przekonałam myjąc wczoraj późno głowę (niestety, ale nie zawsze i wiem, że będzie z tym jescze trudniej w przyszłości, mogę sobie pozwolić na mycie włosów o tak wczesnych porach by mogły wyschnąć przy pomocy słonka trafiającego do mnie przez okno ciepła - nie mówiąc już o tym, a co na jesieni, zimą?) może być znacznie gorzej niż te 4h. Otóż najpierw oczywiście poduszyłam włosy trzymając je w ręczniku na głowie przez 20 minut (więcej minut oznaczało by dla mnie większe przetłuszczanie się włosów oraz ich oklapnięcie przy głowie - a codziennie to ja włosy myję nawet nie raz na rok - jak zajdzie nagła potrzeba czyli jakieś ważne wyjście jakiegokolwiek rodzaju, poza tym nie uważam bym musiała tak często i miała na to i czas, i ochotę, i niestety ale codzienne mycie włosów nie wchodzi u mnie - dla mnie - w rachubę), potem była wcierka w skórę głowy (woda brzozowa Barwy), na włosy odżywka GlissKura w sprayu, ta do łamiących się końcówek włosów (jeśli dobrze pamiętam teraz nazwę), a na koniec na końcówki włosów (w ogóle nie zbliżając się do skalpu) serum w tubce Z Apteczki Babuni, to z mlekiem i miodem. No i potem schły już sobie same. No i w tym problem, że to nie była jakaś zimna noc, u mnie w pokoju jest ciepło, ale po 3h większość włosów przy skalpie właściwie w ogóle mi nie wyschła! Nie były to włosy wilgotne, one były najzwyczajnie w świecie mokre! No i musiałam je trochę podsuszyć (ale jak się okazuje najwyraźniej i tak za mało, czego efektem dziś - mimo brania antybiotyku - jest powrót wielkiej gorączki i bólu gardła), a i tak nie były suche jak się kładłam spać (no ile można czekać aż wyschną?!). I stąd moje pytanie czy macie jakieś patenty na szybsze wysychanie włosów? a może ja robię coś nie tak? (tak totalnie lub prawie totalnie nie, nie pomijałam suszenia włosów suszarką chyba od lat nastoletnich jakoś... a i tak pamiętam, że jak byłam dzieckiem to po tych 7-9h snu i tak niekoniecznie przez całą noc mi wysychały, a jak byłam dzieckiem to miałam krótsze jednak nieco, no i mniej ich... objętościowo mam na myśli; kiedyś to nawet czapkę na nie kładłam jak byłam dzieckiem by wyschły i i tak przy skalpie mogły być mokrawe). Mam nadzieję, że nie brzmi to wszystko jakoś dziwnie czy głupio... Ach i jeśli ma to znaczenie czym myłam głowę to szamponem nawilżającym Johna Friedy (tak, tak wiem że ma silikony, ale ten lubię i nie wyrzucę go tylko dla tego że ma silikony, mimo że już wiem że to może nie być najlepszy wybór - chociaż miałam też kiedyś inny, naprawdę świetny szampon Pantene do suchych włosów w którym było jeszcze więcej silikonów) do jasnych odcieni brązu, a potem (na więcej niż 3 minuty, ale nie mierzyłam czasu, choć nie było tego pewno więcej niż 10 minut) - odżywka, Lorys, ten Snake Oil Effect.
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2011-07-23 o 03:12 Powód: literówki, przecinki i inne takie |
|
|
|
#38265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt na ciebie krzyczeć nie będzie, chlipiemy tylko. Ja bym pewnie połowę włosów z głowy oddała za fale, jakich ty u siebie nie chcesz ![]() Twój opis sugeruje mi dwie możliwości - albo masz niemożliwie zdrowe i gęste włosy (one długo schną), albo jednak coś nie tak z pielęgnacją, objawowo stawiałabym na nadmiar subst nawilżających, ale te co wymieniasz są raczej emolientowe (tłuściochy). (Btw nie masz obciążenia po Lorysie wężowym?) Czy włosy Ci się puszą? U mnie puszak czasem uniemożliwia wysuszenie skalpu a mam włosy ścięte na pazia ;] Wtedy pomaga podpięcie, tak żeby skalp wysychał a włosy sobie potem dojdą. Bywało, że duże wałki nakładałam przy głowie - żeby skalp wysychał. Niezbyt to wygodne ale działa. Czas trzymania turbana nie gwarantuje dobrego odsączenia, raczej rodzaj materiału. Może pomóc drugi suchy "ręcznik" (np arafatka, pielucha) do dodatkowego odsączenia |
|
|
|
|
#38266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdziłam swój skręt: 2/3 wavy. Bo z góry są 2, a z dołu się kręcą w sprężynki to 3. Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2011-07-23 o 10:32 |
|
|
|
|
#38267 | |||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyglądają prawie tak samo dobrze jak zawsze Rybiorku, dopiero po tych zdjęciach widzę jakie Cyc ma przepiękne umaszczenie! zawsze strasznie chciałam kota w takie prążko-plamy (jaki wstyd, nawet nie wiem jak to się nazywa)A loki masz cudowne, takie błyszczące i mocno pozwijane. I to mimo rozjaśniania Cytat:
A tak serio, mam kotkę która mimo normalnego karmienia cały czas jest chuda i ma zapadnięte boczki. Próbowałam dawac jej więcej jeśc, ale nie chce więc widac tyle akurat potrzebuje i taka już jej natura.Cytat:
U mnie niestety ubrania cierpią bo mam jedego ciemnego kota i dwa jasne więc i na ciemnych i na jasnych ciuchach widac kłaki. A pies też jasno-ciemny. Cytat:
A moje dwa wzięte ze wsi (w tym jeden za mały, ale umierał z głodu i dlatego wzięłyśmy, do tej pory ma odruch ssania palców) a trzeci znaleziony. Pies też ze wsi, ale rozpieszczany od początku ![]() Dobrze, że są ludzie, którzy nie mają wymagań typu "musi byc rasa, innego nie chcę i już" i biorą zwierzęta z adopcji i podwórek. To znaczy nie mówię, że rasowe zwierzęta są be, też są super, tylko nie lubię jak ktoś traktuje rasowośc jako kategorię wartościującą zwierzę. Jako i ludzi którzy traktują rasę zwierzęcia jako kategorię wartościującą właściciela Tofisław rozłożył mnie na łopatki, wygląda dokładnie jak mały Ryś A Henio też piękny, zdaje się że ma takie łatki jaj Cyc, dlaczego moje takich nie mają? Cytat:
Nareszcie nikt się nie stuka w czoło słysząc o mojej nowej odżywce, ani też słysząc kolejną kocią historyjkę Cytat:
![]() (jeszcze trochę pochwał i kwiatków mi nie starczy) Używałam henny eld, w kolorze Chna (bo tylko ten kolor nie ma chemicznych domieszek, to czysta henna), kosztowała mnie 4,50/25g, na moje włosy na pierwsze farbowanie poszło 50g, a na poprawki w postaci glossu 25g. Eloe, twój skręt od samej góry Cytat:
), ruch ma zapewniony i wraz gruby. Zresztą, nie sądzę żeby to była kwestia niedbania o niego, bo moje dwa pozostałe koty wyglądają w porządku.Cytat:
![]() Cytat:
Ano mam I nawet charakter ma podobny.Piękne masz te włosy, nawet jeśli rulony tylko pod spodem. ![]() Cytat:
Dobra, na razie nie mam siły nadrabiac pozostałych kilku postów. Zaraz będę myc głowę i nie mogę się zdecydowac... Chyba umyję je szamponem, a potem zafunduję maskę bingo z shea z kapką keratyny i jeszcze nie wiem co b/s.
|
|
#38268 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry
Ja tylko na momencik, bo za chwile muszę ruszać z serią przygotowań, a na włosach nadal YTC z dodatkami ![]() Dziękuję To niesamowicie przyjemne ![]() Rybiorko mam nadzijeję, że gdy włosy bardziej nam urosna, to nadal będą się grzecznie zachowywać Zobaczymy. Sama na tę chwilę jestem zadowolona, choć długość mam już chyba taką jak w listopadzie jak nie lepiej...Ale wpadłam w zasadzie dla tego składu: Cytat:
Twoja decyzja, ale zostawiłabym raczej w funkcji proponowanej przez producenta. Po prawdzie poza zabezpieczeniem włosów nic więcej nie przyniesie, a na skórze dobrze się sprawdzi. Cytat:
|
|
#38269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki miałaś kolor, na który nakładałaś tą hennę? Pytam, bo boję się, co mi wyjdzie A na poczcie warto załatwić, TŻ też już to zrobił. Teraz wpadam tam tylko jak muszę coś wysłać ![]() Cytat:
Będę trzymać kciuki, żeby Tobie i Rybiorkowi włosy rosły i wciąż tak pięknie się od góry kręciły (może dzięki temu mi też będą? )Dziękuję za analizę - jesteś jedyna i nie do zastąpienia ![]() ![]() Mam ochotę na fajną odżywkę emolientową. Poleci ktoś jakąś? Poza Garnierem, bo go mam i uwielbiam ![]() W przyszłym tygodniu muszę zawitać z wizytą w innym mieście - może w końcu dorwę Joaśki
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-23 o 12:38 |
||
|
|
|
#38270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw ogolnie: Jesli masz sklonnosc to oklapu to stosowanie odzywke na skalp zapewni Ci to, bez wzgledu jaka uzyjesz. Nakladanie podobnych odzywek - to raczej bylo w kontekscie mieszania, naprawde rzadko trafiaja sie identyczne skladowo odzywki jesli sa z roznych firm. Teraz bardziej szczegolowo: Z Twojego postu wynika ze interesuja Cie 2 rzeczy: regeneracja i porost Regeneracja - jakiego typu sa zniszczenia, jesli sa wynikiem rozjasniania to mamy braki w budulcu i wysuszenie, jesli farbowania tylko lub nieodpowiedniej pielegnacji to moze byc tylko wysuszenie Rozjasnianie/Prostownica - tak, tutaj preparaty z proteinami sa wymagane, najlepiej z keratyna jako ze jest ona wlasnie tez skladnikiem wlosa (piszac najogolniej), jednak nie nalezy przeginac i nakladac codziennie bo mozna tylko pogorszyc sprawe, 3 razy tygodniowo intensywne maski z proteinami - trzymanie min 30m pod czepkiem i recznikiem (dodatkowo mozna ogrzewac suszarka aby zwiekszyc dzialanie maski) to optymalne wyjscie, gleboka regeneracja, ja po czyms takim potem klade wybitnie nawilzajaca odzywke bez grama protein na 5 minut Zla pielegnacja/ brak nawilzania/ suszenie zbyt goracym powietrzem z suszarki - tutaj wlosy wolaja o nawilzenie, czesto dziewczyny mysla ze olej zalatwi sprawe, niestety nie od razu, oleje trzeba stosowac jakis czas aby osiagnac efekt i tak naprawde na super zniszczonych wlosach moim zdaniem oleje powinny byc wprowadzone pozniej, najpierw super nawilzajace maski (pamietacie co pisalam o oleju kokosowym - przy wlosach o duzej porowatosci/rozjasnianych luski sa mocno odchylone i kokosowy wnika zbyt gleboko powodujac szorstkosc i suchosc) Ja polecam wtedy pomieszanie odzywki nawilzajacej z oliwa z oliwek i nakladanie 3 razy tygodniowo na jak dlugo sie da (mozna na noc, przy dlugich wlosach mozna zaplesc warkocza po nalozeniu mieszanki, sama tak robilam jak mialam dlugie) Pytasz kiedy wlosy beda wymagac tylko pielegnacji a nie regeneracji, prawde mowiac pielegnacja wlasciwa wymaga zastosowania od czasu do czasu wspomagania ktore jest niczym innym jak regeneracja. Kiedy osiagnie sie etap ze pielegnacja bedzie stanowic80%? Mnie zajelo 9 miesiecy po scieciu najwiekszych zniszczen, ale nie obcielam sie na zero i dlatego, potem 7 miesiecy podcinalam, mam teraz odrosniete wlosy i dbam wlasciwie co sprawia ze moja pielegnacja jest minimalna Porost - jak masz problem z przyklapem to ja widze tylko jedno wyjscie - przed myciem stosuj np. polskiego waxa na skalp na 30 minut a potem normalne mycie i nakladanie odzywki 1 cm od skalpu, w ten sposob nie bedzie przyklapu a odzywisz cebulki Cytat:
Cytat:
odpowiem na sprawe suszenia, zadna z nas nie suszy wloskow w 5 minut, moje wlosy schna naturalnie same 2.5 godziny dzieki wypracowaniu 'przygotowania' do suszenia, jesli wezme dyfuzor to takie przygotowanie pozwala mi wysuszyc wloski w 15 minut (nawiew takie ledwie cieplawy ale nie zimny) jak to robie? po splukaniu odzywki odciskam wode rekami i zawijam wlosy w turban uzywajac recznik dla kreconowlosych (z cienkiem gladkiej bawelny, recznik faktura przypomina scierke kuchenna), trzymam 5-10 min, jak sciagam recznik wlosy sa wilgotne, jak sa za wilgotne to recznikiem odciskam wiecej wody, nalezy patrzec na koncowki wlosow, jak widzimy cos a la 'pedzelki' znaczy ze wlosy sa juz za suche (kwestia praktyki), na takie wlosy nakladam zel, na zasadzie wgniatania, glowa w gore i tyle, jak mam czas schna same (albo jak jest cieplo to wtedy nawet do pracy wychodze w takich niedosuszonych) albo biore dyfuzor. Tak ze jak widac nic specjalnego, kwestia wypracowania sobie sposobu Oczywiscie jesli wlosy sa super grube i super geste to czas suszenia moze byc dluzszy ale mysle i tak mozna cos zrobic, mnie kiedys wlosy schly 3.5 godziny same a z zelem ponad 4 Cytat:
ja bede trzymac za Ciebie
|
|
#38271 |
|
Zakorzenienie
|
Och, ile tu przybylo, i nowych postow i dlugosci wlosow u co niektorych
a ja ostatnio tu zagladalam obrzydliwie i nieprzyzwoicie dawno, ale coz, praca itp. Moje tez podrosly sporo, kreca sie calkiem ladnie i zachowuja przyzwoicie. Nadal uzywam vatiki, ktora nie chce sie jakos skonczyc i bez - sls-owych-szamponow, i wciaz szukam stylizatora, ktory bylby bezbledny, na razie mam trzy i do kazdego jakies ale. Teraz juz musze sie porzadnie zebrac i zalozyc wreszcie ten internet w domu, juz rok sie staram i wciaz jakies przeszkody biurokratyczne mi Dunczyki robia. Stesknilam sie za Wizazem setnie. Pozdrowienia dla starej gwardii - hej hej, Eloe, i dla nowych kreconych takze. Bede wpadac. |
|
|
|
#38272 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
)jak Ci się pieni ta odżywka? jaka to? ![]() Cytat:
jak umyję drugi raz dopiero włosy są czyste takie mam uczucie na placach...nie wiem jak to nazwać... a niby niczego za bardzo nie nakładam oblepiającegoCytat:
![]() a Twoje rozwiane były, moje też ale wiało wczoraj jednak spiraleski się uchowały delikatniusie masz te włoski mogło być ![]() Cytat:
i Orchideą (rude proste długie błyszczące ale długie w porównaniu do marcaCytat:
ładnie się pieni dopiero przy drugim myciu (bd, hipp, alterra) w sumie z każdym podobnie Cytat:
Cytat:
|
|
|
#38273 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, stosowała, któraś z was tangle teezer przy rozczerywaniu loków na mokro??
Zastanawiam się jakie da efekty, a mam już dość rozczesywania moich włosów. Plączą się tak bardzo ( od spodu, przy głowie), że ostatnio przy rozczesywaniu rozwaliłam dwie szczotki.... nie mam już siły do tych włosów...Jeśli już była tutaj mowa i tej szczotce, to przepraszam
|
|
#38274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda, ze sobie nie zamówiłam hydrolatu z aloesem z bu, mógłby być fajny do jakiegoś psikadła ![]() chciałabym, żeby paczka już przyszła, już czekam od 5tego lipca
|
|
|
#38275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
osobiscie bym nie polecala, jesli juz musisz czesac (ja czesze tylko raz, palcami jak mam na wlosach odzywke ds) to grzebien z szeroki rozstawem
|
|
#38276 |
|
Rozeznanie
|
Musze kupić w końcu dobry ręcznik (frotte, czy mi się pomyliło?), bo zwykły wydaje mi się, że rozwala mi włosy jak odciskam wodę z nich (a staram się być jak najdelikatniejsza), a arafatka jakoś niespecjalnie ciągnie wodę.
Mgielka, wiesz może jak nazywa się ta Twoja zielona farba na ścianach? Albo chociaż firma?
|
|
|
|
#38277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba chodzi Ci o mikrofibrę
|
|
|
#38278 |
|
Raczkowanie
|
Hej Zawijatka
![]() wczoraj mialam mycie,do d/s Wax do wypadajacych,zrobilo mi sie jakies takie sianko i duzo,duzo wlosow na glowie.Dzis zatem,jako ze mam odwiedziny kolezanki,naplotlysmy cos tam,jakis chaos na glowie i chcialam fotki zaprezentowac.Do ujarzmienia wysmarowalysmy lapki olejem kokosowym,wiec jest i fryzurka i dobroci w jednym ![]() Zdjecia sa nieco podobne,prawie takie same ale to nic .....milego weekendu i zrobcie cos dla swoich kreciolkow,obowiazkowo!!! |
|
|
|
#38279 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1311435817
tu mi się najbardziej podoba, jakbym była Twoim TŻem to ach! całować ten kark odkryty
|
|
#38280 |
|
Rozeznanie
|
A bardzo możliwe
Dlatego wolałam się upewnić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

), zerkniecie czy nadaje się do olejowania? Jak nie to zużyje na ciało

Jak miałam już iść na skargę, to miła Pani w okienku zaproponowała, że wypełnię druczek i oni mi będą wrzucać wszystkie polecone (bez odbioru, bez awizo) do skrzynki. Jak się nie mieszczą, a mnie nie ma w domu to dostają sąsiedzi 
i róża we włosach
ja bym rozpuściła, bo mi się tak bardziej podoba, ale na jedną z imprez związałam włosy z boku głowy w luźny koczyk i tam miałam czerwoną różyczkę - też fajnie wyglądało 

Wyglądają prawie tak samo dobrze jak zawsze

), ruch ma zapewniony i wraz gruby. Zresztą, nie sądzę żeby to była kwestia niedbania o niego, bo moje dwa pozostałe koty wyglądają w porządku.
ja bede trzymac za Ciebie
jaka to?